Φ diloş Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 oyyy becerdun demek ahucum... çok teşekkür ederim çok severim bu şarkıyı... becerdum evet.. sayende çekirdek babacığım.. hatta bu işin müptelası oldum diyebilirim.. yaa neler varmış bu you tube da uşağum..yıllardır aradığım şeyleri orda buldum diyebilirim..ayrıca bana gönderdiğin şarkı da çok güzel..teşekkür edrim.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 evet ne ararsan var ben susam sokagını izliyom hala youtube'den geçende bişi ararken bi baktım bizim dükkanın aşağısında türk ticaret bankası vardı eskiden adamlar onun açılış videosunu koymuş taaa 1988 yılının iyi bi nostalji oldu bizim caddenin o zamanki halini az da olsa görebildim bide insanların gözlükleri camekan gibi kadınlarda vatkalı gömlekler falan çok komikti... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 susam sokağı ha.. bak şimdi geldi aklıma şeker kız candy vardı bir zamanlar..acaba o da varmi dur..? hemen bakıyım.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 çekirdek babacım Kıraç'ın Yağmur zamannı dizisinde söylediği bir şarkı bu..ama tutmış binbirgece dizisinin görüntüleriyle video yapmışlar..sen ufuklara..ya da denize bakarak dinle bu şarkıyı olur mu..ya da istersen bir eriğe de bakabilirsin.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 bu benim değil aşkın kaderi ayrılıktan gözyaşından başka ne sanki...ahucum ne güzel şarkıymış ben dinlememiştim daha önce...teşekkür ederim... denizede baksam ufuğada baksam zaten gözlerim erikten başka bişi görmüyo... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 Ahucuğun güzel şeyden anlar uşağum.. zevk sahibidir kendisi.. sevgiden yana şansım olmadı.. kötüden başka dostum olmadı.. sende yoksun.. bilmiyorsun.. halim kalmadı.. eee uşağum bugünde uykusuzmusun bakalım..?dök eteğindeki taşları.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 evet ahucum zevkine hayranım ee sende sanat eseri gibisin anlarsın tabii güzel şeyden... yok bugün uykumu aldım hergün uykusuz gezilmez ama dimi... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 sanat eseri derken umarım hayırlı bişey demek istedin uşağum..? henüz benim gibisini hayal edip,şekle dökücek bir sanatçı tanımıyorum ben.. o kadar yani.. öte yandan..tabi canım arada bir uyumak gerek.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 aaa ben hiç hayırsız bişi dermiyim senin için... Yüce Yaradan sana öyle şekil vermiş güzellik yüklemişki zaten başka kimse bu güzellikte bi eser yapamaz ahucum... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2007 ooo kelebek istilasına uğramışım... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2007 Çok küçük bir yalanı Çok büyük bir orantıda Dinlediniz mi.. Çok büyük bir yalanı Çok yalın bir doğrultuda Söylediniz mi.. Gecikmiş bir gizemi, Birikmiş bir özlemi Sakladınız mı.. Gelmeyecek bir gideni, Olmayacak bir nedeni Beklediniz mi.. Bir gerçeği erken, Bir açlığı tokken Anladınız mı.. Hep mi hep ölecekmiş gibi, Hiç mi hiç ölmeyecekmiş gibi Yaşadınız mı.. Yalanı sürmeye sürmeye, Yanlışı görmeye görmeye Saklandınız mı.. Doğruluğun yönünde, Doğruların önünde Aklandınız mı.. Ortamsız bir yaşamda, Yaşamsız bir ortamda Harcandınız mı.. canım çekirdek babam..çok özlemişim sana şiir yazmayı.