Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

taurusmutis akrdeşim hoş geldin göremiyoduk seni gerçi bende bu arlar seyrek geliyorum.

Senmi görmek sevindirdi beni

ha bu arada bu islamın altıncı şartı nedir tebliğ mi :wassat:

Gönderi tarihi:

İnançlı arkadaşlar bir kez daha rica ediyorum bu başlığa yorum yazmayın lütfen onlarca başlık var neden bunda ısrar hala anlayamadım.

ayrıca bu alttaki iletide bu kadar büyütülecek bir şey görmedim ben hatta okurken çok eğlendim sonuçta tanrı demiş Allah dememiş ki ateiste gence gelince şu kızlara hava atma olayı koparmış olayı :D:D

TANRI VE ATEİST

Ateist ölür ve öteki tarafta tanri ile karsilasir...

Ateist- merhaba abi

Tanri- selam, tanidin mi?

Ateist- hayir... tanimiyorum

Tanrı- güzelim kasma artik, biz bizeyiz...

Ateist- birden kötü oldum abi

Tanrı- bisey icer misin?

Ateist- (olayi hic bozuntuya vermeden) naber yav ozledim de geldim valla

Ateist- atesin var mi?

Tanrı- sagdan ikinci kapi

Ateist- ya aciklayabilirim...

Tanrı- bana inanmiyor mussun ?

Ateist- yanlisin var abi.. yok oyle bisi..

Tanrı- hadi hadi..

Ateist- abi simdi obur tarafta boyle kizlara filan hava atmak icin inanmam

filan dedik ama.. sen buyuksun icimi bilmen lazim icten diildi

yani.. sadece bi kac kiz dusurmek icindi..

Tanrı- e aferim.. burda da hurileri kacirdin ama.. gec soyle kirmizili

arkadas ilgilensin senle..

Ateist- abi yapma kulun kolen olayim

Tanrı- yürrüüü

Ateist- inanmiyom lan var mi anasini satiyim.. kimsin lan allah

mi saniyon kendini...

Tanrı- evet ustune bastin.. git yan simdi....

Ateist- fakat nietzche der ki...

Tanrı- gec onunla tartışırsın sicak sicak...

Ateist- eeoo sey...

Tanrı- kitap bastik o kadar di mi ama?

Ateist- abi walla seytana uydum...

...........................

Gönderi tarihi:

kralx kardeş demişnki: Sadece iman şartlarının reddinde değil, alaya alınamsında, hafife alınamsında ve yanıltılmasında da iman gider..

Ayrıca Kuran-ı Kerimden herhangi bir ayet içinde geçerlidir bu kural..

aynen katılıyorum,bir harf için dahi geçerlidir bu kural..

taurusmutis kardeş demişsinki:İslamın 6. şartını sen de,çoğunluk gibi bilmiyorsun sanırım..

bırak sen 6. şartı ben sana 600 şart sayarım, ama oturup yazacakmıyız bunları buraya,biz resmiyetten yola çıkıyoruz.. saygılar..

sedelina kardeş,bence de saçma sapan bişe için tartışmayalım, oturup sana cevap yazacak halim yok,karşı saflarda değiliz zaten..

frozen demişsinki:yaptığım iyiliklerin hangi şartlarda boşa gitmeyeceğini bana başkası söyleyemez. sanada söyleyemez...

örneğin Kuran'dan bir harfi bile reddeder tanımaz veya alaya alırsak imanımız boşa gider, sen onu bırak Kuran'da kafirler için buyuruluyorki; "ve onların yaptıkları iyilikler de boşa gitmiştir". işte iman etmeyen insanın yaptığı iyilikler resmen çöpe gidiyor, Allah hepimizi imanlı kullarından eylesin..

saygılar...

Gönderi tarihi:

Merak ettiğim konuda beni aydınlattın,cevabındaki seviye ve anlayış için teşekkür ederim.Seni arkadaşım olarak görmek beni sevindirecek.. Sevgiler.. :sweatingbullets:

Unutma ki duygular karşılıklı... Teşekkürler

Gönderi tarihi:

Önce kendi varlığınızı tartışın!

