Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

NURO HAT KUŞTİN! NURİ ÖLDÜRÜLDÜ!

Nuro hat kuştin!

Kırmanci şivesinde; “Nuro (Nuri) öldürüldü” demek…

Köyün ötesinden çığlıklar yükseldi kurşun sesleri dinince. Bağırdılar avazları patlatan çığlıklarla;

Nuro hat kuştin!

Ağıtlar yükseldi köyün dört bir yanından.

Akranları cesedini çevirip baktıktan sonra bağrıştılar;

Nuro hat kuştiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin!

Evet Nuro hat kuştin. Daha 14 yaşında, ömrünün ilkbaharında ve baharına varmadan öldürüldü Nuro.

“Suçu neydi” sorusunu sorma ahlaksızlığını kimsenin taşıyamayacağı yaştayken Nuro öldürüldü.

Nuro bir çocuk, Nuro bir Kürt çocuğu, Nuro fakir bir aile çocuğu. Ve Nuro 14 yaşındaki çocuk;

Anlatamıyorum galiba!

Adı üzerinde işte;

Nuro bir çocuk, ço-cuk…

“Çocuk da vurulur mu” demeyin lütfen.

Kaç çocuğumuz vuruldu?

Daha önce de çocuklarımız vurulup, yakılıp öldürülmüşlerdi;

Çok gerilere gitmeden Uğur KAYMAZ 12 yaşında 13 kurşunla “çatışmada” vurularak öldürüldü.

Diyarbakı’da dersane önünde patlatılan bombada Eren’lerimiz katledildi.

Lice’de 11 yaşındaki Ceylan vurularak öldürüldü.

Kızımız Serap belediye otobüsüne atılan patlayıcıyla yakılarak öldürüldü.

Kardeşimiz Aydın Diyarbakır’da kalbinden vurularak öldürüldü.

En son Van’da İran’dan kaçak yollarla mazot taşıyan amcalarına uyarak “sefere” giderken köyün çıkışında askerlerle karşılaşınca atları bırakarak kaçan Mehmet Nuri sırtından vurulup öldürüldü.

Allah’ım bu nasıl iş, nasıl vicdan, nasıl ülke, nasıl dünya, nasıl insanlık?

Bildim bileli bu bölgede tütün, silah, sigara kâğıdı, kumaş, koyun vs kaçakçılığı yapılır. Öte tarafa da farklı mallar götürülür. Bunu bilmeyen, asker, bilmeyen polis, bilmeyen mülki erkân yok.

İran’dan kaçak mazot getirmek için köylerinden daha yeni ayrılmışlardı. Kilometrelerce meşakkatli yolculuğa çıkmışlardı ve İran’dan getirecekleri mazotla Nuro’lar da geçimlerini kolaylaştıracaklardı köylülerle beraber.

Bu iş hep yapılıyordu. Ve yine mazota gidileceği de biliniyordu. Ama adı üzerinde işin;

Kaçak mazot taşımacılığı…

Zaten 30 yıldır süren şiddet ortamının verdiği çaresizlikten dolayı geçim sıkıntısı had safhada. Zira meracılık, yaylak-kışlak hayvan besiciliği öldü. Bu bölge de kar üretimi! yapılamayacağından elde kaldı kaçakçılık. Elbette bu işi meşrulaştırmıyoruz. Ama “Türkiye’nin kendine özgü şartları” göz önünde bulundurulup darbe yapmanın cezası yokken, başbakana suikast planlarının cezası salıverilmek iken kaçak mazotun cezası bu mu olmalı?

14 yaşında bir çocuk vuruluyor hanımlar beyler! 14 yaşında bir çocuk…

Türkiye’nin doğusunun “özel şartları” göz önünde bulundurulamaz mı?

Buna rağmen bilinen bir kaçakçılık hadisesinde 14 yaşında bir çocuk sırtından vurulup öldürülüyor. Çok öfkeliyim, çok kızgın.

Aslında neye kime kızdığımı da netleştiremedim.

Vuranlara mı?

Sessiz kalan devlete mi?

Görmeyen iktidara yakın-uzak medyaya mı?

Duyarsız halka mı?

Dedim ya netleştiremedim; ama galiba hepsine birden kızgınım.

