Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

KOCA Türkiye Cumhuriyeti‘nin dış politikasındaki “ortakları” bunlar mıdır:

- İHH...

- Hamas...

- Abdurrahman Dilipak...

Devlet bunların peşine mi takıldı?...

Yoksa onların “İslamcı ideolojileri” ile devletin dış politikası gitgide örtüştü mü?..

Onun için mi muhtemel bir İsrail baskın ve katliamına karşı, göz göre göre gemilere doldurulup gönderildi insanlar?..

Onun için mi; Filistin bayrakları ve Hamas sloganları ile yola çıkıldı da... Devletin resmi yayın organı TRT dahil, televizyonlardan canlı yayınlarla adeta bir “ambargoyu delme” seferine dönüştürüldü yardım gemisi?..

Aynı gece, aynı saatlerde şehit olan 6 askerimiz fazla sorun yapılmazken...

Onun için mi tekbirlerle, gıyabi namazlarla, İsrail katliamı bir “İslam-Yahudi” savaşının parçası yapıldı?..

Daha da açıkçası;

O insanlar göz göre göre gemilere bindirilip İsrail’in kanlı kucağına mı atıldı?..

Sırf devletin başına çöreklenen İslamcı ideolojilere yol açmak için...

Pekiiii...

Tüm bu olup bitenlerin sonucunda, bağırıp çağırmakla yetinen Türkiye’nin, beceriksiz yeteneksiz- yaygaracı Arap ülkelerinden ne farkı kaldı?..

Masum insanları gemilere doldurup göndermek...

Sadece insani duygularla yardım götürdüğünü sanan insanları İsrail’in kanlı kucağına atmak...

Sonra şehirlerin meydanlarında bayrak yakıp zıplamak...

Tekbir sesleri...

Ezan okumalar...

Cadde ortasında gıyabi cenaze namazları...

Bu mudur koca Türkiye‘nin Batılı çağdaş dış politikasının geldiği yer...

Bir yanda Hamas, bir yanda İHH...

Önde; Abdurrahman Dilipak...

Bekir Coşkun

02 / 06 / 2010

( Habertürk )

Gönderi tarihi:

AKP'ye ve IHH'ya karsi yazi yazan gazeteciler VAKIT GAZETESI tarafindan HEDEF gösteriliyor.

Yilmaz Özdil,Fatih Altayli,Bekir Coskun,Can Atakli,Fatih Cekirge,Oray Egin ve Oktay Eksi bu hedefin icinde olan isimlerden bazilari.Vakit gazetesi tarafindan hedef gösterilerek Türban karari nedeniyle Danistay 2.Dairesi baskan ve üyeleri,Ahmet Taner Kislali,Gümüshane Barosu Baskani öldürülmüstür.

Vakit Gazetesinin bu davranisina AKP hükümeti göz yummaktadir.Aynen Marmara Gemisinin Gazze'ye gönderilmesine göz yummasi gibi.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bekir Coşkun ve onu alkışlayanlar için kuracağım tek cümle; Filistin halkının yaşamını abluka altına alan İsrail'i bir daha düşünün!

İsraili düşünün önerinize elbetteki katılıyorum...

Benim gibi "tek cümle kurduğunuz kişilerde bunu aynen bu şekilde düşünüyorlar"...

Ama bu güncel olayda olduğu gibi bir çok konuda tek cümlelik bakış açıları olayları tam olarak açıklayamıyor ne yazık ki ...

Öncelikle şu bilinmeli:

Gazze’de Filistinlileri esir alan, İsrail’den ziyade Hamas’tır. Çatışmalar da, İsrail’den ziyade El Fetih’le Hamas arasındadır.

Filistin halkı; roketatar yuvalarını, karargahlarını , çok çocuklu Filistinli ailelerin oturduğu apartmanların ara katlarına kuran,

sonra da “İsrail çocukları vuruyor” diye ‘mazluma yatan’ Hamas’ın zulmü altında inlemektedir.

Bu alıntının devamını da okumalısınız bence...   

