Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İSTANBUL Küçükçekmece’de, dün saat 20.00 sıralarında İETT otobüsüne yapılan molotoflu saldırıda yüzü, kolları ve bacakları yanan 17 yaşındaki Serap Eser’in babası Zübeyr Eser, son duraktaki aydınlatmanın yetersiz olduğunu belirterek, "Defalarca yetkililere söyledik ama kimse bizi dinlemedi. Bölgede bu tip saldırılar çok oluyor, o yüzden korkuyoruz" dedi.

Üniversite imtihanı için Kültür Dersanesi’ne giden Serap Eser dün akşam Kanarya’daki evine dönmek için 89-A numaralı Söğütlüçeşme-Zeytinburnu otobüsüne bindi. Otobüs, saat 19.40 sıralarında Yeni Söğütlüçeşme Yolu’ndaki, Papatya Durağı’na yanaşırken ortaya çıkan 5-6 kişilik grup otobüse molotof kokteyleri attı. Arka kapıdan içeri giren bir molotofun patlamasıyla, inmek için kapıya yanaşan Serap Eser alevler arasında kaldı. Genç kıza ilk müdahale, kızını almak için durağa gelen baba Zübeyr Eser ile yoldan geçen araç sürücüleri tarafından yapıldı. Serap Eser’in vücudunu saran alevler, bir sürücünün getirdiği yangın söndürücü tarafından söndürüldü. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık ve Kronik Yara Tedavi Merkezi’nde tedavi altına alınan Serap Eser’in vücudunun yüzde 25’inde üçüncü derece yanık meydana geldiği belirtildi. Tüm gün yoğun bakımda kalan genç kızın hayati tehlikesi bulunmadığını belirten yakınları tedavi sonrası yanık izi kalmayacağını söylediler.

Elinden yaralanan Zübeyr Eser ise, “Kızımı bekliyordum. Otobüs yanaşırken birden ortaya çıkan 5-6 kişi ellerindeki yanan şişeleri otobüse attılar. Otobüste 4-5 kişi vardı. Kızım inmek için kapıya geldiği için ateş onu sardı. Başkası yaralanmadı" dedi. Durak çevresinde ışıklandırma olmamasından şikayet eden Eser "Yetkililere defalarca ‘Burayı ışıklandırın ya da bu durağı kaldırın’ dedik. Kimse bizi dinlemedi. Bu tip saldırılar burada çok oluyor. Başımıza daha kötü şeylerin gelmesinden korkuyoruz" dedi. Eser ailesi, saldırganlar tarafından fişlenmek istemedikleri için görüntü vermek istemedi.

HURRİYET

Gönderi tarihi:

Yapanları lanetliyorum..

Evet yapanları lanetliyoruz,ve bunu açılımın görüşüleceği günlerde yapmalarınada dikkat etmek gerektiğini füşünüyorum,bu açılım sürecinde,Ülkemizin sorunlarının çözümsüzlüğünden rant elde edenler saldırılarını arttırabilirler,bu tür şeylerede dikkat edip galeyana gelmemek lazım....

Gönderi tarihi:

Evet yapanları lanetliyoruz,ve bunu açılımın görüşüleceği günlerde yapmalarınada dikkat etmek gerektiğini füşünüyorum,bu açılım sürecinde,Ülkemizin sorunlarının çözümsüzlüğünden rant elde edenler saldırılarını arttırabilirler,bu tür şeylerede dikkat edip galeyana gelmemek lazım....

Açık konuşun lafı nereye getiemeye çalışıyorusunuz

Gönderi tarihi:

Açık konuşun lafı nereye getiemeye çalışıyorusunuz

Bu ülkenin sorunlarının çözülmesini istemeyenler var,şehit cenazeleri gelsinde biraz daha boy gösterelim diyenler var, onu diyorum bu günlerde bu tür saldırı yapıp halkı karşı karşıya getirmek isteyenler olabilir,uyanık olmak lazım....

