Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ben anneler gününü, kapitalist sistemin, tüketim ekonomisini körüklemek için kullandığı, bir rütiel olarak bile geldim.

Gerçekte neymiş diye biraz baktım,

Başlamadan önce, ahirete intikal etmiş, annelerimize allahtan rahmet dilerim. Sağ olan bütün annelere allahtan sağlıklı uzun ömürler dilerim.

Anneler günü, Amerika da hayatı boyunca annesi ile birlikte yaşamış bir kadın, annesinin vefatından dan sonra sağlığında ona yeteri kadar , görevlerini yapmadığı düşüncesi ile , anneler için neler yapabileceğini , düşünüp önce arkadaşları ile, anneler için yolda belli zamanlarda bir şeyler yapmayı düşünmüşler , sonra , çalıştığı, kilisede, anneleri ve çocukları bir araya toplayarak anneler günü kutlamaya bir dini ritüel olarak bütün annelere BEYAZ KARANFİL vermişler. Ve beyaz karanfil anneler gününü temsil eden bir sembol haline gelmiş. Bütün bu çalışmalara bir, giysi ticareti yapan, firma sponsorluk yapmış.

Sonra bu hanım aslında dini bir ritüel, olarak düşündüğü bu anneler gününün, ticari bir , tüketim aracı olarak kullanılmasına karşı büyük bir , mücadele vermiş. Ve fakat, bütün davaları kaybetmiş evi barkı elinden gitmiştir. Ama anneler günü , dini bir ritüel olarak değil, kapitalist düzenin talep artırıcı, piyasa canlandırıcı bir argüman olarak kullanılmaya devam ediliyor. Amerikada 1914 lerde resmen kabul edilmiştir. Ve bizde de çok hararetle kutlanır.

BÜTÜN ANNELERİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLARIM

Gönderi tarihi:

Dunyadaki tum annelerin Anneler gunu kutlu olsun... Tum annelere ve anne adaylarina sabirlar ve hayirli evlatlar nasip etsin Allah... :)

Gönderi tarihi:

1287sehitannesi.jpg

Her yıl olduğu gibi bu yılda tüm şehit annelerine ithaf ettiğim anneler gününe Mardin'deki hain saldırıda ölen anneleride dahil ediyorum ve onların nezdinde ilk önce kendi annemin sonra diğer tüm fedakar annelerin anneler gününü kutluyorum.

Suheda

Gönderi tarihi:

Formun en tatlı annelerinee :wub: aklıma gelenler :wub:

SARDUNYAM ; buzlar kraliçemmm :P bidenemm o güzel kahveni sıcaklığını çok özledim :hug: bunlar senin için ... özel günün kutlu olsun...

6646Cicek-6.jpg

RADYA; güzel ablacimmm anneler günün kutlu olsun...

golbasi-cicek-siparisi.jpg

FROZEN; kayıp kendisi ama -_- ben unutmam bidenemi ...

morozov-tulip9.jpg

DİLOŞ; güzel komşuumm çok özledim görüşemiyoruz ama güzel annem benim anneler günün kutlu olsun :wub:

normal_cicek_010.jpg

DEEPBLUE; derinliğim denizim ablamm güzel günün kutlu olsun :hug:

5879083-md.jpg

MİNEU genç ve güzel annemizin güzel günü kutlu olsun.

12494183yz2.jpg

GELİNCİK Umarım güzel yüzücü kızınla en güzel anneler gününü kutlarsın ablacım ...

gelincik.jpg

Ve niklerini unuttuğum tüm annelerin özel günü kutlu olsun...

Gönderi tarihi:

papatyalar4.jpg

BİLİYORUM

ÇİÇEKLERLE SÖYLEŞTİĞİNİZ BAHÇELERİN

SİZE KÜSKÜN

OLDUĞUNU SANIYORSUNUZ ŞU GÜNLERDE

SOLGUN YÜZLÜ BULUTLARIN

GÜNEŞİNİZİ ÇALDIĞINI

VE BİR DAHA

GÖKYÜZÜNÜN

UMUTLA AĞARMAYACAĞINI

CANIM ANALARIM

“YANILIYORSUNUZ” DEMEK İSTERDİM...

Tüm dünya anaların önce ellerinden sonrada güzel yüreklerinden sevgiyle saygıyla öpüyorum....yukarıdaki el degmemiş en yüce yamaçlardaki tüm çiçekleri onlara armagan ediyorum...Ve verebilseydim eger BARIŞ 'ı avuçlarının içine koymak isterdim....................

