Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İdam Cezası


Misafir £vrensel

Önerilen İletiler

"Biz burada anket yapmıyoruz" argümanını ise hayretle karşıladım. Damlalar birleşip ırmak olmuyor mu, tabii ki idam nasıl oylama ile kaldırıldıysa, karar oylamaya bağlı. Yani yarın bir teklif meclise verildiğinde bu oylanıp kabul veya red edilmeyecek mi?

 

Kamu vicdanı, bireysel vicdanların bileşkesinden oluşmuyor mu?

 

Benim tahminim, idam karşıtları geçmişi yargılıyorlar. Akla ya Deniz Gezmiş, ya Menderes geliyor. Hemen, idam karşıtı refleks uyanıyor.

 

Bu hatalara yeniden düşülmemeli elbette. İdam mutlaka bir can karşılığı olmalı, bir. Bu da yetmez, ikincisi işlenen cinayet hunharca, canavarca olmalı. Bunun evrensel ölçütleri bellidir, ayrıntılarda uzlaşılır. Cesedi yok etme çabası, kurbanı hiç bir belirti vermeden tuzağa çekme, kurbanın tümüyle suçsuz oluşu gibi kriterler vardır.

 

Bugün uydurma siyasi davalarla yargılanan insanların idam kaldırılmamış olsa idamla yargılanacak olmaları ayrı bir irkilme konusu.

 

Beceremeyecek, yüzümüze gözümüze bulaştıracak, sıvayıp batıracaksak, dünyaya rezil rüsvay olacaksak hiç bir işe yeltenmeyelim gerçekten de...

 

Yılmaz Özdil'in enfes bir yazısı vardı. Japonya'da afet bölgesine giden yardım kamyonunu Japon trafik polisleri vizesi yok diye trafikten alıkoymuş! Bizim Nükleer enerji araştırma merkezinde ise çay semaverinin üzerine "dokunmayın elektrik kaçırıyor" yazısı fotoğrafla belgelenmiş!

 

Ben yorum yapmayacaktım ama, afet anında bile kuralları savsaklamayan bir ülkede bile nükleer sızıntı olabiliyorken, bir elektrik kaçağını yazı ile önlemeye çalışan bürokratik zihniyet bir de nükleer santral kurmaya kalkışırsa, neler olabilir demekten kendimi alamadım...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tarzımda ne var öğrenebilirmiyim

Efendim, takdir edersiniz ki herkes din hakkında sizin gibi düşünmüyor ve bu tartışmada idam cezasının olamayacağını dinin insan haklarına uygun olmayışı üzerinden savunmanız kişisel, öznel fikrinizle çözüm önermeniz anlamına gelir ki, bu bir tartışma için asla kabul edilebilir bir yöntem değildir ve zaten bu yöntemle kimseyi ikna etmeniz mümkün olmaz. Yalnızca, bir ankete katılır gibi kişisel görüşünüzü bildirmiş olursunuz, o kadar.

 

 

 

ve hapis hanedeki hayatın bir insana ders verip veremeyceği bilinebilir bunu sen kendine bakarak çözebilirsin bir insanın dört duvar arasında kalması çok sıkıcı bir durumdur işte bu yüzden bunda bir ölçüm yapılabilir ve bu ölçüme görede cezalar verilir zaten hakimlerin yaptıklarıda budur cezada önemli suçlunun ders çıkarmasıdır ama tabi cezalarda caydırıcılıkta olmalıdır onun için adam öldürme cezaları ömür boyu hapis olmaktadır ama öncelikle türkiyedede amerikada olduğu gibi şartlı tahliyeler olmalıdır suçlunun ders aldığına kanaat getirildiğinde şartlı olarak bırakılmalıdır.

Antisosyal kişilik bozukluğu olan bir şahsın, bir vicdana sahip olması çok çok zordur ve dolayısıyla ders alması gibi bir durumun söz konusu olması da çok zordur. O nedenle, bu tür bir suçlunun, hele ki cinayet işlemiş olsun, şartlı olarak serbest bırakılması gibi bir durum da söz konusu olmamalıdır.

 

 

 

Saygılar sunarım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kürtaj öyle "noolacah yaaav" rahatlığı ile serbest bırakılacak bir olay değildir. Bir doktorun karar ve insiyatifine bırakılamaz. Bir heyet kılı kırk yararak karar vermelidir.