Kendi varlığınızdan emin olduğunuz da Tanrı'nın da varlığını anlarsınız!

Daha önce de yazmıştım;

Tanrı'nın var olup olmadığı tartışmak kimsenin haddi değil!

İnanıyorsanız verdiği görevleri yerine getirirsiniz, inanmıyorsanız kafanıza göre yaşarsınız!

Gönderi tarihi:

demek ki buradan şunu anlayacağız: herkes Allahın bazı şeyleri bilmeyebileceğğini kabul ediyor.

yoksa ortaya insanın özgürlüğü problmi çıkar.

öyle ya yapacağımız her şey kaderimizde yazılıysa boşuna mücadele etmenin ne gereği var. nasıl olsa cennete veya cehenneme gideceğim önceden tayin edilmiş. ne yapsam boş.

demek ki işin özü bu.

arkadaşım evet bizim kaderimiz biz doğmadan önce yazılmıştır ama kendi kaderimizi yönlendirmemiz kendi elimiz de yani anlatmak istedğim şu;

Allah bize ilk önce 2 ayrı yol verir biz önce secimimizi yaparız sonra daha farklı yollar önümüze sunar ama secmek bizim elimizdedir sonra farklı yollar daha yani yolları o verir ama seçmek herzaman bizim elimizdedir

bir örnek vereyim sizlere ben gecen sene LGS ye girdim hazırlanırkan " aman benim kaderim yazılmış calışsam ne calışmasam ne " demedim aksıne kendi ytoluma kendim çizceğimi biliyordum onun içn calıştım ve sınav günü geldi cattı ve en sonunda dua ettim çünkü insan oğlu herzaman calışır ve tevekkülü Allah BIRAKIR VE bende öle yaptım ve şuan A.Ö.L.deyim

cevaplarınızı bekliyorum saygılarımla

Allah bize seçim yapmak için akıl vermiştir hiçkimseye vermediği aklı vermiştir.......

Gönderi tarihi:
ALINTI(mistik @ Aug 17 2005, 10:20 PM)

demek ki buradan şunu anlayacağız: herkes Allahın bazı şeyleri bilmeyebileceğğini kabul ediyor.

öyle ya yapacağımız her şey kaderimizde yazılıysa boşuna mücadele etmenin ne gereği var. nasıl olsa cennete veya cehenneme gideceğim önceden tayin edilmiş. ne yapsam boş.

demek ki işin özü bu.

İşin özü o değil..

Senin yapmanla Allahın bilmesi ayrı ayrı kategorilerdedir..

Havaya atılan bir taşın ağırlığı, ortam şartları, atılan yükseklik, taşın kütlesi vs bilinir ve bunun ivmesi devinimi vesairesi hesaplanırsa o daşın ne zaman ve nereye düşeceği bilinir..

Bu basit bir örnekti..

Allahın bilmesi olayı ise bundan daha ziyade ve daha değişiktir..

O zamansız bilmektedir, mekansız bilmektedir..

Senin içinde bulunduğum an senin an'ın ve zamnındır..

Ve zaman da yaratılmıştır..

Einsteine göre ise zaman görecelidir..

Verdiğim örneğe göre sen taşın nereye düşeceğini biliyorsun, taşın nereye düşeceğine müdahale etmiyorsun..!

Taşı zorlamıyorsun..

Saygılar-sevgiler..

Gönderi tarihi:

taurusmutis akrdeşim hoş geldin göremiyoduk seni gerçi bende bu arlar seyrek geliyorum.

Senmi görmek sevindirdi beni

ha bu arada bu islamın altıncı şartı nedir tebliğ mi :wassat:

Sevgili arkadaşım hoşbulduk;

Burada yazarken üzülerek şunu farkettim;tanışsak veya yüzyüze gelsek belki çok iyi anlaşacağım insanlarla kısır tartışmalar kavgalar içine giriyorum.Nitekim sonradan tanıdığım bikaç kişi bunu ispatladı.Ben de karşılıklı kalp kırmaların yaşanmaması için stresin yaşanmadığı başka başlıklara geçtim.Artık daha bilinçliyim..

