Φ raif bostan Gönderi tarihi: 31 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2011 Tamam, şimdi anlaştık! din doğrudur ama biz uymuyoruz öylemi yani din en doğru ve insan haklarına en uygun şey.yahu anlattıklarım bir kulaktan girip öbüründen çıkıyor. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 31 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2011 Raif abi.. Kimseye düşman falan değiliz..doğruyu doğru kenarı yani REFERANSı bulmak zorundayız..gerçekten İNSAN olacak isek.. Alıntı
Φ sweetcake Gönderi tarihi: 31 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2011 Bu kapitalist düzen devam ettiği sürece çok libyalar gidicek. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 31 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2011 batının libyaya harekatı haklıdır neden çünkü diktatör devletin silahlarını kullanarak halkı öldürüyor bu insanlık dramını gören ve insan haklarına önem veren herkes bunu yapmalıdır aslında insan haklarına aykırı olan her yönetime iran yada suudi arabistan yada diktatörlüğe hatta en ufak olaya bile vicdanlı olan kişi müdahale eder. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 31 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2011 Kaç Libya kaldıki..kala kala T.C ile İran kaldı.. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 31 Mart , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 31 Mart , 2011 Kaç Libya kaldıki..kala kala T.C ile İran kaldı.. Galiba T.C, operasyona gerek olmadan terbiye edildi. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Evet, adım adım ABD hedefine yürüyor. "Tikir tikir" diye boşuna demedik. Plan, saat gibi işliyor. Son ve en önemli hedefler en son... ABD elbette haklı. Saddam dursa da Irak'a kan mı kustursaydı, o zaman da müdahale elbette haklıydı. Ama bu haklılık tek başına olayın tümü hakkında tek bir karar vermek ve tek bir görüş sahibi olmak için yeterli değil. Yarın ABD Türkiye'ye müdahale etmek konusunda da haklı görülecek. Bunun zemini hazırlanıyor, hatta neredeyse hazır bile. Bu kez kadayıfın altı da kızardı. Türk Silahlı Kuvvetlerini, kendi desteklediği darbeler nedeniyle darbeci olmakla yıpratan, bu yetmeyip muhalefet de taşeronluğa katılıp, askerlik olmasın propagandaları başlatan bir ABD ve onun emrindeki taşeronlar ne için çaba harcıyorlar sanılıyor? Bir kez daha: "Tikir tikir"! Yalnız çok rica edeyim, biri çıkıp "hani sen darbeleri destekliyordun, bu çark etme ne?" diye sormasın lütfen ya! Bu kabak tadı artık iyice bir yavanlaştı. Ne demek istediğimi anlayan cevap versin, anlamayan hiç boşuna kabak tadı vermezse memnun olurum. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 din doğrudur ama biz uymuyoruz öylemi yani din en doğru ve insan haklarına en uygun şey.yahu anlattıklarım bir kulaktan girip öbüründen çıkıyor. Kusura bakmayın Raif Bey anlattıklarınız kulaktan bile girecek türden değil, sen sağ, biz selamet. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Bu kapitalist düzen devam ettiği sürece çok libyalar gidicek. Alternatif ney? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Enerji kaynaklarına sahip olanlar için enerji pek o kadar önemli değil..onlar işin mezheb kavgası,din kitap tartışması tarafındalar..oysa üreten ve üretmekten başka bir şey düşünmeyenler için enerji şart..en sağlam kazık enerji tabii üretipte tüketenler için.. Diğerlerine gelince,Allah verir abi onlara sırt üstü yatsalarda.. Bu doğru değil sayın Dayı. Biraz '' okursak '' : 1951'de Libya bağımsızlığını kazandı ve Birleşmiş Milletler aracılığıyla bağımsızlığa kavuşan ilk ülke oldu. İdris ülkenin kralı oldu. 1969'da, ordunun genç subaylarından Muammer Ebu Minyar Al-Kaddafi bir grup subayla birlikte Kral İdris'e karşı bir darbe yaptı. Monarşi sona erdirildi ve Libya Arap Cemahiriyesi kuruldu. Kaddafi, o tarihten sonra kendisinin "Üçüncü Evrensel Teori" dediği, Sosyalizm ve İslam karışımı bir politik rejimi izledi. 