Çünkü gelişmelere daha geniş perspektiften bakmakta her zaman yarar var...

http://www.turkish-m...post__p__876620

Gönderi tarihi:

İsraili düşünün önerinize elbetteki katılıyorum...

Benim gibi "tek cümle kurduğunuz kişilerde bunu aynen bu şekilde düşünüyorlar"...

Ama bu güncel olayda olduğu gibi bir çok konuda tek cümlelik bakış açıları olayları tam olarak açıklayamıyor ne yazık ki ...

Bu alıntının devamını da okumalısınız bence...

Çünkü gelişmelere daha geniş perspektiften bakmakta her zaman yarar var...

http://www.turkish-m...post__p__876620

Sayın Siyah_Beyaz,

Sizi bir daha düşünmeye davet ediyorum. Alıntıladığınız iletinin ne kadar da çarpıtılmış bir bakışın ürünü olduğunu görebilmeniz için;sizi bir daha tüm yazılanları düşünerek okumaya davet ediyorum.

Geniş bir persektif ha!

Bir grup insan,kendilerine ait olmaya n topraklarda, o toprağın insanlarını katlediyor. Filistin halkına uyguladığı ambargo ile "bir halkı" ezip geçiyor,ablukası ile o insanların yaşamlarına müdahale ediyor.

Yıllardır hepimiz buna şahidiz.

İsrail ve emperyalist dostları;gözümüzün içine baka baka bize yalan söylüyorlar.

Gönderi tarihi:

Sayın Siyah_Beyaz,

Sizi bir daha düşünmeye davet ediyorum. Alıntıladığınız iletinin ne kadar da çarpıtılmış bir bakışın ürünü olduğunu görebilmeniz için;sizi bir daha tüm yazılanları düşünerek okumaya davet ediyorum.

Geniş bir persektif ha!

Bir grup insan,kendilerine ait olmaya n topraklarda, o toprağın insanlarını katlediyor. Filistin halkına uyguladığı ambargo ile "bir halkı" ezip geçiyor,ablukası ile o insanların yaşamlarına müdahale ediyor.

Yıllardır hepimiz buna şahidiz.

İsrail ve emperyalist dostları;gözümüzün içine baka baka bize yalan söylüyorlar.

Sayın 'mavi olmayan gökyüzü';

"Güncel bir çok konuda tek cümlelik bakış açıları olayları tam olarak açıklayamıyor ne yazık ki" derken..,

Size ve düşüncelerinize karşıt olduğum için böyle bir cümle kurmamıştım.

Geniş perspektiften bakma önerisi de öyle...

Ama anlaşılan o ki sizin algılamalarınıza sahip olmayanların öne sürdüklerini hemen elinizin tersiyle itmeyi tercih ediyorsunuz.

Çok Haklısınız "İsrail ve emperyalist dostları; gözümüzün içine baka baka bize yalan söylüyorlar."

Ama sadece onlar değil bu güncel olayın perde arkasındakiler ve onların dostlarıda...

Sizin, benim ve diğerlerimizin insani değer algılamalarımızı kullanıyorlar.

Gelişen olayları onların görmemizi istedikleri kadarını algılamamız için söyledikleri yalanları, kim bizim kabul edebileceğimiz kadar iyi söylemişse...

Bizlerde bir kaç kampa bölünmüş, onun bayrağını sallıyoruz.

Bu olay ve benzer olaylarda tek bir doğru ve yanlış yok...

Doğrunun içindeki ders çıkarabileceğimiz yanlışları...

Ve yanlışların içindeki ders çıkarabileceğimiz doğruları algılayabilmemiz için daha geniş bir perspektiften bakmanın yararlarını göz ardı edemeyiz...

Bunu anlatmak istemiştim...

Bu arada aslında ilk iletide sormam gerekirdi... Siz, bu geminin gerçekten oraya neden gittiğini anlamış mıydınız?

Aslında olayın sanıldığı ve gösterilmeye çalışılan yönlerini...

Anlayamayanlar olduğu ve olabileceği...

Ayrıca eleştirilebileceği gerçeğini de göz ardı edemeyiz öyle değil mi?

