Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Siz de kabul ediyorsunuz suçsuz olabileceğini, hukukçular tek bir kişinin bile suçsuz yere hapis yatırılamayacağını söylüyor. Onlardan bir kısmı yaptı, kurunun yanında yaş da yansa fark etmez aralarında suçlu var ya mı diyeceğiz? Bu nefretin bir sebebi olmalı diye düşünüyorum fakat darbe dönemlerinde işkence gören insanlar da burada yapılan hukuksuzluklardan bahsediyorlar. Sizin bu kadar hukuğu hiçe sayacak kadar gözünüzü karartan nedir? Savunduğunuz AB normlarında böyle iki yıl süren tutukluluk halleri var mı? Sakın önceden de oldu gibi mazeretler öne sürmeyin, evet oldu; onlar oldu diye de bunların olması gerekmez.

Son yorumuma ek:

Bakin sayin yilmaz. Siz Ergenekon ve Balyoz davalarindan dolayi iceri alinanlari desteklerken, onlar icin hukuk ararken mesela KCK davasindan dolayi iceri alinanlar icin tek bir destek kelimesi cikmiyor agzinizdan. KCK'den tutuklananlarda yillarca yargilaniyor ve tüm tutuklular haksiz yere iceride olduklarini iddia ediyorlar aynen Ergenekon ve Bolyoz tutuklulari gibi.

Ben Türkiye'de hukuksuzlugun oldugunu kabul ediyorum ama bunu söylerkende sadece Ergenekon ve Balyozu örnek göstermiyorum. Aramizdaki farkta burada. Sizin icin KCK davasi hukuka uygun ama Ergenekon ve Balyoz uygun degil. Ayni devletin ayni mahkemeleri ve sizin cifte stanadartli bakisiniz.

Gönderi tarihi:

Yargisiz infazlari savunanlarin burada hukuksuzluktan bahsetmeleri kadar gülünc bir durum olamaz.

Aynı duruma düşmüş olmuyor muyuz? Burada da yargısız infazlar var, aralarında suçlu olsa bile suçsuz olanlar var. Akşam Süheyl Batum toplantı salonunu kastederek burada üç tane hırsız var, onları yakalamak için komple salonu hapse atalım, daha sonra delil buluruz, işte bu davalarda da uygulanan aynısı dedi. Yine aynı şeyi söylüyorum, burada yargısız infaza evet diyenler var, öyleyse hepsini cezalandıralım mantığı olursa kimse hukuka saygıdan falan söz edemez. Bu şekilde bir yargılama onay verirsek, onlar ne kadar gülünç duruma düşüyorsa aynaya bakınca biz de kendimizi o kadar gülünç duruma düştüğümüzü görürüz.

Gönderi tarihi:

Aynı duruma düşmüş olmuyor muyuz? Burada da yargısız infazlar var, aralarında suçlu olsa bile suçsuz olanlar var. Akşam Süheyl Batum toplantı salonunu kastederek burada üç tane hırsız var, onları yakalamak için komple salonu hapse atalım, daha sonra delil buluruz, işte bu davalarda da uygulanan aynısı dedi. Yine aynı şeyi söylüyorum, burada yargısız infaza evet diyenler var, öyleyse hepsini cezalandıralım mantığı olursa kimse hukuka saygıdan falan söz edemez. Bu şekilde bir yargılama onay verirsek, onlar ne kadar gülünç duruma düşüyorsa aynaya bakınca biz de kendimizi o kadar gülünç duruma düştüğümüzü görürüz.

Yargisiz infaz, mahkeme önüne cikartmadan yakalanilan yerde önce verilen karar dogrultusnda cezasini kesmektir ve bu genelde ölümle sonuclanmistir.

Türkiye'de binlerce insan hala yargilanmadan yatiyorken sizin ilk defa Ergenekoncu ve Balyoz saniklari icin söylemde bulunmaniz cok düsündürücü.

KCK tutuklulari icin hangi saflarda oldugunuzda cok net bilinmekte.