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Küçükçekmece’de 17 yaşındaki lise öğrencisi Serap Eser’in el, yüz ve bacaklarının da yanmasına neden olan İETT otobüsüne molotoflu saldırının faili olarak 7 kişi yakalandı.

Yaşları 17 ile 18 arasında değişen zanlıların PKK terör örgütü gençlik yapılanması içinde olduğu belirtildi. Polis ekipleri, uzun süren bir takibin ardından Okmeydanı’nda tespit ettiği adreslere önceki gün operasyon düzenledi. Baskında İstanbul genelinde molotoflu saldırı olaylarına karıştığı öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan kişilerin 8 Kasım’da Söğütlüçeşme-Zeytinburnu otobüsüne 19.40 sıralarında molotofkokteyli atan kişiler olduğu ortaya çıktı. Suçlarını itiraf eden zanlıların Serap Eser’le aynı yaşlarda olduğu görüldü

Hürriyet

Gönderi tarihi:
Bu ülkenin sorunlarının çözülmesini istemeyenler var,şehit cenazeleri gelsinde biraz daha boy gösterelim diyenler var, onu diyorum bu günlerde bu tür saldırı yapıp halkı karşı karşıya getirmek isteyenler olabilir,uyanık olmak lazım....

Küçükçekmece’de 17 yaşındaki lise öğrencisi Serap Eser’in el, yüz ve bacaklarının da yanmasına neden olan İETT otobüsüne molotoflu saldırının faili olarak 7 kişi yakalandı.

Yaşları 17 ile 18 arasında değişen zanlıların PKK terör örgütü gençlik yapılanması içinde olduğu belirtildi. Polis ekipleri, uzun süren bir takibin ardından Okmeydanı’nda tespit ettiği adreslere önceki gün operasyon düzenledi. Baskında İstanbul genelinde molotoflu saldırı olaylarına karıştığı öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan kişilerin 8 Kasım’da Söğütlüçeşme-Zeytinburnu otobüsüne 19.40 sıralarında molotofkokteyli atan kişiler olduğu ortaya çıktı. Suçlarını itiraf eden zanlıların Serap Eser’le aynı yaşlarda olduğu görüldü

Hürriyet

Yok be İlker, Biji'ye söylenecek laf mı şimdi bu?

PKK barış yanlısıdır bilmiyor musun?

PKK'lı bir genç kesinlikle böyle bir saldırı gerçekleştiremez!

Kesin Ergenekonculardır yapanlar...

O değil de, Ceylan kızcağız üzerinden duygu sömürüsü yapanlar,

Bu kızcağızın hakkı konusunda niçin başlıklar açıp sorgulamıyorlar,

Bunu düşünüyorum ben...

Ya da aslında düşünmüyorum:

Nedeni belli;

Çünkü o kız Kürt değil!

Gönderi tarihi:

Yok be İlker, Biji'ye söylenecek laf mı şimdi bu?

PKK barış yanlısıdır bilmiyor musun?

PKK'lı bir genç kesinlikle böyle bir saldırı gerçekleştiremez!

Kesin Ergenekonculardır yapanlar...

O değil de, Ceylan kızcağız üzerinden duygu sömürüsü yapanlar,

Bu kızcağızın hakkı konusunda niçin başlıklar açıp sorgulamıyorlar,

Bunu düşünüyorum ben...

Ya da aslında düşünmüyorum:

Nedeni belli;

Çünkü o kız Kürt değil!

İzlediğim hemen tüm forumlarda Ceylan için hem Kürt hem Türk kökenli insanlar binlerce yazı yazdı...Medya günlerce bu olayı tefrika haline getirdi...TSK liberal solcuların ve Kürt bölücülerin hedef tahtası yapıldı...Bir sürü entelektüel ağıtçı Ceylan'ın köyüne gidip,duyarlılık gösterisi yaptı....

Peki Ceylan için bunca jest-mimik yapanlar...PKK lıların molotof kokteyli ile sivil hedeflere yaptıkları saldırılarda yaktıkları Serap Kız için neden aynı ritüelleri yapmadılar?...

Bu olayda TSK ne saldıracakları...suçlayacakları bir yön bulamadıklarından olmasın....