Gönderi tarihi:

PKK'nin terörünü mesru kaliplara oturtmaya calisanlarin Hamas icin baska düsüneceklerini sanmak gaflet olur.Hamas kendi halkina zulüm uygularken PKK da kendi insanlarini katlediyordu.Ya bendensin ya da degil diyerek yillarca El-Fetih örgütüne karsi savasti HAMAS.Yani Filistin'in kurtulus mücadelesini baltaladi.Simdi de magdurlari oynuyor ve taraftarda buluyor kendine.Eger HAMAS olmasaydi Filistin icin bugün bir cözüm üretilmis olacakti.

Filistin halkinin hakli mücadelesini hep savunduk ama bu demek degildir ki;TERÖRÜDE SAVUNALIM.Diger yanda AKP iktidarina kadar hatta AKP iktidari döneminde bile önceki Israil yönetimleri Filistin halkina karsi bugünkünden daha cok zulüm ve baski uyguluyordu ama nedense kimsenin kili bile kipirdamiyordu.Ariel Sarom'un Filistinli kizlar ve cocuklar icin söyledikleri hala akillardadir.Arafat'a karsi uygulanan tecritler,baskilarin hicbiri bugün HAMAS'a uygulanmiyor ama dün bademcikleri sisip bagiramayanlar bugün her nedense INSAN HAKLARI HAVARISI kesildi.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bekir Coşkun ve onu alkışlayanlar için kuracağım tek cümle; Filistin halkının yaşamını abluka altına alan İsrail'i bir daha düşünün!

Koca islam aleminin halklarini esir alan seytan degilde aga babalari ABD yi düsünmek daha yerinde olur Allah zeval vermesin ABD askerini derler mi demezler mi?

Türkiye´nin gercek anlamda dost olabilecegi ülke varsa yakinlar da oda israildir cünkü orda terör yoktur !!!

Adam gibi Devlettir.

Bekir Coşkun mu.. bu ülkede sol kalmadi o öbür dünyadan sesleniyor :)

Gönderi tarihi:

Amerika'yi düsünemezler,Amerika onlara Kürdistan hediye etti.Bekir Coskun adam gibi bir gazetecidir,serefli ve de haysiyetli.Bölücü ve dinci yandasi degildir.Sapina kadar da Atatürkcü'dür.Bekir Coskun'u okumayin diyenler icin Ahmet Altan referanstir,cünkü onlarin dilinden ancak Ahmet Altan konusuyor.

PKK terör örgütüdür ama PKK'lilara ve Ahmet Altan gibilerine sorarsaniz onlar terör örgütü degil Gerilladir ve Kürdistan icin kan dökmektedirler ve onlara bu kan helaldir.Hamas'ta bir terör örgütüdür ama birilerine göre onlar bagimsizlik savascilaridir cünkü Israil'e karsi mücadele vermektedirler.Peki El-Fetih nedir diye sorarsaniz,ya tanimiyoruz diyeceklerdir ya da modasi gecti yanitini vereceklerdir.

Arafat Marksist oldugu icin Filistin davasina kimse ilgi göstermedi,simdi dinciler bunu yaptigi icin herkes HAMAS'ci olup cikiverdi.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Koca islam aleminin halklarini esir alan seytan degilde aga babalari ABD yi düsünmek daha yerinde olur Allah zeval vermesin ABD askerini derler mi demezler mi?

Türkiye´nin gercek anlamda dost olabilecegi ülke varsa yakinlar da oda israildir cünkü orda terör yoktur !!!

Adam gibi Devlettir.

Bekir Coşkun mu.. bu ülkede sol kalmadi o öbür dünyadan sesleniyor smile.gif

Bekir Coşkun gibi bir insanı solcu olarak algılayan sizden İsrail için "adam gibi devlet" cümlesini görmek hiç şaşırtıcı değil doğrusu.

Gönderi tarihi:

Sayın 'mavi olmayan gökyüzü';

"Güncel bir çok konuda tek cümlelik bakış açıları olayları tam olarak açıklayamıyor ne yazık ki" derken..,

Size ve düşüncelerinize karşıt olduğum için böyle bir cümle kurmamıştım.