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 uşağum ben bu şairi yeni yeni keşfettim ama çok sevdim..umarım sende seversin..ayrıca görüşemiyoruz seninle artık özledim laflamayı.. Düşümden düştün../..canın acımadı ya ne zaman düştün sol yanıma da, vuruldum sözlerimden benim yazım değilsin, korkarım kışım da tenimde çıldırmış bir dilek tutuşturur iliklerimi sen ateşsin saat 17:28 kimbilir, şimdi neredesin yoruldum korktuğum yangınlara yakalanmaktan suya düştü intihar, boğuldu son bakış kimi istesem uzaktır kıyı boyları vedalar alnıma işlenmiş, nakış nakış aşk! Sevdiğim ama dokunamadığım çiçek kulaç attığım dalgalara sıkıştı haykırışım gitmeyi öğrettiler bana, kalmak nasıldır..? nasıldır bir göğüste endişesiz uyumak..? yırttığım takvim yapraklarında ağlıyor çocukluğum söylesene, nasıldır dudaklarını bir dudakta uyutmak..? ne zaman girdin aklıma da, karıştım gecelerde..? benim sevdam değilsin, korkarım sevenim de yürekte şaha kalkmış bir arzu ıslatır dilimi sen havasın saat 22:16 kimbilir, şimdi hangi kuytudasın arındım ve çözüldüm geçmişin kirli nefesinden geceye düştü uyku, titredi acı soluk kimi çağırdıysam, kapalıdır seslerinin yolu üşümeler içimden akıyor, oluk oluk tutku! Bildiğim ama gösteremediğim resim akıttığım renklere takıldı gül yüzlü uçurtmam susmayı öğrettiler bana, konuşmak nasıldır..? nasıldır, bir sesin içinde bağdaş kurup dinlenmek..? yitirdiğim öpüşlerde yanıyor sevgilerim söylesene, nasıldır bir yüreğin içinde demlenmek..? ne zaman geldin yanıma da, dağıldı hüznüm kaçarım değilsin, korkarım tutanım da sen topraksın saat 22:39 kimbilir, şimdi hangi duygunun uykusundasın Pelin Onay Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 ahanda bu şiiride çalmış.. ay deliriciğim..diloş saçını başını yolarım ha Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 ahucum şiir mest etti beni gerçekten bu şaireyi bende senin sayende keşfetmiş oldum evet ahucum görüşemedik dogru düzgün işler dolayısıyla ama biz her zaman iki lafın belini kırarız Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 bir kedi gözlerimin içine baktı ruhumdan bir deniz geçti, dalgaları göğsüme çarpttı antika bir fincanda iç çekişlerim kaldı gül kurusu perdeler, mutluluğuma kapandı anılar dudaklarımı öptü, dudaklarım sızladı çok zaman sonra sen de öp beni desem, öpüşlerimiz bizi yakacak kadar sıcak değil artık Pelin Onay .dan alıntı saygılar... Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Kendisi çok gıcık bir insandır Ahanda buraya yazıorum unutma bu anını ( Bir şaka yüsünden bana etmediğin kalmadı Zaten kimse de almas seni ) Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 bir kedi gözlerimin içine baktı ruhumdan bir deniz geçti, dalgaları göğsüme çarpttı antika bir fincanda iç çekişlerim kaldı gül kurusu perdeler, mutluluğuma kapandı anılar dudaklarımı öptü, dudaklarım sızladı çok zaman sonra sen de öp beni desem, öpüşlerimiz bizi yakacak kadar sıcak değil artık Pelin Onay .dan alıntı saygılar... teşekkür ederim abicim Kendisi çok gıcık bir insandır Ahanda buraya yazıorum unutma bu anını ( Bir şaka yüsünden bana etmediğin kalmadı Zaten kimse de almas seni ) çekirgem benim Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Lütfen seviyemisi koruyalım ( Bu sayfaya her baktığında bir şeytan yüsünden bana attıgın tripler aklına gelsin ) ( Güldüm die yumuşadım sanma ) Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Ceviz Ağacı Başım köpük köpük bulut, içim dışım deniz, Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda, Budak budak, şerham şerham ihtiyar bir ceviz. Ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında. Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda. Yapraklarım suda balık gibi kıvıl kıvıl. Yapraklarım ipek mendil gibi tiril tiril, Koparıver, gözlerinin, gülüm, yaşını sil. Yapraklarım ellerimdir, tam yüz bin elim var. Yüz bin elle dokunurum sana, İstanbul'a. Yapraklarım gözlerimdir, şaşarak bakarım. Yüz bin gözle seyrederim seni, İstanbul'u. Yüz bin yürek gibi çarpar, çarpar yapraklarım. Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda. Ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 uşağum hani iki lafın belini kırcektik bugün..hani..? gerçi senin suçun diil..bugün foruma bi haller oldu.. demek beğendin bu şaireyi ha..ben bayıldım..bayıldım.. herkesin defterine gönderiyorum..diğerlerinide oku..harika.. şu yukardaki ayrık otumu nam-ı diğer Frozen'i dikkate alma..iyice kafayı yedi..rehabilitasyon merkezine yatırmıştık..ordan da kaçmayı başarmış bi şekilde.. he de geç..başka türlüsü mümkün olmuyor.. madem sevdin bu şaireyi al bakalım ondan bi şiir daha..; Ses(im) duvardan düştü../..kaldırın - pardon,'seni seviyorum' diyen bir ses buradan geçti mi acaba? - hayır bayan, görmedik bir adam çıplak sesle şarkı söylüyor, sesi üşeyecek diye çok korkuyorum bir kadın limanda günah çıkartıyor, günahları denizi kirletecek diye tedirgin oluyorum tut(ma) beni gece karanlığında şarkılara gebe kalıyorum - pardon, 'seni özledim' diyen bir ses uğradı mı acaba buraya? - hayır bayan, uğramadı tutkularım çiçek verdi, kokusunu saldı satamadım biriktirdiğim dağ özlemlerini İsmet Teyze yaşasaydı söylerdi, anılarla nasıl başa çıkılacağını herkes ölüyor, sevdaların öldüğü gibi kandır(ma) sın beni şiirler, yokluğumu isimlendirmeye gidiyorum - pardon, 'kadınım' diyen bir ses bir not bıraktı mı acaba? - hayır bayan, bırakmadı cinayeti ellerim gördü bir de yüreğim gözlerim inanmaz yüze değmeyen bakışlara beni rahmine al ve yeniden doğur anne yanılgılarımın kapısını tekrar çalmayacağım kuş tüyü vaatlerde kaybettim gerçeğimi kandır(ıl) dığımı bırak unutayım - pardon, 'artık bensiz bir yaşamın olsun' diyen bir ses ağladı mı acaba? - hayır bayan, duymadık kanım çekiliyor dostlar ayrılıkların en dokunulmaz şahidiyim Pelin Onay Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2007 Ceviz Ağacı Başım köpük köpük bulut, içim dışım deniz, Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda, Budak budak, şerham şerham ihtiyar bir ceviz. Ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında. Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda. Yapraklarım suda balık gibi kıvıl kıvıl. Yapraklarım ipek mendil gibi tiril tiril, Koparıver, gözlerinin, gülüm, yaşını sil. Yapraklarım ellerimdir, tam yüz bin elim var. Yüz bin elle dokunurum sana, İstanbul'a. Yapraklarım gözlerimdir, şaşarak bakarım. Yüz bin gözle seyrederim seni, İstanbul'u. Yüz bin yürek gibi çarpar, çarpar yapraklarım. Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda. Ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında. he frozen he (oldumu ahucum ) uşağum hani iki lafın belini kırcektik bugün..hani..? gerçi senin suçun diil..bugün foruma bi haller oldu..demek beğendin bu şaireyi ha..ben bayıldım..bayıldım.. herkesin defterine gönderiyorum..diğerlerinide oku..harika.. şu yukardaki ayrık otumu nam-ı diğer Frozen'i dikkate alma..iyice kafayı yedi..rehabilitasyon merkezine yatırmıştık..ordan da kaçmayı başarmış bi şekilde.. he de geç..başka türlüsü mümkün olmuyor.. madem sevdin bu şaireyi al bakalım ondan bi şiir daha..; Ses(im) duvardan düştü../..kaldırın - pardon,'seni seviyorum' diyen bir ses buradan geçti mi acaba? - hayır bayan, görmedik bir adam çıplak sesle şarkı söylüyor, sesi üşeyecek diye çok korkuyorum bir kadın limanda günah çıkartıyor, günahları denizi kirletecek diye tedirgin oluyorum tut(ma) beni gece karanlığında şarkılara gebe kalıyorum - pardon, 'seni özledim' diyen bir ses uğradı mı acaba buraya? - hayır bayan, uğramadı tutkularım çiçek verdi, kokusunu saldı satamadım biriktirdiğim dağ özlemlerini İsmet Teyze yaşasaydı söylerdi, anılarla nasıl başa çıkılacağını herkes ölüyor, sevdaların öldüğü gibi kandır(ma) sın beni şiirler, yokluğumu isimlendirmeye gidiyorum - pardon, 'kadınım' diyen bir ses bir not bıraktı mı acaba? - hayır bayan, bırakmadı cinayeti ellerim gördü bir de yüreğim gözlerim inanmaz yüze değmeyen bakışlara beni rahmine al ve yeniden doğur anne yanılgılarımın kapısını tekrar çalmayacağım kuş tüyü vaatlerde kaybettim gerçeğimi kandır(ıl) dığımı bırak unutayım - pardon, 'artık bensiz bir yaşamın olsun' diyen bir ses ağladı mı acaba? - hayır bayan, duymadık kanım çekiliyor dostlar ayrılıkların en dokunulmaz şahidiyim Pelin Onay ahucum dediğin gibi forumda bi problem vardı giremedim bende herkeş gibi bu pelini tuttum farklı bi tarzı var...pelin onay bide bunun ablası var zeynep onbiray o daha güzel şiirler yazıyo... Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2007 Hey, Çırak! Kıramadım emmini; etin de kemiğin de benim, unutma! Emmin, emmimin asker arkadaşı, hatırı büyük. Seninki Diyarbakır'dan, Benimki karşıdan; Kasımpaşa'dan. Çarşı izninde tanışmışlar, çıkarken çarpışmışlar Bursa Kârhanesi'nin kapısından. Zordur yalnızlık; kaynaşmışlar. Yok aslında durumum, çırak yetiştirmeye… Söyleyemedim bunu, sen de belli etme. Bak şimdi, beni iyi dinle: Sabah benden önce geleceksin dükkanın önüne, bekleyeceksin. Tersimden kalkmamışsam eğer, gülümserim sana ve hatta "günaydın" bile diyebilirim; yılışma, cılanma, kanma. Asma kilitlere anahtarları takar, beklerim "besmelesiz" açma. Kepengi kaldırınca, yol vereceksin bana, içeri girerken önce sağ adımınla, amman haa! Bak, Çırak! Burası tamirhane değil. Arabaların altına yatmayacaksın, kıymetini bil. Burada sanat yapılır, sanat! Makineleri iyi sil. Soldaki benden yaşlıdır, 54 Heidelberg kâğıdı kadınını çeker gibi çeker, şaşarsın boyayı kibarca verir üstüne ne arka verme, ne kırıştırma, ne de üzme, tertemiz verir işi eline, zevkinden uçarsın. Bak bu Gestetner… Nazlıdır biraz. Çok işe yarar ama sık hastalanır haylaz. Seveceksin onu, eğer o da seni severse, boya ve tiner kanına karışır, 300 gram kuşe bir gün elini keserse. Neyse, edebiyatı bırakalım, işimize bakalım: Önce, sabah çayımı isterim ot kokmayacak, rengi tavşan kanı. Akşamdan kalan benim, o, kalmayacak. Öğlene doğru ben taş oynamaya giderim, dükkan sana emanet. Arayanlara, "usta Cuma'da" diyeceksin, idare et. Döndüğümde, sol kaşım yukarı kalkık, bıyıklarım aşağı sarkıksa, "görünmez" olmalısın. Ben söylemeden altılıyı yatırmalısın. Beygirler de eğer koşmuyorlarsa bugün, yandık Çırak! Kap gel nöbetçi büfeden bir 35'lik, beni kendimle bırak. O da bizdendir, Büfeci Yaşar… daha sormamıştır bir kez bile ne zaman ödeyeceğimi, bulabilirse eğer şişelerin ardında; deftere yazar. Sobada ıskarta kâğıtlar tutuşmuş ve tezgâha temiz bir gazete serilmişse, üzerinde açılmış bir sardalya kutusu, biraz leblebi, ince bellilerde aslan sütü, karşımda Kenan Usta'm, henüz yenilmemişse, daha ne isterim be Çırak. Emminin hatırı büyük Çırak. Meraklanma, haftalığın bu hafta zamlı, Fazla mesaili, çift tarifeden, kıyak. Kenan Usta'na iyi bak, O'ndan öğrenecek çok şey var; "O" ki, yenileceği zamanı kendi belirledi ve sana da, bana da öğütledi bir Maltepe akşamında, tiner kokuları ve dostluk rüzgarları arasında biraz kuruyemiş, az kavurma ve lakerdalı yalansız, riyasız gazete kağıtları üzerine kurulu, son çilingir sofrasında: "Heyy, Çırak.. Kalma öyle kenarda, Otur yanıma, durma ayakta. Doğru - dürüst ol, kin bilme, emeğinin kıymetini bil, eğilme… Çalış ,çabala, öğren… zor olsa da; yanlış yapacaksın, utanma. Hepimiz çıplak doğduk, çıplak gideceğiz kendini şanssız görme, "zengin" gördüklerine özenme. Bugün varız, yarın… kim bilir? Elinden geldiğince sev, seni sevenleri farket. Mutluluk başka nedir? ..ve Çırak… yine de hiçbir şey istediğin gibi olmuyorsa, beni hatırla; "Ne demişti" de, Kenan Usta; Heyy Çırak, değmez, gülüm; üç günlük dünya. Olmadı mı bir türlü? En sonu ne? Ölüm! İttir et, sıkılma. nerde tırak, orda bırak. Sonrasını da imam, cemaat ve bizi bu hale düşürenler düşünsün. Varsa eğer öbür dünya, bir temiz gazete kâğıdı serili masa başında, hesaplarını orada görürsün." Müfit Uzman Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.