Günlerdir medyayı Uşak’ta kaybolan ve maalesef dün ölü bulunan küçük Umut meşgul ediyor. Bu akşam da CNN TÜRK konu yapmıştı. Ve küçük Umut gerçekten de bu ilgiyi hak ediyor. Zira ortada kaybolan yatılı okuyan küçük bir kardeşimiz ve en son cesedi bulunarak acımızı katlayan bir olay var. Bu sebeple küçük Umut’un medyayı işgal etmesi çok tabii bir olay.

Ancak Van’da kurşunla sırtından vurularak öldürülen Nuro’nun hiç mi haber konusu olmasını gerektirici önemi yoktu? Nuro neden haber konusu yapılmadı?

Neden kanallar onun neden öldürüldüğünü,

Neden kaçakçılığın hala devam ettiğini,

Neden devletin komşu ülkelerle bir anlaşmaya varamadıklarını işleyebilirlerdi.

Ve 14 yaşında “kaçakçılık” yapan bir çocuğun asla ölmemesi gerektiğini.

Nerde?

Nerede o “namuslu” medya?

Nerede o “yaradılanı severiz yaradandan ötürü” anlayış?

Nerede o “Türk_Kürt fark etmez, bütün vatandaşlarımız eşittir”i öttüren ve de tüttüren anlayış?

Nerede, nerede, nerede?

Biliyorum; “çok bekleriz”.

Allah’a varsa inancınız Allah aşkına söyleyin. Yoksa inancınız kutsallarınız hatırına söyleyin;

Böyle vurulur mu bir çocuk?

Daha doğrusu bir insan, bir hayvanın vurulmaması gerekirken... Ama gelin görün ki Nuro gibi çocuklar vuruluyor işte.

Tamam,

büyük bir suç, büyük bir terslik, yanlışlık; hadi diyelim ki kaza… e peki medya buna böyle duyarsız mı kalmalıydı?

Medyanın sağırları oynaması ne anlama geliyor bilen varsa söylesin. Çünkü ben söylersem “bölücülük” olur biliyorum. Siz söyleyin de “bölücülük”ten kurtulalım.

Siz söylemezseniz ben söylerim yoksa.

Medya Van valisini konuk edemez miydi?

Medya Nuro’nun ailesini bulamaz mıydı?

Medya bundan sonra benzeri olayların olmaması için işin üstüne gidemez miydi. Doğru olan bu değil miydi?

Ama medya doğru olana değil “reflekslerine” meyletti.

İşte bu yapmadığınız işin adı bö-lü-cü-lük-tür sayın medya!

Gönderi tarihi:

Sn.Ay, işte açılım bu konularda yapılmalı, vatandaşın derdi bunlar. Ama bu ülkeyi yönetenler düşmüşler anayasa derdine gözleri hiçbir şey görmüyor. Burada kanunsuz birşey varsa hesabı kim soracak? Gerektiğinde savcıları bile tutuklayanlar bu olayı niye araştırmazlar?

saygılarla...

Gönderi tarihi:

Sn.Ay, işte açılım bu konularda yapılmalı, vatandaşın derdi bunlar. Ama bu ülkeyi yönetenler düşmüşler anayasa derdine gözleri hiçbir şey görmüyor. Burada kanunsuz birşey varsa hesabı kim soracak? Gerektiğinde savcıları bile tutuklayanlar bu olayı niye araştırmazlar?

saygılarla...

Araştırmazlar efendim araştırmazlar,çünkü onlar Kürt çocukları,Uğur'un katilleri halen ellerini kollarını sallayarak gezebiliyorlar aramızda,Aydın Erdem'inde katilleri aynı şekilde,Ceylan'ı hiç söylemiyorum bile,aynı bölgede 17.000 Faili Meçhul,ve bu bölge Yüzölçümü ve Nüful olarak Türkiyenin en küçük bölgesi,en büyük asker ve polis sayısı bulunan bölge,ama katiller ellerini kollarını sallayark gezebiliyorlar,işte bunları bir görmenizi bekliyoruz,kimler destek oluyor,kimler koruyor bu katilleri,Şemdinlide Kitapevine el bombası atıp halk tarafından suçüstü yakalananlar için ''Tanırım,İyi Çocuklardır'' diyenlere ceza verilmedikçe maalesef bu sorunun çözümü çok uzak görünüyor...

