Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Bu haritada mı Yok şu başlıkta bu konu geniş olarak var: http://www.turkish-media.com/forum/topic/151383-new-ottoman-ya-da-bop/page__view__findpost__p__760410 Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Yok şu başlıkta bu konu geniş olarak var: http://www.turkish-media.com/forum/topic/151383-new-ottoman-ya-da-bop/page__view__findpost__p__760410 Bu harita : bu harita için : bir motivasyon aracı. Verdiğin linkte de söylemişler zaten konfederatif bir yapının planlandığını. Sorunun cevabı olmuştur herhalde... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Sorunun cevabı olmuştur herhalde Evet, oldu, teşekkürler... Güzel yorum. Saldırması istenen yeri (İran) almış olarak göstermiş ikinci harita, zaten dokunamayacağı, fakat kışkırttığı, ancak saldırsa da alamayacağı, çünkü yedirmeyecekleri yeri (İsrail) ise yine dışarda bırakmış. Ege'yi Türk gölü yapmak da bu saldırının rüşveti herhalde! Hazar'ı (İran hariç, eh ona da el atarlar Türk piyonları nasılsa) Türk gölü yapmalarına aklım duruyor zaten de, elleri değmişken Karadeniz de oluvereymiş bari! (İsrail hariç) Arabistan'ın tamamı ise illa ki! "Ilımlı İslam devleti" Arabistan'sız Kabe'siz olur mu canım? Ama kıpkırmızı haritanın orta yerinde küçücük İsrail'in kalması ilginç ötesi gerçekten de! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Yalnız ikinci haritada çok bariz bir göz boyama var. Kürdistan'ı Karadeniz'e hayatta çıkarmazlar. Rusya ile didişmeye ne hacet? İskenderun dururken? Resmen hedef şaşırttırıp sağ gösterip sol vurmaya çalışmışlar. Karadeniz'de bir de boğazlar geçişi var. Ya da bu Avrupa'nın kafasındaki haritadır. Rusya'yı bypass edip petrolü Tuna'dan filan içeri alabilirler. AB'yi Doğu Avrupa'ya boşuna yaymadılar. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2010 Sevgili CYRANO... Tabikide size katılıyorum... Yardım yapılmayacak, yapılmamalı diye bir durum sözkonusu dahi olamaz.. Ben sadece siyasal malzeme olarak kullanılmasına karşıyım. Nedenmi? Nedeni şu. Bugün artık kaç kişi biliyor ki, 3 bin Türk genci Filistin için savaştı, onlarcası da bu uğurda can verdi bir zamanlar. Kimisi Batı Şeria’da, kimisi Lübnan’da... Tümü sosyalistti, hepsi Filistin özgürlük mücadelesine gönül vermiş insanlardı. Ki Deniz Gezmiş’ten tutun da Cengiz Çandar’a kadar saymakla bitmeyecek insanlar bunlar... Ama içlerinde bir tane bile ’Müslümanlık’ adına desteğe giden yoktu. Tersine Filistin dendi mi, uzak dururdu onlar, Filistin Kurtuluş Örgütü Marksist, solcu diye... Tekrar söylüyorum... Kim düzenlerse düzenlesini yardımı tabikide destekliyorum... Fakaaat... 70’li, 80’li yıllarda Filistin’e gidenler hakkında ’Bunlar teröristtir’ diye karalama kampanyaları bile yaptı. Sırf FKÖ Marksist, solcu diye bizi asla desteklemediler. Ne zaman ki Hamas ortaya çıktı, Filistin sorununu sahiplendiler. Ben bu riyakârlığı hazmedemiyorum, hazmedememde!... Çünkü geçmişte bilinçli bir sınıfsal olay bugün tamamıyla dinselliğe bulaşmış siyasal bir yapıyla servis edilmeltedir. Saygılar... DİPNOT. Dostum tabii ki hiçbir riyakarlığı hazmetme fakat dostane bir tavsiye olarak kendi yaklaşımını da sorgula. Çünkü bu sorgulamayla bulacağın cevaplar neden solun ve ilerici kesimin tüm Ortadoğu'da küçüldüğü, kendi kitlesini islamcılara kaptırdığını da açıklamaktadır. Bak dostum 30-40 yıl önce Filistin halkıyla dayanışma için Filistin'e gidip savaşan Türk devrimcilerini yazmışsın. Peki kendine en son ne zaman İslamcılar bir gündem yaratmadan Filistin konusunda yazma ihtiyacı hissettiğini sorar mısın ? Aynı şekilde Yılmaz Özdil, Bekir Coşkun gibi ilerici insanların en çok takip ettiği, forumumuzda da yazılarından sık sık alıntı yaptığı yazarların İslamcılar bir gündem yaratmadan Filistin'i en son ne zaman gündemlerine aldığını yazar mısın ? Ortodoks marksistleri, ya da sosyalist hareketleri kastetmiyorum. Onlar sürekli olarak Filistin'i gündemlerinde tutarlar. Peki solun en kitlesel kesimi olan Kemalist çevrelerin Filistin'i gündemlerine almaları için İslamcılar'ın bir Filistin gündemi yaratmaları mı gerekiyor ? FKÖ'nün marksist bir örgüt olması üzerinden İslamcılar'ın Filistin Davası'yla ilgilenmediği şeklinde güzel bir tespit yapıyorsun. Peki, HAMAS'ın şeriatçı bir