Soruna gelince;

Evet 6. bir şart var o da GÜZEL AHLAK..

Diğer 5 şartı yerine getiren kişi,eğer bu 6.şartı da yerine getirmiyorsa,hem ibadetlerin de hem imanın da hem de sosyal hayatın da bir eksiklik içersindedir.Şöyle düşünün:

Kişi 5 vakit namazını kılıyor ama ona buna sarkmaktan,içki içmekten küfür etmekten de geri kalmıyor..Veya Zekat veriyor ama kazancını onu bunu dolandırarak,haksız yollardan kazanıyor..

Hacca gidiyor ama arkasında birsürü kırgın insan kalmış..

Oruç tutuyor ama sofrasını kendinden aşağı gördüğü insanlarla paylaşmıyor..Vs. Gibi..

Sonuç olarak 600 değil 6 şart vardır(Berker arkadaşım bu sanaydı).İşte bu 6.şart diğer 5 şartın olmazsa olmaz tamamlayıcısıdır.İslamiyet,sosyal yaşam bu şartla güzelleşir.Umarım yeterli açıklamayı yapabilmişimdir..

Saygı ve sevgilerimle..

ALINTI(mistik @ Aug 17 2005, 10:20 PM)

demek ki işin özü bu.

Bu konu hakkında da birkaç şey yazmak isterim:

Elbette Allah herşeyi bilir.Ama yapacaklarımıza müdahale etmez.İşte burada da özgür irade kendini gösterir.Kişi günah işlemek isterse günahı,sevap işlemek isterse sevabı yaratır yaradan.Yani kişi istediğini alır.Bunu da örneklerle anlatmakta fayda görüyorum;

Beni ele alalım;evden çıkmak istiyorum Allah yerimden kalkma ve kapıya yönelme hareketimi yaratıyor.Ayakkabılarımı giymek istiyorum,Allah giyme hareketimi yaratıyor.Kapıyı kapatma hareketi,yürüme hareketi Vs..Ardından güzel bir kız görüyorum Caminin önünde.İstersem kızla konuşur namaza girmem,yada camiye girer kızı boşveririm.Ben hangisini istersem Allah o hareketi (Yada olayı da diyebiliriz..)Yaratır..

Burada da anlatmaya çalıştığım gibi,günah ve sevap mevcuttur.Bunların seçimi ise isteklerimiz doğrultusunda bize kalmıştır.Allah hiçbir şekilde müdahele etmeden biz istedikçe günahı ve sevabı yaratır ..

Saygı ve sevgilerimle..

Gönderi tarihi:

isteyen beni eleştirsin yerden yere vursun..ama şu laubaliliğe sakınce bakamıyacağım :angry:

1.espriden anlarız gülmeyıde biliriz,ama üzerinde düşünülecek;ve kişilerin inancını ilgilendiren konular da böyle laubalilik kabul edemem.. :excl:

2.burada yazılan bir inançlı için de saygısızlıktır,bir ateıst için de... :excl:

3.kişilerin savundukları düşünce ile böyle dalgavari konuşmayla kendi seviyenizi gösterdiniz.. :excl:

4.kimse ileride ne olcağını bilemez,hayat suprızle doludur,dalga geçtiğiniz insanlarla saf değiştirme ıhtımalını de göz önüne alın... :excl:

o nedenle benim inancıma saygısızca yaklaşmadığı sürece ne birine nede ateıste saygısızlık edılmesıne göz yummam.. :excl:

bilemıyorum yukarıdaki tanrı ateıst dıyaloğunu komik bulan var mı :angry:

Sevgili sedelina ;

senin nezdinde bu duyarlılığı gösteren yukarıda bu konuda hasasiyetlerini ifade eden tüm forumdaş dostlarıma teşekkür etmek istiyorum...

senin ve senin gibi diğer arkadaşlarımızın da her konuda hassasiyetlerinden emin olduğum için o iletiyi göndermiştim....

Özellikle isim belirtmeden yazmaya çalışıyorum...

Çünkü kendi inanç değerlerine başkalarından hassasiyet bekleyipte,

yine kendi inanç değerlerine bu hassasiyeti gösteremeyecak kadar aymaz olanları kendi utançlarıyla başbaşa bırakmak istiyorum...