Ben her türlü hukuk disi davranislara karsiyim, ama illada bunu göstermek icin Ergenekon ve Balyoz davalari gibi büyük cogunlugunun suclu olduguna inandigim insanlar icin haykirmam gerekmez. Tabiiki hukuk disi tutuklamalari kiniyorum, ama sadece Ergenekon ve Balyozcular icin degil herkes icin. Mesela size göre terörist olan insanlara karsi yapilan hukuksuzluga ne zaman ve nasil karsi ciktiniz sayin yilmaz?

Siz faili mechullere ve yargisiz infazlara inaniyor musunuz gercekten? Bu iki sonunun cevabi sizin durusunuzu cok güzel aciklayacaktir.

Gönderi tarihi:

Bilesiniz ki!

İleri faşizm tehlikesi varsa!

O, son Soner olmayacak!

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Ben sadece bu bozuk düzene muhalefetim. Ben bu bozuk düzen icerisinde birbirleriyle yarisan, sadece kendi demokrasisini savunanlara karsiyim.

Anlayan cok rahat anliyor ne demek istedigimi.

Dünün hukuk disi davranislarini hos görüyle karsilayipta bugünkendi yandaslarina uygulananlar karsisinda hukuktan bahsedenlere karsiyim.

Faili mechulleri, yargisiz infazlari mesrulastiranlara, fasist cuntanin gelisini dönemin sartlari zorladi diyerek savunanlarin simdilerde adaletten söz etmelerine karsiyim.

.......

sayın dominik Soner Yalçın ve arkadaşları ne zaman 12 eylül darbesinin doğru olduğunu savundular ki?

Onların şu an göz altına alınmasıyla 12 eylül darbesi arasında nasıl bir ilişki kurdunuz pek anlayamadım...

Soner Yalçın ve arkadaşları korkusuz kalemleri yüzünden şu an göz altında olmuş olmasınlar sakın ...

Gönderi tarihi:

Iktidar, yarattigi kendi yargisi ve emniyet icindeki malum kadrosu ile,yillardir insanlarin en mahrem olmasi gereken özel yasamlarini dinlemek gibi bir illeal koltuklarini kaybetmemek icin icra ederken,önüne cikan tüm engelleri ortadan kaldirmak icin her melanete basvurmustur.

"Yolumuzun üstünde bir inek yatiyor(laik cumhuriyet demek istiyor)hedefe ulasmamizi engelliyor.Yavas yavas hedefimize ulsacagiz.Tayyib Erdogan"

Soner Yalcin'lar tutuklanmakla tükenmez.Zekeriya Öz'lerin gücleri Sonerleri tüketmeye yetmez.Onlar sadece sship degistirirler.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Türkiye'de binlerce insan hala yargilanmadan yatiyorken sizin ilk defa Ergenekoncu ve Balyoz saniklari icin söylemde bulunmaniz cok düsündürücü.

KCK tutuklulari icin hangi saflarda oldugunuzda cok net bilinmekte.

Hüküm vermişsiniz ve soru sormuşsunuz.

Mesela size göre terörist olan insanlara karsi yapilan hukuksuzluga ne zaman ve nasil karsi ciktiniz sayin yilmaz?

Siz faili mechullere ve yargisiz infazlara inaniyor musunuz gercekten? Bu iki sonunun cevabi sizin durusunuzu cok güzel aciklayacaktir.

Ben yine de cevap vereyim, hem de sizin gibi etraftan falan dolanmadan.

Her kim olursa olsun, suçu ispat edilmediyse suçsuzdur ve tutuklanamaz.

Gönderi tarihi:

Her kim olursa olsun, suçu ispat edilmediyse suçsuzdur ve tutuklanamaz.

Sizi daima bu sözleriniuzle degerlendirecegim ve yorumlarimi yapacagim.

Ama yanildiginiz bir nokta var, her tutuklu sucu tesbit edilen olamz. Adi üzerinde tutuklu. Süphe üzerine, deliller üzerine, korumak adina, yurt disina cikmamasi icin, delileri yok etmemesi icin,.... dünyanin her yerinde ve en gelismis hukuk devletlerinde dahi süpheli birisi tutuklanabilir. Sorun tutuklamakta degil sayin yilmaz, sorun tutukluluk manlarinin asiri olmasi, yani yargiya cikarilma sürelerinin bayagi gecikmesi ve ben bunun yanlis oldugunun üzerine tekrar basabilirim.

