Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ABDULLAH ÖCALAN VE ERGENEKONCULAR ARASINDAKI ILISKILER

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Türkiye'de yillardan beri insanlarin kafasini karistiran sorularin cevabi yavas yavas su üzerine cikiyor. Apo'nun yakalanis sekli olsun, ucakta "benim annem de Türk ve ben Türk'leri cok seviyorum" sözleri olsun, daha sonra idam edilmekten kurtulus senaryolari olsun insanlarin kafasinda büyük soru isareti birakmisti ve halada var.

Buradan defalarca söylendi, PKK ile ERGENEKONCULAR ve dolayisiyla devlet birimleri ortak calistilar ve halada öyle. Devlet birimler APO'yu kullandilar ve halada kullaniyorlar, ama onlar her defasinda halka yalan söylediler ve söylemeye de devam ediyorlar.

Ergenekon davasinin 2. iddanamesine bakarsak süphelerimizin ne kadar dogru oldugunu görüyoruz.

"'Öcalan maşaydı, Ergenekon ve diğer örgütler kullandı'

11/11/2009 09:40

Ergenekon'un 2. iddianamesinin 248'inci ek klasöründe PKK ilişkisinin irdelendiği polis raporunda ilginç iddia: Öcalan'ın hiçbir zaman PKK mücadelesi içinde yaşamadığı, Ergenekon, diğer örgütler, yabancı servisler tarafından kullanıldığı değerlendirilmektedir

İSTANBUL - 2. Ergenekon davası iddianamesinin 248'inci ek klasöründen çok tartışılacak bir rapor çıktı. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların isteğiyle, terör uzmanı olan, aynı zamanda Ergenekon operasyonlarına katılmış bir emniyet amiri, bir başkomiser ve iki polis memurunun hazırladığı 273 sayfalık raporda ilginç iddialarda bulunuluyor. Akşam gazetesinde Seda Kılıç imzasıyla yer alan habere göre 'Ergenekon ve PKK / Kongra-Gel Terör Örgütü Arasındaki Bağlantı' isimli raporun altında polislerin isimleri yok ama sicil numaraları ve imzaları var.

ÖRGÜTLER ÖCALAN'I KULLANDI

PKK ile Ergenekon davasından tutuklanan kişiler arasında bağlantı olduğu öne sürülen raporun 272'nci sayfasında, İmralı'da tutuklu bulunan PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili de ilginç bir değerlendirme yer alıyor. Raporun sonuç bölümünde Öcalan'ın yakalandığında ilk olarak 'Benim annem de Türk'tür. Bana hizmet etme şansı verilirse hizmet etmeye hazırım' dediği hatırlatılarak Öcalan ile ilgili, 'Bu tarzdaki söylemlerin, aslında Öcalan'ın hiçbir zaman PKK terör örgütünün mücadelesi içerisinde yaşamadığı' ifadesi kullanıldı.

Raporda Öcalan'ın Ergenekon yapılanması, farklı terör örgütleri ve yabancı servislerce kullanıldığı değerlendirmesi yapıldı. Raporda 'Ergenekon' ismiyle tanımlanan yapılanmanın içindeki kişilerin, PKK içinde inisiyatifi ele geçirmeye çalıştıkları, PKK'nın diğer terör örgütleriyle olduğu gibi Ergenekon ile de ilişki ve işbirliğine girdiği öne sürüldü.

KANDİL HATIRASI DELİL OLDU

Ergenekon davası sanıkları ile PKK arasındaki ilişki raporda İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ile partinin Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever ve Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün PKK/Kongra-Gel kamplarında Öcalan ile çekilmiş fotoğrafları ile delillendirildi.

