Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

"İmam hatipler kapatılmalı"

YÖK'ün, üniversiteye girişte imam hatip lisesi mezunlarına uygulanan katsayıda değişiklik yapmak istemesi Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği'nin tepkisine yol açtı. Dernek, imam hatip okullarının teşvik edilmesi değil, tümüyle kapatılması gerektiğini bildirdi.

ANKA

Ankara- Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği'nden yapılan açıklamada, "YÖK'ün, üniversiteye girişte imam hatip lisesi mezunlarına uygulanan katsayıda değişiklik yapmak istemesi düzenlemesi ile amacın, meslek teknik okulları mezunlarina üniversiteye girişte imkan saglamak olmadigi açıktır. Tersine, bunlar gerekçe yapilarak, bugüne kadar, dini siyasete alet etmek isteyen iktidarlarca gereginden cok fazla sayida açılmış olan, bilim ve bilimsel eğitim ile içerik ve yöntem açısından taban tabana zıt imam hatip okullarının orta ögretimin yerine geçirilmek, yani Egitimin Birligi Yasası ciğnenmek ve ülkemizde iki başlı eğitimin önü sonuna kadar açılmak istenmektedir" denildi.

Açıklamada, şu görüşlere de yer verildi:

"Yapılmak istenen düzenlemeye gösterilen tepkinin, siyasi iktidarca, imam hatip okulu mezunlarına yönelik bir tepki imiş gibi yansıtılacağı ve gösterilecegi ve bu okul mezunlarının mağduriyetlerinin dile getirileceği cok açıktır. Oysa, imam hatip okulları mezunlarinin mağduriyetlerinin sorumlulari, gençlerimize imam hatip okullarından ve tarikat benzeri yurtlardan baska bir secenek sunmayan, dini siyasete alet ederek gereginden fazla imam hatip okulu açan siyasi iktidarlardir.

Yeni düzenlemelerle çekici hale getirmek bir yana, imam hatip okullari tümüyle kapatilmali, ögrencileri fark eğitimlerinden gecirilerek genel lise eğitimine yönlendirilmeli, Eğitimin Birliği Yasası'nın gereği yerine getirilmelidir. Din elemanı yetiştirilmesi ise tümüyle üniversite düzeyinde ilahiyat fakültelerine bırakilmalidir."

17 Temmuz 2009

Gönderi tarihi:

Imamhatipler bencede derhal kapatilmali. Camii imami ve diger dini görevliler icin ihtiyaci karsilayacak sayida meslek okullari acilmali, ama tabiiki bu egitimler caga uygun ve yapici olmali.

Su anki imamhatiplerin gercek amaci ülkemizi geri zihniyeti ve unsurlari yayginlastirmak. Diger taraftan en azinda ülke insaninin 30% unu mezhep bazinda kucaklamayan bir egitim yeri. Ama tabiiki gericiler ve yobazlar söylemlerimize derhal karsi cikacaktir.

Gönderi tarihi:

imam hatip okulları 1951 yılında açılmıştır..80 darbesinin ürünüdür demek yanlış olur!!!

kapatılmasını doğru bulmuyorum..reformıze edılmeli ve kontenjanı azaltılmalıdır dıye düşünüyorum..

Gönderi tarihi:

Maalesef günümüz politikacılarının ve ülke yönetimini elinde bulunduran İmam kökenlilelirin şunu bilmelerinde fayda var...

Din üzerinden siyaset, önce imamlık eğitimi almış insanların pozitif bilimlerde,

siyasetçi, doktor, mühendis, yargıç olmalarını öngörmektesiniz...

Peki sorum şu...

Demokrasilerde papaz yetiştiren okullar bile genelikle paralı, özel eğitim alanı içinde düzenlenirken, devlet okullarının imam eğitimi kökenli pozitif bilim alanlarına insan yönlendirmesi, ülkemiz ve geleceğimiz için örneği olmayan tehlikeli bir tuzak değilmidir...

Ama tabiki nerde sizde o öngörü...

Ne de olsa seçim yatırımı, iktidarda kalma hırsı, din ile zenginleşme dürtüsü, allah ile aldatıp ülkeyi karanlıklara sürüklenecek olması sizin için bir anlam ifade etmiyor...

Çünkü...

Sizin kıbleniz ABD, Seccadeniz dolar ($)...

Yani evet...

İmam Hatipler kapatılmalıdır...

