Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Meclis' te Kürtçe konuştu


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

Meclis TV'de Kürtçe krizi

 

Atatürk’ün Meclisinde,Türkiye karşıtlığı yapmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar

 

240220091256354389154.jpg

 

Meclis TV'de Kürtçe krizi

24 Şubat 2009

TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalının hayata geçirilmesinin üzerinden kısa bir süre geçmeden Meclis TV'de yapılan bir Kürtçe konuşma sansüre uğradı.

 

TRT YAYINI BÖYLE KESTİ / VİDEO

 

DTP Grup toplantısında partililere seslenen Grup Başkanvekili Ahmet Türk, konuşmasına Kürtçe devam edince Meclis TV canlı yayını kesti.

DTP Grup Başkanvekili Ahmet Türk, "Kürtçe'ye yönelik anlamsız yasak, yapay anadil korkusu, dillerin güzelliği ve kardeşliği nedeniyle" konuşmasına Kürtçe devam edeceğini açıkladı. Partililer, bu anonsu ayakta alkışlarken Meclis TV canlı yayınını kesti.

 

Meclis TV spikeri, Anayasa ve Siyasiler Partiler Yasası nedeniyle başka bir dilde yayın yapmaya yetkileri olmadığı için canlı yayını sona erdirdiklerini belirtti ve izleyicilerden özür diledi.

 

 

 

Kürtçe konuştu yayın kesildi

DTP Grup toplantısında Kürtçe krizi

 

VATAN

 

DTP Grup toplantısında Kürtçe skandalı..

DTP Genel başkanı Ahmet Türk grup toplantısındaki konuşmasına Türkçe başladı ancak daha sonra Kürtçe devam etti. Türk, "Kürtçe'ye yönelik anlamsız yasak, yapay anadil korkusu, dillerin güzelliği ve kardeşliği nedeniyle konuşmama Kürtçe devam deceğim" dedi.

Partililer, bu anonsu ayakta alkışlarken Meclis TV canlı yayınını kesti.

 

Meclis TV spikeri, Anayasa ve Siyasiler Partiler Yasası nedeniyle başka bir dilde yayın yapmaya yetkileri olmadığı için canlı yayını sona erdirdiklerini belirtti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DTP Genel başkanı Ahmet Türk Meclis Grup toplantısındaki konuşmasına Türkçe başladı ancak daha sonra Kürtçe devam etti.

 

Türk, konuşmasında 21 Şubat’ın dünya anadili günü olarak kutlandığını belirterek, “çok kültürlülüğü geliştirecek olanın çok dillilik olacağını" söyledi.

 

Türk, TRT Şeş'te Kürtçe yayın yapılabildiğini ancak bunun yasal dayanağının olmadığını söyledi. Kürtçe'nin halka yasak AKP ve devlete serbest olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 

Türk, "Kürtçe'ye yönelik anlamsız yasak, yapay anadil korkusu, dillerin güzelliği ve kardeşliği nedeniyle konuşmama Kürtçe devam deceğim" dedi.

 

Partililer, bu anonsu ayakta alkışlarken Meclis TV canlı yayınını kesti.

 

Meclis TV spikeri, Anayasa ve Siyasiler Partiler Yasası nedeniyle başka bir dilde yayın yapmaya yetkileri olmadığı için canlı yayını sona erdirdiklerini belirtti.

 

Ahmet Türk, TRT yayından çıktıntan sonra 11 dakika Kürtçe konuşmaya devam etti.. Türk, "Başbakan Diyarbakır'da Kürtçe konuşabiliyorsa, benim de vatandaşlarıma aynı şekilde hitap edebilme şansım var" dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

laşantami kantaree

 

sonooo italyanoo

italyano verooooooo

 

al bende italyancaa konuştummm işteee....

 

---------

 

her yerde kürtçe konuşulabilir..bir orada konuşulamaz inadınaaa orada konuşuyor maksat ortalık karışsın..

 

istek bitmezzz..orada konuşayım..orasını bana verr..burasından şunu att...hopp bi bakmıişsın godziii honolulu daa

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BU ÇIKIŞIN ANLAMI NE?

 

Hüsamettin Cindoruk / TBMM Eski Başkanı:

 

 

“Olacak şey değil. Yerel seçimler öncesi yapılan bir propoganda olduğunu düşünüyorum ama Ahmet Türk’e yakıştıramadım. TRT 3, yayını kesmekte doğru yapmıştır başka bir yaptırım mümkün olmaz. Ama Meclis TV bundan sonra DTP’nin Grup Toplantılarını bundan sonra yayınlamayabilir. DTP’nnin bu uygulamayı devam Eğer Ahmet Türk’ün düşüncesi ele alınırsa Ermenice de, Rumca da konuşulabilir. Böyle birşey olmaz. Burası propoganda yeri değil. kürtçe bilmeyenler ne yapacak. Ben çok iyi biliyorum ki o toplantıya katılıp da Kürtçe bilmeyen arkadaşlar var. Ayağa kalkıp alkışlamakla Kürtçe öğrenilmiyor. Aslında Başbakan’ın da yaptığı doğru değil, o da propagandaydı. Ben ana dillerin propoganda aracı olarak kullanılmasına karşıyım.”