Bunu diyen bunu da dedi:

 

Tıp etiğine tıp doktoru bilimciler karar verir. Bilimsel verileri irdeleyip sonuca ulaştırarak tıpta neyin etik olup olmadığına onlar karar verir. Bilime en küçük bir dış müdahale şiddetle reddedilen bir konudur, modern dünyada tabii

 

 

 

Saygılar sunarım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mahkumu idama döverek, sürükleyerek götürmenin bir zorunluluk olduğu iddiası aklımı durdurdu! Bu kadar temelsiz argümanlarla idama karşı çıkılıyorsa demek idam ne kadar yerinde bir uygulamaymış!

Sayın demirefe, siz her idam mahkumunun Saddam misali '' erkek gibi '' idam sehpasına gittiğini mi sanıyorsunuz ? Kapalı kapılar ardında neler yaşanıyor bilemezsiniz. Sabaha karşı idam infaz edilecek dendi mi, bundan dönüş yok. Ölümün soğuk nefesi bu kadar yakın ve kesin hissedildiğinde ne gibi duygular yaşandığını, nasıl davranışlara sebep olduğunu gerçekten bilemeyiz.

 

'' Dead Man Walking '' diye bir film vardı. Konusu ABD'deki bir hapishanede geçen, çocuk tecavüzcüsü katil bir idam mahkumu ile ona dini telkin için görevlendirilen bir rahibe arasındaki duygusal paylaşım üzerinden ölümü gerçekten duyumsatan Oskarlı bir filmdi.

 

İdamın infazına doğru son saatlerde, mahkumu götüren gardiyanla, rahibenin konuşmaları çok şeyler anlatıyordu:

 

Gardiyan- Bana şunu söyleyin hemşire, sizin gibi bir rahibe burada ne yapar. Çocuklara öğretmenlik yapmanız gerekmiyor mu? Bu adamın ne suç işledigini bilmiyor musunuz? O çocukları nasıl öldürdüğünü?

 

Rahibe- Karıştığı şey kötüydü, bunu hoş görmüyorum. Sadece insanları öldürmenin yanlış olduğunu söylemek için insan öldürmeyi anlamıyorum.

 

Gardiyan- İncil ne der bilirsiniz, "göze göz".

 

Rahibe- İncil başka neler için ölüm cezası talep eder bilir misiniz? Evli birinin zinası, fahişelik, homoseksüellik, kutsal topraklara ayak basma, kutsal dinlenme gününe veya ana babaya saygısızlık.

 

ve o idam mahkümunun şırıngalarla damarlarına öldürücü kimyasal zerkedilerek infazından onceki son cümlesi :

 

'' tek söylemek istediğim şu, öldürmek yanlıştır, her kim yaparsa yapsın, ben, sizler ya da hükümetiniz... ''

 

Elbette, annenin yaşadığı acılar çok ama çok önemlidir. Ve o anne, çocuğunun katilinin ömür boyu tek başına bir hücrede olacağından ve kendi yaşadıklarına benzer, ölene kadar hiç bitmeyecek ızdıraplar yaşayacağından eminse ( ki emin olmasının sağlanması da çok önemlidir ), inanın, onun idam edilmesine denk bir iç rahatlaması yaşayacaktır.

 

 

 

Saygılar sunarım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İyi de döverek de götürülmüyor, filmi izledim. İdam karşıtı en küçük eğilim uyandırmadı bende. Tersine "umarım bu salaklar idamı durdurmaz" diye düşündüm film boyunca...

 

Onu diyenin onu da demesinde ise en ama en küçük bir çelişkiyi mikroskopla baktım, göremedim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Biz burada anket yapmıyoruz" argümanını ise hayretle karşıladım. Damlalar birleşip ırmak olmuyor mu, tabii ki idam nasıl oylama ile kaldırıldıysa, karar oylamaya bağlı. Yani yarın bir teklif meclise verildiğinde bu oylanıp kabul veya red edilmeyecek mi?

Efendim, oylamadan önceki konuşmalarda, milletvekilleri kürsüye çıkıp, '' bu ceza dinimizde vardır o nedenle kabul edilmelidir '' veya '' din insan haklarına aykırıdır, doğal olarak bu ceza kabul edilmemelidir '' şeklinde savunma mı yapacaklar ? Oylama bir ankettir ama tartışma anket şeklinde olmamalıdır.