Gönderi tarihi:

Yine cocuklarin üzerinden ayirimcilik denemeleri yapiliyor.Cocuklarini polise tas atsin diye yönlendirenlerin,daglara askere pusu kursun diye cocuklarini gönderenlerin aglama sizlama haklari yoktur.Cocuklariniza aglamamak icin onlara sahip olmasini ögrenin.Onlari kendinizi kurtarmak icin tas atmaya sartlarsaniz aglamamniz sizlamanizda gayri ciddi olur ve fil gözyaslarina döner.Kimse kusura bakmasin ama durum böyledir.

O cocuklar Kürdistan'in gelecegidir,gönüllü savascilaridir diye kahramanlik edebiyati yapanlardir onlari öldürenler.

saygilarla

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

NURO HAT KUŞTİN! NURİ ÖLDÜRÜLDÜ!

Türkiye’nin doğusunun “özel şartları” göz önünde bulundurulamaz mı?

Türkiyenin doğusu yanlız terörün beslendiği bölgeler değil sayın Ahmet Ay terörün olmadığı barınamadığı yerlerde var aynı sorun batıda da karadanizdede var kime özel şart getireceksin.İşinize geldiğinde özel şart.

Buna rağmen bilinen bir kaçakçılık hadisesinde 14 yaşında bir çocuk sırtından vurulup öldürülüyor. Çok öfkeliyim, çok kızgın.

Aslında neye kime kızdığımı da netleştiremedim.

Vuranlara mı?

Sessiz kalan devlete mi?

Görmeyen iktidara yakın-uzak medyaya mı?

Duyarsız halka mı?

Öncelikle o çocukları kendilerine kalkan yapanlara öfkeli olman gerekir. O çocukları hırsızlığa ve kaçakçılığa alıştırıp sınır bölgesinde kendisine kalkan yapanlara öfkeli olman gerekmiyor mu?

Artık bırakın şu fakir edebiyatını fakirlikten gidiyormuş yoksulluktan gidiyormuş!memleketin fakiri yalnız mazot kaçakçılarımı?

İki ülke arasında kaçakçılık kadar tehlikeli bir iş var mı sizce?

Bazı köylü mazot kaçakçılığı yaparken birçoğu da silah kaçakçılığı yapıyor teröristlere silah ve diğer yardımları götürüyor.

Teröristler sınırdan yine bu çocukları kullanarak giriş çıkış yapıyor.

Bu çocuğu götüren zihniyetler yaptıkları işin tehlikesinin farında değiller mi, yoksa kalkan olsun diye mi götürüyorlar?

Sonra nasıl bir cesarettir ki iki ülke arasında kaçakçılık yapılıyor. Türk askeri vurmasa İran askeri vuracak bilmiyor mu?

Askerin görevi oradaki kaçakçılığı önlemektir, eğer vurulma gibi durum varsa da gereğini yapacaktır kimsede bu kürttür,lazdır diye de düşünmez sırf Kürt olduğu için vurulduğunu söyleyenlerde zihniyetinde art niyetten başka bir şey yoktur.

Hırsızlığı, kaçakçılılğı ve çocukları kullananları kınayacağınıza fakir edebiyatı yaparak Askeri kınıyorsunuz.

Gönderi tarihi:

Öncelikle o çocukları kendilerine kalkan yapanlara öfkeli olman gerekir. O çocukları hırsızlığa ve kaçakçılığa alıştırıp sınır bölgesinde kendisine kalkan yapanlara öfkeli olman gerekmiyor mu?

Artık bırakın şu fakir edebiyatını fakirlikten gidiyormuş yoksulluktan gidiyormuş!memleketin fakiri yalnız mazot kaçakçılarımı?

İki ülke arasında kaçakçılık kadar tehlikeli bir iş var mı sizce?

Bazı köylü mazot kaçakçılığı yaparken birçoğu da silah kaçakçılığı yapıyor teröristlere silah ve diğer yardımları götürüyor.

Teröristler sınırdan yine bu çocukları kullanarak giriş çıkış yapıyor.

Bu çocuğu götüren zihniyetler yaptıkları işin tehlikesinin farında değiller mi, yoksa kalkan olsun diye mi götürüyorlar?

