Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Bunca yazınızın içinde İçerisinde TÜRK-TÜRKLÜK-İSLAM-ŞEHİT yada Karabağ,Başbağlar,Şehit cenazeleri ile ilgili kaç başlığınız var? Bu saydıklarımıza size sorulmadan kaçına cevap verdiniz hangisini kınadınız? Başbağlara üzülmediniz diyende olmadı size fakat başkaları bu konuyu açmadan nasılsa sizin hiç aklınıza gelipte üzüldüğünüzü hatırlamıyorum. Her yıldönümü hatırlarsınız fakat yukarıda saydıklarıma gelince duymaz görmesiniz. Böyle cevaplara ise bizde üzüldük diyerek ucuz bolitika yaparsınız. Siz yani acilan basliga göremi ucuz politika falan yapildigini tesbit ediyorsunuz? Tesbit etme araciniz gercekten cok ilginc. "Başbağlara üzülmediniz diyende olmadı size fakat başkaları bu konuyu açmadan nasılsa sizin hiç aklınıza gelipte üzüldüğünüzü hatırlamıyorum." Tabiki hatirlayamazsiniz, benimlemi yasiyorsunuz? "Her yıldönümü hatırlarsınız fakat yukarıda saydıklarıma gelince duymaz görmesiniz." Siz bana Basbaglar konusunda konu acilmadan önce üzüldügümü hatirlamiyorum derken ve saymis oldugunuz olaylarin yildönemini hatirlamadigim ithaminda bulunurken, kendinize de ayni ithamda bulunuyormusunuz acaba? Sizin, Corum, Maras, Sivas, Malatya, Fahri Üc ok, Ugur Mumcu, 1 mayis 77, Gazi, Hirant Dink katliami ve diger sayisiz katliamlarin yildönümlerini hatirladiginiz varmi acaba? Ben hatirladiginizi okudum desem yalan olur. Diger taraftan Basbaglar ve Karabag katliamlari hakkinda sizin bir baslik actiginiz varmi acaba? Kendi söyleminizle ucuz politika yapmaktan öte gidilmemis oluyoruz, yani sadece ben degil siz de dahilsiniz. Baskalarini suclamadan önce en azindan kendimi biraz sorgulasam cok daha faydali olur. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2009 Sayin Rua, varsayalimki konserde gercekten de misafirlerin sarap ictigi dogru olsun. Buna bile tahammül edemeyen dar görüslü beyinli insanlar bizlere insanlik ögretmeye calisiyorlar. Her gelismis toplumlarda ister konser olsun ister toplanti olsun ister eglence olsun insanlarin sarap icmelerine hic bir grup veya kurulus ne müdahale eder ne de öldürmeye kalkar. Ama bizim dar görüslü beyinlilerimizin hak, hukuk ve din anlayisi bu kadar cag disi. Bir de üstüne üstelik bu zihniyet kendisini milliyetci, vatanperver ve ülkenin gercek sahibi olarak görenler. Bu zihniyet oldukca ve onlarin gercek yüzünü aciga cikartmadigimiz sürece malesef bizler daha cooookkk Sivas'lar yasayacagiz. Yine yapacağınızı yapıyorsunuz sayin dünyahepimizin. Burada milliyetçiyim diyen vatan severim diyenlerden bu konuya hak veren oldumu? Bu yapılan Elbette çağdışı ve yobazlıktır. Sizin milliyetçilere saldırma amacı ne, ideoloji ! Yine kimin ne olduğu belli olmayan provakatörlerin milliyetçi olduğunu söylüyorsunuz ''olduğu söyleniyor,idda ediliyor ,miş,mış vs. Gerçeklerden haberiniz yok işinize ve ideolojinize nasıl geliyorsa mişleri,mışları doğru kabul edip milliyetçilere ve vatan severlere ülkenin gerçek sahiplerine saldırıyorsunuz. Eğer her fırsatta pkk'ya dtp'ye sözde demokratlara ve her şehit haberi geldiğinde sus pus olan,Cumhuriyet elden gidiyor diye ortalığı yaygaraya verenlere karşı olmak vatan severlikse ve vatanın gerçek sahibi ise bende onlardanım.... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Yine kimin ne olduğu belli olmayan provakatörlerin milliyetçi olduğunu söylüyorsunuz ''olduğu söyleniyor,idda ediliyor ,miş,mış vs. "Ne olduğu belli olmayan provakatörler" mi ? Bu çağdışı eylemi yapanlar Alperen Ocakları üyesi değil mi ? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 "Ne olduğu belli olmayan provakatörler" mi ? Bu çağdışı eylemi yapanlar Alperen Ocakları üyesi değil mi ? Son zamanlarda Aynı zihniyetteki insanların,Alperen ocaklarını hedef alan bu propagandaların bir geçerli gerçek sebebi olmalıdır sanırım. Bakıyoruz hep aynı zihniyetteki insanların saldırısına uğruyor....O nedenle biraz daha düşünmek lazım ! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Son zamanlarda Aynı zihniyetteki insanların,Alperen ocaklarını hedef alan bu propagandaların bir geçerli gerçek sebebi olmalıdır sanırım. Bakıyoruz hep aynı zihniyetteki insanların saldırısına uğruyor....O nedenle biraz daha düşünmek lazım ! şimdi ; Yine yapacağınızı yapıyorsunuz sayin dünyahepimizin. Burada milliyetçiyim diyen vatan severim diyenlerden bu konuya hak veren oldumu? Bu yapılan Elbette çağdışı ve yobazlıktır. çağdışılık, yobazlık dediğin eylemi yapanlar Alperen Ocakları üyesi midir, değil midir ? Kendin de Alperen Ocakları'nın gerçekleştirdiği bu eylemi, yobazlık ve çağdışılık olarak adlandırıyorsun. Ondan sonra, başkalarını Alperen Ocakları'nı hedef almakla suçluyorsun. Anlamadım ki ben birşey. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Son zamanlarda Aynı zihniyetteki insanların,Alperen ocaklarını hedef alan bu propagandaların bir geçerli gerçek sebebi olmalıdır sanırım. Bakıyoruz hep aynı zihniyetteki insanların saldırısına uğruyor....O nedenle biraz daha düşünmek lazım ! Cok celisiyorsunuz kendi yorumlarinizla sayin kaplan-200. Bir taraftan olayi yapanlari cagdisi ve yobaz olmakla sucluyorsunuz diger taraftanda Alperen Ocaklarina karsi bir provekatör eylem yapilmakla bizi dikkatli olmaya davet ediyorsunuz. Eylem yapan "cagdisi ve yobazlar" Alperen Ocaklari üyesi veya sempatizanimi yoksa degillermi? Umarim yuvarlak cevap yerine acik ve net bir cevap verirsiniz. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Cok celisiyorsunuz kendi yorumlarinizla sayin kaplan-200. Bir taraftan olayi yapanlari cagdisi ve yobaz olmakla sucluyorsunuz diger taraftanda Alperen Ocaklarina karsi bir provekatör eylem yapilmakla bizi dikkatli olmaya davet ediyorsunuz. Eylem yapan "cagdisi ve yobazlar" Alperen Ocaklari üyesi veya sempatizanimi yoksa degillermi? Umarim yuvarlak cevap yerine acik ve net bir cevap verirsiniz. Yine anlamazdan geliyorsunuz. Evet bu eylemi yapanlar'' çağdışı yobazdır'' bu eylemi yapanların Alperen ocaklarından olduğu belli bile olmadan mişlerle mışlarla asılsız iddalarla yapıştırma yapıyorsunuz. Sizin zihniyetinizi az çok biliyoruz sizin bu şekilde asılsız iddaları gerçekmiş gibi göstermenizde bu haberin doğruluğunu bile çelişkiye düşürüyor. Bendeki çelişki ne onu anlamadım. Olayı yapan kim siz biliyormusunuz...!mış-miş ile cevap vermeyin.Sayenizde Alperenci olacağım bu gidişle. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Yine yapacağınızı yapıyorsunuz sayin dünyahepimizin. Burada milliyetçiyim diyen vatan severim diyenlerden bu konuya hak veren oldumu? Bu yapılan Elbette çağdışı ve yobazlıktır. Hiç kusura bakma Kaplancığım Alperen ocaklarının tepkisine sonuna kadar hak veriyorum ve sonunda kadar destekliyorum... Ne provokası ne saldırısı?bu ülkede yanlış gördüğün şeye tepki göstermek illa ki provokasyonmu kabul edilmeli.. Genel başkanları çıkmış açıklama yapmış kınan ne sanatçı ne başka bir şey tepki yalnızca sponsor firmaya kutsal emanetlerin bulunduğu bir mekanda "şarabını al gel"sözüne.. Kimin burnu kanamış kime zarar verilmiş? Toplam 100 kişi bile olmayan bir grup kendi çaplarında kimseye zarar vermeden bir protesto yapmış.. "Yok efendim polis müdahele etmeseymiş ikinci Sivas vakası yaşanacakmış"bak seenn Sivas ta yanan oteleden ki içlerinde Arif Sağ'ında olduğu 44 kişinin bbp binasına sığındığı gerçeğini bildikleri halde.. Mukaddesatına sahip çıkana vur yaftayı "gerici,yobaz" ne ala iş ya.. Bazı medya organlarının orada çok ciddi çok