Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ANAYASA DEĞİŞİKLİK ÖNERİ PAKETİ

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Cok tuhaf bir görüntü. Herkes emperyalistlerin kötülügünden bahsediyor ve kendisi gibi düsünmeyenleri emperylistlerin yardimcisi ve destekcisi olarak sucluyor. Yani baktiginzda 70 milyonluk Türkiye sözde emperyalizme karsi ama bu 70 milyonun yarisi diger yarisini karsilikli olarak emperyalistlere hizmet etmekle sucluyor. Am koskoca devletin bu emperyalistlere göbeginden bagimli oldugunu görmemezlikten geliyor, olayi sadece iktidarlar bazinda degerlendiriyor. Dilin kemigi yok, anlatan anlatana, yazan yazana,.....

Krdesim TC devleti emperyalistlere karsi geldide, kendilerini onlardan bagimsiz hale getirmek istedide buna halkmi karsi geldi?

Hangi iktidar Nato'dan cikmak icin bir adim atti?, Hangi iktidar ABD ve AB'den bagimsiz bir dis politika yapti? hangi iktidarin basbakani secildikten sonra ABD'ye gitmedi?,..........

Nedir bu bos konusmalar? Amaciniz ne kardesim? Önünüze geleini emperyalizmin destekcisi ilan ediyorsunuz ama gercek dostlarida vatan millet sakarya adina destekliyorsunuz haberiniz yok.

Emperyalizma karsi gelmek demek bu devleti kökten degistirmek anlamina gelirki bu da cogu sözümona anti-emperyalist statükocularin isine gelmez. Onlar laf olsun diye emperyalistlere karsi olduklarini ezberelyip burada tekrarliyorlar. Olaylara dar acidan bakilirsa böyle olur, kisir cekismeler, 2002 lere kadar olan göbekten bagimliligi birden unutup sadece sonrasina bakmalari ve elestirmeleri onlarin emperyalizme karsi oldugunu degil sadece emperyalizme AKP iktidari ile degilde digerleriyele bagimli olmaktan mutlu olduklarini gösteriyor.

Gönderi tarihi:

Cok tuhaf bir görüntü. Herkes emperyalistlerin kötülügünden bahsediyor ve kendisi gibi düsünmeyenleri emperylistlerin yardimcisi ve destekcisi olarak sucluyor. Yani baktiginzda 70 milyonluk Türkiye sözde emperyalizme karsi ama bu 70 milyonun yarisi diger yarisini karsilikli olarak emperyalistlere hizmet etmekle sucluyor. Am koskoca devletin bu emperyalistlere göbeginden bagimli oldugunu görmemezlikten geliyor, olayi sadece iktidarlar bazinda degerlendiriyor. Dilin kemigi yok, anlatan anlatana, yazan yazana,.....

Krdesim TC devleti emperyalistlere karsi geldide, kendilerini onlardan bagimsiz hale getirmek istedide buna halkmi karsi geldi?

Hangi iktidar Nato'dan cikmak icin bir adim atti?, Hangi iktidar ABD ve AB'den bagimsiz bir dis politika yapti? hangi iktidarin basbakani secildikten sonra ABD'ye gitmedi?,..........

Nedir bu bos konusmalar? Amaciniz ne kardesim? Önünüze geleini emperyalizmin destekcisi ilan ediyorsunuz ama gercek dostlarida vatan millet sakarya adina destekliyorsunuz haberiniz yok.

Emperyalizma karsi gelmek demek bu devleti kökten degistirmek anlamina gelirki bu da cogu sözümona anti-emperyalist statükocularin isine gelmez. Onlar laf olsun diye emperyalistlere karsi olduklarini ezberelyip burada tekrarliyorlar. Olaylara dar acidan bakilirsa böyle olur, kisir cekismeler, 2002 lere kadar olan göbekten bagimliligi birden unutup sadece sonrasina bakmalari ve elestirmeleri onlarin emperyalizme karsi oldugunu degil sadece emperyalizme AKP iktidari ile degilde digerleriyele bagimli olmaktan mutlu olduklarini gösteriyor.

sayın dominik, çok güzel bir noktaya değinmişsiniz; gerçekten emperyalizmden kurtulabilir miyiz diye bir başlık açmak daha bugün benim aklımdan geçiyordu. Acaba bu emperyal dediğimiz sömürgeci devletler gerçekten bağımsız olmamıza izin verirler mi, bunun bedeli ne olur, bizim devletimiz bu bedeli göze alır mı? Bence güzel bir tartışma konusu.

Gönderi tarihi:

sayın dominik, çok güzel bir noktaya değinmişsiniz; gerçekten emperyalizmden kurtulabilir miyiz diye bir başlık açmak daha bugün benim aklımdan geçiyordu. Acaba bu emperyal dediğimiz sömürgeci devletler gerçekten bağımsız olmamıza izin verirler mi, bunun bedeli ne olur, bizim devletimiz bu bedeli göze alır mı? Bence güzel bir tartışma konusu.