Sonra nasıl bir cesarettir ki iki ülke arasında kaçakçılık yapılıyor. Türk askeri vurmasa İran askeri vuracak bilmiyor mu?

Askerin görevi oradaki kaçakçılığı önlemektir, eğer vurulma gibi durum varsa da gereğini yapacaktır kimsede bu kürttür,lazdır diye de düşünmez sırf Kürt olduğu için vurulduğunu söyleyenlerde zihniyetinde art niyetten başka bir şey yoktur.

Hırsızlığı, kaçakçılılğı ve çocukları kullananları kınayacağınıza fakir edebiyatı yaparak Askeri kınıyorsunuz.

Ben bir cocuğun ölümünden söz ediyorum bayım;

Suçu ne olursa olsun ölen bir çocuk. Kaçakçılık suçmuş da, İran askeri vuracakmış da yok daha neler.

Kardeşim adı üzerinde çooooocuk. Onu bu yolculuğa sevk edenleri elbette ki kınıyorum. Ama siz görmek istemeyince gerçekleri makyajı görürsünüz. İnsaf varsa insaf diyorum. Sebebi ne olursa olsun çocuk öldürülmez, öldürülmemeli. Kaldı ki ben medya münafıklarını eleştirdim. Nura'ya reva görülen ilgisizliği...

Gönderi tarihi:

Ben bir cocuğun ölümünden söz ediyorum bayım;

Suçu ne olursa olsun ölen bir çocuk. Kaçakçılık suçmuş da, İran askeri vuracakmış da yok daha neler.

Kardeşim adı üzerinde çooooocuk. Onu bu yolculuğa sevk edenleri elbette ki kınıyorum. Ama siz görmek istemeyince gerçekleri makyajı görürsünüz. İnsaf varsa insaf diyorum. Sebebi ne olursa olsun çocuk öldürülmez, öldürülmemeli. Kaldı ki ben medya münafıklarını eleştirdim. Nura'ya reva görülen ilgisizliği...

Kimse çocuk için iyi olmuş demedi .

Elbette kimsenin ölmesini istemiyoruz bu çocuğu kendilerine kalkan yapanları kınayın diyorum askeri değil.

14 Yaşında bir genç...... alnında mı yazıyor '14 yaşında daha çocuk vurmayın diye !

Gönderi tarihi:

Kimse çocuk için iyi olmuş demedi .

Elbette kimsenin ölmesini istemiyoruz bu çocuğu kendilerine kalkan yapanları kınayın diyorum askeri değil.

14 Yaşında bir genç...... alnında mı yazıyor '14 yaşında daha çocuk vurmayın diye !

Çocuk Kalkan falan değildi. Ebeveyni cehalet ve yoksulluktan dolayı onu da beraber götüreceklerdi. Olay köyün hemen çıkışında meydana geliyor. Kimseyi kınamıyorum. Sebep ne olursa olsun çocuk vurulmaz. Kaldı ki kaçakçılıktan dolayı büyük de vurulmaz. Çocuğun çocuk olduğu alnında, ayağında, elinde, belinde, gölgesinde yer yerinde yazılı... Çocuğun çocuk olduğu bilinmez mi?

Gönderi tarihi:

Çocuk Kalkan falan değildi. Ebeveyni cehalet ve yoksulluktan dolayı onu da beraber götüreceklerdi. Olay köyün hemen çıkışında meydana geliyor. Kimseyi kınamıyorum. Sebep ne olursa olsun çocuk vurulmaz. Kaldı ki kaçakçılıktan dolayı büyük de vurulmaz. Çocuğun çocuk olduğu alnında, ayağında, elinde, belinde, gölgesinde yer yerinde yazılı... Çocuğun çocuk olduğu bilinmez mi?

Yahu arkadaşım bu ilk değil bu zihniyetlerin her zaman yaptıklarıdır çocukları kalkan yapmak.

Lütfen artık bırakın bu fakir edebiyatını,ya adam sınırda kaçakçılık yapıyor o sınırdan kaç terörist girip çıkıyor kaç ihbar alınıyor haberin varmı?