Sayılar...

DİPNOT...

Gönderi tarihi:

bu ülkede amerikan,alman,fransız,italyan vb okullar var ve eğitim verebiliyorsa imam hatip okullarıda var olmalıdır..bu okullar devlet okuludur..hukumet okulu değildir..diğer okullardan mezun olanlarırın nesıl gereklı eğitimi aldıktan sonra siyasetçi doktor hakım mühendis olabilmeleri mümkün ise bu imam hatipliler içinde mümkün olmalıdır.

bu gun hangı meslek lısesıne kısı kendı ıradeıyle gırıyor..yonlendıren ailler.bu bır gercek..ıster aıle ıster kendı kararı olsun..13-14 yasında alınan bır kara yuzunden kısının tum yasamının etkılemesıne manı olunmalıdır.kısı gereklı azmı ve basarıyı gosterırse..ıstediği akademik eğitimi almalıdır..bu konuda devlete duşen gorev kışılerın eğitimi için gereklı sartların sağlanması ve bu konuda adil olunmasıdır...

Gönderi tarihi:
bu ülkede amerikan,alman,fransız,italyan vb okullar var ve eğitim verebiliyorsa imam hatip okullarıda var olmalıdır..bu okullar devlet okuludur..hukumet okulu değildir..diğer okullardan mezun olanlarırın nesıl gereklı eğitimi aldıktan sonra siyasetçi doktor hakım mühendis olabilmeleri mümkün ise bu imam hatipliler içinde mümkün olmalıdır.

bu gun hangı meslek lısesıne kısı kendı ıradeıyle gırıyor..yonlendıren ailler.bu bır gercek..ıster aıle ıster kendı kararı olsun..13-14 yasında alınan bır kara yuzunden kısının tum yasamının etkılemesıne manı olunmalıdır.kısı gereklı azmı ve basarıyı gosterırse..ıstediği akademik eğitimi almalıdır..bu konuda devlete duşen gorev kışılerın eğitimi için gereklı sartların sağlanması ve bu konuda adil olunmasıdır...

İmam hatip mezunu bir sınıf öğretmeni düşünün, minicik beyinlere içindeki duygularından tamamen sıyrılarak öğretebilecek mi temel bilgileri?

Yada liselerdeki din kültürü ahlak bilgileri derslerine giren öğretmenler... Duaların,ayetlerin dışına çıkarak gerçekten kitaptaki bilgileri verebiliyorlar mı? Yazılılarda en yüksek puanları arapça yazılan dualara mı veriyorlar?

Bunlar benim fikirlerim.

Gönderi tarihi:

sayın deniz kızı bende imam hatip liselerinin verdiği eğitimdden rahatsızım..zaten konudakı ılk yazımdan bu konuda bır reform yapılmalı ve kontenjanın azaltılmasıydı.bundakı kastım öğrencılerın daha kalıtelı eğitim almasıydı..kalteden kastım matematık pisikoloji,sosyolojı fizik vb gıbı konularda daha ıyı donanımlarının olmasıdır.bunlar ıcın ıcnde bulunulan duygulardan sıyrılmaya gerek yok..bu gereklılıktır..dıyelım bır ımam sadece aldıgı dını egıtımle ınsanlara nasıl yardımcı olur..ne verebılır??? bu gunkı kosullarda bu mumkunde degıldır.dıyelım ünv bır fızık ogrencısının bır evlıyanın suyun uzerınden nasıl yurudugunu anlatan bır ımama bakısı ne olur??kaldıkı bunu soylebılecek olan bırcok ımam var bu ulkede..benım kısısel fıkrım devlet okullrındada ıng,fransızca almanca ders görenlerin secmeli olarak arapcada göre bılmelleri ve dın derslerinin fiziksel olarak değilde kimyasal olarak anlatılmasıdır..bırey bu konuda hur ve secıcı olmalıdır..bende bır duz lısede okudum..dın desım ıyıydı..ama eger yazılıda arapça dua sorsalardı ve bunu benden yazmamı ısteselerdı gumlerdım..yazamazdım emın olun..demek ıstedıgım aslında su .eger devlet okullarında duz lıselerınden dın dersı ve arapca..(neden arapça dıye soracak olursanız..kuranı okumaktan ziyade anlamanın onemlı oldugunu dusunuyorum) daha doyurucu bır sekılde verılırse,kanımca ımam hatıp lıselerıne olan ılgının azalacağını dusunuyorum..çünki imam hatip iselerine olan talebın..muhafazakar aılelerın cocuklarını ımam olarak yetıstırme ıstegınden degılde musluman olrarak yetıstırmek ıstedıgınden kaynaklandıgını dusunuyorum..eger cocukları duz lıesede gereklı bılgı ve egıtımı ısteyerek alırsa.bu on yargının kalkaacagını ve ımam hatıp lıselerınınde sadece imam yetistirmek ıcın kurulan ilahıyat fakaltesıne alt yapı olusturan okullara donecegını dusunuyorum..boylece hem katsayı probmlemının kalkacagı hemde dını egıtımın her okulda yeterlı sekılde alınabılecegınız dusnuyorum

