Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Eeee ne oldu sedat bey? Zina zina dediniz bende size göre çözüm nedir diye sordum tık yok. Cinayetleri nasıl önleyeceksiniz merak ediyorum?

Ne demek nasıl önleyeceksiniz..

Milletin başına birer bekçi mi dikelim zina yapmayın diye..

Adamın karısı zina yapıyor adam gidip hem karısını hem erkeği vuruyor nasıl önleyeceksinki bunu, tutalım bağlayalımmı adamı..

Yada kadının kocası başkasıyla zina yapıyor, bazı kadınlarda gidip cinayet işliyor yada boşanıyor..

Kısacası her ikisindede yuva büyük bir ihtimalle yıkılıyor..

İhanet basit birşey değildir, kimisi bu ihanetin cezasını öldürerek veriyor, kimisi boşanarak artık kişilere kalmış..

En güzeli ele bele dile sahip olmak..

Buda eğitimle sağlanır, bu eğitimin içinide siz doldurun artık ne gibi bir eğitim..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
bu tür cinayetler müslüman ülkelerde çok daha fazla

Neden fazla?

"Çünkü zina eden taşlanarak öldürülür" diye bir inanç var.

Taşlamanın cezasının laik yasalar nedeniyle uygulanamadığı yerlerde de bu kural kurşunlama yöntemiyle uygulanıyor.

Bir adamın karısı zina yapıyor, peki öldürmek niye?

Bir delikanlının kızkardeşi, evlilik dışı cinsel ilişkiye giriyor, peki öldürmek niye?

Bir babanın kızı, evlilik dışı cinsel ilişkiye giriyor, peki öldürmek niye?

(örneklerdeki evlilik dışı cinsel ilişkilerde erkek değil de kadın üzerinde durdum, zira öldürülenler/kurbanlar/fatura kesilenler hep kadın maalesef)

Erkek öldürünce ne kazanıyor, öldürülenin bunda bir kazancı olmadığı kesin.

Bu durumda öldüren ne kazanıyor?

Onurnu mu koruyor?

Bu durumda öldürme işlemi tamamen BENCİL bir eylem değil mi?

Kızın/kızkardeşin evlilik dışı ilişkiye giriyorsa, aklı da eriyorsa, bu onun sorunu.

Karın zina yapıyorsa, evlilik akdini ihlal etmiş olur, akt bozulur. Akt bozma dışındaki cezayı verme hakkını kim veriyor?

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Kuran a göre zina suçunun cezası 100 sopadır !!

müslümanlar namus cinayeti işliyorlarsa,bu onların dinlerinin buyruğuna uymadığını gösterir.

dindarların işlediği suç (dinlere göre günah) dinlerin kötü olduğu anlamına gelmez.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
Kuran a göre zina suçunun cezası 100 sopadır !!

müslümanlar namus cinayeti işliyorlarsa,bu onların dinlerinin buyruğuna uymadığını gösterir.

dindarların işlediği suç (dinlere göre günah) dinlerin kötü olduğu anlamına gelmez.

namus cinayetlerinin kökeni gene dinlerdir.

hayvanlarda zina dan sebep kız kardeşini öldüren varmı? yada 100 sopa atan?

Gönderi tarihi:
demek ki buradan şunu anlayacağız: herkes Allahın bazı şeyleri bilmeyebileceğğini kabul ediyor.

yoksa ortaya insanın özgürlüğü problmi çıkar.

öyle ya yapacağımız her şey kaderimizde yazılıysa boşuna mücadele etmenin ne gereği var. nasıl olsa cennete veya cehenneme gideceğim önceden tayin edilmiş. ne yapsam boş.

demek ki işin özü bu.

sayın arkadaşım bak kuranı kerim-i okumadığın burdan belli herşey önceden tayin edildi ama insanoğlu bu kaderi başına kötü bişi gelecekse dua ederek gelmesini allahın izni ile engeller. sonra bir doktor bile 6 yıl tıp okumadan doktor olamazken sen kuranı okumadan nasıl dinden bahsedersin çok bilmiş bi şekilde oku da gör zaten kuranda yazıyor size ne desek boşa anlamazsınız bi düşünün ya güneş biraz daha yakın olsaydı insanlar yanardı biraz daha uzak olsaydı insanlar donardı bu da tesadüf değilmi düşün 100 tane top var bi kutuda sırasıyla çekeceksin hiç bakmadan hepsi de sırasına göre eline gelirmi gelmez gelse bile kimse inanmaz o zaman dünyadada bu kadar tesadüf olamaz yani sizede kimse inanmaz.

