Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2011 İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal; Son Balyoz tutuklamaları ve Odatv baskınıyla ilgili olarak "Bunun adı ileri faşizmdir" dedi. Türkiye'nin "ileri faşizm uygulamalarıyla" karşı karşıya olduğunu dile getirerek; "Bu ileri faşizm uygulamasını bütün çıplaklığıyla insanlara, halka anlatmamız lazım" dedi. -Kocasakal, İstanbul Barosu Başkanı olarak kendisinin dahi hukuk güvenliği bulunmadığını ifade ederek "Kime ne zaman giderler bilmiyoruz. Artık polis maalesef bir başka kurum haline getirilmiş. Beşiktaş Adliyesi'nin şu anki işleyişinin ne olduğunu herkes görüyor. Yani tamamiyle muhalifleri, farklı ses çıkaran herkesi bir tasfiye aracı haline dönüştürülmüş. Böyle bir durumda bir hukuk güvenliğinden, hukuk devletinden bahsedebilir miyiz" diye konuştu. Yaşananların adım adım gelinen bir süreç olduğunu belirten Kocasakal, “Bir, HSYK Adalet Bakanlığı’nın bir dairesi haline getiriliyor. İki, Beşiktaş Adliyesi’nde tahliye yönünde karar veren istisnasız bütün hakimler, bu yeni oluşturulan HSYK tarafından yerlerinden alınıp başka yerlere gönderiliyor. Üç, Yargıtay ve Danıştay’ın yapısını değiştirecek kanun çıkıyor. Dört, o kanunun içerisinde yanı zamanda hakim ve savcılara karşı tazminat yolu kapatılıyor. Ve beş, arkasından bu tutuklamalar gerçekleşiyor” dedi. Oda TV’nin, “bir takım şeylerin üzerinde duran, eleştiren, bazı aksaklıkları ortaya koyan” bir yayın organı olduğunu söyleyen Kocasakal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önemli olan, bu yayın organına artık tahammül gösterme sınırını aşmış durumdalar. Niye, çünkü en azından bir yargı vardı çekinilen, normal olarak çekinilmesi gereken, hukuken söylüyorum; şimdi o da artık ortadan kalkınca, tamamen yürütmeye bağlanınca artık bunda bir sınır yok. O zaman hukuk devleti olmaktan çıkmışsınız demektir. Hiç kimsenin hukuk güvenliği yok. Bugün onlara gidecek, yarın sırayla hepimize gelecek. Dolayısıyla siz o arama kararlarındaki gerekçelere, şunlara, bunlara bakmayın. Sizin artık bağımsız mahkemeleriniz yok. O gerekçeler, o şeyler hukukun işlediği, hukuk devletinin bulunduğu, yargı bağımsızlığının ve teminatının bulunduğu yerlerde konuşulur ve tartışılır. Şuna benziyor; zemin zaten bataklık, halen siz binanın aksamıyla uğraşamazsınız. Zemin kaymış zaten altınızdan, beni endişelendiren bu.” gazetevatan _ haberx.com _ Benim Merak Ettiğim... Bu Kocasakal gibi Muhalif sesler çıkaran diğer arkadaşları ne zaman göz altına alıp tutuklayacaklar... Merak ettiğim başka bir şey de şu; Gerekçe ne olacak... Artık Ergenekon, balyoz gibi suyu çıkmış gerekçelerden vazgeçsinler... Sıkıldık artık be yahu başka bir isimle başka bir gerekçeyle tutuklasınlar bunları... Hep aynı senaryo ile çevrilen filmlerden gına geldi... Vizyonu bu kadar dar mı bizim ileri demokrasi tutuklayıcılarımızın !... Lütfen yani... Biraz heyecan gelsin, farklılık olsun, vay be neler oluyor yahu diyebilelim... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2011 "Bunun adı ileri faşizmdir" dedi. Evet ileri faşizm, bu noktaya getirenler utanir mi? Uluslararasi baskilari biliyoruz bu baskilar bugüne kadar her bir bireyimizi etkilemistir. Simdi sormak lazim bu baskilari dayatanlarin yaninda samimi olarak kimler yer aldi? Samimiyeti birakalim organize olarak kim yer aldi kim bunlar? BOP ne yapar BOP nedir bu BOP ne yer ne icer bir bilen varmi.. Bu ülkede BOP´a oy veren var mi? Osmanli imparatorlugu´nu dis müdahalelerle kimler bitirdi onu bitirenlerin bizi bitirmeyeceginin garantisi mi var. O dönem icimize girenler farkli bir faşizm mi uyguluyorlardi.. Tabii bir acik isgal vardir birde gizli.. Fakat faşizm bir agacin kökü gibidir her bir dali ayri yöntemle gelisir büyür sarar sarmalar soldurur.. Atatürk´ün savundugu ilkelerini ´´Tam bagimsiz Türkiye, egemen ve cagdas bir ülke´´ haline getiremedik onun icin ki, o kök bir türlü kurumadi hep yesillendi hep yesillendi Ama bildigimiz bir yesile bir türlü kavusamadi biz hep her türlü yesili sevdik koruduk genede korumaya devam edecegiz taki yesillenesiye kadar birbirimizi sevesiye kadar.. Türkiye gercek anlamda ilk defa bu köklü gercek faşizmi yasiyor.. Bu sokaklarin faşizm mi degil.."Bunun adı ileri faşizmdir" Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2011 Cemaatlerin yönettigi Laik Türkiye Cumhuriyeti! Evet dogru okudunuz,bugün Türkiye'yi yönetenler cemaatlerdir.Mahkemelerde cemaatler artik yargiliyor.Anayasa Mahkemesi Baskani bir örgüte,kabine de hemen her bakan bir cemaate üye. Medyanin AKP yandasi olan kesimi tamamen cemaatci.Cünkü hepsi ALLAHTAN TORPILLI. Ismailaga cemaatinin gazetesi YENI SAFAK hala birtakim iddialara devam ettiriyor,bu kadar yanlisin ortaya cikarildigi BALYOZ VE ERKENEKON senaryolarinda hala uzmanlardan bahsedip"bu deliller cürütülemez"ayaklarinda gezinirken bahsettigi uzmanlarda cemaate üye veya yakin hukukculardir. Bu ülkede eger bunlardan hesap sorulma zamani gelipte hesap sorulmazsa yaziklar olsun diyecegim. saygilarla Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2011 Benim Merak Ettiğim... Bu Kocasakal gibi Muhalif sesler çıkaran diğer arkadaşları ne zaman göz altına alıp tutuklayacaklar... Eşeğin kulağına su kaçırmayın derim ben... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 İleri demokrasinin son ürünü… Başbakan Öğrenciye Dava Açtı Başbakan söylerse serbest, Barış Ünver söylerse suç Tayyip Erdoğan, referandum sürecinde yazdığı bir yazı nedeniyle 22 yaşındaki genç bir blog yazarı hakkında suç duyurusunda bulundu. ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum sürecinde yazdığı bir yazı nedeniyle 22 yaşındaki genç bir blog yazarı hakkında suç duyurusunda bulundu. ‘Beyn.org’ adlı blog sayfasında yazı yazan üniversite öğrencisi Barış Ünver, referandum sürecinde AKP ve demokratik açılım sürecini eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın miting meydanlarında söylediği “PKK, BDP, MHP, CHP, YARSAV hepsi aynı cephede, hiçbiri evet demiyor. CHP, MHP terör örgütüyle ruh üçüzü oldu” sözlerine atıfta bulunarak, referandum sürecinde AKP ve açılımı eleştiren bir yazı kaleme aldı. Barış Ünver, bu makalede Öcalan’ın devletle olan temasını değerlendirdi ve Başbakan Erdoğan ile aynı kelimeleri kullanarak, “Recep Tayyip Erdoğan da Öcalan ile ruh ikizi oldu” dedi. Bu yazı üzerine Erdoğan, üniversite öğrencisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan suç duyurusunda, "kişilik haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayri kabil hakaretlerde bulunulduğunu" iddia etti. Suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Osman Atalay, Ünver hakkında 2 yıl hapis istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Ünver, soruşturmada alınan ifadesinde, yazının amacının sadece eleştiride bulunmak olduğunu, hakaret amacı taşıyan kelimeleri kullanmadığını vurguladı. Ünver, ceza alırsa, atama veya seçilmeye tabi tüm memur hizmetlerinden de yararlanamayacak. Burada çok açık olarak Hukuku da kullanan bir faşist uygulama var! Dikkat edin ne diyorlar: "Kişilik haklarına saldırı"... Halbuki AKP'nin politikası eleştirilmektedir. "Kişilik, hakaret" gibi gerekçeler öne sürerek, ve hegemonyası altına aldıkları Yargıyı kullanarak, MUHALİF DÜŞÜNCE VE YAKLAŞIMLARI SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR. Yani, her kim AKP'ye karşı etkin bir muhalefet yapmaya kalkarsa, onu baskı ve zorbalıkla durdurmaya çalışıyorlar!! "KAMU OYUNDAN YETERLİ TEPKİ GELMEDİKÇE BUNU İYİCE ABARTIYORLAR..." Bu kabul edilemez bir şeydir. Buna sessiz kalınmaması gerekir. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Hep aynı senaryo ile çevrilen filmlerden gına geldi. Yani... Örneğin ergenekon örgütünün derin uzay devleti ile bağlantılarını ortaya çıkarsınlar, uzaylıların ergenekon sanıklarını ufolarla Ay üssüne kaçırma planlarını deşifre etsinler. Zamanyolunda tefrikasını, bir de dizisini yapsınlar, ufolar vınnnnnn... vızzzttt.... civvvvv... Ne o kurtlar vadisi bayat senaryoları... Yok Filistin yok Irak... Göndersinler kurtlar ekibini Ay'a altını üstüne getirtsinler uzay devletinin! Uzaya açılın uzaya... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Yani... Örneğin ergenekon örgütünün derin uzay devleti ile bağlantılarını ortaya çıkarsınlar, uzaylıların ergenekon sanıklarını ufolarla Ay üssüne kaçırma planlarını deşifre etsinler. Zamanyolunda tefrikasını, bir de dizisini yapsınlar, ufolar vınnnnnn... vızzzttt.... civvvvv... Ne o kurtlar vadisi bayat senaryoları... Yok Filistin yok Irak... Göndersinler kurtlar ekibini Ay'a altını üstüne getirtsinler uzay devletinin! Uzaya açılın uzaya... Güleriz, ağlanacak halimize... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Gercekleri yazan konusan,belgelerdeki üc kagitciligi ortaya cikaran,WIKILEAKS belgelerini yayinlayip maskeleri düsüren hangi gazeteci varsa akibeti Silivri'dir.Bu Erdogan ve ortaklarinin iktidarda kaldiklari sürece devam edecektir. Neden gazeteciler:Cünkü örnegin ODA TV.genis bir okuyucu kitlesine sahip.Soner Yalcin,cok önemli bir gazeteci ve yazar.O da cok genis halk kitlelerine ulasmaktadir.Onun yazmis oldugu bazi kitaplar örnegin "BEYAZ MÜSLÜMANLARIN BÜYÜK SIRRI"adli kitaplar ve ayni konulari iceren diger baska kitaplar,cok büyük bir yelpazede okundu.Bu kitaplarda büyük müslüman diye taninan bircok ismin kim ve ne oldugu belgelerle ifsa edildi.Yani cemaatlere dokunuldu.Hanefi Avci'nin "HALICTE'KI SIMONLAR"adli büyük eserde direk olarak cemaatlerin nasil ve kimlerle isbirligi icinde oldugu belirtildi."MUSA'NIN COCUKLARI"adli kitap,Erdogan tarafindan,yargiya götürülüp yasaklanmasi icin dava acildi,mahkeme (o günlerde yargi henüz AKP'lesmemisti)bu davayi reddetti,kitap yasaklanmadi ama Ergun Poyraz Ergenekoncu diye tutuklanip Silivri'ye konuldu.Hanefi Avci tutuklandi,Soner Yalcin göz altinda,Tuncay Güney Fetulahci oldugu icin onun kacmasina yardim edilerek hem Türk kamu oyu nezdinde mahkemelere tanik olarak getirilmemesi saglandi hem de yurt disindan bazi televizyon