Izin verilmez alinir sayin yilmaz. Nasilki hak verilmiyor aliniyorsa izin icinde aynisi gecerli. Bakin devlet kendi vatandaslarina bazi haklari vermemekte direnirken almak isteyenler ise yillarca mücadelesini veriyor. En basit örnek: Alevilerin ibadet haklari hala verilmiyor,a ma onlar yillarca mücadelesini yapiyorlar ve sonunda emin olunki tüm demokratik haklarini alacaklar. Öyle olmasida gerekli. Yeterki sen hakkini aramayi bil, sonunda basaramayacagin bir sey olmaz.

Gönderi tarihi:

Izin verilmez alinir sayin yilmaz. Nasilki hak verilmiyor aliniyorsa izin icinde aynisi gecerli. Bakin devlet kendi vatandaslarina bazi haklari vermemekte direnirken almak isteyenler ise yillarca mücadelesini veriyor. En basit örnek: Alevilerin ibadet haklari hala verilmiyor,a ma onlar yillarca mücadelesini yapiyorlar ve sonunda emin olunki tüm demokratik haklarini alacaklar. Öyle olmasida gerekli. Yeterki sen hakkini aramayi bil, sonunda basaramayacagin bir sey olmaz.

Farkındaysanız bedelden bahsettim, bu bedeli bizim yöneticilerimiz kısaca devletimiz göze alabilir mi? Siz Alevi leri örnek göstermişsiniz ama bu dünya düzenine başkaldırmak anlamına geldiğinden bir bedeli olacaktır, bunun da nerelere kadar gidebileceği tahmin edilemez. Örnek belki abes ama düzene karşı gelmek babında Hitler Almanyası, Kaddafi, Saddam akibetleri pek parlak olmadı. Ya laf lafı açıyor konu başlığının dışına çıkıyoruz, şimdi buradan bir kapı açılır başka bir konuya geçilir. Biz en iyisi bu konuyu ayrı başlıkta tartışalım.

Gönderi tarihi:

Herkes emperyalistlerin kötülügünden bahsediyor ve kendisi gibi düsünmeyenleri emperylistlerin yardimcisi ve destekcisi olarak sucluyor.

Bugün olanların vehameti, geçmişte hiç bir dönemde olanlar ile kıyas edilemez.

Çünkü bugün, öyle emperyalizme boyun eğme, çıkar yol bulamayıp mecburen itaat etme filan yoktur. Doğrudan, isteyerek işbirliği vardır.

Benim bu konuda duyduğum ilk analiz, "Yakın düşmanı bertaraf etmek için uzak düşmanla geçici ittifak yapıldığı" şeklindeydi. Bu iddia ilk duyduğumda itiraf edeyim ağır gelmişti ve bu kadar ağır bir töhmet yöneltmenin insafsızlık olduğunu düşünmüştüm. (*)

Fakat zaman geçtikçe bu iddia bile anlamsız ve yetersiz kaldı, çünkü "uzak düşman" tanımı bile anlamını yitirdi. Uzak düşman diye bir şey bile yoktu, o uzak düşman denilenler dosdoğrudan müttefikin ta kendisiydi! Üstelik "geçici" ittifak diye bir şey de yoktu, bu ittifak tamamen kalıcı ve geri dönüşsüz bir ittifaktı! Basınçlı kutudan püsküren spreyin bir daha kutuya geri doldurulamayacağı kadar geri dönüşsüz bir egemenlik kaybı ve parçalanma hedefleniyordu! Bu kadar ağır suçlama yapılmamalı dediğim tespit, aslında çok hafif kalıyordu, gerçek daha da çok vahimdi!

Bilmem anlatabildim mi!

(*) Analistin adını hatırlayamadım. Google'da da bulamadım, beş sene kadar oldu yayınlanalı, çok öngörülüymüş doğrusu...

Gönderi tarihi:

Alevi haklarindan bahsediliyor.Hak alinir deniyor.Bunlar militan söylemler ki 12 Eylül darbesini hazirlayan sloganlara cok benziyor.Simdi anlasiliyor darbeyi kimlerin cagristirdigi.

Tabii ki hak aranmalidir,hak mesru zeminde degilde,gayrimesru zeminde araniyorsa bunun adina isyan veya terör denir.Aslinda mesru zeminde hak aranmasi basariya götüren bir yoldur.Ama mesru zeminde hak aramak icin birlik olunmasi gerekir.Alevilerde bu birlik asla olmadi.Aleviler kendi iclerinde birbirleriyle uyumsuz olduklari sürece,bir kismi AKP'ye yandaslik yapip diger bir kismi PKK ile isbirligi yapiyorsa,geriye kalan aleviler azinliktadir yani hak arayacak gücleri kalmamistir ki ben buna Alevinin Aleviye ihaneti diyorum.AKP masallah bunuda basarip Alevileri biribirine düsürdü.Ama dedik ya gercekleri görebilmek bir erdemdir.Oturup kalkip Alevilerin haklari diyenlerin birazda oturup Aleviler neden birbirine düstüleri arastirsinlar.