 

 

Saygılar sunarım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:D Milletvekillerinin dini kurallara göre yasa önermesi hiç sürpriz olmaz. Şaşırmayacağınıza eminim. Nelere şaşırmamaya alışmadık ki!

 

Çelişki konusunda böyle lafı kuyruğundan tutarak çelişki bulmaya zorlamak olmayacak. Ben size yardımcı olayım:

 

Kömür karadır. Karbon moleküllerinin belli bir dizilimi ile oluşur. Yani kömür aktır.

 

Umarım doya doya sergileyeceğiniz bir çelişki sunmuşumdur, yardımcı olabildiysem sevinirim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İdam işkence midir? Hayır.

Zalimce midir? Hayır.

İnsanlık dışı mıdır? Hayır.

Onur kırıcı mıdır? Hayır.

 

Gurur ve inat o kadar kötü bir olgu ki, gerçekleri görsede sürekli bildiğini okutur insana. Taaki bir musibete rastlayıncaya kadar.

 

Yukardaki hayırların karşıtı, gurursuz/inatsız düşünebilen insanlarca EVET'tir. Forum tartışma kültüründe "dediğim dediktir". Çok az insan fikirlerden etkilenmektedir. Etkilenmek için objektif olmak çok önemlidir.

 

- İdam işkencedir. Zira dakikalara varan can cekişme süreci vardır. Deniz gezmişin idamı 52 dakika sürmüştür. Bu işkence değilde nedir?

 

- İdam zalimcedir. Bir insanın yaşamının düşünebilen birisi tarafından boğazlanarak alınması zalimliğin en üst düzeyidir. Zalimliğin sözlük karşılığı, acımasızca davranan, zulmeden, işkence yapan anlamındadır.

- İdam insanlık dışıdır. İnsanın, hatta bir canlının yaşamına son vermek insanlık dışıdır. İdam veya kürtaj farketmez. İnsanın insanca davranış ölçütleri, yaşamı, ürettiğini, düşünceyi paylaşmaktır. Düşüncesizce davranmak hayvansal özelliktir.

 

- İdam onur kırıcıdır. Onur'un sözlük anlamı kişinin şerefi, haysiyeti, erdemi ve öz saygınlığıdır. Başkalarına da bu şekilde gözükmek istemesidir. "Sen şerefsizsin, topluma zararlısın seni boğazlayarak öldüreceğiz" denilen bir insanda onurmu kalır, kırılmazmı? Vatanı ve insanlık için hayatını ortaya koyan insanları boğazlayarak öldürmek, onların onurunu mu yüceltmiştir. Misal, vatansever Deniz Gezmiş, bilim adamı Bruno vb.

 

Ayrıca benim kişisel görüşümü açıklamamı, sanki "ben böyle düşündüğüme ve peygamber olduğuma göre, herkes de böyle düşünmek zorundadır" demişim gibi sunmaya kalkışarak, çok ciddi ve vahim bir çarpıtmaya başvurmaya yelteniyorsunuz.

 

Hayır efendim abartmayın. Burası paylaşım platformu. Kişilerin fikirlerinden etkilenenler olabilir. Yaptığımız çarpıtma değil, idam cezasını savunanlara, ayrıntılara da değinerek, "savunduğunuz yanlıştır" dememizdir.

 

Tıpkı şunun gibi:

 

Vicdan gerçek değil mi? Nasıl ya, ben anlamadım? Vicdan psikolojik bir tanımdır. Bilinç, bilinçaltı, sevgi, nefret gibi psikolojik tanımlardan biridir. Psikoloji bir bilimdir ve gerçeklerle ilgilenir.

 

Psikoloji biliminden kişisel, otoriter vicdani kararların gerçek yada doğru olduğuna nasıl varacağız?

 

Vicdan gerçektir, bilimin konusudur ama vicdani kararların tümü Psikoloji biliminden, araştırma sonuçlarından çıkartılan insan yararına olan kararlar değildir. İnsan hakları kurumu, psikoloji ve diğer sosyal bilimlerin tarafsız tespitlerinden yukarda belirttiğimiz, işkence, zalimce, insanlık dışı, onur kırıcı tespitlerini sonuçlandırmış, kurallaştırmışlardır.