Ne demek kaçakçılıkta adamda vurulmaz bahsettiğiniz yer terörün cirit attığı yerde terörist faaliyetler tehlike saçarken çaçakçılık adı altında her türlü terörist faaliyetlerin yapıldığı yerde adamda vurulmazmış!

Bakın Ahmet Ay 14 yaşında bir delikanlı kimse bunun ölümünü istemez ne asker ne polis nede bizimgibi düşünenler.

Bu çocukları kullanan zihniyetlere kızacağız ve eğer askerde hata yapmışsa ondan da hesap sorulacak fakat sen bu çocukları kullanları görmeyip, hemen bakın asker çocuk vurdu kızgınım demeniz objektif değil.

Yrıca 14 yaşındaki bir insanın uzak mesafeden özellikle terör bölgesinde kaçakçılık yaparken tesbit edilmesinin ne kadar zor olduğunu düşünebilirsin aslında.

Ama düşünmesin,çünkü o uzak mesafeyi siz hesap etmesiniz işinize gelmez..!

Gönderi tarihi:

Yahu arkadaşım bu ilk değil bu zihniyetlerin her zaman yaptıklarıdır çocukları kalkan yapmak.

Lütfen artık bırakın bu fakir edebiyatını,ya adam sınırda kaçakçılık yapıyor o sınırdan kaç terörist girip çıkıyor kaç ihbar alınıyor haberin varmı?

Ne demek kaçakçılıkta adamda vurulmaz bahsettiğiniz yer terörün cirit attığı yerde terörist faaliyetler tehlike saçarken çaçakçılık adı altında her türlü terörist faaliyetlerin yapıldığı yerde adamda vurulmazmış!

Bakın Ahmet Ay 14 yaşında bir delikanlı kimse bunun ölümünü istemez ne asker ne polis nede bizimgibi düşünenler.

Bu çocukları kullanan zihniyetlere kızacağız ve eğer askerde hata yapmışsa ondan da hesap sorulacak fakat sen bu çocukları kullanları görmeyip, hemen bakın asker çocuk vurdu kızgınım demeniz objektif değil.

Yrıca 14 yaşındaki bir insanın uzak mesafeden özellikle terör bölgesinde kaçakçılık yaparken tesbit edilmesinin ne kadar zor olduğunu düşünebilirsin aslında.

Ama düşünmesin,çünkü o uzak mesafeyi siz hesap etmesiniz işinize gelmez..!

Çok çok haklısınız!

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Cocuklar teröre özendiriliyor.Ne kadar ilginc,PKK yandaslari arka planda durup seyrediyor,onlarin cocuklarida onlarin adina polise tas atiyor veya otobüslere molotof savuruyor.Sonrada ne mi oluyor;bir koro halinda agitlar düzülüyor,Nuro Öldü diye.Kimdi Nuro?Cocuk peki cocuk niye tas atar,cocuk mayinli arazide ne arar,cocuk neden polise karsi gönderilir?Kim gönderir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Cocuklar teröre özendiriliyor.Ne kadar ilginc,PKK yandaslari arka planda durup seyrediyor,onlarin cocuklarida onlarin adina polise tas atiyor veya otobüslere molotof savuruyor.Sonrada ne mi oluyor;bir koro halinda agitlar düzülüyor,Nuro Öldü diye.Kimdi Nuro?Cocuk peki cocuk niye tas atar,cocuk mayinli arazide ne arar,cocuk neden polise karsi gönderilir?Kim gönderir.

saygilarla

Sonrada ne mi oluyor;bir koro halinda agitlar düzülüyor,Nuro Öldü diye.Kimdi Nuro?Cocuk peki cocuk niye tas atar,cocuk mayinli arazide ne arar,cocuk neden polise karsi gönderilir?Kim gönderir.

Pes vallahi!

Yazıyı okumadan ezbere, önyargılı olunca böyle olur sayın politika;

Nuro taş atan bir çocuk değil, polis yok köylerinde, mayın falan hak getire... Nuro'dan özür dilemelisiniz. Zira o bunları yapmadı. Sadece atlarla beraberdi, ;ran'a kaçak mazot getirmek için. Sadece diğer vatandaşlarımızın kaçak çay, sigara, benzin, kumaş vs getirdiği gibi. Ya böyle sayın politika. Nuro'nun ruhu sizden özür bekliyor. Siz bilirsiniz.

