Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Yazıcıoğlu ve 5 kişiye hala ulaşılamadı Dün saat 15:00 sıralarında Göksun'da düşen helikopter, 3 bin kişi ve 11 helikopterle aranıyor... Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nde partisinin düzenlediği mitingin ardından Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ndeki mitinge giderken helikopteri düşen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişiyi arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı. Yazıcıoğlu ve yanındakilerin kurtarılması umutları giderek tükenirken, partililer bölgeye gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın içinde bulunduğu cipin önünü otomobille keserek eylem yaptı. Dün olayın duyulmasından hemen sonra başlatılan ve sabaha karşı saat 04.00'da ara verilen arama kurtarma çalışmasına saat 05.30'da yeniden başlandı. Cep telefonu sinyali alınan Kaman Dağı'nda 5 ayrı noktada arama- tarama sürüyor. Arama ekipleri de donma tehlikesi geçirdi. Çağlayancerit'ten dün saat 14.42'de havalanan Muhsin Yazıcıoğlu ile yanındaki BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Sivas Belediye Meclisig üye adayı Murat Çetinkaya ile İHA muhabiri İsmail Güneş bulunduğu Kaptan Pilot Kaya İstektepe yönetimindeki Med Air'den kiraladığı TC-HEK tescil işaretli `Bell Long Ranger 206L-4' tipi helikopterle bir süre sonra irtibat kesildi. Saat 16.10'da helikopterde bulunan İHA muhabiri Güneş'in ajansın merkezini cep telefonuyla arayarak "Helikopterimiz düştü. Benden başka herkes öldü, ben de ölüyorum" dedikten sonra helikopter ile irtibat kesildi. Helikopterin Göksun İlçesi'nde dağlık kesime düştüğü belirlenince jandarma ve sağlık ekipleri ile gönüllüler arama kurtarma çalışmasına başladı. Göksun İlçesi'nin Kanlıkavak Beldesi'ne bağlı Hacıömer Köyü'nden başlayan arama kurtarma çalışmasını cep telefonundan alınan sinyallerin takibiyle Berit Dağı'nın Sisne Köyü'ne gece de Kurucaova Köyü ve Kaman Dağı eteğine kaydırıldı. Kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı bölgede Jandarma, Sivil Savunma, Orman Bölge Müdürlüğü, korucular, arama kurtarma ekipleri ile gönüllülerin oluşturduğu yaklaşık 1000 kişi, bölgeyi didik didik etti. Kar ve tipinin etkili olduğu, hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü bölgede, çığ tehlikesi altında sürdürülen arama kurtarma çalışması saat 04.00'e kadar büyük güçlükle sürdürüldü. 22 KİŞİ DONMA TEHLİKESİ ATLATTI Tüm çabalara karşın düşen helikopter ve içindekilerin izine rastlanamazken, arama kurtarma çalışmalarında kısa süre ara verildi. Bu sırada ulaşımın güçlükle yapıldığı bölgeye sevk edilen 2 dozer, sinyallerin yoğun olarak alındığı Kurucaova Köyü ile Kaman Dağı arasında yol açma çalışması yaptı. Bu sırada arama kurtarma ekiplerinde yer alan bir grubun Delikkaya Mevkii'nde donma tehlikesi geçirdiği haberi ulaştı. Gönüllü köylüler olduğu belirtilen 22 kişi bölgeye sevk edilen diğer ekipler tarafından sabah karşı saat 06.00 sıralarında bulunup kurtarıldı. Bu gruptakilerden dizlerine kadar donan 5 köylü dağdan indirilip ambulansla Göksun Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. BAKAN PROTESTO EDİLDİ Bu sırada Göksun Jandarma Komutanlığı'nda değerlendirme yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da sabah aynı saatlerde Kurucaova Köyü'ne geldi. Saatler geçmesine karşın düşen helikoptere ve Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ile içindeki partililere ulaşılamamasına tepki gösteren bir grup BBP'li, Bakan Atalay'ın bulunduğu cipin önü kesip, tepki gösterdi. `Başbuğ Muhsin bulunsun', `Hepimizin Muhsin'in askerleriyiz', `Vur de