Gönderi tarihi:

kedipanda.jpg

Hollanda’da bulunan Artis hayvanat bahçesinde alışılmışın dışında bir anne bebek ilişkisi yaşanıyor. Evet anneler bebeklerini emzirirler. Ama burada anne sevimli ve şevkatli bir tekir kedi iken bebek annesi tarafından terkedilmiş kırmızı bir panda yavrusu. Ne diyelim emziren memnun emzirilen memnun. Umarım hayvan dostlarımızın birbirlerine gösterdiği bu sevgi ve merhamet insanlara da örnek olur.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

ANNE GEL! BUGÜN ANNELER GÜNÜ

Anne gel! Bugün anneler günü. Sensiz geçirdiğim altıncı anneler günü. Artık 11 yaşındayım. Ortaokula yeni başladım. İsmim Kardelen. Senin Kardelen’in.

Anneciğim sensiz altı kış geçti. Şimdi mevsim bahar. Kardelen çiçekleri dağlarda çoktan açtılar. Ama ben, senin yokluğunda açamıyorum. Oysa kardelen çiçekleri her yıl karları delip açar. Ben altı yıldır sensiz açamıyorum anne.

Babam sensiz çok mutsuz. Senin o çok sevdiğin kır papatyalarını ve gelincikleri artık bana getiriyor, sen gittin gideli anne.

Bir ay sonra 12 yaşıma basacağım. Anne ne olur! Anneler gününde gelemezsen, doğum günümde gel!

Ben artık büyüdüm. Okumayı, yazmayı çoktan söktüm. Çok bekledim seni anne. Babam rüyalarımda geleceğini, gökyüzünde her göz kırpan yıldızın sen olduğunu söylüyor.

Artık senin için ağlamak istemiyorum anne. Eğer ağlarsam rüyalarımda seni göremeyeceğimi ve benim üzgün olduğumu görüp, seninde ağlayacağını söylüyor babam. Bu yüzden ağlamayacağım anne. Babamın sözünü tutacağım. Sen üzülme olur mu anne.

Giderken babam sana söz vermiş. Ben büyüyene kadar babamdan senin sevdiğin masalı bana anlatmasını istemişsin. Anneciğim, ben uykuya dalarken babam her gece unutmayım diye anlatıyor masalını. Bir dünya kuruyorum senle, babamla ve benle dolu.

Babam masalını her anlatışında gözleri buğulanıyor o bana ağlama diyor ama, ben görüyorum. Sadece belli etmiyor anne. Babamda ağlıyor, benim gibi için için ağlıyor.

Anne bugün Anneler Günü. Okul arkadaşlarım annelerine çiçekler aldılar. En yakın arkadaşım Dilara, annesine kalp şeklinde bir kolye aldı. Ben sana hiçbir şey alamadım, veremedim anne.

Okumayı yazmayı öğrendiğimden beridir her anneler gününde sana mektup yazıyorum. Babamın haberi yok. Lütfen ona söyleme, üzülmesin olur mu anne!

Biliyor musun anne! Artık parmağımı emmiyorum. Sütü de çok seviyorum. Boyum uzadı. Ayakkabı numaram 33 oldu. Artık saçlarımı kendim tarayabiliyorum. Bazen de babam saçlarımı senin ördüğün gibi iki pelik örüyor. Uçlarına da kırmızı kurdeleler bağlıyor. Çok güzel oluyorum anne çok, babam öyle söylüyor. Tıpkı sana benziyormuşum. Ahu gözlü bir ceylan gibiymişim anne.

Anne! Bugün yollar çiçekçilerle doluydu. Annelerinin ve babalarının ellerinden tutan çocuklar annelerine çiçekler aldılar. Ben yine yalnızdım. Arkadaşım Özlem’inde annesi gitti anne. Oda benim gibi annesiz. Bu anneler gününde onunda benim gibi elleri boş kaldı. Ama, babam ağlama demişti bana. Ve söz verdi, beni sana getirecekti. Biraz sonra sana geleceğiz anne. O çok sevdiğin kır papatyalarından ve gelinciklerden getireceğiz.

Bugün daha iyi anladım anne. Her çocuğun annesi yanında olmaz, bazen istemeseler de uzaklara giderlermiş. Uzaklarda hep mutlu ol anne. Ben babama verdiğim sözü hep tutacağım. Sen uzaklarda olsan bile, babamla ve seninle birlikte seni unutmadan bir ömür boyu ağlamadan yaşayacağım.

Tamam mektubumu bitiriyorum, artık ağlamayacağım.

Ama, bu gece rüyalarıma gel! Çünkü bugün Anneler Günü… Seni görmek istiyorum…

annelergunu22x.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.