Gönderi tarihi:

saygilarla

Aynısını Fîlisitinli çocuklar içinde söylebîlir misiniz aceba sn. politika?

Örneğin neden İsrail asklerlerine taş atıyorlar?

- İsrail panzerlerine sapanlarla, molotoflarla saldırmalarının nedeni ne?

- Filistinli çocukların mücadelesi direnişte Kürt çocukların ki neden terördür?

Terör nedir?

- Esir alınan askerlere tek bir fiske dahi vurmadan ailelerine teslim etmek midir terör yoksa öldürülen militanların cesedlerini dahi parçalamak mı?

Tüm dünya halklarının özgürlük mücadelesini meşru görüp Kürt ulusunun özgürlük mücadelesini terör olarak nitelendirmenin altında yatan gizli (ya da açık) bir ırkçılık olabilir mi?

- 200 ü aşkın ulusun devletini tanıyıp (Türkiyeyi geçtim) Irak Kürtlerinin mevcut statüsünü tanımayıp, Kürdistan ismini telafüz etmekten dahi çekinen, Kürdistan bayrağına tahammül edemeyen bir zihniyetin tanımı ne olabilir?

- COLA KURDA (ve diğer Kürt markaları) neden Türkiyeye giremiyor?

- Güneydoğuda Kürtler yerine Filistinliler mücadele etse Filistinlileri de terörist olarak nitelendirebilecek misiniz?

Tekrar ediyorum Terör nedir? Terörist kimdir?

vs. vs. vs...

Gönderi tarihi:

Filistinli cocuklar serefli bir savas vermekteler.Isgal edilmis olan topraklarini isgalcilerden kurtarma savasi vermekteler.Güneydogu isgal edilmemistir,eger bir isgal varsa o da o topraklarda Kürdistan adina asker öldürmek icin daglara cikmis olanlardir isgalciler.Eger bir isgal varsa;Bir yandan Kürdistan icin savasip diger yandan ülkenin her karisina yayilmis olanlardir isgalciler.Herhalde PKK'nin verdigi terörü Filistin ile karistirdiniz yoksa,Kürdistan diye olmayan bir devletin topraklarinin isgal edilmis oldugunumu iddia ediyorsunuz?Acik konusun,nasil olsa Erdogan sayesinde artik Türkiye'nin bölünme projeleri özgürce konusulabiliyor.Artik PKK'li teröristler icin hesap soranlar türedi mantar gibi.

Nuro'dan özür dilemek mi?Gercekten komedi oynamaya bayilanlar var.Halbuki biz komedi perdesi oynamiyoruz,bazi gercekleri dile getirdik.Özür dilemesi gereken var ise cocuklarin sirtindan agit düzenleyenlerdir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

.

.

.

vs. vs. vs...

Bunlar sadece kelime oyunlaridir ve bilimsel hicbir karsiti yoktur.Kürdistan diye bir devlet yoktur olmayan bir devletin bayragida olamaz.Benim ülkemde benim topraklarim üzerinde hak iddia ederek devlet kurmaya calisip sonra da neden bayragimiza tahammül edilmiyor diyebilmek zaten zihniyetin ve hedefin ne oldugunu anlatiyor.

Güneydogu Filistin degildir,Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin topraklaridir.O topraklari ayirmak icin kim savas verirse versin adina terörist ve bölücü denir.Filistinlilerin davasi hakli bir davadir ve Güneydogu ile uzaktan yakindan hicbir benzerligi yoktur.Filistin topraklarinda bir Israil devleti kurulmus ve Filistin topraklari gaspedilmistir.Türkiye Kürdistan topraklari üzerinde kurulmamistir ve Türkler kimsenin topragini gaspetmemistir.Arada ki farki anlayabilmek zor olmasa gerek.

saygilarla

Gönderi tarihi:
"Nuro'dan özür dilemek mi?Gercekten komedi oynamaya bayilanlar var.Halbuki biz komedi perdesi oynamiyoruz,bazi gercekleri dile getirdik.

Özür dilemesi gereken var ise cocuklarin sirtindan agit düzenleyenlerdir."