kanallari araciligiyla ÖRNEGIN (TRT)yikici ifadeler ve iftiralar yapabilmesi saglandi. Tuncay Özkan,Cumhuriyet mitinglerini tertiplemekten,Mustafa Balbay bir gazeteci olarak herkesle görüsmüs olmasindan ve bütün bunlarin üzerinde bu isimlerin AKP karsiti ve Atatürkcü Laik Türkiye Cumhuriyetinin savunuculari olmalari onlari topun agzina getirmistir. Bakin hicbirsey tesadüf degildir.Yani yazi tura atilarak bu isimler secilmedi,bu isimler listelendi.Yillardir yandas medyanin Atatürke,TSK'ya,laiklere yapmadiklari hakaret kalmadi.Yandas medya yarin olacak seyleri bugünden bildi.Savcinin elindeki gizli kalmasi gereken belgeler yandas medyanin mansetlerinde yazildi,hicbirisi hakkinda bir islem yapilmadi.YAPILMAZDI DA. Önemli isimlerin tutuklanmalari ile topluma bir mesaj veriliyordu."Bakin biz herseyi yapacak kudretteyiz ona göre bize karsi olmayin"mesajini hemen hergün yandas medyanin gazetelerinde,televizyonlarinda gürül gürül vatandasa dinletti ve okuttular.VATANDASI SINDIRDILER.BITARAF OLAN BERTARAF OLUR diye tehdit ettiler. Gazetecilerin tutuklanmasi,onlarin ulastigi genis halk kitlelerini psikolojik olarak korkutmak ve sindirmek icindi.Cünkü gercekleri ancak yandas olmayan medya yaziyordu.Bu Erdogan ve ortaklarinin isine asla gelmezdi. Önümüzdeki günlerde baska gazeteciler veya baska isimler de tutuklanabilir,Secim yaklastikca Erdogan ve ona bagli olarak calisan yargi mensuplari isgüzerlik yapacaktirlar.Amac halkin gözünü korkutarak secimde tek parti olarak yeniden iktidara gelip ülkenin bölünme planlarini baskanlik sistemi ardinda gerceklestirmektir.Simdi belki diyen olur ki;halk korkarsa oy vermez AKP'ye.Hayir tam tersi olur.Bakin Misirda,Mübarek cogunlugun oylari ile iktidar oldu,Saddam 'öyleydi,Iran'da AHMEDINEJAT öyle.Libya'da aynen,halkin gözü korktugu zaman kendisini korkutana oy verir.Evren yüzde 99'la anayasasini kabul ettirmisti. Sesimn olacak,peki kim kontrol edebilecek ki adil bir secim oldu diye.Sesimden sonra YSK cikipta AKP yüzde 80 oy aldi dediginde bunu kim kontrol edecektir. Demokrasinin kisisel ihtiraslara yem edildigi ülkelerde sandik güvencesi yoktur.Bunun her secimde örneklerini yasiyoruz. saygilarla Alıntı
Φ berixx Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Bu ülkede demokrasiden bahsedilemez. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Bu ülkede demokrasiden bahsedilemez. Hangi ülke, Türkiye mi? Bu ülkede herkes demokrasiden bahsediyor. 1 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2011 Hangi ülke, Türkiye mi? Bu ülkede herkes demokrasiden bahsediyor. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Güleriz, ağlanacak halimize... Güldüğümü nerden anladınız? Smili mi koydum, rüyada mı gördünüz? Müneccim dostunuz mu var? Size diyalogları kişiselleştirmemenizi tavsiye ediyorum. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Hangi ülke, Türkiye mi? Bu ülkede herkes demokrasiden bahsediyor. Sizde bahsediyorsunuz ama icini doldurmuyorsunuz. Yani sadece demokrasi diyorsunuz, icerigini aciklamiyorsunuz. Malesef Türkiye'de bazilarinin kendi demokrasi anlayisi var. Yani dünyada örnegi olmayan bir demokrsi anlayisi. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 ILERI DEMOKRASI'yi bugün gazetelerde aradim bula bula Başbakan Erdogan'i buldum. Bir iki gazete disinda tüm gazetelerin manset veya ana haber olarak verdikleri konu:basbakanin Kilicdaroglu'na Danistay'i adres olarak göstermesi ve basbakanin yine Kilicdarogluna; Ergenekonu git Dersimlilere sor haberiydi. Ileri demokrasi böyle mi olmali diye düsünmeye basladim. Bir medya düsünün ki,issizi,aci,fakiri,emekliyi,tutuklanan gazetecileri kendine sorun yapmayip sadece basbakana yandaslik yapma, basbakandan zilgit yememek icin yagdanlik olmaktadir. Gazetecilik haysiyetini öldürdüler,gazeteciligi yagciliga, yalakaliga,yandasliga ve kendilerinden olmayanlarin iktidar yargisi tarafindan tutuklanmalarina sevinmeye sevincten tepinmeye benzettiler. Avrupa'da televizyonlarda dünyanin önemli gazetelerinden mansetler verilir sabahlari, bunlarin hicbirinde Türkiye'den bir gazete olmamasini acaba Türklere karşı olamalarına mi baglamamiz lazim yoksa Avrupa ekranlarinda gösterilmeye deger bir Türkiye gazetesinin olmamasina mi baglamaliyiz. Bence ikinci ihtimal daha kuvvetli.Avrupa'da birbirine bizdeki kadar yabancilaşmiş, çatışan medya yoktur. Tabiiki iktidarlarin icraatlarini begenen gazeteler de vardir, begenmeyenlerde. Ne varki medeni ölcüler icerisinde bu yayinlar yapilir.Örnegin Almanya'nin en yaygara gazetesi olan BILD gazetesi bile bizde cikan gazeteleri sollar gazetecilik anlayisinda. Demokrasilerde gazetecilik basbakanin yagdanligi olmakla olmuyor,demokrasi kendine istedigin haklari karsindaki icin istemekle oluyor.Yani muhalefet liderini tiiye almak,ona belalti vurmak gazetecilik degil terbiyesizliktir. Belki basbakan secimler yaklastikca iyice hircinlasip oy alabilme hirsiyla KÜRDISTAN ISTERIZ de diyecektir.Kürdistan istemek demokrasi degildir ama basbakanin yagdanliklari bu istegide cok hakli bir istekmis gibi manset yapacaklardir,En azindan 6 gazete varki bunlarin gercekten Türkiye'nin bölünmesini alkislayacaklarina ben kalibimi basarim. Bunlar:AKIT-TARAF-STAR-SABAH-YENISAFAK-RADIKAL saygilarla Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Sizde bahsediyorsunuz ama icini doldurmuyorsunuz. Yani sadece demokrasi diyorsunuz, icerigini aciklamiyorsunuz. Daha önceden bizi tenkit ettiğiniz iyi okumamak fiilinin aynısını sizin yaptığınızı düşünüyorum. Daha dün nasıl bir demokrasi istediğimi gayet açık yazdım, mütemadiyen de yazıyorum. Bence bu ithamınızı bir daha gözden geçirin. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Güldüğümü nerden anladınız? Smili mi koydum, rüyada mı gördünüz? Müneccim dostunuz mu var? Size diyalogları kişiselleştirmemenizi tavsiye ediyorum. Hay Allah! Sizin güldüğünüz imasını nereden çıkardınız, bu kadar ters anlaşılacak bir yazı mı yazmışım? Ortaya koyduğunuz bu manzara karşısında ben toplumu kast ettim, magazin programları, evlilik, yemek yarışması vs. programlarını kast etmek istemiştim. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Alıntı
Φ dustblow Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 arkadaşlar, gerçek ismiyle yazmaya cesaret edebileniniz var mı, ileri demokrasimizde. ama iş takma isimle bitmiyor, IP adresleri v.b yakayı ele verdirir Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 arkadaşlar, gerçek ismiyle yazmaya cesaret edebileniniz var mı, ileri demokrasimizde. ama iş takma isimle bitmiyor, IP adresleri v.b yakayı ele verdirir Ne demek istediğinizi daha açık olarak ifade eder misiniz? Sormak istediğim iletinizde açık olarak "IP adresleri v.b yakayı ele verdirir" ile anlatmak istediğiniz değil... Bunu siz bildiğinize göre herhalde muhalif yada taraf olarak düşüncelerini ifade edenlerde biliyorlardır... Öyle değil mi? Özetle; Bizlere açık açık ne demek istediğinizi ifade edin lütfen... Aman dikkat edin, durduk yere başınızı derde sokmayın mı demek istiyor, yada bundan çok farklı üstü kaplı olarak daha başka bir şey mi anlatmak istiyorsunuz?.. Alıntı