'GÜNDEM DEĞİŞTİRİLDİ'

Raporda 'PKK ile Ergenekon, amaçlarını yerine getirmek için kaosa başvurmaktadır. Bu noktada PKK terör örgütünün yaptığı ve yapacağı sansasyonel eylem ve suikastlar, Ergenekon'un işleyiş yapısıyla örtüşmektedir' dendi. PKK'nın gerçekleştirdiği eylemlerin zamanlamasına bakıldığında bunların, Ergenekon operasyonlarının yapıldığı tarihlere denk geldiği belirtilen raporda, bu eylemlerin gündemi değiştirme çabasıyla yapıldığı öne sürüldü. Bu bölümde Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyon tarihleriyle PKK'nın yaptığı eylemlerin tarihleri tablo halinde gösterildi. Tabloda 22 Ocak 2008'de yapılan Ergenekon operasyon sonrasında 22-27 Ocak tarihlerinde İstanbul'da 26 aracın yakıldığı belirtildi.

KÜÇÜK'ÜN 'PANZEHİR' PLANI

Raporda Veli Küçük ile Ümit Oğuztan'dan ele edilen 'Panzehir' isimli belgeye de atıfta bulunuldu. Bu belgede PKK'nın tamamen tasfiye edilmesi yerine Öcalan'la işbirliği yapılıp, kendilerine 'genç subaylar' dedikleri öne sürülen kişilerin PKK'nın üst düzey yönetici kadrolarının yerlerine getirilmesinin planlandığı belirtildi.

MİT VE TSK'YA SORULDU

PKK'nın önemli ismi Şemdin Sakık da bir gazeteciye yazdığı mektupta PKK ile Ergenekon arasında bağlantı olduğunu öne sürmüştü. Ergenekon soruşturmasının gizli tanıklarından 'İlkadım' da davanın tutuklu sanıklarından Tuğgeneral Levent Ersöz'ün PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık ile iki kez gizlice buluştuğunu iddia etti. Ankara 2 No'lu DGM 1999'da Öcalan'ı mahkum eden kararında, Abdullah Öcalan'ın PKK'yı emir ve talimatlarla sevk ve idare ettiğini belirtmişti. Ergenekon davalarının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de PKK'nın elebaşı Öcalan'ın, Ergenekon terör örgütü üyesi olup olmadığının Genelkurmay Başkanlığı, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden sorulması kararlaştırmıştı. (akşam)"

Gönderi tarihi:

''BENİM ANNEMDE TÜRKTÜR''

Sadece bu söz üzerine Apo Ergenekoncudur, PKK'yla alakası yoktur demek senaryo üretmekten öteye gitmeyecektir..

Apo 90 lı yıllarda Fatih Altaylı' ya verdiği röportajda da aynen bu cümleleri kullanıyor..

''Benim annemde Türktür, bizim Türk halkıyla bir sorunumuz yok, barış için her türlü hizmete hazırız''

Ne hikmetse bu roportaj ve benzeri röportajlar biz Türk halkından gizli tutuluyor..

Neden aceba?

Gönderi tarihi:

''BENİM ANNEMDE TÜRKTÜR''

Sadece bu söz üzerine Apo Ergenekoncudur, PKK'yla alakası yoktur demek senaryo üretmekten öteye gitmeyecektir..

Apo 90 lı yıllarda Fatih Altaylı' ya verdiği röportajda da aynen bu cümleleri kullanıyor..

''Benim annemde Türktür, bizim Türk halkıyla bir sorunumuz yok, barış için her türlü hizmete hazırız''

Ne hikmetse bu roportaj ve benzeri röportajlar biz Türk halkından gizli tutuluyor..

Neden aceba?

Apo'nun yakalanma sürecine ve bicimine iyi bakalim.

Ne olmustu ilk basta. Apo Suriye'den Italya'ya kacmisti ve orada bir süre kaldiktan sonra ülkeyi terk etti ve ucakla Avrupa ülkeleri üzerinde ucuslar yapti, güya kimse inisine izin vermedigi icin en sonunda Kenya'ya uctu ve oradanda gene ne hikmetse yabanci ülkelerin konsoloslari araciligiyla güya sözüm ona Yunanistan'a ucmasi icin ucaga getirilirken yakalanip Türkiye'ye getiriliyor.

