Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

29 Mart’ta, Cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimi yapılacaktır!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Hirsiz partilere yardim edenler bilmem Amerikali, Afrikali, Hindistanli veya baska hangi miltten acaba dersiniz? Oylari calanlar veya ölmüs babasini, kardesini, oglunu,... kzini secim kütügüne yazdiranlar yabanci ülkenin insanlarimi dersiniz? Benim sözüm bu hirsizligi yapan ve hirsiz partilere yardim eden Türk vatandaslarina.

Ölmüş babasını, kardeşini, oğlunu, kızını seçim kütüğüne yazdıranları ihbar edenler hangi partidendi?

Bir tane AKP'li çıkıp filan yerde böyle kütük kaydı dalaveresi yapılmıştır dedi mi? Dedi mi yahu?

Bütün bu dolapları, oyunları muhalefet partileri ortaya çıkarmadı mı?

Hala nasıl olur da bu hırsızlık karşısında muhalefete böylesi paye bırakırsınız?

Tek bir amacınız olması lazım.

Tek haklı olduğunuz konu;

Amerikalı, Afrikalı, Hindistanlı değil bu hırsızlar. Kim oldukları belli işte.

• Cevaplar 80
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Ölmüş babasını, kardeşini, oğlunu, kızını seçim kütüğüne yazdıranları ihbar edenler hangi partidendi?

Bir tane AKP'li çıkıp filan yerde böyle kütük kaydı dalaveresi yapılmıştır dedi mi? Dedi mi yahu?

Bütün bu dolapları, oyunları muhalefet partileri ortaya çıkarmadı mı?

Hala nasıl olur da bu hırsızlık karşısında muhalefete böylesi paye bırakırsınız?

Tek bir amacınız olması lazım.

Tek haklı olduğunuz konu;

Amerikalı, Afrikalı, Hindistanlı değil bu hırsızlar. Kim oldukları belli işte.

Siz hala konuyu tek noktaya cekmek istiyorsunuz. Ben hic bir zaman AKP temiz falan demedim. Ama sizin sözlerinizden sadece AKP yapiyor ama muhalefet yapmiyor diyorsunuz. Diger yazilarinizda da sözüm ona parti falan tutmuyorsunuz yaziyorsunuz, ama hic te öyle degil. Aramizdaki fark, ben tüm sahtekarlara karsi gelirken siz sadece AKP'nin sahtekarligina karsi geliyorsunuz.

Diger taraftan benim Amerika, Afrika ve yabancilari yazmam gene sizin bana karsi yaptiginiz ithama karsilikti. Siz herhalde bir önceki yazdiginizi dikkate almadan yorum yapiyorsunuz gubu geliyor bana.

Sizin icin galiba haksizliga karsi gelmek demek sadece AKP'nin haksizligina karsi gelmek oluyor.

Tek bir yazimi gösteremezsiniz, benim AKP hakkinda iyi yazdigimi.

Gönderi tarihi:
Siz hala konuyu tek noktaya cekmek istiyorsunuz. Ben hic bir zaman AKP temiz falan demedim. Ama sizin sözlerinizden sadece AKP yapiyor ama muhalefet yapmiyor diyorsunuz. Diger yazilarinizda da sözüm ona parti falan tutmuyorsunuz yaziyorsunuz, ama hic te öyle degil. Aramizdaki fark, ben tüm sahtekarlara karsi gelirken siz sadece AKP'nin sahtekarligina karsi geliyorsunuz.

Diger taraftan benim Amerika, Afrika ve yabancilari yazmam gene sizin bana karsi yaptiginiz ithama karsilikti. Siz herhalde bir önceki yazdiginizi dikkate almadan yorum yapiyorsunuz gubu geliyor bana.

Sizin icin galiba haksizliga karsi gelmek demek sadece AKP'nin haksizligina karsi gelmek oluyor.

Tek bir yazimi gösteremezsiniz, benim AKP hakkinda iyi yazdigimi.

Parti falan da tutuyorum, ne münasebet? CHP'liyim.

Mührümün mürekkebini ifşa edecek kadar da yürekliyim ...

Bana AKP seçimde kütüklere müdahale etmedi mi diyorsunuz?

Bu mudur?

Bu mudur?

Söyleyin.

Bu mudur?

Tekrar soruyorum ve cevabını istiyorum.

Gönderi tarihi:

Durun ben bir tahminde bulunayım: Sayın dünyahepimizin arkadaşın yazılarını biraz deşifre etmeden anlamak zor olabiliyor. Bakalım doğru tercüme edebilecek miyim:

Türk halkı ******; dürüst olan Kürt halkı!

AKP, CHP, MHP *****, oyuncu; düzgün olan DTP!

Bu mu yani, bunu mu kastediyoruz? Eğer bunu da demedim diyorsanız, Türk halkı eğri, dünya halkları doğruya gider iş. Bunu da demedim diyorsanız Asya halkları eğri, Avrupa halkları doğruya gider. Bunu da demedim diyorsanız dünya halkları eğri, uzaylılar doğruya gidecek, haberiniz olsun.

Kusuruma bakmayın Sayın dünya, ama bu yorumu yapmakta haklı olduğumu düşünüyorum. Çünkü sizin "Türk halkı" derken etnik kökeni ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içinde yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına bağlı yurttaşların tümünü kastedeceğinizden emin olamıyorum. Böyle bir izlenim bırakmışsınız...

Gönderi tarihi:

Mührümün mürekkebini ifşa edecek kadar da yürekliyim

Saibeli secimler CHPnin tescilli markasi ... 1946da CHPnin icad ettigi "acik oy , gizli sayim" esasi hala,CHPlilerin haricinde,hafizalarda.

Ayni zihniyet 1995 secimlerinde de bizzat gördüm. Tiivilerde "deste deste oy pusulari göstererek" zamanin Refah partisini suclamislardi.