vuralım, öl de ölelim', `Muhsin nerede hesap verin' sloganları atan öfkeli BBP'liler eylem yaptı. Bakan Atalay'ın bindiği Kahramanmaraş Valiliği'ne ait cip kalabalığı yarmaya çalışırken başka bir otomobil de cipin önüne kesti. Bunun üzerine sivil polis, jandarma ve korucular ile partililer arasında sert tartışmalar oldu. Çıkan arbedede 1 kişi bayıldı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu araya girerek partilileri yatıştırdı. Bunun üzerine yol açıldı, Bakan da arama kurtarma çalışmalarını takip etmek için Göksun İlçesi'ne döndü. 05.30'DA TEKRAR BAŞLADI Saat 04.00 sıralarında arama kurtarma çalışmalarına ara veren ekipler de günün ilk ışıklarıyla birlikte saat 05.30 sıralarında tekrar arama kurtarma çalışmasına başlatıldı. Ekipler, gece dozer tarafından açılan yoldan Kaman Dağı'na doğru hareket etti. Özel harekat polisleri, korucular, jandarma, AKUT'un Gaziantep birimi ile bazı partililer de Kurucaova Köyü'nden cep telefonu sinyallerinin güçlü bir şekilde alındığı Kaman Dağı'na doğru arama çalışmalarını sürdürdü. Kar yağışı ile birlikte sisin hakim olduğu Kaman Dağı'nda 5 ayrı nokta arama tarama çalışması yoğunlaştırıldı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 7'si Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, 4'ü de Genelkurmay Başkanlığı'ndan görevlendirilen 11 helikopterin havadan arama kurtarma çalışmasına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladığını söyledi. Göksun'da arama- kurtarma çalışmalarına karadan da asker sivil yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı belirtildi. Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Nedir bu helikopter kazaları bu ara anlamadım gitti. Üzüldüm yazık! Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Nedir bu helikopter kazaları bu ara anlamadım gitti. Üzüldüm yazık! Biraz tuhaf degil mi.. sonra neden ulasilmayan yere ulasimi zor diyoruz.. bence zor degil alt yapi yok ne yazikki ülkemizde alt yapi kavrami yok.. belkide alt yapi deyince tuvalet kanali aklimiza geliyor.. Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Anlaşılan helikopterler yeterli donanıma sahip değil, daha çok pilotun görüş yeteneği ile uçuluyor gibi. Hava biraz kötü ve karlık yüksek bölgelerden de geçilince kaza ortaya çıkıyor. Düşen THY uçağında da altimetre hatası yok muydu. Bildiğim kadarıyla çok soğuk dağlık bölgelerin üstünden geçerken, pervanede ani buzlanma sonucunda, düşüş gerçekleşiyor. Sanırım yorgun pilot, yetersiz donanım ve ağır hava şartları bir araya geldi yine Sevgiler... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 'Çok soğuk, üşüyorum!' Yazıcıoğlu'nun kendi sesinden duygulandıran sözler.. Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bindiği helikopteri düşen ve hala kendisine ulaşılamayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Mamak Cezaevi'nde 15 yıl önce yazdığı 'Üşüyorum' şiiri dinleyenleri duygulandırdı. Kahramanmaraş'ta dağlık bir bölgede kendisiyle birlikte 6 kişiyle kaza geçiren Yazıcıoğlu, "Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır, Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum." dizeleriyle şiirine başlıyor. Yazıcıoğlu'nun şiiri, "Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim, Güneşimi kapatmayın, Beton çok soğuk, üşüyorum." dizeleriyle bitiyor. İşte Yazıcıoğlu'nun Mamak Cezaevi'ndeyken yazdığı ve okuduğu 'Üşüyorum' şiiri Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Bu tür kazalardan şüpheleniyorum ben, Muhsin Yazıcıoğlu siyasi görüş bakımından ortak olmadığım biriydi görüşlerine katılmasamda yinede böyle kazaların başka güçler tarafından yaptırılmadığından emin olamıyorum... Hele böyle bir zamanda... Bakıyoruz bir emekli emniyet müdürü yol ortasında intihar ediyor (göya) bakıyoruz, helikopter düşüyor bilemiyorum neler oluyor? Bunca saattir bulunmadı, çok saçma... Bu kadar zor mu Türkiye için bu işler? Umarım sağlık durumu iyidir ailesi ve sevenleri adına üzgünüm. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Çok üzgünüm Türk siyasetinde karater sahibi denilecek nadir kişiliklerden biri olarak görmüşümdür hep Yazıcıoğlunu.. Daha birbuçuk ay önce geçtiğim bir yer Maraş'ın Göksun civarı,oldukça ilginç bir coğrafyası var daracık geçitler hemen yakınındaki Hatay'da mevsim yaz gibiyken orada diz boyu kar ve nasıl bir soğuk.Birde dağlık alanını düşününce.. Bence artık kurtulma şansları kalmadı hem sağ kalmış olsalar bile donar insan.. Benim bir tek aklımın almadığı hani oraların dağları karadeniz gibi ormanlık değil çıplak çorak arazi ne kadar kar var ki bir enkaza ulaşamıyorlar tuhaf.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Bu tür kazalardan şüpheleniyorum ben, Muhsin Yazıcıoğlu siyasi görüş bakımından ortak olmadığım biriydi görüşlerine katılmasamda yinede böyle kazaların başka güçler tarafından yaptırılmadığından emin olamıyorum... Hele böyle bir zamanda... Bakıyoruz bir emekli emniyet müdürü yol ortasında intihar ediyor (göya) bakıyoruz, helikopter düşüyor bilemiyorum neler oluyor? Bunca saattir bulunmadı, çok saçma... Bu kadar zor mu Türkiye için bu işler? Umarım sağlık durumu iyidir ailesi ve sevenleri adına üzgünüm. Katiliyorum görüs olarak da benim kesinlik le katilmam söz konusu olamaz.. issallah saglikli sekilde bulunurlar temennimizde budur. Mamak Cezaevi.. Mamak Cezaevi dir görüsü olmaz.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Bu tür utançları yaşamaktan artık utanacak yüzümüz de kalmadı. Coğrafi şartlar, iklim şartları, hepsini anlarım ama, ortada bir cep telefonu sinyali var! Bu olmasa, her mazeret anlayışla karşılanabilir. Ama cep telefonu sinyali varken bulunamayışı utançtan başka bir şey değil. Bu ülke bir klişeler, sloganlar, basmakalıplıklar ülkesine döndü: Klişe yine hazır: "Hazırlıksız yakalandık!" Çünkü ülkede bu tür acil durumlarda hızla devreye girecek bir teknik ekip yok! Onu geçtik, kara araçlarına navigasyon sistemleri takıldığı ve nokta yer belirlemeleri yapılabildiği bir çağda, kötü şartlarda uçan bir helikopterde bu tür sistemler olmayışına ne diyelim? Ne diyorum ben ya? Düşen bir uçakta karakutunun çalışmadığının açıklandığı bir ülkede benim kalkıp bahsettiğim şeye bak! Yani ben hayretler içindeyim, bu ülkede sigorta şirketleri nasıl iş yapabiliyor, riskleri nasıl belirliyor, bu kadar öngörünün imkansız olduğu bir kaosta sigortacılık nasıl yapılır, ben anlayabilmiş değilim! Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Biraz önce Nasuh Mahruki ile konuştular. Cep telefonu baz istasyonları şehirlerde yoğun kapasite sebebiyle çok sık iken, bu kırsal kesimde az sayıda ve dağınık oluyormuş. Bu yüzden şehirde navigasyon mümkünken, bu bölge için 20 kilometrekarenin üzerinde bir alanı taramak gerekiyormuş. Aslında havadan helikopterle yer belirlemek mümkünmüş, ama ağır şartlar sebebiyle, bir çok denemeye rağmen helikopterler havalanamamış. Üstelik kazanın yüksekte olması nedeniyle, helikopterin bu taramayı en az 5500 metre yüksekten yapması gerekiyormuş. Bu ise çok kuvvetli rotora sahip bir kaç helikopter haricinde imkansız bir yükseklikmiş. Kar 2 metre imiş. Olay yerinde 6 cep telefonu bulunduğundan ve kazadan sonra geçen 24 saate rağmen bir daha hiç arama yapılmamış olması ve bu ceplerin açılmaması da kazazedelerin hayatından ümidin kesilmesine yol açmış. Sevgiler... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 İnsanın inanası gelmiyor gerçekten..ABD istediği noktayı uydudan canlı yayınla izliyor. Biz daha koca helikopterin yerini bulamıyoruz. Umut fakirin ekmeğidir.Benim hala umudum var .inşallah kurtulur çünkü memleketin onun gibi insanlara ihtiyacı var. Alıntı