örgüt olması üzerinden solun Kemalist kesiminin Filistin Davası'yla ilgilenmemesinin farkı nedir ? Filistin Davası'na HAMAS'ın şeriatçı olması üzerinden yaklaşmasının farkı nedir ? Ortada bağımsızlık için 50 yıldır mücadele eden bir halk var. Geçmişte, Leyla Halid'in, George Habash'ın, Arafat'ın peşinden gidenlerle bugün HAMAS'ı seçen Gazze halkı aynı halk. HAMAS'ı Gazze'de şeriat uygulasın diye seçmediler. Ki HAMAS ilk iktidar acemiliğinde ufak çapta böyle şeyleri denedi (Cumartesi tatil yapmayı yasaklamak. Alkol satışını ve tüketimini yasaklamak gibi) ve aynı Gazze halkından gördüğü tepki üzerine geri adım atıp bir daha böyle şeyler denemedi. Gazze halkı neden HAMAS'ı seçti ? Bu sorunun cevabını anlamak için El Fetih hariç FKÖ'yü oluşturan diğer sol örgütlerin yayınlarına şöyle bir göz atmak yeterli. Bu örgütlerin Arafat güç kaybettikçe El Fetih'in nasıl bir harekete dönüştüğü, Mahmud Abbas, Dehlan gibi olmayan bir ekonomiye sahip, Mısır'da ve İsrail'de kölelik şartlarında çalışan işçilerin maaşlarıyla, uluslararası yardımlarla geçinen bir ülkede nasıl batılı iş adamları kadar zenginleşebildikleri gibi sorulara verdikleri yanıtlara bakmak yeterli. El Fetih'in, Arafat, Barguti gibi devrimci kadroları İsrail tarafından bir şekilde tasviye edilirken, uluslararası yardımlarla milyonlarlarca dolarlık servet edinen Abbas gibi adamlar El Fetih içerisinde güçlendi. O sırada HAMAS ne yapıyordu ? Mısır'da İhvan-i Muslimin'in topladığı yardımları Gazze'de yardım dağıtıyordu. Okullar, hastaneler yapıyordu. Şunu da belirteyim Abbas ve ekibi hakkında, FKÖ'yü oluşturan diğer örgütlerin görüşü HAMAS'ın görüşünden farklı değil... Abbas hareketi mücadeleci kimliğinden Emperyalist devletlerden gelecek medetle bağımsız Filistin devletinin kurulacağı üzerine siyasalarını inşa ederken, HAMAS direniş çağrısı yapıyordu. Arafat'dan sonra FKÖ'yü oluşturan diğer sol hareketlerin HAMAS'la birlikte Abbas ve ekibine cephe aldığını biliyor muydun ? Dostum HAMAS iktidara gelirken, 70'lerde, 80'lerde FKÖ ne yapıyorsa onu yaptı. FKÖ başka ülkelerin hükümetlerine değil, başka ülkelerin halkına, kamuoyuna bel bağlıyor onları Filistin Davası'na destek olmaya yönlendirecek faaliyetlerlerde bulunuyordu. HAMAS da aynı stratejiyi izliyor. Çizgisinden kayan Arafat'dan sonra El Fetih oldu. Ve tüm gözlemcilerin belirttiği gibi ; Mervan Barguti dışarıda olsaydı, Gazze'de HAMAS'ın seçim kazanması ihtimal dahilinde bile olmazdı. Çünkü El Fetih'i, Filistin'in meşrutiyeti ve bugün sahip olduğu kazanımları sağlayan kimliğinde tutacak lider oydu. Mahmud Abbas ya da Dehlan gibi oligark Arap lideri görüntüsü değil, devrimci bir lider olarak geçecekti El Fetih'in başına. Bu işte Hüsnü Mahalli'nin çok güzel belirttiği gibi "Çaresizlikten islamcı olan insanlar" tablosunu oluşturdu. Bugün Gazze halkını neden şeriatçıları seçtiği için yargılayanlar var. Peki Gazze halkının gözünden bakalım; Mesela Türkiye'den islamcı bir başbakan, İsrail liderine, değil sadece Filistinli'ler dünyada İsrail vahşetine tepki duyan herkesin içinden geçenleri söylüyor. İslamcı bir dernek, Gazze'ye yardım götürmek için Mısır'da polis saldırısına maruz kalıyor ve yine de Gazze'ye yardımı ulaştırıyor. Gazze'ye uygulanan ve tüm dünyanın kınadığı insanlık dışı ambargoyu delmek için düzenlenen filoya Ortadoğu'dan sadece islamcılar katılıyor. Bunu niye yapıyorlar. Ne gibi siyasi beklentileri var. Bunları at bir kenara. Biz bugün Kıbrıs konusunda, Ermeni Soykırımı yasaları konusunda Türkiye'ye hak veren, destek çıkan birileri olunca, onların kendi ülkelerindeki hangi iç siyasi dengeleri gözeterek, ya da hangi iç siyasi beklentiyle bunu yaptıklarını sorguluyor muyuz? Yoo. Sadece minnet duyuyoruz.. Bana görünen tabloyu söyle dostum. Peki 30-40 yıl önceki fikirdaşları Filistin'e savaşmaya gelen sol kesim ne yapıyor ? Filistin gündemlerine sadece islamcılar Filistin'le ilgili bir şey yaptıkları zaman geliyor. Filistin meselesine "tabii ki kınıyoruz" şeklinde şöyle bir dokunup, islamcıları eleştirmek şeklinde o Filistin gündemi de. Ve biz Gazze halkını neden islamcıları seçtiği için yargılıyoruz! Bak dostum senin bu başlıkta yazdığın yazıların toplasan 3-4 cümlesi Filistin ile ilgili. Gerisi Türkiye'deki islamcıların eleştirisi... İşte beni üzen tablo budur. Bu tablo devam ettikçe islamcılar yollarına daha çok güçlenerek devam edecektir. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2010 Ve biz Gazze halkını neden islamcıları seçtiği için yargılıyoruz! Bak dostum senin bu başlıkta yazdığın yazıların toplasan 3-4 cümlesi Filistin ile ilgili. Gerisi Türkiye'deki islamcıların eleştirisi... İşte beni üzen tablo budur. Bu tablo devam ettikçe islamcılar yollarına daha çok güçlenerek devam edecektir. İnanın sizi çok iyi anlıyabiliyorum sevgili CYRANO... Savunduğunuz ve forumda bizlerle değerli düşüncelerinizi paylaştığınız ölçüde savunduğunuz fikirlerin temelinde yardımların insani olması gerektiğini belirtiyorsunuz ve dini motiflerin tabii ki etkisi vardır "ama dini ön plana çıkardığınız zaman bu olay genel insani yardımdan, insanlıktan çıkıyor, dar anlamda bir ideolojiye dönüşür" diyorsunuz ve haklısınız... Bende nazichane olayların az çok farkında olan ve güçüm yettiğince takip ettiğim kadarıyla duyorum ki... Filistinlileri mazlum olduğu için mi destekleyeceğiz, Müslüman oldukları için mi? Tabikide mazlum oldukları için ve yıllardır ezildikleri için destekleyeceğiz/destekliyoruz... Fakat bakıyoruz ki. Yardıma gidenlerin insanlık adına değil, Müslümanlık adına gittikleri ortadadır... Neden bu bağlamda düşünüyorum... Şu nedenlerden ötürü aslında... Evet Filistin toprakları işgal edilmiştir ve oradaki bir halkı, bir insanlık açlığa mahkum edilmiştir. Dolayısıyla da BM’nin yasalarına, aldığı kararlara göre “İşgal edilen her ülkenin silahlı direniş hakkıdır.” bu kaçınılmaz ve kutsaldır da. Yani Hamas da direnmekte haklıdır, meşrudur. Zalim olan, haksız olan, işgalci olan İsrail’dir. Fakat ne yazıkki ve üzülerek belirteyim ben Hamas’ın Filistin’de iktidarı elde etmek için geçmiş dönemde İsrail ile nasıl işbirliği yaptığını unutmuyorum. İslamizasyon programına geçirmek için kadınlara ne tür baskılar yaptığını, türban taksınlar, çarşaf giysinler diye yüzlerine nasıl asit attığını, kapanmaları için nasıl parasal teşvik yaptığını da unutmuyorum. Bu yüzden de ciddi kavgalar oldu 1990’larda... Hamas’ın El Fetih ile Arafat’ın posterlerini nasıl ayaklar altına alıp çiğnediğini de unutmuyorum. Keza kendileriyle hiç kavgalı olmayan diğer Marksist örgüt üyelerini nasıl tutukladıklarını, hâlâ onlara nasıl bir baskı uyguladıklarını da unutmuyorum. Bence burada her ne olursa olsun; konuya objektif, nesnel bakmakta yarar var diye düşünüyorum. Dolayısıyla sevgili dostum CYRANO... Hamas’ın bu İslamcı perspektifi ile Filistin kurtulmaz diyorum. Bana göre beni bu düşünceye iten Filistin’in esas yönetiminin çürümüşlüğü, yozlaşmışlığı, her türlü rüşvete ve yolsuzluğa bulaşmışlığı birinci sebeptir. Ve bütün bu olan bitenin her iki taraflı bir eleştiri olarak belirtmemde yarar görüyorum... Saygılar... DİPNOT... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2010 Bu harita : Bakan Şimşek, Türkiye %6 nın üzerinde büyüyecek demiş; haritaya bakarsak çok mütavazi davranmış! Yargıtay dinleme sorunu için TÜBİTAK tan yardım istemiş, tam yerine rast geldi manzara koyduk! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2010 İnanın sizi çok iyi anlıyabiliyorum sevgili CYRANO... Savunduğunuz ve forumda bizlerle değerli düşüncelerinizi paylaştığınız ölçüde savunduğunuz fikirlerin temelinde yardımların insani olması gerektiğini belirtiyorsunuz ve dini motiflerin tabii ki etkisi vardır "ama dini ön plana çıkardığınız zaman bu olay genel insani yardımdan, insanlıktan çıkıyor, dar anlamda bir ideolojiye dönüşür" diyorsunuz ve haklısınız... Bende nazichane olayların az çok farkında olan ve güçüm yettiğince takip ettiğim kadarıyla duyorum ki... Filistinlileri mazlum olduğu için mi destekleyeceğiz, Müslüman oldukları için mi? Tabikide mazlum oldukları için ve yıllardır ezildikleri için destekleyeceğiz/destekliyoruz... Dostum sence Filistinliler için, onları destekleyenlerin, yardım gönderenlerin kendilerini müslüman oldukları için mi, mazlum oldukları için mi destekledikleri önemli midir? Kurtuluş Savaşı sırasında Afganistan'dan, Pakistan'dan, Cezayir'den diğer müslüman ülkelerden "müslüman kardeşlerimizle dayanışma" diyerek üç kuruş para kazanıp yarısını Ankara Hükümeti'ne gönderen erkeklerin, yastık altında