bunlarda benım fıkırlerım

saygılarımla

Gönderi tarihi:

Sayin SÜNGÜ, lütfen genel okullarla meslek okullarini birbirine karistirmamamiz gerekli.

Imamhatipler dogrudan din görevlisi yetistiren meslek okullaridir ve oraya gidenlerinde kendilerini buna hazir tutmalari gerekli.

Doktor, mühendis, avukat, vali, .... olmak isteyenlerin o tip okullarda isi olamaz. Ha saymis oldugum mesleklere ait ögrenciler özel hayatlarinda din bilgilerini gelistirebilirler, bu da yasak degil zaten.

Gönderi tarihi:

sayın dünyahepimizin...

imam hatiplerin meslek okulları olduğunun farkındayım..karıstırdıgımıda dusunmuyorum...

dogrudur imam hatipler din görevlesi yeyiştirmek üzere kurulmuş okullardır,ama gunumuz türkiyesinde bu böylemidir????bu okulların öğrencilerinin yarısı kız öğrencilerden oluşmaktadır..hangi camide bayan imam yada din görevlisi var???kaldıkı imam hatip okulları gereğinden fazladır ve her sene verdiği mezunların ilahiyat fakültelerinden mezun oldugunu düşünürsek tüm müslüman ülkelere imam versek emin olun fazlası kalır.

bir diğer konu oraya gidenler buna kendilerini hazır tutmalı demişsınız..katılmıyorum..çünki bu okul öğrencıleri henüz gençliğe ilk adım attıkları dönemde buna aile baskısı deyin gerek mahalle gerekse kendi isteği olsun 13-14 yaşında alınan bir kara yüzünden imamlık haricinde seçeneğinin klmaması.bu sistemin düzeltilmesi gerekli olan bir problemidir..ben bu problem ile ilgılı düşüncelerimi aktardım bir önceki yazıda..

gerekli başarıyı gösterirseler ve azmi ister doktor ister valide olur..olmalıdır..

ortada bir problem var..bu okulları kapatarak bunu çözemessiniz...hiç bir şey yapmayarakta çözemessiniz..

bu ülkede gerek malum kolejlerden gerek soros ünv mezun olanlar nasıl doktor muhendıs vali olablıyorsa imam hatiplilerde olabılmelidir...

saygılar

Gönderi tarihi:
sayın dünyahepimizin...

imam hatiplerin meslek okulları olduğunun farkındayım..karıstırdıgımıda dusunmuyorum...

dogrudur imam hatipler din görevlesi yeyiştirmek üzere kurulmuş okullardır,ama gunumuz türkiyesinde bu böylemidir????bu okulların öğrencilerinin yarısı kız öğrencilerden oluşmaktadır..hangi camide bayan imam yada din görevlisi var???kaldıkı imam hatip okulları gereğinden fazladır ve her sene verdiği mezunların ilahiyat fakültelerinden mezun oldugunu düşünürsek tüm müslüman ülkelere imam versek emin olun fazlası kalır.

bir diğer konu oraya gidenler buna kendilerini hazır tutmalı demişsınız..katılmıyorum..çünki bu okul öğrencıleri henüz gençliğe ilk adım attıkları dönemde buna aile baskısı deyin gerek mahalle gerekse kendi isteği olsun 13-14 yaşında alınan bir kara yüzünden imamlık haricinde seçeneğinin klmaması.bu sistemin düzeltilmesi gerekli olan bir problemidir..ben bu problem ile ilgılı düşüncelerimi aktardım bir önceki yazıda..

gerekli başarıyı gösterirseler ve azmi ister doktor ister valide olur..olmalıdır..