 

İdam kararı, "sana yapılmasını istemediğini sen de başkasına yapma" evrensel tespite de uymamaktadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İdam cezasına karşı biri olarak geçerli nedenlerim var. İdam cezası cezanın amacına terstitr. Telafisi zor bir durumdur.Devlet eliyle adam öldürmedir..Buradaki başlık özellikle son zamanlardaki çocuk tecavüzleri ve ölümleri nedeniyle alevlenen "idam olmalı mıdır " tartışmaları yüzünden açılmıış anladığım kadarıyla. Bu bağlamda bakıldığında bu davranışları sergileyen insanların normal olmadığı psikolojik olarak hasta oldukları kabul edilir. Bu nedenle ceza almaları -idam gibi- olanaksızdır

 

 

- İdam işkencedir Zira dakikalara varan can cekişme süreci vardır. Deniz gezmişin idamı 52 dakika sürmüştür. Bu işkence değilde nedir?

 

idam süresi 1-2 saniye olur bazen 1-2 dakikayı bulur. İddia ettiğiniz olay münferittir. Özellikle yapılmıştır. Bu nedenle idam işkence sayılmaz. Ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet daha büyük işkencedir. Ömür boyu özgürlüğünün kısıtlanmış olması işkencedir.

 

İdam zalimcedir. Bir insanın yaşamının düşünebilen birisi tarafından boğazlanarak alınması zalimliğin en üst düzeyidir. Zalimliğin sözlük karşılığı, acımasızca davranan, zulmeden, işkence yapan anlamındadır.

 

İdam zalimlik değildir.Zalimliğin cezalandırılmasıdır.

 

İdam insanlık dışıdır. İnsanın hatta bir canlının yaşamına son vermek insanlık dışıdır. İdam veya kürtaj farketmez. İnsanın insanca davranış ölçütleri, yaşamı, ürettiğini, düşünceyi paylaşmaktır. Düşüncesizce davranmak hayvansal özelliktir.

 

Enaz yapılan vahşice cinayetler kadar.Ancak sizin gözünüzle bakıldığında çok uzun süreli cezaların da işkence, zalimlik, ve insanlık dışı olduğu söylenebilir.Bir insanı ömür boyu hapiste tutmakta en az idam kadar kötü bir durumdur. Buna düşüncesizce bir durum denilebilir sizin mantığınıza göre

 

- İdam onur kırıcıdır. Onur'un sözlük anlamı kişinin şerefi, haysiyeti, erdemi ve öz saygınlığıdır. Başkalarına da bu şekilde gözükmek istemesidir. "Sen şerefsizsin, topluma zararlısın seni boğazlayarak öldüreceğiz" denilen bir insanda onurmu kalır, kırılmazmı? Vatanı ve insanlık için hayatını ortaya koyan insanları boğazlayarak öldürmek, onların onurunu mu yüceltmiştir. Misal, vatansever Deniz Gezmiş, bilim adamı Bruno vb.

 

Burada onur sahibi olanlar çocuklara tecavüz edip boğazlayanlar , parçalara ayırıp gömenler mi?

 

Verdiğiniz cevap açtığınız başlıkla uyuşmuyor.Çünkü idamı savunan arkadaşın ,vatanseverleri ya da bilim adamlarını idam edin diye bir iddası yok. Öyle sanıyorum ki verdiği cevaplar son zamanlarda gelişen olaylar ve suçlarla alakalı, idam cezalarının gelmesi için.

 

İdam kararı, "sana yapılmasını istemediğini sen de başkasına yapma" evrensel tespite de uymamaktadır.

 

Evet idam edilmek istemiyorsan sende başkalarının hayatını karartma , söndürme.

 

Sonuç olarak savunmanında karşı çıkmanında bir mantığı olmalı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Batılılaşıyoruz, Modernleşiyoruz, Çağdaşlaşıyoruz diye insanların nefisleri İLAH edildi.

Allah diyor ki İnsanlar Dünyayı Yaşanmaz Haale getirecekler diyor......İslam NEFİSLERİNİZİ Teskiye ( terbiye ) edin diyor... ama artık İslamiyet veMüslümanlar YOK edilmeye çalışılıyor ....Bizler ( Müslümanlar ) olarak haliyle dünyanın 4-1 yanında DİRENİYORUZ ve DİRENECEĞİZ DE.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

idam süresi 1-2 saniye olur bazen 1-2 dakikayı bulur. İddia ettiğiniz olay münferittir. Özellikle yapılmıştır. Bu nedenle idam işkence sayılmaz. Ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet daha büyük işkencedir. Ömür boyu özgürlüğünün kısıtlanmış olması işkencedir.