 

 

Nihat Ergün/AKP Milletvekili

 

'Türkiye'de son yıllardaki demokratik açılımlar, özgürlükler konusundaki gelişmeler biliniyor. Kürtçe'nin ana dil olarak bilinmesi, kullanılması konusun da çok önemli açılımlar gerçekleştirildi. En son açılımda TRT 6'daki yayın saatleridir. ama TBMM çatısı altındaki faaliyetlerini yürütürken ortak dil olarak Türkçe'yi kullanmak zorundadır; çünkü ortak bir mesaj veriyorsunuz... Bu mesaj ortak bir mesaj olmadı, çünkü pek çok kişi anlamadı. AHmüt Türk'ün bu girişimi dar görüşlülüktür, kısa vadede seçmene mesaj niteliğindedir, demokratik girişimlere yönelik provakatif de bir girişimdir, buna hiç gerek yok. Demokratik girişimlerin bu tür hareketlerle sekteye uğratılması DTP'nin hiç yapmaması gereken bir şeydir. Kimsenin Kürtçe'ye karşı olduğu yok, öğrenilmesine karşı olduğu yok ama bu tür gelişmeleri görmezden gelen bir politika doğru bir politika olmamıştır. '

 

Şahin Mengü / CHP Manisa Milletvekili:

 

“Biz çok etnik kökene ait kökenli arkadaşımız milletvekili oldu. Kimse kendi anadilini kullanma cesaretini gösteremedi. AKP, Kürtçe TV’yi siyasi çıkar malzemesi olarak görmesinin sonucudur bu. Devlet yönetiminde popülizm olmaz, seçimde olur ama devlet yönetiminde olmaz. TRT 6’nın özü popülizmdir.

 

Ümit Fırat/Yazar

 

'TRT'nin hangi kanalında, hangi dilde yayın yapacağına yönelik bir kanunu yönetmeliği var. Ahmet Türk'ün konuşmasında şöyle bir çelişki var, Ahmet Türk parlamentoya ilk girdiğinde kendi ağzıyla 'şov yapmayacağız, geçmişin hatalarını tekrarlamayacağız, dersimizi aldık' şeklinde açıklamalarda bulundu. Şov yapmakla kastettiği de DEP döneminde Zana ve Hatip Dicle'nin Meclis'te yaptıkları konuşmalara atıfta bulunmuş ve onları da hiddetlenmelerine neden olmuştu. Şimdi çok enteresan bir durum, 1,5 senedir parlamentoda ve birden bire aynı şeyi yaptı. Bugün neden böyle bir tutum içine girdi, zamanlama ilginç. Meclis'ten böyle bir konuşma yapması Ahmet Türk'ü de aşan siyasi bir karardır.'

 

İsmet Sezgin / TBMM Eski Başkanı

 

“Bugüne kadar bazı girişimlerde bulundular ve o girişimlerinin sonucu bir takım olaylar meydana geldi. Haklar elde ettiklerini gördüler. Bu konuda 3-5 sene evvel düşünemeyeceğimiz şeyleri bu iktidar döneminde gerçekleştiğini görünce bundan da bir sonuç çıkarabiliriz gibi bir hayale, bir ümide kapıldıklarını düşünüyorum. İç tüzük açık. Hatiplerin ne şekilde konuşacağına, hangi dilde konuşacaklarına dair maddeler var. Başka bir dille hitap etmenin anayasaya da karşı gelmek olduğu çok açık. Meclis dahilinde Kürtçe konuşabilir. Koridorlarda, kuliste konuşursunuz. Ama Türkiye’nin Büyük Millet Meclisi çatısı altında, böyle bir toplantıda Kürtçe konuşmak yasal değildir. Tüzüğe göre orası da TBMM’dir.

