Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

“Türkiye’yi ayağa kaldırdılar ve sonunda buldular AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, ‘Darbenin Başbakanı Turhan Çömez

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
“Türkiye’yi ayağa kaldırdılar ve sonunda buldular AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, ‘Darbenin Başbakanı Turhan Çömez
Ahmet Edip Uğur: ‘Darbenin Başbakanı Turhan Çömez

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, tutuklanma korkusuyla yurt dışına kaçtığını öne sürdüğü Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez’in ‘darbenin Başbakanı’ olduğunu iddia etti.

9877399.jpg

Balıkesir merkezinde günlük yayımlanan Marmara Bölge Gazetesi’nin bugünkü manşetinde yer alan haberde, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Ergenekon kapsamında İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan eski milletvekili Turhan Çömez hakkında ilginç iddialarda bulundu. Haberde şunlar yer aldı:

“...Çömez’in Balıkesir milletvekili seçilmeden önce Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptığını anımsatan Uğur, Başbakan’a en yakın olan bir kişinin, ancak onun koltuğuna oturmak için böyle bir ihanetin içine girebileceğini söyledi. Uğur, ‘Bir daha milletvekili olamayacağını anlayan Turhan Çömez, Balyozcularla, Sarıkızcılarla işbirliği içine girerek, yalan yanlış bilgileri aktararak onları yanlış işlerin içine sokmuş. Edindiğimiz bilgilerde Turhan Çömez adının darbenin Başbakanı olarak geçtiğini öğrendik’ dedi...”

‘BÜYÜTÜLECEK BİR OLAY DEĞİL’

Balıkesir gündeminde tartışma yaratan haberin ardından DHA muhabirine telefonda açıklamalarda bulunan milletvekili Uğur şunları söyledi:

“Bu büyütülecek bir olay değil, biz yerel gazeteleri ziyaret edip, demokratik açılımı anlattık. Marmara Bölge Gazetesi’nde Turhan Çömez gündeme geldi. Ben de onunla ilgili görüşlerimi ve duyduğum bazı ididaları dile getirdim. O dönem Çömez, Sarıkızcılarla, Balyozcularla, paşalarla falan toplantılara katılıyordu. Başbakanlığa oynadığını söyledim. Çömez, yurtdışına kaçtığına göre bazı hataları var ki Türkiye’ye dönemiyor.”

ÇÖMEZ AKP’DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

45 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Turhan Çömez, 2002’de Ak Parti’den milletvekili seçildi. Bir süre sonra parti içinde sert çıkışlarıyla dikkat çeken Çömez, 2007’deki seçimlerde aday olmadı. Ak Parti’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Çömez, ‘partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle’ 8 Nisan 2008’de partiden ihraç edildi. 1 Temmuz 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarıldı. Fakat İngiltere’ye gittiği için yakalanamadı.

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)

Gönderi tarihi:

Bir liderin bu kadar kindar, bu kadar intikamcı ve bu kadar eleştiriye tahammülsüz olması inanılır gibi değil. Adam seni eleştirmiş, padişah değilsin, diktatör değilsin. Eleştiri parti içi demokrasinin gereğidir dememiş, partiden atmışsın, neyse olabilir. Fakat kinin yatışmamış, akla hayale gelmez suçlamalar yöneltmişsin. Nefretin dinmemiş, onu da içeri tıkmaya azmetmişsin.

"Padişahım çok yaşa" şakşaklarına bu kadar kapılmak hayra alamet değildir...

Gönderi tarihi:

Bir liderin bu kadar kindar, bu kadar intikamcı ve bu kadar eleştiriye tahammülsüz olması inanılır gibi değil. Adam seni eleştirmiş, padişah değilsin, diktatör değilsin. Eleştiri parti içi demokrasinin gereğidir dememiş, partiden atmışsın, neyse olabilir. Fakat kinin yatışmamış, akla hayale gelmez suçlamalar yöneltmişsin. Nefretin dinmemiş, onu da içeri tıkmaya azmetmişsin.