 

Münferitin anlamını bilmediğinizi düşünüyorum. Önce yazılanı anlamak sonra yorumlamak gerekir. "Tek, ayrı, kendi başına olan" anlamı, devlet eliyle yapılan insan katliamının neresiyle eşleştirdin?

 

İşkence değilmiş.. Neden ayrıntıya cevap vermiyorsun? Yukarda söylemiştim bir insanın boğazını iple sıkarak onun boğulmasını 1 saate yakın seyretmenin, keza elektrik voltajı verilerek dakikalarca çırpındırarak öldürmenin adı sadece "Tek, ayrı, kendi başına olan" mıdır?

 

Ağırlaştırılmış müebbet hapsi ben temize mi çıkarttım? Kaldı ki ben insana verilen tüm cezalara karşıyım. Asıl cezalandırılması gereken insanı biçimlendiren düzenlerdir/ideolojilerdir diyorum. Tartışmada çok yerde geçiyor müebbet hapis.

 

Hem birey insan öldürdüğünde "Bu bağlamda bakıldığında bu davranışları sergileyen insanların normal olmadığı psikolojik olarak hasta oldukları kabul edilir" de, bunu devlet yapınca adı sadece münferit mi olur. Bana farkını söylermisin?

 

Cevap ver şimdi bu ilk konuya. Teker teker tartışalım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın skydavar demiş ki;

 

İdam cezasına karşı biri olarak geçerli nedenlerim var. İdam cezası cezanın amacına terstitr. Telafisi zor bir durumdur.Devlet eliyle adam öldürmedir..Buradaki başlık özellikle son zamanlardaki çocuk tecavüzleri ve ölümleri nedeniyle alevlenen "idam olmalı mıdır " tartışmaları yüzünden açılmıış anladığım kadarıyla. Bu bağlamda bakıldığında bu davranışları sergileyen insanların normal olmadığı psikolojik olarak hasta oldukları kabul edilir. Bu nedenle ceza almaları -idam gibi- olanaksızdır

 

İdama karşı olmak sanki suça taraf olmak ile aynı bağlamda mı değerlendiriliyor yada oraya doğru mu çekiliyor anlamış değilim.

Çocukları parçalayıp öldüren cani ile kürtaj yaparken cenini parçalara bölen doktorun arasında ne fark var?

İkisinde de parçalamak canice oluyor ise kurtaj yaptıran anneyi mi yoksa doktoru mu idam etmeliyiz?

Çoçukların yaşam hakkkını savunanlar şimdi bunun aksini mi savunacaklar?

Bilgili bir erkek,bilgili bir kadın hamile kalıpta o bebeğini parçalattırır mı?

Nedenleri sorgulandığında toplumsal zaaflarımız ortaya çıkmayacak mı?

Çocukları öldürüp parçalayan caniler ile bizim aramızda ne fark var ki biyolojik açıdan biz öyle olmuyoruz?

Biz çocukları öldürmüyoruz?

Sebep ne?

Hiç mi kızdığımız kişiler üzerine en kanlı projeleri üretmedik hayallerimizde?

Trafikte aniden önümüze çıkan kişilere ölümüne saldırmadık hayallerimizde?

Peki bunları hayata geçirmemizi ne engelledi?

Korku mu?

Hiç sanmıyorum.

Bilgi,eğitim,bilinç.

Bu eylemleri yapan kişilerin eğitim ve bilinçine bakın gerçeği yakalıyacaksınız.

Sizlerin göremiyeceklerini de bilim görecektir.

Bu yazım ile kürtaj'a karşı olduğum da ortaya çıkmıştır.

İdam,kolaycılıktır,yaşama ihanettir,çözümsüzlüğün tescilidir.

Ohhh beee

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben münferidin anlamını biliyorum da siz orda ne denmeye çalışıldığının farkında değilsiniz. Öncelikle münferid olay demem tek bir olaydır. O olayda özellikle ilmek yanlış atılmış ve acı çekerek ölmesi sağlanmıştır Deniz Gezmiş'in. İple yapılan idamlarda ölüm süresi dediğim gibi 1-2 saniyedir en fazla 2 dakikayı bulur. Çünkü insanların kıvrana kıvrana can vermemesi için özel bir usulle ilmek atılır. Deniz gezmiş olayında böyle olmamıştır. Bu nedenle münferit bir olaydır. Hiç endişeniz olmasın osmanlıcaya vakıfımdır.