sakladıkları bileziklerini gönderen kadınların bu yardımlarını Ankara hangi gözle gönderdiklerine bakarak mı değerlendiriyordu ? Hayır. Minnet duyuyordu. Fakat bakıyoruz ki. Yardıma gidenlerin insanlık adına değil, Müslümanlık adına gittikleri ortadadır... Neden bu bağlamda düşünüyorum... Şu nedenlerden ötürü aslında... Evet Filistin toprakları işgal edilmiştir ve oradaki bir halkı, bir insanlık açlığa mahkum edilmiştir. Dolayısıyla da BM’nin yasalarına, aldığı kararlara göre “İşgal edilen her ülkenin silahlı direniş hakkıdır.” bu kaçınılmaz ve kutsaldır da. Yani Hamas da direnmekte haklıdır, meşrudur. Zalim olan, haksız olan, işgalci olan İsrail’dir. Fakat ne yazıkki ve üzülerek belirteyim ben Hamas’ın Filistin’de iktidarı elde etmek için geçmiş dönemde İsrail ile nasıl işbirliği yaptığını unutmuyorum. İslamizasyon programına geçirmek için kadınlara ne tür baskılar yaptığını, türban taksınlar, çarşaf giysinler diye yüzlerine nasıl asit attığını, kapanmaları için nasıl parasal teşvik yaptığını da unutmuyorum. Bu yüzden de ciddi kavgalar oldu 1990’larda... Hamas’ın El Fetih ile Arafat’ın posterlerini nasıl ayaklar altına alıp çiğnediğini de unutmuyorum. Keza kendileriyle hiç kavgalı olmayan diğer Marksist örgüt üyelerini nasıl tutukladıklarını, hâlâ onlara nasıl bir baskı uyguladıklarını da unutmuyorum. Bence burada her ne olursa olsun; konuya objektif, nesnel bakmakta yarar var diye düşünüyorum. Dostum son derece objektif bakıyorum. HAMAS'ın Gazze'de iktidara gelişini "İsrail ile işbirliği"yle açıklamak aksine kolay yoldan gitmek olur. İsrail kuruluşunda FKÖ'ye karşı HAMAS'ı desteklemiştir fakat HAMAS Ortadoğu'daki genel değişimden sonra (90'lı yıllarından başından itibaren Ortadoğu'daki İslamcı hareketler Yeşil Kuşak projesinin sona ermesive körfez savaşıyla anti-Amerikancı bir karaktere büründüler) bölgedeki diğer büyük islamcı hareketlerle ittifak yapıp İsrail'e saldırmıştır. HAMAS'ın İsrail kontrolünde ya da İsrail'le işbirliği içerisinde bir örgüt olduğunu iddia etmek gerçekten ne mantıklı ne de gerçekçidir. Aksine HAMAS Gazze'de iktidarı aldıktan sonra İsrail kimi zaman örtülü kimi zaman açık olarak Abbas'a destek vermiştir. Objektif olmak için asıl nedenleri ortaya koymamız lazım. Türkiye'de devlet de PKK'ya hem karşı hem de alternatif bir hareket olarak Doğu'da Hizbullah'ı (Lübnan Hizbullahı ile bir alakası yoktur) destekleyip silahlandırdı. Sonra Hizbullah döndü PKK ile ittifaka girip devlete saldırdı. Bölgedeki bir garnizona kayıtlı silahlarla çatışmada polis vurdu. Nasıl bir tehlikeye dönüştüğünü hatırlıyoruz Hizbullah'ın. Ne kadar şehit verdiğimizi de Hizbullah'a karşı. HAMAS'ın durumu da budur. HAMAS kurulurken, bölgede ABD ve İsrail ile islamcı hareketler arasında Afganistan merkezli bir ittifak vardı. Ortadoğu'da sol hareketler hakimdi. Ve ABD ile İsrail sol hareketlerin hakim olduğu Ortadoğu'da islamcı hareketleri el altından destekliyordu. 90'larla birlikte dengeler değişti ve dün ABD'nin el altından desteklediği islamcı hareketler baş düşmanı haline geldi. CIA'in kurduğu El Kaide ABD'nin, İsrail kuruluşunu desteklediği HAMAS, İsrail'in baş düşmanı haline geldi. HAMAS'ın Gazze'de iktidarı alışında İsrail'in desteği olduğu savı hem temelsiz hem mantıksızdır dostum. Zira o tarihte HAMAS İsrail'e en çok saldıran Filistin'li gruptu. Gazze'de HAMAS iktidara gelince İsrail direk saldırıya geçti HAMAS'a karşı. Milletvekillerini tutukladı. Liderlerini öldürdü. Neden HAMAS Gazze'de iktidara geldi? Kendin vermişsin dostum cevabını ; Filistin’in esas yönetiminin çürümüşlüğü, yozlaşmışlığı, her türlü rüşvete ve yolsuzluğa bulaşmışlığı birinci sebeptir. Evet işte "çaresizlikten islamcı olan insanlar" Dolayısıyla sevgili dostum CYRANO... Hamas’ın bu İslamcı perspektifi ile Filistin kurtulmaz diyorum. Evet dostum ben de kurtulmaz diyorum. Ama en geri bağımsızlık mücadelesi, hiç olmamasından iyidir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2010 Artik acikca görüyoruz ki cok sinsi ve tehlikeli bir plan sahneye konmustu.Mavi Marmara gemisi ile iktidarin destegini alarak Israil'e karsi insani yardim adi altinda ablukayi delme girisiminde bulunanlarin planlari suya düsmüs,ne AKP iktidarindan ne de dünya kamuoyundan gerekli destegi bulmamislardir. Tehlikeli