''BEN ERDEMLİ VE İNANÇLI DAVRANARAK KENDİMİ KAYBETMEMİŞ OLURUM AMA YA ALLAH SİZİN TAHMİNİNİZİN TAM TERSİNE VARSA NE YAPACAKSINIZ O ZAMAN''

Gönderi tarihi:
namus cinayetlerinin kökeni gene dinlerdir.

hayvanlarda zina dan sebep kız kardeşini öldüren varmı? yada 100 sopa atan?

İnsanlarla-hayvanların kıyasını ilk kez görüyorum.. :o

Saygılar..

Gönderi tarihi:
demek istediğim din inanışının olmadığı yerlerde nafile ölümler yok

O halde dine inanan insanları hayvanlarla değil, din inanışının omadığı yerlerle kıyas etmelisin..:)

Bierde şunu ekliyim.

İnsanlarda kıskanma duygusu vardır, birde aldatılmanın kötü etkisi vardır..

Örneğin ben evli olsam ve ateist olsam, eşimi bir başkasıyla cinsel ilişkide yakalasam o anki durumuma göre gerekeni yaparım..

Yani şöyle düşünmem; Dinimizde yasak olmasına rağmen sen neden bu adamla zina ettin demem..:)

O anki psikolejime göre dövermiyim, öldürürmüyüm yoksa bir şey yapmamda boşanır mıyım bilemem, o, o anki psikolojime bağlıdır..

Orada aldatılmak söz konusudur her ne kadar hayvanlarda bu duygu olmasada, bunun ne kadar kötü bir durum olduğunu insanların çoğunluğu bilir..

Diğer bazı cinsel fantazi olayları istisna bir durumdur ve örnek teşkil etmediği gibi mihenkte değildir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Örneğin ben evli olsam ve ateist olsam, eşimi bir başkasıyla cinsel ilişkide yakalasam o anki durumuma göre gerekeni yaparım..

Yani şöyle düşünmem; Dinimizde yasak olmasına rağmen sen neden bu adamla zina ettin demem..

O anki psikolejime göre dövermiyim, öldürürmüyüm yoksa bir şey yapmamda boşanır mıyım bilemem, o, o anki psikolojime bağlıdır..

Peki sen sıkı bir müslümansan, o anki psikolojin Allah korkusunun ve emirlerinin önüne mi geçiyor ? yani, Allah'ı Kitabı unutup kadını öldürüp yada dövecek misin ?

Gönderi tarihi:
O halde dine inanan insanları hayvanlarla değil, din inanışının omadığı yerlerle kıyas etmelisin..:)

Bierde şunu ekliyim.

İnsanlarda kıskanma duygusu vardır, birde aldatılmanın kötü etkisi vardır..

Yani şöyle düşünmem; Dinimizde yasak olmasına rağmen sen neden bu adamla zina ettin demem..:)

Orada aldatılmak söz konusudur her ne kadar hayvanlarda bu duygu olmasada, bunun ne kadar kötü bir durum olduğunu insanların çoğunluğu bilir..

Diğer bazı cinsel fantazi olayları istisna bir durumdur ve örnek teşkil etmediği gibi mihenkte değildir..

Saygılar..

sen olaya kişisel cevabını vermişsin kişiye sorduğunda tabiki böyle söyler ama genellemeye baktığında olayı görmemek kaçmaktan başka birşey değil sayın xlark_tades

Gönderi tarihi:
....... size ne desek boşa anlamazsınız bi düşünün ya güneş biraz daha yakın olsaydı insanlar yanardı biraz daha uzak olsaydı insanlar donardı bu da tesadüf değilmi

Dünya güneşin etrafında dönerken milyonlarca kilometre yakınlaşıp uzaklaşıyor

düşün 100 tane top var bi kutuda sırasıyla çekeceksin hiç bakmadan hepsi de sırasına göre eline gelirmi gelmez gelse bile kimse inanmaz o zaman dünyadada bu kadar tesadüf olamaz yani sizede kimse inanmaz.

Tabiatın yeteneği insanda yoktur, bir kaya bile yaratamazsınız, ama tabiat yaratabiliyor. Burada tesadüf yok tabiatın oluşturduğu varlıklar var. 100 tane topu insan etkisiyle sırasıyla yan yana getirmek inanılmaz zordur. Ama top insan yapımıdır. Ne Allah ne kainat ne de insan dışında başka bir şey, üzerinde sayı bulunan bir top yaratmamıştır. İnsanın ve doğanın oluşturabilieceği şeyler farklıdır.