Misafir direniş Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 çok acı bir kaza... ve sonrasında ihmaller.. ağır kış koşulları.. insan olumlu düşünemiyor ne yazık ki.. kazanın üzerinden saatler geçti ve hala bir gelişme olmaması tüm ümitleri tüketiyor.. hava soğuk.. dondurucu kış ve 5 kişi.. korumasız, aç.. mitinge giden ekibin kış koşullarına uygun kıyafetleri bile yok üstlerinde.. sayın yazıcıoğlunun dediği gibi.. hava soguk ve onlar üşüyorlar... bunca geçen saatten sonra bir mucize olmalı Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Haberlerde aradım ama rastlayamadım halen haber alınamadı mı? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Kapalı cepler bile dinleniyor da Baykal'dan kaza ile ilgili ilginç çıkış “Bugün cebimizdeki kapalı telefonun bile dinlenmemize fırsat verdiği biliniyor. Orada 6 kişi var. Hiçbir sinyal alınamıyor mu? Demek ki teknik bazı olanaklarımız yok, o halde bu olanakları bir an önce sağlamalıyız” dedi. CHP Lideri Baykal, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu içinde bulunduğu helikopterin düşmesi ve henüz enkaza ulaşılamamasına ilişkin olarak, “Bugün cebimizdeki kapalı telefonun bile dinlenmemize fırsat verdiği biliniyor. Orada 6 kişi var. Hiçbir sinyal alınamıyor mu? Demek ki teknik bazı olanaklarımız yok, o halde bu olanakları bir an önce sağlamalıyız" dedi. CHP Genel Başkanı Baykal, BBP’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Partililerle biraya gelen Baykal, yaptığı açıklamada, helikopter kazasının herkesi çok derinden etkilediğini söyledi. Neredeyse 24 saat geçmesine rağmen, enkaza hala ulaşılamamasının yadırgadığını ifade eden Baykal, “Bu olay bir taraftan bizi üzüyor, diğer yandan da umut verici bir gelişme olabilir diye teselli kaynağı oluyor. ‘İnşallah Yazıcıoğlu ve yanındaki kişiler bu kazadan sağsalim çıkabilirler’ diye ümit ve temenni ediyoruz” dedi. -“KAPALI CEP TELEFONLARI BİLE DİNLENİYOR”- Hükümet başta olmak üzere tüm yetkililerin çok samimi gayret gösterdiklerini inandığını ifade eden Baykal şunları söyledi: “24 saate yakın bir süre geçtiği halde tespitin yapılamamış olması yine de eksik bir şeyler olduğunu düşündürüyor. Bu teknik altyapıya ilişkin eksikler olabilir. Bu olay üzerinde değil ama günümüz teknolojik imkanları karşısında 24 geçmesine rağmen bir siyasi parti liderinin de içinde bulunduğu enkazın bulunamamış olmasını yadırgıyorum. Koskoca bir enkaz var. Bu helikopter enkazı nerede duruyor? Bunu bulacak teknoloji dünyada mı yok, yoksa Türkiye’de mi yok. Türkiye’de yoksa bir an önce getirilmesi gerekir diyorum. Bugün cebimizdeki kapalı telefonun bile dinlenmemize fırsat verdiği biliniyor. Orada 6 kişi var. Hiçbir sinyal alınamıyor mu? Demek ki teknik bazı olanaklarımız yok, o halde bu olanakları bir an önce sağlamalıyız.” Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Açıklamalar beni nedense tatmin etmiyor.Bir helikopterde calışması gereken cihaz çalışmıyor? 