Alevi federasyonu biz EVET diyecegiz derken diger alevi kuruluslarida HAYIR diyeceklerini söylüyorlar.EVET diyenler AKP'nin kuyrugunda gezenlerdir.Böyle oldugu sürece Aleviler hicbir hak elde edemezler,ola ki bu hak onlara verilsin.

Emperyalizme karsi olununca yani önceki iktidarlari hesaba katmayanlarin böyle bir hakki yokmu demek isteniyor.8 yildir 17 defa Amerika'ya seyahat eden bir basbakan mi emperyalizme göbeginden baglidir yoksa iktidari süresince ancak bir defa Amerika seyahati yapanmi göbekten baglidir.Devletler arasi iliskiler farkli seylerdir.Bugün Türkiye disardan et ithal ediyorsa,bugün Türkiye disardan bugday ithal ediyorsa bunun adina emperyalizme göbekten baglanmis olmak demektir et ve bugday ithali AKP döneminde baslatildi.

AKP'yi savunanlar neyi savunduklarinida bir aciklasalar daha iyi olur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Şu seviyeye bakar mısınız, hiçbir mitingde akla gelmeyen H.Şükür Diyarbakır a giderken birden hatırlanıyor. Hakan ın Diyarbakır a götürülmesinin amacı ne olabilir? Her yol mübah, bu nasıl bir hırstır?

Önceki iletilerimde de sormuştum, Anayasa Mahkemesi iktidarın eline geçtiği halde; HSYK müsteşar olmadan toplanamadığı için onlar da bir şekilde onların elinde olduğu halde yine de bu referanduma gidilmesinin sebebi ne olabilir?

Bunun cevabını bugün bir TV de Ahmet Tan verdi, Başbakan ın Cumhurbaşkanı olma sevdası. Bu referandum için 150 trilyon harcandığı söyleniyor, bir prova için devletin bu kadar borcu olmasına rağmen milli servetin heba edilmesine değer mi? Bazıları için önemli değil demek ki ama bu fakir millet için çok önemli bu parayla kaç işsize iş bulunurdu, kaç fakir aş sahibi olurdu?

saygılar...

Gönderi tarihi:

demokrasi insanların görüşlerini açıklayarak en doğrunun ve insan haklarına en uygun olanın bulunması demektir demokrasinin temel işlevide budur şimdi anayasa mahkemsinde milletin temsilcisinin oluşu milletinde görüşü alınması bağlamında güzel bir adımdır bu sayede millette dinlenecek millet ne istiyor ona bakılacaktır bence güzel bir adımdır yoksa milletin isteklerini kale almayan bir yargı doğru bir yargı olmaz devlet millet için vardır ve devlettekiler millete hizmet etmek için vardır işte bu yüzden milletin ne istediği dinlenmeli şayet insan haklarına uygunsa ve insanlara daha iyi hizmeti ve kolaylığı getirecekse milletin istekleri dikkate alınmalıdır ama tabiki saçma olan şeriat isteği gibi saçmalıklar dinlenmeyebilir çünkü bunlar insan haklarına aykırıdır.

Gönderi tarihi:

Simdi anlasiliyor darbeyi kimlerin cagristirdigi.

Bu paket 12 eylülle hesaplaşma şöyle dursun, askeri cuntadan beter bir "en çok oyu ben aldım, ben asar, ben keserim" otokratik faşizmini katmerlemenin sadece ilk adımıdır.

Şu halde bile "ben savcısıyım" denilen davada yıllar geçti, tek bir hüküm yok, adı konan hayali örgüte bu adın konulabilmesine bile dayanak bulmaktan geçtim, uyduruktan bir dayanak icat bile edilemedi. Sadece "tavan göçtü, ödenek yok, kuş uçtu, yandı yürek tutuştu" gibi türlü bahanelerle tutuksuz yargı zulmünü kullanarak, eziyeti katmerlemenin nasıl çaresine bakıldığını görüyoruz. Fotoğraf öyle net ki, göremeyene şaşarım. Horoz resminin altına horoz yazılmasına gerek yoktur. Bu resimde ise en iri puntolarla "faşizm" yazıyor...

Gönderi tarihi:

tutuksuz yargı zulmü

Tabii ki "tutuklu yargılama" olacaktı. En doğal insan hakkı olan kaçma durumu olmayan tutuklulara tutuksuz yargılanma hakkı, kanser olan Kuddusi Okkır'dan bile esirgendi. Sonunda tahliye edildiğinde karısı kendisine teslim edilen şeyden dehşete düştü, çünkü mum gibi erimiş, tanınmaz halde bir canlı cenazeydi teslim edilen. Tahliyesinden çok kısa süre sonra da öldü. Herhalde kaçmayacağından ancak emin olabilmişlerdi!