Simdi sormak gerek, Apo neden Italya'yi terk etti? Cevap olarak o dönemlerde haberlerde duydugumuz neydi, Italya Apo'ya ya ülkeyi terk edersin yada seni yargilariz dedi. Her akli basinda bir insan Apo icin en garantili ülke Italya oldugunu biliyor, nedenide cok acik. Apo asla Italya tarafindan Türkiye'ye teslim edilmeyecekti, cünki basta idam cezalari olmak üzere cesitli engeller vardi. Apo icin Italya'dami yargilanmak kötüdür yoksa Türkiye'demi? Tabiiki Türkiye'de. Ehh o halde neden Apo Italya'yi terk etti acaba?

Bu gelismeler aslinda Apo, ABD, AB ve Türkiye arasindaki bir pilanin oldugu süphesini artiriyor. Türkiye'nin önüne biraz yem verildi, Apo'yu yakalattirmis göstererek, bu sayede Türkiye yüzünü koruyabildi. Ona karsilikta idam cezasini kaldirdi Türkiye ve gele gele günümüze kadar geldik. Yani Kürt acilimin bas yazarlari bu pilanlari Apo yakalanmadan önce hazirlanmisti. Engel olan Ergenekoncular da görevlerini artik bitirdikleri icin temizlenmesi gerekiyordu ve onuda basardilar.

Olay bu kadar acik ve net.

Gönderi tarihi:

Olay ne yazık ki bu kadar açık ve net değil sayın bakkalcı..

Aponun yakalanmasında tam 36 devletin ismi geçmekte..

ABD, AB, Türkiye arasında bir plan olduğu tespitinize bende katılıyorum.. Hatta İranı, Suriyeyi, İtalyayı hatta ve hatta Rusyayı bile katmak istiyorum..

Ortada dönen çok büyük oyunlar var..

Neden Yunanistan Öcalanı ülkesine davet etti?

PASOK başkanı Kostas Baduvastı sanırım, Ayfer Kayaya telefonda garanti veriyor..

Ancak Öcalan Yunanistan havaalanında kendisini karşılayanlar arasında Baduvası bulamıyor..

Sadece Yunanistan İstihbararından iki kişi kendisini karşılar..

Apo İmralıda : ''O zamana kadar bana büyük bir ilgi gösteren, PKK'ye dost olduğunu ifade eden Yunanistan, son derece kötü yüzünü gösterdi'' diyor..

Daha sonra Öcalan Moskovaya gider ve burada 33 gün kalır..

Dönemin devlet başkanı Boris Yeltsin Öcalanı istemez..

Nedeni ise kendisine gönderilen ABD Dış İşleri bakanlığının ''Acil Notu'' dur..

ABD ile Rusyanın Öcalan üzerinden vardıkları antlaşma ne?

Öcalan İmralıda bu pazarlık için şunu söyler:

'Moskova'da kalmamam için IMF'nin 8 milyar dolarlık kredisi kullanılmıştı. Yine Türkiye'den bu amaçla Mavi Akım Projesi koparılmıştı.'

Ve önemli ayak İtalya...

Öcalan'ın Rusya'dan sonra İtalya'ya gitmesi, beraberinde yeni gelişmeleri getirmişti. Türkiye 14 Kasım'da Öcalan'ın iadesi için başvuruda bulundu, ancak İtalya Adalet Bakanlığı Müsteşarı, Öcalan'ın Türkiye'ye teslim edilmesine karşı olduklarını bildirmişti..

Alman Yeşiller patisi ise Öcalanı Almanyada yargılanmasını istemişti..

Ancak gerek İtalya gerekse de Alman devleti ülkelerinde yaşayan Kürtleri etkileyip, kargaşalara yol açacağı için bu öneriye yanaşmadılar..

Peki sayın bakkalcınında sorduğu gibi neden İtalya Apoyu teslim etti?

Ben bunu İtalyanın mecbur kaldığından ve uluslar arası siyasi baskıdan dolayı, başka seçeneğinin kalmadığından dolayı yaptığını düşünüyorum..

