Φ kriptex1000 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 Bedri Baykam’ın 25 Nisan 2006 Tarihli Cumhuriyet Makalesi!!! KUM SAATİ AKIYOR SN. CUMHURBAŞKANIM… Bedri Baykam Sayın Cumhurbaşkanım, Yazdığım binlerce yazının hesabını kırk yıldır tutmadım. Ama size okumanızı istirham ederek kaleme aldığım bu açık mektup, belki de en önemli makalem olabilir. 12 Nisan günü Harp Akademisi’nde yaptığınız uzun ve çok içerikli konuşmanın tarihi değerinin uzun uzun bir övgüsünü izninizle yapmayacağım. Çünkü bu metnin ne kadar haklı temellere dayandığı, ülkemizdeki Atatürkçüler tarafından en güzel şekilde ifade edildi. * * * Sn. Cumhurbaşkanım; topluma güven vererek sürdürdüğünüz görevinizde yalnız bir yıl daha süreniz var. Şu andaki görüntüye bakılırsa AKP, Cumhurbaşkanlığı seçimini bu parlamento ile yapacağını vurguluyor. Bu verilerde bir sürpriz olmazsa, Tayyip Erdoğan veya başka bir AKP’li Çankaya’ya çıkacak. Bunun Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasası ve temel değerlerine ne gibi sıkıntı getireceği, türbanın Çankaya’ya tırmanma olasılığının ne gibi kalıcı zararlar doğurabileceği Türk demokratik kamuoyunda uzunca bir süredir tartışılıyor. 12 Nisan konuşmanızda özetle “İrtica ve bölücülük konusunda tehlike çok büyük” demenizin ötesinde, devletin çeşitli kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin laikliği korumak için toplumu bilinçlendirmek için topyekün bir savaş verdiğinden söz ediyorsunuz. Üstelik “gericiliğe karşı verilen bu savaşın halkın dinsel inançlarına karşı çıkmak gibi gösterilmesi başlı başına bir din sömürüsüdür” diye haklı bir yorum yapıyorsunuz, Sn. Cumhurbaşkanım, son bir yılın kum saatinin artık her an işlediği şu yoz ortamda, önemini vurguladığımız gericiliğe karşı savaşa bu hükümet destek veriyor mu? Hayır! Tam tersine, söz ettiğiniz tüm irtica yayılması, bu hükümetin seçtiği siyasetlerin kaçınılmaz bir sonucu olarak oluşmuştur. Tüm türban politikaları, kadrolaşmaları, yaşam tarzı dayatmaları ve özgür düşünce ve sanata olan düşmanca tavırları, laiklikten ödün vermenin çok ötesinde şeriatçılığı çağıran ve onun altyapısını hazırlayan bir bütün oluşturmaktadır. * * * Sn. Cumhurbaşkanım, işte bu gerekçelerle size büyük sorumluluklar düşmektedir. Tabii ki 12 Nisan konuşmanız tarihe düşülmüş bir nottur. Ancak bu toplum sizin gibi değerli bir devlet adamından şu kritik günlerde daha fazlasını beklemektedir. İleride bu ülkenin başına herkesin pişman olacağı olaylar gelmesini istemiyorsak, şu aşamada Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik bir hukuk devleti olma vasıflarına karşı girişilen bu akıl almaz oyunlara karşı sizin “zor, oyunu bozar” atasözümüzde hatırlatılan bir şekilde, bir büyük karşı eylem planına geçmenizi, bu ulus ve onun demokratik kurumları sizden beklemektedir. Şöyleki: Anayasamızın size verdiği yetkilerle 12 Nisan konuşmanızın daha ağırını yapmak üzere TBMM’yi toplantıya çağırabilirsiniz. Bunun ötesinde, aynı ivedi gündem üstünden bakanlar kurulunu başkanlığınız altında toplayabilirsiniz. Laiklikten verilen ödünler ve “tesettür kadrolaşmalarının” kabul edilemez olduğunu, devletin başı olarak bunlara müdahale etmeye mecbur olduğunuzu söylersiniz. O gün tüm hükümet kadrosuna karşı tek kişi olarak konuşsanız da, güç sizin elinizdedir. Çünkü arkanızda tüm ulus var ve siz bu devletin başısınız. Ayrıca, MGK toplantısında aynı konuları reçeteleri ile masaya yatırmak, gerici oku tersine çeviren uygulamaların derhal yürürlüğe konmasını istemek yetkileriniz dahilindedir. Sadece yalnız laiklik ilkesine değil, Cumhuriyet’in kendisine doğrudan saldırıların başladığı bir dönemde, tüm TV’lerde aynı anda tarihi bir uyarı yapabilirsiniz. Makaleleri yazıp, yurdun her yerinde konuşmaları biz yaparız Sn. Cumhurbaşkanım. Sizden artık işleyen bu kum saati ve işaret ettiğiniz tehlikeler doğrultusunda acil bir ulusal eylem bekliyor ve size güveniyoruz. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 bu onemlı yazıyı buda paylasıgın ıcın tesekkur ederım Alıntı
