Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MAVİ MARMARA'DA ELE GEÇİRİLEN CEPHANELİK

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hokus pokusla mı İsrail'i Filistin'e dönüştüreceksiniz? Şapkaya İsrail sok, hop çıkar, Filistin. Böyle mi olacak?

Rahmetli Kemal Sunal geldi aklıma.Hani birbiriyle alakası olmayan atasözlerini birbirine ular, birbiriyle alakasız konuların birbirine bağlanmasından doğan espriye herkes gülerdi.Damlaya damlaya, seninki benden kara...

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

İsrail'e yapılan her saldırı, İsrail'in lehine sonuçlanmaktadır. Kudüs'ün güvenliği tehlikeye düştükçe İsrail buraları tahkim eder.

Evet, Kudüs'te barış çok uzakta görünüyor, üzülerek...

Daha bu sorunlar buzdağının üstü. Gazze filan zurnanın son deliği. İsrail Sina'dan zaten savaşsız çekilmiş.

Asıl sorun Kudüs'tür. Kudüs acaba uluslararası bir statüye kavuşturulabilir mi? Sanmıyorum ama kesin çözüm bu gibime gelir eskiden beri. Yan yana koyarsın bir kilise, bir cami, bir havra, uluslararası, dinler arası bir barış merkezi yaparsın.

Ama Filistin de Kudüs'ten vaz geçmez. Aslında boşig'in dediği gibi: Yılan hikayesi bu...

Gönderi tarihi:

Peki Sayın Efendi Türkler İsrail ve ABD'yi dünya siyasetinde bu kadar pervasızca hareket ettiren güç ne?İsrail ile ABD bugün neden dünya siyasetinde belirleyici rol oynuyorlar, istedikleri gibi davranıyorlar nerden geliyor bu değirmenin suyu?

Onların dehaları kim güçlü olmak onların kaderi onların gücünü kıracak deha yetiştiremek de bugün için bizim, bizim gibi ülkelerin kaderi mi?Yoksa atı alan Üsküdar'ı geçti mi?

Siz bu ülkenin lideri olsaydınız ve bir deha olsaydınız nasıl bir tavır takınırdınız hamaset üstü, gerçekçi, yapılabilir olarak?Türkiye'nin bugün için yaptığı doğru mu, siz olsanız ne yapardınız eğer bugününü beğenmiyorsanız?

Vallaha ''Bekara karı boşaması kolay derler.'' en kolayı oturduğun yerden yanlış, doğru belirlemek, dilimizin vergisi yok konuşmak serbest...

Muhabbetle...

.

Gönderi tarihi:

Hokus pokusla mı İsrail'i Filistin'e dönüştüreceksiniz? Şapkaya İsrail sok, hop çıkar, Filistin. Böyle mi olacak?

Mavi Marmara gemisine saldırı olayında yardım organizasyonunun yapanların Şeriatçi, Hamasçı olmaları düşüncesinden, AKP karşıtlığınız üzerinden ürettiğiniz düşüncelerden, eleştirilerden hareketle İsrail'in karşısındaki mücadele edenlere oranla ''İsrail'in yaptıkları, savunması haklıdır, doğru olanı yapmaktadır.'' düşüncesine kadar geldiniz...

Ahmet Hakan'ın yazısından bir parça alıntılıyorum buraya en azından şimdilik radikal İslamcı olmadığını biliyorum...

''İsrail ‘irtica geliyor’ demeyi yeni öğrendi

DÜNKÜ Hürriyet’te yayınlanan fotoğrafı gördüm.

İsrail’de duvarlara pankart asmışlar:

“Erdoğan! Sadece kıyafetin Avrupalı... Kafan ve ağzın radikal İslam.”

Bu pankart bana bizdeki meşhur “irtica geliyor” mavalını anımsattı.

Hani bir ara bizde “istenmeyen her türlü gelişme” karşısında hemen “irtica geliyor” yaygarası koparılırdı ya...

İşte ona benzer bir yaklaşım.

Gerçi bu yöntem, bizde artık fena halde demodeleşti ama İsrail yeni keşfetmiş gibi...

* * *

Adamlara “Ablukayı kaldırın” deniliyor, onlar “Sen radikal İslamcısın” diyorlar. Adamlara “İnsanları öldürmeyin” deniliyor, onlar “Sen radikal İslamcısın” diyorlar. Adamlara “Gazze’yi açık hava hapishanesine çevirdiniz” deniliyor, onlar “Sen radikal İslamcısın” diyorlar.

