Φ Suheyla Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2011 "Penguen’de çizdiği karikatürde cami sütununda okunan “Allah yok, din yalan” yazısı nedeniyle Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası ile bazı vatandaşların şikâyetçi olduğu karikatürist Ömer Bahadır Baruter hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Baruter’in “Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanılması talep edildi. Baruter, bugün hâkim karşısına çıkacak." Kaynak: Radikal Benim sorum bu: Turk Anayasasinda dini ozgurluk hakkinda ne diyor? Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2011 Turk Anayasasinda dini ozgurluk hakkinda ne diyor? Türkiye'de Anayasa; dini özgürlükleri korur ve devlete genel anlamda bu korumaları uygulamasını ifade eder... Pratikte ise; laik devletin bütünlüğü ve varlığıyla alakalı bazı anayasal hükümler bu hakları kısıtlar sürekli... Geçmişte bu anlamda farklı uygulamalarla ortaya çıkan kısıtlamaların yerini şimdi "Devletin laik ama kişinin laik olamayacağını" kabul eden bir zihniyetin laiklik algılaması aldığı için... "Devletin laik ama kişinin laik olamayacağını" kabul eden zihniyetlerin elindeki bu anayasanın uygulamasında ise bu tür garip sonuçlar ortaya çıkacaktır elbette... Aynı yolun yolcusudur; Şikayetçi olanlarda ... Şikayeti TCK hukuki metinlerinden bir kılıf bulup, iddianamede Baruter’in “Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanılması talep edenlerde... Alıntı
Misafir £vrensel Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 "Allah yok, din yalan" nitelemesine 1 yıl ceza veren İstanbul cumhuriyet başsavcısına sormak gerek.. Müslümanların her vakit namazda, diğer tanrıların yok ve dinlerinin de yalan olduğunu tekrarlamalarına ne ceza verecek acaba? Dini değerlerin aşağılanması, sadece müslümanlar için mi geçerli? Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 "Allah yok, din yalan" nitelemesine 1 yıl ceza veren İstanbul cumhuriyet başsavcısına sormak gerek.. Müslümanların her vakit namazda, diğer tanrıların yok ve dinlerinin de yalan olduğunu tekrarlamalarına ne ceza verecek acaba? Dini değerlerin aşağılanması, sadece müslümanlar için mi geçerli? Öncelikle sonuna kadar haklısınız, herşey işlerine geldiği gibi, ne kadar çirkinleştiler artık... "Allah yoktur, din yalan" cümlesi ateist olan herkesin rahatlıkla söyleyebileceği ve yazabileceği ve hatta sonuna kadar tartışabileceği bir söz... İnsanların inanç özgürlüğü yok mu yaw yoksa vardı diye ben mi yanlış hatırlıyorum? Yani hristiyanlığa, museviliğe falan yapılan saygısızlık almış başını gidiyor ki bu ayrı bir tartışma konusu... Ama yani sen müslümansın Allah'a inanıyorsun diye, ben ateistim Allah'a inanmıyorum diye düşüncemi de mi bir şekilde ifade edemem? Yani ben inancımı ifade ederken senin değerlerini aşağılamış mı oluyorum, ya peki sen bana ceza vererek benim inandıklarımdan ya da inanmadıklarımdan ötürü cezalandırmış olmuyor musun? Bu arada karikatürü de aşağıya ekliyorum ki ne hakkında konuştuğumuz anlaşılsın... Bu arada aslında bu karikatür benim mizah anlayışıma da hiiç uymuyor, komik bile değil, eleştirel bile değil... Öyle aslında pek de umursanmayacak, öyle bakıp geçilecek bir karikatür işte... Ama böyle bir dava açılınca hakkında insan merak ediyor, izleyici kitlesi büyüyor birden bire Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Mizah, en despot tiran rejimlerinde bile fikir özgürlüğünün sığındığı son sığınaktır. Despotizm orayı da bastığında özgürlük diye bir şeyin zerresi kalmamıştır. En katı baskıları uygulayan kanlı kralları bile Avrupa'da sokak sanatçıları sokak gösterilerinde eleştirmişlerdir. Engizisyonun Hristiyanlığa karşı çıkanları işkencelerle öldürdüğü, meydanlarda yaktığı karanlık çağlarda bile mizah ölmemiştir. Katmerli karanlıklara yuvarlandığımız bir dönem yaşıyoruz... Alıntı
