Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sosyal demokrasinin ekonomik politikası ve CHP'nin vizyonu Adaletsiz paylaşıma son vermenin ilk duragi CHP’nin ‘aile yardımı’ 1250 lirayı bulacak.

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sosyal demokrasinin ekonomik politikası ve CHP'nin vizyonu CHP’nin ‘aile yardımı’ 1250 lirayı bulacak

Adaletsiz paylaşıma son vermenin ilk duragi

CHP’nin ‘aile yardımı’ 1250 lirayı bulacak

CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, genel seçimlerdeki en önemli kozlarından biri olacak “Aile Sigortası” uygulamasında dağıtılacak aylık yardımın üst sınırı “1250 Türk Lirası” olarak belirlendi.

Kılıçdaroğlu’nun başlattığı çalışmada, “15 ayrı aile standardı” belirlendi. Bu doğrultuda bir aileye en az 600 lira seviyesinde yardımda bulunulacak. Yardımlar “Çocuk sayısı, okuyan çocuk sayısı, ailenin bakmakla yükümlü olduğu yaşlı sayısı” gibi farklar doğrultusunda 1250 liraya kadar yükselecek.

17 milyon kişi

AKP’nin “Kaynağını göster” değerlendirmelerine maruz kalan CHP’nin “Aile Sigortası” uygulamasında tahmini yıllık yardım miktarı “15 milyar Türk lirası” olacak, yaklaşık 17 milyon kişi yardımdan yararlanacak.

Okan KONURALP/ANKARA

• Cevaplar 53
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Bunun nasıl yapılacağını dinlemek isterdim.Bu bağlamda işsiz sayısının nasıl azaltılacağını, asgari ücretin nasıl yukarı çekileceğini işsiz üniversite mezunlarına nasıl iş imkanı sağlanacağı konusunda da açıklamalar varsa ve bunun kaynağının nasıl bulunacağı, oluşturulacağı husunda tatminkar açıklamalar olursa millet herkesi dinlediği gibi bunu da dinler, ben de dinlerim...

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Bunun nasıl yapılacağını dinlemek isterdim.Bu bağlamda işsiz sayısının nasıl azaltılacağını, asgari ücretin nasıl yukarı çekileceğini işsiz üniversite mezunlarına nasıl iş imkanı sağlanacağı konusunda da açıklamalar varsa ve bunun kaynağının nasıl bulunacağı, oluşturulacağı husunda tatminkar açıklamalar olursa millet herkesi dinlediği gibi bunu da dinler, ben de dinlerim...

Muhabbetle...

Bütçeyi bana versinler, en fazla bir ayda bu kaynağı bulurum ama bazı kesimlerden feryatlar yükselir. Demem o ki, bazı kesimlerin arpalarını kesip kaynak yaratılabilir.

Gönderi tarihi:

Türkiye Akp iktidari döneminde sadaka iktidarin verdigi sadaka kültürüyle bir 10. senin ne kadar büyük zaman dilimi oldugunun farkina varmadan yasamaktadir.

Türkiye bu zaman dilimi icinde herseyini kaybetmistir..bir yüzyilini kaybetmistir.

Simdi sira da varligi toprak bütünlügüne gelmistir...

Istatikleri acikla diyenlere ufak bir istatik vermekde yarar var ve acikla diyenlere dilim dilim aciklanacaktir.

Ülkemizde ulusal gelirin 70. milyonluk Türkiye´sin de bu gelirin yüzde ellisini, yani gelirin yarisina yakinini assagi yukari yarim milyona yakin insan kullanmakta..

Ulusal gelirimizin öbür dilimi olan yüzde ellisini 70. milyona paylastirilmakta ve bu AKP tarafindan önümüze kalkinma diye sürülmekte..

Dengesizlik tek bununla taabiiki bitmiyor devletin calisma gücünü kaybetmis veya calisamayan herhangi bir geliri olmayan aile bireylerine veya tek tek bireye, bireylere bütceden ayrilan bütceyi de devletin kurumlarinin ayirmis oldugu bütceyi bu hükümet olarak sadaka seklinde elden kendi adina secim zamanin da kullanmasi. Ahlaksizligin en büyük boyutu hem kendi adina hem secim zamani cifte ahlaksizlik yapma yetenegi olmasi..