 

Tutanaklardaki ‘bilinmeyen dil’

 

TBMM çatısı altında ilk Kürtçe krizi 1991’de yaşandı. 6 Kasım 1991’deki yemin töreninde SHP listesinden milletvekili seçilen Leyla Zana’nın Türkçe başladığı yemini Kürtçe ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği’ cümlesiyle tamamlaması tepki yarattı. Süreç DTP’lilerin Meclis bahçesinde gözaltına alınıp tutuklanmasıyla sonuçlandı. 22 Temmuz 2007’de milletvekili seçilen DTP’liler, Türkçe yemin edince bir kriz yaşanmadı. Ancak yemin töreninde kullanılmayan Kürtçe daha sonra Genel Kurul’da yapılan konuşmalarda kullanıldı. 27 Kasım 2008’de Hasip Kaplan’ın kürsüde kullandığı Kürtçe ifadeler tutanaklara “Hatip tarafından bilinmeyen bir dille bir takım kelimeler ifade edildi” diye yansıdı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

laşantami kantaree

 

sonooo italyanoo

italyano verooooooo

 

al bende italyancaa konuştummm işteee....

 

---------

 

her yerde kürtçe konuşulabilir..bir orada konuşulamaz inadınaaa orada konuşuyor maksat ortalık karışsın..

 

istek bitmezzz..orada konuşayım..orasını bana verr..burasından şunu att...hopp bi bakmıişsın godziii honolulu daa

 

 

 

Godzii Türk Sanat Müzigi Korosuna italyano nunla katilamazsin..

 

Anliyacagin Meclis tektir.Meclis degistirme sansin yoktur...Türk Sanat Müzigi Korosunu italyano cevirmeyede sansin yoktur Mecliste bulunanların hepsi ortak bir dil bilir bu dilde Türkcedir ve herkesin anlaması için Türkce kullanmak zorunludur...

 

Bu kanal degil ki Anlamayanlar kanal cevirsin.. burda hepsinden önemlisi arti niyet vardir?

 

Amac demokrasi degil, Provakasyona devam dir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DTP yine kendisine tek siyasa olarak gerilim ve çatışmayı seçmiştir.

Sayin CYRANO

 

Ben sahsen merak ediyorum bu parti Mecliste bulundugu sürece hangi özgürlüklerin özgürlügün pesinde oldu..

 

Özgürlükleri eger bir dilse bugün k.Irakda konusulan dil Türkcedir K.Irak halkinin kendini anlatabildigi vede benimsedigi bir dildir bugün k,irak da yasayanlar bu gercegi gayet net bilir..

 

Burda amac büyük ortadogu projesinin hayata gecirilmesi.. ve bugün bu kavga artik Meclisimizin icinde verilmekte gündemde kutuplasmanin hizlandirilmasi yapilanda budur.. kalkip bu parti kendisinden bu cesareti alamaz..

 

Akp ve Dtp cok güzel paslasarak, gündemdeki kutuplasmayi derinlestiriyorlar..etnik ve dinsel ögeleri kullanarak birbirlerini tamamliyorlar.

 

Diye düsünüyorum..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dün yazmistim bugün yine yaziyorum yakinda meclise artik Kürt tercümanlar istihdam edilerek hem issiz olan bir kac kisiye ekmek kapisi acarlar hemde Mecliste artik yabanci dil seminerleri verrmeye baslarlar.

 

Abdülhamid böyle bir girisimi engellemis ve ona karsi cephe alanlar onu KIZIL SULTAN diye adlandirmislardir.Tarih tekerrür ettigi icin bunlar artik bundan böyle hep olacaktir. TÜRKIYE,SAHIPSIZ ÜLKE!

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kanal D 32.Gün yönetmen MEHME ALI BIRAND,davetliler;

 

AKP-Batman milletvekili,

 

STAR GAZETESI,

 

CUMHURIYET GAZETESI,

 

DTP eski baskani Miroglu,

 

YASEMIN CONGAR-TARAF GAZETESI,TEL baglantisi,

 

DIYARBAKIR BARO BASKANI, Tel baglantisi.

 

Bu isimlerin ortak yönleri ufak nüanslarla ayni hedefe yönelmis olmalaridir.

 

Tartisma konusu meclis catisi altinda Ahmet Türk'ün Kürtce konusmasi.

 

AKP milletvekili bunun gayet dogru oldugunu ama zamanlamasinin yanlis ve secim yatirimi oldugunu söylüyordu.

 

STAR gazetesinden katilmis olan da aynen AKP milletvekili gibi düsünüyor ve konusmanin dogru bir hareket oldugunu,sadece genel kurulda Türkce konusmasi gerektigini ve grup toplantisinda ki Kürtce konusmayi secim yatirimi olarak ve de provakasyon oldugunu söylüyordu.

 

Cumhuriyet gazetesinden Mehmet FARAC ise,dogru olmadigini,provakasyon oldugunu ama yasalar cikartilarak mecliste de Kürtce konusmanin önünün acilabilecegini söylüyrdu.

 

DTP yani Miroglu,bunun cok gec kalinmis bir hareket oldugundan hareketle Türk'ün yaptiginin cok dogru oldugunu vurguladi.