Adamlara “Ne hakla uluslararası sularda seyreden bir gemiye operasyon yapıp 9 kişiyi katledersiniz” deniliyor, onlar “Sen radikal İslamcısın” diyorlar. Allah’ım sen sinirlerimize mukayyet ol...''

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Tamam şimdi çözdüm olayı, Müslüman oldukları için Araplardan nefret diliyormuş.

Tamam şimdi çözdüm olayı, Yahudi oldukları için İsrail'den nefret ediliyormuş. :)

Gönderi tarihi:

Rahmetli Kemal Sunal geldi aklıma.Hani birbiriyle alakası olmayan atasözlerini birbirine ular, birbiriyle alakasız konuların birbirine bağlanmasından doğan espriye herkes gülerdi.Damlaya damlaya, seninki benden kara...

Bana mı laf çarptırdın, ben de anlamadım ? :unsure:

Gönderi tarihi:

Peki Sayın Efendi Türkler İsrail ve ABD'yi dünya siyasetinde bu kadar pervasızca hareket ettiren güç ne?İsrail ile ABD bugün neden dünya siyasetinde belirleyici rol oynuyorlar, istedikleri gibi davranıyorlar nerden geliyor bu değirmenin suyu?

Onların dehaları kim güçlü olmak onların kaderi onların gücünü kıracak deha yetiştiremek de bugün için bizim, bizim gibi ülkelerin kaderi mi?Yoksa atı alan Üsküdar'ı geçti mi?

Siz bu ülkenin lideri olsaydınız ve bir deha olsaydınız nasıl bir tavır takınırdınız hamaset üstü, gerçekçi, yapılabilir olarak?Türkiye'nin bugün için yaptığı doğru mu, siz olsanız ne yapardınız eğer bugününü beğenmiyorsanız?

Vallaha ''Bekara karı boşaması kolay derler.'' en kolayı oturduğun yerden yanlış, doğru belirlemek, dilimizin vergisi yok konuşmak serbest...

Muhabbetle...

Sayin FUZULİ

Kusura bakma kahvaltiya gecmistim..

İsrail ve ABD'yi dünya siyasetinde bu kadar pervasızca hareket ettiren güç ne? diyorsunuz simdi sorarim herkes bir yerlerde gücü oraninda harekete gecmiyormu? Eger geciyorsa bunun adi ABD Israil olunca karsi gelmek ne oluyor öyle ya..

Zaman zaman bizde gecmiyormuyuz dersin, örnekler vermemize gerek yok zannedersem!!! Rusya örnegi ortada kafkaslarda bir oyuna nasil karsilik verdi.. Cin örnegi hongkok u nasil geri teslim aldi hakkida olsa gene gücünle almistir.. Oralarda uzak asyada meydan okuyanlari biliyoruz meydan okuyamayanlarida..

Zaten farkindaysak ABD en pervasizca davrandigi bölge ortadogu oluyor bunun temel nedeni Araplarin aga babasi ABD dir bu gercegi artik bilelim onlarin muslugu para muslugu ABD dir onlar ABD i fevasizlik yapmazlar zaten filistin halkina yapilan zulmün arkasinda Arap ülkeleri vardir..Bakin vefasiz cikan Saddamin sonunu nasil getirdiler bunu aga babalarinla ortak gerceklestirmislerdir..Orlarda oyun oynamaya gelmez kimin kimi oyuna getirdigini anliyamazsin..Bunun icin orda oyanan oyunlar icin benim ABD Israil icin neden bir extra ultura düsmanligim olsun neden orda oyunlarin icine cekileyim !!!

Demek oluyor ki dünya´da tam asayis düzenlenmis degil, bunun en büyük sorumlusu da islam ülkeleridir onlarin geri kalmisligidir dinle yatip dinle kalkmalaridir demek oluyor ki daha zaman istiyor bu ülkelerin su anda dünya ya bir katkilari olamaz zarardan baska üstüne üstlük bu ülkeler bir de ne yazik ki enerji yataklarin üzerinde oturuyor. Ve aga olarak ABD´i secmisler ve kimsenin gücü yetmez onlarin aga babalirini degistirmek su asamada. Bana mi düsüyor aga babaniz sizin dinize zara veriyor diye yoksa bizimde oralarda din adina aga babaligina soyunmamiz mi gerekiyor bakin yeni bir babaniz daha oldu buda din babaniz diyelim !!!