Geniş perspektiften bakma önerisi de öyle...

Ama anlaşılan o ki sizin algılamalarınıza sahip olmayanların öne sürdüklerini hemen elinizin tersiyle itmeyi tercih ediyorsunuz.

Çok Haklısınız "İsrail ve emperyalist dostları; gözümüzün içine baka baka bize yalan söylüyorlar."

Ama sadece onlar değil bu güncel olayın perde arkasındakiler ve onların dostlarıda...

Sizin, benim ve diğerlerimizin insani değer algılamalarımızı kullanıyorlar.

Gelişen olayları onların görmemizi istedikleri kadarını algılamamız için söyledikleri yalanları, kim bizim kabul edebileceğimiz kadar iyi söylemişse...

Bizlerde bir kaç kampa bölünmüş, onun bayrağını sallıyoruz.

Bu olay ve benzer olaylarda tek bir doğru ve yanlış yok...

Doğrunun içindeki ders çıkarabileceğimiz yanlışları...

Ve yanlışların içindeki ders çıkarabileceğimiz doğruları algılayabilmemiz için daha geniş bir perspektiften bakmanın yararlarını göz ardı edemeyiz...

Bunu anlatmak istemiştim...

Bu arada aslında ilk iletide sormam gerekirdi... Siz, bu geminin gerçekten oraya neden gittiğini anlamış mıydınız?

Aslında olayın sanıldığı ve gösterilmeye çalışılan yönlerini...

Anlayamayanlar olduğu ve olabileceği...

Ayrıca eleştirilebileceği gerçeğini de göz ardı edemeyiz öyle değil mi?

Pardon. Ben hala ne demek istediğinizi anlayamadım. Şimdi siz kalkıp İsrail gibi yıllardır hak hukuk tanımayan bir devlete karşı hak hukuk mücadalesine mi girişiyorsunuz?

Takkeli,sarıklı insanların gemide olması mı rahatsızlık veriyor?(size kötü bir haberim var o zaman;rahatsızlık duyduklarınıza tahammül etmek zorundasınız)

Yoksa Sayın Gülen gibi "uzlaşamama"nın sancılarını mı yaşıyorsunuz?

Emin olun ki çok farklı pencerelerden bakmasını bilen biriyim; ancak alıntıladığınız ve okumamı önerdiğiniz bakış açısıyla pencereleri kendime göre dizayn edecek biri değilim.

Buyrun;kendi gerekçelerinizi sıralamaya...

Bu arada Hamas konusunda; "direniştir" diyen Başbakanıma "pkk ne peki" o zaman diye sormayı borç bilirim.

Gönderi tarihi:

Pardon. Ben hala ne demek istediğinizi anlayamadım. Şimdi siz kalkıp İsrail gibi yıllardır hak hukuk tanımayan bir devlete karşı hak hukuk mücadalesine mi girişiyorsunuz?

Takkeli,sarıklı insanların gemide olması mı rahatsızlık veriyor? (size kötü bir haberim var o zaman;rahatsızlık duyduklarınıza tahammül etmek zorundasınız)

Yoksa Sayın Gülen gibi "uzlaşamama"nın sancılarını mı yaşıyorsunuz?

Emin olun ki çok farklı pencerelerden bakmasını bilen biriyim; ancak alıntıladığınız ve okumamı önerdiğiniz bakış açısıyla pencereleri kendime göre dizayn edecek biri değilim.

Buyrun;kendi gerekçelerinizi sıralamaya...

Bu arada Hamas konusunda; "direniştir" diyen Başbakanıma "pkk ne peki" o zaman diye sormayı borç bilirim.

Boş verin anlamanız da gerekmiyor aslında. :)

Benim yerime düşünüp, -sonra da böyle mi düşünüyorsunuz diye- ithamlarda bulunmaksa derdiniz yazdıklarımı yok farz edin...

Çünkü benim sizin düşüncelerinizi yok saymak ve kafadan yanlıştır diye bir itirazım, karşıtlıklar üzerine kurgulanmış, çatışmaya yönelik tartışmalara girmek gibi bir derdim yok...

