Φ S&S Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Demokratik Toplum Partisi (DTP) kapatılması ile birlikte ülke gündemi değişti ve değişmeye devam ediyor. 2007 yılının kasım ayında açılan kapatma davasının 2009 yılının aralık ayından sonuçlanması ve kapatılma kararı verilmesi ile 9 kasım 2005 günü kurulan partinin 4. yılında kapatıldığı gördük. Partilerin kapatılması demokratik ülkelerde hoş karşılanmayan bir durum, fakat her ülkenin kendi bütünlüğünü sağlamak için yapılması gereken yapılır. Danıştay’ın verdiği kararı doğru buluyorum. Hakimlerimiz ve savcılarımızı sorgulamak bana ve bizlere düşmez ama bir vatandaş olarak yerinde bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim. DTP öncesinde de Pkk yandaşı olan ve ülkeyi bölücü faaliyetlerde bulunan partilerin kapatılmasına şahit olduk. Bu yazımda anlatmak istediğim Anayasada parti kurmak için gerekli şartların daha ayrıntıya inerek olmasıdır. Daha önceden kurulan partiler ve DTP gibi neye hizmet ettiği bilinen partiler HEP ( daha sonra DEP olarak isim değiştirdi.), HADEP, DEHAP bu partiler bugünkü DTP çizgisinde olan partilerdir. Bu partileri kuran kişiler ve kişilerin nasıl olduğu kime hizmet ettiği bellidir. Türkiye gibi bir devletin bu partileri kurucuları olan piyonlara oyun oynamaya ve gündemi meşkul etmesini neden göz yumuyor? Bunu anlamakta zorlanıyorum… En son örnek Demokratik toplum partisidir. Sebahat Tuncel yasa dışı örgüt üyesi olmak ile tutuklanmış yargılaması devam ederken seçimde aday gösterildi ve İstanbul 3. bölgesinden vekil oldu. Yasa dışı bir örgüt üyesi olan veya o ithamla yargılamasına devam edilen bir kişinin vekil olarak aday gösterilmesi doğrumudur? Bu bizim Anayasamızda var mıdır? Eğer varsa yargılama aşamasını kapsıyor mu? Bu konu hakkında bilgisi olanlar ve hukukçular yazarlarsa sevinirim. İçime sindiremediğim olaylardan biridir bu Avrupa Birliği uyum süreci diyoruz nerede tuhaf bir şey var gidip onu alıyoruz. Bakın Avrupa ülkelerinde nasıl vekil seçiyorlar. Nasıl geçmiş nesillerini inceliyorlar. Seçme ve seçilme hakkı tabiî ki var. Ama kişi eğer devletin bütünlüğüne zarar verecek ise ileride şuan ki gibi gündemi değiştirecek ise ve ülkede kargaşa yaratacak ise buna önceden engel olunması lazımdır. Yoksa sonuç şuanda olduğu gibi olur. Olaylara engel olmak istenirse engel olunur… Herkes bilinçli olmayabilir. Güneydoğudaki ve ülkemizin bazı bölgelerinde yaşayan ırk ayrımı yapmaksızın bazı vatandaşlarımız bu tür olaylara karşı galeyana gelebilir. Zaten dış güçlerin istediği de budur. Ülkede karışıklık olması halkın ayaklanması, ekonomini etkilenmesi erken seçim…. Eğer biz ülke olarak sağduyulu olursak dış güçlerin oyunlarına gelmeyiz. Türk bayrağında başka güvence yoktur. Başka Türkiye’de yoktur. Tereddütte kalanınız varsa K. Irak’a baksın acaba hallerinde memnunlar mı? “Kürtlerin DTP’ye ve o zihniyette partilere ihtiyacı yoktur. Belirli güçlerin oyunlarına gelmeyin kardeşlerim…” S&S Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Sayın yazar ömrümün hiç bir döneminde DTP ve çzgisine dahil olmadım. Ama yazınızın vatandaşlık, kardeşlik ve hukukla uzaktan yakından alakası yoktur. "Türkiye gibi bir devletin bu partileri kurucuları olan piyonlara oyun oynamaya ve gündemi meşkul etmesini neden göz yumuyor?" diyorsunuz. Allah aşkına göz yumulmadığı gibi fal taşı gibi açık; kaçıncı kapatma, kaç kişi men edildi, kaç kişi yıllarca hapis yattı? Bunları bilmeden yazmak kolaylığı bu olsa gerek. "İçime sindiremediğim olaylardan biridir bu Avrupa Birliği uyum süreci diyoruz nerede tuhaf bir şey var gidip onu alıyoruz" diyorsunuz; mesela ne aldı da zat-ı aliniz beğenmediler? Bir de son olarak "kadeşlerinize" tavsiyeniz olmuş: " “Kürtlerin DTP’ye ve o zihniyette partilere ihtiyacı yoktur. Belirli güçlerin oyunlarına gelmeyin kardeşlerim…” diye. Kürtler "adam" olsalar bu nas,hatinizi dinlerler!... Alıntı
Φ JAN Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Sayın S&S güzel özetlemiş.. Ancak yine de insanın, ''yahu kardeşim hırsızın hiç mi suçu yok?'' diyesi geliyor vallahi.. ''86 yıldır hep mi aynı -tapusuz- ev sahibi suçlu, hain, bölücü olur'' be kardeşim? Bu halk her defasında ''dış güçlerin oyununa gelecek'' kadar akılsız mıdır yani? Köyü yıkılan, dışkı yedirilen, millet vekilleri dahi yakılan, 17 bin sivil masumu öldürülen, 50 bin çocuğu yetim bırakılan, meclise gönderdikleri sadece ve sadece düşüncelerinden ötürü atılan, seçilmiş belediye başkanları ilkokul çocuğu gibi sıraya dizilip kelepçe takılan, cezaevine gönderilenler onlar.. Peki güzel kardeşim hep biz mi haklı olacağız bu yaralı coğrafyada? Peki ya güçlünün haklı olmadığı bir coğrafya yok mudur yer yüzünde? Bu 'bölücü', 'hain', her defasında ''batılıların çirkin tuzaklarına düşen'' bu insanların hiç mi doğruları, güzellikleri yoktur? Hani müzik evrenseldir denilir.. Dilinden, acılarından anlamasaanız dahi ne anlatmak istediklerini anlarsınız ezgilerinden.. Siyasetini bile beğenmeyip, siyasetçilerini görmeye bile tahammül edemediğimiz bu halkın müzikleri bir başkadır bence.. Nette bulduğum ve her defasında dinlerken beni benden alı koyan bu türkü size gelsin sayın S&S.. //www.youtube.com/watch?v=cJmlTuT8uRI Umarım beğenirsiniz.