Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Issız Adam (2008)


suheda_

Önerilen İletiler

Issız Adam (2008) Suheda'nın acımasız sunumuyla :)

 

 

İlk önce şunu belirteyim bu bir tanıtımdan ziyade eleştiri kritiğidir..

 

 

Uzun süredir birinin çıkıp bu filmle ilgili başlık açmasını bekledim.Eminim forumun çoğunluğunu bu filmi görmüştür ama kimseden ses çıkmayınca iş başa düştü..

 

Basının ağdalayıp ağdalayıp gözümüze soktuğu aslına beş para etmez filmlerden bir tanesi,sürekli gündemde tutulan abartlılıp durulan kitap ve filmleri okumayıp izlemeyeceğime dair kaç kendi kendime söz verdiğim halde gene bu sefer belki iyi iş çıkmıştır diye merağıma yenik düştüm..Ama her zaman olduğu gibi gene yanılmamışım..

 

Filmde hayatını çarpık sex saplantılarına adamış bir adamla gamsız tasasız bir genç kızın kısa süreli aşkı anlatılıyor..

İnternet ortamında bulduğu evli çiftlerle gurup sex yapan ama delikanlılık raconunu alta yatmayarak elden bırakmayan ve oldukça iyi yemek pişiren bir adamla küçük bir dükkan işleten sıradan bir kız..

Filmdeki en güzel replik"yemek pişirmenin en güzel yanı nedir biliyormusun pişirdiğini başka insanlara ikram etmek"denilen sahneydi tam benlik bir sözdü yani..

Birde eski taş plaklardan çalan unutulmuş harika müzikler..

Ama değinmek istediğim en önemli nokta filmin final sahnesiydi.Kesin olarak bildiğim şey o final bu filme fazla kaçmış final ne kadar güzelse film o kadar kötü..O aşka o final pes dedirten cinsten..

Bir aylık gibi bir geçmişi olan sadece yemek yiyip sevişen iki insanın yaşadığı aşkı emek verilmiş son derece büyük bir aşkmış gibi gösterme çabasıydı finaldeki karşılaşma sahnesi..

Başroldeki kadın oyuncunun iyi bir oyuncu olmak için oldukça uzun yol kat etmesi gerekiyor replikler karşısındaki insanın yüzüne duygudan yoksun öyle kitap okur gibi söylenmez.Birde elde edilmesi çok zor bir kız görüntüsü verilmeye çalışılıp ilk randevuda yatağa atlamasının mantığı neydi?

Biraz Meg Ryan filmleri izleseymiş iyi bir ön çalışma olacaktı diye düşünüyorum.

Erkek karaktere gelince bence o role biseksüel bir karakter daha uygun düşerdi.Eeee hani bir Türk delikanlısı ya ne kadar sapıkça eylemleri olsada illa bi şekilde delikanlı moduna sokacağız,sokacağız ki sonunda o tip için oturup göz yaşı dökeceğiz..

 

Haddinden fazla abartılan son derece başarısız,final sahnesi ve müzikleri dışında hiç bir espirisi olmayan bir film..

 

İzleyip beğendinizmi yoksa hala ısrarla izleyeceğimmi diyorsunuz saygılar efendim...

Yada şöyle yapabilirsiniz sadece finalini izleyin öncesindeki hikayeyi kendiniz yazın hayal edin en basiti kendi eski aşklarınızdan birini düşünün.. smile.gif eminim orada anlatılan aşktan çok daha güzel olacaktır..

 

Yönetmen Çağan Irmak Senaryo Çağan Irmak

Tür:

Dram, Romantik

Yapım:

Türkiye 2008 113 dakika (Renkli)

 

Oyuncular

 

Melis Birkan

Cemal Hünal

Yıldız Kültür

Goncagül Sunar

Gözde Kansu

Aslı Aybars

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tuna Kiretçi'nin hikayeleri ayarında , 'ucuz' kelimesini dahi haketmeyecek kalitesizlikte , 'ailecek' izlenecek diye tanıtılmış ama yarısı cinsel temalarla geçen , başrolunde berbat bir kadın oyuncusu olan , sahtekar medyamızın şişirdiği bir balon...

 

Zaten Çağan Irmak 4 filme imza attı 3'ü rezil derecesinde kötüdür.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Oyunculuk biraz yapmacık, hikaye bilindik olsa da ben sevdim... Oyunculuğa bakmadım çok da fazla aslında, hikayeden etkilendim.. Hikayenin beni götürdüğü yere gittim. Gittim ve etkilendim de döndüm... Sanırım bu filmdeki hikayeyi önce yaşamak, sonra izlemek lazım.

 

"Karda donmak üzeresin, uyumak tatlı geliyor, ama ölüyorsun farkında değilsin." bu da filmin en iyisiydi..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yine herzamanki gibi eleştiride ölçüyü kaçırıyoruz, ben filmi büyük bir aşk hikayesi izleyeceğim beklentisiyle izlemdiğimden olsa gerek hüsrana uğramadım, ancak bu beklentiyle izleyenlerin hatasını filme yükleyebilirmisiniz? Film Türkiyeden bir kesit'ti, internetin başına geçip kendisine sex partneri arayan kaç türk var? Yani filmdeki karakter hoşunuza gitmesede, gerçek.

Bir çok insan karşısındaki güvenerek bir ilişkiye başlayıp böyle olmasada başka saçma sebeplerle terkedilmiyormu?

Filmdeki ayrılık sebebi farklı olsada hiç sebesiz yere terkedilip sonrada sizi hiç sevmediğini anladığınız olmadımı?

Peki film bu kadar eleştirilmesine rağmen pazarlama tekniği harika değilmiydi?

Filmi sevgilimle sinemada seyrettim, Film bittiğinde rahatsız olduğumu beğenmediğimi onada ifade ettim, ama birşeyi beğenmemek ile başarılı taraflarını görmezden gelmek farklıdır diye düşünüyorum, Eleştiri sadece negatif yönde yapıldığında iğreti duruyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.