Φ Radya Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2011 03:05 Orada kimse var mı ? Depremde yitirdiklerimizin, sönen ocakların alın yazısı olmadığını biliyoruz. İlgisizliğin, başıboşluğun faturasını o 45 saniyenin sonunda Türk halkının ödediğini unutmayacağız. Depremde kaybettiğimiz binlerce insanımız bizim için kalbimizde hala yaşıyor. Bu Acı Kaybın 12. Yıl Dönümünde Tüm Deprem Şehitlerini Rahmetle Anıyor, Geri Kalan Kederli Ailelerine Baş Sağlığı Diliyoruz. Alıntı
Φ entari Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2011 unutmadık evet, ama hala ders de almadık .... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2011 Deprem dogal bir felakettir.Ne zaman olacagi önceden bilinmez,Uygar ülkeler dogal felaketlere karsi mümkün olan her önlemi alirlar,önlemlere ragmen eger zaiyat oluyorsa bu da sonucta kaderdir. Ülkemiz insani daha dogrusu ülkemiz yöneticileri birakin dogal felaketlere karsi önlemler almayi insan hatasindan kaynaklanan facialara karsi da önlem almamaktadir. Her kis onlarca insanimiz kömür zehirlenmesinden canini kaybeder,hep okuruz ah vah ederiz fakat bunun önlemine sira gelince kulak arkasi yapariz.Insanlarin ve yönetimlerin bilincsiz calismalari ve olaylara aman oldu iste diye yaklasmalari bu tür facialarin sonunun gelmeyecegini gösteriyor. Dünyanin hicbir ülkesinde bizdeki kadar betonlasma yoktur.Dag tas beton doldu,agacliklar,zeytinlikler ,ovalar yaylalar nerdebos bir alan varsa beton yigini haline getirdiler.Türkiye'de tami tamina 450 bin konut fazlasi var satilmiyor ve cürümeye terkedilmis.Iktidar birtakim cikar siyasetleriyle,yandaslarini zengin etme cabalariyla bu betonlasmaya göz yummaktadir.Dis ülkelerde bir agaci yasatmak icin evlerin yerleri degistirilir bizde ise bir ev ugruna onlarca agac ziyan edilir.Ormanlar bir ülkenin cigeridir,güvenligidir.Agaclar topraklarin kaymasini önler.Betonlasmanin bu kadar yogun oldugu ülkemizde dogal felaketler sonucu zayiatin fazla olmasi kacinilmazdir.17 Agustos depremi unutmadik diyoruz ama unuttuk kendimizi kandiriyoruz. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2011 Sehirlesmenin ne oldugunundan bihaber olanlarin yönettigi ülkemizde cikar cevrelerinin ceplerinin doldurulmasi insan hayatindan daha önemli bir yer isgal etmektedir. Betonlasmayi sehirlesme veyahutta kalkinmanin isareti olarak gösterme sanatini cok iyi becerenleri anlamak zor degildir asil anlamakta zorlandigimiz taraf,arabanin en iyisini,binanin en iyisini,yemegin en iyisini modernlik olarak görmeyi bir hüner sayanlardaki aymazliktir. Ucakla Avrupa'ya giderken,söyle bir yukaridan asagidaki görünüse bir göz atin.Bir tarafta insanda yasam zevkini yok eden bir beton yigini diger tarafta yemyesilbir doganin icine serpistirilmis olan sehirler köyler kasabalar görürsünüz.Onlarida yapanlar insandir digerlerini yapanlarda insandir aradaki tek fark birinin betonlar arasinda yasamayi modernlesme görmesi digerininde yesil doganin insan yasamina verdigi katkinin degerini bilmesidir. Kültür seviyeleri yüksek olan toplumlarin yasadigi ülkeler sadece insan zevkine göre degil tabiat afetlerine karsida önlem almayi görev bilenler tarafindan yönetilmektedir.Yani birileri zengin olsun köse dönsün diye yesilliklerin peskes cekilmedigi ülkelerden bahsediyorum.TOKI adi altinda dostlari zengin etme anlayisi ancak cikarci hükümetlerde olur.Insanlara konut yaptiriyoruz diyerek ülkenin yesilini yok ettirenler insan dostu degildir. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Cok cabuk unutan bir milletiz.Deprem ülkesi olmamiza ragmen ve onca yikici depremlere ragmen hala bildigimiz yolda devam etmekteyiz.Önlem almak bize zormu geliyor,gücmü geliyor yoksa önemsiz mi geliyor bilmiyorum ama Van'da bugün 6,6-7,3 arasinda verilen siddette bir deprem yasandi,yikim cok,ümit ediyorum ki can kaybimiz az sayilarda ve hic olmasin ama bu mümkün mü,televizyonlarda ki haberleri gördükce icim yaniyor. Unuttuk diyorum,en son deprem felaketini.Eger unutmamis olsaydik bugün Van'da bu kadar yikim olmazdi.Bu millete yaziktir. Hala televizyonlarda siyasi propagandalar yapiliyor,basbakan Van'a gidiyor,Besir Atalay Van'a gidiyor bilmem kim Van'a gidiyor diye hala iktidarin borazanciligi yapiliyor.Birakin borazanciligi felakete ugrayan insanlara yarayan birseyler verin ekranlarda. saygilarla Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Hala televizyonlarda siyasi propagandalar yapiliyor,basbakan Van'a gidiyor,Besir Atalay Van'a gidiyor bilmem kim Van'a gidiyor diye hala iktidarin borazanciligi yapiliyor.Birakin borazanciligi felakete ugrayan insanlara yarayan birseyler verin ekranlarda. saygilarla Allah ın büyüklüğü bir kez daha ispatlanıyor, taş attıkları, molotof attıkları askerden şimdi yardım bekleyecekler; asker ise her şeyi bir kenara bırakıp yardıma koşacak. Kızgınız, kırgınız fakat biz de elimizden geleni yapmaya hazırız. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Evet kizgin da olsak,icimiz kan aglasada yine de insanligimizi kaybetmeyecegiz,Isa'nin Tanriya dedigi gibi"onlar ne yaptiklarini bilmiyorlar" Felaketlere gülmek insanliga yakismaz.Onlar yarin bugünleri unutup yine öldürecekler ama olsun,biz insanligimizi kaybetmeyecegiz. saygilarla Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Yook artık!!! Sevgili arkadaşlar, ne diyorsunuz siz? Yok kızgın olsak da yok içimiz kan ağlasa da yok Allahın büyüklüğü bilmemne, yok askerden yardım isteme falan tüm bunlar nasıl bir mantığın sonucudur? Terör başka birşey, deprem çok daha başka birşey. Huuuuu arkadaşlar, deprem olmuş, insanlar ölüyor, dünyanın her yerinden yardım gidiyor ve siz böyle mi düşünüyorsunuz? "Ne olursa olsun, ne yapmış olurlarsa olsun, canımız acısa da içimiz kanasa da elimizden geleni yapacağız, biz insanlığımızdan kaybetmeyeceğiz, " diye öye miiii? Biraz daha düşünün o zaman... Kusura bakmayın ama insanlık demek bence bu demek değil... Ha bu arada Sayın y.yılmaz, Allahın büyüklüğü bu demek mi? Bari bir de gemi yapın, ne olur ne olmaz! 1 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 insanligini kaybetmemek icin ön kosulsuz yardim edilir,bundan daha insanca bir durus olamaz.Tabiiki icimiz yansa da kan aglasakta biz insanligimizdan kaybetmemeliyiz,bu sözün tuhaf olan tarafi ne onu bilmiyorum ama yardim etmek ancak insanca düsünenlere özel bir durumdur. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Burada sorunlu bir durum var. Biz galiba bölünmeyi kafaya koyduk, ayrışmayı habire tırmandırıyoruz. Böyle gidersek ABD nin pek fazla bir şey yapmasına gerek yok, seyretsin yeter! Yine ortaya çıkıyor ki bir toplum kendini içten bozmadıkça dışardan ona kimse bir şey yapamaz! Efsane müzik grubu The Cranberries'in şahane solisti Dolores'in o büyülü, yüreği delip geçen sesiyle söylediği şarkı ne kadar da gerçeği haykırıyor: "But You see it’s not me, It ‘s not my family In your head,in your head" "Sen zombi olarak beni görme, benim ailem de zombi değil, zombi senin kafanın içinde!" Bizi bizden başka kimse zorla zombi yapamaz! 1 Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Ha bu arada Sayın y.yılmaz, Allahın büyüklüğü bu demek mi? Müslümanlar her suçun cezasının verileceğine inanır. Eğer birilerine maşa olup suçsuz asker öldürüp, polis taşlanıyorsa bunun da cezalandırılacağını bekleriz. Yalnız bunu deprem için söylemedim, polisin, askerin ellerine düştüler diye söyledim. Şimdi yok efendim oradakilerin bunları yaptığını nereden biliyorsun diyenler çıkabilir. İçlerinden bu fiilleri işleyen illa ki vardır, şimdi o taş attığı asker, polis yardım etsin diye beklemektedirler. Yardım edilmesin diyen de yok, insanlık adına illa ki yardım edilecek. Ha siz bunu Allah ın büyüklüğü olarak algılamazsanız, o zaman doğanın kanunu diyelim. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Birileri bana bilmem ne diyeceklermis umurumda degil.Ben hep dogru bildigim seyleri savunurum,kimseyide hak etmedigi zaman alkislamam. Türk Ulusu düsmanlarina bile daima yardim elini uzatmis bir ulustur.Ha denecek ki Van'da kiler düsman mi;tabii ki hayir fakat Van'da PKK teröristi oldugu ve bu depremde onlarinda zarar gördügü gercegi inkar edilemez.Iste ulusun büyüklügü burada kendini gösteriyor ki iclerinde terörist olmasina ragmen onlara tüm ülke capinda yardim eli uzaniyor.Bu ulusun mayasinda olan düskünlere yardim duygusu her yerde kendini gösterir. Biz,Van'a yardim eder icimiz yanarken 3 askerimiz daha sehit edildi.Buyurun buradan yakin lütfen. saygilarla Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Van'da hain saldırı: 4 asker yaralandı Mehmetçik, Van’da yaşanan depremde arama kurtarma çalışmalarına katılırken bir yandan da hain saldırıya uğradı DHA VAN’ın Başkale İlçesi yakınlarında, devriye görevindeki askeri aracın gecişi sırasında, PKK’lı teröristlerce daha önceden yerleştirilen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada, 4 asker yaralandı. Olay, dün akşam saatlerinde Van’ın Başkale İlçesi’ne bağlı Yavuzlar Köyü yakınlarında meydana geldi. Devriye görevindeki askeri aracın gecişi sırasında, PKK’lı teröristlerce daha önceden yerleştirilen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada araçtaki 4 asker yaralandı. Helikopterle Van Asker Hastanesi’ne kaldırılan askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Bölgede, terörstleri etkisiz hale getirmek için güvelik güçleri operasyon başlattı. Gazetevatan.com/ 25.10.2011/ 17.42 İşte Kürt Hakları savunucularının gerçek yüzleri... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Ve o kadar ilginc ki bu haberi ara yere sokusturarak verdiler veya hic vermediler.Nasil da belli basbakanin medyayi istedigi kaliba sokmus oldugu. saygilarla Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 unutmadık evet, ama hala ders de almadık .... Gerçekten almamışız maalesef..