22 dakika tlf görüşmesine yönlendirilen muhabir her nedense bu kadar konuşabiliyor ama mesaj çekerek kendi ajansını aramıyor? helikopterin kabinindeyim demesi ile bu helikopter'in yumuşak iniş yaptığı bir gerçek.O halde diğer kişilerin baygın olması muhtemel Demek ki helikopter parçalanmamış gövdesinde olduğuna göre Diğer kişilerin cep telefonlarına da ulaşabilirdi. bu tip durumlarda iletişim kaynakları en verimli şekilde kullanılması zorunlu. Bunu acil'i aradığı bayan söylemiyor yada uyarmıyor. Ona kara bir duman yaratabilecek birşeyleri yakması söylenebilirdi. Bir helikopterin içinde bunu yaratabilecek birçok malzeme mevcuttur. belki çok zor olacaktır ama mümkünsüz de değildir. Çok üzücü bir vaka.Zerre kadar yanından geçmeyeceğim bir partinin başkanı olsada insan olarak bu şekilde bırakılmalarına vicdanım elvermiyor. 11 helikopterle değil 250 helikopterle aranması gerekiyordu. O helikopterde bulunanların Ailelerine ve ona inanmışlara allah sabır versin demekten başka ne söylenebilir ki Keşke bir mucize oluşsa da göremediklerimizi görme şansına ulaşabilsek saygılarımla, Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 ARKADAŞIMIN BANA GÖNDERDİĞİ DÜNÜNCE METNİNİ BURADAN PAYLAŞMAK İSTTEDİM.. Sn Muhsin YAZICIOĞLU İmanlı ve cesaretli yüreğiyle yıllarca Türk islam davsına hizmet etmiş ender kanaat önderlerinden birisidir Muhsin Yazıcıoğlu. Neyle suçlandığını bilmeden yıllarca cezaevlerinde çile çekmiş, sevdası bir serap olmuş belkide ama hiç yılmamış , dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu'ndan,bakın haber alamıyoruz. İnşallah aramıza dönecektir,inşallah Allah onu büyük Türk Milletine bağışlayacaktır, ancak çok gariptirki henüz helikopterin düştüğü yer bile tesbit edilememiştir.Bu acı hatıra önünde, mutlaka hesap vermesi gereken birilerinin olduğunu düşünüyorum.Bu ülkede,milletin geleceğinden kaygı duyan insanlar neden çok garip olumsuzluklarla karşılaşıyor, bunu anlamak veya anlatmak bizim açımızdan çok güç.Birileri çıkıp diyorlardıki PKK'lı teröristleri "biri bizi gözetliyor" programındaki gibi, biz bu teröristleri gözetliyoruz. Öyle'ya bu teknoloji o zaman ülkemizde var demektir.Neden bu teknolojik cihazlar bölgeye gönderilmiyor,yoksa biz PKK'ya psikolojik açıdanmı bunları söylüyorduk. Bu koskoca bir yalanmıydı,şayet teknolojik anlamda gerçekten yetersiz bir durum sözkonusu ise,çıkıp teröristleri mağaralarda izleyen,bununlada kalmayıp bu hususta dalga geçen kurumlar, bu cihazlar konusunda tatmin edici bir açıklama yapmalıdır. Hükümet derhal böyle bir teknik altyapımızın olup olmadığı konusunda Türk Milletini aydınlatmalıdır.Unutulmasınki bu harekete yıllarca ağır bedeller ödeten ve sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nu her türlü işkencelere tabi tutan zihniyete karşı artık tek yumruk olmuş koskoca Türk Milleti vardır. ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN İNŞALLAH. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Kazayla ilgili ÜRPERTEN AÇIKLAMA ! Yazıcıoğlu'nu taşiyan helikopterin enkazını arama çalismalariyla ilgili son açıklama tüyler ürpertti. Eğer doğruysa AÇIK BİR İHMAL VAR ! BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşiyan helikopterin enkazıyla ilgili konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, 4 partili mühendisin yeni bir koordinat belirlediğini açıkladı. Tunç, partililer oraya doğru hareket ettiler derken, bugüne kadar sürdürülen aramaların tam ters istikamette yapıldığını ileri sürdü. BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin bulunması çalismalariyla ilgili olarak, ''Kısa bir süre önce bizim partili 4 mühendis arkadaşimız temin ettikleri GPS cihazıyla bir koordinat belirlediler. Bu koordinat dağın güney tarafında, ama birkaç saat öncesine kadar dağın kuzey tarafında arama yapılıyordu. Bunu anlayabilmek, izah edebilmek mümkün değil'' dedi. "KRİZ MASASINDAN BİLGİ ALAMIYORUZ" Olayın başindan itibaren Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarına yakışan bir vakur, dirayet ve soğukkanlılıkla krizi yönetmeye çalistiklarini belirten Tunç, ''Dolayısıyla baştan itibaren Başbakanlık'ta kurulan ve başinda Başbakanlık Müsteşarı'nın bulunduğu kriz masasıyla irtibatlı bir şekilde krizi yürütme mücadelesini verdik. Ancak Başbakanlık Kriz Masası'ndan bizim ulaşmamızın dışında, bizim orada bulunan arkadaşların ulaştırdığı bilgilerin neticelerini dahi dönüp tekrar teyit etmeden herhangi bir bilgi alma şansına sahip olmadık'' diye konuştu. Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: KAR ALTINDAKİ ENKAZ NASIL BULUNAMIYOR" ''Çok kısa bir süre öncesine kadar bize sadece helikopterden sinyal alamadıklarını, sadece İHA Muhabiri'nin telefonundan hareketle bir nokta tespit ettiklerini, ancak bu noktanın da baz istasyonu dikkate alındığında çok geniş bir çevreyi kapsadığı aktarılıyordu. Bu düşünceyle bir kaç saat öncesine kadar geldik. Türkiye'de ve dünyada havadan yer altındaki petrol madenlerinin belirlendiğini herkes biliyor. Tabii ki oradaki doğa şartlarını da kabul ediyoruz. Birkaç metre kar var, sis var, yağışlı bir hava var. Ancak yer altındaki madenleri tespit edebilen imkana sahip olan teknoloji, ne hikmetse sis, kar altında kalan enkazı tespit etmekte aciz kaldı. "TÜRKİYE'NİN YÖNETİM ZAFİYETİ" Bir de Türkiye'deki bürokrasi kirliliğini de aşabilmiş değiliz. Amir memurun üstüne, o onun üstüne, tekrar dönüp astın astına diye devam ederek saatleri kaybediyoruz. 16.33'te düşen helikoptere Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ancak üç saat sonra hareket edip müdahale etmeyi amaçladığını görüyoruz. Bu da bir zafiyettir, yönetim zafiyetidir.'' "AKUT'TA AYNI BÖLGEDE" Kısa bir süre önce partili 4 mühendisin, temin ettikleri GPS cihazıyla bir koordinat belirlediklerini belirten Tunç, ''Bu koordinat Ilıca beldesi yakınlarında Hacıbudak mevkii denilen bir mevki. Bu koordinat aynı zamanda AKUT tarafından da Nasuh Mahruki ve arkadaşları tarafından da tespit edilen nokta. Üçüncü bir teyit ise köylülerden ögrenilen bölgede aynı nokta. Bu koordinat dağın güney tarafında, ama birkaç saat öncesine kadar dağın kuzey tarafında arama yapılıyordu. Bunu anlayabilmek, izah edebilmek mümkün değil, biz bunu anlayamıyoruz. Tabanımıza ve büyük Türk milletine bu beceriksizliği yapanların bu durumu bir an önce izah etmelerini bekliyoruz'' dedi. "PARTİLİLER BÖLGEYE HAREKET ETTİ" Üzeyir Tunç, koordinatları tespit eden partililerin Ilıca beldesinde belediyeden temin ettikleri araçlarla olay mahalline ulaşmaya çalistiklarini, ancak yolun çökmesi nedeniyle yola yaya devam ettiklerini anlattı. Tunç, kendilerinden önce aynı noktayı tespit eden ve bu durumu Başbakanlık Kriz Masası'na bildiren AKUT ekibinin de olay yerine yaklaştığını dile getirdi. AKUT'un da aynı tespitte bulunduğunu, bu noktanın tespitini Başbakanlık Kriz Masası'na bildirdikten sonra ögrenebildiklerini ifade eden Tunç, ''Başta söylediğim gibi Başbakanlık Kriz Masası'ndan hiçbir sağlıklı bilgi alamıyoruz. Ancak zorlamalarımız ve teyit çalismalari sonucunda bir şeylere ulaşabiliyoruz'' dedi. Bölgede bulunan askeri birliğin komutanın da telefonla arayarak birlikleri olay mahalline sevk ettiklerini söylediğini aktaran Tunç, ''Şu ana kadar yapılan aramaların tam ters istikametinde bir yönde sinyallerin tespit edilerek aramaların o tarafa aktarıldığını bilgilerine sunmak istedim'' diye konuştu. BBP Genel Başkan Yardımcısı Tunç, gazetecilerin sorusu üzerine, arama çalismalarindan sonuç alınamamasında bir kasıt aramadıklarını belirterek, kriz aşildıktan sonra arkasını araştıracaklarını söyledi. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Tek kelimeyle "yuh" denilebilir. Bir helikopter düşüyor. ve bu kadar zaman içerisinde enkaza ulaşılamıyor. Dünya'da bunun standardı, enkaza müdahele etmeye en elverişli aracın(kara ya da hava taşıtı) en yakın yerleşim birimi veya üsten, enkazın bulunduğu yerle arasındaki mesafenin katedilme süresi + 30 dakika dır. Yani diyelim ki bir uçak ya da helikopter bir yere düştü, bu noktaya en yakın köy ya da şehir merkezinden hareket edecek aracın enkaza ulaşması için bir saat yol katetmesi gerekiyor. Standar süre birbuçuk saattir. Benim mesleğin dış ticaret, en dandik nakliyat firmalarının bile tırların da gps var. Şöför seyretmesi gereken güzergahtan çıkıp yolun elli metre dışındaki bir köye bile uğrasa, firmanın yetkilileri bunu görebiliyor. Koskoca bir helikopter düşüyor, enkazın yeri tespit edilemiyor. Tam yirmi dakikalık telefon görüşmesine rağman sinyalin yeri bulunamıyor. Büyük bir rezalet. O muhabir 112 operatorüyle konuşurken çok üzüldüm. Muhtemelen dört ceset ve bir ağır yaralının olduğu bir enkazın içinde -18 derece havada , bacağınızın kırılmış bir şekilde mahsur kalmışsınız. Ve koskoca ülkenin teknolojisi, her an olabilecek bir hava kazasının enkazının yerini bulmaya yetmiyor. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 O muhabir 112 operatorüyle konuşurken çok üzüldüm. Muhtemelen dört ceset ve bir ağır yaralının olduğu bir enkazın içinde -18 derece havada , bacağınızın kırılmış bir şekilde mahsur kalmışsınız. Ve koskoca ülkenin teknolojisi, her an olabilecek bir hava kazasının enkazının yerini bulmaya yetmiyor. Göz göre göre ölüme terk edildiler hadi diyelimki diğerleri öldü peki ya o muhabir? Kendimi onun yerine koyup düşünüyorumda,hayır düşünmek bile istemiyorum Tamamen bilgisizlik,eğitimsizlik,yetersizlik başka hiç bir şey değil koskoca bir alana yayılmış binlerce kişi şaşkın bir şekilde dönüp duruyorlar.Ben AKUT bölgeye gidince bu iş tamamdır dedim ama nafile.. Daha henüz yer tespiti bile yapılmamışken neyi nerde arayacaksın..Aranılan bölgenin tam tersi bir yerden çıkarsa enkaz hiç şaşırmıyacağım.. Birde hiç bir siyasi görüş gözetilmeden insanların ortak payda acı da buluşup canla başla mücadelesi gerçekten takdire şayan bir durum.. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Bugünki Gazetevatan'da TSK nin düsen halikopter ile ilgili arama konusundaki aciklamalariyla ilgili ilginc bir yorum okudum ve bu yorumu sizinle paylasmak istedim: "TSK nın artık hiçbir inandırıcılığı kalmadı. İki gün boyunca sınırlar dahilindeki düşen helikopteri bulamayan TSK dan sınırlar dışında operasyon ve savunma becerisi beklemek hayalcilik olur. PKK ile mücadelenin 30 yıldır sürmesinin nedeni de bu olsa gerek. PKK da beceriksizmiş ki bir sonuç elde edememiş allahtan başımızda İRA gibi bir örgüt yok, yoksa hepimiz yanmistik." Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 İçişleri Bakanı Beşir Atalay enkazın yerinin tesbit edildiğine dair bilgiler aldıklarını söylerek şunları açıkladı:"Şahinkayası mevkiinden Kanlıçukur'un güneyinden helikoptere ulaşıldığını dair bilgiler geldi. Ekipler bölgeye gidiyor, biz de bölgeye gidiyoruz." (haberturk.com) Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Aranılan bölgenin tam tersi bir yerden çıkarsa enkaz hiç şaşırmıyacağım.. Üç gündür bunu söylüyordum kesin yanlış yerde arıyorlar diye Az önce gazetelere düşen haber 'Enkaza ulaşıldı' Olay yerindeki korucu 3 kişinin cesedinin bulunduğunu 3 kişininse kayıp olduğunu söyledi Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişiyi taşıyan ve önceki gün düşen