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 DTP ve halk derken önce ne demek istediginizi somutlastirin.Halk diyerek pkk sempatizanlarini Kürtlerle esit tutmaya calisirsaniz ozaman bizim verecegimiz yanit;Biraz daha samimi olun demektir. 550 milletvekilinin 150'den fazlasi Kürt kökenlidir mecliste,ama sizin kitabinizda bunlar asimile olmus Kürtlüklerini kaybetmislerdir.Türkiye'de Türk vatandasi olarak yasayipta hicbirsey olamayan kimse yokken siz bunlari asimile olmuslar diye inkar ederseniz bunun adina PKK sempatizanlarinin kurmus oldugu partiyi KÜRT HALKININ PARTISIDIR DIYE dayatmak denir ki bu gerceklerle bagdasmaz.Ülkemizde sadece Kürtlere degil emperyalizme karsi olan tüm güclere karsi ezme siyaseti vardir.Sadece Kürtler diye lanse etmeye calismak bile ayrimciliktir ve Kürt olmayipta iskence gören,diski yedirilen kim varsa inkar etmektir. Konulari ayirim yapmadan tartismadigimiz sürece biryerlere varamayiz.PKK'nin ve DTP'nin söylem ve isteklerinin ayni olmasi bir tesadüf degildi.Bu iki odak ayniu zamanda ülkeyi bölmeyi hedeflemis odaklardi. DTP'nin kapatilmasina gelince,bunu dogru buluyorum ama bunu bir göz boyamaca olarak kabul ediyorumParti kapatilioyr,iki kisi disinda tüm milletvekilleri siyaset yapma imkanina sahip birakiliyor ne anladik bu kapatmadan simdi.Yani insanlar bu kadar mi akilsiz ki DTP'nin yerine baska bir adla yeni bir parti kurulabilcegini anlamasinlar.Nitekim ayni olmadimi,DTP kapatildi BDP kuruldu.Amaclarinin ne oldugu bilindigi halde bu insanlara yeni bir parti kurma izni verilmesi,Türkiye'nin bölünmesi icin siyaset yapanlarin önünün acilmasi degilmidir?KIMI KANDIRIYORLAR??Emine Ayna degilmiydi bölünmekten bahseden Türk Devletini tehdit eden?Epeki Emine Ayna degilmiydi bölünmekten bahseden devleti tehdit eden,Emine Ayna hala milletvekili bu nasil oluyor peki? saygilarla Alıntı
Φ Misakçı42 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Teşekkürler S&S,yine yerinde tespitlerin yapıldığı bir yazı daha. Öncelikle içimde kalmasın ilk yazmak istediğim şey,sürekli her fırsatta eşit olmadıklarını,mazlum olduklarını,eksik haklara sahip olduğunu iddia edip duran bir etniğin,tabloda görüldüğü gibi Türkiyede,mecliste yaptıklarına bakıldığı zaman nasılda yasakları deldiğini görüyorum. Yani kısacası ailenin tek çocuğu edasıyla kanunlarımıza ters ne varsa meclise giren DTP lilerin çoğunda bunu görmek mümkündür.Sen terör suçlusu olarak aranırken birden dokunulmazlık gibi bir zırhla meclise gir..Şaşılmayacak gibi değil doğrusu,insana pes dedirtiyor işte bu tablolar. Bu arada Jan arkadaşım demiş ki; ''86 yıldır hep mi aynı -tapusuz- ev sahibi suçlu, hain, bölücü olur'' be kardeşim? demiş. tapusuz ev sahibinden kasıt devletsiz,topraksız ,sınırsız sanırım... ayrıca unutulmasında kürtlerin bu ülkeye isyanları 86 yılla sınırlı değildir,sözün sürekli 86 yıla getirilmesi kısacası Türkiye Cumhuriyetine getirilmesi bana göre art niyettir. ve "Siyasetini bile beğenmeyip, siyasetçilerini görmeye bile tahammül edemediğimiz...." bunda emin misiniz? zira sizin yorumunuzda yazdığınız şeyi şimdi ben size soruyorum, "hırsızın hiç mi suçu yok?" siyasetini beğenmemek diye bir şey söz konusu değil,zira siyasetlerinin de bir alıcısı var lakin tahammül edilememesinin sebebini onca şeye rağmen hala anlamamış ve milletin gözünün içine baka baka onca delinen yasaya,onca yapılan örgüt propagandasına rağmen adına tahammülsüzlük diyorsanız, sizede pes!... Alıntı
Φ Buckminster Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Sayın S&S güzel özetlemiş.. Ancak yine de insanın, ''yahu kardeşim hırsızın hiç mi suçu yok?'' diyesi geliyor vallahi.. ''86 yıldır hep mi aynı -tapusuz- ev sahibi suçlu, hain, bölücü olur'' be kardeşim? Bu halk her defasında ''dış güçlerin oyununa gelecek'' kadar akılsız mıdır yani? Köyü yıkılan, dışkı yedirilen, millet vekilleri dahi yakılan, 17 bin sivil masumu öldürülen, 50 bin çocuğu yetim bırakılan, meclise gönderdikleri sadece ve sadece düşüncelerinden ötürü atılan, seçilmiş belediye başkanları ilkokul çocuğu gibi sıraya dizilip kelepçe takılan, cezaevine gönderilenler onlar.. Peki güzel kardeşim hep biz mi haklı olacağız bu yaralı coğrafyada? Peki ya güçlünün haklı olmadığı bir coğrafya yok mudur yer yüzünde? Bu 'bölücü', 'hain', her defasında ''batılıların çirkin tuzaklarına düşen'' bu insanların hiç mi doğruları, güzellikleri yoktur? Hasan Cemal'in Kürtler kitabından bayaa bi etkilenilmiş anlaşılan. Adamlar orda siyaset yapmadılar, ırkçılık yaptılar. Emine ayna'nın, Ahmet türk'ün dediklerine bi bakın isterseniz. İsteklerini gerçekten demokratikçe yapsalardı, demokratik bi tepki alırlardı. Bu gibi tartışmalarda kürtçü ama hümanist!!!!! mesajları okuduğumda, çok duygulanıyorum. Türk filmi izlemiş gibi, senaryo aynı, ajitasyon aynı. Bi taraf suçlu değil tabi ama o bi taraf taleplerini başka biçimde dile getirmeyi bilmiyosa öğrenemiyosa, bu da onların suçu. -Tapusuz ev sahibi- demek ne demek oluyo? Kökeni ne olursa olsun en batılısının en doğuda, en doğulusunun en batıda hakkı var. Asıl bi etniği bi yerin sahibi saymak zaten bölücülük, ayrıştırmacılık. Var sen yargını ver artık. Ben de çingeneleri çok seviyorum, gidip çingene ırkçılığımı yapayım? Sulukule'ye kimseyi sokturmayım mı? Alıntı