Tabi ki "fos cikti" bu CHP zihniyetin senaryosu,cünkü oy sandigindan oy pusululari matbadan gibi cikamayacagini akil edememislerdi.

:lol:

1946,1995 ve 2009 ...

"Dava" icin her türlü sahtekarligi mesru gören,buyurgan,totalitär CHP ve türevi ergenekon zihniyeti ayni,

hic degismedi.Herkesin kendisi gibi olmasi gerektigine inanmis,farkli olan kerkesi düsman bellemis ...

İzmit'te 'yakılan oylar' CHP'nin senaryosu çıktı

Star TV'de Uğur Dündar'ın programına katılarak, ?AK Partililer bana 100 TL verip CHP oylarını yaktırdı? diyen İzmitli pazarcı Yüksel Metin Akçay, CHP adayı Fikret Toker'in 3 bin TL'lik vaadi üzerine bu yalanı söylediğini itiraf etti.

Yüksel Metin Akçay, vaat edilen 3 bin yerine 50 lira alınca tüm gerçeği polise anlattı.

-http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=04.04.2009&c=1&i=178916-

Gönderi tarihi:

İzmit'te 'yakılan oylar' CHP'nin senaryosu çıktı

Star TV'de Uğur Dündar'ın programına katılarak, ?AK Partililer bana 100 TL verip CHP oylarını yaktırdı? diyen İzmitli pazarcı Yüksel Metin Akçay, CHP adayı Fikret Toker'in 3 bin TL'lik vaadi üzerine bu yalanı söylediğini itiraf etti.

Yüksel Metin Akçay, vaat edilen 3 bin yerine 50 lira alınca tüm gerçeği polise anlattı.

Satılmış, üçkağıtçı, her sözünde ayrı yalan dolan adamı almışlar yakılan oyları örtbas edebilmek için 5 bin lira para vermişler. Adam da başlamış savurmaya. Yarın birgün çıkıp MHP de 4 bin lira verdi derse hiç şaşırma.

Ver 10 bin lira bak neler yumurtluyo, şaşar kalırsın.

Bu arada 1946'daki seçim sistemi şimdikinden çok farklıydı. Zamanın şartları, ülkenin şartları öyle gerektiriyordu. Değiştirildiği de iyi oldu ayrı mesele.

Oradaki olay 1 ilçedeki sonuçlardır. Ve 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde -seçim sistemi farklıyken- 60-65 sene evvel olmuştur. Ama bugün? Daha son seçimde itiraz edilen yerlerin sayısı 10larla ifade ediliyor. Öyle Google'a bakıp buralara tarih yazmakla olmaz bu işler.

Neden AKP oy çalmıştır sorusunun cevabı, "CHP'de 60 sene evvel çalmıştı" değildir.

Babanızın bile hayatta olmadığı dönemde olup bitmiş işi ısıtıp ısıtıp önümüze çıkarmaları gerçekten tuhaf.

Bugünün hesabı var mı?

Yok.

Bitmiştir.

Not: Yine yazmayacaktım ancak konu ortada kalmasın istedim.

Gönderi tarihi:

Başbakan Erdoğan, G-20 zirvesi için gittiği Londra’da da “iç siyaset”i değerlendirmekten kendisini alamamış ve “Güneydoğu’da tehditlerle dolu bir seçim yarışı yaşanmıştır” demiş...

Başbakan neden özellikle bu bölgeyi vurguluyor?

Çünkü DTP, AKP’ye açık ara fark attı! Başbakan’a göre bu bölgedeki vatandaşlar kapılarının altından atılmış mektuplarla ciddi şekilde tehdit edilmiş...

Sonuçta da böyle bir ortamda yapılan seçim için Başbakanımız, “Demokratik ortamda yapılmıştır” diyemezmiş...

Kendisiyle uzun zamandır ilk kez aynı görüşteyim. Gerçekten de böyle bir ortamda yapılan seçime, “Demokratik ortamda yapılmıştır” demek mümkün değil!

İyi de:

DTP, oralarda seçmenleri tehdit ettiyse...

Adalet (!) Bakanı Mehmet Ali Şahin’in Antalya’daki seçmenlere, “AKP’li olmayan belediyeler iş yapamaz, projeleri Ankara’dan geçmez” demesi...

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun Adana’da benzer sözleri yinelemesi...

Bizzat kendisinin, AKP’yi desteklemeyen gazetelerin boykot edilmesini istemesi...

Bazı valilerin, yetkilerini kullanarak AKP mitinglerine “izleyici memur” toplaması...

Yeksek Seçim Kurulu’nun suç duyurusunda bulunmasına karşın Tunceli’de beyaz eşya dağıtımının sürdürülmesi, bu yolla yasaların delinmesi...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “Seçimden sonra Mehmet Ali Birand’a ve Uğur Dündar’a bu Türkiye dar gelmezse, bana yazıklar olsun” demesi...

Bazı belediyelerde zabıta memurlarının gecekondularda oturan vatandaşları kenara çekip, “Mahallenizden AK Parti çıkmazsa, seçimden bir gün sonra yıkım ekipleriyle geleceğiz” diye gözdağı vermesi...

Tüm bunlar tehdit değil mi?

Bu tehditlerle vatandaşlara şantaj yapmış olmuyorlar mı?

Bu koşullarda yapılan seçimlere, “Demokratik ortamda yapılmıştır” denilebilir mi?

M.Mutlu

Gönderi tarihi:
Durun ben bir tahminde bulunayım: Sayın dünyahepimizin arkadaşın yazılarını biraz deşifre etmeden anlamak zor olabiliyor. Bakalım doğru tercüme edebilecek miyim:

.

.

...

Siz insanlari sadece istediginiz gibi anlamaya calisiyorsunuz. Sizin acinizdan cevabinikz dogru. Gercekler ise asla degismez. Söyle bir kere olsun tarafsiz olarak yorumlari okuyun ve göreceksiniz ne demek istedigimi. Ama tabii nietiniz varsa.