1990'lı yıllardan itabaren Lokerbie faciasını bahane eden Amerika'nın baskısı ile sağlanan uluslararası ambargo ile 1969'dan itibaren sürdürdüğü kalkınma hamlesine darbe vuruldu. Kaynak : Wikipedia Bir de Türkiye'de petrol olsaydı ne olurdu düşünmek gerek. Petrol olmamasına rağmen, bu kadar darbe, ambargo, sivil darbe ile kalkınmamız engellendi, engellenmekte... Petrol olsaydı ne olacağını varın siz düşünün. En azından ne Dayı olurdu, ne Canraşit ! Saygılar sunarım. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Bir de Türkiye'de petrol olsaydı ne olurdu düşünmek gerek. Petrolümüz yok diye Allah a şükür mü etsek acaba... Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 arap dünyası..kendi dillerinden bir inanç kitapları var..her şeylerini bu kitaba göre tanzim ediyorlar güya..tefsir meal falan değil..kaynak ilk elden..gelin görünki 400 milyon müslim arap hep conilerin postallarını yalayıp temizliyor hala..varmı böyle birşey ya huuuuu.. İşi olan nato değil işi olan sömürgeciler libyada..nato kim..natonun temsilcileri kim..nato neden var oldu..komünizm için..şimdi o tehlike denilen komünizim varmı hala..fakat nato dimdik ayakta..buda dayıdan bir fıkra..) Efendim, sömürgecilerden yana olmak, insancıl olmak değildir. Güçlü olandan değil, haklı olandan yana olmak gerekir. Batı, teknolojik gelişimini, ne sahip oldukları kutsal kitaplarına ne de genlerine borçludur. Sömürgeciliğin sağladığı sermaye birikimi sanayi devriminin temelidir. 150 yıldır rahat bırakılmamış bir coğrafyadan-tıpkı diğer sömürge bölgeleri olan Latin Amerika, Afrika, Asya gibi- mucize beklenemez. Saygılar sunarım. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Alternatif ney? Alternatif, Sosyalizmin daha özgürlükçü bir yorumu ile bulunabilir. Saygılar sunarım. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Can raşit canım raşit.. Şu anda sende varsın bende varım..olasılık olmaktan çıkıp, olmakta OLANLARIZ.. petrol yok fakat biz varız sen ve ben..bunun üzerinden gelecekle ilgili paylaşalım..ya petrol olsaydı diye başladıkmı ne topikler yeter nede zamanımız anlatmaya.. Ne vardı T.C dede bu kadar engelli koşu yaptırdılar bu millete can raşit canım raşit abi.. Libyayı anladım..petrol var gaz var..bizde ne var abi..:)neden bizimle uğraşıp enerjilerini harcarlar bu kefereler bu gavurlar.. Jeopolitik bir durum var deme lütfen..ırak için tezkere vermedikte işlerini yapamadımı kefere.. He abi..sence ne var T.C de.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Türkiye'nin petrolü yok ama, Hazar petrolünün Akdeniz'e çıkarılacağı en kestirme yol İskenderun körfezine çıkıyor. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Aman ''dayı''m canım dayım, ( köprüyü geçene kadar değil ) Sen nerdeysen ben ordayım. Jeopolitik derim, Yeşil Kuşak derim, Ilımlı İslam derim, Tezkere geçmedi derim, Çuval geçti derim. Yeter ki olsun kolay kefereye dayım. Hep Din mi var diyorsun şoktayım... Ben en iyisi sana saygılar sunayım... 1 Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Aman ''dayı''m canım dayım, ( köprüyü geçene kadar değil ) . . . Ben en iyisi sana saygılar sunayım... Harika ya! Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2011 Kılıçdaroğlu bile askerliği adam öldürme sanatı diye tanıtıyor, hem de üstelik bunu öfkelenerek söylüyor. Biri zorunlu askerlik kalksın der, biri katil olmayı öğreneceğine parası var veya yok askerlik yapmasın der... Türk Silahlı Kuvvetlerini, kendi desteklediği darbeler nedeniyle darbeci olmakla yıpratan, bu yetmeyip muhalefet de taşeronluğa katılıp, askerlik olmasın propagandaları başlatan bir ABD ve onun emrindeki taşeronlar ne için çaba harcıyorlar sanılıyor? Efendim, iktidara gelip bir şeyleri değiştirmek için rakibinin elinden kozları almaya yönelik siyaset üretmek, ne askerliği adam öldürme sanatı olarak tanıtmaktır, ne de darbeye zemin hazırlamaktır. Kimse kimseyi kandırmasın, askere gitmeyi erteleyen milyonlar var bu ülkede. Ve ayrıca, ABD'nin Türkiye'de darbe yaptırmaya hiç ihtiyacı yoktur. Çünkü, işleri '' tikir tikir '' yürümektedir. Ne zaman ki, AKP iktidara gelemez, işte o zaman darbeyi düşünür. Terör örgütleri himayesiz yaşayamaz. Tabii ki bir terör örgütü bir ülkeye maledilir. Türkiye zamanında Suriye sınırına kuvvet yığıp Şam'a girmekle tehdit ettiğinde dayanağı neydi? Türkiye, Suriye'yi tehdit ederken, '' sivillleri öldürmekle '' değil, askerine karşı asker gönderip mertçe savaşmakla tehdit etmiştir. Seçimle gelmiş bir yöneticisi bile olsa, o yöneticinin dış politikadaki icraatleri yüzünden, o halk suçlu olamaz. Öcalan'ı, PKK'yı Almanya da, İtalya da, Yunanistan da korumuş, kollamıştır. Fakat, Yunan, Alman, İtalyan halkları gibi, Suriye, Afgan halkları da suçlu ilan edilemez. Saygılar sunarım. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 Her melaneti dogmadan evet bilebiliriz. Çünkü dogma aklın, insanlığın en kadim düşmanı amansız bir iblistir. Tüm insanlık düşmanları belki bir gün pes edip yenilecek, bu en kadim ve en çetin düşman en sona kalacaktır. İnsan beyinlerini kemirip kafaları kof bir kabuğa çevirmeye daha devam edecek gibi görünüyor... Bu sözlere imzamı atarım. Elbette, hiç bir konu gibi din de dogma olarak algılanmamalı artık ve aklı, mantığı kullanmamak en büyük günah olmalı. Saygılar sunarım. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 Din özü itibariyle dogmatiktir, dogma olarak algılanmamasının bir yolu yoktur. Zararsız hale gelmesinin tek yolu, inanan kişinin "dogma da olsa kişisel inancım, ben inanıyorum, kimseye dayatmıyorum" demesidir. Diğer konularda neye yanıt verildiğini pek anlayamadım. Kılıçdaroğlu iktidara gelmek için asker kaçaklarının oylarını çalmaya mı gözünü dikmiş? ABD nin Türkiye'de darbe yaptıracağını mı iddia etmişim, Türkiye'nin Suriye'ye girerse sivilleri öldüreceğini mi? Suriye halkının suçlu olduğunu, öldürülmeleri gerektiğini mi? Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 Din özü itibariyle dogmatiktir, dogma olarak algılanmamasının bir yolu yoktur. Zararsız hale gelmesinin tek yolu, inanan kişinin "dogma da olsa kişisel inancım, ben inanıyorum, kimseye dayatmıyorum" demesidir. Aynen böyle, biz kimseye dayatmıyoruz ama kimse de bize dayatmasın! Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 arkadaşım dayatma yapmıyorsunuz diye dinin doğru olduğu anlamına gelmez din insan haklarına aykırıdır çünkü insanın hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır ama din bir sürü yasak getirir ve insanlıkdışı kurallar koyar ve dinde demokrasi diye bişiy yoktur dinde alim denen bozuntuların dediği olur kurandan kafalarına göre yorum yaparlar ve bu kural olur yani kurallar insan hakları ve özgürlükler temel alınmaz. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 arkadaşım dayatma yapmıyorsunuz diye dinin doğru olduğu anlamına gelmez din insan haklarına aykırıdır çünkü insanın hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır ama din bir sürü yasak getirir ve insanlıkdışı kurallar koyar ve dinde demokrasi diye bişiy yoktur dinde alim denen bozuntuların dediği olur kurandan kafalarına göre yorum yaparlar ve bu kural olur yani kurallar insan hakları ve özgürlükler temel alınmaz. Sana kalırsa zaten bu başlığa da gerek yok, sınır yok olduğuna göre Libya ya NATO da girer, Fransa da, İngiltere de, ABD de. Valla Raif Bey size sınır yok, size her şey serbest, yalnız tavsiyem sakın hakkım deyip birinin kız arkadaşına asılmayın, sonu iyi olmaz. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 başkasının kız arkadaşı o adamın malı değildir o kızın iradesi vardır ben kıza teklif ederim kabulederse arkadaşı ona karışamaz. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 Din özü itibariyle dogmatiktir, dogma olarak algılanmamasının bir yolu yoktur. Zararsız hale gelmesinin tek yolu, inanan kişinin "dogma da olsa kişisel inancım, ben inanıyorum, kimseye dayatmıyorum" demesidir. Efendim, dinin de dogma olarak algılanmama şekli vardır. Dini dogma yapan Peygamberin bunlar doğru demesi değil midir ? Onun dedikleri sorgulanmadan kabul edilirse, evet, din dogma olur. Fakat, sorgulanarak, akla dayandırılarak kabul edilirse dogma olmaz. Karıştırma, dogma ve imanın karıştırılmasından gelir. Dogma( Nas ) ile İman farklı kavramlardır. Peygamberi referans göstererek dine inanma( dogma ) farklıdır, asla kanıtlanamayacak bir şeye iman edip, dini akla uygun hale getirerek Peygamberi tasdik etmek farklıdır. İman, asla deneylenemeyecek, kanıtlanamayacak olanı kabul etmektir. Tanrı'ya inanıp inanmama konusu böyledir. Diğer mevzular ise, sırf Peygamber doğru dediği için değil, sorgulanarak, deneylenerek, akıl ölçüsüne vurularak kabul veya red edilebilir. Bu da onu algılama şekline bağlı olarak dini dogma yapar veya yapmaz. Yani, bilimden örnek verirsek, sırf Aristo dedi diye bilimin konusu olan bir olgu hakkındaki bir açıklamayı doğru kabul etmek ile, bu açıklamayı irdeleyip, akılla test edip doğruluğunu kabul ederek, akla dayandırarak Aristo'yu tasdik etmek farklıdır. Aristo dediği için dünyanın evrenin merkezinde sabit durduğunu olduğu gibi kabul etmek ile sırf Aristo dediği için değil, sorgulayarak, akıl yürüterek gözleyerek, düşünerek kabul etmenin bir farkı vardır, değil mi efendim ? Yalnız şu var ki, bilimde yanlışlanma bilimin içerisinde kalır, yani, bilimsel dogmayı yine bilim yanlışlar. Din için ise bu söylenemez. Dinsel dogmayı din yanlışlamaz, kişi yanlışlar ve din dogması kesinse, o kişi dinin içersinde kalamaz. Sonra elbette herkesin ne konuda olursa olsun kendi fikrini kabul ettirmeye çalışması insan doğasında olan bir şeydir. Kimse, benim fikrim kesin yanlış demez. Hayat zaten budur. İnsanlar arası ilişkilerin temelinde ikna etme çabası vardır. İnsanın kendi fikrini kabul ettiremeyince de karşı tarafa kızgınlık veya soğukluk duyması da doğaldır. Olgun bir insan bunu abartmaz, mesele bu. Yeter ki, din ya da dinsizlik siyasette kullanılmasın, bir siyaset aracı haline getirilmesin ya da siyaset yoluyla din ya da dinsizlik hakim kılnmaya, dayatılmaya çalışılmasın. Bu da meselenin başka bir yönü. Saygılar sunarım Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.