Φ S&S Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Yazıma yorum yazdığınız için öncelikle hepinize teşekkür ederim. Ahmet bey yazınızın hukukla yasayla bir ilgisi yok demişsiniz. Burada 1.maddenin A bendinin C Fıkrası şeklinde bir yazı mı bekliyordunuz? Anlamadım. Genel anlamda ülkede olanları ve kimler ile uğraşıldığını gayet açık bir şekilde yazdığımı düşünüyorum. Yazıyı ön yargılı olmadan bir kez daha okumanızı öneriyorum. Kürtler adam olsalar demişsiniz. Bu şekilde bir eleştiri tarzını tasnif etmiyorum. Teşekkürler… Jan: Peki Biz mi hep haklı olacağız derken demek istediğini anlamadım. Biz derken ? doğrular konusuna gelince ülkede sorunlar almış başını gidiyor. Doğruları istiyorsanız çok güzel ütopya yazarım size ama yalan olur… verdiğin link tam değil açmıyor you tube ile ilgili sorunum yok girebiliyorum normalde. Teşekkürler... Misakçı42: güzel yorum yazmışsızın yazıyı iyi sentez etmişiniz teşekkürler. Buckminster: İyi empati yapıyorsunuz aslında anlayan açık açık yazdığım yazılardan da anlar ama önemli olan insanın tarafsız olarak bilgiyi gerçekleri öğrenmek istemesidir. Teşekkürler Alıntı
Φ Buckminster Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Ancak yine de insanın, ''yahu kardeşim hırsızın hiç mi suçu yok?'' diyesi geliyor vallahi.. Devlet her suçlandığında ve de PKK/Kürt Irkçılığı Siyaseti yapanlar her aklanmaya çalışıldığında da biz bunu soruyoruz Jan? Kürtçülere hiç kusur bulduğunuz oldumu şimdiye kadar merak ediyorum? ''86 yıldır hep mi aynı -tapusuz- ev sahibi suçlu, hain, bölücü olur'' be kardeşim? Birlikte yaşamaktan ne anladığınıza bağlı bu biraz. Onları tapusuz ev sahibi olarak görmeniz, onlardan olmayanları tapulu işgalci olarak görmeniz demektir. Orta Asya'ya dönsek memnun olur musun Jan? Arapları da Arap yarımadasına yollayalım. Balkanlardan gelenleri geri sürelim. Kafkaslardan gelenler de kafkaslara. Sorun böyle mi çözülecek? Bu halk her defasında ''dış güçlerin oyununa gelecek'' kadar akılsız mıdır yani? Öyle değil ama o halk her defasından aşiretlerin oyununa gelecek kadar o dediğinizden galiba. O aşiretlerde dış güçlerin oyununa gelecek kadar yönetim geleneğinden kültüründen yoksun ama yine o dediğinize çıkıyo bu da. Köyü yıkılan, dışkı yedirilen, millet vekilleri dahi yakılan, 17 bin sivil masumu öldürülen, 50 bin çocuğu yetim bırakılan, meclise gönderdikleri sadece ve sadece düşüncelerinden ötürü atılan, seçilmiş belediye başkanları ilkokul çocuğu gibi sıraya dizilip kelepçe takılan, cezaevine gönderilenler onlar..Peki güzel kardeşim hep biz mi haklı olacağız bu yaralı coğrafyada? Peki ya güçlünün haklı olmadığı bir coğrafya yok mudur yer yüzünde? İlla güçlü haklıdır diye bişey yok. Zayıf haklıdır diye bişey de yok. Adam çıkıp Kürtçe "biji pkk" diyor, tepki görünce de -bakın ben Kürtçe konuştum diye dışlanıyorum- demeye yatıyor. Kardeş, orada Kürtçe değil, o sloganı atan zihniyet dışlanıyo. Düşünce özgürlüğü dediğin, toplumu bölmek mi, ırkçılık mı? Burada Nazizm yapsam beni mahkum etmeyecekmisin? Adam Kürtçe şarkı söylüyo, içinde Kürdistan'dan, Apo'dan geçilmiyo. Yasaklanınca -Kürtçe yasaklandı- oluyo. Bu ne. Adamlar gelmiş bizim memlekete, bi mahalleye doluşmuşlar, kürt olmayanı içeri sokmuyolar. Bu sefer sen ona tepki gösteriyosun -bakın ben Kürt'üm diye dışlıyolar bizi- diyolar. İşe girmek için başvuruyosun konfeksiyona falan. Patron Mardinli kürt. Önce memleketi soruyo, doğulu değilsen almıyo. İnşaata gidiyosun çalışmaya, kalıpçıların hepsi kürt. İş istiyosun ustadan vermiyo, iş yok diyo. Bakmışın iki gün sonra akrabası da değil ama kürt diye almış birini işe. Babam emekli olacakken, aralarında tek kürt olmayan oydu ve patronları kürttü inşaatta. Patronları babama emekli olacakken çıkış parası vermedi, sigortayı ödememiş. Dava açtık. İşçilerden kimse şahit olmadı, patron kürtmüş efendim. Sonra aynı adam kürt olan bi işçiye aynını yaptı, tüm hepsi şahit oldular, aldı adam çıkış parasını. Babam kürt değil diye kaç senelik emeği boşa gitti. Kürtler çok adiller. Adiller ama kendilerine. Başkalarına değil. Sürü kültürü var. Kürt olmayanları küçük görüyolar. Ötekilerde tepki koyunca edebiyata sarılıyolar -ama biz kürtüz diye dışlıyolar- diye. Doğudakiler batıdakilere para gökten düşüyo sanıyolar. Hayatlarınıda yatarak ederek geçirmekten başka dertleri yok. Yapılan edilen de bundan. Hep güçlü olanmı haklıdır gibi güzel bi düşünceye sarılıp hem haksız hem güçsüz olanı haklı kılmaya çalışmayın. Hem orada bütün Kürtleri de demiyorum ama gördüklerimiz hep öyle. Büyükşehirlerde neden Kürtlerden korkarlar? Neden sevmezler? Kars'a git, Azeriler bir sürü fıkra üretmişler hep Kürtlere karşı, Ermenilere bile değil. Bi söz var -Kürtten evliyayı havada uçarken görsen, taş at indir yere- derler. Yunanlılar, ermeniler için bir sürü kötü düşünce var anadoluda. Ermeni tohumu, yunan tohumu falan derler. Bunlar durup dururken ortaya çıkmadı bu deyimler. Bugün kullanılması yanlış ama haklı nedenleri var. Kürtlere bunların kullanılmasının ve Kürtlerin, Türklerdeki bu düşünceleri beslemelerinin nedenleri var. Kürtlere sempati duyabilirsiniz. Ben de çingeneleri çok severim: olsa da iki tane, atıversek göbecik. Ama çıkıp da Çankaya'da göbek atacak da değilim di mi? Biraz da siz eleştirin Kürtleri. İnsan afrikalı yam yam amcaları da sever ama seviyo diye de gidip jungle da yaşıcak değiliz di mi? Adam kalem tutmayı bile bilmiyosa, bilmiyodur, bunu söyleyebilmek lazım. Alıntı
