Φ ERBAY Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 evet ahucum yarın çarşamba içimde biraz burukluk birazdan daha çok sevinç var... burukluk var çünkü rahatım bozulcak ne güzel evde yalnız başıma dükkanda yalnız başımaydım ye iç eğlen hesap soran yok seviniyom çünkü tek kalmanında zorlukları vardı ev temizliği dükkan temizliği vs.gibi ALLAH kısmet ederse yarın geliyolar bende bahama adalarına tatile gidiyorum ahucum ... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 çekirdek babacım.. sana bugün Orhan Veli'nin en sevdiğim iki şiirinden birini armağan etmek istiyorum..diğeri kısmet olursa başka bi zamana artık.. Alıntı
Φ LilaC Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Sessiz.. Dipsiz.. Kör sağır geceler.. Derdim çok.. Dermanım beter.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 ahucum Orhan VELİ'nin en güzel şiirlerinden birisidir bende çok severim bu şiiri...paylaştığın için teşekkür ederim... lilac sanada teşekkür ederim güzel bi amatör şarkı sözleri ve yorumu beğendim...teşekkürler paylaştığın için... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 hadi içimde kalmasın uşağum Orhan Veli'nin o çok sevdiğim diğer şiiri de şu; Herzaman Fakat bilhassa Beni sevmediğini anladığım zamanlarda Görmek isterim seni de, annemin kucağından seyrettiğim insanlar gibi küçüklüğümde.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 sağol ahucum şiir güzel bebek daha güzel... Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Hoca efendi.. Yoksun.. Gelmiosun.. Galiba tınlamıosun.. Sinirimi bozmaya başlıosun.. Anladın sen onu.. + Gizleniosun.. Muhattabım olmuyosun.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Hoca efendi.. Yoksun.. Gelmiosun.. Galiba tınlamıosun.. Sinirimi bozmaya başlıosun.. Anladın sen onu.. varım.... geliyorum.... tınlıyorum.... sinir bozmuyorum.... anladın sen onu.... Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Bişi sorcam size kaç kişilik olsun ? Ben dizaynı ile ugraşıorum da Ağası falan değilim yani Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 Hasbihâl Malum masum bir köylünün alacağı üç kuruşun hevesiyle hesapsız kitapsız hazırladığı üç arşın boyu boş mezarın düz yada eğri tahtalarının beni beklediği vuslat gününün yakınlarımda bir yerlerim de dolanıp durmakta olduğunu bilerek hayata gülümsemekteyim sonra Azrail’in aldığı emir üzerine peşimden koşturmakta olduğunu uzun zaman önce öğrendiğimde silip attım yüreğimden korkuyu payı hiç mi yoktur kaderin bilmem bırakıp çoluk çocuğumu gidişimde vaka kalmazsa dönüşe sebebim kapanırsa kapılarım eyvah yüreğim onu bile inadımdan kimselere demem lakin bir düşünün yine de alnıma ay düşerse bir gece parlayıp ortaya çıkarsa bir çok kere değişmiş yüzüm yinede hayata savrulmalarımla hatta hatalarımla küsüm kollarında bir gecelik sevda yada dudaklarım da buruk bir buse tek hecelik kelamla savruk şiirlerim düşersem gecelerinize sessizce dize gelmez dizelerimle işte buradayım işte varım yaşadım yaşatmaktan yanayım yeniden dikiliverirsem insanlığın dimdik karşısına bir mısra gibi ak pak tükürdüğünde beni yerlere kan kırmızısı dudaklarında mayına basmış kaçakçı gibi paramparça bırak ey sevgili oku şiirlerimde sevdamı sakın yüreğimi de ardından toplamaya kalkma bırak öylece kalsın Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 sevgiler teşekkür ederim pisukcum... Hasbihâl Malum masum bir köylünün alacağı üç kuruşun hevesiyle hesapsız kitapsız hazırladığı üç arşın boyu boş mezarın düz yada eğri tahtalarının beni beklediği