Gönderi tarihi:

Tabii ki "tutuklu yargılama" olacaktı. En doğal insan hakkı olan kaçma durumu olmayan tutuklulara tutuksuz yargılanma hakkı, kanser olan Kuddusi Okkır'dan bile esirgendi. Sonunda tahliye edildiğinde karısı kendisine teslim edilen şeyden dehşete düştü, çünkü mum gibi erimiş, tanınmaz halde bir canlı cenazeydi teslim edilen. Tahliyesinden çok kısa süre sonra da öldü. Herhalde kaçmayacağından ancak emin olabilmişlerdi!

Ve hicbirisinde yüzü kizarmadi.Vicdani olmayanlarin yüzleri kizarmazmis...!

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ve hicbirisinde yüzü kizarmadi.Vicdani olmayanlarin yüzleri kizarmazmis...!

saygilarla

Bir de 12 Eylülle hesaplaşacaklarını söyleyip, 12 Eylülde bir şekilde olayların içinde olanlara gözyaşı dökenler bu bu olaylara kayıtsız kalıyorlar; taraflı vicdan...

saygılar...

Gönderi tarihi:

Alevi haklarindan bahsediliyor.Hak alinir deniyor.Bunlar militan söylemler ki 12 Eylül darbesini hazirlayan sloganlara cok benziyor.Simdi anlasiliyor darbeyi kimlerin cagristirdigi.

Tabii ki hak aranmalidir,hak mesru zeminde degilde,gayrimesru zeminde araniyorsa bunun adina isyan veya terör denir.Aslinda mesru zeminde hak aranmasi basariya götüren bir yoldur.Ama mesru zeminde hak aramak icin birlik olunmasi gerekir.Alevilerde bu birlik asla olmadi.Aleviler kendi iclerinde birbirleriyle uyumsuz olduklari sürece,bir kismi AKP'ye yandaslik yapip diger bir kismi PKK ile isbirligi yapiyorsa,geriye kalan aleviler azinliktadir yani hak arayacak gücleri kalmamistir ki ben buna Alevinin Aleviye ihaneti diyorum.AKP masallah bunuda basarip Alevileri biribirine düsürdü.Ama dedik ya gercekleri görebilmek bir erdemdir.Oturup kalkip Alevilerin haklari diyenlerin birazda oturup Aleviler neden birbirine düstüleri arastirsinlar.

Alevi federasyonu biz EVET diyecegiz derken diger alevi kuruluslarida HAYIR diyeceklerini söylüyorlar.EVET diyenler AKP'nin kuyrugunda gezenlerdir.Böyle oldugu sürece Aleviler hicbir hak elde edemezler,ola ki bu hak onlara verilsin.

Emperyalizme karsi olununca yani önceki iktidarlari hesaba katmayanlarin böyle bir hakki yokmu demek isteniyor.8 yildir 17 defa Amerika'ya seyahat eden bir basbakan mi emperyalizme göbeginden baglidir yoksa iktidari süresince ancak bir defa Amerika seyahati yapanmi göbekten baglidir.Devletler arasi iliskiler farkli seylerdir.Bugün Türkiye disardan et ithal ediyorsa,bugün Türkiye disardan bugday ithal ediyorsa bunun adina emperyalizme göbekten baglanmis olmak demektir et ve bugday ithali AKP döneminde baslatildi.

AKP'yi savunanlar neyi savunduklarinida bir aciklasalar daha iyi olur.

saygilarla

Sayin politika hak alinmazda verilirmi? Tabiiki hak alinir, bakin sizinde desteklediginiz Tekel iscileri haklarini almak icin mücadele etmedimi? Onlar haklarini almak icinmi yoksa zevk icinmi mücadele verdiler? Bu kadarda celiskili yazilmazki ama.

Dostum Aleviler homojen bir toplumdur ve tabiiki kendi aralarinda dogruyu bulmak icin fikir ayriliklari olacaktir. Siz onlari herhalde Türkcülere benzettinizki top yekün ayni görüste olsunlar. Diger taraftan siz bana bir toplum gösterinki aralarinda hic bir görüs ayriligi olmasin? Yok öyle bir toplum. Oldugunu iddaa edenler bile dikta ile yönetilenlerdir. Dolayisiyla Alevi vatandaslarinda siyasi görüslerinin farkli olmalari gayet dogal. Bunu yadirgayanlarin demokrasiden haberleri olmamasi gerek.