Gönderi tarihi:
Dünya güneşin etrafında dönerken milyonlarca kilometre yakınlaşıp uzaklaşıyor

Tabiatın yeteneği insanda yoktur, bir kaya bile yaratamazsınız, ama tabiat yaratabiliyor. Burada tesadüf yok tabiatın oluşturduğu varlıklar var. 100 tane topu insan etkisiyle sırasıyla yan yana getirmek inanılmaz zordur. Ama top insan yapımıdır. Ne Allah ne kainat ne de insan dışında başka bir şey, üzerinde sayı bulunan bir top yaratmamıştır. İnsanın ve doğanın oluşturabilieceği şeyler farklıdır.

insanların top yaptığını akıl ediyorsunda insanları ve tabiatı olduğu gibi Allahın yaptığını inkar ediyorsun..bu da güzel..

Gönderi tarihi:
insanların top yaptığını akıl ediyorsunda insanları ve tabiatı olduğu gibi Allahın yaptığını inkar ediyorsun..bu da güzel..

İnsanların top yaptığını akıl etmem, insanların top yaptığındandır.

Kainatı kimin yaptığını inkar etmem, kainatı hangi varlığın yaptığının yada yapmadığının bilinmemesindendir.

saygılar

Gönderi tarihi:
sen olaya kişisel cevabını vermişsin kişiye sorduğunda tabiki böyle söyler ama genellemeye baktığında olayı görmemek kaçmaktan başka birşey değil sayın xlark_tades

Geneli bireysellikler teşkil eder..

Kişiye sorduğunda bu cevabı alıyorsan genelde böyledir demekki..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
demek ki buradan şunu anlayacağız: herkes Allahın bazı şeyleri bilmeyebileceğğini kabul ediyor.

yoksa ortaya insanın özgürlüğü problmi çıkar.

öyle ya yapacağımız her şey kaderimizde yazılıysa boşuna mücadele etmenin ne gereği var. nasıl olsa cennete veya cehenneme gideceğim önceden tayin edilmiş. ne yapsam boş.

demek ki işin özü bu.

Bu söylediklerine katilmiyorum !

Ama sunu merak ettim siz ISLAM dini hakkinda hangi egitimi aldiniz ?

Kendi düsüncelerinizi sanki o konuda uzman birisi gibi anlatiyorsunuz.

Gönderi tarihi:
Ama sunu merak ettim siz ISLAM dini hakkinda hangi egitimi aldiniz ?

Kendi düsüncelerinizi sanki o konuda uzman birisi gibi anlatiyorsunuz.

İnançların uzmanı olmak, gerçeği göstermez

Ne kadar uzman olursanız olun, gerçeği anlatamadıktan sonra hep bir eksiklik kalacaktır.

Gönderi tarihi:
İnançların uzmanı olmak, gerçeği göstermez

Ne kadar uzman olursanız olun, gerçeği anlatamadıktan sonra hep bir eksiklik kalacaktır.

O zaman uzman değilseniz daha da bir eksiklik söz konusudur...

Kendi mantığınıza göre siz arkadaşın dediğinden "iki kat" daha eksiksiniz bu konuda o zaman...

:zorro:

Gönderi tarihi:
O zaman uzman değilseniz daha da bir eksiklik söz konusudur...

O zaman müslümanları %90 ı eksiktir

Çok basit bir örnek olarak , İslam konusunda akademik eğitim almış yada uzman olarak 70 milyonluk Türkiyede kaç milyon isim bilebiliriz ki !

Bu işin felsefesi çok uzun olur o yüzden, fazla değinmek istemiyorum.

Kendi mantığınıza göre siz arkadaşın dediğinden "iki kat" daha eksiksiniz bu konuda o zaman...

Ben islam veya herhangi bir kavramın uzmanı değilim, gayet sıradan kendi halinde bir insanım, tabiki eksikliklerim olabilir ama aklım ve mantığıma göre tartışmamı engellemez bu ! eğer uzman biriyle tartışıyorsam benim durumum değil uzman kişinin durumu önemli çünkü beni aydınlatması gereken O , sorunları ve soruları gidermesi gereken O , onun uzmanlığı benim işime yaramıyorsa bana ne faydası olabilir ki.