Seni ve Bu konuda hasas davranan diğer içten ve samimi arkadaşlarımızı içtenlikle selamlıyor,

tüm forumdaşlarıma sevgilerimi yolluyorum...

*tna

Gönderi tarihi:

Yukarıda uçaktan aşağıyı trafiği izlediğinizi düşünün,1 arabanın freni patlasın diyelim,yolda dar ve karşıdan bir araba daha geliyor.kaza olacağını bilir siniz değil mi...

Yoksa siz yukarıdan gördüğünüz için mi kaza olur acaba :unsure:

Yukarıda gördüğünüz için olmaz=kader

Eğer uçakla müdahale ederseniz kazayı durdurursunuz=edilen duanın önemi :unsure:

yukarda bahsı geçmiş ben de değindim .....

Gönderi tarihi:

Aranızda başrolde Jim Carrey nin olduğu "Aman Tanrım" filmini izleyen varmı???

Film bir yahudi filmidir...Türkiyede de gösterime girmiştir, çoğu ankette yılın en komik filmlerinden biri seçilmiştir..

Filmde kısaca, jim, tanrıyı dünyayı iyi yönetememekle suçlar ve tanrıya isyan eder, TANRI bir insan görünümündedir ve tatile çıkar, güçlerini de jim carrey e verir ki kolaysa jim yönetsin dünyayı... tabi sonuçta jim dünyayı yönetemez ve yaşam alt üst olur..

Şimdi böyle bir olayın olamayacağını hepimiz biliyoruz,

ama bu filmi yayımlayan bütün sinema kuruluşları,

bu filmi izlemeye gidenler,

bu filmi satan cd ciler,

bu filmdeki komik anları birbirine anlatanlar,

bu filmde televizyonda yayımlanmasında katkısı olanlar

veya bu fillmden bazı diyalogları bazı forumlara yazıp insanın hassasiyetini ölçmek isteyenler...

bunları yapan insanlar---ki yapan insanlar an az türkiyede milyonları geçer---

bu insanların imanı gittimi???

bu insanlar kendi değerlerini alçalttımı???

bu insanlar bu filmi yapanlara yataklık mı etti???

hayatı boyunca tek büyük günah işlememiş olan bir kimse bu filme gitti diye veya yukardaki şeylerden birini yaptı diye, okadar insandan haksız yere laf yemeye hakkı varmı???

YA BIRAKIN BUNLARI BEE.... etrafımızda camiler yıkılıyor,kapalı olarak biryerlere girilmiyor, gözümüzün önünde ki DEV kadar problemleri görmüyor, aman biri tanrıya şöyle demiş imanı gitti ayaklarına yatarak kendimizi adam gibi müslüman göstermeye çalışıyoruz...Sakın yanlış anlamayın,sözüm meclisten dışarı-- bazı arkadaşlarımı tabiiki tenzih ediyorum-- lüzumsuz tartışmalar... cevap yazmak zorunda değil kimse ama ben beni anlayamamış olmanıza yanaraktan cevap yazıyorum, sırf sakın haksız olduğumu düşünüp,beni kendi kendime düşünmeye sevkettiğinizi sanmayın diye yazıyorum bunları, ii bakın bende isim vermeden yazdım,yarası olan gocunur,kimse açıklama yapmak zorunda değil, anlayan zaten beni anladı, yok çok hassas birisi varsa aranızda gitsin bu filmi bi izlesin ve yukarıdaki işleri yapan insanlara bağırsın, hav

beni anlayanlara sevgiler saygılar

Gönderi tarihi:

:D Farkında olmadan birazcık sinirlenmişsin.

Burada bir filmden örnek vermen yanlış adı üstünde film... Ayrıca şunu da belirtiyim. Sinema sanattır ve sinema olsun, tiyatro gibi sanat dallarında tabiri caiz ise "Din-İman-Tanrı" kavramları yoktur.

Dinine düşkün bir yönetmenin kesinlikle izlemesi gereken bir film.

Bu filmi izleyen kimsenin dini-imanı elden gitmedi.