Alevilerin bu kafayla hic bir haklarini elde edemeyecegini idaa ediyorsunuz. Tesekkürler, en azindan haklarinin verilmedigini, yani gasp edildigini dolaylida olsa kabul ediyorsunuz. 80 yildir haklarini vermeyen bir partiden neden hala medet umsunlarki? Varsa bir cevabiniz alalim. AKP'nin vereceginide idaa etmiyorum, ama CHP asla vermez cünki, verseydi son 80 yilda verirdi.

Son 10 yila kadar, yani son 80 yila yakin Aleviler umutlarini CHP'ye baglamislardi. Söylermisiniz hangi sorunlarini cözdü CHP? Hic bir sorununu cözmedi, her daim oyaladi. Maras, Corum, Sivas katliamlari CHP dönemlerinde yapildi ve asla katillerin üzerine gitmediler. Cem evleri CHP döneminde asla destek görmedi.

Gönderi tarihi:

Yazilar okunsun ve anlasilsin diye yazilir ki benim yazimda cok acik olarak HAK NASIL ARANIR onu yazmisim.Bunda anlamayacak bir taraf var mi?YOK.

Hak aranmalidir,ama mesru zeminde aranir.Gayrimesru bir metodla hak aranirsa bunun adina baska sey derler ki bende bunu acik acik ifade etmisim.Hala celiski aramak ise celiskili okumak anlamina gelir.

Bu ülkede CHP sadece Ecevit ile iktidara geldi o dönem Kibris olayi patladi,ikinci dönemde ise CHP tek basina iktidar degildi.80 yildir CHP Alevilere hicbir sey vermedi derken CHP'nin iktidar oldugu dönemlerede bir göz atmak gerekir.1950 yili ile Türkiye cok partili bir konuma gecti.O tarihle birlikte Türkiye'de sadece sagci iktidarlar yönetimi elinde tuttu.O zaman sikayetlerin adresini dogru tespit etmek gerekir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Yazilar okunsun ve anlasilsin diye yazilir ki benim yazimda cok acik olarak HAK NASIL ARANIR onu yazmisim.Bunda anlamayacak bir taraf var mi?YOK.

Hak aranmalidir,ama mesru zeminde aranir.Gayrimesru bir metodla hak aranirsa bunun adina baska sey derler ki bende bunu acik acik ifade etmisim.Hala celiski aramak ise celiskili okumak anlamina gelir.

Bu ülkede CHP sadece Ecevit ile iktidara geldi o dönem Kibris olayi patladi,ikinci dönemde ise CHP tek basina iktidar degildi.80 yildir CHP Alevilere hicbir sey vermedi derken CHP'nin iktidar oldugu dönemlerede bir göz atmak gerekir.1950 yili ile Türkiye cok partili bir konuma gecti.O tarihle birlikte Türkiye'de sadece sagci iktidarlar yönetimi elinde tuttu.O zaman sikayetlerin adresini dogru tespit etmek gerekir.

saygilarla

Cok haklisiniz sayin politika, yorumlar okunsun ve anlasilsin diye yazilir. Peki soruyorum size siz benim "hak verilmez alinir" sözümden neye dayanarak mesru zeminde degilde radikal yolla yapilmasi gerektigini anladiniz? Ben öyle bir seymi yazmisim? Demekki yazilan yorumu önyargiyla ikuyorsunuz. Benim yazdigim sadece haklarin verilmedigi bilakis alindigidir. Siz söyleyince mesru zemin oluyor ama biz söyleyince radikal anlama geliyor.

Aleviler konusunda CHP'yi savundukca CHP'nin gercek yüzü ortaya cikiyor. Diyelimki CHP gercekten Alevilere hak vermek istedide sizin iddaaniz gibi iktidara dogru dürüst gelemediler veya geldilersede sorunlar büyüktü ve yapmak istediklerini yapamadilar. Ehh canim 1950 den önce neler yapmislar? Neredeyse 25 yil tek baslarina iktidardaydilar.

CHP'nin beceriksizligini, daha dogrusu yalanla dolanla insanlardan oy alip sonra yüz üstü birakmalarini sagci iktidarlarin arkasina siginarak saklamaya calismayin. CHP'nin pekihala devlette büyük bir etkisi vardi. Onuda birakalim, belediyelere bakalim canim. Neredeyse Alevi köylerine asvalt ve diger hizmetler sadece sagci belediyeler tarafindan yapildi. Önceleri CHP varken bir metre dahi hizmet gitmiyordu o köylere. Nedenide cok basit. Nasilolsa Aleviler cantada keklikti, onlar CHP'ye oy vereceklerdi. Neden hizmet götürsünki. Onlar daha fazla oy icin diger köylere hizmet verdiler. Türkiye gerceklerini göz ardi edemeyiz. CHP Aleviler icin 1950 lere kadar ne yaptiki sonrasi icin sikayetimizi baska adrese yollayalim. Aleviler zaten ne CHP'den ne de sagci ve dinci iktidarlardan medet ummakktadir bu saatten sonra. Bozuk olan bu devlet ve düzenidir. CHP'de bu düzenin keskin savunucusu olduguna göre onlar asla Aleviler icin gercek anlamda bir acilim falan yapmaz ve hatta yapmak dahi istemez.