 

Yasemin Congar,hem bunun cok gec kalmis bir eylem oldugunu söylemekle kalmamis dah ileri giderek Türkiye'de artik BÖLÜNME DE DAHIL FEDERASYONUN konusulmasi gerekir,TRT3'ün yayini kesmesi antidemokratiktir dedi.

 

Diyarbakir baro baskani da bunun dogru bir hareket oldugunu ama zamanlamasinin yanlis ve secime yönelik oldugunu,yayinin kesilmesinin antidemokratik oldugunu vurguladi.

 

Simdi,önce bu 32.Gün programina özellikle kimlerin secilmis olduklari bence cok önemlidir.Bunlarin zaten görüsleri bilinmesine ragmen Türkiye'nin en cok seyredilen bir prograi olarak bu adamlarin davet edilmelerini ben o programi hazirliyanlarin bir provakasyonu olarak degerlendiriyorum.Neden karsit bir görüs davet edilmedi o programa,yoksa yapilan yanlisin Türk milletine anlatilacagindanmi korktular.Velhasili Mehmet Ali Birand kimligine yakisir bir program daha geride birakti.

 

Iste ülkemizin hali pür melali budur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Orası "devletin" değil "milletin" meclisidir , mecliste bu ülkede yaşayan her ırkı temsilen vardır vekiller.

Kürtçe konuşan bir kişinin oyunu alarak oraya seçilen kişi Kürtçe konuşabilir ve bundan niye gocunulur ki?

Clinton gelip ingilizce konuşurken neden sesiniz çıkmıyor , resmen tanınmamış diller mi konuşulamaz diyeceksiniz , bizde saftık bunun anlamı Kürtçe konuşulamaz demek olduğunu anlamadık!..

 

******

 

Ahmet Türk seçim yatırımı mı yaptı , yapacak tabi bunlar siyasetçi.

 

Gerginlik mi yaratmaya çalışıyor ?Pas atmassınız olur biter , Ahmet Türk kendi kendini çalımlasın dursun., esas gerginliği Doğan Grubu istiyor , bakınız bu kadar ehemmiyetsiz bir haberi flaş!..flaş!.. diye servis yaptılar.

 

Ahmet Türk'e "beni Kürtçe konuşturmadılar" dedirterek propaganda imkanı vermektense , bırakınız konuşsundur son sözüm...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kanal D 32.Gün yönetmen MEHME ALI BIRAND,davetliler;

.

.

.

Iste ülkemizin hali pür melali budur.

Ben bir provakasyon olarak görmüyorum. Insanlarimiz ülkede Kürt sorununa sadece tek yönüyle bakilmadigini anlamasi ve görmesi gerek. Illada Kürtce konusmaya karsi gelenleri davet edincemi her sey dogru oluyor? Belirli kanallarda aynen sizin istediginiz sekilde benzeri programlar yapiliyor, ama ne kazanildi bu güne kadar? Eger yukarida söylenenler gibi düsünenler varsa tabiiki onlarida dinlemek gerek, katiliriz veya katilmayiz, orasi cok önemli degil. Diger tafatan bir CUMHURIYET gazetesinden bile bir yazar bunlari diyebiliyorsa demekki belirli kesimlerde gercektende dogruyu görmek olmus derim. Illada her seyi inkar ederek veya yasaklayarakmi problemleri cözecegiz? Daha düne kadar Kürt'lerin varligini inkar ettik, konusmalari ceza kanunua göre islem görüyordu, zorla asker ocaginda Türkce ögretiyorduk ( herkes bilir asker ocagina ali okulu da deriz ve bir cok Kürt vatandasin orada türkce ögrendiginide biliriz). Ona ragmen Kürtceyi inkar bile ediyorduk, ama geldigimiz nokta itibariyla birakin sorunlara cözüm üretmeyi, cözülemeyecek hale getirdik ve bir de üstüne üstelik her iki taraftan en azindan 20 binden fazla kayip verdik. Neden hekesin kendi dogrularini acikca söylemesinden kocunuyoruz ve derhal provakasyon diye niteliyoruz?

32. gün gibi programlarin cogalmasi gerek derim. Ülkemizdeki milyonlarca ilimli insanlarin artik söz sahibi olmasi gerek derim. Yillardan beri "sahinler" cözüm yerine sorun yarattilar. Sahinler yerine Güvercinler gerek ülkemize.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Orası "devletin" değil "milletin" meclisidir , mecliste bu ülkede yaşayan her ırkı temsilen vardır vekiller.

Kürtçe konuşan bir kişinin oyunu alarak oraya seçilen kişi Kürtçe konuşabilir ve bundan niye gocunulur ki?