Yazık...nalıncı keserine dönmüş vicdanlara yazık...

Gönderi tarihi:
Bizim hiç kimsenin etnik kimliği ile sorunumuz yok,orada o saldırıyı yapanları kınayıp,Licede ceylanların ölümünde susanlar,konuyu örtpas etmeye çalışanlar üzerlerine alınsınlar sayın boşig....

Ceylan'ı kimin öldürdüğü ortaya çıksın;

Kim olursa olsun hesabını sorarım...

Hiçbir tabu'm yoktur bu konuda, merak etmeyin...

Fakat ben, daha katili ortaya çıkmadan, kimseyi katil ilan etmiyorum değil mi?

"PKK yapmıştır" bile demedim...

Sizin ne düşündüğünüzü sorgulayalım mı bu konuda?

Suçu doğrudan ve hiç sorgulamadan kime attığınızı?

Molotof kokteyli ile yanan kız da bizim canımız,

Ceylan'da bizim canımız...

Fakat biz, molotofla yanan kız Kürt değil diye savunmuyoruz onun hakkını...

O insan olduğu için savunuyoruz...

Ceylan'ın hesabını da Ceylan "Kürt" ya da "Kürt değil" diye sormam sizin gibi...

İnsan olduğu için sorarım...

Ceylan ölünce "Bir Kürt'üz, bizden ne istiyorsunuz" propagandası yapıldı...

En hümanisti! bile bu kızcağızı sömürdü...

Bu süreç önemli...

PKK sempatizanları şiddeti halka ve polis karakollarına taşıdı artık;

Bakalım halka yönelik şiddete, kim ne tepki gösterecek...

Gönderi tarihi:

Bu süreci sokağa taşıyanlar mecliste grubu olupta bu konu ile ilgili bir tek cümle bile kuramayacak kadar bölgeden uzak kalanlardır sayın Boşig,bu zümre partileri bölgeye gidemedikleri için oralarda neler yaşandığını bilmiyorlar,sorunun çözümü için bakın bizim önerimiz budur diyemiyorlar,ancak kürsülerden bağırıp çağırmayı,şehit cenazelerini suistimal etmeyi biliyorlar,molotofla yakılan otobüsteki kız hepimizin canıdır,her kim yapmış olursa olsun onları lanetliyoruz elbette,benim sayın ilker'in iletisinden hemen sonra yazdığım iletide dikkat çekmek istediğim konu bu sorunun çözümsüzlüğünden rant elde edenlerin bu sorunun çözülmemesi için ellerinden geleni yapabilecek kadar gözlerinin döndüğüdür,bu ellerinden geleni yapmak dediğimiz,belki licede ceylanı bir şekilde öldürüp askerin üzerine atarak Kürt halkını askere düşman ederekte olabilir,İstanbulda halk otobüslerine molotof atıp insanları yakarak Türk halkını Kürt halkına karşı yönlendirmekte olabilir....

Gönderi tarihi:

Hep ayni yöntemler,hep ayni sablon sözler.Ceylan'dan bahsederler ama dün polisle catisanlarin arasindaki 12-13 yasinda polise tas atan cocuklardan hic bahsetmezler.O cocuklarin orada ne isi var,onlari polise tas atsin diye kimler oralara götürür,neden bir yetiskin cikip o cocuga senin isin burada yok git demez de onun tas atmasini seyreder,sonrada alisilmis agitlar;POLIS cocuklara zulmetti,kursun atti,dayak atti falan filan.