Bugün beni kizdiran bir haberde vergi mükellefi olmasina ragmen ev sahiplerine bugün bir takim aflarin gelmesi bakin ev sahipi olanlarin yüzde doksani vurgunculardir..Vergi kacakcalaridir ve ikinci seferde af gelmesi ahlaksizligin gene ikinci yüzüdür.

Hatirlatayim TOKI den ev sahibi olanlar ev sahibi oldum demesin o evler gece kondu katlaridir evim olsunda dört duvar olsun mantiginla bakanlarin büyük yanilgisidir..

Bu kesimde gene orta kesime yakin kesime hitap eden toki evleri orta cag evlerine orta kesime ev diye sunmaktadadir bu tür evler cagdas ülkelerde hapisane odasi seklinde dahi kullanilmaz..Bire alip üc geri ödemesi gereken bu kisilerde sonuna kadar ödeyebilmeside ayri bir konu..

CHP'nin vizyonu CHP’nin ‘aile yardımı’ 1250 lirayı bulacak

Adaletsiz paylaşıma son vermenin ilk duragi sadaka devletine dur demenin ilk duragi olacagi konusunda kimsenin kuskusu olmamali.

TOKI disinda ev alanlar evet vurgunculardir..

Bu hükümetin yapmak istedigi ikinci ayak emeklilerin topluca aldiklari emekli olduklarinda o birikimide göz koyan bu hükümet degil mi. Bu parayi da el koyup sadakasini büyütmek genisletmek isteyen bu hükümettir.

Gönderi tarihi:

Bütçeyi bana versinler, en fazla bir ayda bu kaynağı bulurum ama bazı kesimlerden feryatlar yükselir. Demem o ki, bazı kesimlerin arpalarını kesip kaynak yaratılabilir.

Hafızam beni yanıltmıyorsa vergi gelirlerinin %60'nı dolaylı vergiler oluşturuyor.Bu vergi kişinin gelirine, maddi durumuna bakılmadan herkesin bu ülkede hayatını idame ettirmek için, yemesi, içmesi,giyinmesi gibi doğal harcamalar yoluyla devlete aktarılıyor.Asgari ücretle çalışan da bu vergiye tabi, holdingleri olan da.Devlet bütçede açık verdikçe bindiriyor millete, kaynak millet kimin işinin olup olmadığı, kininin ne kadar gelir sahibi olup olmadığı sistemin umrunda değil. Siz ben bir ayda kaynak bulurum ama bazı kesimlerden feryat kopar dediniz ya aklıma Robin Hood geldi Sayın yılmaz. Devletin Robin Hood'luğu olur mu bilmiyorum yasal zeminde, demokrasi içinde, liberal ekomomi sisteminde?

Serbest ekonomide, kapitalist düzende, doymak bilmeyen bencil insanın kurduğu sistemin sonuçları bunlar. Yıkmak gerçekten zor.

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Gelismis ülkelerde bir is sahibi isen su bir gercek var yasayabilecegin kadar sana bütce ayirir bir nevi dolayli olsa da ayligini sistem öder..

Ve vergi kacirmanin bütün yollari sipoplanir ve orda vergi kacirmak intihar etmekten farki yoktur..

Kazancini almaya gittiginde senden önce sistem vergisini el koyar bazen gün gelir eve ayliksiz gidersin ayliksiz gitmek istemiyorsa bir is veren olarak basari birinci sirada gelirken ikinci sira bire bir isin basinda olmak zorundasin kac saat basindasan gelirinde bir okadar artmak da yoksa ay sonun da bir is veren olarak bankadan eli bos dönmek sasirtici degildir..

Sayin y.yılmaz kaynak artirmanin bir cok yolu taabiki var ama ilk basta zaten bu kaynak ayrilmis bunlarin yaptigi elden vermesi !!!

Bakin bir kaynak da nasil artilir Sayin FUZILI bir yazisinda petrol fiyatindan dert yaniyor..

Onun üzerinden bir kaynak göstereyim ülkemizde felaket sekilde benzin, gas kacakciligi var hatda zaman zaman bunlar felaketlere neden oluyor..Bilinmeyen bir yönüde arabalarin ömrünü kisaltiyor..