Bu film yüzünden insanlara laf söyleyen insanların unuttuğu birşey var "izledikleri film ayrıca komedi filmi" Bu filmi izleyipde laf söyleyen adamların eminimki çok iyi ***** arşivleri vardır.

Ben Türkiye'de bilerek camii yıkıldığını duymadım. Türbanlı olarak birçok yere girmek zorlaştı bunun herkes farkında. Ama türban çok ayrı bir konu bence açtığın topikte yer vermemeye çalış yoksa konu dağılır gider.

Söz konusu Tanrı olduğu zaman meramını kimseye kolay kolay anlatamazsın. Belli ki kafanda bazı sorular var ve cevaplamak istiyorsun.

Eğer sorular varsa cevap bulman imkansız bence...

İnsanlar üzerinde Tanrı'nın çok büyük bir manevi değeri var. Bu da gayet normal. Herhangi birisi bu manevi değere karşı birşeyler söylediği zaman insanlar ister istemez febri olarak davranıyor.

Sana kendi yaşadığım bir olaydan örnek veriyim; Arkadaşlarla buna benzer bir konuyu tartışıyorduk ben dedim ki "Oğlum gidelim bir meyhaneye adamlarla sohbet edelim ben laf arasında din-iman-kitap küfür edicem. Eğer karşılık vermeyip oda bana katılırsa sizlere diyecel lafım yok." Dedim. "Tamam" dediler. Meyhaneye gittik. Bilirsin ateş alma, saat sorma numaralarıyla adamın biriyle sohbeti kurduk. Ben laf arasında sinirlenmiş gibi yaparak "Onların Allahını, kitabını........)" Küfürü bastım! Adam karşılık olarak "Hooop genç adam yavaş ol! Sen kimsin lan Allaha, Kitaba küfür ediyorsun?" Dedi. Ve orada bulunan insanlar ve arkadaşlar araya girdi yoksa kavga çıkıcaktı.

Düşün yani... Önceleri bana içki içen bir adamı müslüman olarak görmezdim. Bu olaydan sonra müslüman olarak mı görmeye başladım hayır. Sadece benim karar veremiyeceğimi anladım!

Hani demişsin ya "Kendini adam gibi müslüman göstermeye çalışanlar" insanlar kendini istediği kadar müslüman göstermeye çalışsın. Başta Tanrı kimin ne olup olmadığını biliyor ve insanlarda o göstermelik müslümanları kısa bir zaman içinde tanıyor.

Unutmuyacağımız tek şey; hiç kimse hiç kimsenin değer verdiği İlaheleri hor görüp, onlar hakkında ileri geri konuşamaz.

Gönderi tarihi:

""hiç kimse hiç kimsenin değer verdiği İlaheleri hor görüp, onlar hakkında ileri geri konuşamaz"" diyosun, bende diyorum ki bu sözle o diyalogun alakası yok, çünkü benim aldığım o dialog o filmden de alınmış olabilirdi, ozaman bu film parçası olurdu ve senin dediğine göre komedi filmi olduğu için de dinimiz imanımız gitmezdi... yani ozaman bir diyalog filmden alınmışsa din elden gitmiyor, netten kopyala yapıştır yapılıyosa din elden gidiyor... tabiki tam olarak bunu demek istemiyosun ama savunduğun tez buna götürüyor bizi..

cami yıkılırdan kastım ıraktı....(neyse konuyu buraya saptırmayalım)

benim din hocam da bana bu şekilde tanrı-kul ilişkisiyle fıkralar anlatırdı ve ben o fıkralar sayesinde Allah'tan korkar oldum, belki bikaç kişinin kafasına aynı benim kafam gibi dank eder de biraz düşünür derken, bütün müslümanlar beni garip bi yaratık ilan etti... tanrıyla alay etti dediler, demekki ben o jim carrey in filminden bikaç alıntı yapsam---ki jim carrey orda tanrıya bağırıyor(!!!)--- burda kıyamet kopacaktı, inanmayanlara laf geçiremeyenler bize laf sokmaya çalışıyor, dediğim gibi ben bu konu hakkında konuşmak istemiyorum, herkesin içini RABBİM bilir, buraya kimin ne niyetle yazı yazdığını yine RABBİM bilir...