Ben asla kesin bir sekilde sucludur demedim, sadece suclu olduklari kansindayim dedim ve tekrarliyorum. Ama siz sucsuz olduklarini söylüyorsunuz, yoksa yaniliyormuyum?

Diger taraftan ülkede dün Soner Yalcin'in yasadigini, daha önce diger tutuklularin yasadigini 60 yila yakindir sendikacilar, devrimciler, yazarlar,..... yasiyor. Benim anlamadigim son 60 yildir bizler hukuksuzluga karsi gelirken kulaklarinizi kapatiyordunuz, bunlar komunist, bölücü, vatan haini,..... diyordunuz. Illaki medyatik oluncami, TSK mensubu oluncami, Türkcü oluncami, fasist oluncami, ...... kulaklarimizi acip, gözlerimizi acip hukuksuzlugu görecegiz? Benim karsi geldigim olay bu, yoksa bizlere uygulandi bunlarada uygulansin mantigi degil.

Hukuk ariyorsak KCK tutuklulari icin de Soner Yalcin ve digerlerinin tutuklanmasina gösterilen tepkinin aynisini göstermemiz gerekli. Aksi taktirde gercek amacimizin hukuk istemek degil sadece belirli cevrelere yandaslik yapmak olur.

Bu baslik altinda hukuk haykiranlardan bazilari yargisiz infazlar icin her türlü kilif aradilar, JITEM icin söylenenleri dahi devlete karsi propaganda olarak ilan ettiler. Saymakla bitiremeyiz bu cifte standart uygulayanlarin yaptiklarini. Simdi bunlarin kalkipta size, bana ,... hukuku ögretmeleri cok komik oluyor.

Malesef Türkiye'de hala bazi gruplarin kendilerinde her türlü kanunsuzlugu yapma hakkinin var olduguna inaniyorlar. O yüzden bu kadar bagirmalari, cagirmalari. Böyle bir sekilde yakalanip, hukuk disi dahiu olsa uzunca tutuklu kalacaklarini,.... asla hesaplamadiklari icin saskinliklarindan her türlü cigirtganliklari yapiyorlar.

Su an ülkemizde yasanan seriatcilar ile Türkcüler arasindaki kiyasiya bir hesaplasma. Ben bunlarin disinda olarak her ikisinden de yillarca zarar görmüs birisi olarak neden herhangi birsi icin taraf olayimki? Her ikiside totaliter rejim sevdalilari, hak ve hukuk tanimayanlar,.....

Gönderi tarihi:

sayın dominik Soner Yalçın ve arkadaşları ne zaman 12 eylül darbesinin doğru olduğunu savundular ki?

Onların şu an göz altına alınmasıyla 12 eylül darbesi arasında nasıl bir ilişki kurdunuz pek anlayamadım...

Soner Yalçın ve arkadaşları korkusuz kalemleri yüzünden şu an göz altında olmuş olmasınlar sakın ...

12 eylül ile Soner Yalcin arasinda bir iliski kurmadim. Kurdugum sadece burada yazan bazi arkadaslar icndir. Yani 12 eylülü desteklerken bugünkü yapilanlara hukuk disi demeleri kadar tuhaf bir durum olamaz. O arkadaslar samimi degiller.

Neden tutuklandigini hala bilmiyoruz. Ama yazdiklarindan dolayi olmadigini, bilakis yaptindan dolayi oldugunu aciklayan demecler tv den izliyoruz.

Mahkemeyi bekleyecegiz sabirla.

Gönderi tarihi:

Sanırım dün dü, Kanal D Haberde, hukuk 3.sınıf öğrencisinin dönem ödevi olan olası bir senaryo, aynen balyoz iddianamesinde yer almış; öğrenci savcılara dava açacakmış.

Süheyl Batum yine Genç bakışta bir olay anlattı. TGB li bir kaç kişi yandaş bir gazetenin yazarına telefon ederek sahte bir haber veriyorlar. Ertesi gün gazeteye baktıklarında haberin sekiz sütuna manşet olarak verildiğini görüyorlar. Gençler bu gazeteciyi tekrar arayarak yalan haber yaptığını, telefonu edenin kendileri olduğunu söylüyorlar. Bu örnekten de bu gazetecilerin nasıl araştırmacı gazeteci oldukları anlaşılıyor.