"Padişahım çok yaşa" şakşaklarına bu kadar kapılmak hayra alamet değildir...

Var mi dünyada bizimkinin benzeri...?

Cavusesku'nun sonucunu hepimiz biliyoruz. Dogu Almanya'nin Honecker'ini de biliyoruz. Bunlar halklarina zulmeden liderlerdir. Gec olsa da yine de halk tarafindan götürüldüler. Evet cok acilar cekildi ama akibetlerinden kacamadilar.

Liderlik vasiflarindan birisi, elestiriye acik olmak özelestiri yapabilmektir. Eger liderim diye tahta cikip elestirenlere kafa tutuyorsa öyle bir insan belki yönetir ama liderlik vasfi yoktur. Evet yönetiyor dogru, kimi yönetiyor iste bu cok önemli... 330 milletvekili eger kendilerini yöneten kisinin lider olmadigini idrak etmek istemiyorsalar ya bundan acizdirler ya da bir daha milletvekili sectirmez bizi diye korkuyorlardir. Ben böyleleri icin "Tencere yuvarlandi kapagini buldu" diyorum. Düsünün ki kendilerini yönetene 'padisah'dediler, kimseden cit cikmadi demek ki, onlar da onu padisah olarak kabul etmisler, padisahin emrinden cikilmaz. Kendilerini yöneteni "Peygamber " yaptilar kendi kendilerine kizacaklari yerde, muhalefetle kavgaya tutustular.

Ya ben gercekten utaniyorum bunlardan...

saygilarla

Gönderi tarihi:

DAR be

:D Neydi, "dar gelir aslanıma dar gelir" diye bir şarkı vardı! Kibariye söylerdi.

O değil de, "darbe çıkacak, darbe çıkacak, iyi bakın, civciv çıkacak kuş çıkacak, bakın bakın cambaza bakın!" derken DABBE çıkacak!

Kıyamet yakın! Mehdiler çoktan piyasada zaten. 2012 filan diyolar! :unsure::lol:

Gönderi tarihi:

Valla halkın bir kesimine "beni sizin oylarınız iktidar yapmadı ki" diyen, kendisine oy vermeyenleri patates cumhuriyeti halkı kabul eden (hocası da kendi dininden olmayanlar için bu dinden oldukları iddiasını ortaya atmıştı) bir demokratik!!! başbakan ben hiç görmedim.

Sahi, bakıyorum raflarda hiç tekel sigarası göremiyorum. Paso yabancı sigara dolu!

Yani ister istemez insan sigara kısıtlamasının da oyunun bir parçası olduğunu düşünüyor. Yani şu AKPnin allah rızası için hiç mi bir iyi icraatı yok, bu kadar mı kötü? deseler, var deyip sigara kısıtlamasını iyi icraat olarak gösterirdim, o da güme gitti!

Yav kardeşim, bu sigarayı yasaklayacaksan getir meclise, satışı esrar gibi yasak olsun. Valla billa ben varım, desteklerim de üstelik!

Ama tekeli kapat, düşük anlaşmalı sat, alan bilmem kaç katı fiyata hemen tekrar satıp voliyi vursun, üstüne üstlük tekel kalmayınca piyasayı yabancı sigara kaplasın! Kardeşim bu mal satılacak mı, satılmayacak mı? Satılmayacaksa çıkar yasayı, yasakla. Satılacaksa niye yerlisini sattırmıyor da yabancısını sattırıyorsun?

Ya valla daha uyanmayacaksak, ben daha ne diyim? Mercimek Meksika'dan, nohut Brezilya'dan, sahi bundan sonra donumuz nerden ithal edilecek? Donumuz da satıldı, haberimiz yok mu yoksa? Valla politika "ohooo, demirefe valla sen de ayakta uyuyorsun, donumuz mu kaldı, çoktaaaan, onu da Dominik Cumhuriyetinden ithal ediyoruz, haberin yok mu?" desen şaşmayacağım!