Gönderi tarihi:

Mührümün mürekkebini ifşa edecek kadar da yürekliyim ...

Bana AKP seçimde kütüklere müdahale etmedi mi diyorsunuz?

Bu mudur?

Bu mudur?

Söyleyin.

Bu mudur?

Tekrar soruyorum ve cevabını istiyorum.

Kendi yorumlarinizla celisiyorsunuz.

Okuyun yorumlarinizi parti falan tutmuyorum diyorsunuz ama en son yorumunuzda övünerek CHP'liyim diyorsunuz. CHP'li olmaniz gayet normal ama, bir öyle bir böyle konusmaniz düsündürücü tabiiki. Diger taraftan ben AKP'yi falan savunmuyorumki bana AKP'nin yapmis oldugu saibeleri soruyorsuuz. Anlamak istemiyorsunuz galiba. Ben Türkiye'de sadece AKP'nin degil tümünün yaptigi. Bugün AKP önce´ki senelr digerleri bakalim ileride kimler yapacak. Ben tümünü dile getiriyorum, ama siz sadece AKP'yi görüyorsunuz ve digerlerini aklamaya calisiyorsunuz.

Gönderi tarihi:
Sayın dünyahepimizin,

Ben bu forumda 24.06.2005'den beri varım. Ama çalakalem değerlendirdiğiniz gibi tek bu başlık altında değilim. 1468 ileti sahibiyim, inanmazsanız sayınız 1400'den fazlası politik konular, ülke gündemi hakkındadır.

Çözüm önerim şudur;

Hepimizin bir fikri var, fikrimize yakın bulduğumuz insanlar ve ideolojiler var. Bunları yalnız kendimizde saklayıp, elimize klavye geçtiğinde boşaltmayalım. Korkmayalım esasında!

Çözüm biziz. Bu siyasi haritanın içerisinde hepimiz bir tepeyiz, çukuruz, dağız, ovayız. Ama varlığımızı farkettirmeliyiz. Ben bunun mücadelesindeyim. Siz de olunuz.

Benim fikrime taban tabana zıt, ancak vurduğu yerden ses getiren birisi olunuz. Kendimi matah biryerlerde gördüğümden söylemiyorum, rica ederim öyle anlaşılmasın. Ancak biz, gençler, bu ülkeye bir ucundan sahip olmalıyız.

Vay öncekiler onu yaptı, vay şimdikiler böyle yaptı, vay bu hep zaten böyleydi anlayışının sonu yok.

Yazıyorsunuz bunları tartışıyoruz, ama bu şekilde bir yere varamıyoruz.

Sizinle bir yere varılmaz diyorum, yine de tekrarlıyorum işte. Sizinle bu şekilde bir yere varılmaz.

Sahip çıkınız, ülkenize, değerlerinize, fikirlerinize ve kendi geleceğinize sahip çıkınız.

Sorabildiniz mi bugüne kadar;

Nerede benim vergim,

Nerede yoksulum, düşkünüm,

Nerede alınan bu dış borçlar,

Nerede harcanan paralar, ihaleler, ilanlar, reklamlar, yatırımlar,

Baykal şöyle kötü böyle berbat bir adam, ama hani benim gayrisafi milli hasılatım?

Bahçeli şöyle kötü böyle berbat bir adam, ama hani benim özelleştirme gelirlerim?

Kurtulmuş, Yazıcıoğlu, Uzun, Soylu şöyle böyle berbat bir adam, ama hani benim işçimin memurumun emeklimin geleceği?

Sorabildiniz mi?

İçinizden sormayı aşınız. Forum sayfalarına yazabildikleriniz, okuyanlar ile sınırlı.

Bunları aşınız.

Lafı uzattım. Ama ülkem için çok endişeliyim.

Mazur görünüz.

Ben particilik yapmadım, her parti başkanına atıfta bulunarak iktidara karşı hesap sordum...

Ama anlaşamayacağız belli ki.

Sizinle bir yere varılmaz.

Kendi yorumlarinizla celisiyorsunuz.

Okuyun yorumlarinizi parti falan tutmuyorum diyorsunuz ama en son yorumunuzda övünerek CHP'liyim diyorsunuz. CHP'li olmaniz gayet normal ama, bir öyle bir böyle konusmaniz düsündürücü tabiiki. Diger taraftan ben AKP'yi falan savunmuyorumki bana AKP'nin yapmis oldugu saibeleri soruyorsuuz. Anlamak istemiyorsunuz galiba. Ben Türkiye'de sadece AKP'nin degil tümünün yaptigi. Bugün AKP önce´ki senelr digerleri bakalim ileride kimler yapacak. Ben tümünü dile getiriyorum, ama siz sadece AKP'yi görüyorsunuz ve digerlerini aklamaya calisiyorsunuz.

Bu cımbızlama huyunuzu da yeni öğrenmiş bulunuyoruz. Ben üstteki soruları sorarken objektif davranmaya gayret ettim. Ancak tartışmanın ilerleyen bölümlerinde konuyu daha özele indirgedim.

Siz herkesi suçlarken ben de kendi yerimi seçtim.

Bu iletileri nasıl okuyorsunuz, nasıl anlıyorsunuz, nasıl takip ediyorsunuz anlamıyorum. İnsaf yahu. İnsaf.

Gönderi tarihi:

Simdi AKP ve onun en büyük dostu dosttan daha ileri yalakasi ve yandasi Yeni Safak ayni Davulcu ile Zurnaci hesabina benziyor.Birbirine pesrev cekiyorlar.Neymis efendim CHP büyük oy hirsiziymis,ve bilmem kime para verip oylari yaktirmislar,bak sen bu ise.AKP belki birinci parti secildi yerel secimlerde,ne yazar ki?Secmenin cogunlugu AKP ye karsi degilmi?Bu bir kez daha ispatlanmadimi?2007 secimlerinde secmenin yüzde 47'si AKP'yi secmis yüzde 53 ise AKP'ye oy vermemistir.Matematik bilenler bunun yanlis ve dogrusunu da bilirler eger cesaretleri varsa.