Kacakciligin en büyük nedeni dolum tesisleri akaryakitlari doluma geldiklerinde devlet adina dolum da doldurgu anda vergilendirmiyor..

Ve burda basliyor kacakcilik ve sonun da dolumda cikan akaryakitin dörtde biri ucuyor vergi kacakciligina ve kacak akar yakita dönüsüyor ve bu akar yakitda dolayli yollardan piyasaya sürülürkende felaketlere sebeb oluyor..Ve bu kacakciligin basinda cemaatlar var.

Dörtde bir yakitin azalmasi ucmanin nedenini de bulmuslar doldururken dolumda ucuyor bosaltirken benzincilere veya neresi ise ucuyor parekende olarak da satarken ucuyor hani bu ucucu madde oluyor ya!

Ve o oarantida vergide ucuyor..

Yani bu ülkede neler yapilmaz ki..

Sayin y.yılmaz kaynak artirmanin bir cok yolu taabiki var ama ilk basta zaten bu kaynak ayrilmis bunlarin yaptigi elden vermesi !!! bunuda tekrarlamakda yarar var.

Gönderi tarihi:

Devletin Robin Hood'luğu olur mu bilmiyorum yasal zeminde, demokrasi içinde, liberal ekomomi sisteminde?

Demek istediğimi çok güzel anlamışsınız. Bu liberal sistemde en doğal olan doğal gaz, yakacak, elektrik gibi enerjilerde %18 Kdeve alınıyorsa her şey olur; olmayacak dediğimiz, rüyada bile göremediğimiz şeyler oluyor bu ülkede.

Gönderi tarihi:

Sayin y.yılmaz kaynak artirmanin bir cok yolu taabiki var ama ilk basta zaten bu kaynak ayrilmis bunlarin yaptigi elden vermesi !!! bunuda tekrarlamakda yarar var.

O zaman benim bütçeyle falan uğraşmama, Robin Hood luk yapıp kelleyi koltuğa almama gerek yok yani. :lol:

Gönderi tarihi:

O zaman benim bütçeyle falan uğraşmama, Robin Hood luk yapıp kelleyi koltuğa almama gerek yok yani. :lol:

Sayın yılmaz Robin Hood'u Robin Hood yapan kendini siyaset hastalığından korumasındandır.Bu işi siyasetle yapmaya kalksaydı bir süre sonra kendini tanıyamazdı vallaha.Eski Robin Hood böyle değildi diye soranlara da şunu söylerdi herhalde:''Dün dündür, bugün bugündür.''laugh.gif

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Hic gerek yok arkadasim zaten beyefendiler ne diyor bunu zaten aciktan televizyonlarda beyan ediyorlar..

Biz de aynisini yapabiliriz fakat yapmiyoruz biz bu parayi elden veriyoruz daha dogrusu kömür olarak veriyoruz makarna olarak veriyoruz vs vs bunu aynen beyan ediyorlar neymis efendim o sekilde aylik seklinde verilirse bu parayi harcamasini bilemezlermis efendim kömür sirketleri batarmis disardan kömür ithal etmek zorunda kalirlarmis akp li milletvekilleri aynen bunu kanallarda yandas kanallarinda anlatiyorlar bu duruma kargalar güler degil mi bunun adi gasp secim soygunculugudur.

Demokrasi ülkelerde bunun bir adi da ahlaksizliktir.

Gönderi tarihi:

o sekilde aylik seklinde verilirse bu parayi harcamasini bilemezlermis

Elindeki parayı harcamasını bilmeyenler bu ülkenin geleceğini nasıl belirler ve bunlardan hangi yüzle oy istenir?

Diye insanın aklına geliyor.

Gönderi tarihi:

Sayin y.yılmaz,

Bir baslik altinda hic yapamazsam ordunun bütcesinden keserim demiştiniz zannedersem..

Kılıçdaroğlu canlı yayında Aile Sigortası ile ilgili kaynağı Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden kısıntıya giderek sağlayabileceklerini belirtti. Bunun üzerine Ahmet Hakan 'Tabi ordu hemen bir bildiri yayınlayabilir' diyerek araya girdi. Kılıçdaroğlu da 'Ne yapabilirse yapsınlar' diyerek karşılık verdi

Gönderi tarihi:

Sayin y.yılmaz,

Bir baslik altinda hic yapamazsam ordunun bütcesinden keserim demiştiniz zannedersem..