Ayrıntıya cevaptır.

 

Ayrıca idama karşı olduğumu söylediğim gibi getirdiğiniz savunmanızın temelsiz olduğunu ve çabuk çürütülebileceğini göstermek istedim. Bu kadar celal neden?

 

Hem birey insan öldürdüğünde "Bu bağlamda bakıldığında bu davranışları sergileyen insanların normal olmadığı psikolojik olarak hasta oldukları kabul edilir" de bunu devlet yapınca adı sadece münferit mi olur. Bana farkını söylermisin?

 

 

Münferit olay ? Çok güldürdünüz yine beni. Siz tüzel kişi ile özel kişi arasındaki farkı bilir misiniz ? Tüzel kişilerin cezai ehliyeti ve sorumluluğu yoktur. Devlet tüzel kişidir. Sağlıklı bir toplum için konulan kuralları uygular uyulmadığı takdirde de gerekli yaptırımları uygular.

Tartışılması gereken insan oğlunun nasıl bu kadar vahşi cinayetleri işleyebildiği ise onu tartışmalı . Bana göre de tartışılması gereken bu tür olayların nedenleri niçinleri.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın skydavar demiş ki;

 

 

 

İdama karşı olmak sanki suça taraf olmak ile aynı bağlamda mı değerlendiriliyor yada oraya doğru mu çekiliyor anlamış değilim.

Çocukları parçalayıp öldüren cani ile kürtaj yaparken cenini parçalara bölen doktorun arasında ne fark var?

İkisinde de parçalamak canice oluyor ise kurtaj yaptıran anneyi mi yoksa doktoru mu idam etmeliyiz?

Çoçukların yaşam hakkkını savunanlar şimdi bunun aksini mi savunacaklar?

Bilgili bir erkek,bilgili bir kadın hamile kalıpta o bebeğini parçalattırır mı?

Nedenleri sorgulandığında toplumsal zaaflarımız ortaya çıkmayacak mı?

Çocukları öldürüp parçalayan caniler ile bizim aramızda ne fark var ki biyolojik açıdan biz öyle olmuyoruz?

Biz çocukları öldürmüyoruz?

Sebep ne?

Hiç mi kızdığımız kişiler üzerine en kanlı projeleri üretmedik hayallerimizde?

Trafikte aniden önümüze çıkan kişilere ölümüne saldırmadık hayallerimizde?

Peki bunları hayata geçirmemizi ne engelledi?

Korku mu?

Hiç sanmıyorum.

Bilgi,eğitim,bilinç.

Bu eylemleri yapan kişilerin eğitim ve bilinçine bakın gerçeği yakalıyacaksınız.

Sizlerin göremiyeceklerini de bilim görecektir.

Bu yazım ile kürtaj'a karşı olduğum da ortaya çıkmıştır.

İdam,kolaycılıktır,yaşama ihanettir,çözümsüzlüğün tescilidir.

Ohhh beee

 

İşte asıl sorgulanması gereken bir insan nasıl cani olur diğeri aynı şartlarda bile olsa olmaz. Ben idama karşıyım. Çünkü cezanın amacı ; yeniden suçun işlenmesini önlemek ve asıl önemlisi suçlunun ıslahıdır. Dediğiniz gibi idam işin kolayına kaçıp ıslah yönünü es geçmektir. Adli hata olması durumundaki telafi imkansızlığını hiç söylemiyorum bile.

 

Geçenlerde özelikle son zamanlarda işlenen bu pedofilik cinayetlerle ilgili bir program izledim.

 

Orada vurgulanan şu:

 

"Sakın bu tür cinayetleri ya da eylemleri yapanların işsiz güçsüz, eğitimsiz olduklarını düşünmeyin her eğitim ve meslek grubundan insanlar var"

 

Doktorundan tutunda ,öğretmenine serbest meslek sahibi olanına kadar bir yığın meslek.

 

O zaman eğitim düzeylerine bakmak yeterli mi gerçek nedeni bulmak için?