2002 secimlerinden bugüne kadar Türkiye'de ne kadar yolsuzluk,ückagitcilik,oy hirsizligi,dinci yardim kuruluslarina yandaslik var ise bunlarin yüzde 99'u AKP'nin ürünüdür.Siz inkar etmeye ve Ergenekondan nemalanmaya rant saglamaya devam edin.Yargi Cumhuriyet tarihinde AKP iktidari döneminde oldugu kadar siyasallasmamisti.Medya iktidar tarafindan satin alinmamis,ve de bu kadar baski görmemisti,DP dönemi haric.AKP liler kendilerini DP'nin devami olarak gördükleri icin medyaya baski vardir.

2009 Yerel secimleri milletin alinteri vergileri AKP'nin secim rüsvetleri ile heba edildi ve secime AKP yolsuzlugu bulasti.

Kürtlerin oylarini alma sevdasi tersine dönen AKP ve yandaslari simdi de baska partilere camur atarak yolsuzluklarini örtbas etme cabasina düstüler.CHP söyle yapti ,DTP böyle yapti gibi hikayelerle kaybettigi oylarin acisini cikartma savasi vermekteler.

Tekrar yaziyorum,Karadeniz kiyisi bir iki il disinda AKP'ye dirsek göstermistir.Ege ayni,Güney ayni,AKP sadece kirsal kesimde kazanmistir bunun nedeni köylüyü refaha eristirmis olmasi degil tamamen dinci siyaset sonucudur.Fetulllahcilar,cemaatler,dinci götürü vakiflari bu secimde baya bir ter dökmüslerdir AKP kazansin diye,tabii ki bunun yanisira libos bazi gazete erkanida bu secimle bir kez daha selamete eristiler.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bu cımbızlama huyunuzu da yeni öğrenmiş bulunuyoruz. Ben üstteki soruları sorarken objektif davranmaya gayret ettim. Ancak tartışmanın ilerleyen bölümlerinde konuyu daha özele indirgedim.

Siz herkesi suçlarken ben de kendi yerimi seçtim.

Bu iletileri nasıl okuyorsunuz, nasıl anlıyorsunuz, nasıl takip ediyorsunuz anlamıyorum. İnsaf yahu. İnsaf.

Evet ben Türkiye'de hirsiz tüm partileri istisnasiz sucluyorum ve siz söylediginiz gibi kéndi yerinizin seciyorsunuz, yani AKP disinda digerlerini savunuyorsunuz. Siz bana AKP dsindaki diger partilerin secimler konusunda düsrüst oldugunu iddaa edebilirmisiniz? Ben yazilarimda devamli vurguladim. Ülkemizdeki tüm partiler gecmiste ve günümüzde her türlü secim daleveresine basvurmuslardir. Ve devam ettim, oy pusulalarinin calinmasi, kaybolmasi, ölü insanlari secim kütügünde göstermek yeni degil. Bunlari kim yapiyor partiler ve onlarin yandaslari, yani secmenler, yani vatandaslarimiz. Biz bu gercegi söyleyince siz gene kizdiniz. Bende size sormustum, sahte oy verenler, calanlar yabanci vatandaslarimi diye.

Aramizdaki fark, siz secimlerde sahtekarlık yapan parti olarak sadece AKP'i görüyorsunz, ben ise AKP'nin yaninda digerlerinide sucluyorum. Siz bana digerlerinin sucsuz oldugunu isbatlayin.

Bana sordugunuz soruyu, yani iletleri nasil okudugumu, anladigimi ve takip ettigimi, önce kendinize sorun ve cevaplayin, sonra bana sorun. Insaf demekle is bitmiyor. Siz gercekleri göremiyorsaniz ben ne yapayimki.

Gönderi tarihi:
Sizin acinizdan cevabinikz dogru.

Yanıt algılanmıştır.

"Demedi demeyin, Demet'i dinleyin" ya da daha Türkçesi "demedim demiyorum, Demet'im diyorum..." :)

Gönderi tarihi:
Aramizdaki fark, siz secimlerde sahtekarlık yapan parti olarak sadece AKP'i görüyorsunz, ben ise AKP'nin yaninda digerlerinide sucluyorum. Siz bana digerlerinin sucsuz oldugunu isbatlayin.

İspat. Güzel kelime.

İspat olmadan bu tartışmanın sonu olmayacak zaten. AKP'yi suçlamak için 29 Mart seçimlerine ait elimizde bir dünya delil var.

Sizinkileri alalım. Herkesi sahtekarlıkla, oyunculukla suçluyorsunuz.

Haydi ispatlayın.

Gönderi tarihi:

Üzülerek ifade ediyorum ve memleketimin bu şekilde yönetilmesinden utanç duyuyorum...

Ülkemizi yönetmekte olanlar ve onlarla birlikte TBMM'de muhalefetgörevi yürütenler hepsi için aynı şeyi düşünüyorum, seviye gittikçe düşüyor, insanlar gittikçe kutuplaşıyor... Ortam geriliyor!

Maksatlı ya da maksatsız hiç farketmez, fakat farkeden birşey var ki gerçekler Türk Milletinden gizleniyor... Horoz döğüşü mantığı ile cambaza bak cambaza derlerken bizler seçimlerdeki hileleri, deniz feneri davasını, Abdullah Gül'ün Powell ile yaptığı gizli anlaşmanın bir bir hayata geçirildiğini göremiyoruz, bu konuda bile haktan ve adaletten yana tavır koyamayanlar, vicdanlarının sesine kulak tıkayorlar, sadece taraf olmak zorunda hisettikleri grubun methiyesini yapıyorlar ya da karşı tarafı karalama yöntemi ile vakit geçiştiriyorlar...