Özür diliyorum politika... Çünkü siz "bazı gerçekleri dile getirdiniz!" mesela: Nuro hiç taş atmamıştı, siz de attı demediniz, Nuro'ların köyünde polis yok ki saldıra, siz de saldırdı demediniz, Nuro ömründe otobüs görmedi ve molotof kokteyl nedir telafuz bile edemez. Nuro ... neyse özür diliyorum.

Gönderi tarihi:

- İsrail panzerlerine sapanlarla, molotoflarla saldırmalarının nedeni ne?

- Filistinli çocukların mücadelesi direnişte Kürt çocukların ki neden terördür?

Terör nedir?

- Esir alınan askerlere tek bir fiske dahi vurmadan ailelerine teslim etmek midir terör yoksa öldürülen militanların cesedlerini dahi parçalamak mı?

Tüm dünya halklarının özgürlük mücadelesini meşru görüp Kürt ulusunun özgürlük mücadelesini terör olarak nitelendirmenin altında yatan gizli (ya da açık) bir ırkçılık olabilir mi?

- 200 ü aşkın ulusun devletini tanıyıp (Türkiyeyi geçtim) Irak Kürtlerinin mevcut statüsünü tanımayıp, Kürdistan ismini telafüz etmekten dahi çekinen, Kürdistan bayrağına tahammül edemeyen bir zihniyetin tanımı ne olabilir?

- COLA KURDA (ve diğer Kürt markaları) neden Türkiyeye giremiyor?

- Güneydoğuda Kürtler yerine Filistinliler mücadele etse Filistinlileri de terörist olarak nitelendirebilecek misiniz?

Tekrar ediyorum Terör nedir? Terörist kimdir?

vs. vs. vs...

Öncelikle Filistini tanıyın, isaril ile tarihi geçmişine bakın birde Diyarbakır’ın arasındaki farkı öğrenin.

Hükümetin acizliğinden faydalanıp şov yapan pkk terörünün askerleri esir alıp teslim etmesinin asıl amacı işte budur! Bu tür zihniyetlere, bakın pkk nasıl güçlü, aslında terör yapmak istemiyor, insancıl barışçıl bir bir örgüttür dedirtmek.

Tabii ki bunu her zaman söylediğim gibi yine söylüyorum, bunu ancak kendi zihniyetindeki ya da aklından ve eğitiminden sorunlu olanlar böyle anlar.

Oysa aynı dönemde, Aktütün karakolunda kaybolan iki askeri pkk teröristleri parçalara ayırmıştı.

Şimdi de teröristler askerlere bir fiske bile vurmadı diyorsunuz..

Tabii ki siz bunu bilmesiniz, bilseniz de söylemesiniz.

Elbette size verilen görev bu ya da kendinize çıkardığınız görev bu, pkk nın yaptıklarını yeri ve zamanı geldi mi propagandasını yapmak.

Pkk kimsenin özgürlük mücadelesini vermiyor, dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği bir örgüttür.

Eğer geçekten Kürtleri temsil etmiş olsaydı aldıkları en büyük darbeyi yine Kürtlerden almazdı.

Devletten yemediği darbeyi vatansever Kürtlerden yediler biliyorsunuz…

Ayrıca dünyanın kabul ettiği resmi Kürdistan diye bir devlet yoktur..

Kürdistan dediğin yer Erzurum ili kadar bir araziye sahip ve ABD nin kucağında aşiret reisi tarafından yönetilen bir bölge.

ABD nin kucağında olmayan bir devletin adından bir biz değil dünya rahatsız oluyor.

Ayrıca terörün sözlük anlamına bakın:

terör Fr. terreur

yıldırı

Yıldırma, cana kıyma ve malı yakıp yıkma.

terörist Fr. terroriste

yıldırıcı

Bir siyasi davayı zorla kabul ettirmek için karşı tarafa korku salacak, cana ve mala kıyacak davranışlarda bulunan kimse.(bugünkü pkk terörü ile nasıl ilikili değilmi)

Gönderi tarihi:

Özür diliyorum politika... Çünkü siz "bazı gerçekleri dile getirdiniz!" mesela: Nuro hiç taş atmamıştı, siz de attı demediniz, Nuro'ların köyünde polis yok ki saldıra, siz de saldırdı demediniz, Nuro ömründe otobüs görmedi ve molotof kokteyl nedir telafuz bile edemez. Nuro ... neyse özür diliyorum.