Şu altında oto galeri olan 7 katlı apartman mesela...Her izleyişimde üzüldüğüm kadar sinirlerimde zıplıyor! İki araba fazla sokucam diye nasıl kesersin ya apartmanın kolonlarını! Oysa Marmara depreminden sonra da en ağır kayıpların bu tür binalarda olduğunu görmüştük biz. Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2011 Admin-- Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2011 Van Belediyesi Gönüllülerini Arıyor! Van Belediyesi deprem sonrası Van’da yaraların sarılabilmesi için gönüllülerini arıyor! Belediyenin çalışmalarında gönüllü olarak yer almak isterseniz gönüllü formunu doldurabilirsiniz. Forma girilen bilgiler doğrudan Van Belediyesi’nin Gönüllü Koordinasyonu‘na gidecek ve Gönüllü Koordinasyonu yetkilileri ihtiyaç halinde irtibat bilgileriniz üzerinden size ulaşacaklardır. Gönüllü Formunu doldurmak için https://docs.google....nV2lOQXZGRXc6MQ Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2011 03:05 Orada kimse var mı ? Depremde yitirdiklerimizin, sönen ocakların alın yazısı olmadığını biliyoruz. İlgisizliğin, başıboşluğun faturasını o 45 saniyenin sonunda Türk halkının ödediğini unutmayacağız. Depremde kaybettiğimiz binlerce insanımız bizim için kalbimizde hala yaşıyor. Bu Acı Kaybın 12. Yıl Dönümünde Tüm Deprem Şehitlerini Rahmetle Anıyor, Geri Kalan Kederli Ailelerine Baş Sağlığı Diliyoruz. 17 Agustos Gölcük,Adapazari depreminde hayatini kaybeden ne kadar sivil asker polis varsa Tanridan rahmet diliyorum. saygilarla Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2013 BU GECE KULAĞINIZI TOPRAĞA DAYAYIN VE DİNLEYiN... Bu gece uğursuz gece. Bu gece onbinlerce insanın 'yarın' sabah uyanmak üzere yattığı ama yarının olmadığı ve bir daha asla uyanamadıkları gece. Bu gece 16 Ağustos'u 17 Ağustos'a bağlayan, ama tüm bağların saat 03:02 de koptuğu gece. Bu gece doğanın insanlara en büyük derslerinden birini verdiği, 'nehir yatağında, ağaç toprağında, benim olanlar bende kalmalı ve ey insanlar siz sadece benim size bıraktığım yerlerde, benimle dost olarak ve anlaşarak yaşamalısınız' dediği' gece. Bu gece 100-200 yaşındaki ulu çınarların denizin karanlığına gömülüp kaybolduğu ve asla geri gelmediği gece. Bu gece doldurularak kazanılmış sahil şeridinde, kıyıdan 30-35 metre gerideki evlerinde uyuyan insanların evlerini basan denizde kayboldukları, 'depremde boğularak' öldükleri gece. Bu gece karanlığın yoklukla, feryatların sessizlikle, tozun toprağın bedenle harmanlandığı gece. Bu gece benim günlerce Değirmendere sahiline gidip, karanlık sulara bakıp denizde kaybolan koskoca parkın, o parkın ulu çınarlarının, kafelerin, restoranların, otelin, iskelenin, mütevazı meyhanemiz kırık çatal' ın yerlerine döneceği umuduyla beklememe ve bir anda gözlerim dolu 'ama dönmeyecekler' deyip denize ' sen kazandın' itirafında bulunduğum gece. Şu anda son derece insani, temiz, iyi niyetli duygularla sosyal medyada yer alan ' bu gece her yer Gölcük, Düzce, Van' mesajını tekrarlayamıyorum. Kusura bakmayın n'olur! 'Ne bu gece ne başka gece hiçbir yer asla Gölcük, Düzce, Van olmasın' diyebiliyorum ancak. Ve siz güzel dostlar, bu gece doğru birşey yapmak istiyorsanız kulağınızı TOPRAĞA dayayın ve dikkatle dinleyin. Hem artık toprak olmuş binlerce depremzedenin hem de onları kucaklayan toprağın sesini duyacak, mesajını alacaksınız. Emin olun... çArşı Herşeye kArşı . Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.