Unutmayin diye tekrarlayayim, CHP Aleviler icin 1950'lere kadar hangi hizmeti, haki vermistir?

Son olarak ekleyeyim, Aleviler bu ülkede her dönem sadece mesru zeminde haklarini almak icin caba harcamislardir. Kendilerinin katillerini dahi mesru zeminde lanetlemislerdir. Ona ragmen onlara verilen ufak tefek haklarda sadece AB uyum yasasi geregi kehren verilenlerdir.

Gönderi tarihi:

ülkemiz ve dünya derin dünya devleti tarafından yönetilmektedir muhafezakar ve aslında islamcı şeriatın tek doğru olduğunu düşünen bir kişi tarafından kurulmuş bir parti anayasa mahkemesinde halkında temsilcisinin olması gerektiği gibi olması gereken adımlar atıyor ve demokratik bir türkiye ve insan hakları diyor bikerem muhafezakarlık yani türk kültürünün değerlerini baz alan bir parti insan haklarına uygun bir parti olamaz çünkü insanın hayatını başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşama hakkı vardır bu insan haklarının temelidir ve demokratik ülkelerde insan haklarını temel aldığından modern devletlerin temel yapı taşıdır buna göre bir kişi eşcinsel ilişki yaşayabilir çünkü hayatını istediği gibi yaşama hakkına sahiptir yani homo yada lezbiyen olabilir yada eşcinsel evlilikler olabilir çünkü eşcinseller eşcinsel evlilik isteyebilirler çünkü hayatlarını istedikleri gibi yaşama hakları vardır yada bir 18 yaşını doldurmuş yani erişkin olmuş kadın yada erkek kimseye zarar vermeden karşısındakiyle anlaşarak cinsel ilişkiye girebilir çünkü artık aklı başın erişkin bir kişidir yani çocukluktan çıkmıştır artık sen ben gibi bir vatandaştır bu şekıilde yapacağı cinsel ilişki insan haklarına aykırı değildir çünkü burada kimse kimseye tecavüz etmemekte ve bu yetişkinlerin hayatını başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşama hakları olduğu için istedikleriyle cinsel ilişkiye girme haklar vardır ve bir kadın yada erkek devletede vergi vermek süretiyle parayla cinsel ilişki yapabilir yada karhane açabilir çünkü kimseye bir zararı yoktur ve gayet doğal bir şekilde karşılıklı anlaşarak iş yapmaktadır yani kimseye zorla ilişki yapmamaktadır ve emeğiyle para kazanmaktadır ve bu insan haklarına aykırı değildir söyleyin bana türklerin değer yargılarında bunların hangisi var aksine türkiyede saçma sapan ve insan haklarına aykırı bir din ve kadınları ikinci sınıf gören bir anlayış kız cinsel ilişkiye girdiğinde aşşalık bir varlık olmaktadır hatta öldürülmektedir,homoluk aşşalık bir ilişki türü eşcinsellerin evlenmesi tamamen değer yargılarına aykırı fahişelik linçlik bir şey şimdi bu değerlerin muhafezakarı bir partinin insan haklarından bahsetmesi saçmalıktır bu kadar basit.derin dünya devleti toplumun değer yargılarını savunmanın ve değer yargılarının doğru olduğunu insanlara aşılamakta ve insanların bu değer yargılarıyla yaşamalrını istemektedir.

Gönderi tarihi:

Aleviler konusunda yapılanı gördük. Ülkenin bir kesimini teşkil eden insanlarımıza, HSYK yı ellerinde tuttukları gibi büyük bir bühtan atılarak yeni bir Sivas faciasına davetiye çıkarıldı. Bu daha başlangıç, evet alırlarsa "konsomatris"lere, "dede" lere nasıl yargısız infazlar yapacakları daha belli değil. Daha doğrusu çok belli...

Gönderi tarihi:

anayasa mahkemesinde halkın temsilcisinin bulunmasu çok önemlidir attıkları bu adım doğru bir adımdır çünkü yargıçlar halk içindir işte bu yüzden halkın görüşünü almak zorundadır ama tabi halkın insanhaklarına aykırı düşünceleri ve inançlarına uymamalıdır mesela şeriat gibi.

Gönderi tarihi:

Alevilerin öyle diyanette temsil edilmek, kendi din adamlarına da maaş verilmesi filan gibi dertleri yok. Çünkü Aleviler laiktir. Dini inançlarını devlet işlerine karıştırmazlar. Ben mezhep anlayışına karşıyım. Mezhep diye bir şey yoktur. O yüzden Alevileri savunmam. Alevi filan olmadığımı herhalde açıklamam gereksizdir ama, bu toplumda kimin neyi nasıl anlayacağı belli olmaz, yine de deklere edeyim: Alevilikle uzaktan yakından en ufak alakam hiç olmamıştır ve yoktur.