Eger ortada bir agir sanayi varsa bu sanayinin devami icin enerji yataklarina ihtiyac duyuldugu müddetce bu devam edecektir veyahut da bu agir sanayi yi elinde bulunduranlarin kendi tekellerini hafifinden agirina kadar bütün dünya´ya yerlestirmeden bunun önü kesilmez herkes ürettiginin garantisini istiyor basarisinin karsiligini istiyor kapitalizm deger yargilarindan biride bu ben basariyorsam saygi duyacaksin..Bir nevi degirmenin suyu da üretimde ki basarilari diyebiliriz dis politikada onlari simarik kilabiliyor!!!

Hic bir zaman gecmez bu bir bayrak savasi, kimin basarida yarin önde gidecegi belli olmaz biz yarinlarda ön saflarda gidersek inan ki halk olarak da dünya görüsümüz cok farkli alanlara kayacak.

Sayin FUZULİ örnegin istedikleri gibi davraniyorlar dedigin bir ülkede yasiyorum ve onlar bayrak savasi gercegini cok iyi biliyorlar yarinlarin garanti olmadigini cok iyi biliyorlar.. Yasami calisarak calismaya daha cok calisarak sarilarak tutunmaya calisiyorlar. Kisa ilginc bir örnek bizde ki gibi calisma hayati olsa dibe vururlar !!!

Evet cok güzel bir soru ne yapilabilirdi bugün kü Türkiye gerceginle birde deha olsaydim tabii bu durum avanta getirirdi. Eger Halkin büyük kismi bu deha ligima prim veriyorsa eger inanmissa bu dehalik askida kalmazdi..

Ne olabilir Türkiye´yi ne ucurabilir Halk kisa zaman diliminde nasil mutlu olur Türkiye´nin önü ucurumsuz nasil yol alabilir en kisa zamanda o uygulanirdi..

Ilk önce disari kapali kutu olurdum binbir maymunlari oynamaya hic bir zaman gereksinme duymazdim. Iceri gelince..

Bunun ilaci hafif sanayi tarima dayali olurdu bununla hedef köy kentlesmesi bu cok rahatlikla olurdu iletisim zaten en ücra kösede var halk hazir bu ülkede halk herseye hazir sanki zaman tünelinde bekliyor öyle yapisi var.. Köy kentlesmesi Insanlarin kisa zamanda cagdaslasmaya götürecek büyük adim olurdu..Örnegin zeytin agaclariniz var bunun karsiliginda zeytin yagi fabrikaniz var kasabalarinizda..

Elma agaclariniz var bunun karsiliginda elma suyu üreten fabrikaniz var bunlar siralamakla bitmez bu imkanlari sunmaklada bitmez dört mevsim var dört mevsimde ekilebilir..Sifir vergiyle calistirirsin yurdun her kasabasi hafif sanayi kucaklar ve kendi gelisimini saglayacak imkana vede özgüvene kavusur..

Toprak reformu en basta gelen konulardan biri bugün Türkiye halki bu konuda dibine kadar soyuluyor Örnegin Avrupa´da topragi dar olan alanda dogru imarla dogru yerde yerlesimle ve yesillikler icinde 1000 kare en fazla 50 bin euro ya satilirken ve en kücük parca olarak da 1000 kareye bölerler yerlesme alani olarak bir aileye..

Bizde malesef 300 metre kareyi bu fiyata yakin satiliyor ve bu ne demek topragi bol ülke 300 bölüyor topragi dar yesilligi bol ülke 1000 kareye bölüyor..Ve sadece iki kata izin veriyor???

Bu örnekle yola cikarsam hedef gösterirdim halkima bunu basarmaliyiz halkla birlikte basarirdim her bir aileye 1000 kare toprak ayda 10 Tl taksitle buda oralara alt yapinin daha kisa zamanda gitmesi icin.. Zaten farkindaysan böyle sorunumuz yok imar gecmeden ister illagal ister legal olsun her yerlesim alani ister gecekondu ister bag bahce elektrik su götürülüyor.. bu bir zaten avantaj..bu avanta sunu gösteriyor dogru adimlar atilmasini yoksa hersey hazir..

