Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Piknik: Haziran 14 - Yer: BüyükAda : VARMI PİKNİĞE GELEN

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Değerli Taylan,evleniyor musunuz :) sakın niye şaşırdın demeyin,blogdan takip ettim B)

Hayırlı olsun :)

Farlı düşünceler aynı yerde olursa çok iyi olur,bu konuda size katılıyorum da ya Sardunyam beni vapurdan atarsa :P

Şaka bi yana,olabilir.12 haziranda iznim bitiyor,İstanbulda olacağım.Farklı da olur.Ama yine ben canlarıma bi döneyim :wub:

• Cevaplar 155
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Media'dan pek çok arkadaşımla daha önce reelde de görüştük, isimlerini sayamayacağım ama sanırım 14 kişi ile resmen tanıştık... Taylan'ın da dediği gibi hiç kimseye hiçbirşey olmadı... :grin:

Bazıları ile sıkı dost olduk, telefonlarımızı alıp verdik, bayramlarda aradık, kandillerde mesajlaştık...

Esasen sanal ortam dikkat edilmesi gereken yer... Ama siz hangi amaçla ve nasıl insanlarla iletişim halindeyseniz ona göre insanlar tanıyorsunuz... Zaten media ailesi bir fikir ortamı, her anlamda görüş açıklanabiliyor ama asla seviyesizliğe izin verilmiyor... Her yerde olduğu gibi buradada bir iki tane kendini bilmez olsada genel anlamda güvenilir ve aklı başında üyelerden oluşuyor... :)

Sevgili Taylan sana ve kızçeye ömür boyu mutluluklar diliyorum, ve dile getiremediğim ne kadar güzellik varsa yaşamanızı istiyorum... umarım düğünden sonra bir toplantı daha yapıldığında senide aramızda görmek kısmet olur, ki şahsen en çok görmek istediğim insanlardan birisi sensin... :)

Cloud, tırsma ya su tabancası o :P

Gönderi tarihi:

Bende çoğu ile görüşüyorum,hatta Sercan'ı Erzurumda batırdım :D

Sevgili Sardunyam,şakaydı hepsi.Dediğiniz gibi nasıl biriyseniz öyle biri çıkar karşınıza.Düşünen insan baş tacıdır;hepiniz benim için değerlisiniz.

İnanın ki,farklı da olsa düşündüklerimiz,hepimiz insan için düşündükçe ortağız duygularla.

Gönderi tarihi:
Değerli Taylan,evleniyor musunuz :) sakın niye şaşırdın demeyin,blogdan takip ettim B)

Hayırlı olsun :)

Çok teşekkür ederim. Darısı tüm bekar forumdaşlarıma nasip olur inşallah. Blog'da yazdıklarımın neticesince evleniyorum artık :)

Siz de özellikle tanımak istediğim insanlardan birisiniz. Kısmet olursa bir gün, pek memnun olurum.

Sevgili Taylan sana ve kızçeye ömür boyu mutluluklar diliyorum, ve dile getiremediğim ne kadar güzellik varsa yaşamanızı istiyorum... umarım düğünden sonra bir toplantı daha yapıldığında senide aramızda görmek kısmet olur, ki şahsen en çok görmek istediğim insanlardan birisi sensin... :)

Cloud, tırsma ya su tabancası o :P

Sardunyam, sana da çok teşekkür ediyorum. Düğünü patlatalım düze çıkalım, şimdilik en büyük telaşımız bu. Sonrasında eşimi de alıp gelirim inşallah.

Seninle çoooooook tartışacağımız konu var vesselam, bilirsin.

Haaa unutmadan,

Cloud : Su tabancası bile değil o. Biber gazı en fazla :P eheheh

Gönderi tarihi:
Tamam,önce düğüne sonra pikniğe -_- paralar denizden :D

Tamam,anladım ben kessin 14 hazirana kadar yüzme öğrenecem :lol: ama durun bakalım,Sardunyam benim için Marmaraya dalmazsa ben de BJK'li değilim B)

En kısa zamanda değerli forumdaşım Taylan,ben de tanışmak isterim :)

AAa finans sorunumuz yok :islik:

güzel kız isterse kim sponsor olmaz dert etmeyin B)

mavicim yüzme derslerini bırakmıştım ama sana güzellik yaparız :P :P öğretiriz düğüne gitcez ya :P

Gönderi tarihi:
Boşverin pikniği yaahu :islik:

hadi düğüne gidiyoruz antalyaya B)

illa piknik mi valla siz bilirsiniz :P : P

ben düğüne gitcem de B)

Forumdan birileri düğünüme katılırsa, O'nu omzuma alıp Kolbastı oynayacağımı bloglarımdaki incelemeler kısmında yazmıştım.