Ancak Aleviler zorunlu din dersinin ve diyanetin kaldırılmasını istiyorlar. Talep budur ve yerindedir. Yalnız diyaneti hop diye kaldırmak pek kolay değil. Bence işe bütçesini kısarak başlamalı.

Yalnız açıklık getireyim: Mezhep diye bir şey yoktur görüşü benim kişisel görüşümdür. Mezhep diye bir şey vardır diyene var olur. İnanca sınır, kısıt, kalıp, kural konamaz. Herkes neye istiyorsa inanabilir. O inanç ise sadece ve sadece kendisini bağlar. Kimsenin inancı başka hiç kimsenin umuru bile değildir...

Gönderi tarihi:

şimdi ben anayasa mahkemesine tbmm nin seçeceği halktan kişiler olacağını düşünüyordum ama maalesef bu öyle değilmiş sayıştaydan ve barolardan üç kişi seçiliyormuş bu bence olmamış çünkü mahkemede halkı temsil edeck kişiler yok halkın görüşünü mahkemede dile getirecek kişiler olması gerekirdi ama hepsi yargıç avukat böyle olmaz çünkü mahkeme kararı kesin olan bişiydir bu yüzden halkın görüşünün alınması için halktan kişilerin bu mahkemede bulunması gerekir bu sayede halkın istekleri dinlenecek ve dikkate alınacaktırve halk bu şekilde madur olmayacaktır bu sayede halka hizmet sağlanmış olcaktır bu bağlamda bu anayasa eksiktir.aslında bir çok eksik var bizim anayasamız özgürlükleri koruma ltına alan bir temel anlamda özgürlüğü temel alan bir yapıya sahipdeğildir tam aksine kısıtlayıcıdır özgülüğün temel alındığı bir anayasaya ihtiyacımız vardır ayrıca bu anayasa stk ların ve diğer tüm toplum kesimin görüşü alınarak hazırlanmamıştır bir uzlaşma yoktur sadece akpnin çıkardığı anayasadır ve halka bu dayatılmıştır ve partilerde akp gelin bir anayasa yapalım dediğinde hep kaçmışlardır bu manada partilerde suçludur aslında bu derin dünya devletinin bakın biz partileri çağırdık gelmediler sorumluluğumuz yaptık şeklinde bir algılamaya yolaçması ve akpyi haklı çıkartmak için yapılmış bir oyundur bu sayede anayasayı kabulettireceklerdi ve olduda.anayasada güzel şeyler var kamu denetçiliği bunlardan bir tanesi ama maalesef bu anayasa özgürlüğün temel alındığı bir anayasa değildir işte bu yüzden silbaştan yapılandırılmalıdır çünkü darbenin gereği kıstlayıcıdır.bdp akp bizi dikkate almadı diyor ve boykot ediyor ve bence bundada haklı çünkü devletin politikası gereği kürtlerin istekleri dikkate alınmamaktadır çünkü devlet türk ırkçıığına dayalıdır çünkü adı türkiye ve derin dünya devleti bu boykotu tasarlamış olabilirler çünkü pkkyı sevmeyen milliyetçiler bdpnin boykot ettiği şeyi destekleyebilirler çünkü düşmanımın dostu benim dostumdur mantığına göre derin dünya devleti buşekilde milleti uyutmak isteyebilir.

Gönderi tarihi:

şimdi ben anayasa mahkemesine tbmm nin seçeceği halktan kişiler olacağını düşünüyordum ama maalesef bu öyle değilmiş sayıştaydan ve barolardan üç kişi seçiliyormuş bu bence olmamış çünkü mahkemede halkı temsil edeck kişiler yok halkın görüşünü mahkemede dile getirecek kişiler olması gerekirdi ama hepsi yargıç avukat böyle olmaz çünkü mahkeme kararı kesin olan bişiydir bu yüzden halkın görüşünün alınması için halktan kişilerin bu mahkemede bulunması gerekir bu sayede halkın istekleri dinlenecek ve dikkate alınacaktırve halk bu şekilde madur olmayacaktır bu sayede halka hizmet sağlanmış olcaktır bu bağlamda bu anayasa eksiktir.aslında bir çok eksik var bizim anayasamız özgürlükleri koruma ltına alan bir temel anlamda özgürlüğü temel alan bir yapıya sahipdeğildir tam aksine kısıtlayıcıdır özgülüğün temel alındığı bir anayasaya ihtiyacımız vardır ayrıca bu anayasa stk ların ve diğer tüm toplum kesimin görüşü alınarak hazırlanmamıştır bir uzlaşma yoktur sadece akpnin çıkardığı anayasadır ve halka bu dayatılmıştır ve partilerde akp gelin bir anayasa yapalım dediğinde hep kaçmışlardır bu manada partilerde suçludur aslında bu derin dünya devletinin bakın biz partileri çağırdık gelmediler sorumluluğumuz yaptık şeklinde bir algılamaya yolaçması ve akpyi haklı çıkartmak için yapılmış bir oyundur bu sayede anayasayı kabulettireceklerdi ve olduda.anayasada güzel şeyler var kamu denetçiliği bunlardan bir tanesi ama maalesef bu anayasa özgürlüğün temel alındığı bir anayasa değildir işte bu yüzden silbaştan yapılandırılmalıdır çünkü darbenin gereği kıstlayıcıdır.bdp akp bizi dikkate almadı diyor ve boykot ediyor ve bence bundada haklı çünkü devletin politikası gereği kürtlerin istekleri dikkate alınmamaktadır çünkü devlet türk ırkçıığına dayalıdır çünkü adı türkiye ve derin dünya devleti bu boykotu tasarlamış olabilirler çünkü pkkyı sevmeyen milliyetçiler bdpnin boykot ettiği şeyi destekleyebilirler çünkü düşmanımın dostu benim dostumdur mantığına göre derin dünya devleti buşekilde milleti uyutmak isteyebilir.