Gönderi tarihi:

12 eylül ile Soner Yalcin arasinda bir iliski kurmadim. Kurdugum sadece burada yazan bazi arkadaslar icndir. Yani 12 eylülü desteklerken bugünkü yapilanlara hukuk disi demeleri kadar tuhaf bir durum olamaz. O arkadaslar samimi degiller.

Neden tutuklandigini hala bilmiyoruz. Ama yazdiklarindan dolayi olmadigini, bilakis yaptindan dolayi oldugunu aciklayan demecler tv den izliyoruz.

Mahkemeyi bekleyecegiz sabirla.

Oda TV de bir haber, belgeler var, bu belgelerle Silivri Davasında çok şey değişecek ve sabah oluyor; Oda TV nin imtiyaz sahibi tutuklanıyor. Suç üstü mü yakalandı, darbe mi yaptı, çok kuvvetli delil mi var, kaçacak mıydı? Tutuklamalar her şüphe üzerine yapılamaz diyor hukukçular. Örneğin kafalarına balyoz indirilenlerin bazılarını birkaç ay önce tutuksuz yargılanmak üzere bıraktılar. Demek ki, bunlara güvenmişler; şimdi ne oldu da tekrar tutukladılar?

Ben asla kesin bir sekilde sucludur demedim, sadece suclu olduklari kansindayim dedim ve tekrarliyorum. Ama siz sucsuz olduklarini söylüyorsunuz, yoksa yaniliyormuyum?

Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve hele Mehmet Haberal ın darbeci olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Şu ana kadar da bu davadan hüküm giyen olmadı ve bizim haklı olduğumuz, yedi sekiz ay içeride kalıp ilk celsede beraat edenlerden de anlaşılıyor. Şu anda suçu ispat edilen tek bir kişi bile olmadığına göre bu insanlar suçsuzdur. Mahkeme karar verecek, peki bu kadar olaydan sonra, mahkemenin vereceği karar ne kadar tatmin edici olacak, önemli olan sanırım bu.

Gönderi tarihi:

Oda TV de bir haber, belgeler var, bu belgelerle Silivri Davasında çok şey değişecek ve sabah oluyor; Oda TV nin imtiyaz sahibi tutuklanıyor. Suç üstü mü yakalandı, darbe mi yaptı, çok kuvvetli delil mi var, kaçacak mıydı? Tutuklamalar her şüphe üzerine yapılamaz diyor hukukçular. Örneğin kafalarına balyoz indirilenlerin bazılarını birkaç ay önce tutuksuz yargılanmak üzere bıraktılar. Demek ki, bunlara güvenmişler; şimdi ne oldu da tekrar tutukladılar?

Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve hele Mehmet Haberal ın darbeci olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Şu ana kadar da bu davadan hüküm giyen olmadı ve bizim haklı olduğumuz, yedi sekiz ay içeride kalıp ilk celsede beraat edenlerden de anlaşılıyor. Şu anda suçu ispat edilen tek bir kişi bile olmadığına göre bu insanlar suçsuzdur. Mahkeme karar verecek, peki bu kadar olaydan sonra, mahkemenin vereceği karar ne kadar tatmin edici olacak, önemli olan sanırım bu.

Bunlar sizin düsünceleriniz, gercekler farkli olabilir. Bekleyip hep beraber görecegiz.

Gönderi tarihi:

Söz bitti. "İleri faşizm" ilan edildi. Eleştiri filan bitti yani, eleştirinin ötesinde iş. Eleştiri, bir şeyi düzeltmek için yapılır. Leş kargasını eleştirip "bundan böyle leş yeme" diye eleştiri yapmazsınız...

Gönderi tarihi:

12 Eylül askeri fasizmini kiliflar uydurarak savunanlarin su an fasizimden yakinmalari kadar garip bir durum göremiyorum.

Istenilen AKP'nin fasizmi degilde kendi fasizimleri.

Bizde bu masumu oynayanlara kanacaktik.

Biz ne AKP'nin fasizmini ne de öncekilerin fasizmini istiyoruz. Tek istedigimiz evrensel anlamdaki ileri demokrasi. Bunuda ne TSK ile, ne TSK'nden medet umanlar ile, ne Türkcüler ile, irkcilar ile, ne de AKP gibi yobazlar ile gerceklestirebiliriz.