vuslat gününün yakınlarımda bir yerlerim de dolanıp durmakta olduğunu bilerek hayata gülümsemekteyim sonra Azrail’in aldığı emir üzerine peşimden koşturmakta olduğunu uzun zaman önce öğrendiğimde silip attım yüreğimden korkuyu payı hiç mi yoktur kaderin bilmem bırakıp çoluk çocuğumu gidişimde vaka kalmazsa dönüşe sebebim kapanırsa kapılarım eyvah yüreğim onu bile inadımdan kimselere demem lakin bir düşünün yine de alnıma ay düşerse bir gece parlayıp ortaya çıkarsa bir çok kere değişmiş yüzüm yinede hayata savrulmalarımla hatta hatalarımla küsüm kollarında bir gecelik sevda yada dudaklarım da buruk bir buse tek hecelik kelamla savruk şiirlerim düşersem gecelerinize sessizce dize gelmez dizelerimle işte buradayım işte varım yaşadım yaşatmaktan yanayım yeniden dikiliverirsem insanlığın dimdik karşısına bir mısra gibi ak pak tükürdüğünde beni yerlere kan kırmızısı dudaklarında mayına basmış kaçakçı gibi paramparça bırak ey sevgili oku şiirlerimde sevdamı sakın yüreğimi de ardından toplamaya kalkma bırak öylece kalsın tek kelimeyle "mükemmel" ablacım teşekkür ederim paylaştıgın için... sanada teşekkür ederim duygusal bayan... Alıntı
Φ aysum Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Dostluk bazen hüzünlü bir resimde saklıdır... Asıl olan; kalpten gelen o derin tınıdadır! Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 uşağum en çok hangi mevsimi seversin..bugün bütün şiirlerim Sonbahar üstüne..buda senin için.. Ne zaman sonbahar gelse bitanem, Içimde martılar uçuşur yazdan kalma. Bilirsin severim sonbaharı, Bilirsin, hem de çok, senin yüzünden… Her sonbahar senin yağmurlarınla ıslanır yüreğim; Ne zaman bir yaprak solup düşse dalından, Benim de içimden birşeyler kopup gider. Ne zaman rüzgar esse, Bende fırtınalar kopar Ve ne zaman akşam çökse bu şehire, Tutamadığın ellerim üşür… Ne zaman bir sokak kedisi görsem, Sarılasım gelir onun yalnızlığına, Tıpkı bir zamanlar sarıldığın gibi bana! Işte bu yüzden ne zaman sonbahar gelse, Benim içim ısınır… Ne zaman seni özlesem sonbaharla gelirsin; Bazen kaldırım taşlarında bir gölge, Bazen küçük bir kızın üşüyen küçük elleri, Bazen minik bir serçe, Bazen de bir yağmur damlası. Ne zaman sonbahar gelse bitanem, Seni arar durur gözlerim… Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 tabii ki yazı severim ahucum... şiirde çok güzelmiş...Damla GÜVEN hanımefendiyide şair antolojimize ekleyelim...dur bende sana hedaye edem bitane... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 uşağum.. Ramazan sana ve ailene sağlık mutluluk ve huzur getirsin..tüm dileklerin gerçek olsun..dularımda sende olacaksın.. Yürüyorum ey yar İnsanların arasında Kimi yorgun kimi dökük Kanar sabır yarasında Özlüyorum seni zamanla barışamadım Geçip gidiyor ömür günlere doyamadım Ucum yok bucağım yok Saklımdasın ey yar haberin yok Yıllar geçti sönmedi ateş Yanıyorum ey yar haberin yok Üşüyorum ey yar Yangınların ortasında Yürek kırgın yürek talan Kanar sevda yarasında Kahırlı yılları çizdin alnıma Dost eyledin beni göçüp giden kuşlara Mustafa Nuhut Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Hayırlı Ramazanlar Erbay.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Ahucum ve Yağmur teşekkür ederim sizlerinde ramazan ayı mübarek olsun bereketi üzerinize olsun... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Bugün bu forumda özlediğim herkese benden bir şiir Bu da Erbayıma; Bu şarkıyı ne zaman dinlesem aklıma gelen ilk insanlardan birisi de sensin... O halde en mantıklısı sana gondermek olur sanırım canımsın, canım kardeşim benim, snei çok seviyorum Sevgilim Yesil erigim benim Ben içine hapsolmus çekirdeginim senin Hapiste günler agir geçer diyordun Olsun be ben vazgeçtim zurriyetimden Yeterki yetim bir çocuk gibi birakma beni Zira sensiz bu can bir yüktür yüregime Kaldir öpülesi alnini ve bak bana Gordünmü gülüm bir tek gözlerim degismedi gene Bir tek gözlerim Açilir açilir gözleri gülümün Içlerinde yesil çam agaçlari Uyanislarin en tazeleri Odamizdan geçer gülüm seninle Ferigim fidanim feryadim Hey benim zizil parmak Memleket gözlüm Geceleri hep pesinden kosar Gögsüme takip yönümü buldugum Kalp verdin onur verdin Yetmez mi deli fisegim Ferigim fidanim feryadim Hey benim zizil parmak Memleket gözlüm Benim en buyuk kudretim Senin sahiden sehrimde oldugunu bilmek Hatta su an islak sehrimde geceliginle balkondasin Bende dokunmaya çalisiyorum ince parmakli ellerine Kaldir öpülesi alnini ve bak bana Yoroz degil kararan Yüzümde isigindan ayrilmanin kederi Birazda iste geldik gidiyoruz ün hüznü var Ama gördün mü gülüm Bir tek gözlerim degismedi...yine Bir tek gözlerim Alıntı
Φ LilaC Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Hey dostum men bir öörenciyem..okulum açılıyo gidiom..sana sevgiler yolluyom Mutlu kal edi.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2007 uşağuma.. Uzun zamandır yoksun Yoksun lu sabahlara uyanıyorum Aynı Bildiğin gibi Yeni bi şey yok Eski bi şey de yok Sen gibi.......... Bir ben kaldım O da... Ben miyim değilmiyim belli değil artık Arta kalan ne ki? Daha ne kadar özleyebilirim seni Şimdi yalvarsam geçmişime Bir gün daha yaşamak istesem misket oynadığım sokakta İlkokuldaki yerli malı haftasına katılsam? Bana 3 beden küçük gelir çocukluğum Sende öyle sevgilim Boşluğunu dolduramaz kimse demiştim giderken Gelme......... Sana bol gelicek artık bu aşk! Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Bugün bu forumda özlediğim herkese benden bir şiir Bu da Erbayıma; Bu şarkıyı ne zaman dinlesem aklıma gelen ilk insanlardan birisi de sensin... O halde en mantıklısı sana gondermek olur sanırım canımsın, canım kardeşim benim, snei çok seviyorum Sevgilim Yesil erigim benim Ben içine hapsolmus çekirdeginim senin Hapiste günler agir geçer diyordun Olsun be ben vazgeçtim zurriyetimden Yeterki yetim bir çocuk gibi birakma beni Zira sensiz bu can bir yüktür yüregime Kaldir öpülesi alnini ve bak bana Gordünmü gülüm bir tek gözlerim degismedi gene Bir tek gözlerim Açilir açilir gözleri gülümün Içlerinde yesil çam agaçlari Uyanislarin en tazeleri Odamizdan geçer gülüm seninle Ferigim fidanim feryadim Hey benim zizil parmak Memleket gözlüm Geceleri hep pesinden kosar Gögsüme takip yönümü buldugum Kalp verdin onur verdin Yetmez mi deli fisegim Ferigim fidanim feryadim Hey benim zizil parmak Memleket gözlüm Benim en buyuk kudretim Senin sahiden sehrimde oldugunu bilmek Hatta su an islak sehrimde geceliginle balkondasin Bende dokunmaya çalisiyorum ince parmakli ellerine Kaldir öpülesi alnini ve bak bana Yoroz degil kararan Yüzümde isigindan ayrilmanin kederi Birazda iste geldik gidiyoruz ün hüznü var Ama gördün mü gülüm Bir tek gözlerim degismedi...yine Bir tek gözlerim vay ablacım benim... görüşemiyoz artık bende ne zaman mfö den sarı laleleri dinlesem sen geliyosun aklıma bende seni seviyom ablacım... Hey dostum men bir öörenciyem..okulum açılıyo gidiom..sana sevgiler yolluyom Mutlu kal edi.. ooo neç gittin dimek ALLAH zihin açıklığı versin bende sana sevgiler yolluyom... uşağuma.. Uzun