AKP kazandi ama siz hala AKP propagandasi yapmaya devam ediyorsunuz herhalde 2011 secimlerine hazirlik olsun diye...

saygilarla

Gönderi tarihi:

AKP yeni anayasa yapalım demiş, muhalefet kaçmış. Bunu söyleyenler seçime bir yıl kala yangından mal kaçırır gibi bu değişikliklere niye gerek duydular, 500 milyon tl. civarı milli servet nasıl hebe edildi diye bir sorgulasınlar. Ekonomi şöyle, borç şu kadar, işsizlik varmış yokmuş bunların bu millet için hiç de önemi olmadığını şaşırtıcı da olsa birkez daha gördük. % 58 bu hükümetten memnun ki onun getirdiği anayasa değişikliklerini onayladı. Benim anlamadığım Bozkurtların aklaşmaya başlaması. Habur u gören bir milliyetçinin evet çıktığı taktirde açılım devam edecek dendiği halde bu pakete destek vermeleri. Bu pakete destek verdiler çünkü Bahçeli nin seçim bölgesi bile evet dedi, Yozgat evet dedi. Hayır diyenleri BDP seçmeniyle aynı yönde oy kullanmakla itham edenler bu tablo karşısında kimin kiminle beraber olduklarını umarım fark etmişlerdir. Yetmez yola devam!

saygılar...

Gönderi tarihi:

çünkü mahkemede halkı temsil edeck kişiler yok ..diyorsunuz dogru üc tane cüppeli koymalari gerekir..Aradiginiz bu olabilir mi?

Gönderi tarihi:

çünkü mahkemede halkı temsil edeck kişiler yok ..diyorsunuz dogru üc tane cüppeli koymalari gerekir..Aradiginiz bu olabilir mi?

ben yukardada yazdığım gibi muhafazakarlığa yani türk toplumunun insan haklarına aykırı olan kültürünü ve değerlerini savunan ve dini ve devletin şeriat devleti olmasını isteyenlere karşıyım ama mahkemde halkın temsilcisinin olması önemlidir şayet halkın isteklerinin ve düşüncelerinin dikkate alınmasını istiyorsak orada bir temsilci olmalıdır ki halkın isteklerini orada ifade etsin ama tabiki bu halkın temsilcileri mahkemede çoğunluk olmaalıdır ozaman halkın çoğunluğunun mahkemde üstünlük kurması sözkonusu olur ama adalet halkın çoğunluğunun isteklerinin olduğu yadsa hakkının korunduğu değil herkesin hakkının korunduğudur dolayısıyla temsilciler çoğunlukl olmamalıdır.

Gönderi tarihi:

ben yukardada yazdığım gibi muhafazakarlığa yani türk toplumunun insan haklarına aykırı olan kültürünü ve değerlerini savunan ve dini ve devletin şeriat devleti olmasını isteyenlere karşıyım ama mahkemde halkın temsilcisinin olması önemlidir şayet halkın isteklerinin ve düşüncelerinin dikkate alınmasını istiyorsak orada bir temsilci olmalıdır ki halkın isteklerini orada ifade etsin ama tabiki bu halkın temsilcileri mahkemede çoğunluk olmaalıdır ozaman halkın çoğunluğunun mahkemde üstünlük kurması sözkonusu olur ama adalet halkın çoğunluğunun isteklerinin olduğu yadsa hakkının korunduğu değil herkesin hakkının korunduğudur dolayısıyla temsilciler çoğunlukl olmamalıdır.

Mahkemeler kimi temsil ediyor, kimin adına karar veriyor, milleti temsil edenleri kim hangi kesimden seçecek? Söylemler güzel de uygulanabilir olmalı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.