burda benim kafa denkim bi suheda çıktı... ben bu diyalogu yapanlara gülüp geçmenizi beklerken- onların haline acımanızı isterken-- kiminiz gelip beni suçlu ilan etti...

gecekuşuna cevap bile vermem ben... 40 defa söyledim o diyalogun altında --- müslümanlardan saygı bekleyen ve diyalogu ciddiye almayın diyen bi hitap yazısı vardı--- ancak büyük harflerle yazıldığı için silinmiş, bana karşı olanlar hala ötüp dursunlar,ben de cevap çok,ve yaptığım da yanlış değil...

bilimselci de zaten diyoki ""geri kalmış ülkelerde Halkı artık yozlaştırmışlardır.

Halk üretimi bırakır başlar hayal ürünü imgelerle uğraşmaya"".

ozaman amerika da böyle hayal ürünü şeylerle uğraşıyor ve bu tarz filmler yapıyor

ozaman amerika dünyanın EN GERİ KALMIŞ ÜLKESİ...

benim bu hitaplarım herkese değil, yarası olan gocunur, dindar ve aynı zamanda aklını kullanan seviyeli arkadaşlarım--pardon arkadaş dedim kardeşlerim-- beni yeteri kadar kibarca uyardılar zaten, bazılarının havalı dindar konuşmalarına ihtiyacım yok...

suheda sonuna kadar haklıymış: "bu foruma yazı yazmayalım" çünkü Allah yoktur başlığını görüp bu sayfaya giren yeni bir üye benim diyalogumu görürse- ki gördükten sonra büyük ihtimalle şu andaki çoğu kişinin yaptığı gibi yazılarımın geri kalan kısmını okumadan sayıp sövecek--- hiç gelemem walla B)

Gönderi tarihi:

Ya hakkaten uzun zamanadır benimde içimede dert oldu bu başlık..

Ana sayfadan görünümü berbat..

Ana sayfadan tıklamadan gören, oraya en son yazan şahsın haşa Allah yoktur yazdığını zannedecek..

Ayrıca turkish-medianın da böyle bir başlık açtığını düşünecek..

Forum yönetiminden bu başlığın kaldırılmasını yada değiştirilmesini ist nacizane talep ediyoruz ..

İçeriği değil ama başlık değişmeli bence...

Şimdi ateist arkadaşlar kalkacaklar o halde Allah vardır başlığıda değişsin diye..

Bizce zararı yok değişsin.. Başlık olsada olmasada Allah zaten vardır..

Allah vardır yazmamızdan dolayıda hakkımızda kötü düşüneceklerin sayısı baya bir azdır..

Ya ana sayfaya tekrar baktım üstte Alah yoktur yazıyor altta kralx..:(

Değiştir sevgili admin şu başlığı ya...

İnananın çok kötü duruyor..

Tamam saygı var fikir özgürlüğü var ama özgürlüğünde bu kadarı fazla abi...

Şimdiye kadar neden sölemediniz derseniz, inanın hep kafamda takıntıydı ama bir arkadaşımız dilendirdi bunu...

Not: Bu son kısım ana sayfaya çıkılıp tekrar girildikten sonra yazılmıştır..:)

Saygılar-sevgiler...

Gönderi tarihi:

Benim o diyolaglarla alıp veremediğim yok ki!

Okuyunca gülüp geçtim..

Yazdığım gibi sinema veya tiyatro eserlerinde defalarca "Tanrı-Kul" işlenmiştir. Onları izlemekle, okumakla din elden gidiyorsa o zaman ben dinsizim.

Kimse insanların değer verdiği İlaheleri hor görüp ileri-geri konuşamaz. Bu cümlenin örnek verilen film veya dialogla bir alakası yok!

Bu cümle bizim kendi reel yaşantımız için geçerlidir.

Bu konu gittikçe gider.

Kralx haklısın harbiden başlık kötü.

Admin arkadaşlar değiştirin başlığı size zahmet.