Clinton gelip ingilizce konuşurken neden sesiniz çıkmıyor , resmen tanınmamış diller mi konuşulamaz diyeceksiniz , bizde saftık bunun anlamı Kürtçe konuşulamaz demek olduğunu anlamadık!..

 

******

 

Ahmet Türk seçim yatırımı mı yaptı , yapacak tabi bunlar siyasetçi.

 

Gerginlik mi yaratmaya çalışıyor ?Pas atmassınız olur biter , Ahmet Türk kendi kendini çalımlasın dursun., esas gerginliği Doğan Grubu istiyor , bakınız bu kadar ehemmiyetsiz bir haberi flaş!..flaş!.. diye servis yaptılar.

 

Ahmet Türk'e "beni Kürtçe konuşturmadılar" dedirterek propaganda imkanı vermektense , bırakınız konuşsundur son sözüm...

 

Önce dag basinda yasamadigimizi ve oranin hem Türkiye Cumhuriyeti devletinin meclisi oldugunu hem de bu ülkede yasalarin var oldugunu ögrenmemiz lazim.Siz Dogan'i heralde Erdogan'dan kaptiniz ki agzinizda sakiz ettiniz.Eger Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletiyse hukuka uyulmasi gerekir yok degilse o zaman karsi görüslülere de yanlis seyler isnat etmenin bir alemi yok.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kürtlerin varligi hic bir zaman inkar edilmedi,bunlar bölücülerin hezeyanlaridir.Bu ülkede yillardir bu ülkeyi bölmek icinelbirligi isbirligi etmis olanlari inkar edenler oldugunu biliyoruz.Kürt konferanslarinda bu konferanslara kimlerin katildigini o konferanslarda nelerin konusuldugunu bilmeyen bilipte inkar edenler var.Bunlar demokrasi adina neye hizmt verdiklerini cok iyi bilmekteler.Bu milleti provake ederek sadece kin ve nefret kazanabilirsiniz,bunun disinda kocaman bir hic.Eger bu ülkede birileri cikipta "BÖLÜNMEYI DE KONUSMALIYIZ"diyebiliyorsa ve bunu diyenin PKK ile isbirligi yapmis olan bir gazeteci oldugu yine kendi agziyla ortaya cikiyorsa,bu ülkede KÜRTLER ASLA INKAR EDILMEMISTIR.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'nin bir Kürt sonunu yok(tu).

Türkiye'nin bir Kürt sorunu yaratanı var!

Bunlar provakatörden başka birşey değil, esasen güneydoğuda oyları Akp alsın diye uğraşıyor bu Dtp diye düşünüyorum, yani bu son zamanlarda ortaya çıkan didişme suni... :)

Ortalığı karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar, insanları kışkırtıyorlar, ve buna hak diyorlar...

Git İngiltere'de, Almanya'da, Fransa'da onların meclisinde konuş bakalım!

 

Bu memlekette Kürtleri gerçekten düşünen onların, açlığını, işsizliğini, töreyi, eğitimsizliği konuşur, Kürtçe propaganda karınlarını doyurmuyor, bu sadece bir yem...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Önce dag basinda yasamadigimizi ve oranin hem Türkiye Cumhuriyeti devletinin meclisi oldugunu hem de bu ülkede yasalarin var oldugunu ögrenmemiz lazim.Siz Dogan'i heralde Erdogan'dan kaptiniz ki agzinizda sakiz ettiniz.Eger Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletiyse hukuka uyulmasi gerekir yok degilse o zaman karsi görüslülere de yanlis seyler isnat etmenin bir alemi yok.

 

 

saygilarla

Banaysa söylemin bir hukukçu olarak buranın dağ başı olmadığını ve yasaların ne olduğunu çok iyi bilirim.Bu hususta dert çekmenizi ister miyim hiç Sayın Politika , için ferah olsun.Ora milletin meclisi ne derinlerin ne de başkalarının oranın tek patronu vardır O'da MİLLET.Ve mecliste Kürtçe konuşmanın hukuki suç unsuru taşımadığını da belirteyim.Velev ki suç unsuru olsa , bu yanlış olamaz mı ve çok öncesinde bazı maddelerden hapis yatanlar bugün o maddelerin kaldırıldığını gördükçe...

Hani beynelmilel filminde bi enstantane vardır , enternasyonel marşı söylemekten/çalmaktan işkenceden geçirilir insanlar yıllar sonra trt'de kızıl ordu korosu enternasyonal marşı okumaktadır , aslında durumumuzu özetliyor bu tablo...

 

Doğan meselesine gelince Ne tayyip'le nede başka bir siyasetçiyle işim olmaz benim , ama bi yerlerden emirler alıp 411 el kaosa kalktı manşetinide ülkemin zayıf hafızalıları gibi unutacak değilim , söyledikleri onlarca yalanı unutmadığım gibi , 28 şubat sürecinde nasıl askerin emrine girip memleketi kaosa sürklediklerini ve kaos ortamının yaratıcılarının bunun suçunu başkalarının üzerine nasıl attıklarınıda...