Ve bence;... İnsanların birbirini anlayabilmesi için öncelikle karşıtlık üzerine kurgulanmış bir tartışmanın hiç bir şekilde yararlı sonuçları olmayacağını anlaması gerekir.

Gönderi tarihi:

Nerede bu Arap krallar, şeyhler

GAZZE’deki “insanlık dışı ambargo” yüzünden Türkiye birbirine girdi. Tarihin en yaygın işkencesi halini alan o “acılı kuşatma” için Türkiye dünyayla karşı karşıya geldi.

Sordum:

* Peki kardeşim nerede bu Araplar?

* Hani milyarlarca dolarlık petrol gelirleriyle krallar, şeyhler, emirler?

Cevap, Marmaris’teki gazeteci arkadaşlardan geldi.

Gökmen Ulu, “Bakın buradalar” diye gönderdi fotoğrafları. İşte Marmaris limanından, Göcek’in sakin koylarına doğru hareketi bekleyen 133 metrelik Al Kirqab.

Filistinli Arap kardeşleri Gazze’de açlıktan KIRILIYOR.

Ama Katar Emiri Şeyh Hamit Bin Halif El Tani’nin 133 metrelik dev yatı Marmaris’in koylarına doğru dümen KIRIYOR.

Kıran kırana... Ve bir başkası... 73 metre uzunluğunda Ürdün Krallığı’na ait Sarafasa. O da lacivert suların serin rüzgarlarında.

Çok iyi biliyorum ki; Suudi prensler, emirler, şimdi dünyanın bir başka deniz kıyısında lüks yatlarındalar. Halkları fakir, kendileri zengin krallar, prensler. Yetmiyor bir de İran’ı vurmak isteyen İsrail için Suudi Arabistan hava sahasını açıyor. Peki nasıl oluyor bu?

Defalarca yazdım... İşte yine söylüyorum...

* Petrol coğrafyasında demokrasi kimsenin işine gelmiyor... Ne petrol tröstlerinin, ne silah tacirlerinin ne de kralların, şeyhlerin...

İşte yine soruyorum:

* Neden bu kanlı coğrafyada demokrasi yoktur?

* Neden kan yalnızca Müslüman coğrafyasında akar?

* Ve neden bu Müslüman coğrafyasında seçimle gelen liderler yerine, krallar, şeyhler, emirler vardır?

Bir tek Türkiye hariç. Çünkü yüzde 99 Müslüman olan bu toplum demokrasiyle yönetilir? Çünkü Kurtuluş Savaşı’nı bile halkın Meclisi’nden yöneten bir tarihten gelmektedir. Çünkü Mustafa Kemal ve arkadaşları laikliği bir “din karşıtlığı” olarak değil, bireyin özgürce seçimi olarak yerleştirmiştir.

Demokrasi ve laiklik birbirini tamamlayan iki temel “özgürlük sütunu”dur. Çünkü demokrasi bireyin iradesini özgürce ortaya koymasıdır. Ve ancak özgür bireyler şahsiyet kazanabilir.

“Çok yaşa padişahım” diye el pençe duruştan, “Sen iyi yönetemiyorsun, seni değil başkasını seçiyorum” diyen bireyin özgür ve dik duruşuna geçiştir bu.

Ve işte o şahsiyetle irade birleşince tebaadan bireye geçiş tamamlanır. Ve ancak özgür bireyler adaletsizliğe karşı dik durabilir. Müslümanlık firavuna karşı insanın dik duruşunu, insana verilen değeri savunmuştur. Ama bakın şimdi Müslüman coğrafyasında halkını, insanı hiçe sayan krallıklar, şeyhlikler emirlikler yani firavun benzeri yönetimler hâkimdir. Budur işte Türkiye farkı... Ve işte bu yüzden “Nerede bu Arap krallar şeyhler” diye sorduğumuzda, cevap, BM koridorlarından, uluslararası zirvelerden değil, Marmaris koylarındaki lüks yatlardan geliyor.

Fatih ÇEKİRGE

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.