Zaten toprak yerlesim alani olarak 1000 kare olarak paylasilirsa bölünürse bir cok hafif sanayi yaninda tasir ebediyen ve aileler daha mutlu ve kendini bu ülkede daha emin hisseder..Insanlari sürekli büyük sehirleri umut olarak gösterip orlara mutsuz sekilde yigmanin anlami yok. Insanlari ülkeye bagli kilmanin bir yoluda dogru toprak paylasimidir..

Tabii bu röportajın asli olmaz bir basbakanin bir ülkenin okumus milyonlarca birikimi vardir bas danismanlari vardir onun icin öbür yapilacaklar bana yazmak düsmez benim yazdiklarim sadece benim mütavazidir.

Gönderi tarihi:

“Erdoğan! Sadece kıyafetin Avrupalı... Kafan ve ağzın radikal İslam.”

:clover: Tuttum bu Yahudileri... Yahu sevsem mi şu İsraillileri ne yapsam? Hiç başım hoş değildir ama kendileriyle, az biraz sevimli gözüktüler şimdi gözüme... :D

Gönderi tarihi:

:clover: Tuttum bu Yahudileri... Yahu sevsem mi şu İsraillileri ne yapsam? Hiç başım hoş değildir ama kendileriyle, az biraz sevimli gözüktüler şimdi gözüme... :D

Geç kalınmış bir sevgi olur vallaha, adamlar tam da sizin dediklerinizi diyorlar beklemeye ne hacet...smile.gif

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Sayin FUZULİ

Kusura bakma kahvaltiya gecmistim..

İsrail ve ABD'yi dünya siyasetinde bu kadar pervasızca hareket ettiren güç ne? diyorsunuz simdi sorarim herkes bir yerlerde gücü oraninda harekete gecmiyormu? Eger geciyorsa bunun adi ABD Israil olunca karsi gelmek ne oluyor öyle ya..

.......

Konumumuz gereği İsrail'in ABD'nin at koşturmak istediği bu coğrafyada bu adamlarla yollarımız kesişiyor, kaçışımız, göçüşümüz yok.Bunlara dur diyecek, kendi siyasetimizi uygulayacak, uygulattıracak gücümüz de yok bu aşikar.Eeeee bu adamlarLa aşık atamazsın, karşına almak doğru olmaz, mantığı şartlar dahilinde mantıklı.

Ne yapacağız bu coğrafyada peki?Bu adamların biçtiği rolü mü oynayacağız sesimizi soluğumuzu çıkarmadan, ''Evet haklısın, evet sen büyüksün, evet sen öldürürsün...' mü diyeceğiz?Bu adamlardan hayır yoksa bize, Arapların ipiyle de kuyuya inilmezse ne yapalım?

AB'ye girelim diyoruz adamlar bunlar Müslüman diyor başka bir şey demiyor; eee Müslümanlarla bir olalım diyoruz ''Şeriat'' naraları yükseliyor...

Ne olalım, kiminle kanka olalım ben de anlamadım...

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Yok benim alınganlığım olmuş, sen kusura bakma lütfen. :)

Estağfurullah ne kusuru farklı anlaşılmalara veya birçok kişinin anlamamasına sebep oluyorsa yazım, vardır bende de bir kusur.smile.gif

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

AB'ye girelim diyoruz adamlar bunlar Müslüman diyor başka bir şey demiyor; eee Müslümanlarla bir olalım diyoruz ''Şeriat'' naraları yükseliyor...

Ezilen uluslarla beraber olalım dersek, İsrail ve Batı hayranları haricinde sanırım kimse itiraz edemez dostum, ne dersin ? :)

Gönderi tarihi:

Konumumuz gereği İsrail'in ABD'nin at koşturmak istediği bu coğrafyada bu adamlarla yollarımız kesişiyor, kaçışımız, göçüşümüz yok.Bunlara dur diyecek, kendi siyasetimizi uygulayacak, uygulattıracak gücümüz de yok bu aşikar.Eeeee bu adamlarLa aşık atamazsın, karşına almak doğru olmaz, mantığı şartlar dahilinde mantıklı.

Ne yapacağız bu coğrafyada peki?Bu adamların biçtiği rolü mü oynayacağız sesimizi soluğumuzu çıkarmadan, ''Evet haklısın, evet sen büyüksün, evet sen öldürürsün...' mü diyeceğiz?Bu adamlardan hayır yoksa bize, Arapların ipiyle de kuyuya inilmezse ne yapalım?