vahim bir olay yaşanmış gibi konuyu çarpıtarak okuyucuya aktarmasıdır provokasyon.. Anlaşılan şu ki ülkenin yeni yükselen trendi Alperen ocakları.. Asıl provokasyon Diyarbakır da duvarları asılan "andımız kaldırılsın"afişlerindedir ama nedense onlara kimsenin sesi çıkmaz öyle ya ilerici ve moderndir onları asanlar Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Hiç kusura bakma Kaplancığım . . . Asıl provokasyon Diyarbakır da duvarları asılan "andımız kaldırılsın"afişlerindedir ama nedense onlara kimsenin sesi çıkmaz öyle ya ilerici ve moderndir onları asanlar Insanlarin artik icki icmelerinide mi protesto edenleri destekleyecegiz? nasil bir haktirki baskasinin ickisine karisiyoruz? Siz ise bu yobazligi ve gericiligi hala savunuyorsunuz. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Alperen ocaklarının tepkisine sonuna kadar hak veriyorum ve sonunda kadar destekliyorum... hiç şaşırmadım! Ne provokası ne saldırısı?bu ülkede yanlış gördüğün şeye tepki göstermek illa ki provokasyonmu kabul edilmeli..Genel başkanları çıkmış açıklama yapmış kınan ne sanatçı ne başka bir şey tepki yalnızca sponsor firmaya kutsal emanetlerin bulunduğu bir mekanda "şarabını al gel"sözüne.. Kimin burnu kanamış kime zarar verilmiş? Toplam 100 kişi bile olmayan bir grup kendi çaplarında kimseye zarar vermeden bir protesto yapmış.. "Yok efendim polis müdahele etmeseymiş ikinci Sivas vakası yaşanacakmış"bak seenn Sivas ta yanan oteleden ki içlerinde Arif Sağ'ında olduğu 44 kişinin bbp binasına sığındığı gerçeğini bildikleri halde.. Mukaddesatına sahip çıkana vur yaftayı "gerici,yobaz" ne ala iş ya.. Bazı medya organlarının orada çok ciddi çok vahim bir olay yaşanmış gibi konuyu çarpıtarak okuyucuya aktarmasıdır provokasyon.. Anlaşılan şu ki ülkenin yeni yükselen trendi Alperen ocakları.. Asıl provokasyon Diyarbakır da duvarları asılan "andımız kaldırılsın"afişlerindedir ama nedense onlara kimsenin sesi çıkmaz öyle ya ilerici ve moderndir onları asanlar tepki gösterme konusundaki ayarsızlık bu siyasal bakış açısının genetiğinde mevcuttur. biraz dünyada neler olup bittiğine bakın. insanlar şarap içtiği için protesto edilmez, üzerlerine yürünmez. böyle protesto olmaz! ne provakası, ne provakası deyip durmuşsunuz. söylüyorum bakın ne provakası olduğunu: orada bir sanatsal etkinlik gerçekleştirilmiştir. duyarlı kesimler bu sanatsal etkinliğe dikkat ederler. ama amaç provokasyonsa o zaman içilen şaraptan dem vurmaya başlarsınız. bu güne kadar bu terör gruplarının tek kozu millet ve din kavramıydı zaten. bunun üzerinden siyaset yaparlar ve başka hiçbir siyasal açılım gerçekleştiremezler. idil biret çok iyi bir piyanisttir, dinlemenizi tavsiye ederim. belki siz de beğenirsiniz ve böylesine müthiş bir sanatçının verdiği konserin bir grup provokatör tarafından bir rezalete dönüştürülmek istenmesinin nasıl büyük bir utanç kaynağı olabileceğini anlarsınız. Yükselen trend sandığınız Alperen Ocakları, eğer gerçekten samimi vatansever bir kurum olsa, İdil Biret gibi dünyaca ünlü sanatçımızı, Türk adını dünyaya gururla duyurduğu için alkışlamaya giderlerdi, yakıp yıkıp gürültü patırtı yapmaya değil. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Hiç kusura bakma Kaplancığım Alperen ocaklarının tepkisine sonuna kadar hak veriyorum ve sonunda kadar destekliyorum... Ne provokası ne saldırısı?bu ülkede yanlış gördüğün şeye tepki göstermek illa ki provokasyonmu kabul edilmeli.. Genel başkanları çıkmış açıklama yapmış kınan ne sanatçı ne başka bir şey tepki yalnızca sponsor firmaya kutsal emanetlerin bulunduğu bir mekanda "şarabını al gel"sözüne.. Kimin burnu kanamış kime zarar verilmiş? Toplam 100 kişi bile olmayan bir grup kendi çaplarında kimseye zarar