Φ JAN Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Offf! bunca mesaj bana mı? Ne kadar çok soru işareti görüyorum cümlelerin sonunda, Aman tanrım soydaşlarımın ne kadar da çok soru(n)ları varmışta haberim yokmuş? Sizden ırak kaldığımı hissettim şimdi.. Bu yüzden özür dilerim hepinizden.. ''Kürt tüyü'' işte, beni de çekti kendine..!! Devlet her suçlandığında ve de PKK/Kürt Irkçılığı Siyaseti yapanlar her aklanmaya çalışıldığında da biz bunu soruyoruz Jan? Kürtçülere hiç kusur bulduğunuz oldumu şimdiye kadar merak ediyorum?[/color][/font] İşte bütün meselemiz burada.. Şu 30 yıllık tatsız ''Kürtçülük'' sakızı.. Kürtlerinde ulusal bir mücadele, halk diliyle ''Kürt Kurtuluş mücadelesi'' yürütebileceklerini kabul edemeyen, ''onlar yalnızca bizim kapıcımızdır ve kapıcımız olarak kalacaklardır'' mantığını ne zaman devşireceğiz aceba..? Her defasında ''yabancıların oyununa'' düşmekten kendini alı koyamayan bu akıl yoksunu(!) halkı ne zaman adam yerine koyacağız? Vulpes Vulpes Kurdistanica' yı tanımak ve özgür bırakmak Kürtçülükse evet kendimi ihbar ediyorum ülkenin savcılarına.. Birlikte yaşamaktan ne anladığınıza bağlı bu biraz. Onları tapusuz ev sahibi olarak görmeniz, onlardan olmayanları tapulu işgalci olarak görmeniz demektir. Orta Asya'ya dönsek memnun olur musun Jan? Arapları da Arap yarımadasına yollayalım. Balkanlardan gelenleri geri sürelim. Kafkaslardan gelenler de kafkaslara. Sorun böyle mi çözülecek?[/color][/font] Kürde bir günlükte olsa rahat nefes aldıracaksak ben tasımı, tarağımı hatta adı Şaşkın olan kuşumu da alıp ana yurdum Orta Asyaya dönmeye hazırım valla..!! Ama kendimi geçtim kuşum Şaşkın oraların havasına alışabilmesi koşuluyla dönerim, şimdiden söylemiş olayım.. Biz Türkler olmayınca 'Vulpes Vulpes Kurdistanica' tanınıp, ansiklopedilere girecekse, 'Kola Kurda' vatanımızın tel örgülerini aşıp ülkemize alınacaksa vallahi bir saniye bile durmam buralarda..! Öyle değil ama o halk her defasından aşiretlerin oyununa gelecek kadar o dediğinizden galiba. O aşiretlerde dış güçlerin oyununa gelecek kadar yönetim geleneğinden kültüründen yoksun ama yine o dediğinize çıkıyo bu da.[/color][/font] Yani inanın Kürtler söz konusun olunca her defasında benzer sözleri okudukça söylemiş olduklarınıza inanasım geliyor artık..! Ah şu Kürtler, 'dış mihraklar' yetmiyormuş gibi bir de şalvarlı, pos bıyıklı, 20 çocuklu adamların oyunlarına gelmeleri yok mu, bazen bu Kürtlerin beyinlerine doğuştan 'oyuna gelme' çipi falan mı takılıyor diye düşünmüyorum değil yani.. Ancak fazla düşünmeyeceğim, bu yaşta mitomani olmak istemiyorum bunckmister, ne olur anlayın beni..!! İlla güçlü haklıdır diye bişey yok. Zayıf haklıdır diye bişey de yok. Adam çıkıp Kürtçe "biji pkk" diyor, tepki görünce de -bakın ben Kürtçe konuştum diye dışlanıyorum- demeye yatıyor. [/color][/font] Diyorum ya işte ağzımızdan 30 yıldır düşüremediğimiz bu tatsız sakızı çıkaramayıp, Kürtlerin 86 yıl önce kaçırıp bugün bin pişman oldukları Uluslaşma trenini şimdi düşe kalka yakalamaya çalışmalarını anlamamaya devam edersek daha çok ''biji ...'' duyup damarlarımızdaki 'asil kanımızı' beynimize sıçratacağız.. Bu yüzden diyorum ki gelin bu paranoyalık ve mitomani hastalığından kurtulalım yol yakınken.. Papua Yeni Ginelilerin bile uluslaşmasını anladığımız gibi yanı başınızdaki, sağımızdaki, solumuzdaki 40 milyonluk Kürtlerin uluslaşma mücadelelerini de anlayalım zaman varken.. Yer yüzünde tanımadığımız tek hayvan olan Kürt tilkisi 'Vulpes Vulpes Kurdistanica' yı azad eylemek ne çok geç ne de erken.. Yoksa alim allah, iki hastalık birden götürür insanı vallah..!! Bizden söylemesi.. Alıntı
Φ Misakçı42 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 İşte bütün meselemiz burada.. Şu 30 yıllık tatsız ''Kürtçülük'' sakızı.. Kürtlerinde ulusal bir mücadele, halk diliyle ''Kürt Kurtuluş mücadelesi'' yürütebileceklerini kabul edemeyen, ''onlar yalnızca bizim kapıcımızdır ve kapıcımız olarak kalacaklardır'' mantığını ne zaman devşireceğiz aceba..? Her defasında ''yabancıların oyununa'' düşmekten kendini alı koyamayan bu akıl yoksunu(!) halkı ne zaman adam yerine koyacağız? Vulpes Vulpes Kurdistanica' yı tanımak ve özgür bırakmak Kürtçülükse evet kendimi ihbar ediyorum ülkenin savcılarına.. Özür dilerim arkadaşım,bana yazılmamış bir yazı olmasına lakin kafama takılan özellikle bu kısmı sizden alıntı yapıyorum ve soruyorum. Yukarıda kürtlerin vermiş olduğu bir ulusal mücadeleden bahsediyorsun, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında,Türkü,kürtü,lazı çerkezi,gürcüsü,arabı kısacacı TC vatandaşı olan tüm etnikler bir ulustur,bu ulusta Türk Ulusudur. Yani bu topraklarda başka bir ulus mücadelesi verilemez,helede kendi ülkende kendi devletine karşı verilebilecek bir ulus mücadelesi demek ben başlı başına bir devletim ve bu devleti oluşturan ulusum demektir!Bu kabul edilemez. Kürt Kurtuluş Mücadelesi kimden ,neyden bir kurtuluş bu? Kürtlerin yylardır dış mihraklarca akıl oyunlarıyla türlü nedenlerden dolayı bu topraklarda hep isyanlara neden oldukları ve bunun adına ne derseniz diyin bu asiliklerininde genetik olduğu düşüncesindeyim,zira sınır topluluklarında