Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

nakiram

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    5
  • Katılım

  • Son Ziyaret

nakiram tarafından postalanan herşey

  1. nakiram

    Issız Adam (2008)

    Yine herzamanki gibi eleştiride ölçüyü kaçırıyoruz, ben filmi büyük bir aşk hikayesi izleyeceğim beklentisiyle izlemdiğimden olsa gerek hüsrana uğramadım, ancak bu beklentiyle izleyenlerin hatasını filme yükleyebilirmisiniz? Film Türkiyeden bir kesit'ti, internetin başına geçip kendisine sex partneri arayan kaç türk var? Yani filmdeki karakter hoşunuza gitmesede, gerçek. Bir çok insan karşısındaki güvenerek bir ilişkiye başlayıp böyle olmasada başka saçma sebeplerle terkedilmiyormu? Filmdeki ayrılık sebebi farklı olsada hiç sebesiz yere terkedilip sonrada sizi hiç sevmediğini anladığınız olmadımı? Peki film bu kadar eleştirilmesine rağmen pazarlama tekniği harika değilmiydi? Filmi sevgilimle sinemada seyrettim, Film bittiğinde rahatsız olduğumu beğenmediğimi onada ifade ettim, ama birşeyi beğenmemek ile başarılı taraflarını görmezden gelmek farklıdır diye düşünüyorum, Eleştiri sadece negatif yönde yapıldığında iğreti duruyor.
  2. Konu diyarbakır belediyesinin yapımış olduğu hizmetler olsaydı senin yaptığın yorum üstünden tartşırdık, ancak konu belirli çevreler tarafından saptırılıyor, kck'nın pkk'dan farklı olmadığını aynı yumurta ikizleri olduklarını kabul etmek gerekir. Şayet bir gün gerek bdp gerekse kck pkk'yı inkar ederek onların yaptıkları bu hareketi kınayarak yola devam ederse o zaman işler değişir, o zaman ben onları ne düşünürlerse düşünsünler ne isterlerse istesinler siyasi bir aktör olarak görebilirim. bdp hala katil apo'nun muhattap alınmasını istiyor. Eski milletveki apo'nun avukatlığını yapıyor, bu bizlerde derin yaralar açmakta, bu yaraları kapamak oturup beraber hareket etmek sanıldığı kadar zor değil, bunun yolu ilk olarak hep birlikte silahları susturmak bu devletin askerine kurşu sıkanları,sivil halka zarar verenleri yargılamakla olur, buna hata yapan askerde dahil, Bir dönem bu coğrafya hiçbir suçu olmayan öğretmenlerin,doktorların öldürülüşünü duydu. Bir dönem pkk türkiyenin çeşitli yerlerinde bombalar patlattı daha iki önce pkk elebaşlarından biri bu konuda hata yaptıklarını ifade etti, Arkadaşlar bu konular biz hata yapmışız, Ama onlarında hataları vardı, Şimdi özür dilesek iyi olur gibi sözlerle atlatılıcak yada hafifletilicek konular değildir. Kimse TÜRK halkından bunu bekleyemez, Bu coğrafyada kardeş gibi yaşamak ümidi ile CUMHURİYET BAYRAMINIZI KUTLARIM.
  3. Elbette güzel yaşayacaz Ancak tasarruf alışkanlıkların bireylere verilmesi şart, bunun ailede başlayıp okulda devam edeceğine inanıyorum, Çöpün yerinin neresi olduğu belli geri dönüşüm malzemeleri içinde aynı şey geçerli bu konuda da iş aile ve okula düşüyor diye düşünüyorum, Orman konusunda bir şey yok o yanacak, Birileri zengin olsun diye yanacak, İki akılsız, düşüncesiz önem vermediği için yanacak, Ormana verilen zararların cezası caydırıcı bile olmadığı için yanacak, Ama sonuç olarak yanacak, eğitimsiz olduğumuz için yanacak.....
  4. Ben masum halkın çektiği sıkıntılardan,gördüğü baskılardan üzüntü duymamız gerekir dedim, sense bu baskının kimden geldiği yönünde bizi bilgilendirdin ve ekledin 17 yaşına kadar orda kaldım başkada baskı görmedim, bildiğimiz senin dışında orada yaşayanların aktardığı, ama senin (Gördüğün tek baskının asker baskısı) diyerek inkar ettiğin diğer baskıyı sadece sen dedin diye görmezden mi gelicez? İşte benim bahsettiğim zihniyet bu zihniyet pkk nın masum halka yaptığı baskıyı inkar ederek, Birşeylerin savunulucuğunu yapmaya çalışman senin değil ama o bölgede yaşayan benim halkımın problemlerini çözmez, Saygılar
  5. Yazıyı okurken dikkatimi çekti, Sayın Başbakan doğuda yaşayan halkın çekincelerden ve baskılardan dolayı oylarını bu bağımsız adaylara verdiğini (Silahlarla tehdit ederek 'yakarız, yıkarız bu köyü ortadan kaldırırız' demek suretiyle, oy almak kolay) cümlesiyle ortaya koymuştur. Burada yaşayan halka en doğal hakkı olan seçme ve seçilme hakkını götüremediğimizi üzüntüyle algılıyorum, (Neyi götürebildik ki?) Biz insanların güvenliğini sağlıyamıyorsak, oturup ne zaman düşünmemiz gerek? Sayın Başbakan karşısında kimi muhattap görmüş ve ona böyle mesaj vermiş? Biz birlik beraberlik içerisinde yaşıyoruz demekle olmuyor sayın Başbakan, Güvenliğin olmadığı, Korkunun egemen olduğu bir coğrafyada, Biz burda çok iyiyiz, hep beraber gül gibi geçinip gidiyoruz, Sizin orda sıkıntınız ne diyemessin, Bu olayda Dağdaki Teröristi kendine muhattap almaya başladığın anda Acı içerisindeki masum halkını gözden kaçırırsın. Dağdaki teröriste Onurlu oy nasıl alınır bunu anlatacağına, Halkına, senin halkına onurlu yaşama fırsatını vermek onların güvenliğini sağlamak mecburiyetindesin. ve evet Sayın YILMAZ gerçekten bir sorun var, ama Planı,Programı olmayan, Bir gün sağa bir gün sola kıvıran bu idareciler yüzünden sıkıntıyı çeken yine bizler oluyoruz.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.