Hatırlayalım..

Öcalan'ı Türkiye'ye iade etmeye yanaşmayan İtalya'ya karşı ambargolar geliştirildi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin ve Dışişleri Bakanı İsmail Cem, 15 Kasım'da Roma'da İtalyan yetkililerini Öcalan'ın iadesi için uyarırken bu ülkeye ekonomik ambargo uygulanabileceği sinyalini de vermişlerdi..

Bu uyarının hemen ardından TOBB ve İTO'nun öncülüğünde İtalyan mallarına karşı boykot kampanyası başladı. Bu arada Apo, İtalyan avukatı aracılığıyla İtalya'dan siyasi sığınma hakkı ister.

Fakat Avrupa Parlamentosu 18 Kasım'da, Öcalan'a İtalya'da sığınma hakkı tanıyan yasa tasarısını reddetmişti..İtalya hükümeti, Öcalan'ın siyasal ağırlığını taşıyamadığı için zor anlar yaşıyordu.

Apo İmralıda, İtalya Başbakanı Massimo Alema'nın yaşadığı zor günler için şunları söylüyordu; 'İtalyan büyük sermaye çevrelerinin ağır tahriki, Avrupa ülkelerinin tam destek vermeyişleri, özellikle Almanya'nın kişiliğini sarsma ve kendisini dayatma tavrının ağırlığı altında inisiyatifli davranamıyordu.'

Aponun yanındaki PKK lı (adını hatırlamıyorum) (kod adı) Cilo, yeni yer arayışlarına ilişkin şöyle konuşuyor:

'İtalya, bize Hırvatistan ve Libya'yı önermişti. Bunların güvenceleri olmadığı için hiçbirini kabul etmedik. O dönem biz de Finlandiya, Norveç ve Avusturya ile görüştük. Bir hafta geçmeden kabul edemeyeceklerini bildirdiler. Güney Afrika yetkilileri ile Avrupa'da iki kere görüştük. Başta kabul ettiler. Fakat bir süre sonra beklemesini söylediler.'

Ve Tarihler 16 Ocak l999'u gösterdiğinde İtalyan Özel Haber Ajansı, Öcalan'ın Roma yakınlarındaki İnfernetto Mahallesi'nde kaldığı evi terk ettiğini dünyaya duyuruyordu..

Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur sn. bakkalcı..

Apo ve yandaşları bugün en çok bu olaylar üzerinde duruyorlar..

Mahkemeye, AİHM e göndermiş olduğu savunmalarında buna değiniyor..

Kendisi bunu uluslar arası komplo olarak değerlendiriyor..

Sayın Bakkalcı bu konu üzerinde uzun süre araştırma yapmışlığım var..

Sorunuz olursa zevkle alırım..

Saygı ve sevgiyle...

Gönderi tarihi:

Olay ne yazık ki bu kadar açık ve net değil sayın bakkalcı..

Aponun yakalanmasında tam 36 devletin ismi geçmekte..

ABD, AB, Türkiye arasında bir plan olduğu tespitinize bende katılıyorum.. Hatta İranı, Suriyeyi, İtalyayı hatta ve hatta Rusyayı bile katmak istiyorum..

.

.

.

Aciklamalariniz icin tesekkürler. Tabii birazda arastirip yazdiginiz icin dahada net olmus. Bir düzeltmem olacak, ben Italya Apo'yu neden teslim etti falan sormadim, dogru aolan soru Apo neden Italya'yi terk etti idi.

Sizin acikladiginiz gercekler dogrultusunda da aslinda Türkiye cumhuriyeti devleti ve yönetenleri halka gercekleri söylemedikleri gözüküyr. Ben Türkiye'nin Italyan mallarini boykot etmesinin bir neden olduguna sahsen inanmiyorum. Türkiye bu tip amgargoyu asla hayata geciremezdi, cünki cogu dalda bagimli yasiyoruz.