 

Kürtaj konusunda size tamamen katılıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşım cezalar niçin verilir insanın suçu işlememesini sağlamak için değilmi peki o insanı işlediği suçtan pişman olmasını yada aldığı cezadan dolayı bir daha yapmaması gerektiğini düşündürmedikmi yani terbiye olmasını sağlamadan direk öldürdükmü o insanı terbiye etmişmi oluruz cezalarda önemli olan insanın terbiye edilmesidir öldürülmesi değil ya o insana yaptığı yanlışı anlatacak ve anlamasını sağlayacaksın yada ceza vererek bu cezadan dolayı birdaha yapmamasını sağlayacaksın önemli olan budur onu öldürmek onu terbiye etmek değildir ve yetari kadar ceza gördüğünde ve bu insanın bu cezadan dolayı bir daha bu suçu işlemeyeceği anlaşıldığını onu şartlı tahliye etmenin ne zararı var o artık terbiye olmuştur onu gereksiz yere hapiste tutmak aslında suçtur

 

ayrıca siz mükemmel bir varlıkmısısnız hiç hata yapmazmısınız işte insanda öyledir hata yapar ve cahildir siz insan hakkının tam olarak ne olduğunu biliyormusunuz bana bir tanım yapın bakalım insanlar insan hakkının ne olduğunu bilmiyorlar dolayısıyla neyin yapılıp neyin yapılmaması gerektiğini bilmiyorlar yani bilinsizler suç işleyen bir kişi insan hakkının ne olduğunu bilse ve çok ağır bir cezaya çatırılacağını yada sizin dediğiniz idam edileceğini bilse suç işlermi hayır ama suçlu suç işlerken onu düşünmez o o anki pisikolojisiyle hareket eder bunca hapse düşen hapisi düşünerekmi suç işliyor elbetteki hayır zaten düşünse suç işlemeyecek ama o an onu düşünemiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hadi burdan yakın bakalım! İdam olmasın, müebbet olsun dediniz, birisi de çıktı dört duvar arası çok sıkıcı, şartlı tahliye olsun diyor!

 

Öldürülen çocuk daha hayatı tanıma fırsatı bulamadı, onu mezardan şöyle bir dünyayı tanıyıversin diye şartlı tahliye edecekler mi?

 

İşin garibi, bu suçları işleyenlerin çoğu içeriden yeni çıkmış olanlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

idam edileceğini bilse suç işlermi hayır ama suçlu suç işlerken onu düşünmez o o anki pisikolojisiyle hareket eder bunca hapse düşen hapisi düşünerekmi suç işliyor elbetteki hayır zaten düşünse suç işlemeyecek ama o an onu düşünemiyor.

 

yani hırsızın hiç kabahati yok. -_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gurur ve inat o kadar kötü bir olgu ki, gerçekleri görsede sürekli bildiğini okutur insana. Taaki bir musibete rastlayıncaya kadar.

 

Her kelimesinin altına imza atılacak bir cümle.

 

İdam onur kırıcıdır. Onur'un sözlük anlamı kişinin şerefi, haysiyeti, erdemi ve öz saygınlığıdır. Başkalarına da bu şekilde gözükmek istemesidir. "Sen şerefsizsin, topluma zararlısın seni boğazlayarak öldüreceğiz" denilen bir insanda onurmu kalır, kırılmazmı? Vatanı ve insanlık için hayatını ortaya koyan insanları boğazlayarak öldürmek, onların onurunu mu yüceltmiştir. Misal, vatansever Deniz Gezmiş, bilim adamı Bruno vb.

 

Hayır efendim! İdam edilip kahraman ilan edilenler de var.

Bu cinayetleri işleyenlerin ne onuru varmış da kırılacak? Maalesef, dediğiniz gibi ateş düştüğü yeri yakıyor yani başına gelmeyen bilmiyor, Allah kimseye yaşatmasın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

E ama caydırıcı olmadığını söyledik zaten. :)

 

 

Trafik cezaları da yeterince caydırıcı olmuyor ve kazaları önlemiyor, o halde bu kanunlara gerek yok, kaldıralım gitsin mi?

 

Uygulanmasa da kalsın demek, süs için demek değildir yani gerektiğinde uygulanacak demektir.

Her ülkenin kendi gerçekleri var, bu gerçekler göz önünde bulundurulmak zorunda, ekonomik, kültürel, sosyal gelişmişlik göz önünde bulundurulmadan diğer ülkelerle kıyaslamak ne kadar gerçekçi olur?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben münferidin anlamını biliyorum da siz orda ne denmeye çalışıldığının farkında değilsiniz.