vermeden bir protesto yapmış.. "Yok efendim polis müdahele etmeseymiş ikinci Sivas vakası yaşanacakmış"bak seenn Sivas ta yanan oteleden ki içlerinde Arif Sağ'ında olduğu 44 kişinin bbp binasına sığındığı gerçeğini bildikleri halde.. Mukaddesatına sahip çıkana vur yaftayı "gerici,yobaz" ne ala iş ya.. Bazı medya organlarının orada çok ciddi çok vahim bir olay yaşanmış gibi konuyu çarpıtarak okuyucuya aktarmasıdır provokasyon.. Anlaşılan şu ki ülkenin yeni yükselen trendi Alperen ocakları.. Asıl provokasyon Diyarbakır da duvarları asılan "andımız kaldırılsın"afişlerindedir ama nedense onlara kimsenin sesi çıkmaz öyle ya ilerici ve moderndir onları asanlar Sahi mausla nasıl imza atılıyordu Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Sahi mausla nasıl imza atılıyordu mausla imza atılmaz hatta mouse ile de atılmaz. imza kalemle atılır. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 mausla imza atılmaz hatta mouse ile de atılmaz. imza kalemle atılır. Hadiiii nelerde bilirmiş oy oy Çok mu kötüyüm ne? Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Hadiiii nelerde bilirmiş oy oy Çok mu kötüyüm ne? olsun. olur öyle... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Topkapı Sarayı bir ibadethane midir ? 150 metre ötesinde kutsal emanetler varmış. mey alemleri için yaptırılan Revan Köşkü ile konser meydanının arası kaç metre ? Padişahın sarhoş halde cariye kovalarken düşüp yaralandığı haremle arası kaç metre ? Birde sanırsın ki, Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı'nda içki içilmezdi. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 BBP'den Kültür Bakanı'na sert yanıt BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Topkapı Sarayı önünde eylem yapan Alperen Ocakları’na mensup kişilere "Zavallılar, ilkel yaratıklar" diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a sert yanıt verdi. Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, "Ertuğrul Günay, siyasi üretimsizlikler ve yapaylıklar bahçesinde sıradan bir şekilde kök salmakla meşgul bir siyasetçi izlenimi vermeyi bırakmalı, haddini ve yetkilerini bilmeyen bir politikacı intibaını bir an önce terk etmelidir" dedi. Günay’ın "Bir nevi siyasi görmemişlik çektiğini" iddia eden Topçu, şunları kaydetti: "Ertuğrul Günay, rahmetli liderimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun defni sürecinde gösterdiği inat ve mesnetsiz tavrını da göz önünde bulundurusak, yazıklar olsunu hak etmiş birisidir. Buradan kendisine sesleniyorum. Sayın Bakan, bu ülkenin yetiştirdiği değerlere ayar vermeye çalışmayı bırakın. Her iktidarın bir ömrünün olduğunu, o koltukta bugüne kadar bir sürü politikacının oturduğunu ve oturacağını unutmayın. Kendi yetki ve selahiyet alanınızdaki beceriksizliği ve başarısızlığı, sağda solda verdiğiniz ve makamınıza yakışmayan beyanatlarla kapatmaya çalışıyor ve eski tabanınıza şirin gözükmeye çalışıyorsanız nafile. Lütfen artık ulu orta konuşmayın. Lüzumu yok. Biz artık sizden hizmet istemiyoruz. Zaten çalışıyor gibi gözüken ama hiçbir taşın altına elini koymayan sizin gibi yöneticilerin Kültür Bakanı olduğu bu ülkede, kültüre ait her şey yer ile yeksan olmuştur." (*) Bu yazı hem BBP ile eylemcilerin birbirinden bağımsız olduğunu savunan takiyecilerin dikkatine yazılmıştır; Hem de bu bağlantıyı doğrulayan, arkasında olan yobazların dikkatine yazılmıştır. Geri kalanların ilgisine, bilgisine saygıyla sunulmuştur. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 BBP'den Kültür Bakanı'na sert yanıtBBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Topkapı Sarayı önünde eylem yapan Alperen Ocakları’na mensup kişilere "Zavallılar, ilkel yaratıklar" diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a sert yanıt verdi. Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, "Ertuğrul Günay, siyasi üretimsizlikler ve yapaylıklar bahçesinde sıradan bir şekilde kök salmakla meşgul bir siyasetçi izlenimi vermeyi bırakmalı, haddini ve yetkilerini bilmeyen bir politikacı intibaını bir an önce terk etmelidir" dedi. Günay’ın "Bir nevi siyasi görmemişlik çektiğini" iddia eden Topçu, şunları kaydetti: "Ertuğrul Günay, rahmetli liderimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun defni sürecinde gösterdiği inat ve mesnetsiz tavrını da göz önünde bulundurusak, yazıklar olsunu hak etmiş birisidir. Buradan kendisine sesleniyorum. Sayın Bakan, bu ülkenin yetiştirdiği değerlere ayar vermeye çalışmayı bırakın. Her iktidarın bir ömrünün olduğunu, o koltukta bugüne kadar bir sürü politikacının oturduğunu ve oturacağını unutmayın. Kendi yetki ve selahiyet alanınızdaki beceriksizliği ve başarısızlığı, sağda solda verdiğiniz ve makamınıza yakışmayan beyanatlarla kapatmaya çalışıyor ve eski tabanınıza şirin gözükmeye çalışıyorsanız nafile. Lütfen artık ulu orta konuşmayın. Lüzumu yok. Biz artık sizden hizmet istemiyoruz. Zaten çalışıyor gibi gözüken ama hiçbir taşın altına elini koymayan sizin gibi yöneticilerin Kültür Bakanı olduğu bu ülkede, kültüre ait her şey yer ile yeksan olmuştur." (*) Bu yazı hem BBP ile eylemcilerin birbirinden bağımsız olduğunu savunan takiyecilerin dikkatine yazılmıştır; Hem de bu bağlantıyı doğrulayan, arkasında olan yobazların dikkatine yazılmıştır. Geri kalanların ilgisine, bilgisine saygıyla sunulmuştur. saygılar bizden efendim ama birazdan biri "e ben şimdi burdan ne anlamalıyım" " hiçbişeycik anlamadım" diyebilir. sinirlerini germe, tekrar tekrar anlatmak için ter dökme. olur öyle yani, ne yapacaksın, herkes aynı değil ki. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Demiş ya kişi; "konuşsam halk, sussam hak razı değil" diye... (Sakın "hak" kavramını kimse tekelinde görüp patentini almaya kalkışmasın.) Ben yine de hakka! tercüman olayım: "Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resulünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın." (Kuran 9/29) Ha, tabii, bunun da vardır bir tevili, tefsiri... "O inkar edenlerin içinde bulundukları otellerini yakın" demiyor, elbette... Hele hele "Madımak" lafzı tövbe geçmiyor... İftira bunlar... "İnanmadın, saymadın, edinmedin, o halde yandın" dersek de burdaki "yanmak" lafın gelişi tabii canım, ne alakası var... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Demiş ya kişi; "konuşsam halk, sussam hak razı değil" diye... (Sakın "hak" kavramını kimse tekelinde görüp patentini almaya kalkışmasın.) Ben yine de hakka! tercüman olayım: "Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resulünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın." (Kuran 9/29) Ha, tabii, bunun da vardır bir tevili, tefsiri... "O inkar edenlerin içinde bulundukları otellerini yakın" demiyor, elbette... Hele hele "Madımak" lafzı tövbe geçmiyor... İftira bunlar... "İnanmadın, saymadın, edinmedin, o halde yandın" dersek de burdaki "yanmak" lafın gelişi tabii canım, ne alakası var... Bir tarafdan bu dusuncelerin Kuran ve Islam dini tarafindan destekledigi muhakkak. Diger taraftan benim hic anlayamadigim, Sivas gibi bir sehirde, bu olay nasil, Turkiyenin gozleri onunde nasil yere gelebilir? Bu olayi seyreden halk, buna nasil izin verebilir? Bu olayi seyreden hukumet kendi halkini niye koruyamaz? Bu sehir halki insaniyetlerini nasil kaybeder bu kadar? Olenlerin listesine bakinca, bu sorular geliyor aklima. Kimse bunlara cevap veremiyor. Bende "Hasret Gultekin"inin bir CDsi var. O yananlardan biriydi. Onu dinlerken, bu canavar olay dahada canlaniyor ve bizlere hatirlatiyor. Bu olenlerin bir sesi vardi, aileleleri vardi. Cocuklari vardi. Degerleri vardi. Halk bu haklari tanimadi. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Hiç kusura bakma Kaplancığım Alperen ocaklarının tepkisine sonuna kadar hak veriyorum ve sonunda kadar destekliyorum... Ne provokası ne saldırısı?bu ülkede yanlış gördüğün şeye tepki göstermek illa ki provokasyonmu kabul edilmeli.. Genel başkanları çıkmış açıklama yapmış kınan ne sanatçı ne başka bir şey tepki yalnızca sponsor firmaya kutsal emanetlerin bulunduğu bir mekanda "şarabını al gel"sözüne.. Kimin burnu kanamış kime zarar verilmiş? Toplam 100 kişi bile olmayan bir grup kendi çaplarında kimseye zarar vermeden bir protesto yapmış.. "Yok efendim polis müdahele etmeseymiş ikinci Sivas vakası yaşanacakmış"bak seenn Sivas ta yanan oteleden ki içlerinde Arif Sağ'ında olduğu 44 kişinin bbp binasına sığındığı gerçeğini bildikleri halde.. Mukaddesatına sahip çıkana vur yaftayı "gerici,yobaz" ne ala iş ya.. Bazı medya organlarının orada çok ciddi çok vahim bir olay yaşanmış gibi konuyu çarpıtarak okuyucuya aktarmasıdır provokasyon.. Anlaşılan şu ki ülkenin yeni yükselen trendi Alperen ocakları.. Asıl provokasyon Diyarbakır da duvarları asılan "andımız kaldırılsın"afişlerindedir ama nedense onlara kimsenin sesi çıkmaz öyle ya ilerici ve moderndir onları asanlar Sevgili suheda Bu konuyu ilk defa bu forumda gördüm ve aynı zihniyetlerin danışıklı yazılarına istinaden yazdım. Olayın içeriğini araştırmadım....Burada yazılanlara göre 2. sivas katlimı gibi ....O nedenle Anlattıkları abartıları doğru düşünürsek gericilik ve yobazlık olur diye düşündüm. Bakasınıza yukarıdaki yazılara.. Aslında düşünmeliydim.... bunca danışıklı yazının içinde bir bit yeniği ,bir sebi vardır diye ! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 BBP'den Kültür Bakanı'na sert yanıtBBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Topkapı Sarayı önünde eylem yapan Alperen Ocakları’na mensup kişilere "Zavallılar, ilkel yaratıklar" diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a sert yanıt verdi. Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, "Ertuğrul Günay, siyasi üretimsizlikler ve yapaylıklar bahçesinde sıradan bir şekilde kök salmakla meşgul bir siyasetçi izlenimi vermeyi bırakmalı, haddini ve yetkilerini bilmeyen bir politikacı intibaını bir an önce terk etmelidir" dedi. Günay’ın "Bir nevi siyasi görmemişlik çektiğini" iddia eden Topçu, şunları kaydetti: "Ertuğrul Günay, rahmetli liderimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun defni sürecinde gösterdiği inat ve mesnetsiz tavrını da göz önünde bulundurusak, yazıklar olsunu hak etmiş birisidir. Buradan kendisine sesleniyorum. Sayın Bakan, bu ülkenin yetiştirdiği değerlere ayar vermeye çalışmayı bırakın. Her iktidarın bir ömrünün olduğunu, o koltukta bugüne kadar bir sürü politikacının oturduğunu ve oturacağını unutmayın. Kendi yetki ve selahiyet alanınızdaki beceriksizliği ve başarısızlığı, sağda solda verdiğiniz ve makamınıza yakışmayan beyanatlarla kapatmaya çalışıyor ve eski tabanınıza şirin gözükmeye çalışıyorsanız nafile. Lütfen artık ulu orta konuşmayın. Lüzumu yok. Biz artık sizden hizmet istemiyoruz. Zaten çalışıyor gibi gözüken ama hiçbir taşın altına elini koymayan sizin gibi yöneticilerin Kültür Bakanı olduğu bu ülkede, kültüre ait her şey yer ile yeksan olmuştur." (*) Bu yazı hem BBP ile eylemcilerin birbirinden bağımsız olduğunu savunan takiyecilerin dikkatine yazılmıştır; Hem de bu bağlantıyı doğrulayan, arkasında olan yobazların dikkatine yazılmıştır. Geri kalanların ilgisine, bilgisine saygıyla sunulmuştur. SAYIN BAKAN, BÖYLE AYAKÜSTÜ, OLUR OLMAZ YERLERDE, OLUR