Oysa, Türkiye bu seçimlerde büyük bir fırsatı kaçırmıştır...

Oda, adalet, dürüst ve şeffaf yönetim fırsatlrı çalınmıştır, suçlunun cezalandırılması, hırsızın ya da hırsızlık şüphelisinin sorgulanmasının önü kapatılmıştır... Salt fikri benzerlikleri, inanç kardeşlikleri yüzünden suçlular yandaş medyalarca aklanmaya ve hatta adalet bakanı M.Ali Şahin gibi (güvenilirliğini yitirmiş) bakanların cici propagandaları yapılmaya çalışılmaktadır...

Ben bütün arkadaşlarıma sesleniyorum, vicdanınızı ve özgür düşüncenizi duygularınızın esiri, inancınının esiri yapmayın, bu ülke hepimizin ve söz konusu olan bu ülkenin geleceğidir... Birbirimizi sevmesek bile bu ülke adına ortak müştereklerde buluşmak zorundayız, ve daha önemlisi dürüst, ahlaklı, şaibesiz insanları destekleyerek diğerlerinin önünü kapatacağız böylece bu ülkede "kim yemiyor ki, yiyor ama çalışıyor" gibi hırsızlığa kılıf uydurma alışkanlıklarını terk edeceğiz, yemeyenleri arayacağız, o da yiyecekse onada hesap soracağız x partisi, y düşüncesi farketmeden, istisnasız tek kriterimiz doğru ahlak olarak...

Bence yapılması gereken budur ve bizler bu horoz döğüşünü bırakıp bizi yönetenlerin oyunlarına, kampanyalarına, gerçekleri örten tuzaklarına düşmeyeceğiz...

Gönderi tarihi:
Üzülerek ifade ediyorum ve memleketimin bu şekilde yönetilmesinden utanç duyuyorum...

Ülkemizi yönetmekte olanlar ve onlarla birlikte TBMM'de muhalefetgörevi yürütenler hepsi için aynı şeyi düşünüyorum, seviye gittikçe düşüyor, insanlar gittikçe kutuplaşıyor... Ortam geriliyor!

Maksatlı ya da maksatsız hiç farketmez, fakat farkeden birşey var ki gerçekler Türk Milletinden gizleniyor... Horoz döğüşü mantığı ile cambaza bak cambaza derlerken bizler seçimlerdeki hileleri, deniz feneri davasını, Abdullah Gül'ün Powell ile yaptığı gizli anlaşmanın bir bir hayata geçirildiğini göremiyoruz, bu konuda bile haktan ve adaletten yana tavır koyamayanlar, vicdanlarının sesine kulak tıkayorlar, sadece taraf olmak zorunda hisettikleri grubun methiyesini yapıyorlar ya da karşı tarafı karalama yöntemi ile vakit geçiştiriyorlar...

Oysa, Türkiye bu seçimlerde büyük bir fırsatı kaçırmıştır...

Oda, adalet, dürüst ve şeffaf yönetim fırsatlrı çalınmıştır, suçlunun cezalandırılması, hırsızın ya da hırsızlık şüphelisinin sorgulanmasının önü kapatılmıştır... Salt fikri benzerlikleri, inanç kardeşlikleri yüzünden suçlular yandaş medyalarca aklanmaya ve hatta adalet bakanı M.Ali Şahin gibi (güvenilirliğini yitirmiş) bakanların cici propagandaları yapılmaya çalışılmaktadır...

Ben bütün arkadaşlarıma sesleniyorum, vicdanınızı ve özgür düşüncenizi duygularınızın esiri, inancınının esiri yapmayın, bu ülke hepimizin ve söz konusu olan bu ülkenin geleceğidir... Birbirimizi sevmesek bile bu ülke adına ortak müştereklerde buluşmak zorundayız, ve daha önemlisi dürüst, ahlaklı, şaibesiz insanları destekleyerek diğerlerinin önünü kapatacağız böylece bu ülkede "kim yemiyor ki, yiyor ama çalışıyor" gibi hırsızlığa kılıf uydurma alışkanlıklarını terk edeceğiz, yemeyenleri arayacağız, o da yiyecekse onada hesap soracağız x partisi, y düşüncesi farketmeden, istisnasız tek kriterimiz doğru ahlak olarak...

Bence yapılması gereken budur ve bizler bu horoz döğüşünü bırakıp bizi yönetenlerin oyunlarına, kampanyalarına, gerçekleri örten tuzaklarına düşmeyeceğiz...

Modern Polyanna.

Sen bunları söylerken aslında kulağa ne kadar da hoş geliyor. Yapmayalım, etmeyelim, kanmayalım vs vs.

Sonra?

Sonra adam malı götürmüş, soyguna talana, çalmaya devam ederken, yandaşları - şakşakçıları vatana millete bütün bunların suçlarını yıkarken, herkesi ama herkesi hırsızlıkla namussuzlukla suçlarken sen çıkıp bunları söyleyeceksin. Vicdandan bahsederken, bunları da hesap etmek, bunları da o vicdanın süzgecinden geçirmek icap eder.

Bizim edebiyata karnımız doydu, kardeşlik masalları anlatacak dönemlerde değiliz. Yıkılıyoruz, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla laiklik karşıtı odak olduğu tescillenmiş adamlar 6-7 yıldır iktidarda ve hala seçimlerde de aynı pişkinlikle çalıyor, çırpıyor, yeni yağmalara zemin hazırlıyor. Ve işin daha da korkunç tarafı bu talanı izleyen zavallılar, bu işleri alkışlayarak, sana bana iftira atarak bir fayda sağlayacaklarını umuyorlar. Yarın bir gün bu memlekette çalacak bir şey kalmayınca tüm posası başlarına geçecek, farkedemiyorlar.

Memlekette istikrar varmış, millet ondan oy veriyormuş, baksana zaten şimdi bile %38miş.