Gönderi tarihi:

İktidar niye Karayollarını kapatmaz? Zaten yolları firmalara ihale ediyorsun, yılda bir kar yağarsa tutarsın bir özel firma, yolları açıverir. Niye Bayındırlığı satmaz? Piyasada bir dolu firma var, verirsin projeyi çizer. İhale edersin yapar. Niye inşaat sektörüne girdikçe girer, o alanda özelleşmeyi bir anda unutur?

Niye Tekel satılır? Niye enerji sektörü? Niye telekomünikasyon? Niye nerde ya stratejik, ya kâr eden kurumlar varsa hep öncelik onlara verilir?

Rantı, vurgunu, "bizim oğlan" kayırmacılığına gelince devlet! Kaymak yiyemediği yerde kaymağı yemenin yolunu bulmak için özelleştirme... Bunun adı budur...

Gönderi tarihi:

:D Neydi, "dar gelir aslanıma dar gelir" diye bir şarkı vardı! Kibariye söylerdi.

O değil de, "darbe çıkacak, darbe çıkacak, iyi bakın, civciv çıkacak kuş çıkacak, bakın bakın cambaza bakın!" derken DABBE çıkacak!

Kıyamet yakın! Mehdiler çoktan piyasada zaten. 2012 filan diyolar! :unsure::lol:

DAR be planı yapanların vaziyetine bakıyorda insan şunu söylemekten kendini alamıyor.

daha :lol: be DAR :lol: olun emi, sizi gidi cuntacılar sizi.

Gönderi tarihi:

Cavusesku'nun sonucunu hepimiz biliyoruz. Dogu Almanya'nin Honecker'ini de biliyoruz. Bunlar halklarina zulmeden liderlerdir. Gec olsa da yine de halk tarafindan götürüldüler. Evet cok acilar cekildi ama akibetlerinden kacamadilar.

Liderlik vasiflarindan birisi, elestiriye acik olmak özelestiri yapabilmektir. Eger liderim diye tahta cikip elestirenlere kafa tutuyorsa öyle bir insan belki yönetir ama liderlik vasfi yoktur. Evet yönetiyor dogru, kimi yönetiyor iste bu cok önemli... 330 milletvekili eger kendilerini yöneten kisinin lider olmadigini idrak etmek istemiyorsalar ya bundan acizdirler ya da bir daha milletvekili sectirmez bizi diye korkuyorlardir. Ben böyleleri icin "Tencere yuvarlandi kapagini buldu" diyorum. Düsünün ki kendilerini yönetene 'padisah'dediler, kimseden cit cikmadi demek ki, onlar da onu padisah olarak kabul etmisler, padisahin emrinden cikilmaz. Kendilerini yöneteni "Peygamber " yaptilar kendi kendilerine kizacaklari yerde, muhalefetle kavgaya tutustular.

Ya ben gercekten utaniyorum bunlardan...

saygilarla

Sn.Politika, ya siz bu halka çok güveniyorsunuz, ben sizin kadar emin değilim. Profesör ünvanlı koca koca kişiler anlaşamıyorlar, halk kime inanacak, doğruyu kim söylüyor? Hergün değişik bir bomba haber, bilgi kirliliği, yargı mensupları birbirini içeri atıyor. Normal bir ülkede bu olaylardan biri olsa ne bakan kalır ne de hükümet.

2007 seçimlerinden önce esnafı, fındıkçısı, memuru, işçisi ağlıyordu; sonuç % 47.

Çavuşescu yu da herhalde ABD götürmüştür. İnsanın aklı almıyor adamlar okyanus ötesinden dünyayı kafalarına göre dizayn ediyorlar; biz kendi ülkemizi bir türlü düzene sokamıyoruz.

saygılarımla...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.