Φ kriptex1000 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 Bende okuduğun için teşekkür ederim jön..Lütfen ama lütfen herkes okusun..Nelerle karşı karşıyayız... Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 çok teşekkürler. ama rahatsız olduğum bişey var. gereksiz laubali şamata yazılara sayfalar dolusu teşekkür yazılırken burada teşekkür eden bi kişi görmek beni çok üzdü. hayatı boş şeylerle geçiren insanlar olmamak lazım gerçekleri de görmeli ve göstermeli insan değil mi. kriptex sonsuz teşekkürler Alıntı
Φ Abendstern Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Hihim, ne kadar önemli bir yazi ya Tesekkür yazmak yeterli mi? Kendinize ait fikirleriniz yok mu? Yorumlariniz yok mu? Gelmis gecmis politikacilardan, Demirel'den sonra en sevmedigim kisiliktir su Ahmet N.Sezer. Cankaya'dan indigi gün oruc tutup, sokaktaki cocuklara seker dagitacagim Saygilarimla.. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 akp ye karsı dırenen tek kısıdır ahmet necdet sezer ıyıkı varmıs ahmet necdet sezer zaten gorev suresı doluyor cumhurbaskanınıda akp lı bırı yapacaklar .o zaman ıste edırnenın gırısıne tabelayı asarlar satlık vatan var dıye Alıntı
Φ Abendstern Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 akp ye karsı dırenen tek kısıdır ahmet necdet sezer ıyıkı varmıs ahmet necdet sezer zaten gorev suresı doluyor cumhurbaskanınıda akp lı bırı yapacaklar .o zaman ıste edırnenın gırısıne tabelayı asarlar satlık vatan var dıye dedigin olmayacak jöm arkadasim. Edirne girisine 'ateist devlet' levhasi asilacak. Yakindir... Alıntı
Φ Abendstern Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Yavaş Yavaş anlıyorum okudukça yavaş yavaş berraklaşıyor: Neden Ahmed Necdet Sezere Saldırılar: Daha öncede yazmıştım değilmi: Çünkü Türkiyenin En Dürüst Politikacısı Çünkü Türkiyenin En Tutumlu Cumhurbaşkanı Çünkü Türkiyenin En Mütevazi Cumhurbaşkanı Çünkü Halkını Seven ve Onlar Gibi Yaşayan Biri Çünkü Yalan Söylemeyen Çünkü Bilgili Çünkü Terbiyeli Çünkü Ne Yaptığını Biliyor . . . . Bu liste çok uzar. Dikkat edin nasıl saldırıyor Ahmed Necdet Sezere Gördünüzmü, Ve bunu yaparken ben diyor şeriatçı değilim, ben diyor başım açık, ben diyor elim ojeli Peki niye böyle bir şey yapıyor: Anlayamıyorum... Birisi bana anlatsın... Neden doğrular söylenmiyor.... Neden bu maskeler.... Neden bu gizem.... Demokrasiyi kullanarak Müslüman bir ülkede demokrasinin önünü kesmeye çalışıyorlar... Aydınlanma sürecek bunlar bağırsalarda sürecek Aydınlanma sürecek bunlar hırsızları destekleselerde sürecek (Maliye bakanı ve diğerleri) Aydınlanma sürecek bunlar Apoya af çıkarsalarda sürecek Aydınlanma sürecek bunlar karanlığı isteselerde sürecek.... . . . . Güzel günler hepimizin olacak... Çok uzak değil... Önyargilarin bu sadece.. Dinsiz devlet olmasina karsi olmak seriatciliksa. Allah'a hakaretler, peygambere hakaretler yagdirmak cezasiz kaliyorsa, Kuran-i Kerim okunurken sakiz cigneyen gazeteci ayaklarini sallaya