Kolbastı, Ankara havası, Niğde Bağları, Halay, Çökertme her şey mümkün bizde. Buyrun, şeref verirsiniz...

Gönderi tarihi:
AAa finans sorunumuz yok :islik:

güzel kız isterse kim sponsor olmaz dert etmeyin B)

mavicim yüzme derslerini bırakmıştım ama sana güzellik yaparız :P :P öğretiriz düğüne gitcez ya :P

Ama olmaz ki,vallaha boğulurum -_- hem Aras'a atarm,öle güzel güzel yüzerim sayenizde ;)

Hadi deniz,sponsor ol da gidelim,hem benim düğünümde de seni sponsor yaparız -_-

Gönderi tarihi:
Forumdan birileri düğünüme katılırsa, O'nu omzuma alıp Kolbastı oynayacağımı bloglarımdaki incelemeler kısmında yazmıştım.

Kolbastı, Ankara havası, Niğde Bağları, Halay, Çökertme her şey mümkün bizde. Buyrun, şeref verirsiniz...

-_-:unsure:

İzleyici olsam ben ya :P

hem ben güzel gelini görmeye geldim :islik:

kolbastı mı iyy hayır -_- hiçbir estetik yok o oyunda -_-

Gönderi tarihi:
-_-:unsure:

İzleyici olsam ben ya :P

hem ben güzel gelini görmeye geldim :islik:

kolbastı mı iyy hayır -_- hiçbir estetik yok o oyunda -_-

kafamı kızdırıyosun yine kolbastıya laf yok tamam mı -_-

Tayla abi hayırlı uğurlu olsun ALLAH mesut etsin bir ömür boyu... :clover:

Gönderi tarihi:

YER : BÜYÜKADA

TARİH : 14 HAZİRAN 2009 PAZAR

Eminönü iskelesinde buluşuruz ordan hepberaber büyükadaya...gelicek olan arkadaşlar nevalelerinide getirsin özellikle sedoş'un kısırını merakla bekliyoruz... :D

1 : ERBAY

2: SARDUNYAM

3: TAN VAKTİ

4: SEDELİNA

5: S.E.T.H

6: DİPNOT

gelenler kendini listeye eklesin..

Gönderi tarihi:
Taylan Abi hayirli olsun :)

Tayla abi hayırlı uğurlu olsun ALLAH mesut etsin bir ömür boyu... :clover:

Teşekkür ederim arkadaşlar. Eksik olmayınız.

Devamı herkes için:

Piknik/toplantı şeyinize bir ileti yazmamış/buna değer görmemiş/önem vermemiş insanlara ne diyeceksiniz peki?

Gelip/gelememek ayrı konu. Buna değer vermek ayrı konu.

Sürekli katılımcılar, gündemi takip edenler, geyikleri kaçırmayanlar belli. İsim isim sıralatmayın şimdi. Talep gelirse yazarım da, kişi ve ileti sayı/günlerine göre. Giriş çıkışları, ileti sayıları, saatleri ortada.

Enlerce insan var.

Neredeler? Bu başlıkta yoklar.

Bugün yoklar anladık.

Bu başlık kaç gündür var? 18 gündür.

Cevap yazmamış insanların ne gibi özürleri olabilir?

"Efendim girmemiştim, görmemiştim" filan.

E hepsi ortada yahu. Di mi?

Buraya bir şekilde cevap yazan herkes, samimidir bence.

Gerisi hikayedir.

Budur.