OLMAZ LAFLAR EDİYOR" Genel Başkanımız Yalçın Topçu, İdil Biret'in Topkapı Sarayı'ndaki konseri öncesinde, Alperen Ocakları üyesi bir grubun saldırı girişimine tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Kötü söz sahibine aittir”, “Sayın Bakan böyle ayaküstü, olur olmaz yerlerde, olur olmaz laflar ediyor. Bu, kendisinin köksüz ve sığ siyasetçi olduğu kanaatini hepten güçlendiriyor. Toplumda öyle bir kanaat var. Şimdi toplum diyor ki, 'Bunun kökü yok, sığ, dün bir partide genel sekreterdi, bugün ise bir partide bakan. Zaten bu söylediği sözler de, toplumun bu tespitini doğruluyor. "35 KİŞİLİK BİR GRUP GENCİN MİLLİ, MANEVİ DEĞERLERE GÖSTERDİKLERİ DUYARLILIKTAN ÖTÜRÜ SAVAŞ BALTALARI ÇIKTI" Gençler aslında, Doğu Türkistan'daki zulmü kınamak için bir faaliyetten dönerken, orada organizatörün işgüzarlığı veya ticari kaygısıyla hazırladığı bir pankart görüyorlar. Topkapı Sarayı'nın kapısındaki pankartta diyor ki, "Minderini kap, şarabını kap, İdil Biret'i dinlemeye Topkapı Sarayı'na gel." Nerede dinleyecek? Birinci avluda. Ne o birinci avlu? Osmanlı orduları sefere çıkarken, dua avlusu olarak bilinen bir avlu. Peki, onun yanında ne var? 50 metre ilerisinde kutsal emanetlerin bulunduğu yerler var. Kutsal emanetlerin olduğu yerde de 24 saat kesintisiz Kur'an okunuyor. Gençlerin kızdığı durum bu. Yani asıl maksat orası değil, bu planlanmamış, kurgulanmamış bir olay. Bunun üzerinden, 35 kişilik bir grup gencin milli, manevi değerlere gösterdikleri duyarlılıktan ötürü savaş baltaları çıktı. Zaten bu memlekette kim ezan derse, kim vatan derse, kim bayrak, devlet, millet derse; şahıs olsun, siyasi parti olsun, insaf ölçülerini bir tarafa bırakarak yüklenirler, şimdi onu yapıyorlar" “GENEL BAŞKANIMIZ YALÇIN TOPÇU, ABDULLAH ÇATLI'NIN MEZARINI ZİYARET EDEREK ÇİÇEK BIRAKTI. Genel Başkanımız Yalçın Topçu, Abdullah Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı ile birlikte, Nevşehir Asri Mezarlığı'na giderek, Abdullah Çatlı'nın mezarına çiçek bıraktı. Yalçın Topçu, daha sonra Abdullah Çatlı'nın annesini ziyaret etmek üzere mezarlıktan ayrıldı. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Sn. Kaplan, bunlar ne olduğu belli olmayan provokatörler mi yoksa çok saygı duyduğun Alperen Ocakları mı yoksa Alperen Ocakları zaten provokatör bir grup mudur? Ne söylemek istediğini inan ki anlamadım. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Hedef İdil Biret değilmiş, sarayda şarap içilmesiymiş. Şimdi de buna döndü olay. Milli değerlere hassasiyet gösteren gençler de buna dikkat çekmek istemiş. Ohh, ufal da cebime gir. Bu ne bilgisizce, cahilane yapılmış bir harekettir. Hassas gençlere sorsak şimdi, IV. Murat hakkında ne düşünürsünüz diye... Of aman aman, atar tutar yağlar ballar kaymaklar içinde hatırasını anar ve anlatırlar eminim. Hele ki içkiyi yasaklamasından filan da dem vururlar hiç şüphesiz. Ama aynı insan yani IV.Murat, Topkapı Sarayı'nda içerdi. Yani o kutsal emanetlerin 500 yıldır olduğu mekanda. Ne içerdi peki? Şaraaaap Aaa niye şaşırdınız ki? Bilgisizlik çok başka birşeydir. Çok. İnsan kendini derya zanneder. Olmadık yerde, olmadık şeye hassasiyet gösterir. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 SAYIN BAKAN, BÖYLE AYAKÜSTÜ, OLUR OLMAZ YERLERDE, OLUR OLMAZ LAFLAR EDİYOR" Genel Başkanımız Yalçın Topçu, İdil Biret'in Topkapı Sarayı'ndaki konseri öncesinde, Alperen Ocakları üyesi bir grubun saldırı girişimine tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi ve sözlerine şöyle devam etti: . . . Sayin kaplan-200, bakiyorumda cok erken görüsünüzü degistirmissiniz. Ilk yazdiginiz yorumla bu yorumu karsilastirdigimizda sanki iki degisik kaplan-200 bu forumda yorum yapiyor. Herhalde "cag disi ve