Gönderi tarihi:

TANRI VE ATEİST

Evet bende bunu yazıyorum veeeeeeeeeeeee berker kardeşime destek oluyorumm onunn yazılarını biraz okusanız gerçekte anlatmak istediğini anlarsınız bu yüz den bencew berker18'e destek olanlar fikirkerini benimseyenler bu yazıyı yaya bildikleri kadar yyaymalılar

Ucuz numara.Merhaba Berker

Gönderi tarihi:

Kendisine saygısı olmayanın Allaha saygı duymasını bekleyemezsiniz.. Çağımızın modası Funny man olmak adına esprilerine Allahı da saygısızca karıştıran süper komik! insanların söylemlerine nefislerimiz her ne kadar gülsede içinde birazcık Allah korkusu olan kişi '' Tövbee tövbee'' demeyi ihmal etmez.. Bu içgüdüsel bi durumdur aslında..

Gönderi tarihi:

Evet bende bunu yazıyorum veeeeeeeeeeeee berker kardeşime destek oluyorumm onunn yazılarını biraz okusanız gerçekte anlatmak istediğini anlarsınız bu yüz den bencew berker18'e destek olanlar fikirkerini benimseyenler bu yazıyı yaya bildikleri kadar yyaymalılar

Sevgili arkadaşım;

Yaptığın sadece ortalığı germek.Lütfen azıcık daha saygı ve anlayış..

Sevgiler..

Gönderi tarihi:

Ya hakkaten uzun zamanadır benimde içimede dert oldu bu başlık..

Ana sayfadan görünümü berbat..

Ana sayfadan tıklamadan gören, oraya en son yazan şahsın haşa Allah yoktur yazdığını zannedecek..

Ayrıca turkish-medianın da böyle bir başlık açtığını düşünecek..

Forum yönetiminden bu başlığın kaldırılmasını yada değiştirilmesini ist nacizane talep ediyoruz ..

İçeriği değil ama başlık değişmeli bence...

Şimdi ateist arkadaşlar kalkacaklar o halde Allah vardır başlığıda değişsin diye..

Bizce zararı yok değişsin.. Başlık olsada olmasada Allah zaten vardır..

Allah vardır yazmamızdan dolayıda hakkımızda kötü düşüneceklerin sayısı baya bir azdır..

Ya ana sayfaya tekrar baktım üstte Alah yoktur yazıyor altta kralx..:(

Değiştir sevgili admin şu başlığı ya...

İnananın çok kötü duruyor..

Tamam saygı var fikir özgürlüğü var ama özgürlüğünde bu kadarı fazla abi...

Şimdiye kadar neden sölemediniz derseniz, inanın hep kafamda takıntıydı ama bir arkadaşımız dilendirdi bunu...

Not: Bu son kısım ana sayfaya çıkılıp tekrar girildikten sonra yazılmıştır..:)

Saygılar-sevgiler...

------------------------------

hakkın var kralx bencede berbat ötesi.. valla babam hep der fazla hürriyet hürriyetsizlik getirir diye hakkı var ...

Allah(C.C.)

Kıyâme Sûresinin 36 . Ayetinde

"İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder." diye buyurur..

ve ben bu konuyla ilgili bazılarına şunu sorarım şu kainatın yaratılışı nasıl olmuştur o büyük batlamayı kim yapmıştır merak eder dururum!!! :)

Gönderi tarihi:

bir de ben rica edeyim sevgili adminden başlığı değiştirelim lütfen...

sevgili v/k kardeş benim de o diyaloglarla bi alıp vermediğim yok bende okuduğumda gülüp geçtim, ama dediğim gibi bence gereğinden fazla hassas bazı arkadaşlar var aramızda bu normal, ancak başkasının tepkisini öğrenmek isteyen bi insana nasıl bu kadar hakaret edilir?? bu diyalogun yazarı benmişim gibi nasıl davranabilir??? UTANMASALAR ATEİST HATTA GAVUR diyecekler ama önceki yazılarımın hatırı var galiba diyemiyorlar,benim en yakın arkadaşım hayatı boyunca namaz kılmamıştı,bu diyalogu okuduktan sonra ilk namazını kıldı, kimse inanmak zorunda değil, zaten kimse de Rabbimle alay edemez,ben bu söze bişe demiyorum ki... ama dediğim gibi eğer o filmden bir konuşma---ki şu an o konuşma ezberimde--- buraya yazsam bu forumda yer yerinden oynar kıyamet kopar,sonrada ben hayatınızda gördüğünüz en GAVUR insan olurum yalanmı??? bu kadar kolaymı bir insanı bir kalemde silip atmak...ben sadece nette dolaşan bi diyalogu size gösterdim,millet de zırlamaya başladı bu çocuğun kendisine saygısı yok diye, bukadar kolaymı be... asıl bunu diyenlerin kendisine saygısı yokki bana anlayış gösterip bana saygısı olsun... neyse saygılar sevgiler...