 

Asıl siz orada "idam işkencedir" genelinden bahsettiğimi anlamamış, genel süreç kastını münferit olarak tanımlamışsınız. Ne denildiğinin farkına varabilmem için cümlenin düzgün, açık ve kastedilen öz'e ait olması gerekiyor.

 

- İdam işkencedir. Zira dakikalara varan can cekişme süreci vardır. Deniz gezmişin idamı 52 dakika sürmüştür. Bu işkence değilde nedir?

 

Böyle bir cümle "idam işkencedir" genelinden bahsediyor. Ve geneli vurgulamak için de bazan rastlanacak uzayan zamanlar için bir misal verilmiş. Kaldı ki "2-3 dakikaya kadar çıkan süreler var"olduğunu da söyleyen sensin. Bir insanın boğazını sıkarak 2-3 dakika çırpındırma olayı işkence değilde nedir? Tarihte böylesine uzayan binlerce olay olmadığını nereden bileceğiz?

 

 

İdam zalimlik değildir.Zalimliğin cezalandırılmasıdır.

 

Devletin tüzel konumda olması yaptığı işin zalimce olmasını gizler mi? Bazı devletlerin tüzel görevlileri ergen fakat yasak(!) cinsel ilişkilere bile idam cezası veriyor. Bu zalimlik değil de nedir?

 

Devam edecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Trafik cezaları da yeterince caydırıcı olmuyor ve kazaları önlemiyor, o halde bu kanunlara gerek yok, kaldıralım gitsin mi?

 

Uygulanmasa da kalsın demek, süs için demek değildir yani gerektiğinde uygulanacak demektir.

Her ülkenin kendi gerçekleri var, bu gerçekler göz önünde bulundurulmak zorunda, ekonomik, kültürel, sosyal gelişmişlik göz önünde bulundurulmadan diğer ülkelerle kıyaslamak ne kadar gerçekçi olur?

Efendim, ben, ''cezalar olmasın, ceza kavramı diye bir şey yoktur, ceza suçları önlemez, caydırmaz '' mı demişim ?

 

Yoksa, verdiğiniz ABD örneği özelinde, idam cezalarının caydırıcı, önleyici olmadığını, istatistiki yani bilimsel verilerin, verilen idam cezalarının ABD'de suçların önlenmesinde başarısız olduğunu bize söylediğini mi demişim ?

 

 

 

Saygılar sunarım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Buradaki başlık özellikle son zamanlardaki çocuk tecavüzleri ve ölümleri nedeniyle alevlenen "idam olmalı mıdır " tartışmaları yüzünden açılmıış anladığım kadarıyla. Bu bağlamda bakıldığında bu davranışları sergileyen insanların normal olmadığı psikolojik olarak hasta oldukları kabul edilir. Bu nedenle ceza almaları -idam gibi- olanaksızdır

Efendim, psikiyatride '' kişilik bozuklukları '' hastalık olarak kabul edilmez. Toplumun ekserisinde çeşitli kişilik bozukluklarına bağlı '' NEVROTİK '' davranışlar vardır. Mesela, '' çekingenlik '' de bir kişilik bozukluğudur.

 

Cezai ehliyeti olmayan, yani; hastalık olarak tanımlanan yapı olan, Şizofrenik, Manik-Depresif bozukluk gibi çeşitli '' PSİKOZ ''ları olan insanlardır.

 

Bu tür cinayetleri işleyenler ise, hem Pedofilik hem de '' ANTİ SOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU ''nu bünyesinde bulunduran NEVROTİK insanlardır ve cezai ehliyetleri '' vardır ''.

 

 

 

Saygılar sunarım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Efendim, ben, ''cezalar olmasın, ceza kavramı diye bir şey yoktur, ceza suçları önlemez, caydırmaz '' mı demişim ?

Siz demediniz ancak:

 

Kaldı ki ben insana verilen tüm cezalara karşıyım.

 

:unsure:Yani alkollü olarak 180 km hızla ters şeritte de gitsen ceza olmasın ha? :wassat:

 

Bu arada çelişki konusunda bir pürüz kalmasın yine de hadi ben açıklamak zorunda değilsem de açıklayayım: Çelişkimi ortaya koyduğu iddia edilen 103 nolu iletide, çelişki üretebilmek için zorlamayla yanlış kelimeler koyulaştırılmış. Çelişki olmadığını ortaya koymak için ilk alıntıda heyet ikinci alıntıda bilimciler şeklinde koyulaştırma yapıldığında, çelişki iddiası püf diye uçar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.