Sayın Efendi Türkler, ordu da gereksiz harcamalar var buna evet de, ben bu tür bir yazı yazdığımı hatırlamıyorum; buna kadar ben önce TBMM den başlarım, daha sonra yüksek bürokratlar vs. gelir. Akşam da G.Tekin, kendisinin yerden yere vurulduğu Ulusal kanal da bu konuda açıklama yaptı. G.Tekin in bu kanala çıkması da bence takdir edilmesi gereken bir olay çünkü Yalçın Küçük tabir yerindeyse G.Tekini bu kanalda yerden yere vurdu ve vurmaya da devam ediyor.

Gönderi tarihi:

Sayın Efendi Türkler, ordu da gereksiz harcamalar var buna evet de, ben bu tür bir yazı yazdığımı hatırlamıyorum; buna kadar ben önce TBMM den başlarım, daha sonra yüksek bürokratlar vs. gelir. Akşam da G.Tekin, kendisinin yerden yere vurulduğu Ulusal kanal da bu konuda açıklama yaptı. G.Tekin in bu kanala çıkması da bence takdir edilmesi gereken bir olay çünkü Yalçın Küçük tabir yerindeyse G.Tekini bu kanalda yerden yere vurdu ve vurmaya da devam ediyor.

Bende takip ediyorum; Yalçın Küçük´ün söyledikleri daha akademik oldugu icin onun söylediklerine zaman ayirmak lazim daha dogrusu yaziya dökmek hayli yorucu oluyor.

Onun fikirleriyle tartismak..hayli yorucu, bir o kadar da zevkli gercekleri isteyen istedigi sekilde yakalayabilir! Orda bir derin birikim ve derin bir anlatim var vede onun ötesi bilim bilimsellik var.

Muhakak derin düsüncelere sahip ama Türkiye icin tutkal olan özelligi olan insana sürekli vurmasi. Birisinden birisine fire var demektir!

Bunu cözmekte bize düsüyor..

Ama ikisi de bir deger.

Gönderi tarihi:

Sayin y.yılmaz,

Kılıçdaroğlu canlı yayında Aile Sigortası ile ilgili kaynağı Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden kısıntıya giderek sağlayabileceklerini belirtti. Bunun üzerine Ahmet Hakan 'Tabi ordu hemen bir bildiri yayınlayabilir' diyerek araya girdi. Kılıçdaroğlu da 'Ne yapabilirse yapsınlar' diyerek karşılık verdi

Sayın Efendi Türkler Milli Savunma Bakanlığından kısıntıya giderek kaynak oluşturmak olabilirliği tartışılır ayrı konu da ben bu konuyla ilgili başka bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.Şimdi buna benzer bir düşünce için AKP Milli Savunma Bakanlığına yönelerek,onun bütçesinden kaynak oluşturma fikrini savunsaydı eminim ki muhalefetten şu isyan ve sert eleştiri yükselecekti:''Bakın AKP orduyu yıpratma anlayışının en güzel örneğini, ordunun bütçesine yönelerek ortaya koyuyor...''denilecekti.Bunu da geçtim AKP artık orduya karşı sert tutumunu öyle bir noktaya getirmiş olmalı ki bunu ''Ne yababilirlerse yapsınlar...'' meydan okumasıyla ortaya koyuyor sesleri yükselecekti.

Bu düşünceyi AKP bu şekilde yapmayı planlasa ve bu sözü söylemiş olsa söylediğim olur muydu olmaz mıydı Sayın Efendi Türkler?

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Basbakan'in Almanya seyahati icin tami tamina 360 bin EURO para harcandi.Ne icin biliyormusunuz?Basbakanin Düsseldorf'a gelecegini bildiren yani propgandasini yapan afislerin basilmasi icin harcandi bu para.