 

Daha geçen hafta Faruk Hoca ile ilgili söyledikleri yalanı unuttun mu yoksa , bu en masum olanıydı bence , açık konuşuyorum Doğan medyası dağıtılıp kartel kırılmadıkça bu ülke daha çok zararlar görecek , Doğan holding ve avanesinin taşeronluk yaptığı kişiler bu ülke için gördüğüm en büyük tehdittir , karşı üniformayı giymiş düşmandan korkmam ülkeyi kurtarmaya çalıştığının iddia eden düşmandan korkarım***...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kürtlerin varligi hic bir zaman inkar edilmedi,bunlar bölücülerin hezeyanlaridir.

 

Türkiye cumhuriyet hükümetlerinin bile kabul ettigi ve hatta Kürt'leri yok saymakla büyük hata yaptik demelerine ragmen bizler inadina inkarciliga devam ediyorsak daha diyecek fazla bir sey kalmiyor. Demekki devletimizin bizlere yilardan beri asilamis oldugu inkarcilik kolayca beyinlerimizden atilamiyor. Durumumuz gercekten cok vahim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'nin bir Kürt sonunu yok(tu).

Türkiye'nin bir Kürt sorunu yaratanı var!

Bu tür hikayeleri yillarca hükümetleri ve cuntalar bizlere yutturmaya calisti ve bakiyorum basarilida olmuslar. Zamanin hükümetleri ve cuntacilari bile kendi hatalarini anlayip Kürt sorunundan bahsederken bizler hala kendi kendimizi aldatmaya calisiyoruz ve bunuda yaparken ne kadar inkarci politikalarin kurbani oldugumuzu anlamiyoruz. Sorununu göremeyen hayatta cözüm bulamaz. Bu derslerde bile aynisidir. bakim soruyu anlamayan bir ögrenci hayatta dogru bir cözüm üretemiyor imtihanlarda, bakiyoruz 90 yili askin bizim durumumuz okuldaki soruyu anlamadan imtihana giren ögrenciye benziyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Orası "devletin" değil "milletin" meclisidir , mecliste bu ülkede yaşayan her ırkı temsilen vardır vekiller.

Kürtçe konuşan bir kişinin oyunu alarak oraya seçilen kişi Kürtçe konuşabilir ve bundan niye gocunulur ki?

Clinton gelip ingilizce konuşurken neden sesiniz çıkmıyor , resmen tanınmamış diller mi konuşulamaz diyeceksiniz , bizde saftık bunun anlamı Kürtçe konuşulamaz demek olduğunu anlamadık!..

 

******

 

Ahmet Türk seçim yatırımı mı yaptı , yapacak tabi bunlar siyasetçi.

 

Gerginlik mi yaratmaya çalışıyor ?Pas atmassınız olur biter , Ahmet Türk kendi kendini çalımlasın dursun., esas gerginliği Doğan Grubu istiyor , bakınız bu kadar ehemmiyetsiz bir haberi flaş!..flaş!.. diye servis yaptılar.

 

Ahmet Türk'e "beni Kürtçe konuşturmadılar" dedirterek propaganda imkanı vermektense , bırakınız konuşsundur son sözüm...

 

Sayın Muvakkar; sayın Clinton Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve ilgili yasal düzenlemelere göre milletvekili olmuş bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değildir ve kendisi özel uçağıyla ABD'ye döndüğünde emin olun Türkiye kendilerinin stratejilerindeki yerinden öte bir anlam ifade etmeyecektir, gerçekte de ifade etmiş olduğunu sanmıyorum...

 

İşte mesele de budur...

 

Onu delicem bunu delecem derseniz toplumda huzur kalmaz bir süre sonra; bunu savunan vekiller mecliste Kürtçe konuşmak yerine yerel yönetimlere dair etkin çözümler üreterek veya üretiyorlarsa bunları geliştirerek daha faydalı bir iş yapmış olmazlar mı seçim sürecinde???

 

Ya da daha sonrası için tüm ülkeyi kapsayıcı ciddi önerilerle gelseler nasıl olur???

 

Bugün Kürtlere ve Kürtçeye dair önemli adımlar "katı muhalefetlere rağmen" atılırken yine bizzat Kürtleri "negatif olma" konumuna düşürecek hareketler doğru değildir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Muvakkar; sayın Clinton Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve ilgili yasal düzenlemelere göre milletvekili olmuş bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değildir ve kendisi özel uçağıyla ABD'ye döndüğünde emin olun Türkiye kendilerinin stratejilerindeki yerinden öte bir anlam ifade etmeyecektir, gerçekte de ifade etmiş olduğunu sanmıyorum...