Gönderi tarihi:

Forumda bir Piknik ve birde Dugunmu var hadi piknigi biliyordumda Dugunu ilk defa duyuyorum.. Simdiden arkadasi tebrik eder omur boyu mutluluklar dilerim.. Ayrica Piknige katilacak arkadaslara rotalarini buyuk adaya deyilde dugun salonuna cevirsinler diyorum boylelikle dugunde forum ailesi adina bir cicek alip bizleri temsil etmis olurlar... :) Nasil fikir ama.. :) Yahuyu butun aktivitelerde bu yilmi oluyor yarisinida seneye saklasaniz olmazmi acaba... :angry:

Gönderi tarihi:
YER : BÜYÜKADA

TARİH : 14 HAZİRAN 2009 PAZAR

Eminönü iskelesinde buluşuruz ordan hepberaber büyükadaya...gelicek olan arkadaşlar nevalelerinide getirsin özellikle sedoş'un kısırını merakla bekliyoruz... :D

1 : ERBAY

2: SARDUNYAM

3: TAN VAKTİ

4: SEDELİNA

5: S.E.T.H

6: DİPNOT

gelenler kendini listeye eklesin..

Gun hazir, yer hazir peki saat kacta buluscaksiniz yazilmamis? :) ( yardim severligim tuttu :P )

Gönderi tarihi:

buyukada.jpg

60 yıl önce Büyükada'da piknik yapanlar böyleymiş, kimse çizgili pijama altı ve atlet giymiyormuş :)

Bizim resimlere de 60 yıl sonra bakarlar artık...

Gönderi tarihi:
Sardunyam, sana da çok teşekkür ediyorum. Düğünü patlatalım düze çıkalım, şimdilik en büyük telaşımız bu. Sonrasında eşimi de alıp gelirim inşallah.

Seninle çoooooook tartışacağımız konu var vesselam, bilirsin.

Haaa unutmadan,

Cloud : Su tabancası bile değil o. Biber gazı en fazla :P eheheh

Kaldı mı sana iki gün :grin:

Taylanım iki gözüm bak iyi düşün taşın zararın neresinden dönsen kardır :P:sorcerer:

Gerçi kızçeyede ayrı bi yazık :zorro:

Evet evet düğünü atlatın hayırlısı ve sağlıcakla canımız sağoldukça nice toplantılar yaparız inşallah... :)

Cloud:tan halen haber alınamadı :shuriken::cat:

Evet arkadaşlar 14 Haziran Büyükada Piknik...

Vapuru kaçırmayın :D

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar öğrenmiş olduğumuz bilgiye göre Büyükada'ya, Kabataş iskelesinden vapur kalkıyor, dolayısıyla buluşma yerimiz Kabataş İskelesi oluyor ve buluşma saatimiz 08,45, tarih aynı 14 Haziran 2009...

Kabataş/Büyükada vapur sefer saatleri:

GİDİŞ

sabah en erken 07,00 kalkış/08,45 varış

daha sonraki sefer 09,10 kalkış/10,40 varış (biz bu seferde kalkan vapurla gidelim diyoruz)

DÖNÜŞ

akşam 15.00 / 17.15 / 18.45 saatleri var en son vapur 21.30'da Büyükada'dan kalkıyor...

Dönüş içinde sanırım 17.15 ve ya 18.45 uygun olur...

KABATAŞ İSKELESİ BULUŞMA YERİ... Saat 08,45 vapur 09,10 da kalkmadan herkesin yetişmesini diliyorum... :D

Ayrıca Kadıköy ve Bostancı iskelelerinden de Büyükada'ya vapur seferleri yapılıyor...

İsteyenler bu iskeleleri kullanabilirler Büyükada'ya ulaştığımızda iletişim kurarak buluşabiliriz...