bir kimlik arayışı her zaman olduğu için ve kürtlerde bir türlü atalarını kestiremdikleri için hep bu oyunlara gelmişlerdir. Apo bile "bir halkı savunmak" kitabında kürtlerin nasıl varlıklar olduğunu anlayamadığını ne insana benziyorlar,ne hayvana üçüncü bir cins varlıklar diyorsa ve kürtlerin medenileşmesini,çağdaşlaşmasını pkk ile gerçekleştiğini dile getirip ardından bu söylemlerle milyonları önüne katıyorsa ve bu söylemlerden kürt halkı rahatsız değilse, biz neden onlar için endişelenelim ki? demek ki kürtler kendi idraklarıyla ve akıllarıyla düşünüp hareket eden bir topluluk değilmiş,illa birilerinin onları yönlendirmesi,onları şekillendirmesi gerekiyormuş. ama hata devletin, onlarla yeterince ilgilenmediği,ilgileniyorum sandığı zamanlardada yanlış politikalar uygulamasından kaynaklanıyor. sen okşamadın başlarını devlet olarak,gittiler on ayrı ele okşattılar:) Saygılarımla. Alıntı
Φ Buckminster Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Jan, söylediklerinin sadece Kürtlerin bakış açısının ve komplekslerinin yansıması olduğunu düşündüğümü söylemek bile istemiyorum ama Ahmet Türk'e ev vermeyen Mardinli Kürt müteaahide Ahmet Türk'ün verdiği yanıt ne kadar haklı olduğumu düşündürdü bana. Adamın evidir, ister verir ister vermez. Ahmet Türk bunu sindirememiş, diyo ki -O da Mardinli ama hem de benim gibi Kürt. anlamıyorum!-. Anlamaz tabi, belli ki müteahhid, onun gibi ırkçı kafa yapısı ile düşünmüyor. Ahmet Türk adamın yaptığının insani değeri ile değilde kürtlükle ilgisine bakabiliyor sadece. Diğerleri de öyle. Taksim de Kürtçüler eylem yapmışlar. Adamın biri çıkıp 'peki şehitler ne olacak!' dedi diye, nenem kadar kadın çıkıp küfretti, genç kız çıkıp koca adamı dövmeye kalktı. torunu yaşındaki genç tokat vurdu. diğerleri de linç edecekti polis araya girmese. Sana sadece yazındaki ifadeleri şöyle dönüp dönüp tekrar okumanı rica edeceğim arkadaşım benim. Onların önce kendi kendilerini adam yerine koymaya ihtiyaçları var. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2010 DTP ve halk derken önce ne demek istediginizi somutlastirin.Halk diyerek pkk sempatizanlarini Kürtlerle esit tutmaya calisirsaniz ozaman bizim verecegimiz yanit;Biraz daha samimi olun demektir. 550 milletvekilinin 150'den fazlasi Kürt kökenlidir mecliste,ama sizin kitabinizda bunlar asimile olmus Kürtlüklerini kaybetmislerdir.Türkiye'de Türk vatandasi olarak yasayipta hicbirsey olamayan kimse yokken siz bunlari asimile olmuslar diye inkar ederseniz bunun adina PKK sempatizanlarinin kurmus oldugu partiyi KÜRT HALKININ PARTISIDIR DIYE dayatmak denir ki bu gerceklerle bagdasmaz.Ülkemizde sadece Kürtlere degil emperyalizme karsi olan tüm güclere karsi ezme siyaseti vardir.Sadece Kürtler diye lanse etmeye calismak bile ayrimciliktir ve Kürt olmayipta iskence gören,diski yedirilen kim varsa inkar etmektir. Konulari ayirim yapmadan tartismadigimiz sürece biryerlere varamayiz.PKK'nin ve DTP'nin söylem ve isteklerinin ayni olmasi bir tesadüf degildi.Bu iki odak ayniu zamanda ülkeyi bölmeyi hedeflemis odaklardi. DTP'nin kapatilmasina gelince,bunu dogru buluyorum ama bunu bir göz boyamaca olarak kabul ediyorumParti kapatilioyr,iki kisi disinda tüm milletvekilleri siyaset yapma imkanina sahip birakiliyor ne anladik bu kapatmadan simdi.Yani insanlar bu kadar mi akilsiz ki DTP'nin yerine baska bir adla yeni bir parti kurulabilcegini anlamasinlar.Nitekim ayni olmadimi,DTP kapatildi BDP kuruldu.Amaclarinin ne oldugu bilindigi halde bu insanlara yeni bir parti kurma izni verilmesi,Türkiye'nin bölünmesi icin siyaset yapanlarin önünün acilmasi degilmidir?KIMI KANDIRIYORLAR??Emine Ayna degilmiydi bölünmekten bahseden Türk Devletini tehdit eden?Epeki Emine Ayna degilmiydi bölünmekten bahseden devleti tehdit eden,Emine Ayna hala milletvekili bu nasil oluyor peki? saygilarla Hadi sizin dediğiniz gibi yapalım ki zaten olması gerekende odur,Pkk sempatizanı ve Diğer Kürtleri ayıralım,örneğin kendimden örnek vermek istiyorum,Ben bu yaşıma kadar hiçbir yasadışı faaliyete karışmadım,bu bayrağın bayrağım,ülkeninde ülkem,Türk'lerinde kardeşim olduğu düşüncesinde olan bir Kürdüm,benim dedem doğu cephesinde mücadele etmiş ve gazi ünvanı almış bir Kürt'tür,ben dedemle her zaman gurur duydum,duymayada devam ediyorum,onun ve arkadaşlarının kurduğu bu ülkeyede sahip çıkıyorum ancak; Dedemin kurulması uğrunda mücadele ettiği,kanını döktüğü bu ülkede bana dedinin ırkından olduğunu inkar et,dedenin dilini yok say dendi,okula başladım,her sabah Türk'lük üzerine yemin ettirildim,halbuki ben Kürt olarakta,''Ne mutlu Kürdüm Diyene'' diyerekte bu ülkeyi çok sevebilirim,yada neden her sabah varlığımı Türk varlığına armağan ediyorum ki ben? Bu kadar bağnaz bir yapı olabilirmi,evet ben Kürdüm bununla gurur duyuyorum ama benim Kürtçeyi öğrenmem,konuşmam,müzik yapmam,Kürtçe konuşmam neden bu ülkeyi bölecek bir durum teşkil etsinki? İşin en ilginç yanı ise son zamanlarda çevremde ve Tv'lerde bu konu ile ilgili konuşanların hemen hepsinin bir yerlerden göç ederek gelmiş kendini Türk sananlar olması ve bunların Türk'çülük/Turancılık yapma çabalarıdır,Dtp'nin kapatılmasına gelecek olursak,İddanamede Pkk üyesi oldukları söylenen Milletvekilleri ile ilgili işlem yapılmayıp,Sayın Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'la İlgili işlem yağılmış olması,Partinin hiçbir aşamasında yer almamış olan Sayın Leyla Zana'nın,Şırnak belediyesinde hayvan toplamakla görevli Abdullah İsnaç isimli çobana siyasi yasak getirilmiş olaması bu kararın ne denli siyasi olduğunu zaten ortaya koymaktadır..... 