helikopterin enkazına ulaşıldığı açıklandı. HELİKOPTER PARÇALANMIŞ Olay yerinde bulunan Abidin Karataş isimli korucu helikopterdeki 3 kişinin hayatını kaybettiği, diğer 3 kişiyi ise göremediğini bildirdi. Helikopterin dağa çarparak parçalandığını belirten korucu Karataş, 3 cesedin parçalandığını, kar ve tipi nedeniyle kendilerinin de olay yerinden hareket edemediklerini söyledi. Öte yandan gelen ilk bilgilere göre enkaz bu zamana kadar yapılan aramaların tam aksi istikamette çıktı!.. alıntı vatan üç gündür bir helikopter enkazını bulamayanlar çok merak ediyorum bulunamadığını söyledikleri o üç cesedi ne zaman bulacaklar? Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan ve Çarşamba günü düşen helikopterin enkazın yerinin tespit edildiğini ve ekiplerin bölgeye gönderildiğini açıkladı. İçişleri Bakan Atalay, "Helikopterin enkazına, şu an bana gelen bilgilere göre ulaşıldı. Döngel köyü Şahinkayası mevkisinde Sisne-Elmalı arasında helikopterin enkazının bulunduğu bilgisi bana geldi" dedi. Enkazın 15 kişilik korucu ekibi tarafından görüldüğü ve kriz masına bildirildiği öğrenildi. Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği Malatya Şubesi üyesi Kenan Adıyaman'dan alınan bilgiye göre, enkazın bulunduğu Şahinkayası bölgesi Keş Dağı-Döngel Mağarası arkasında yer alıyor. Enkazın bulunduğu bölgenin Göksun ilçesine 100 km uzaklıkta bulunduğu belirtildi. Kurtarma ekipleri, enkaza doğru ilerliyorlar. İçişleri Bakanı Beşir Atalay da bölgeye gidiyor. Bölgede kar yağışı etkili oluyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle enkaza ulaşmanın bir saat kadar süreceği belirtildi. MUHTAR: DONMUŞ İKİ VAR Kahramanmaraş'ın merkez Döngel köyü muhtarı Yılmaz Tilki, saat 06.30'dan itibaren 17 kişilik ekiple arama çalışmalarına katıldıklarını belirterek, ''Kızılöz Yaylası'nı geçip patikaya girdik. Arabadan inip yürümeye devam ettik. Helikopterin enkazını bulduk. Helikopterin düştüğü bölge açık bir alan'' dedi. Kendisinin ve beraberindekilerin de donma tehlikesi geçirdiğini kaydeden Tilki, ''Şu an helikopterin yanındayız. Burası kimsenin arama yapmadığı bir yer. Çok açık bir bölge. Burayı nasıl akıl edememişler, şaşırdık. Parçaları 100-150 metrelik alanda dağınık vaziyette. Üzerinde kar var. Helikopterin içinde 2 kişi donmuş durumda, diğerlerini göremedim. İçeridekilerin birinin üzerinde takım elbise ve turuncu kaban var'' diye konuştu. (www.ntvmsnbc.com) Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Bugünki Gazetevatan'da TSK nin düsen halikopter ile ilgili arama konusundaki aciklamalariyla ilgili ilginc bir yorum okudum ve bu yorumu sizinle paylasmak istedim: "TSK nın artık hiçbir inandırıcılığı kalmadı. İki gün boyunca sınırlar dahilindeki düşen helikopteri bulamayan TSK dan sınırlar dışında operasyon ve savunma becerisi beklemek hayalcilik olur. PKK ile mücadelenin 30 yıldır sürmesinin nedeni de bu olsa gerek. PKK da beceriksizmiş ki bir sonuç elde edememiş allahtan başımızda İRA gibi bir örgüt yok, yoksa hepimiz yanmistik." Tabi sapla samanı da birbirine karıştırmamak lazım. Uçak enkazı aramayla terörle mücadelenin ne ilgisi var? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Tabi sapla samanı da birbirine karıştırmamak lazım. Uçak enkazı aramayla terörle mücadelenin ne ilgisi var? O soruyu yorumu yapan arkadasa sormak daha mantikli olur herhalde. Anladigim kadariyla yorumdan anlasilan TSK'nin bu tip konularda fazla bir teknige sahip olmadigi ve dolayisiyla kötü teknikle tabiiki daglardaki terörüstlerin de sonunu getiremiyorsun ve 30 yil bunun bir isbati. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.