olan plan,Türk bayraklariyla donatilmis olan gemi ile Israil'in tüm uyarilarina ragmen yola cikanlarin hesabi,Israil müdahale edecek,arada bir catisma cikacak mürettebati Türk olan ve Türk bayraklari ile donanmis olan gemiye Türkiye'den yardim gelecek ve dolayisiyla Israil-Türkiye arasinda sicak gelismeler olacakti.Plan buydu fakat umuldugu gibi olmadi.Cünkü AKP'li milletvekilleri son anda gemiye binmekten vazgecmislerdi Israil'in kesin uyarisi karsisinda. Ablukalar,devletler arasi isbirligi ile kaldirilir.Eger birtakim gizli amacli ve ideolojik gruplarla bu isi yapmaya kalkarsaniz sonucu hüsranla biter ki Marmara gemisinin akibetide böyle olmustur. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2010 Filistin'in kurtulmasından ne kastediliyor? Faraza Türkiye Rumların Karadeniz bölgesinde bir Pontus devleti kurmalarına engel olamasa, terör örgütü kurup Trabzon'a füzeler mi fırlatacaktı? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Faraza Türkiye Rumların Karadeniz bölgesinde bir Pontus devleti kurmalarına engel olamasa, terör örgütü kurup Trabzon'a füzeler mi fırlatacaktı?[/font] Ne yapacaktı Karadenizli Türkler ? Madem Cemiyet-i Akvam Pontus devletini tanımış o zaman biz de gidip başka vatan bulalım kendimize mi diyeceklerdi ? Kıbrıs'lı Türkler, Kıbrıs'ta Rumlar'ın (Sana göre Rumlar haklı değil mi? Tarihin öncesinden beri Yunan toprağı Kıbrıs) kurduğu Kıbrıs Helen Cumhuriyeti karşısında ne yaptı? Silahlı örgüt çatısında örgütlenip direnişe geçtiler. TMT Terörist miydi ? Rauf Denktaş terör örgütü lideri miydi ? Ne yapmalıydı Kıbrıs'lı Türkler? Türkiye'ye mi göç etmeliydi topraklarını bırakıp ? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Batı Trakya'daki Türkler göç etme fırsatı bulamadı. O halde yarından tezi yok, füzeleri, intihar bombacılarını hazırlayalım. "Yunanistan 1821 öncesi sınırlarına" sloganı ile terör faaliyetlerini başlatalım o halde... Kürdistan taleplerine son vermek için de karşı terör başlatalım. Türkmen kardeşlerimizin özgürlüğü için. Kuzey Irak bağımsız Türkmen devleti kuruluncaya kadar yaşasın terör! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Filistin halkinin hakli mücadelesine karsi kimsenin tavir aldigi yok.Yapilan tartismalarin temelinde Insani Yardim adi altinda cok tehlikeli bir provakasyonun planlanmis olmasi var.Devletler arasi iliskiler böyle maceralara girme lüksünü vermez.Eger Israil ile Türk hükümeti arasinda ciddi bir diyalog yasansaydi,hem o yardimlar yerine ulasacakti hemde insanlar ölmeyecekti. Konulari ekseninden kaydirip baska alanlara cekmek bence ciddi olmakla bagdasmaz.Türkiye artik acik acik bir eksen kaymasi yasamaktadir,Mavi Marmara gemisi ise bunun bir yansimasidir. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Ve bugün Sol (gerçi artık ne Sol'u ise bu!) kendi söylemlerine bile sahip çıkmıyor... Türkiye'de "Sol" dediğimiz yelpazenin Kemalist kanadı aynen dediğin durumdadır dostum. Yani diyorum ya, ne ara ilerici, aydın Kemalistler 301'i savunur hale geldi? Ne ara "ne mozaği lan" noktasına geldi? Ne ara "bizi arkadan vuran Araplar" noktasına geldi? Ben o arayı kaçırdım. 90'larda islamcılar, solun söylemlerini sahiplendikçe bu kesim bu söylemlere yabancılaştı. Tam olarak kendine yabancılaşma. Şimdi ben şunu görüyorum toplumda; "Ya hu bak görüyor musun; Filistin'de insanlar katlediliyor, ona insanlar yardım gönderiyor; bizim ülkenin insanları bile onlara karşı çıkıyorlar!" Toplum, en hassas duygularla hareket eder: Tayyip Erdoğan çıkıp dese ki; "Evet kardeşim, biz planladık bu işi! ama ölümleri hesaba katmadık, yine olsa yine göndeririz Müslüman kardeşlerimize!" diye... Ardından iki tane de şiir ve hadis okusa, Emin olun çok daha fazla destek sağlar... Sağlar. Ve daha önce bahsettiğim siyaset yasalarını tam tersine kullanır. Yani normalde muhalefet iktidarı kabul edemeyeceği, uygulayamayacağı toplumsal taleplerle sıkıştırırken, Türkiye'de 8 yıldır iktidar muhalefeti böyle sıkıştırmaktadır. Muhalefet iktidara muhalefet edeyim derken, topluma muhalefet görüntüsüne düşerse o iktidar için bulunmaz nimettir. Türk halkı Filistin davasına duyarlıdır. Sağcısı da, solcusu da, dincisi de bir şekilde Filistin'e duyarlıdır. Filistin Davası başka bir şeydir. Türk halkının