sallaya otobüsün üzerinde oturuyor ama ona hic bir sey denmiyorsa(hatta hakli cikariuliyorsa), müslümanligi kaldirmayin bu ülkeden demek seriatciliksa.. bunlarin adil olmadigini savunmak seriatciliksa, ben seriatciyim. Seriatcilik anlayisiniz buysa eger. bence seriat cok farkli bir ideoloji, istemedigim bir ideoloji. Siz benim düsüncelerimi benden daha iyi biliyormussunuz demek, baska ne yorum yapabilirim ki Müslüman olmak, seriat kurallarina göre yasamak cumhuriyeti yikmak degildir. Kimler aydinlanmamis acaba burada ben mi? Bunun ayrimini yapamayan siz mi? Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Önyargilarin bu sadece.. Dinsiz devlet olmasina karsi olmak seriatciliksa. Allah'a hakaretler, peygambere hakaretler yagdirmak cezasiz kaliyorsa, Kuran-i Kerim okunurken sakiz cigneyen gazeteci ayaklarini sallaya sallaya otobüsün üzerinde oturuyor ama ona hic bir sey denmiyorsa(hatta hakli cikariuliyorsa), müslümanligi kaldirmayin bu ülkeden demek seriatciliksa.. bunlarin adil olmadigini savunmak seriatciliksa, ben seriatciyim. Seriatcilik anlayisiniz buysa eger. bence seriat cok farkli bir ideoloji, istemedigim bir ideoloji. Siz benim düsüncelerimi benden daha iyi biliyormussunuz demek, baska ne yorum yapabilirim ki Müslüman olmak, seriat kurallarina göre yasamak cumhuriyeti yıkmak degildir. Kimler aydinlanmamis acaba burada ben mi? Bunun ayrimini yapamayan siz mi? Allahım yarabbim, sen büyüksün, Sen benim aklıma fikrime mukayet ol yarabbi... Böylesine , Akla fikre aykırı,yersiz, tutarsız, absürt yazılar yazanların, Kafalarındaki bu kavram karışıklıklarını bir an önce düzelt... Taşın, toprağın, dağın, tüzel kişiliklerin,kurumların dini olmayacağını öğrenmelerine vesile ol... Sen bu kullarına akıl fikir ver yarabbi... Böyle sapla samanın, kavramların karmakarışık edildiği pestenkerani yazıları okurken hepimize sabır ver yarabbi... Şeriat kurallarına göre yaşamak LAİK CUMHURİYETİ yıkmak degil mi dir?. Kimler aydınlanmamış acaba burada biz mi? ... Bunun ayrımını yapamayan O mu? Ona hatırlatıp, anlamasını sağlayı ver yarabbi... iki iletide bir kendi kendileriyle ters düşenlere, Ne veya / yada neci olduklarına karar veremeyenlere, Bir karar vermelerini, farkında olmalarını sağla yarabbi... Alıntı
Φ Abendstern Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Allahım yarabbim, sen büyüksün, Sen benim aklıma fikrime mukayet ol yarabbi... Böylesine , Akla fikre aykırı,yersiz, tutarsız, absürt yazılar yazanların, Kafalarındaki bu kavram karışıklıklarını bir an önce düzelt... Taşın, toprağın, dağın, tüzel kişiliklerin,kurumların dini olmayacağını öğrenmelerine vesile ol... Sen bu kullarına akıl fikir ver yarabbi... Böyle sapla samanın, kavramların karmakarışık edildiği pestenkerani yazıları okurken hepimize sabır ver yarabbi... Şeriat kurallarına göre yaşamak LAİK CUMHURİYETİ yıkmak degil mi dir?. Kimler aydınlanmamış acaba burada biz mi? ... Bunun ayrımını yapamayan O mu? Ona hatırlatıp, anlamasını sağlayı ver yarabbi... iki iletide bir kendi kendileriyle ters düşenlere, Ne veya / yada neci olduklarına karar veremeyenlere, Bir karar vermelerini, farkında olmalarını sağla yarabbi... Müslüman olmak, seriat kurallarina göre yasamak cumhuriyeti yikmak degildir. Kimler aydinlanmamis acaba burada ben mi? Bunun ayrimini yapamayan siz mi? Iyi oku gece kusu! Anlamak istedigin gibi degil, orada yazili oldugu gibi oku! Müslüman olan herkes seriatin kanunlarina göre yasamak istemiyor, cumhuriyeti yikmak istemiyor demek o yazi. Beyninle anlasan, ***** ****** anlamasan !!!!!! Seni o alay eder gibi dua ettigin yüce Allah'a havale ediyorum! Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Müslüman olmak, seriat kurallarina göre yasamak cumhuriyeti yikmak degildir. Kimler aydinlanmamis acaba burada ben mi? Bunun ayrimini yapamayan siz mi? Iyi oku gece kusu! Anlamak istedigin gibi degil, orada yazili oldugu gibi oku! Müslüman olan herkes seriatin kanunlarina göre yasamak istemiyor, cumhuriyeti yikmak istemiyor demek o yazi. Beyninle anlasan, ****** ***** anlamasan !!!!!! Seni o alay eder gibi dua ettigin yüce Allah'a havale ediyorum! Merak etmeyin siz, anlayan anlıyor... Sizin yazdıklarınızıda diğerlerini de bizden başka daha bir çok kişi okuyor... Siz kendiniz için kaygılanın... İsterseniz bir daha bir bayana yakışmayacak "baska yerinle anlamasan !!!!!!" gibi laflar etmeyin... Seviyeyi ve seviyeni çok aşağıya çekiyorsun... Bu yaklaşımlarınız sonucu birileri size küfredince ağlamaklı şikayet etme hakkınız yok... Provokasyonuna gelip sana küfredeceğimi düşünmüyorsun değil mi? Ama günlük yaşamınızda bu şekilde insanlarla muhatap olup kaç kere aşağılandığınız... Pek süpriz değil bence... Siz size yakışanı yapıyorsunuz.... Herkes okuyor anlıyor merak etmeyin... Siz, size yakışan bu seviyesiz bayan imajını düzeltmek yerine,yerinizi perçinlemeye devam edin... Bu foruma bu kadar, bayan geldi gitti, hiç birisi sizin gibi bir bayanı böylesine karalayacak, kendi kendini küçük düşürecek tutum davranışlar içinde bu tür sözler etmedi... Biraz VAKUR olun sizden UTANIYORUM... Alıntı
Φ Abendstern Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Merak etmeyin siz, anlayan anlıyor... Sizin yazdıklarınızıda diğerlerini de bizden başka daha bir çok kişi okuyor... Siz kendiniz için kaygılanın... İsterseniz bir daha bir bayana yakışmayacak "baska yerinle anlamasan !!!!!!" gibi laflar etmeyin... Seviyeyi ve seviyeni çok aşağıya çekiyorsun... Bu yaklaşımlarınız sonucu birileri size küfredince ağlamaklı şikayet etme hakkınız yok... Provokasyonuna gelip sana küfredeceğimi düşünmüyorsun değil mi? Ama günlük yaşamınızda bu şekilde insanlarla muhatap olup kaç kere aşağılandığınız... Pek süpriz değil bence... Siz size yakışanı yapıyorsunuz.... Herkes okuyor anlıyor merak etmeyin... Siz, size yakışan bu seviyesiz bayan imajını düzeltmek yerine,yerinizi perçinlemeye devam edin... Bu foruma bu kadar, bayan geldi gitti, hiç birisi sizin gibi bir bayanı böylesine karalayacak, kendi kendini küçük düşürecek tutum davranışlar içinde bu tür sözler etmedi... Biraz VAKUR olun sizden UTANIYORUM... Gece Kusu ***** ****** yazilarinla... Bana hitaben yazma artik. Sirin gözükmek umurumda degil. Kimsenin benim hakkimda ne düsündügü de umurumda degil(özellikle sizin gibi, din düsmanlarinin). Senin hayal edemedikelrini ben coktan unuttum... Saglicakla kal. Bir daha benim yazima cevap yazma lütfen. Insan insanin aynasidir unutmayin. Bana ne verirseniz karsiligini alirsiniz. Karsiligi bu ise ne verdiginiz ortadadir. Apacaik ortada, benim sevilmemem, sivri dilli olmam degil, benim sevilmemem türkcemin sizler kadar mükemmel olmamasi degil, benim sevilmemem müslümanim demem. Kemalistim diye giris yapsaydim beni pofpofluycanizdan eminim Bunun cok iyi farkindayim ben. Iletilerinizi süsleyerek fikirlerinizi, oynadiginizi ben cok iyi görebiliyorum, merak etmeyin. Ben oldugum gibiyim. Müslümanim ve de laik cumhuriyet taraftariyim. demokrasi taraftariyim. seriatci degilim. siz ise