 

İşte mesele de budur...

 

Onu delicem bunu delecem derseniz toplumda huzur kalmaz bir süre sonra; bunu savunan vekiller mecliste Kürtçe konuşmak yerine yerel yönetimlere dair etkin çözümler üreterek veya üretiyorlarsa bunları geliştirerek daha faydalı bir iş yapmış olmazlar mı seçim sürecinde???

 

Ya da daha sonrası için tüm ülkeyi kapsayıcı ciddi önerilerle gelseler nasıl olur???

 

Bugün Kürtlere ve Kürtçeye dair önemli adımlar "katı muhalefetlere rağmen" atılırken yine bizzat Kürtleri "negatif olma" konumuna düşürecek hareketler doğru değildir...

Mesele Clinton/vekil/vatandaşlık değil mesele yasakçılıktır , Ahmet Türk yada bir başkası ister proje üretsin ister gerilim ister başka bişey , bu kendilerini alakadar eder seçmende ne kadar kabul görüyor önemli olan bu , oy vermediğiniz bir partinin ne yaptığı nasıl oy toplamaya çalıştığı sizi yada bir başkasını ilgilendirmez "demokrasilerde".

İşte sorunda bu noktada başlıyor adam ben şunu yapmak istiyorum engelleniyorum yasaklanıyorum zihniyetiyle politika yapıp oy toplamaya çalışıyor ve sistem bu adamların ekmeğine yağ sürüyor , anlatabildim mi?

Dtp ve güruhu hangi projeye imza atmış nerde iş yapmış çalışmış bunu çocuk bile görür ama yasakçı zihniyet etnik siyasete kapı aralayıp prim yaptırıyor.

Ahmet Türk Kürtçe konuştu ne oldu?Bence koca bir hiç , kime ne fayda sağladı gene koca bir hiç , eğer 90 larda ki gibi tepkiler doğsaydı , Dtp daha büyük teveccüh kazanırdı vesselam...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kapı ya açıktır yada kapalı bunun ötesinde birşeyler düşünmek yanlıştır.

Devlet televizyonu kürtçe bir kanal açmak ile bu kapıyı açmıştır.Eğer Kürtçe kanalı açmayıp özel kürtçe kanal açmanın önündeki engelleri kaldırmış olsa idi mecliste bu konuşmaya itiraz hakkınız olabilirdi.

Provakasyon kokan bu tip eylemlerinde önü kapanmış olacaktı.

Bence Ahmet Türk ilginç bir çıkış yaparak çifte standartın ne olduğunu göstermiştir.

Başbakan dogu bölgelerinde özellikle o yöreye seslenirken tv kanalını açtığı ile siyaset yapıyor.

şimdi demiyecekler mi buyrun hem kanal açıyorsun hemde Ahmet Türk'ün kürtçe konuşmasında yayın kesiyorsun

Bu ne pehriz bu ne osmanlı lahanası

Hele ki seçimlere az zaman kala

Amerikanvari teknikler bazen işe yarayabiliyor.

Dtp bu malzemeyi çok iyi kullanacaktır.Emin olun.

Yanlız bu çıkışla gizli bir istekde ortaya sürüldü sanırım.

Kürtçenin resmi dil olması talebi.

Sanırım yakın bir zamanda işler içinden çıkılamayacak bir hale dogru gidiyor.

;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dogan Holdingle akillarini bozmus olan´lar ne hikmetse Deniz Feneri yardimlari ile calisan medyayi teget geciyor,gececekler tabi ki.Onlar sonucta yandas medyadir.Halkin inanclarini sömürenlerdir.

Bu forumlarda arada bir hukukcuyum diye birisi cikiyor ve Türkiye de bunca hukukcunun söylediklerinin tersini söylüyorsa bunda bir yanlislik vardir

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türk: Çözüm için Kürtçe konuştum

 

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Meclis'te yaptığı Kürtçe konuşmanın ardından yükselen tepkilere, amaçlarının gerginlik yaratmak değil çözüme katkı sağlamak olduğunu belirterek yanıt verdi.

 

Partisinin meclis grup toplantısında Kürtçe konuşarak bir ilki gerçekleştiren DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, NTV'ye konuştu.

 

Yaptığı Kürtçe konuşmanın şov ya da provakasyon niyeti taşımadığını savunan Türk, "Amacımız gerginleştirmek değil, sorunun çözümüne katkı sunmaktır. Beynimizde parlamentoya farklı birşey getirme yok" dedi.