ilgisini müslümanlıkla açıklamak ? Iraklılar da müslüman, Çeçenler de müslüman. Bu kadar ilgi ve alaka var mı ? Türk halkı Çeçenleri de sever ama harita koy önüne %90'ı Çeçenistan'ı zor bulur haritada. Aynı kimseler Filistin'de son beş yılda yaşananları ezbere sayar. Televizyonu açtığında, gazete okurken Filistin ismini duyunca dikkatini çeker. Sonuçta oraya giden, insani yardımdır... Ambargo'yu delmeyi amaçlamıştır... O ambargo'da delinmelidir... Bunu İslamcıların eline bırakırsanız, sonra çıkıp "yok şu komplo var! aman aman bu komplo var! olmadı şurada da komplo var!" diye yakınmaktan fazlası gelmez elinizden... Hayır aynı kesimin aklına Filistin sadece, İslamcılar Filistin'le ilgili bir kampanya ya da çıkış yaptıklarında geliyor. "İsrail'i kınıyoruz ama..." şeklinde. Amadan sonrası İslamcılar'la ilgili. İslamcıların ki yanlış mı? Senin yaklaşımını görelim. O yok. Bugün orada öldürülen insanların cenazelerinin Din, Şeriat sloganları ile gelmesine izin vermeseydiniz; Sahiplenip, Devrimci ve Anti-Emperyalist söylemler ile o cenazeleri karşılasaydınız, Sesinizi bu çerçevede yükseltseydiniz, Gazetelerde boy boy o insanların Din-Allah yoluna şehit olduklarını provake eden gösterilerin manşet manşet gösterilmesi yerine, Sizin resimleriniz gösterilirdi... Henüz kendi toplumunuzun insanına karşı bir bütünlük duygusu besleyemiyorsunuz; Ki İslamcılar, ne yazık ki bunu yapmanın gerekliliğini ve yapmazlarsa güçlü olamayacaklarını anlamış durumdalar... Türkiye'de, katledilen 9 vatandaşını, ne El Kaide, ne de başka bir silahlı şeriatçı örgütle örgütsel bağı, üyelik ilişkisi olduğuna dair değil kanıt kanı bile olmadığı halde katleden devletin ithamlarıyla terörist, El Kaide üyesi vs diye niteleyen insanlara rastlıyorsak ve bu insanlar Kemalistlik iddiasında ise, gerçekten tablo kötü. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Türkiye´de yeterince sol var da merak ediyorum pakistan´da Iran´da Arap ülkelerinde ne kadar sol var !!! Gemide silahli eyleme gidenleri gittiklerin ispati en bariz ispati Türkiye´de Tarikata davet edilmeyen komsu kaldi mi!!! Ne ister bu tarikatlar ne yer ne icerler.. Hey gidi Türkiyem ??? Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Batı Trakya'daki Türkler göç etme fırsatı bulamadı. O halde yarından tezi yok, füzeleri, intihar bombacılarını hazırlayalım. "Yunanistan 1821 öncesi sınırlarına" sloganı ile terör faaliyetlerini başlatalım o halde... Kürdistan taleplerine son vermek için de karşı terör başlatalım. Türkmen kardeşlerimizin özgürlüğü için. Kuzey Irak bağımsız Türkmen devleti kuruluncaya kadar yaşasın terör Aslına bakarsan, Mustafa Kemal'in kafasında hep bir Selanik vardı. En azından Batı Trakya'nın dahi elimizde tutulması için ne gerekiyorsa yapılması kanaatindeydi. Fakat o günün tablosu, Doğu Trakya'yı bizde tutabilecek biçimdeydi. Nasıl? Tam anlamı ile yedi düvele karşı durarak... Ama şunu demedi Mustafa Kemal: "İzmir'i aldık, boğazlara da yaklaştık ama artık bu kadarla yetinelim, oralar artık onların elinde!" demedi... Orduyu hazırladılar, beklettiler. Lozan'da bunu kullanıp aldık... Lozan'a rağmen Musul ve Kerkük'ü almak için de oedu hazırladık... "Aman yaa, kaptırdık nasılsa, burada kalalım, geri dönelim" de demedi Mustafa Kemal... Hatay konusunda Mustafa Kemal'in kararlılığı konusunda bilinmeyen yoktur. Cumhur-u Reisliği bırakıp, üniformalarını giymekten vazgeçirdikleri bilinir. Yani demedi ki "Ya hu orası artık gitti, salla!" Yani zamanında, alınması pek muhtemel görünmeyen yerler için bile Mustafa Kemal tam bir kararlılıkla atılım yaptı. Bugüne uyarlarsak eğer; Bomba da salladı, füze de hazırladı... Yunanlılar'ın top sesleri Ankara'yı inletirken; Mustafa Kemal "haydi ya, gidelim bari!" demedi... Hazırladı Tekalif-i Milliye Emirlerini, halkı birebir çekti savaşın içine... Dişi ile tırnağı ile savaştı; kadını, erkeği, genci, yaşlısı... O zaman Atatürk de terörist başı! O zaman o halk da birebir terörist! Balkanlar'da yaşayanlar kadar Balkanlı; Kafkaslar'da yaşayanlar kadar Kafkaslı; Irak-İran'da yaşayanlar kadar Kürt, Arap, Fars; Asya'da yaşayanlar kadar Türk var bu ülkede... Onlar da en az kendi halkımız kadar üzerlerinde sorumluluk sahibi olmamız gereken kitleler... Onlara kendimizi model olarak ortaya