İstikrardan sana ne kardeşim? Sana ne? Senin cebinde 3 kuruş simit paran, sırtında basma gömleğin var mı yok mu onu söyle sen. Borsa çıkmış 100bin olmuş, dolar düşmüş 10 kuruş olmuş sana ne? Senin borsada oynayacak 10 paran, dolar alacak 1 liran var mı onu söyle.

Bunu düşünemeyen insanlar, kendilerince sebepleriyle gidip yeniden oy verdiler. Kendilerinden olmayanları yavuz hırsız edasıyla suçladılar sonra. Ben herkes tarafken, herkes işine geldiği gibi at oynatırken, hacı hoca malı götürürken, kürtçüsü durumdan nemalanıp ellerini ovuştururken susamıyorum. O kadar tarafsız, o kadar tepkisiz kalamıyorum. Particilik yapmaksa eğer bundan anladığınız, evet gönlünüz hoş olsun yapıyorum. Ama herkes neler neler yapıyor görmüyor musunuz? Nasıl kayıtsız kalabilirsiniz?

Bu po*nografik icraatlar devam edecek. Siz de barış, kardeşlik, hak hukuk sevdanızda olacaksınız. Uyandığınızda ise çok geç olacak.

Gönderi tarihi:

Anlıyorum seni,

Fakat sen beni anlamıyorsun, Modern Şövalye...

Bazılarımız kandırılıyoruz diyorlar ama onları bizim gibilerin kandırdığını sanıyorlar, şey gibi, adamın evini soyuyormuş hırsız, hemde adamın babasının oğluymuş soyan, komşu görüp ev sahibine haber vermiş kardeşin evini soyuyor demiş, ev sahibi komşuyu bataklamış... Çünkü kardeşi beş vakit namaz kılıyormuş, içki içmiyormuş, ramazanda oruç tutmayanlarıda dövüyormuş... İşte bunlar kritermiş...

Taaa ki, birgün gözleri ile görene kadar... Fakat işte o gün artık iş işten geçmiş hırsız kardeş evi ateşe vermiş...

Yanmış, kül olmuş, bitmiş...

Biz kötü komşu misali, modern polyannalığımıza devam edelim beki bir aklı selimin vicdanı uyanır... Olur ya, ya tutarsa...

Bu insanlık görevimizdir, ben zaten tarafsız değilim, taraf olduğum yer belli, karınca gibi yanan ormana su taşıyorum, söndüremesemde... :)

Gönderi tarihi:
Sizinkileri alalım. Herkesi sahtekarlıkla, oyunculukla suçluyorsunuz.

Haydi ispatlayın.

Türkiye siyasetini taniyan herkes bunu yasadi ve biliyor, gecmisten günümüze kadar. En basitinden kendi cevremden örnek verebilirim. Gecmiste nasil dolaplar cevrildigini ben kendi cevremde bile yasadim, adam Almanya'da olmasina ragmen mesela secim kütügünün Türkiye'de olup yerine baskasinin oy verdigi. Hemde bizim sülale topyekün CHP'li ve ben bu yanlisi gecmiste yasadim ve simdi hepsinden tiksiniyorum, cünki hic birinin birbirinden farki yok malesef. Bu sadece bir örnek.

Gecmisteki secimlerde hemen hemen her parti digerinin oyunu calmaya kalkismistir. Sehirlerimizin gecmiste her gecen gün daha fazla gecekondulasmasini siz acaba neye bagliyorsunuz? Her partinin belediye baskani ve adayi sehirdeki bir cok yasadisi yapilanmaya göz yummuslardir ve secildikten sonra tapu bile dagitmislardir. Bunlar sahtekarlik degilde nedir sizce? Yoksa hukuk icinde isleyen secim yatirimimi dersiniz?

Siz daha nasil bir kanit bekliyorsunuz anlamis degilim. Bu kaniti benden isterken, aslinda siz AKP disindaki partilerin ne gecmiste ne de günümüzde sahtekarlik yapmadiklarini söylüyorsunuz ve bunun adida tarafsiz bakis acisi oluyor.

Evet bu zihniyetle Türkiye'de secim sahtekarligi asla bitmez. Ve birde bizi suclarlar, neymis efendim biz sahtekarliga karsi mücadele vermiyormusuz. Sadece AKP'yi elestirerekmi verilecegini zanediyoruz? Bumu vermis oldugumuz mücadele? Kalsin bu mücadele derim. Partilerin tümünün her türlü antikalara basvurdugu zaten koltuklarina yapistiklarindan belli. Normal isleyen parti ici demokraside beceriksiz baskanlar ve görevliler asla koltuklarinda oturamazlar, ama bakin ülkemizin parti baskanlarina. Eskiden her dönem Ecevit, Demirel,Erbakan ve Türkes vardi ve simdi ise Baykal, Erdogan ve Bahceli var.

Secim sahtekarligina karsi mücadele kisir bakis acisiyla olmaz. Yok efendim AKP'nin yaptigi isbatliymis ama digerlerininki isbatli degil gibi mantikla bu isler olmaz.

Tahminim bizlerin bu yolda daha coookkk mesafa almamiz gerektigi. Yolsuzluga bile karsi geldigimizi söylerken malesef ayni zamanda yolsuzluk yapanlar arasinda secim yapip, sadece benden olmayanin yolsuzlugunu ve saibesini öne sürüyoruz.

Gönderi tarihi:

Kısacası böyle gelmiş böyle gider zihniyeti bu. Deveye boynun eğri demişler, nerem doğru ki demiş ya da...

Sizin başlamamış mücadelenizin sebebi de bu zaten. Hem sıfır aksiyon, hem onu bunu suçlama çabası.

Daha siperinizin yeri belli değil, ne diye çıkmışsınız meydana? Ona buna ateş ediyorsunuz. Birşeyleri değiştirecekseniz, önce rakiplerinizi bertaraf etmeniz gerekir. Sonra içerdeki düzeni değiştirecek zamanı ve gücü bulursunuz. Cumhuriyetin kuruluşundaki süreç de aynen böyledir. Siz düşmanı vatan toprağından kovmadan devrim yapma çabasındasınız.