Muhabbetle...

Dünya´da su asama da kim kimle kanka anlamis degilim hersey kendi cikarlarini koruma ekseninde gelisiyor. Burda haklisin biz nasil bir eksenin icinde yer almaliyiz ama su gercek var ki eksenin icinde yer almadan da bir eksen etrafinda dolasabilirsin bu Avrupa da olupta Avrupa birligine dahil olmayan var Avrupa birliginde olupta Avrupa para birligine gecmeyen var !!! kimse kimseye kanka güvencesiyle bakmiyor..

Hersey kendi ekseninle baslar ondan sonra uydular düsünülmesi asamasina gecilir..Birak kankayi illahin kanka diyorsan kankasiz yapamiyorsan ikimiz kanka olabiliriz bak bu olur..

Burda Ortadogu gercegine bakalim orda ne var sadece petrol bir de ne var, Din var ikiside ticaret araci öyle mi?

Ve yahut ikiside ayni amacli kullaniliyor öyle mi yoksa bizi oralara ceken ne?

Yasam seklimiz yoksa oralara ne kadar uygun yada yasamak istediklerimiz bizleri oraya ceken ne..

Avrupa´´nin dibinde de savas oldu kimse Avrupa li halktan hic bu savas icin heycanlani ni görmedim senorya üretine de ama bizler hersey üretiyoruz neden nereden geliyor peki bu ilgi?

Gönderi tarihi:

Geç kalınmış bir sevgi olur vallaha,

Yok ben yine de almayım, düşündüm de...

Tevrat'ı düşündükçe kanım donuyor! Yok vazgeçtim! :D

Gönderi tarihi:

"Türk'e Türk'ten başka yoktur dost millet.

Ata'nın verdiği ilkelerle coşalım,

Onun gösterdiği hedeflere koşalım.

Türkiye'm Türkiye'm cennetim,

Benim eşsiz milletim." :)

Not: Gülücük koymam hafife aldığımdan değil, sloganlaştırılmış söylemlerin fikir değil, duygu olmasından kaynaklanıyor.

Gönderi tarihi:

İşin ciddisi ve doğrusu, Türkiye bir dünya devletidir. Çünkü kilit bir nokta tutmaktadır. Ne kimseye angaje olabilir, ne kimseye sırtını dönebilir.

Türkiye kadar kilit konumda bir coğrafya yoktur.

Denge siyaseti izlemeye eli mahkumdur.

Türkiye'nin balansını etkileyecek her ağırlık koyma, çok dikkatle hesaplanacak kritik bir karardır. Türkiye'nin balansı bozulursa dünya sarsılır.

Otoyolda 120 yapacaksanız, lastiklerinizi iyi bir balansçıya göstermenizi tavsiye ederim. Rasgele uyduruk balansçılara teslim etmeyin. İlmihal, tefsir, kırk hadis haricinde kitap okumamış, dil bilmeyen, dünya bilmeyen, çekilen iple oynayan hamasi balansçılar tehlikeli...

Gönderi tarihi:

"Türk'e Türk'ten başka yoktur dost millet.

Ata'nın verdiği ilkelerle coşalım,

Onun gösterdiği hedeflere koşalım.

Türkiye'm Türkiye'm cennetim,

Benim eşsiz milletim." :)

Not: Gülücük koymam hafife aldığımdan değil, sloganlaştırılmış söylemlerin fikir değil, duygu olmasından kaynaklanıyor.

O zaman AB yolculuğumuza da karşısınız, Müslüman ülkelerle olan yakınlaşmamıza da...Bu işin üstesinden MHP gelir dediğinize göre...

Gönderi tarihi:

Yahudi oldukları için İsral'in vahşeti böylesine cansiperane savunuluyomuş.

Karavana atış. Tutmadı. Şöyle demeliydin:

"Demek müslümanları katlettiği için müslümanları sevmeyenler tarafından seviliyormuş."

Ha, öyle bir şey yok o ayrı tabii... Dinimi soranlara "İslam" diyorum. Bunu reddetmeyi, adımı sanımı, coğrafyamı, milletimi red gibi ele alıyorum. Gerek yok. Kafa kağıdımda dini İslam yazıyor, amenna, başım gözüm üstüne. Silmeye hiç gerek duymuyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.