ortada bir problem var..bu okulları kapatarak bunu çözemessiniz...hiç bir şey yapmayarakta çözemessiniz..

bu ülkede gerek malum kolejlerden gerek soros ünv mezun olanlar nasıl doktor muhendıs vali olablıyorsa imam hatiplilerde olabılmelidir...

saygılar

Bayagi celissiyorsunjz kendi sözlerinizle. Bir tarftan imamhatipler meslek okuludur diyrsunuz diger taraftanda diger okullar gibi ayni haklara sahip olmali diyorsunuz, yani imamhatip mezunlarininda üniversite ve yüksek okul haklari olmasi gerektiginde bahsediyorsunuz.

Cocuklarin aileleri tarafindan yolandigini tahmin edebiliyorum ama o ayri bir konu. Gerici zihniyetin uyguladigi bir yöntem o. En azindan aileleri oraya gönderirken cocuklarinin istikbalini hesaplasinlar. meslek okullari ile genel okullar kiyaslanamaz. kollejlerde genel okullardakinin fazlasi ögrentiliyor, ama imamhatipler öyle degil. Dersler din agirlikli. Meslek okulu oldugu icinde ihtiyaca göre ögrenci kontenjani verilmeli. Haddi hesabi olmayan sayida ögrenci al ve sonra ehhh bunlara is yok, o halde vali olsunmu diyelim? Olamaz böyle bir sey.

Yilda 100o tane gerekli isi, 1000 tane yeni ögrenci alsinlar. O durumda imamhatiplerin 95% gereksiz olacak. Bu durumda gericilerin isine gelmedigi icin en iyi cözüm imamhatip ögrencilerinden vali ve hakim yapmak oluyor. Yani devletin temel taslarini ele gecirip seriati yaymaktir bunun türkcesi.

Gönderi tarihi:

acık ve net fıkırlerımı beyan ettım..imam hatipler devlet okuludur.diğer okullar gibi aynı haklara sahip olmalıdır.imam hatip mezunlarınıda üniversite de veya yüksek kullarda istediği yere yerleşme hakkı vardır..bunu hakediyorsa..gencecık beyınlere sen bu yola gırdın..bundan baska cıkısyok demek haksızlıktır..duzeltılmesı gereklıdır..başarılı olan ve hak eden istediği geleceği kurabılmelidir..bır yandan aile baskısını kabul edıp,kişinin kendi irade ve hakkının hıce sayldıgı bır tercıhle geleceğini tıkamak asıl çelişkidir.kişi o yasında kanun dışı bır eylem işlese bıle ceza alamazken.yaptıgı bır tercıhle tum gelecegını karartamassınız..

dogrudur kolejlerdeki egıtım devlet kurumlarından alınan egıtımden daha ust sevıyededır.ama dogrusu devletın egıtım kurumlarında aynı kalıtede egıtım olmasıdır.kontenjan konusunda aynı fıkırdeyım..

bır konudaha var aslında gormezlıkten gelınen..imam hatıp mezunu kız cocuklarının sonu???

kardelen kampalarında kı duyarlıklık ..bu konuda neden yok..neden bu kız cocuklarının imam olmayacağını bıle bıle öğrenım hayatları karatlıyor..muhafazakar ailelerın cocuklarının aslında geleceği karartılıyor..bu sıstemın degısmesı lazım..eğitim ve üniversite her kesimin hakkı..

sizide çelişik göruyorum sayın dünyahepimizin ..imam hatip okulları şeriatı getirmek içinmi açılmışki?vali ve hakim olunca şerıat getırsınler..bu ülke laik değimiki???

emın olun imam hatiplilerin şeriat getirmek gibi bir derdi yok..biraz empati..