ne oldugunuzu söyleyin de dipnot gibi herkes bilsin. onu artik herkes biliyor. Atatürke Allah diyen bir sahis, sizinde sürekli ona hak vermeniz, sizin de öyle oldugunuzu ortaya koyuyor. Yeni bir din cikardiniz. helal olsun. Ama dipnot kadar cesaretiniz yok bunu söyleyecek. Siz süslemelerinize devam edin. Benim özel hayatim, kisiligim sizi hic alakadar etmiyor. Cümlede hata yaptim, siz hemen ellerinize kova kova camuru alip firlattiniz. hatanizi anlayip düzeltme de yapmayin efendim. Hatasini kabul etmek büyük insanlara mahsusdur. Unutmayin ki olgun basak boynunu büker.. Hoscakalin.. Sevgiyle kalin yinede.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gece Kusu ****** ***** yazilarinla... . . . Hoscakalin.. Sevgiyle kalin yinede.. İyi de Abendstern, sürtüşmeyi sen başlattın cümlenle... "Beyninle anlasan, **** ***** anlamasan !!!!!!" Hem suçlusun, hem de güçlü... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Yavaş Yavaş anlıyorum okudukça yavaş yavaş berraklaşıyor: Neden Ahmed Necdet Sezere Saldırılar: Daha öncede yazmıştım değilmi: Çünkü Türkiyenin En Dürüst Politikacısı Çünkü Türkiyenin En Tutumlu Cumhurbaşkanı Çünkü Türkiyenin En Mütevazi Cumhurbaşkanı Çünkü Halkını Seven ve Onlar Gibi Yaşayan Biri Çünkü Yalan Söylemeyen Çünkü Bilgili Çünkü Terbiyeli Çünkü Ne Yaptığını Biliyor . . . . Bu liste çok uzar. Dikkat edin nasıl saldırıyor Ahmed Necdet Sezere Gördünüzmü, Ve bunu yaparken ben diyor şeriatçı değilim, ben diyor başım açık, ben diyor elim ojeli Peki niye böyle bir şey yapıyor: Anlayamıyorum... Birisi bana anlatsın... Neden doğrular söylenmiyor.... Neden bu maskeler.... Neden bu gizem.... Demokrasiyi kullanarak Müslüman bir ülkede demokrasinin önünü kesmeye çalışıyorlar... Aydınlanma sürecek bunlar bağırsalarda sürecek Aydınlanma sürecek bunlar hırsızları destekleselerde sürecek (Maliye bakanı ve diğerleri) Aydınlanma sürecek bunlar Apoya af çıkarsalarda sürecek Aydınlanma sürecek bunlar karanlığı isteselerde sürecek.... . . . . Güzel günler hepimizin olacak... Çok uzak değil... Basta oturanlarda kravatli ama beyinleri seriatle yikanmis.sen bakma böylelerinin yalanlarina.Islamda yalan söylemek günahtir ama zorda kaldiginda yaln söylemeyi islam günah olarak kabul etmiyor.Avrupada bile ortaligi karistiranlar bunlardir.Avrupa ülkelerindeki vatandaslik yasalarinin zorlastirilmasinin bas suclulari bunlardir.Hiristiyanlarin yardim kasalarini bosaltan sonrada onlarin dinlerine küfür edenler bunlardir. Bunlarin sadece Allah bir dediklerine inanacaksin mümkün olsa onuda inkar ederler.Bunlar müslümanligin degilde rahibe kiyafetinin kavgasini yapiyorlar.Bunlar firsat bulsunlar inanki bütün basi aciklari keser dograrlar.Bunlarin örneklerini yasiyoruz.Kubilay olayi ne ilk nede son olmustu.Bunlarin Türk ordusuna dil uzatmalariin altinda yatan tek neden,Türk ordusunun Atatürkcü ve Cumhuriyetin bekcisi olmasidir.Teröristlere arka cikanlarin bir kismida bunlardandir. Bir arkadasin yazmis oldugu'özgürlükleri devlet belirliyemez' suclamasini kabul etmek mümkün degildir.Eger bir ülkede belirli bir kesim rejime düsmansa,yanlis secim kanunlari ile %30 oy orani mecliste tek partiyi cogunluk yapmis ve rejimle problemi olan bir parti tek basina hükümet olabilmisse gerektiginde rejimi kurtarmak icin demokratik kurumlara cok isler düsmektedir.Iste Danistaya yapilan saldiri aslinda demokrasiye yapilan bir saldiridir.ve saldiranlar rejim ve Cumhuriyet düsmanlaridir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.