Herşeye evet haklısın deseydik zaten burada bulunmamızın bir anlamı olmazdı !

saygılar

saygılar

Gönderi tarihi:

ESSELAM ALEYKUM bakınız konunun başlangıç ifadesi "ALLAH yoktur"haşa diyerek giriyorum olmıyanın adıyla anamazsınız yani güneş yok demeniz ancak sizin *********** gözünüzü kapar ancak ve ancak o sistemi aydınlatan güneşten istifade etmemiş olursunuz kendinize karanlık olur yoksa sizin gözünüzü kapamanız yoklukı ifadesi değildir "İKRA"

Gönderi tarihi:
ESSELAM ALEYKUM bakınız konunun başlangıç ifadesi "ALLAH yoktur"haşa diyerek giriyorum olmıyanın adıyla anamazsınız yani güneş yok demeniz ancak sizin ******** gözünüzü kapar ancak ve ancak o sistemi aydınlatan güneşten istifade etmemiş olursunuz kendinize karanlık olur yoksa sizin gözünüzü kapamanız yoklukı ifadesi değildir "İKRA"

Sayin muhacir. Elbette ********. Zira gunes orada duruyor ve gozumuzu kapatsak da, kapatmasak da onu yok sayamayiz. Ama, Allah dedigimiz sey icin gecerli degildir bu. Gozumuz acikken de, kapaliyken de onu goremeyiz.

Gönderi tarihi:
Sayin muhacir. Elbette ********. Zira gunes orada duruyor ve gozumuzu kapatsak da, kapatmasak da onu yok sayamayiz. Ama, Allah dedigimiz sey icin gecerli degildir bu. Gozumuz acikken de, kapaliyken de onu goremeyiz.

sayın muki ALLAH ın esmasının yansımalarıyla yani tecellileriyle görmüşcesini insan idrak edebilir

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

öncelikle selamun aleykum...bak sayın arkadaşım sana bir kaç olayla YÜCE ALLAH'ın varlığını ispatlıycam...

bir gün bi adam berbere gider ve berberle tıraş esnasında bir konu üzerinde tartışmaya başlarlar...konuda ALLAH'ın varlığı berbere göre ALLAH yokmuşş haşaa tövbee....tıraş olan adamda bir şey sölemeden tıraş bittikten sonra gidiyomuşki kapıdan çıkarken berbere dönerek bence berber diye bir şey yok demiş berberde nasıl olur ben varım ya adamda o zman madem berber var (dışarda saç sakal birbirine girmişbir adamı göstererek) o adam neden öyle saçı sakalı birbirine karışmış vaziyette geziyor demekki berber yok demiş... berber de o zman o adam bana (berbere gitmiyorsa) gelmiyorsa ben napiim demiş ....diğer adamda işte bak demiş sen ALLAH'a diğer kullar da ALLAH'a gitmiyorsa ALLAh napsın demişş.....

geçmişte avrupadan 2-3 tane elçi ülkemize araştırma yapmaya gelirler..bu üç elçi bizden yetkili bir kişiyle konuşmaya giderler..bu yetkili kişi de işi olduğunu söyleyerek onları başka bir bilgine yönlendirir (adını şuan hatırlamıyorum) neyse elçiler bilginin yanına giderler bilginde o sırada çocuklara KUR'AN dersi vermekteydi çcukları gönderdi ve elçilerle ilgilenmeye başlar elçiler bilgine üç soru soracaklarını söylerler bilginde gayet sevecen bir şekilde kabul eder ve soruları sormalarını ister...

ilk soru şudur Siz müslümanlar şeytanın ahirette cehennemde yanacağını iddia ediyorsunuz şeytanda ateşten yaratılmış cehennemdede ateş var peki nasıl olurda ateş ateşe zarar verebilirki demiş??? bilgin diğer soruyuu da sor demiş

2.soru Bizce ALLAH yoktur demişlerr eğer ALLAh olsaydı onu gözümüzle görürdük demiş? bilgin diğer soruyu da sor demiş

3.soru Ahirette herkesin hesaba çekileceğini sölüyorsnuz demiş...bırakın herkes istediğinii yapsın demişşş? bilgin bu sorular karşısında elçinin kafasına elindeki kerpiç taşla vurmuşş bunun üzerine elçi bilgini mahkemeye vermişş....mahkemede hakim bilgine sormuş neden adamın kafasına vurdun diye??

bilginde onlar soru sordu bende cevapladım demiş..hakim nasıl yani demiş???

ilk soruları şeytanın nasıl ateşte nasıl yanacağı azab çekeceğiydi bak ben elimdeki topraktan yapılmış kerpiç taşla kafana vurdum canın yandı ki sende topraktan yaratıldın demiş..

2.soru ALLAH yoktur demişş göremiyoruz diye senin başın acıdı vurduğum zaman ama sende acıyı göremezsin demiş ama hissediyorsun Allah da öledir demiş...

3.soru da bırakın herkes istediğini yapsınlar demişti bende istediğimi yaptım senin kafana vurdum demiş...

yani arkadaşım sen ne kadar inkar etsende YÜCE ALLAH vardır ve birdir....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.