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2010 Türk'lük üzerine yemin Bunun bir tarihsel atama olduğunu, ırkçılıkla hiç bir ilgisinin olmadığını defalarca açıkladık. Bu empozelere kanmayınız, bunlar her gün beyinlere bu ülkeyi bölmek için emperyalistler ve onların taşeronları tarafından şırınga ediliyor. Bir tarihsel atama üzerine bir ulus bilinci oluşturmanın ne Kürtlüğe, ne Lazlığa, ne Çerkezliğe zerre zararı yoktur, bundan emin olun. Bir iki ırkçı her yerde var, Almanyada dazlağın alası var. Bunu önlemenin yok etmenin demokrasilerde bir yolu yoktur. İster istemez olacak. Pire için yorgan yakılmaz! Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2010 Bunun bir tarihsel atama olduğunu, ırkçılıkla hiç bir ilgisinin olmadığını defalarca açıkladık. Bu empozelere kanmayınız, bunlar her gün beyinlere bu ülkeyi bölmek için emperyalistler ve onların taşeronları tarafından şırınga ediliyor. Bir tarihsel atama üzerine bir ulus bilinci oluşturmanın ne Kürtlüğe, ne Lazlığa, ne Çerkezliğe zerre zararı yoktur, bundan emin olun. Bir iki ırkçı her yerde var, Almanyada dazlağın alası var. Bunu önlemenin yok etmenin demokrasilerde bir yolu yoktur. İster istemez olacak. Pire için yorgan yakılmaz! Evet Pire İçin yorgan yakılmaz ama o yorganı yıkayıp temizleme kudretine sahip olan devlet,bize pire ile yaşamayı dayatırsa o pire çoğalır,sonra ortada ne yorgan kalır,ne yatak,biraz yorulmamak için,Yataktan Yorgandan olmamak için artık bu yorganı yıkayıp,yorgana deyen kirli ellerin lekelerini çıkarıp atmak gerekmektedir,Türk'lük bu ülkede asla sizin dediğiniz şekilde uygulanmadı,buda bir gerçekliktir.... 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2010 Türk'lük bu ülkede asla sizin dediğiniz şekilde uygulanmadı Hayır, tam tersine söylediğim şekilde uygulandı. Irkçılık anlamında uygulanmasını isteyen marjinallere de hiç göz açtırılmadı. Bu devlet hiç bir zaman ırkçı bir temele bir günlüğüne olsun dayanmamıştır, böyle bir iddia havada asılı dağ var iddiası kadar temelsizdir. Turancılık davasını bir araştırın, Türk tanımını ırkçılık anlamında alanlara neler yapılmış. Atsız ve ülküdaşları televizyonlarda çıkıp defalarca atılan dayakları, gördükleri işkenceleri, hapislerde yaşadıkları zorlukları anlattılar. Her çakan şimşeği sizi çarpan birer yıldırım sanma saplantısından vaz geçin... Alıntı
Φ Buckminster Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2010 Evet Pire İçin yorgan yakılmaz ama o yorganı yıkayıp temizleme kudretine sahip olan devlet,bize pire ile yaşamayı dayatırsa o pire çoğalır,sonra ortada ne yorgan kalır,ne yatak,biraz yorulmamak için,Yataktan Yorgandan olmamak için artık bu yorganı yıkayıp,yorgana deyen kirli ellerin lekelerini çıkarıp atmak gerekmektedir,Türk'lük bu ülkede asla sizin dediğiniz şekilde uygulanmadı,buda bir gerçekliktir.... Demirefenin dediği gibi uygulandı. Mhp anlayışını ülkeye hakim anlayış olarak anlamaktan vazgeçin bence. Gerçek olan, Türklüğün, Demirefenin dediği gibi uygulanması, Kürtlerin buna kin beslemesi ve sindirememesi. Kıskançlıkta diyebilirsiniz. 'ama ama neden Türk, neden Kürt değil, bana ne bana ne'. Mızıkçılık mı dersiniz, çekememezlik mi dersiniz bilemem ben. Türkiye tarihine baktığımda, 85 yıl önce de 85 yıl sonra güya hak aramak için 85 yılda aynı yöntemi kullanmaktan başka bi çare geliştiremeyen, düşünemeyen ve ülkeye hep kambur olan kesimden başka bi sorun görmüyorum. bu da başka bi gerçekliktir............................ Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2010 Çok ayılıp bayılmaya, çok şişinip övünmeye, hele ırkçılığa filan hiç gerek yok. Ama Orta Asya'dan Avrupa'ya Anadolu üzerinden bir at başı gibi uzanan bu Türk adı verilen ırk, dünya tarihini baştan sona formatlamış, yeniden yapmış ve yazmış, Türklerin Orta Asya'dan çıkıp batı'ya hareketinden sonra dünya asla eskisi gibi olmamış, kökünden değişmiştir. Bunun hiç lamı cimi yok, ister beğenilsin, ister beğenilmesin. Bu çok açık ve net bir realite. Bu at başına da bu tarihe atama yapılarak Türkiye, halkına da Türkler denmiş. Bunun ırkçılıkla zerre ilgisi yoktur. Tamamen bir tarihe atama yapmadan ibarettir. Çünkü devletler bir tarih temeli üzerinde var olurlar. Tarih bilinci, devlet olmanın olmazsa olmazıdır. Bir atama yapmak zorunludur. Zaten bunun iki şıkkı var, başka alternatif yoktur. Ya ulusal, ya dinsel bir atamaya dayanacaksınız. Her ikisi de tarihsel atamalardır. Hiç bir devlet "biz işte öylesine gökten indik, yerden bittik, leylekler bıraktı gitti" gibi temellerle kurulmaz. Bir tarihsel atamaya dayanmak zorundasınız. Bu atamayı ırkçılığa dönüştürmek isteyenler tabii ki olacaktır. Ben "ne Arap, ne Latin alfabesi! Bizim alfabemiz Uygur alfabesidir" diyenler de tanıdım. Kim prim verdi bunlara? Hiç kimse... Yani akıl var, mantık var. Türklük tarihsel bir atamadan başka bir şey değildir. Zaten Türk diye bir ırk olsa, her yanda orta boylu, çekik gözlü, çıkık elmacık kemikli, yuvarlak yüzlü insanlar görürdünüz. Uygur fresklerine bakın, anlarsınız. Yok öyle bir şey... AB ezgilerine oynamaktan başka hiç bir aslı astarı yoktur ırkçılık iddialarının. Asıl sorun ulusal bütünlüğü parçalamak için ortaya atılan, Şeyh Said ve Molla Rıza'dan beri ısıtılıp ısıtılıp sürülen temcit pilavı, etnikçiliktir. Ulusalcılığı beğenmeyenlerin, çok daha dar ve kısır anlamda bir ırkçılık olan etnikçiliğe sarılması, çok açık ve net bir ironi, bir şaşkınlıktır. Alıntı