Benim sahsi görüsüm, PKK ile devlet birimleri arasinda danisikli dögüs yapildigi ve hatta buna siyasi partiler dahi dahil. bakin en azindan MHP'nin tutumuna. Apo yakalandiktan sonra rahat yasamasi icin koalisyon döneminde her seye amen derken, simdi en keskin Apo karsitligi yapiyor ve günah cikartmaya calisiyor. Anlayacaginiz bana göre her siyasi parti ve akim Apo konusunda belirli görevler üstlenmistir ve bu görevlerinide sonuna kadar sadik sekilde yapmislardir.

MHP, DSP ve ANAP'a Apo'yu idamdan kurtarma görevi verilirken AKP'ye de günümüzde yasadiklarimiz verildi. Tabii bu arada diger artaklarda maskeleri düsmesin diye iktidar disinda olduklarinda her gelismeyi elestiriyorlar.

Gönderi tarihi:

Ya bırakın bu PKK yı Ergenekon kurmuş, işbirliği yapmış filan gibi abuk hayal ürünü safsataları… PKK’yı, ASALA’yı kim kurduysa onlar kurdu. ASALA ile yapamadıklarını PKK ile denediler. Onunla da olmadı, şimdi ASALA ile yapamadıklarını Ermeni açılımı ile, PKK ile yapamadıklarını da Kürt açılımı ile legal görülen ve gösterilen bir zeminde yapmaya havale ettiler!

Bu abuk senaryoları üreten, daha doğrusu aldıkları AB direktifleri doğrultusunda bu doğrultuda çaba gösteren akıldanelerin son ortaya attıkları abuk senaryo, tüm foyalarını ve zeka düzeylerini ortaya koydu: Cep telefonu ile helikopter düşürme safsatası millete eğlence, fıkra oldu. Bunların zeka düzeyi bu seviyelerde bulunmaktadır. E, tabii, çekilen iplerle oynayan kuklalarda zeka olmasını beklemek abestir.

Olay tamamen bir Çekoslavakyalaştırma sürecidir. Bu uydurma senaryoları üreten akıldaneler de mütahidin taşeronunun çırağının ayakçıları… Bu uydurmalara kanmayın. “Fırsatı kaçırmayalım” açıklamasının Slovakya dönüşü ayak tozu silinmeden yapılmış olması tesadüf mü, manidar mı bilemiyorum ama, plan çok net bir kesinlikle budur.

Terörü kullanarak doğrudan bölme planı tutmadı. Legaliteyi kullanarak iki aşamalı bölme planına geçildi. Önce Çek-Slav ortak devleti misali Türk-Kürt ortaklığı legalleştirilecek, sonra Çekoslavakya nasıl Çekler ve Slovaklara ayrıldıysa, planın bu ikinci ve esas aşamasına geçilecek.

Bunu görmemek için sağır sultan bile olmak yetmez, saftirik sultan olmak da yeterli değil, başka bir tür sultan filan olmak gerekiyor…

Gönderi tarihi:

Başka bir araştırmaya görede Ankarada öğrenci olan Öcalan o yıllarda yasak olan bir dergiyi dağıtırken gözaltına alınıyor ve bir kaç gün sonra cebinde birsürü dolarla suriyede çıkıyor,Pkk kurulduktan sonra kamplarını ilk ziyaret edenlere bakın Veli Küçük,Doğu Perinçek,Öcalan'la kol kola diz dize resimler çekiniyorlar,o resimlerden bazılarında veli Küçük'ün pkk militanlarına hitaben konuşma yaptığıda görülüyor,ee insanın aklı ister istemez karışıyor bu durumda değilmi?

Gönderi tarihi:

Birtakim siyasi dümenlerle yaratilmis olan ve hedefinin tamamen Atatürkcüler oldugu bilinen Ergenekon senaryosuna yeni yeni perdeler eklemlemek icin senaristler yogun bir caba icersine giriyorlar.Düne kadar sayin olan teröristbasini simdi Ergenekonculukla suclamaya basladilar.Tünelin sonunda cikis bulamayanlar simdi yan yollari denemeye basladilar.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.