Kilicdaroglu'na kaynagin ne diye soran basbakan önce kendi kaynaklarini aciklasin da millet duysun bunlari.Türkiye yer alti ve yer üstü zenginliklere sahip bir ülkedir,bunu bugüne kadar hicbir iktidar basiret gösterip kullanmadi ama yabancilara peskes cektiler bol bol.Simdi Kilicdaroglu birseylerden bahsettikce peskesciler "kaynagin ne"diye sorup alay ediyorlar.

Bu ülkenin kaymagini AKP kadar yiyen hicbir iktidar olmadi.Demirel'in yegenini sorgulayip mahkum eden yargi AKP'ye dokunamiyor,Iste Türkiye'nin oturup aglamasi gereken hali budur iste.

Sosyal Demokrat anlayis ve uygulama,Marksizmin katiligi ile iliskisi olmayan,siniflar arasindaki cikar uyusum ve kaynasimi saglayan,sermaye düsmanligini diline dolamayan,fakat ayni zamnda "ekonomik iktidar olma gücünü ve sömürge olanagini sermayeye vermeyen bir sistem"dir.

Ülkemizde zengin ile fakir arasindaki ucurumun nedeni,kapitalist sistemin savunuculugunu yapan iktidarlarin vebalidir.Bu nedenle "kaynagin ne sorusunu"soranlarin önce,neyin ve kimin iktidarlari olduklarini itiraf etmeleri gerekir.Ihracatimiz artti diye yaygaralar koparanlar,ihracatin artmasindan kimlerin kazanci oldugunuda topluma anlatmalari gerekir.Eger bugün TÜSIAT "BITARAF OLAN BERTARAF OLUR"diye acikca kendilerini tehdit eden Erdogan'a yagdanlik oluyorsa bu TÜSIAT'i olusturanlarin Erdogan'in siyasetinden mutlu olduklari icindir.TÜSIAT bu ülkede iktidar devirmis bir kurulustur.Simdi sesleri ciliz cikiyorsa bunun nedenide ceplerinin iyi dolmasindandir.

Adil bir iktidar eger isterse,zengin fakir arasindaki bu ucurumu cok düsük oranlara cekebilir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayın yılmaz Robin Hood'u Robin Hood yapan kendini siyaset hastalığından korumasındandır.Bu işi siyasetle yapmaya kalksaydı bir süre sonra kendini tanıyamazdı vallaha.

Bak bu doğru, modern Robin Hood ları görüyoruz yalnız onlar bir zenginden alıyor, yandaş zengine veriyor; arada kömür, makarna, susuz, elektriksiz köylere çamaşır makinesi, buzdolabı gibi yemleri de garip, gurabaya veriyorlar.

Gönderi tarihi:

Madem Sosyal Demokrasiden makarna kömüre para dilenmeye geldi konu bende bir seyler yazayim dedim:Despotlari yönettigi ülkelerde dikkat edilirse,despotlar zorda kalinca ya reformlardan bahsederler veya para yardimindan tutunda,makarna kömür buzdolabi yardimlarina kadar halka dagitarak despotluklarini sürdürmeye calisirlar.Tunusta böyle oldu,Misirda böyle,Yemen ayni sekilde,Suriye yine ayni ve Türkiye.Adamin evinde su yok ona camasir makinasi veriliyor.Secim yaklasinca sosyal yardimlar basliyor.Bunlarin hepsi despotlarin yöntemleridir.Saflik ise bunlara kanarak bunlari verenleri insan sayanlardadir.Arap ülkelerinde ve Libya'da halk bunlari yemiyor demekki saf degiller.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bundan evvelki iktidarlar bunlarida veremedigi gibi para dileniyorduk unutuldu deyilmi.

Ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı otelde kral ziyareti yaptılar acaba niçin?

Gönderi tarihi:

Türkiye'de ekonominin iyi gittigini AKP yandaslarinin disinda söyleyen yok.Birde Türkiye'de yatirim yapan sömürü düzeni.

Türkiye'nin ekonomisi hala IMF tarafindan yönetilip yönlendirilmektedir.Bunlari bilmek icin tarafsiz kaynaklari incelemek gerekir,belliki bu zahmete bazilari katlanma geregi duymuyor,nasil olsa yandas medya IYI dedigine göre iyidir...