UCUZ DÜŞÜNCELİ aramış,yemin ederim bilgisayarın başında bir güldüm var ya.... sen anladın anladın... :D:D:D

wallahi hala gülüyorum

armance:Çağımızın modası Funny man olmak adına esprilerine Allahı da saygısızca karıştıran süper komik

bu lafın banaysa sana kendimi anlatacak değilim çünkü bi kopyala yapıştırla insanın tepkisini öğrenmek isteyen birine bu kadar laf eden biriyle uğraşmam

taurusmutis: bu son sayfada en kibar yazı yazan kardeşimiz ilhaem di... tamam biraz yangını körüklüyor olabilir ama son 4-5 sayfaya bak bi istersen en kibar yazı bu ilhaemin yazısıdır... (SAOL KUZEN :D )

tekrar saygılar sevgiler :D:D:D ya yemin ederim wallahi billahi hala gülüyorum ne ucuz numarası ya :D

Gönderi tarihi:

herşeyi bilen bir tanrının yokluğunu gerçekten bizim günah işleyeceğimizi bilmesine ve bunun onun suçu olduğuna inanmana bağlıyorsan bir de şu açıdan bak her şey bilen varlık kesinlikle bizden çok daha fazla şey biliyor demektir ve bizim günah işlememize engel olmuyorsa kesinlikle bir sebebi vardır bunun sebebini bizim anlamamızı beklemiyorsun herhalde

arkadaşım eğer sen bilmiyormusun ki bir zincirin bir halkasını ıkarırsan o zincir bozulur eğer o adamın dışarı çıkıp dayak yemesi gerekiyorsa yer sen hem Allahı(c.c)ın varlığını kabul edip hem onun kitabını red ediyorsun allahın sıfatlarından biride el-alimdir yani herşeyi bilen kitabını red etme sebebinde budur çünki allahın sıfatları kuran-ı kerimde geçer ve sen kuranda geçen şeyleri red ediyorsun lütfen iyi bir araştırma yapta gel

Gönderi tarihi:

Hala bu konulara yazmaktan ne anlıyorsunuz inanın anlamıyorum arkadaşlar...

Ortaya çıkan durum sadece inanmayanlar ile gergin bir ortam...Ve onları da bu düşüncelerinde daha da kızgınlaştırıyorsunuz...

Görecek olan göz zaten gün geldiği zaman görür...

Bu tür yaklaşımlar ile bir yere varamayız...

Gönderi tarihi:

bence devam edelim çünkü muhteşewm ilgi çeken bir çeken bir başlık di mi zaten bende yeniyim bu yüzden devam bence yazıları okudumda o ateist ve tanrı yazışması matrak ama biraz ağır bir yazı ve o yazı tüzünde epey olay olmuş beeeeeeeeee neyse beyler yazışmak istemiyorsanız şöyle ii bir yer söyleyin(başka bir konu yani) biz de oraya uğrayalım :D:D

berker18 sen misin GARDAŞ bu ateist ve tanrı dialogunu ortaya atan ne böyle bir şey yaptın yaw anlamadım ve bellli ki sadece tepkiyi görmek için yaptığını kanıtlayamamışın

:D:angry: bide senin kuzen kim bide ne bu ucuz numara davası yaaaa ben anlamdım niiiiiiiseeee boswer eğer iiiiii bundan başka iiiii bir konu bulursan HABERLEŞELİM OK??????????????????????

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.