Eğer bir şey yapacağım diyorsanız, geleceğinizi ve ülkenizin geleceğini zerre kadar düşünüyorsanız sazı elinize vermelerini beklememelisiniz. Varsa türkünüz, yeri gelince hakkınızdır siz de söylersiniz.

Aksi halde yurttan sesler korosunun en arkadaki kayıp elemanı gibi geçeeer gidersiniz.

Gönderi tarihi:

Böyle olacağı baştan belliğdi.Adamlar dağıttıklarını tutturmuşlar yardım amaçlı diye ,insanı deli ediyorlar.Sanki amaçlarını bilmiyormuşuz gibi karşı çıkanlarıda suçluyorlar. Bu böyle devam edemez ama biz görecekmiyiz acaba .Bizlerede çok iş düşüyor.

Gönderi tarihi:
Bu böyle devam edemez ama biz görecekmiyiz acaba .Bizlerede çok iş düşüyor.

İstersek görürüz.

Ve tabii ki iş düşüyor sizlere bizlere.

DP'den yürü,

DSP'den yürü,

MHP'den yürü,

DTP'den yürü,

AKP'den yürü,

CHP'den yürü,

Yeter ki yürü.

Haksızlığın, namussuzluğun, hırsızlığın, kalleşliğin, namerdin, çapanoğlunun üstüne yürü.

Fikrine uymayanı değil, vicdanına uymayanı rakip seç. Yeter ki karar ver.

Senin de sözüne söz ekleyen birisi bir gün olacaktır mutlaka.

Bu taşlar hep üst üste olmayacaktır.

Ama yürek işi bu.

O kadar büyüksen, o kadar inanıyorsan, yürü.

Gönderi tarihi:
Kısacası böyle gelmiş böyle gider zihniyeti bu. Deveye boynun eğri demişler, nerem doğru ki demiş ya da...

Sizin başlamamış mücadelenizin sebebi de bu zaten. Hem sıfır aksiyon, hem onu bunu suçlama çabası.

Daha siperinizin yeri belli değil, ne diye çıkmışsınız meydana? Ona buna ateş ediyorsunuz. Birşeyleri değiştirecekseniz, önce rakiplerinizi bertaraf etmeniz gerekir. Sonra içerdeki düzeni değiştirecek zamanı ve gücü bulursunuz. Cumhuriyetin kuruluşundaki süreç de aynen böyledir. Siz düşmanı vatan toprağından kovmadan devrim yapma çabasındasınız.

Eğer bir şey yapacağım diyorsanız, geleceğinizi ve ülkenizin geleceğini zerre kadar düşünüyorsanız sazı elinize vermelerini beklememelisiniz. Varsa türkünüz, yeri gelince hakkınızdır siz de söylersiniz.

Aksi halde yurttan sesler korosunun en arkadaki kayıp elemanı gibi geçeeer gidersiniz.

Siz hala insanlari sahsi tanimadiginiz halde ithamlarda bulunuyorsunuz ve sadece kendinizin yaptiklarini ön plana cikartiyorsunuz.

Arkadasim mücadele edilmemesimi gerekli diye yorum yaptik biz?

Söyledigimiz tüm sahtekarlara karsi yapilmasi, sizin yaptiginiz gibi sahtekarin birine karsi gelerek digerini gormemekle olmaz. Bizdemi sizin gibi mücadele edelim illa? Sizin yaninizda saf tuttugumuz zamanmi gercek ve dogru mücadele yapariz?

Önce neler yazdigimizi irdeleyelim. Bu forum ortaminda her sey ortada ve griye dönüslü arastirma yapilabiliyor ve hic bir sey silinmmiyor. Dolayisiyla yazdiklarinizla celisiyorsunuz.

Gönderi tarihi:
Türkiye siyasetini taniyan herkes bunu yasadi ve biliyor, gecmisten günümüze kadar. En basitinden kendi cevremden örnek verebilirim. Gecmiste nasil dolaplar cevrildigini ben kendi cevremde bile yasadim, adam Almanya'da olmasina ragmen mesela secim kütügünün Türkiye'de olup yerine baskasinin oy verdigi. Hemde bizim sülale topyekün CHP'li ve ben bu yanlisi gecmiste yasadim ve simdi hepsinden tiksiniyorum, cünki hic birinin birbirinden farki yok malesef. Bu sadece bir örnek.

Gecmisteki secimlerde hemen hemen her parti digerinin oyunu calmaya kalkismistir. Sehirlerimizin gecmiste her gecen gün daha fazla gecekondulasmasini siz acaba neye bagliyorsunuz? Her partinin belediye baskani ve adayi sehirdeki bir cok yasadisi yapilanmaya göz yummuslardir ve secildikten sonra tapu bile dagitmislardir. Bunlar sahtekarlik degilde nedir sizce? Yoksa hukuk icinde isleyen secim yatirimimi dersiniz?

Siz daha nasil bir kanit bekliyorsunuz anlamis degilim. Bu kaniti benden isterken, aslinda siz AKP disindaki partilerin ne gecmiste ne de günümüzde sahtekarlik yapmadiklarini söylüyorsunuz ve bunun adida tarafsiz bakis acisi oluyor.

Evet bu zihniyetle Türkiye'de secim sahtekarligi asla bitmez. Ve birde bizi suclarlar, neymis efendim biz sahtekarliga karsi mücadele vermiyormusuz. Sadece AKP'yi elestirerekmi verilecegini zanediyoruz? Bumu vermis oldugumuz mücadele? Kalsin bu mücadele derim. Partilerin tümünün her türlü antikalara basvurdugu zaten koltuklarina yapistiklarindan belli. Normal isleyen parti ici demokraside beceriksiz baskanlar ve görevliler asla koltuklarinda oturamazlar, ama bakin ülkemizin parti baskanlarina. Eskiden her dönem Ecevit, Demirel,Erbakan ve Türkes vardi ve simdi ise Baykal, Erdogan ve Bahceli var.