 

“Verdiğimiz mesaj ne bir şovdu ne bir provakasyondu” diyen Türk, “Artık Türkiye’nin değişmesi gerektiğinin mesajını verdik. Dillere, kültürlere saygı gösterilmesi güvence altına alınması gerektiğini söyledik” ifadelerini kullandı.

 

BİR DAHA YAŞANACAK MI?

Türk, "DTP grubunda bundan sonra da benzer görüntüler yaşanacak mı" sorusunu, “İhtiyaç duyduğumuz her konuyu gündeme getireceğiz. Ama gerçekten bizim amacımız provakasyon değil. İnşallah hiçbirimiz böyle ihtiyaçlar duymayız. Bizim amacımız gerginlik yaratmak ve bir yerlere mesaj vermek değil, sorunun çözümüne katkı sunmaktır. Bu nedenle beynimizde parlamentoya farklı birşey getirme yok. Tam tersi, süreci doğru rotaya oturtmanın arayışı içindeyiz” dedi.

 

"ANAYASA DEĞİŞMELİ"

Meclis'te Kürtçe konuşmanın anayasaya aykırı olduğu eleştirisine karşı "anayasa değişmeli" diyen Türk, MHP lideri Bahçeli'nin sert açıklamasına da yanıt verdi. Türk, "Aslında farklı kimlik kültürleri dışlayarak, tekçil bir anlayışı egemen kılmaya çalışan bir anlayış, bu ülkeye ihanet ediyor" şeklinde konuştu.

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dogan Holdingle akillarini bozmus olan´lar ne hikmetse Deniz Feneri yardimlari ile calisan medyayi teget geciyor,gececekler tabi ki.Onlar sonucta yandas medyadir.Halkin inanclarini sömürenlerdir.

Bu forumlarda arada bir hukukcuyum diye birisi cikiyor ve Türkiye de bunca hukukcunun söylediklerinin tersini söylüyorsa bunda bir yanlislik vardir

 

 

saygilarla

Doğan Holdingle aklımızı bozmadık şükür , kastın gene bensem , Deniz Feneri yardımıyla çalışan medya?kim bide adını sayıver bir zahmet , bizde öğrenelim.Bişey yazarken tüm düşüncelerimi yazmıyorum , "yandaş medya" ile ilgili öğrenmek istediğin fikrim varsa sor söyleyeyim , eğriye eğri doğru derim , aklında kalsınmasın sor , ne varsa söyleyim.

Deniz Feneri mi , miadı dolmuş bir kurum benim gözümde artık.O paraları çalanlar mı , hemde fakirin parasını ,yaziklar olsun garibanın parasını çalana...

 

Bunca hukukçu ?

Biz değil Kemal Gözler ,Zehra Odyakmaz ve Özbudun gibi üstatlar söyler bizde referans alırız.

 

Doğan medyasının yaptıklarında hem fikirsin yani benle , diğerlerini teğer geçtiğimim düşündüğüne göre...

Açık konuşayım zamanda bir sıkıntılı haber mi gördüm açar telefon Ekrem Dumanlının özel kalemine yazdırırm , şurda şöyle bir hata yaprınız yada eksiğiniz var diye , Ekrem Bey hatayı mutlaka düzelttirir , yada bana yenişafağın bir tane yalan manşetini söyle , yada tarafın ,vakit okumayı bırakalı 4 yıl oluyor , İslamoğlu bıraktı bizde bıraktık zaten o yazarkende çok hoşlanarak futbol taraftarı gibi alıp okumazdık vakiti , en çok ta ben eleştirirdim.

Zamanın tek yalan haberini söyle bileyim , yanlış haber yapıp ta özür dilemediği tek haberini söyle bileyim

Var mı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir hukukçu olarak....

 

mecliste Kürtçe konuşmanın hukuki suç unsuru taşımadığını da belirteyim.Velev ki suç unsuru olsa , bu yanlış olamaz mı ve çok öncesinde bazı maddelerden hapis yatanlar bugün o maddelerin kaldırıldığını gördükçe...

Bu nasıl hukukçu söylemi anlamadım. Hukukçunun böyle bir söylemi olamaz. Bir eylem dün suçtur, hapis yatarsın, bugün suç olmaktan çıkar, yatmazsın.

 

Dile getirilen mantık geçerli olsaydı "dün niye beni hapis yatırdınız madem, bu gün suç olmaktan çıkardıysanız, yattığım hapise tazminat ödeyin!" diye bir hak doğardı.

 

Ayrıca yarın hırsızlık muhtemelen suç olmaktan çıkacak diye bugün hırsızlık yapabilir misiniz? Ya da bugünden millet alışsın da dolandırıcılığı suç olmaktan çıkarırız iyice alıştırdıktan sonra nasılsa diye durmadan dolandırıcılık yapabilir misiniz? Suçsa suçtur, değilse değildir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.