zamandır yoksun Yoksun lu sabahlara uyanıyorum Aynı Bildiğin gibi Yeni bi şey yok Eski bi şey de yok Sen gibi.......... Bir ben kaldım O da... Ben miyim değilmiyim belli değil artık Arta kalan ne ki? Daha ne kadar özleyebilirim seni Şimdi yalvarsam geçmişime Bir gün daha yaşamak istesem misket oynadığım sokakta İlkokuldaki yerli malı haftasına katılsam? Bana 3 beden küçük gelir çocukluğum Sende öyle sevgilim Boşluğunu dolduramaz kimse demiştim giderken Gelme......... Sana bol gelicek artık bu aşk! ahucum şiir zevkimi çözmüşsün ceyhun yılmazın en güzel şiirlerinden birisidir bu teşekkür ederim.... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 herkes kendi ateşini başkasının cehenneminde sınar kendi külünde söner bütün rüzgarlarına yazıldığın akşam ateş tadında kum tadında kalarak derinleştirir bazı ayrılıkları zaman al ağrını git burdan en uzun eylülü ömrümüzün uyutmuyor seni ne kömürleşmiş bu gurur ne göğsündeki kaplan seçilmiş taş milyonlarca taş arasından başını vurduğun çok gençti genç olmak için bile kendi zamanına muhtaç kendiyle dargın daha yolun başında görülüyordu menzilindeki noksan ömrünce sızlayacak kayıplar sarayında ateşte unuttuğun ferman. MURATHAN MUNGAN Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Çekirdek babacım.. nasılız..? seninle şiirlerle atışmanın tadı da bir başka oluyor uşağum..şimdi sana sevdiğin şair Sunay Akın'ın harika dizelerini gönderiyorum..bide Volkan Konak yorumuyla üstelik..hadi bakalım..dalıyoruz derinlere...hazırmısın..? Deniz kıyısında bir martıyla konuşurken görüyormuş dostlarım beni sürekli, Bir kaptanım çünkü, kağıt gemilerden emekli Gülemedim ki hiç hasta yatağının başında Haberi bu yüzden yoktur annemin sol yanağımdaki gamzeden Komidinin stündeki ilaçların sayıları arttıkça Kutularından yaptığım gökdelenin uzamasına seviniyorum Ve bilmezdim Annemin yaşantısındaki renkliliğin Yalnızca raflara dizili kavanozların içindeki reçeller olduğunu Bilerek mi yanına almadın giderken Başının yastıkta bıraktığı çukuru Güveniyordum oysa ben sevgimize Vapur iskelesi ya da tren istasyonundaki saatin doğruluğu kadar Beni senin gibi bir de annem terketmişti Ki göbeğimde durur onun yokluğundan bana kalan çukur Sıralanmış saksılar vardı limana bakan penceremizin önünde Ve çiçekler arkasında ekmek kırıntıları serpen martı yüzlü bir anne Terasta toplanan kadınlar limandaki beyaz geminin ışıkları yanınca Dedikodusunu yapmayı unuturlardı Tam o saatte sokaktan geçen yazlık sinemadaki biletçi kızın Annesinin dizlerinin dibinden hiç ayrılmayan uslu bir çocuk gibidir Limandaki deniz Ama sokağa çıkıp dalga olmak geçer yüreğinden Hiç bir bardakta dudak payı bırakmadınız bana Bir kaşık sesini bile çok gördünüz şekersiz içerek çaylarınızı İki çocuk rahatlıkla oturduğumuz kapının eşiğine Kendi başıma zor sığıyorum bugün Büyüdükçe insan yalnız mı kalıyor ne? Kabuğunu koparmadan ne bir elmayı soyabildim Ne de iyileştirebildim bir yaramı Ama karşıma çıkınca kızmadım hiç elma kurduna Bendim çünkü bıçağı saplayan onun yurduna Büyüklerle ben yapamıyorum Çocuklar da almıyor beni oyunlarına Devlet dairesinde yangından kurtarılmayacak sıkışmış bir çekmece gibiyim Açılamıyorum sana Kardeşiyle sokaklarda hep bir örnek giydirilen Sen nasıl sevmezsin eşitliği Yürürken düşen çoraplarınıaynı hizaya getirmek için Annen değilmiydi önünde diz çöken Yol kenarlarındaki yağmur mazgallarını kumbara sanıp Harçlığımı atardım Bu yüzden en çok denizden alacaklıyım… Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.