Φ dustblow Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 ben sizi niye tehdit edeyim, tehdit demokrosimizi ileri götürenlerden geliyor. çember daralıyor arkadaşlar. bunun sonu güzel olmayacak, hepimiz daha da çok üzüleceğiz Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 arkadaşlar,gerçek ismiyle yazmaya cesaret edebileniniz var mı, ileri demokrasimizde. ama iş takma isimle bitmiyor, IP adresleri v.b yakayı ele verdirir ben sizi niye tehdit edeyim,tehdit demokrosimizi ileri götürenlerden geliyor. çember daralıyor arkadaşlar. bunun sonu güzel olmayacak, hepimiz daha da çok üzüleceğiz Sizi anlıyorum... Ama dikkat ederseniz ilk iletinizde sözünü ettiklerinizle, ikinci iletinizdeki ifedeleriniz anlam olarak birbirinden farkılı. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Nedense ülkemizde herkes birçok şeyi ileri demokrasi adına yapıyor.Darbe yapılıyor ileri demokrasi,baskı yapılıyor ileri demokrasi, zam yapılıyor ileri demokrasi,hukuk çiğneniyor ileri demokrasi,PKK insanları katlediyor, birileri buna ileri demokrasi için diyor,demokrasi bu ülkede halka bırakılamayacak kadar önemlidir deniyor adı ileri demokrasi...Herkes ileri demokrasi konusunda hem fikir yani... Muhabbetle... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2011 Nedense ülkemizde herkes birçok şeyi ileri demokrasi adına yapıyor.Darbe yapılıyor ileri demokrasi,baskı yapılıyor ileri demokrasi, zam yapılıyor ileri demokrasi,hukuk çiğneniyor ileri demokrasi,PKK insanları katlediyor, birileri buna ileri demokrasi için diyor,demokrasi bu ülkede halka bırakılamayacak kadar önemlidir deniyor adı ileri demokrasi...Herkes ileri demokrasi konusunda hem fikir yani... Muhabbetle... Tabiiki birileri demokrasimizi ileri götürmek icin ileri demokrasiden bahsedecek ileri derken daha fazla demokrasi.. Kimileride demokrasimizi askiya almak icin hertürlü kirli siyasetini ortaya koyacaktir. Bunun da en baslica sebebi demokrasi olan ülkelerde simdiye kadar bir ic savasin yasanmamasi.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2011 Ben artık bu ülkede ulusal bütünlük, demokratik değerler için filan kaygılanmaktan da geçtim, insanlık onurundan, insanlık erdeminden kaygı duyuyorum. Kişi dokunulmazlığı, inanç ifade özgürlüğü, insan olmanın vazgeçilmez koşuludur. İnsanlar artık paranoyak oldu, kimi bilgisayarına trojan atılıp "bu dosya bilgisayarında ne arıyor" diye alıp götürmelerinden korkuyor, kimi eleştirel bir yorum yazıp IPımdan adresimi öğrenip sabah altıda polis kapıma dayanır diye endişe ediyor, kimi telefonunun dinlendiğinden kuşkulanıyor, kimi hangi sitelere girdiğine göre fişlendiğini düşünüyor. Hiç biri de endişesinde haksız değil! Bunun çok ama çok korkunç bir şey olduğunu, birilerinin ateşle oynadığını anladığımızda çok geç olmasın. Ben ancak bunu diliyorum. Yoksa ok yaydan çıktı. Toplum uyanmazsa kalbinden vuracak bu ok. Ben söylemiş olayım... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2011 Ben artık bu ülkede ulusal bütünlük, demokratik değerler için filan kaygılanmaktan da geçtim, insanlık onurundan, insanlık erdeminden kaygı duyuyorum. Kişi dokunulmazlığı, inanç ifade özgürlüğü, insan olmanın vazgeçilmez koşuludur. İnsanlar artık paranoyak oldu, kimi bilgisayarına trojan atılıp "bu dosya bilgisayarında ne arıyor" diye alıp götürmelerinden korkuyor, kimi eleştirel bir yorum yazıp IPımdan adresimi öğrenip sabah altıda polis kapıma dayanır diye endişe ediyor, kimi telefonunun dinlendiğinden kuşkulanıyor, kimi hangi sitelere girdiğine göre fişlendiğini düşünüyor. Hiç biri de endişesinde haksız değil! Bunun çok ama çok korkunç bir şey olduğunu, birilerinin ateşle oynadığını anladığımızda çok geç olmasın. Ben ancak bunu diliyorum. Yoksa ok yaydan çıktı. Toplum uyanmazsa kalbinden vuracak bu ok. Ben söylemiş olayım... Sayin demirefe, Muhalefet iktidar olan partiye muhalefet olur oda bir iktidarda ki gibi bir partidir.. Muhalif vardir oda partinin disinda kalan kesimdir ne iktidarda nede muhalefet´tir o bir muhalifdir kendisine göre dogru olmayan seylere zerafetin disinda sesini yükseltir militanca tabiri caizse militanca evet militanca bunun adi terör degil eskiyalik degil bunun adi sert durusdur esasli durusdur beyinsel olarak..Özünde fikirdir dikkatlice takip edilmesi gereken fikirlerdir.. Onun icin Avrupa´da militanca duruslara fikir olarak görülür..onlar gün gelir iktidarda dahi görebiliriz.. Onlari arzulari disinda görenler onlara hesap ödetirse öderler hesabi ödetenlerin evlatlarini da gün gelir hesap ödemeyenler hesapda olmayanlar onlarin evladini ham yapar !!! Misir Kaddafi önümüzde en yakin örnegi olacaktir.. Silivride yatanlar yatip ciktiktan sonra ya tayip dese ne olur! Birileri hesapta olmayan birileri oyunu aldiklari o biriler gün gelir..Eşin Arap sen Gürcü peki oğlun ne? diyen MHP lideri Devlet Bahçeli den kötü eder... Kendi düsen aglamaz.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2011 Yargi bagimsizdir,Yargiyi rahat birakin,sloganlari arkasinda, adim adim fasizm, Türkiye'nin damarlarini tikiyor.Nefes alamaz hale getiriyor.Ögrencilere karsi kolluk güclerinin girismis oldugu saldirganlik karsisinda malum cephe "Oh olsun,sokaklarda isleri ne gitsin okusunlar yoksa böyle dayak yerler"diyor,basbakan ise onlarin karsisina 10 bin genc cikaririz diyor. Tekel iscilerinin hakli direnislerine destek veren 110 sendikaci hakkinda 3 yildan 8 yila kadar hapis istemiyle dava acildi.Yani basindan sonra simdi sirada sendikalar var.Bu sendikacilarin bir kismida CHP'den milletvekili adayi.Oyunu görüyormusunuz.YSK'nin BDP destekli bagimsiz milletvekili adayliklarini iptal ederek ülkede yaratmis oldugu kaos ortamindan sonra cark etmesi ve olaylar karsisinda cözüm önerisi sunmasi bu kaosu bir nebze olsun durdurdu.Fakat simdide CHP milletvekili adaylarina karsi AKP Yargisinin acmis oldugu dava cikti ortaya. Bu acikca sendika özgürlügüne bir darbedir ve fasizm sendikaciliga karsidir.Örneklerini Hitler ve Mussolini rejimlerinde görebiliriz. Basina yapilan baskilarin devam ettigi bu günlerde sendikalara karsi baslatilan ve yarginin alet edildigi bu baski AKP'nin ILERI DEMOKRASI'sinin örneklerinden bazilaridir. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.