Φ Buckminster Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2010 Yönetmek asalet işidir. Bundan 'asil olmak' 'soylu olmak' anlamı çıkmasın. Yönetim doğu toplumlarında gelenek işidir. O geleneği kırmazsan, geldiği gibi gider. Türklerin binlerce yıldır belli bi yönetim anlayışları var, gittikleri her coğrafyada da bunda baskın çıkmışlar, 200- yıldan fazladır da demokratikleşmek için çaba harcıyorlar. Kürtler bin yıldan çok daha fazladır örgütlenemiyolar bile. Artık o yeteneği kaybetmişler. Alıştıkları feodalizmi kırmayı da akıl edemiyorlar. Bugün bölünmek yerine şimdilik özerkliği istemelerinin nedeni de bunu görmeleri. Demokratik Özerk! olup bi 40 yılda yönetim geleneğine kavuşup, sonra da güya referandumla falanla Demokratik Bölünme! gerçekleşecek. Kan dökerek yapamadıkları şey için buldukları en akıllıca çözüm bu! ama yersen! Demokratik Özerk olup, yönetim geleneği ve ideolojisi edinene kadar (binlerce yıldır edinememişler, 40 yılda edinebilirler mi, o da ayrı ama! sonuçta ırkçılık var işin içinde) yine düşman belledikleri Türkiye'nin sırtından geçinmek amacındalar. Bari dik dur di mi? Bari düşman bellediğin devletin sırtından geçinme di mi? Üniversitede çok görürsünüz zaten, bu devletin burslarıyla okuyup, ailesi de doğuda elektriğe para vermezken, vergi kaçırırken, hala pkkcılık yapanlar vardır hep. Aynısı işte. Demirefe'nin dediklerine ekleme yapcaktım ama üzerine artı bi değer koyamıcamıdan dolayı boşuna yazmaya gerek yok. Kelimesi kelimesine katılıyorum. Jungle da en kazançlı yaratık sırtlanlardır. Akıllı olduklarından değil. Hiçbir ava katılmayıp, hiçbir yırtıcıyla kavga yapmayıp, onlardan arta kalanlarla beslenmeyi alışkanlık edindiklerinden. Alıntı
Misafir Evvelsiz Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2010 Dtp'nin bilinçli politikası zaten kapatılmayı getirecekti bunu her dtp li bilir..Dtp nin somut rasyonel bir politikası yokki..Bir tarafta apo ve saz ekibine duyulan nefret bir yanda sadece apo ve pkk nın meşrulaştırılması gayesinden temel alan bir yaklaşım..Peki soruldumu Kürt halkına "dtp nin parti programı apo ve pkk ya endekslidir,kabul ediyor musunuz" diye?..İnsanları mazlum,ezilmiş bir halk masalına inandırarak içlerinde bastırdıkları duyguları harekete geçirerek Kürt halkının apo ve pkk ya destek verdiğini mi zannediyorsunuz?..Evet öyle zannediliyorki dtp nin tek somut politikası bu olabilmiştir..Zaten başka alternetifte yok dtp nin olabilecek tek politikası budur..Politikanın gereklerini pratikte yerine getiremeyen bir partinin kapatılması rahatsız etmelidir mi bizleri?... Alıntı
Φ JAN Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2010 Peki soruldumu Kürt halkına "dtp nin parti programı apo ve pkk ya endekslidir,kabul ediyor musunuz" diye?..İnsanları mazlum,ezilmiş bir halk masalına inandırarak içlerinde bastırdıkları duyguları harekete geçirerek Kürt halkının apo ve pkk ya destek verdiğini mi zannediyorsunuz?.. Evet Kürt sorununu Uğur Dündar misali Türk medyasının sinsi palavralarından öğrenmeyen bir Türk olarak ben aynen öyle zannediyorum.. Siz Kürtlere dışkı yedirildiğini de mi inkar edeceksiniz? O dışkıyı Kürtlere PKK lılar mı yedirdi yoksa ''kahraman'' Türk askerleri mi? Yalnızca bu soruma cevap verin.. Beğeniriz ya da beğenmeyiz (örneğin ben Aponun burnunu pek beğenmiyorum), Abdullah Öcalan en az 3,5 milyon Kürdün siyasi muhatabıdır.. Yüz binlerce el konulan imzaya, on binlerce göz altına ve binlerce tutuklanmaya rağmen yaklaşık 3,5 milyon insan ''Apo benim muhattabımdır'' dedi.. (İnanmassanız internette küçük bir sörfle bu imzaların sahiplerine bile tek tek ulaşabilirsiniz..) Sanırım bu örnek sizin sorunuza cevap mahiyeti taşımıştır.. İyi akşamlar..................... Alıntı
Misafir Evvelsiz Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2010 Evet Kürt sorununu Uğur Dündar misali Türk medyasının sinsi palavralarından öğrenmeyen bir Türk olarak ben aynen öyle zannediyorum.. Siz Kürtlere dışkı yedirildiğini de mi inkar edeceksiniz? O dışkıyı Kürtlere PKK lılar mı yedirdi yoksa ''kahraman'' Türk askerleri mi? Yalnızca bu soruma cevap verin.. Beğeniriz ya da beğenmeyiz (örneğin ben Aponun burnunu pek beğenmiyorum), Abdullah Öcalan en az 3,5 milyon Kürdün siyasi muhatabıdır.. Yüz binlerce el konulan imzaya, on binlerce göz altına ve binlerce tutuklanmaya rağmen yaklaşık 3,5 milyon insan ''Apo benim muhattabımdır'' dedi.. (İnanmassanız internette küçük bir sörfle bu imzaların sahiplerine bile tek tek ulaşabilirsiniz..) Sanırım bu örnek sizin sorunuza cevap mahiyeti taşımıştır.. İyi akşamlar..................... İnsanlara dışkı yedirilmesi olayını duyduk..Diğer olayları da duyduk..Ama bunun ana kucağından kalkıp nedenini bile bilmeden ölen gencecik insanlarla ne alakası var?..Kimse apo yu Kürtlerden muhatap almıyor diye iddia etmiyor..Kürt nufusunun ne kadar olduğuna ilişkin bu forumda sayılar dile getirilmiş..Burada apo nun muhataplığının ölçütü genel geçere hitap etmesiyle doğru ortantılıdır..Kaldıki apo nun muhatap alındığı kesimin nasıl bir siyasi bilince sahip olduğunu bilemeyiz.. Dtp li vekillerin akademik kariyerlerine bir göz atın nette sörf yaparsanız bulmanız 2 dakika sürmez..Hukuk fakülteleri,ziraat fakülteleri v.s. ... En akademik kariyerlilerini gördük mecliste İmralıdan gelecek haberlerin kapısında beklediler..Bu mudur siyasi bilinç?... Kürt halkının kendi iradesi yok mu?..İnsanlık suçundan ötürü hapis cezası almış birisi mi Kürt halkının yegane kurtarıcısı???... Alıntı