Gönderi tarihi:

İyi ama kimse kimseyi tanımıyor, nasıl tanıyacağız, yakaya karanfil falan durumu mu olacak :)

Gönderi tarihi:

Parola söyleriz :P

Parola Türk işi medya nasıl fikir :grin:

Şaka şaka katılacak olanlarla son gün özel bir görüşme yaparak birlikte karar veririz birbirimizi nasıl tanıyacağımıza... :)

ADALAR GEZİ

İstanbul Adaları’nın en büyüğü Büyükada’dır. Yüzölçümü 5,4 kilometrekaredir. Maltepe sahiline uzaklığı ise 2300 metredir.Adalar’da, biri güney diğeri kuzeyde olmak üzere iki tepe bulunur.Güneydeki tepe, 203 metre yükseklikteki Yücetepe’dir. Kuzeyde ise İsa Tepesi bulunmaktadır. Seyahatnamelerden ve tarihi olaylardan anlaşıldığı kadarıyla Büyükada, Bizans döneminde de, Osmanlı döneminde de hep meskun kalmıştır. 19. Yüzyılın ilk yarısında 3 bin kadar olduğu tahmin edilen Büyükada’nın nüfusu, Adalar’a vapur işlemeye başladıktan sonra artmış, 20. Yüzyıl başlarında 5 bini aşmıştır. Ada’nın nüfusu bugün 8 bin civarındadır.Ancak ada, yazları günübirlik ziyaretler ve yazlığa gelenler nedeniyle kalabalık olmaktadır.

19. yüzyıl ortalarında Büyükada’yı anlatan yabancılar akşamüstleri iskele çevresindeki şıklığı, zerafeti, sahildeki gezintileri ballandıra ballandıra anlatırlar. 20. Yüzyılın ilk çeyreği boyunca Rumların ağırlık taşıdığı ada halkı ve yazlıkçı gayrimüslimlere ek olarak Osmanlı aydın ve yazarlarının da önemli bir bölümü Büyükada’nın güzelliklerini ve toplumsal atmosferini paylaşmışlardır.

1. Dünya Savaşı ve Cumhuriyet sonrasında Rum halkını kaybeden Büyükada’daki canlılık 1930’lara kadar büyük ölçüde kaybolmuştur. Ancak, 1940’lı yıllara doğru, Cumhuriyet dönemi devlet ileri gelenlerinin ve yüksek bürokrasinin, varlıklı kesimlerin rağbet ettiği bir sayfiye yeri olma özelliğini yeniden kazanmıştır. Büyükada, bu dönemde yeni köşklerle, özenli ve zevkli yapılarla süslenmiş, İstanbul halkının günlük gezinti yerlerinin de başında yer almıştır. Adanın Kuzey-Güney doğrultusuna dik olarak çıkan Dil Burnu’nun iki yanındaki Yörük Ali ve Nizam Plajları, Luna Park, Aşıklar, Viranbağ kır gazinoları, korulukları, biri iskeleden başlayıp Ada’nın tüm çevresini dolaşan büyük tur, diğeri Araba Meydanı’ndan başlayıp Dil’den, Aşıklar Kır Gazinosu’ndan Lunapark’a oradan da Maden’e geçerek binildiği noktaya dönülen küçük tur olmak üzere araba turları, Luna Park meydanındaki süslü eşeklerle yapılan geziler Büyükada gezilerinin başlıca eğlenceleri haline gelmiştir.

Ada’nın en yüksek tepesinde Aya Yorgi kilise ve manastırı bulunmaktadır. Buradaki ilk yapı, miladi 6. Yüzyılda inşa edilmiştir. Bu mevkide, bir çok kilise ve manastırın kalıntıları da vardır. Bunlardan bazıları bugüne kadar ulaşmış, bazıları yıkıntı olarak kalmıştır. İsa Tepesi’nde ise Hristos Kilise ve manastırı bulunmaktadır. Kumsal semtindeki Ayios Dimitrios Kilisesi de Ada’nın önemli dini yapılarındandır. Adadaki Ortodoks cemaat, büyük ayinlerini burada yapar.

Büyükada’da bulunan 4 camiden mimari bakımdan en dikkat çekeni 2. Abdülhamid tarafından yaptırılan Hamidiye Camii’dir. Mimari açıdan batı etkisinde inşa edilmiş bulunan bu cami, Ada Camii sokağında bulunmaktadır.

Büyükada’ya, günümüzde Sirkeci, Kabataş ve Bostancı’dan kalkan Ada Vapurları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin deniz otobüsleri ile ulaşmak mümkündür. Adada otomobil yasağı vardır. Bu da, Ada’nın gürültüden uzak, havası temiz bir mevki olarak kalmasını sağlamaktadır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.