Gönderi tarihi:
acık ve net fıkırlerımı beyan ettım..imam hatipler devlet okuludur.diğer okullar gibi aynı haklara sahip olmalıdır.imam hatip mezunlarınıda üniversite de veya yüksek kullarda istediği yere yerleşme hakkı vardır..bunu hakediyorsa..gencecık beyınlere sen bu yola gırdın..bundan baska cıkısyok demek haksızlıktır..duzeltılmesı gereklıdır..başarılı olan ve hak eden istediği geleceği kurabılmelidir..bır yandan aile baskısını kabul edıp,kişinin kendi irade ve hakkının hıce sayldıgı bır tercıhle geleceğini tıkamak asıl çelişkidir.kişi o yasında kanun dışı bır eylem işlese bıle ceza alamazken.yaptıgı bır tercıhle tum gelecegını karartamassınız..

dogrudur kolejlerdeki egıtım devlet kurumlarından alınan egıtımden daha ust sevıyededır.ama dogrusu devletın egıtım kurumlarında aynı kalıtede egıtım olmasıdır.kontenjan konusunda aynı fıkırdeyım..

bır konudaha var aslında gormezlıkten gelınen..imam hatıp mezunu kız cocuklarının sonu???

kardelen kampalarında kı duyarlıklık ..bu konuda neden yok..neden bu kız cocuklarının imam olmayacağını bıle bıle öğrenım hayatları karatlıyor..muhafazakar ailelerın cocuklarının aslında geleceği karartılıyor..bu sıstemın degısmesı lazım..eğitim ve üniversite her kesimin hakkı..

sizide çelişik göruyorum sayın dünyahepimizin ..imam hatip okulları şeriatı getirmek içinmi açılmışki?vali ve hakim olunca şerıat getırsınler..bu ülke laik değimiki???

Sayin SÜNGÜ, imamhatiplerinde devlet okulu olmalari diger lise gibi okullarla ayni haklara sahip olamisini beraberinde getirmez, ansilki mesela bir lise ögrencisininde imamhatip ögrencisiyle ayni haklari olmadigi gibi. Bir lise ögrencisi imam olamayacagi gibi imamhatip, yani meslek okulu ögrencisininde haklari sinirlidir.

Sorun imamhatip okullarinin varligindan degil, sizinde kabul edeceginiz gibi gerektiginden fazla olusundan kaynaklaniyor. Burada bir siysi rant var. Bu amacla gereksiz sayida imamhatip okullari var.

Türkyiede 8 yillik egitim var ve bu egitimin sonunda insanlar ne olacaklarina karar vermelidir. Eger devlet ailelere cocklarina baski yapma hakkini elinden almiyorsa, denetlemiyorsa ve yapmamassi icin engeller getirmiyorsa bu da gene siyasi ranttan dolayidir.

Neden sunu söylemiyoruz. Türkiye ihtiyaci oraninda imamhatip mezunu yetistirmeli demiyoruz?

Bunu cavaplayabildigimiz zaman zaten sorun cözülecek.

benim sahsi düsüncem imamhatiplerin 95% i siyasi rant icin actirilmistir ve gene siyasi rant icin ögrencilere belirli haklar verilmistir. Burada öncelikli hedef din görevlisi yetistirmek degil, ülkeye ve devlet makamlarina dini duygulari agirlikli nesiller yetistirmektir. Sorunu dogrui tesbit etmekte yarar var.

Sorunu cözmek isteyen iyi niyetli politikaci ve yetkili ise, sadece ihtiyaci karsilayacak kadar imamhatip birakir ve digerlerini fes eder. Dolayisiyla gereksiz yere binlerce gencte sadece siyasilerin ve ailelerinin kurbani olmazlar. Mesela günün birinde Necmettin hoca gibi biri daha cikipta imamhatiler bebnim arka bahcem deme geregi bulamaz.

Gönderi tarihi:

...aleviler talep listelerine birde **DEDE ZAKİR LİSELERİNİ** eklemelidirler???

...sünni vatandaşlarımızın iki ruhani lideri vardır ayin-i ritüelde onlarda imam ve hatiptir?

...ve bu yüzden haklı olarakta imam hatip liseleri vardır?

...dolayısıyla alevilerinde iki ruhani lideri vardır ayin-i ritüelde onlarda dede ve zakirdir?

...pek tabiki onlarında bir dede zakir liseleri olmalıdır vesselam?

...üstelik şu sıralar da bir ruhban okulunun açılması söz konusudur ki,abesle iştigalden başka birşey değildir?

...ama haklı olarak bir dede zakir lisesi açılmalıdır? her halikarda?

...ve zaten İHL için şimdiye kadar yapılmış olan tartışmalar işığında bakacak olursak bizim bu DZL içinde hiçbir spekülasyon ve polemikte söz konusu değildir?

...yani sizin ne kadar cemeviniz varki dede zakir gerekir denemez?

...biz bunu söyleyenlere İHL deki çelişkili durumu arzederiz?