Secim sahtekarligina karsi mücadele kisir bakis acisiyla olmaz. Yok efendim AKP'nin yaptigi isbatliymis ama digerlerininki isbatli degil gibi mantikla bu isler olmaz.

Tahminim bizlerin bu yolda daha coookkk mesafa almamiz gerektigi. Yolsuzluga bile karsi geldigimizi söylerken malesef ayni zamanda yolsuzluk yapanlar arasinda secim yapip, sadece benden olmayanin yolsuzlugunu ve saibesini öne sürüyoruz.

Bu arkadaşımızın yazdıklarını okuyan sanır ki. Sanki başka partilerinde yaptığı seçim hileleri tespit edilmiş, ortaya çıkarılmış, onlara tepki gösterilmemiş. Sadece AKP'ye tepki gösterilmiş.

Bak ne güzel sormuşlar, sen de bildiğin diğer partilerin yaptığı seçim yolsuzluklarını göster onlarada tepki gösterelim kınayalım ?

Yok efendim benim yakın çevrem gibi "bizim bir arkadaş" menşeili ispatlar yerine, arkadaşlarımızın yaptığı gibi örnek verebilirsin. Vakaları gösterebilirsin.

Ben okudum yazılanları. Bir insan bir şeyi savunacaktır. Ama tabi direk savunu olmaz. Mesela bir yerde işkence mi oldu. Savunmak için şu gelir ; "Şu ülke de de işkence var, heryerde var"

Şu parti şunu mu yapmış, savunu şu şekilde olur genelde: "hepsi yapıyor"

başkası yapıyorsa sende onları gösterirsin. Kimsenin elinin kolunun bağlandığı yok burada yazmasın diye.

..............

Lafı açılmışken ne ilginç ya. AKP 2007'de %47, 2009'da %39 oy aldı. Ama maşallah bizim forumumuzda bir tane bile AKP'li yok. Vallahi şaştım ben bu işe, memlekette bu kadar yüksek oy alan bir partinin bir tane bile yandaşı olmazmı ilaç niyetine koca forumda :)

Gönderi tarihi:
Bu arkadaşımızın yazdıklarını okuyan sanır ki. Sanki başka partilerinde yaptığı seçim hileleri tespit edilmiş, ortaya çıkarılmış, onlara tepki gösterilmemiş. Sadece AKP'ye tepki gösterilmiş.

.

.

Sn CYRANO, sizde iyi biliyorsunuzki sizin ve benim anladigim sekilde bir kanit varsa ve isbatlanmissa, secimin iptali söz konusudur. Kusura bakmayin ama sizin bile her konuda illada mahkeme karari gibi kanitlar beklemeniz, hele hele siyasi konularda böyle bir sey beklemeniz beni bayagi düsündürdü. Diger taraftan herkesin bildigi ve sikayet ettigi secim sikeleri isbatlanmadi diye saibesizmi olacak? Gecmiste herkesin bildigi ve bunu secimlerden önce ve sonra hararetli sekilde tartisildigida biliniyor. Secmene kömür dagitilmasi, bilezik dagitilmasi, gecekondu semtlerinde insanlara tapu dagitimi, ihalelerde belirli cevrelerin öncelik görmeleri, oy sandiklarinin kaybolmasi, calinmasi, ölmüs insanlarin dahi secim kütügünde olmalari,...... sadece AKP dönemindemi yapildi dersiniz? Eger yapilmadiysa varmi elinizde benden istediginiz isbat? Yapmayin, etmeyin. Ben burada AKP'nin avukati degilim ve aslada olmam, ama bazilarimizin yaptigi gibi diger partilerinde avukati degilim, cünki özünde diger partilerin AKP'den bu konuda fazla bir farklari yok. Benim en basta söyledigim, sikayet edecek olan en son parttiler olmasi gerekli, cünki kendileride ayni yolun yolculari. Ben o örnegi sadece arkadasin benden örnek göster demesi üzerine verdim. Sizin söylediginiz gibi bende diger partilerin yaptiklarina dikkat cekmek istedim ve bundan gocunacak bir durumda yok. Arkadasim ben secimlerde sike yapmayan bir parti yok diyorum ve hepsini kiniyorum. Siz ve diger arkadaslar AKP disindaki partilerin yapmadigini isbatlasinlar, gecmiste ve günümüzde.

Sizin mantiginiza göre AKP'de yapmamis oluyor, cünki elimizde mahkeme karai yok, secimler iptal edilmemis. Ortalikta sadece bir iddaa var. Bu iddaalar gecmiste de vardi diyoruz. Bana göre ates olmayan yerden duman cikmaz ve dolayisiyla tüm iddaalar gercektir, hem günümüzde hemde gecmiste, yani bu AKP ve diger tüm partileri kapsiyor.

Türkiye gibi daha demokrasinin D'si bile yerlesmemis bir ülkede secimler gcmiste oldugu gibi günümüde de saibeli gecmistir.

Diger taraftan cözüm üretilsin deniliyor ve ben buradan kendi görüsüme göre cözümüde göstermisim. Sanirim siz herhalde sadece benim son iletilerime göre cevap verdiginiz icin cözüm önerimizi görmediniz.

Ben bazileri gibi A partisinin yaptigi saibeye karsi B partisinin yaninda olarak mücadele etmem, cünki B partiside digeri gibi gecmisi kötü. Cözüm ülkenin demokratiklesmesi ve insanlarin aydinlatilmasindan gecer. Bu sözlerimi bu baslik altinda bir kac defa göreceksiniz, umarim yorumlarimi okuyup bir yargiya varirsiniz.

Nereden biliyorsunuz forumda bir tane bile bir AKP'linin olmadigini?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.