Borsada serbest dolasan kagitlarin yüzde 69'u,hazine kagitlarinin bankalarin elinde olmayan kesiminin yüzde 32,5'i yabanci yatirimcilarin elinde.Böylece ani bir cikis halinda olusabilecek bir cöküsün capi dikkat cekicidir.

Dis Ticaret acigi milli gelirine göre en yüksek olan ülke Türkiye'dir.Türkiye dis acik veren ülkeler listesinde,42 ülke arasinda 4.siradadir.

Emperyalizmin sömürdügü ülkelerin sirtini sivazlamasi yeni degildir.Bakin diktatörlere;onlara deger verenlerin hemen hepsi emperyalist ülkelerdir cünkü onlardan cikarlari vardir.

Gecmis yillara bakarak bugünü degerlendirmek yanlistir.Iktidarlarin görevi ülkeye ve millete calismaktir.Gecmis yillarla bugünü degerlendirirken o dönemlerin sartlari ile bugünkü sartlari da degerlendirmek gerekir.

Türkiye 1950 yilindan bu yana sömürü düzeninin kiskaci arasindadir,gereksiz borclanmalar,temelde milli bir ekonominin olmamasi ve olmasi icinde bir calisma yapilmamasi IMF'ye bagimlilik Türkiye'nin ekonomik ve mali karnesinin iyi olmadigini gösterir.Borc alarak borcunun faizini ödeyen bir iktidarin ekonomisini ancak ona borc vererek yüksek faizle tekrar geri alanlar begenir.Ihracatimiz artti diye böbürlenmek degil,kimin malini ihrac ettigimizin bilincinde olabilmektir marifet.Ucuz ücretlerle emegi sömürenlerin mallarini ihrac etmek Türk ekonomisini degil o mallari ülkemizde üretenlerin ekonomisini güclendirir.8 yillik AKP iktidari döneminde tek bir fabrika acilmamis aksine mevcut olan fabrikalar ya kapanmis veya satilmistir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sosyal devlet gelir uçurumunu düzeltmek zorundadır. Düşünce doğru. Tabii böyle kalmamalı, gelir dağılımında belli bir makul durum sağlanırken bir yandan da işsizlik süratle giderilmeli. Türkiye'nin bir atıl kapasite olduğunu herkes bilir. Bizi sanayileşmek için tarımdan vazgeçmek, tarımı kotalarla daraltmak gerek diye kandırıp uyuttular. Sonra da bu bereketli topraklarda kota ile şeker pancarı üretip dışardan mısır nişastasından sanayi mamulü sağlıksız yapay şeker ithal ediyoruz. Bütün çocuklarımız tüm gofret, çikolata ve şekerlemelerde bu hem sağlıksız hem ithal ürünü yiyor.

Bu bir uyutmacadır, ileri devletin hem tarımı, hem sanayisi ileri olur. İkisi birbirine sıkı sıkıya bağlıdır, ayrılmazlar. Küçücük çöl ülkesi İsrail tarımda dünya çapında söz sahibi olurken bu koca ve iklimi uygun ülkenin uyuması tek kelime ile bir skandal, bir rezalettir. İvedilikle ulusal bir iktidar gelip AB taşeronlarının mahvettiği her şeyi düzeltmesi gerekiyor.

Gönderi tarihi:

Bir ülke ne kadar yüksek düzeyde sanayilesirse sanayilessin,eger tarim ürünlerini disaridan temin ediyorsa,o ülke tam bagimsiz sayilamaz.

Cagimizin gercegi sudur ki disaridan bugday satin alan ülke ile petrol alan ülke arasinda bagimlilik bakimindan büyük fark yoktur.

Ülkemizde son 10 yil icinde sanayilesme adina,kurulmus tesislerimiz satilirken,yabancilara kapitülasyonlari andiran sekilde kolayliklar imtiyazlar saglanip onlarin kazanclarini arttirilirken tarim ihmal edilmis,köylümüz daha fakirlestirilmis ve borclandirilmis,hayvancilik yok edilme seviyesine getirilerek halkimizin temel gida ihtiyaci olan etin yanina yaklasilmaz olmus disardan hayvan ithal etmeye baslamisiz.

Sosyal Demokrasi'de ekonomik politikalar daha farklidir ve insancildir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.