yobaz" bir eylemin gercekten de Alperen Ocaklarina ait militanlarca yapildigina kanaat getirdikten sonra 180 derece bir dönüs yaparak "sayin baskanimiz " diye hitap ederek eylemcileri elestireceginiz yerde aciklama yapan bakani elestirmeye kalkmissiniz. Birde "sayin baskanimiz" cok iyi bir sey yapiyprmus gibi mafya basi, ceteci catli'nin mezarini ziyarete gittigini basin ve yayin yoluyla duyuruyor. Bu tür vatanperverleri gördükce duygulanip göz yaslarimi tutamiyorum vallahi. En azindan Alperen Ocaklari'nin baska hangi olaylarda adi gecmis hep beraber bakalim ve daha hangi "cag disi ve yobaz" eylemlerde bulunduklarina dair iddalar var görelim; "Alperen Ocakları hangi olaylarla anıldı? Son dönemde adları bir çok olayla anıldı. Hrant Dink suikastından, Malatya'daki yayınevi baskınına, Danıştay saldırısından son olarak İdil Biret konserindeki gerilime. Alperen Ocakları tüm bu olaylardaki ortak noktaydı. Bakın hangi başlıklarla, nasıl anılıyorlar? Eski adı Nizamı Alem, yeni adı Alperen ocakları. Helikopter kazasında ölen Muhsin Yazıcıoğlu'nun kurucusu olduğu Büyük Birlik Partisi'nin gençlik kolu gibi hareket ediyorlar. 80 öncesi Ülkücülerin oynadığı role benzer eylem ve açıklamalarla ortaya çıkıyorlar son donemlerde. Yakın döneme bakarsak, Hrant Dink suikastı davasının sanıkları Alperenlerle anıldı. Konu Başbakanlık Teftiş Kurulu raporuna bile yansıdı. Raporda Trabzon'da Emniyet için özel haber elemanı olarak çalışan Erhan Tuncel ile cinayeti azmettirmekle suçlanan Yasin Hayal için şu ifadeler kullanıldı: "Hayal ve Tuncel'in bağlantıları göz önünde tutularak Alperen Ocakları'nın hukuki statüsü belirlensin. Gerekirse yasal düzenleme yapılsın" Raporda, sanıklardan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in bağlantılı olduğu ocakların suçlu yetiştiren yerlere dönüşeceği uyarısı yapıldı. Malatya Zirve Yayınevi katliamının kilit ismi sanık Emre Günaydın'ın da Alperen Ocakları üyesi olduğu öne sürüldü. Danıştay saldırısı hükümlüsü Alparslan Arslanın da Alperen Ocakları'yla ilişkisi olduğu iddia edildi. Kayseri İl Başkanlığı DTP milletvekilleri ve Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'e 'Bir gece ansızın gelebiliriz' tehdidini içeren mektup gönderdi. Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, programın çıkışında İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Mustafa Kayatuzu'nun saldırısına uğradığı gerekçesiyle şikayette bulundu. Dernek statüsündeki Alperen Ocakları'nın genel merkezi Ankara'da. İl bazında teşkilatları bulunan Alperenler, Azerbaycan'da da örgütleniyor. Alperen Ocakları İstanbul teşkilatı son olarak Vakit gazetesinin kutsal mekanda içkili sefahat başlıklı haberiyle İdil Biret konserini bastı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay protestoyu "zavalıların saçma girişimi" olarak yorumladı. Bakan Günay'a üstü kapalı tehdit yanıt gecikmedi. Açıklamada "Sayın Bakan çıkışlarınıza dikkat ediniz. Yoksa bu millet içerisinde bulunmuş olduğunuz tutarsızlığı bir gün gelir böyle yüzünüze vurur" denildi." Alinti "malum medyadan": -http://www.cnnturk.com/2009/turkiye/07/13/alperen.ocaklari.hangi.olaylarla.anildi/534809.0/index.html- Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2009 Arabistan klari ve iran cumhurbaskani anitkabiri ziyaret etmezken cok ilericilik ve atatürkcülük taslayip gerici iran ve arabistan liderlerini elestiriler, ama kendileri ise icki icliyor diye protesto yaparlar, afisleri yakarlar. simdi sormak gerek bu zihniyetin Iran ve Arabistan liderlerinin zihniyetinden ne farklari olabilirki? Konserde icki icilmesi protesto edilyormus. Birde bu zihniyet AKP'yi elestiriyor, sanki kendileri cok iyiler. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.