Φ JAN Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 .. İnsanlık suçundan ötürü hapis cezası almış birisi mi Kürt halkının yegane kurtarıcısı???... İnsanlık suçu işlediği ''bizim'' devleti alimizin hikayesidir.. Yani ''bizi'' öldürdüğü için teröristtir, insanlık suçu işlemiştir.. (En son Togo milli takımının otobüsüne saldırıp onlarca oyuncuyu yaralayıp, kalecilerini öldüren Afrikalı teröristlerin haberini Türk Medyası (başta Uğur Dündar) ''silahlı gerillaların saldırısı'' olarak vermişti..) (Yine ben Aponun ya da Pkk lıların bizim milli takımımıza saldırdıklarını duymadım.. Aponun posterini açıp sahanın ortasında koşturmak insanlık suçuysa ona bir şey diyemem) Ayrıca savaşta asker öldürmek ne zamandan beri insanlık suçu olmuştur..? Kaldı ki aynı idaalarla Nelson Mandela adında bir ''terörist'' 27 yıl ağır hapis yatmış, cezaevinden çıktıktan sonra Afrikada Tanrıdan sonra en çok sevilen şahıs olmuştur.. Bu şahıs 92 de bizim Atatürk Barış Ödülümüzü ''Türkiye Cumhuriyetinin Kürt halkına zulm ettiği gerekçesiyle'' ret etmiş, cumhur başkanı Süleyman Demirelin mors olmasına neden olmuştur.. Tanıyor musunuz bu şahsı? Buyrun.. Alıntı
Φ Buckminster Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Beyaz ırkçılığını, Kürt sorununu açıklamak için kullanman çok akıllıca gerçekten. Değil mi ki birebir aynı olaylar. Aynı süreç. Tayyib kendini bu ülkenin zencisi ilan etmişti. Sen de Kürtleri bu ülkenin zencisi mi ilan ediyosunuz? Çok gerçekçi. Çooook. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Kürtlerin sadece dörtte biri dtp'yi secmistir ve bunlarda bilindgi gibi Apo yandaslaridir.Zaten sokaklarda molotflar atanlarin dagdakilerden bir farki olmadigini,yediden yetmis tüm Türk Milleti biliyor.Ayrica Türkiye'de bir savas degil terörle mücadele vardir ve de sonuna kadar bu mücadele devam edecektir,ne pahasina olursa olsun.Yani analar aglamasin,cocuklarimiz ölmesin sloganlari sadece "Köprüden gecene kadar"gecerlidir.PKK ve DTP simdi BDP ayni yolun yolcusudur yani bölücü siyasetin kanli terör örgütü ile kravatli üyeleri ayni yoldadirlar. DTP Kürt halkini degil,sadece Apo yandasi secmenin temsilcisidir.Terörle insanlari korkutup sectirdikleri Belediye baskanlarinin ne oldugunu gecenlerde hepimiz gördük.Gördükki bunlar ayni hedeflere hizmet vermektedirler. Apoya gelince,Apo'nun dilinin bu kadar uzamasinin bas sorumlusu Iktidardaki AKP ve onun yolsuzluk dosyalari olan baskani Erdogan'dir.DTP ve Erdogan ayni siyasetin farkli aktörleridir.Ikiside AB ve ABD icazetlidir.Erdogan'in hedefinde tek vatan tek bayrak degil,Kürtlerin yönettigi Güneydogu vardir.Tek vatan tek bayrak sadece secim yatirimidir. saygilarla Alıntı
Φ Buckminster Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2010 Kürtlerin sadece dörtte biri dtp'yi secmistir ve bunlarda bilindgi gibi Apo yandaslaridir. Kürtleştirilmiş arapların, kürtleştirilmiş türklerin, kürtleştirilmiş ermenilerin, kürtleştirilmiş zazaların gibi kendini kürt zannedenlerin toplamının dörtte biri bile değil 3 milyon kişi. 6da ya da 7de biri gibi bişe. Bazı arkadaşlar kendini kürt sananların toplamı için bi kararın alınması için 3 milyon kişinin apo'yu desteklemesini yeterli görüyo. Demokratikler ya ondan. Zaten sokaklarda molotflar atanlarin dagdakilerden bir farki olmadigini,yediden yetmis tüm Türk Milleti biliyor.Ayrica Türkiye'de bir savas degil terörle mücadele vardir ve de sonuna kadar bu mücadele devam edecektir,ne pahasina olursa olsun.Yani analar aglamasin,cocuklarimiz ölmesin sloganlari sadece "Köprüden gecene kadar"gecerlidir.PKK ve DTP simdi BDP ayni yolun yolcusudur yani bölücü siyasetin kanli terör örgütü ile kravatli üyeleri ayni yoldadirlar. DTP Kürt halkini degil,sadece Apo yandasi secmenin temsilcisidir.Terörle insanlari korkutup sectirdikleri Belediye baskanlarinin ne oldugunu gecenlerde hepimiz gördük.Gördükki bunlar ayni hedeflere hizmet vermektedirler. Apoya gelince,Apo'nun dilinin bu kadar uzamasinin bas sorumlusu Iktidardaki AKP ve onun yolsuzluk dosyalari olan baskani Erdogan'dir.DTP ve Erdogan ayni siyasetin farkli aktörleridir.Ikiside AB ve ABD icazetlidir.Erdogan'in hedefinde tek vatan tek bayrak degil,Kürtlerin yönettigi Güneydogu vardir.Tek vatan tek bayrak sadece secim yatirimidir. saygilarla Politika kendini böyle latin amerikadaki devrim hareketlerinin ortasında olduğunu sanan insanlar tabi savaş diye adlandıracak. Kürtlerin çıkardığı sorunu zencilerin ya da latin amerikalıların özgürlük mücadelelerine benzetmek yeterince ilginç zaten. Ergen psikolojisi işte. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.