Türkcüler ile yobazlarin arasindaki kan davasi, koltuk davasi bizi zerre kadar alakada etmez.Yegane amaclari totaliter rejim ile halki yönetmek,.....

Gönderi tarihi:

Bunlar sizin düsünceleriniz, gercekler farkli olabilir. Bekleyip hep beraber görecegiz.

Ne kadar bekleyeceğiz, size göre makul süre ne kadardır, 2,3,5 yıl ne kadar?

Seçimlerde yapılacak hile, yolsuzluk gibi seçim sonuçlarının belirlenmesinde rol oynayacak eylemleri kime şikayet edeceğiz?

Siz Almanya da ileri demokratik bir ülkenin vatandaşısınız, siz yırttınız, bize geçmiş ola. Yetmez ama evet(!)....

Gönderi tarihi:

Kimse 12 eylül yönetimi baskıcı bir cunta değildir, özgürlükçü, pembe bir ileri demokrasidir demedi. Yok şimdi, böyle bir şeyi diyen olduysa çıkarın ortaya görelim. AKP yi canhıraşane savunup "ben AKPli olduğumu ne zaman söyledim" demeyi bilmesi iyi! Kimmiş bu 12 eylül demokrasiydi diyen? Hayır, Atatürk demokrasiyle yönetti diyen kim, evvela onu bir gösterin. Kimse böyle iddialarda bulunmuyor. Elli kere söyledik, döviz de suçtu, telsiz de suçtu, dünya Hitler gibi, Stalin gibi diktatörler elinde kana bulandı, şimdi dünya değişti dedik. Dünya değişince kim nesinde boncuk bulmuş oluyor da sevincinden zıp zıp zıplıyor?

Konjonktür değişti yani, "Kars ve Ardahan'ı vereceksin" diyen Sovyetler ile "yok yedirmem, bana tabi olacaksın" diye bastıran kutuplaşma arasında ezilme durumu ortadan kalktı yani, kimse bir şeyinde filan incik boncuk filan bulmadı!

"İleri demokrasi" boncuğunu buldum diye avaz avaz bağıran da biz değiliz! Biz bu nasıl ileri demokrasi, bilgisayarına trojanla imzasız dosyalar atılıp aynı anda siliniyor, sonra harddiskten çıkarılıp "bu ne bu?" diye içeri alınıyor, bunun neresi ileri demokrasi diye soruyoruz.

Hayır yani bu yolla suçlanamayacak nenem bile yok, dedemi bile içeri atarlar bu yolla, ileri demokrasinin böylesi!!!

Gönderi tarihi:

Sayin Demirefe,bunlar demokrasiyi söyle tanimliyorlar:

Bir:Bagimsizlik mücadelesi veren bölücülere terörist denmesi yanlistir,asil teröristler ülkeyi bölmeye calisanlara karsi mücadele eden silahli kuvvetlerdir.

IKI:Artik ulus devlet modeli kalkti,bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti adi irkci bir addir,degismesi BIRLESIK HALKLAR DEVLETI olmalidir aynen Amerika gibi.

ÜC:Sevr Türkcüler tarafindan ortadan kaldirildi,bunda Avrupalilarinda sucu vardir,Lozan'la birlikte Kürtlerin egemenlik haklari ellerinden alindi,bu nedenle Sevr derhal geri getirilmelidir.

Yukarida ana hatlariyla bunlarin demokrasi derken nasil bir demokrasi amacladiklarini özetledim.

Bölücülerle dincilerin birlestikleri cok önemli bir asgari müsterek var.Bu asgari müsterek Türklük karsitliginda yogunlasiyor.

Dincilerin,irk yoktur,ÜMMET vardir slogani uzun bir süreden beri agizlarinda olan bir söylemdir.Dincilerin Atatürk'e karsi olmalarının perde arkasinda;arapcayi kaldirip Türkceyi getirmesi görünsede asil neden,Türklük bilincini topluma vermesi ve ümmetlikten millet olmaya yönelmesidir. Padisah,sözde ISLAMIN HALIFESI olarak anildigi icin tüm müslümanlar Osmanli'nin ümmetiydiler.Bunun ortadan kaldirilmasi ve kaldiranin hazmedilememesi bugün içinde bulunduğumuz şartların ana nedenidir.Yoksa tekke ve zaviyelerde yüzlerinin rengi solmus badem biyiklilarla,Kürdistan bayraklari tasiyip,onlari bilmem ne adina savunan liberallerin ayni noktada birlesmeleri olanak disidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Hayır, Atatürk demokrasiyle yönetti diyen kim, evvela onu bir gösterin.