koyabilmemiz gereken kitleler... Özgür değiller ise, biz elbette ki onların eli-ayağı olmalıyız; Zamanında öyleydik; öyle olmayı amaçlıyorduk... Kimsenin eski sınırına dönmesi gerekmiyor; Karşılıklı hakları eşit olarak tanısınlar; yeter... Ama bunun için de senin yaptırım gücünün olması gerekir; Sen buna ister terör dersin, ister psikolojik harb, ister fiili harb, ister soğuk savaş, ister silahlanma yarışı... Bu türlü politikalarda; İsrail gibi bir devlet ile, Türkiye'yi bir tutamazsın... Kimse "Haydin, geri gidelim" demeyecek... Filistinliler de demeyecek... Pontus'ta Rumlar kalkışsa, Biz de demeyeceğiz... Kürtçüler 100 yıl daha kalkışsa, tek bir toprak dahi vermeyeceğiz... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Atatürk'ün terörist başı olmayışının nedeni, düzenli işgal ordularına karşı düzenli ordular kurup askeri hedeflere saldırması, sivil halka karşı terör eylemleri, katliamlar düzenlememesidir... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Atatürk'ün terörist başı olmayışının nedeni, düzenli işgal ordularına karşı düzenli ordular kurup askeri hedeflere saldırması, sivil halka karşı terör eylemleri, katliamlar düzenlememesidir... O zaman Kuva-i Milliye çeteleri, birer terör örgütüydü! Öyle mi? Şanlı Urfa'nın, Kahraman Maraş'ın, Gazi Antep'in savunmasında ve kurtuluşunda rol alan, düzensiz Kuva-i Milliye çeteleri mesela... Terör örgütüydüler... Öyle mi? Düzenli Ordu kuruluncaya dek, Samsun'a çıkışı ile birlikte, insanların bu örgütlere katılmasının, mücadele etmesinin emrini veren Mustafa Kemal idi... Havza'dan tutun Amasya'ya kadar Kuve-i Milliye çetelerini tüm kongre ve genelgelerde "Ulusun Etken Gücü" olarak kabul ettiren de Mustafa Kemal idi... Samsun'a çıkmadan önce, Anadolu'da bu türlü yerel çetelerin örgütlenmesinin arka planında var olan kişi de Mustafa Kemal idi... Hadi, Düzenli Ordu "Terör Örgütü" değildi; Ama bize göre, bizim haklılığımıza göre "Terör Örgütü" değildi. Gidin bakalım İstanbul Hükümet ve İşgal Kuvvetleri, o direnişi, o düzenli orduyu ne olarak tanımlıyor? Doğrudan "Anadolu'da masum halkı padişaha ve halifeye karşı kışkırtan; onları desteklemeyen halkı da katleden mahluklar" olarak tanımlıyor; Terör örgütü olarak tanımlıyor! Fetvaların hepsini bir okuyalım, inceleyelim isterseniz; Doğrudan bu ifadeleri kasteden uzun uzadıya söylemlerle karşılaşırsınız. Eğer o mücadeleyi kazanmasaydık; Bugün Mustafa Kemal, bir terör örgütünün başı konumunda lanse edilecekti... Bu neyse; Peki, Düzensiz Kuva-i Milliye çeteleri terör örgütü müydü o zaman? Düzensizdiler... Yeri gelince halka baskı kuranları da vardı... Halktan para toplayanı da vardı... Düzenli Ordu'ya katılmaya karşı sıkı sıkıya direnenleri de vardı... Kuva-i Milliyeler, Terör Örgütü müydü? Filistinlilerin başlarını yukarı kaldırmalarına izin vermeyen bir İsrail var... Hamas bir eylem düzenlediğinde, o masum halkı katleden bir İsrail var... O insanların nasıl bir direniş sergilemesini bekliyorsunuz? Ben de nefret ediyorum masum halkın katledilmesinden... Yahudi çocuklarının da bir suçu yok; Müslüman çocuklarının da... Fakat Müslüman çocuklar, Üzerlerine Yahudi çocukların "Gülücük " çizdiği füzeler atılarak katlediliyorlarsa; Burada bir hata var ağa! O hatayı, kendi masum çocuğu öldürülen Filistinli; O füzeye, o resmi çizen çocuk ile telafi ediyor... Haklı değil elbette o çocuğun da öldürülmesi; Fakat o Filistinlinin çocuğunun katledilmesi de hiç haklı değil... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Kuva_yı Milliye örgütleri niye terörist olsun, sivil halka karşı bombalama, yıldırma, sindirme, katliam saldırıları yapmadılar, işgalci askeri hedeflere saldırdılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Kuva_yı Milliye örgütleri niye terörist olsun, sivil halka karşı bombalama, yıldırma, sindirme, katliam saldırıları yapmadılar, işgalci askeri hedeflere saldırdılar. İsrail'i o bölgede "İşgalci" yapmayan nedir? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Şimdi sakın ne alaka demeyin de... Fosiller insan ile şempanzenin ortak atasının 6,5 milyon yıl önce ormanlarda yaşadığını gösteriyor. Bu atanın ormanda yaşamaya devam eden ardılları şempanzeye evrilirken, savanada yaşamaya uyum sağlayanları ise insana evrildi. Bilimciler birbirinden farklı insan türlerinin fosillerini bulduklarında, bu farklı insan türlerinin çok merkezli evrildiklerini, Asyalıların farklı bir insan türünden, Avrupalıların farklı bir insan türünden ve Afrikalıların farklı bir insan türünden evrildiklerini düşündüler. Fakat bu hipotez yanlışlandı. Bugün yaşayan tüm insanlar Afrika'dan çıkan ve Orta Doğu üzerinden dünyaya yayılan tek bir türe aittir. Diğer o fosilleri bulunan insan türlerinin nesilleri tükenmiştir. Buradan nereye geleceğim: Bilim ırkçılığı yaklaşık 30 yıl öncesinden başlayarak (genetik tekniklerin gelişmeye başlaması) günümüzde tümüyle çürütmüştür. Hepimiz akrabayız. Bu bir... İkincisi, hepimiz işgalciyiz. Diğer insan türlerini ya yok ederek ya da onlar başka etkenlerle de yok olarak dünyaya yayıldık ve tüm dünyayı işgal ettik. Konuları kökten ele almakta fayda var... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Şimdi sakın ne alaka demeyin de... Fosiller insan ile şempanzenin ortak atasının 6,5 milyon yıl önce ormanlarda yaşadığını gösteriyor. Bu atanın ormanda yaşamaya devam eden ardılları şempanzeye evrilirken, savanada yaşamaya uyum sağlayanları ise insana evrildi. Bilimciler birbirinden farklı insan türlerinin fosillerini bulduklarında, bu farklı insan türlerinin çok merkezli evrildiklerini, Asyalıların farklı bir insan türünden, Avrupalıların farklı bir insan türünden ve Afrikalıların farklı bir insan türünden evrildiklerini düşündüler. Fakat bu hipotez yanlışlandı. Bugün yaşayan tüm insanlar Afrika'dan çıkan ve Orta Doğu üzerinden dünyaya yayılan tek bir türe aittir. Diğer o fosilleri bulunan insan türlerinin nesilleri tükenmiştir. Buradan nereye geleceğim: Bilim ırkçılığı yaklaşık 30 yıl öncesinden başlayarak (genetik tekniklerin gelişmeye başlaması) günümüzde tümüyle çürütmüştür. Hepimiz akrabayız. Bu bir... İkincisi, hepimiz işgalciyiz. Diğer insan türlerini ya yok ederek ya da onlar başka etkenlerle de yok olarak dünyaya yayıldık ve tüm dünyayı işgal ettik. Konuları kökten ele almakta fayda var... Anladım! ABD Kızılderililerin ülkesini işgal etti, o halde terk etsinler... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2010 Şimdi sakın ne alaka demeyin de... Fosiller insan ile şempanzenin ortak atasının 6,5 milyon yıl önce ormanlarda yaşadığını gösteriyor. Bu atanın ormanda yaşamaya devam eden ardılları şempanzeye evrilirken, savanada yaşamaya uyum sağlayanları ise insana evrildi. Bilimciler birbirinden farklı insan türlerinin fosillerini bulduklarında, bu farklı insan türlerinin çok merkezli evrildiklerini, Asyalıların farklı bir insan türünden, Avrupalıların farklı bir insan türünden ve Afrikalıların farklı bir insan türünden evrildiklerini düşündüler. Fakat bu hipotez yanlışlandı. Bugün yaşayan tüm insanlar Afrika'dan çıkan ve Orta Doğu üzerinden dünyaya yayılan tek bir türe aittir. Diğer o fosilleri bulunan insan türlerinin nesilleri tükenmiştir. Buradan nereye geleceğim: Bilim ırkçılığı yaklaşık 30 yıl öncesinden başlayarak (genetik tekniklerin gelişmeye başlaması) günümüzde tümüyle çürütmüştür. Hepimiz akrabayız. Bu bir... İkincisi, hepimiz işgalciyiz. Diğer insan türlerini ya yok ederek ya da onlar başka etkenlerle de yok olarak dünyaya yayıldık ve tüm dünyayı işgal ettik. Konuları kökten ele almakta fayda var... Yok, ben alakayı kurdum ama Filistin'de katledilen çocuklarla; Neanderthal'leri avlayan Homo Sapiens Sapiens arasındaki bağı kuramadım! O kadar derine gitmeye gerek yok: Batı'nın 300 yıllık kanlı sömürgecilik arayışını da bu biçimde meşrulaştırabilirsiniz... Benim sorduğum şey: İsrail'in Şeriatçı ve Irkçı bir anlayışla, Filistinlileri katletmeye çalışmasındaki mantığın ne kadar haklı olup olmadığı... İsrail'i o bölgede "İşgalci" yapmayan nedir? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 İsrail'i o bölgede "İşgalci" yapmayan nedir? İşgal ettiği halklar İsrail sevdalılarının ırkçı nefret beslediği halklar olmasıdır. Başka da bir sebebi yoktur. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2010 Kuva_yı Milliye örgütleri niye terörist olsun, sivil halka karşı bombalama, yıldırma, sindirme, katliam saldırıları yapmadılar Bunları eksiksiz bir şekilde yapan İsrail'i terörist yapmayan nedir ? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.