Türkiye'de Türk olupta sehitler gelsinde bizde bayram edelim diye düsünen tek bir kisi yoktur,tam aksine bir tane Kürt'ün burnu kanasinda Devlete isyan edelim diye pusuda bekleyenler cok var.Bunlar PKK'yi terör örgütü olarak görmeyen sadece üzerlerine gidildiginde zevahiri kurtarmak icin 'Biz PKK'ya karsiyiz'diyenlerdir.Otobüslerin yakilmasi bunlar icin bir zevk kaynagidir,cünkü yakilan otobüsler Türkiye Cumhuriyeti'nin milli servetidir.Bunlar zaten Türkiye'ye zarar vermek icin kendilerine yüklenmis olan misyonu yerine getirenlerdir.Birde AKP denilen ayrilikci Kürt partisi ve ABD isbirligi ile amaclarina ermek üzereler.Bu nedenle onlarin 'LANETLIYORUZ'demeleri sahtedir,yalandir,göz boyamadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Hep ayni yöntemler,hep ayni sablon sözler.Ceylan'dan bahsederler ama dün polisle catisanlarin arasindaki 12-13 yasinda polise tas atan cocuklardan hic bahsetmezler.O cocuklarin orada ne isi var,onlari polise tas atsin diye kimler oralara götürür,neden bir yetiskin cikip o cocuga senin isin burada yok git demez de onun tas atmasini seyreder,sonrada alisilmis agitlar;POLIS cocuklara zulmetti,kursun atti,dayak atti falan filan.

Türkiye'de Türk olupta sehitler gelsinde bizde bayram edelim diye düsünen tek bir kisi yoktur,tam aksine bir tane Kürt'ün burnu kanasinda Devlete isyan edelim diye pusuda bekleyenler cok var.Bunlar PKK'yi terör örgütü olarak görmeyen sadece üzerlerine gidildiginde zevahiri kurtarmak icin 'Biz PKK'ya karsiyiz'diyenlerdir.Otobüslerin yakilmasi bunlar icin bir zevk kaynagidir,cünkü yakilan otobüsler Türkiye Cumhuriyeti'nin milli servetidir.Bunlar zaten Türkiye'ye zarar vermek icin kendilerine yüklenmis olan misyonu yerine getirenlerdir.Birde AKP denilen ayrilikci Kürt partisi ve ABD isbirligi ile amaclarina ermek üzereler.Bu nedenle onlarin 'LANETLIYORUZ'demeleri sahtedir,yalandir,göz boyamadir.

saygilarla

Tıpkı Türk ırkçılığına karşı olduğunu,Türkiyede uygulananın Türk milliyetçiliği değil,Ulusçuluk olduğunu savunanların yaptığı gibi,Ceylanları,Uğrurları vuranlarla ilgili sesi çıkmayanlar,Yüzlerce çocuk polise taş attığı için 10'larca yıl hapis istemiyle yargılanırken sesi çıkmayanların Etö üyelerini,bu halkı kafeslere sokmaya çalışanları savundukları gibi....

Gönderi tarihi:

Molotof atılan otobüste yanan Serap öldü

Küçükçekmece'de bir İETT otobüsüne Molotof kokteylli atılması sonucu yanarak yaralanan 17 yaşındaki Serap Eser, hayatını kaybetti.

Serap Eser, 8 Kasım günü Kanarya Mahallesi'nde durakta yolcu almak için bekleyen İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması yüzünden yaralanmıştı. Saldırı ile ilgili gözaltına alınan 6 şüpheli 26 Kasım günü Beşiktaş’daki İstanbul Adliyesi’ne çıkarılmıştı.

İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği’nce sorgulanan 4’ü çocuk 6 şüpheli, yasadışı örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde atarak adam öldürmeye teşebbüs ve kamu malına zarar vermek suçlarından tutuklandı.

BAŞBAKAN TERÖR OLAYLARINDA SERAP ÖRNEĞİNİ VERMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü Haliç Tersanesi’nde, üç vapurun denize indirilmesiyle nedeniyle düzenlenen törende, “Sokakları illegal eylem alanı haline getirenlere çocuklara, şöyle öyle diyenlere sesleniyorum. O çocuklara molotof kokteyli attıran, o çocukları terörist eylem için kullanan kim? Serap yavrumuzu otobüste molotofkokteyliyle yakanlar kim? O çocuk değil mi? O çocukları mazlum göstereceksin o molotofkoteyli ile yanan yavruyu ne göstereceksin.Neyle izah edeceksiniz? ” demişti.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.