Sevgili politikanın yazısını birdaha okuyun belki anlarsınız,anlamak için okuyun,okurken ön yargılarını kaldır o zaman anlarsın.

Nuro yalnız adı geçen nuro değil,askere polise karşı kışkırtılan,eline taşlar moltıoflar veriler nurolardan söz ediliyor.işinize geldiği gibi anlıyorsunuz.

Ayrıca sevgili politikanın yazısını tekrar okuyun ne diyor bakın.

''Cocuk peki cocuk niye tas atar,cocuk mayinli arazide ne arar,cocuk neden polise karsi gönderilir?Kim gönderir.''

Kırmızı yazı ile yazılan ''cocuk mayinli arazide ne arar''cümlesi noro için geçerlidir,nuro eğer sınırda askerin kurşunuyla ölmesydi birgün diğer kaçakçılar gibi mayınlı arazide mayından ölecek yada sakat kalacaktı, bunun sorumlusuda asker değil o çocukları kullanan,sırtından kaçakçılıkla para kazanan ve onları kalkan yapan bu çocukların üzerinden fakir edebiyatı yapan zihniyetlerdir.

Gönderi tarihi:

Sevgili politikanın yazısını birdaha okuyun belki anlarsınız,anlamak için okuyun,okurken ön yargılarını kaldır o zaman anlarsın.

Nuro yalnız adı geçen nuro değil,askere polise karşı kışkırtılan,eline taşlar moltıoflar veriler nurolardan söz ediliyor.işinize geldiği gibi anlıyorsunuz.

Ayrıca sevgili politikanın yazısını tekrar okuyun ne diyor bakın.

''Cocuk peki cocuk niye tas atar,cocuk mayinli arazide ne arar,cocuk neden polise karsi gönderilir?Kim gönderir.''

Kırmızı yazı ile yazılan ''cocuk mayinli arazide ne arar''cümlesi noro için geçerlidir,nuro eğer sınırda askerin kurşunuyla ölmesydi birgün diğer kaçakçılar gibi mayınlı arazide mayından ölecek yada sakat kalacaktı, bunun sorumlusuda asker değil o çocukları kullanan,sırtından kaçakçılıkla para kazanan ve onları kalkan yapan bu çocukların üzerinden fakir edebiyatı yapan zihniyetlerdir.

Zat-ı alinizin buyurdukları gibi bir daha okudum ve önceki gibi doğru anlamışım. Yazım Nuro ile alakalı. Taş atan çocuklar konusunda ayrıca yazmıştım. Şimdi söz konusu Nuro. Allah var siz de himmet buyurup bana cevabı verdiniz;

Zaten Nuro öyle ölmeseydi mayınla ölecekti (Allah Allah malum olmuş size, Bence şöyle bitirmeliydiniz; Nuro mayınla da ölmeseydi Yeşil, Mavi, Mor ya da "yeşilimsi" biri öldürecekti) Ne söyleyebilirim ki? Haklısınız.

Gönderi tarihi:

Zat-ı alinizin buyurdukları gibi bir daha okudum ve önceki gibi doğru anlamışım. Yazım Nuro ile alakalı. Taş atan çocuklar konusunda ayrıca yazmıştım. Şimdi söz konusu Nuro. Allah var siz de himmet buyurup bana cevabı verdiniz;

Zaten Nuro öyle ölmeseydi mayınla ölecekti (Allah Allah malum olmuş size, Bence şöyle bitirmeliydiniz; Nuro mayınla da ölmeseydi Yeşil, Mavi, Mor ya da "yeşilimsi" biri öldürecekti) Ne söyleyebilirim ki? Haklısınız.

Ne demek istediğimi çok iyi anladığınızı biliyorum unutmayınki kendi zihniyetinizden başkası bu hikayelere inanmaz.

Gönderi tarihi:

Bu bilmek için kahin olmaya gerek varmı?Su testisi su yolunda kırılır.

Terörist bir gün asker kurşunuyla,kaçakçı mayınla ölür.

Siz bu çocukları kullananları kınayın, kınaya bilirseniz.Ölü çocukların üzerinden politika ve fakir edebiyatı yapmayı değil.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.