Misafir £vrensel Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 ya peki sen bana ceza vererek benim inandıklarımdan ya da inanmadıklarımdan ötürü cezalandırmış olmuyor musun? Bak nerelere geldik şimdi. Evet bana ceza vermekle, değerlerime olan inancımı küçümsemiş, aşağılamış, hatta cezalandırmış oluyor. O halde, sn. savcım daha büyük cezayı haketmedimi? Hukuk=mantık değilmi yoksa? Alıntı
Φ MonDieu Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Bugune kadar hangi mizah dergisi insanlari Ateist olduklari icin inanclariyla suclamistir ?! ben hic gormedim, aksine Turkiyede dahil olmak uzere tum dunyada muslumanlarin dini inanclari ile alay etmekte .. !! Bugun ben senin dini inancini sorguluyor yada assagilamazken sen dusunce ozgurlugu adi altinda benim inancimla alay ediyorsun.. Ayni kisi "Bahadir Baruter" Karikaturunde turklugu assagilamis olsaydi yine ayni savunmalarinizi yapacakmiydiniz yani dusunce ozgurlugunu ifade ediyor diyebilecekmiydiniz ?! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Tabii diyecektik, niye demeyelim? Ben de diyorum, Türk ırkı kalmamıştır, karışmıştır, Türk sadece tarihsel bir atamadır diye... "Türk yoktur, ırk yalan" yazsın, hiç umrum olmaz. İstediği gibi yazabilir. "Atatürk hiç bir meziyeti olmayan alelade bir adam, Kurtuluş Savaşı da yalan" diyorlar da kim ne yapıyor? Kim ümüğüne çöküyor? Tepki veririz, asıl bu kuyruklu yalanı söyleyenlerin yalancı olduğunu açıklarım ama mahkemeye filan vermek aklımdan geçmez... Adam tutsun karikatür çizsin, karikatürde bu örneklediğim sözleri anıtkabir duvarına yazmış olsun. Kıyasıya eleştirir, ateş püskürürüm, o ayrı. Ama bir yıl beş yıl yatsın demek aklımın ucundan geçmez... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 hangi mizah dergisi.... muslumanlarin dini inanclari ile.... Bunun nedeni, mizah dergisi çıkaranların hep aydın zihinli, zeki, yetenekli ve beyinleri dogma ile bir ilişkisi olmaktan uzak hür zihinli insanlar olmasından... Özel bir nedeni yok. Dogmatiklerde nerde mizah dergisi çıkaracak, karikatür çizecek beyin? Onlar hâla suret çizmek günah diye zannediyorlar... Kafayı heykellere takmışlar bilmem ne hazretin yanı başında bu putun ne işi var diye derdi içlerine oturuyor... Bu adamlardan ne mizahı, ne karikatürü bekliyorsun? Alıntı
Φ MonDieu Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Bunun nedeni, mizah dergisi çıkaranların hep aydın zihinli, zeki, yetenekli ve beyinleri dogma ile bir ilişkisi olmaktan uzak hür zihinli insanlar olmasından... Özel bir nedeni yok. Dogmatiklerde nerde mizah dergisi çıkaracak, karikatür çizecek beyin? Onlar hâla suret çizmek günah diye zannediyorlar... Kafayı heykellere takmışlar bilmem ne hazretin yanı başında bu putun ne işi var diye derdi içlerine oturuyor... Bu adamlardan ne mizahı, ne karikatürü bekliyorsun? Hic bir mizah ve karikatur beklemiyorum cunku mizah ve karikatur dergileri okuyup vaktimi bosa harcamam cunku bana gore genelde mizahcilar kendi egolarini tatmin etmek icin baskalarini assagilamadan oteye gitmemekteler ama baskalari ayni sekilde kendilerini elestirdiklerinde acaba ne yapiyorlar onu bilemem.. Demirefe belki sen elestirilerde bulunup tepki gostermessin ama Turkiyede tepki gosterecek ve ayaklanacak pek cok insan oldugunu dusunuyorum.. Bes yil yatsin akli basina gelsin demezsin belki 10 yil yatsin anlasin anyayi konyayi Mesela iki norvecli gencin Ataturkun anidefterine yazdiklarini okuyun "Yapılan incelemede, çocukların deftere, Atatürk için 'Mıstık' yazdıkları ve "Seni gördüm, içim daha da kötü oldu. Allah razı olsun diyeceğim, ama demiyorum. Yaptıkların için teşekkürler ama seni hiç gözüm tutmuyor", "Selamün aleyküm diyeceğim, ama demiyorum. Senin kafana saç ektireceğim, ektirmiyorum"şeklinde ifadeler kullandığı saptandı." Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 mizah ve karikatur dergileri okuyup vaktimi bosa harcamam Olur mu yahu, mizah en önemli insanlık kültür ürünlerindendir. Mizah olmayan kültüre ben insanlık kültürü demem, mizahsız insanlık olmaz yahu! Asık suratla hep ciddiyetle nereye kadar? Kesinlikle kabul edilir değil, olamaz yani, olamaz! O kadar! Bu sözüne en şiddetli tepkiyi veriyorum. Bazen insanı mizahtan başka bir şey hayatta tutamaz yani, o kadar önemlidir! "Allah razı olsun diyeceğim diyemiyorum" yazanın Norveçli olduğundan emin misin? Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 ... Aynı yolun yolcusudur; Şikayetçi olanlarda ... Şikayeti TCK hukuki metinlerinden bir kılıf bulup, iddianamede Baruter’in “Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanılması talep edenlerde... Tesekkurler. Acaba bu "Şikayetçi olanlar", Turk kulturunde kabul olup, benimsenen fakat Islam dinine (Kuran'da) kesinlikle aykiri olanlari nasıl açıklarlar? Barlar, Gece Kulupleri, Meyhaneler, Tekel fabrikasindan uretilen Rakıları, “Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılama” yapmiyorlarmi? Belkide? Bunlari mahkemede tartismakla millete bir hizmet olur. Bilmedigim olan, bu sorulara bir hakim mi cevap veriyor yoksa İngiliz hukuk gereğince oldugu gibi yurttaşlar, yani "bir jüri" mi karar verir? Alıntı
Φ MonDieu Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Muslumanlara karsi bir onyargidir gidiyor neymis efendim Turk kulturunde kabul edilipte Kurana aykiri olanlari nasil aciklarlar halen aradaki ince cizgiyi farkedemiyormusunuz demekki Muslumanlar okadar hosgorulu olabiliyorlarki Barlar, Gece kulupleri, Meyhanelere musade ediliyor, Yahudilerin "sinagogu" hristiyanlarin "kilisesine" musade edilirken Isvicrede, Danimarkada minareli camiler yasak.. Simdi ayni uygulamayi hollanda yapmaya calisiyor.. Simdi benim bir sorum olacak Bir Musluman ulkesinde "yada cogunlugun musluman oldugu bir ulkede" o insanlarin dini inanclarini assagilamak nekadar dusunce ozgurlugudur, yada soyle sorayim cogunlugu musluman olan bir ulkede dini inanclari her ne olur ise olsun "yahudi,hristiyan,budist,ateist" butun bunlari hos gorebiliyorken, sizler nicin muslumanlar icin ayni hassasiyeti gosteremiyorsunuz ? Alıntı
Φ MonDieu Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Hic bir mizah ve karikatur beklemiyorum cunku mizah ve karikatur dergileri okuyup vaktimi bosa harcamam cunku bana gore genelde mizahcilar kendi egolarini tatmin etmek icin baskalarini assagilamadan oteye gitmemekteler ama baskalari ayni sekilde kendilerini elestirdiklerinde acaba ne yapiyorlar onu bilemem.. Demirefe belki sen elestirilerde bulunup tepki gostermessin ama Turkiyede tepki gosterecek ve ayaklanacak pek cok insan oldugunu dusunuyorum.. Bes yil yatsin akli basina gelsin demezsin belki 10 yil yatsin anlasin anyayi konyayi Mesela iki norvecli gencin Ataturkun anidefterine yazdiklarini okuyun "Yapılan incelemede, çocukların deftere, Atatürk için 'Mıstık' yazdıkları ve "Seni gördüm, içim daha da kötü oldu. Allah razı olsun diyeceğim, ama demiyorum. Yaptıkların için teşekkürler ama seni hiç gözüm tutmuyor", "Selamün aleyküm diyeceğim, ama demiyorum. Senin kafana saç ektireceğim, ektirmiyorum"şeklinde ifadeler kullandığı saptandı." Norvecte dogup buyumus Norvec vatandaslari tabi buna turk kokenlide diyebiliriz.. haberin devaminda ise "Çocuk mahkemesi yargıladı. Ankara Çocuk Mahkemesi, çocukları önce Atatürk’e hakaretten 1 yıl 10 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırdı. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olmaları nedeniyle cezayı üçte bir oranında azaltarak 1 yıl 3’er aya indirildi. Mahkumiyet kararı temyize gitti. Yargıtay 11. Ceza Dairesi hükmü onadı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, iki gencin 18 yaşından küçük olmaları nedeniyle cezanın yarı oranında indirilmesi gerektiğini belirterek, onama kararına itiraz etti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu itirazı kabul ederek, sanıkların 11 ay 7’şer gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi." Dua etsinlerki cocuk mahkemesinde yargilanmislar yoksa 18 yasindan buyuk olsalardi alacaklari cezada ona gore hokkali olacakti.. Haberi okuyan yorumcular sizin kadar soguk kanli degiller yani tam benim beklediigm tepkinin fazlasini vermisler eksigini vermemisler.. Sunuda eklemeden gecmeyim bu iki gencin yaptiklarini kesinlikle savunmuyorum ve yaptiklarini dogruda bulmuyorum .. Ama egerki ifade ve dusunce ozgurlugunden bahsediliyorsa bu genclerin yaptigida dusunce ve ifade ozgurlugune girmektedir tipki Bahadir Baturerin yaptigi gibi Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 *** yada soyle sorayim cogunlugu musluman olan bir ulkede dini inanclari her ne olur ise olsun "yahudi,hristiyan,budist,ateist" butun bunlari hos gorebiliyorken, sizler nicin muslumanlar icin ayni hassasiyeti gosteremiyorsunuz ? Yazdıklarınızın hangi bir tarafını düzeltsek ki? Alıntılanan bu son cümleniz bile tamamen çelişkilerle dolu... En basitinden, Bir ateisti dini inançları olan bir kişi olarak ele alıp görüş belirten birine ne denebilir ki şimdi? Alıntı
Misafir £vrensel Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Dinler içerisinde başka dinlere karşı en toleranssız olanı müslümanlıktır. "Sizden olmayanı köşebaşlarına pusu kurarak öldürün" diyen bir dinden hoşgörü beklemek aşırı saflık olur. Bugün haber kaynaklarına düşen, İran'lı Yusuf Nadarkhani'nin din değiştirdi diye idama mahkum olunması gibi. Ülkemizde de buna benzer çok katliamlar oldu. İnsanlar yakıldı, boğazları kesildi, domuz bağları ile infaz edildiler vs. Üstüne üstlük, ülkemiz bu olaylara alt yapı oluşturacak şekle, din devleti oluşumuna doğru hızla yaklaştırılıyor. Ortaçağ töreleri kaynaklı dinler yok olmadıkça, özgür yaşam için daha çok mücadeleler vereceğiz anlaşılan. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 turk kokenlide diyebiliriz.. Hah, şimdi oldu... Neyse, asıl konuya gelirsek, Baruter'in karikatürü ile bu olay kıyaslanabilir değildir. Eğer gençler bir mizah dergisinde anıtkabir karikatürü çizip duvarında o yazdıkları şeyleri yazıyor olarak çizselerdi, veya Baruter gidip gerçek cami duvarına o sözleri yazsaydı, kıyaslama olurdu. Bu durumlarda Baruter bir eylem yapmış olur, gençler sadece mizah yapmış olurlardı. Gerçekte ise Baruter mizah yapmış, gençler bir eylem yapmış durumdalar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 en toleranssız olanı müslümanlıktır. Rezident evil gibi en dirençli son dogma diyebiliriz. Bu yüzden tüm dünyada şimşekleri, eleştirileri üzerine çekmesini son derece normal görmek gerek. Ortaçağın tüm ejderhaları etkisiz hale gelse de bir tanesi hâla daha ateş püskürtüp insanları yakmaya devam ediyor olsa, bütün dünya o ejderha ile uğraşırdı değil mi? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Tekel Her şey sırayla Süheyla, önce Tekel işçileri sokağa atılıp biber gazıyla copla susturuldu. Piyasa tamamen yabancı firmalara bırakıldı. Öbür saydığın "dini değerleri alenen aşağılayan" unsurlara da sıra yavaş yavaş gelecek. Şimdi anayasa değişecek... Sonunda biz de İran gibi dinden döneni idamla yargılar, din aleyhine kitap yazanlar hakkında ölüm fetvası yayınlayarak tam ileri demokrasiye geçeriz... Daha tam ileri demokrasi olmadı. Henüz hapis istemiyle yargılıyor ve gereğini ulemaya soramıyoruz. Ulemaya sorulduğunda ulema Kuranda ne yazdığını iyi biliyor. Bulduğunuz yerde öldürün yazıyor... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2011 Demirefe, Tekel durumunu bilmiyordum. Diger noktalarda, gonul isterki siz yanlissiniz diyelim, ama, siz daha iyi bilirsiniz. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2011 gonul isterki siz yanlissiniz diyelim Yanılmayı isterim. Aslında toplumumuza pompalanan belirsizlik. Her kesimin ağzına bir parmak bal çalınıyor, hepsi de bizim isteklerimiz yerine geliyor diye seviniyorlar. Halbuki istekleri yerine gelen sadece küresel emperyalizm. Ben batılı değerlerden yanayım. Bunu her zaman belirtmişimdir. Ama bu şekilde değil. Çağdaş değerlerden kopun, ılımlı İslam devleti olun, laikliği boşverin diyen emperyalistlere fena halde bozuluyorum ve bunları dedikleri sürece en büyük düşmanımlar. Vaz geçerlerse mesele yok. Bu taktik nereden akıllarına geldiyse çok kötü bir fikir ve son nefesime kadar bu empoze ile savaşacağım. Eğer işgalle, silahla dayatırlarsa silahla savaşacağım. Bu empozeyi nefes aldığım sürece kabullenmeme imkan ve ihtimal yok... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Buna "nalıncı keseri demokrasisi" deniyor! Ya da ileriiii, çok ileri, baya bi ileri demokrasi... Alıntı
Misafir £vrensel Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Müslümanlar biraz garip din özgürlüğü konusunda. Kendi dinleri için hertürlü özgürlüğü isterler Avrupada Amerikada bütün haklar için çaba harcarlar ama neden İslam ülkelerinde diğer dinlere özgürlük yoktur veya olması gerektiği hakkında hiç bir çaba sarf etmezler... Bunlar hep çelişkili gelmiştir bana. Çelişki ne kelime.. Müslümanlık kendi hükümlerini, diğer dinlerden, felsefeden, ideolojilerden, bilimden daha doğru ve sorgulamasız gördüklerinden, onları tamamen rakip kabullenmişlerdir. Benimseyenleri de görüldükleri yerde öldürülmelerini istemiştir. Önceleri bu görüşlerin diğer dinlerde de olmasına rağmen, gerek lasizmin etkisi, gerekse de değişimlere uğrayarak katılıklarını kaybetmişler. Darısı müslümanlığın başına. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Müslümanlık treni kaçırdı gibime geliyor. Örneğin İncil vakti zamanında düzenlenebilmiş. Şimdiden sonra, her şeyin kayıt altına alındığı bilgi çağında artık Kuran'da ayıklama düzenleme yapıp "müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün" yazısını silip "müşrikler de kardeşinizdir, onlarla iyi geçinin" yazma olanağı kalmamış. Bu yüzden rezident evil diyorum yani, son derece dirençli son dogma. Çatışmanın odağında olması kaçınılmaz, fanatik inanırlarının farklılıkları savaş nedeni saymaması çok zor! İşte görüyorsunuz, Yaşar Nuri ve Zekeriya Beyaz gibi reformist ilahiyatçılar nasıl şiddetli tepki ile karşılaşıyorlar. Başaramazlar, bir yolu yok bu saatten sonra reform filan treni çoktan kaçmış... Yok yani, olanak yok. Gökten inmiş kesin, tanrı sözü, yanlışı yok diye inanarak hiç yolu yok... İncil hiç olmazsa aktarım. Tanrı böyle dedi diye aktarılıyor. İncil tanrı direk konuşuyor şeklinde yazılmamıştır. İsa'nın "tanrı şöyle dedi" şeklinde söylediği iddia edilen sözler havariler tarafından rivayet ediliyor. O rivayetler de ayıklanmış İznik konsili filan tarafından vakti zamanında. Kuran ise çoğu kez "biz" diyerek tanrının ağzından yazılmıştır ve bu güne bir biçimde, değiştiyse de değişmediyse de önemli değil, bu şekliyle ulaşmış. Çok ciddi bir değişikliğe uğramış olması da çok zayıf olasılık. Büyük ölçüde değişmemiştir. Bu çok büyük handikap. Müslümanların övündüğü bu konu, aslında İslam'ın en büyük handikapı ve değişimin önündeki en dirençli tıkaç... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.