"Atatürk demokrasisinden" bahsedenler demokrasiden haberleri yok anlamina gelir. Demokrasi öyle sizin ifade ettiginiz gibi Atatürk, Erdogan, Busch,..... demokrasi olarak tanimlanmaz. Yok öyle bir sey. Amarikayi yeniden kesfediyorsunuz galiba.

Burada kalkip yok efendim 12 Cuntasini kim savunmus diye soruyorsunuzki, bunun ismi resmen takkiyeciliktir. Hepimiz birbirimizi cok iyi taniyoruz ve kimse burada Sark kurnazligi yapmasin.

Gönderi tarihi:

Geçen gün başka bir forumda dolaşırken bu konudan bahsediliyordu.Tam hatırlayamıyorum ama şuna benze bir yorum vardı.İyi

allahtan suikast yapıp öldürmüyorlar.En azından içeri atıyorlar artık.

Hakikaten artık "hukuk" devleyiz ya...

Gönderi tarihi:

Açıkçası ben

"Atatürk demokrasisinden" bahsedenler
in kim olduğunu da anlamadım. Şu bu demokrasisi diye bir şey tabii ki olamaz da, böyle bir şeyden bahseden kim? Her kim ise bilelim, en başta yanıtı ona ben vereyim, şu bu demokrasisi diye bir şey olmadığını ben anlatayım ona...

Ha, bir de şu 12 eylül cuntasını kim savunduysa bir de onun kim olduğunu rica edeyim, ona da öğretilecek çok şey var.

Gönderi tarihi:

İyi allahtan suikast yapıp öldürmüyorlar.

Ona da sıra gelecektir, şimdiki yoldan sonuç alamazlarsa eğer. Hizbullahçılar niye kaçırıldı sanıyorsunuz? En gözünü kırpmadan en vahşi şekilde insan öldürme kapasitesinde olan kim bakıldı, seçildi ve kaçmaları sağlandı.

Beklenmeyecek bir şey olmadığını, her şeyin olabileceğini, her şeye sıra gelebileceğini zaman varken düşünürsek çok iyi ederiz. Yoksa iş işten geçtikten sonra, örneğin İran'da... Düşün düşün, nedir işin bilirsiniz.

Gönderi tarihi:

Ona da sıra gelecektir, şimdiki yoldan sonuç alamazlarsa eğer. Hizbullahçılar niye kaçırıldı sanıyorsunuz? En gözünü kırpmadan en vahşi şekilde insan öldürme kapasitesinde olan kim bakıldı, seçildi ve kaçmaları sağlandı.

Beklenmeyecek bir şey olmadığını, her şeyin olabileceğini, her şeye sıra gelebileceğini zaman varken düşünürsek çok iyi ederiz. Yoksa iş işten geçtikten sonra, örneğin İran'da... Düşün düşün, nedir işin bilirsiniz.

Ne oldu ya demirefe nedir bu korku korkmasi gerekenler onlar onlar inan ki bir sanal gibi ülkenin basinda duruyorlar biraz sallasan dökülecekler hic sallamasan armut gibi agacin bu ülkenin demokrasisinin ayaklarinin altina dökülecekler önemli degil sen sen ol sallama.

Ama gölge etme

Gönderi tarihi:
Sizin icin KCK davasi hukuka uygun

Değil. Çünkü KCK nın PKK nın şehir yapılanması olduğunu ve terör örgütüne sempatizan çekmeye, üye toplamaya, yasa dışı gösterilere katılımı artırmaya çalıştığı bilmeyen yok.

Yargı KCK konusunda eleştiriyi tabii ki hakediyor, neden bir an önce hüküm verip cezaları kesinleştirmediği konusunda.

O da "açılım"ın ve "yargı bağımsızlığı" !!! nın meyvelerinden...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.