...yani kızdan imam mı? olur gibi? veya bu liseden mezun olanlar imam ve hatip mi? oluyor gibi kimsede bize akıl vermeye çalışmasın?

...madem ki,pratikte tevhid-i tedrisat bozulmuştur varsın alevi cepheside kendi tercihini yapsın ve kendi inanç ve kültürünü öğreten liselerinde okusunlar?

...gerisinide ülkeyi bu çıkmaza sokanlar düşünsün?

...imza:

...şeyh google interneddin hocaefendi?

Gönderi tarihi:

Aslında diğer bütün liseleri kapatıp hepsini İmam Hatip lisesi yapalım..olsun bitsin.. :D hakim dindar,avukat dindar,kasap dindar manav dindar.. :D ehhhh Cumhur Başkanı ile Başbakanda çok dindar.. :D Cemaat yönetir gibi idare ederiz DEVLET,i.. :D

Gönderi tarihi:

Aslında diğer bütün liseleri kapatıp hepsini İmam Hatip lisesi yapalım..olsun bitsin.. :D hakim dindar,avukat dindar,kasap dindar manav dindar.. :D ehhhh Cumhur Başkanı ile Başbakanda çok dindar.. :D Cemaat yönetir gibi idare ederiz DEVLET,i.. :D

Yani en güzel çözüm bu aslında :)

Gönderi tarihi:

Recep Tayyip Erdogan ve sürekasinin amaclarida zaten bu dogrultudadir.Amac Laik Cumhuriyet degil din cumhuriyeti yani Iran,Malezya yaratmaktir.Ordu bu nedenle susturuldu.Atatürkcüler bu nedenle bir senaryo ile iceri alindi.Bunu anlamamak icin ancak imam hatipli veya AKP'li olmak gerekir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Recep Tayyip Erdogan ve sürekasinin amaclarida zaten bu dogrultudadir.Amac Laik Cumhuriyet degil din cumhuriyeti yani Iran,Malezya yaratmaktir.Ordu bu nedenle susturuldu.Atatürkcüler bu nedenle bir senaryo ile iceri alindi.Bunu anlamamak icin ancak imam hatipli veya AKP'li olmak gerekir.

saygilarla

Çok doğru söylemişsiniz, imam hatiplerin kapatılmasını nerde :) katsayı farkı da yok oldu artık.

Gönderi tarihi:

Ona ne şüphe Sayın Politika :) Artık herşey gün gibi ortada.

Gönderi tarihi:

...

Değerli forumdaşım,çok çok teşekkür ederim.O kadar samimi ve net ifade etmişsiniz ki.Az önce haberlerde katsayının kaldırıldığını öğrendim.Ve gerçekten çok sevindim.Sosyal bir devlet olma iddiasında ki bir ülkenin eğitim alanında ki dengesizliklerini bir tarafa bırakalım ve elimizi vicdanımıza koyalım;hangi korku başkalarının geleceğini yok sayma hakkını bize verebilir ki?

Vicdan ağır gelmiş size;olaya biraz eğitim açısından bakalım.Mesleki liseler eğitimin çekirdeğidir.Bugün ortaöğretim bir fiyasko olduğunu sonuçlarıyla göstermiştir.Bu fiyaskonun en önemli etmenlerden biri de;mesleki liselerin önünde ki engeldir.

Ne A kişisi ne B kişisi...hesaplar umrumda değil;baştan kokan bir eğitim sistemini tek başına çözmese de bu katsayıların kaldırılması;binleri mağdur eden ve mesleki eğitimi neredeyse bitirme noktasına getiren bu haksız uygulamanın ortadan kaldırılması oldukça yerinde bir adım.

Gönderi tarihi:

İmam hatip okulundaki bir kaç üstün yetenekli öğrenci için, diğer tüm meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanlarına devam etmesi için gerekli olan katsayı yardımından feragat etmesi eşitlik midir ?

Gönderi tarihi:
imam hatip okulları 1951 yılında açılmıştır..80 darbesinin ürünüdür demek yanlış olur!!!

kapatılmasını doğru bulmuyorum..reformıze edılmeli ve kontenjanı azaltılmalıdır dıye düşünüyorum..

Bu fikre katılıyorum ancak 80 darbesi sonrası bu konuda artış olduğu da doğrudur. İhtiyaca binaen imam yetiştirmek için yeteri kadarı dışındakiler kapatılmalıdır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.