Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 CHP’li gence öldüresiye dayak CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Yalçın Aktaş, kimliği belirsiz kişilerce hastanelik edildi MUĞLA’NIN Bodrum İlçesi’nde seçim çadırını bekleyen CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Yalçın Aktaş (22), dün saat 03.00’te kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Konacık Beldesi’nde CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Özmert tarafından seçim bürosu olarak kullanılan kıl çadırda bekleyen CHP’li Aktaş, 8 - 10 kişilik grup tarafından 1 saat öldüresiye dövüldü. Gürültüyle balkonlarına çıkan vatandaşların bağırmasıyla kurtulan genç, Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Saldırganlar kaçarken, askerden bir ay önce geldiği öğrenilen Aktaş’ın çenesi, burnu, elmacık kemikleri ve kaburgaları ile sol kolunun kırık olduğu, kafa travması geçirdiği bildirildi. Anne Döndü Aktaş (45) ve baba Ahmet Aktaş (49) yaşananlara isyan ederken, güçlükle konuşabilen Yalçın Aktaş ise “Kimse beni baskı ve dayakla yıldıramaz. Ben ve arkadaşlarım, daha önce de seçim çadırının kaldırılması konusunda tehditler alıyorduk. Ancak bu kişilerin bu kadar gözünün döndüğünü kavrayamamışız” dedi. Mersin’de CHP’nin seçim bürosuna molotoflu saldırı MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Macit Özcan’ın seçim bürosuna molotoflu saldırı düzenlendi. Selçuklar Mahallesi 202’nci Cadde’de bulunan seçim bürosuna saat 02.30’da yapılan saldırıda, büro kapalı olduğu için küçük çapta hasar meydana geldi. Kimlik ve sayıları belirlenemeyen saldırganlar kaçmayı başarırken, çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Son günlerde eger farkindaysaniz CHP'lilere karsi bir siddet girisimi baslatildi.Ben bu olaylari okuyup duydugumda,Demokrat parti günlerinde Menderes ve etrafindakilerin vermis olduklari talimatlarla CHP lideri Ismet Inönü'ye karsi yapilmis oldugunu bildigimiz siddet olaylari aklima geliyor.Inönü'yü engellemek icin sadece mecliste tahkikat komisyonlari kurdurmakla kalinmamis,ayni zamanda Inönü'nün gittigi illerde sehoir girislerinde karsilarina yiginlari cikartip sehre girisi engellenmis ve hatta Usak'ta fiili taaruza ugrayip atilan tas ile basi yarilmistir.Demek ki TARIH TEKERRÜRDEN IBARETTIR denmesi bosa degildir.Erdogan "BIZ DP ve ÖZAL'in devamiyiz derken dogru söylemis oldugunu simdi daha iyi anlamaktayiz.Bizlere AKP'den öncesi icin neden sikayet etmiyorsunuz diyenlere biz hep ayni seyi söyledik ve dedik ki;60 yildir Türkiye'yi Erdogan zihniyeti yönetmektedir,yani takiyyeci iktidarlar,Erdogan onlardan daha güclü cikmis ve resmen Cumhuriyete karsi yönetmektedir.Degisen sadece budur. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Bizlere AKP'den öncesi icin neden sikayet etmiyorsunuz diyenlere biz hep ayni seyi söyledik ve dedik ki;60 yildir Türkiye'yi Erdogan zihniyeti yönetmektedir,yani takiyyeci iktidarlar,Erdogan onlardan daha güclü cikmis ve resmen Cumhuriyete karsi yönetmektedir.Degisen sadece budur. Demekki devletin en azindan 60 yildir yapmis oldugu sayisizca hatalari var. Demekki PKK terörünün en birinci sorumlulari 60 yildir ülkeyi yönetenler. Demekki acik sadece yeni bir olay defil ülkemiz icin. Demekki Ecevit, Demirel, Ciller, Özal, Yilmaz, Türkes, Bahceli, Baykal ve benzerleri AKP kadar suclular. Demekki ülkemizde en azindan 60 yildan beri demokrasiye ters düsen siyasetler yapiliyor, kanunsuz olarak insanlar (muhalifler) öldürülüyor, tümü ayni AKP gibi vatani sattilar,........ Evet sizin yukaridaki yorumunuzu okumak sevíndirdi beni dogrusu. Dolayisiyla günümüzdeki tüm düzen partileri arasinda hic bir fark yok, bunlarin hicbiri ülke yararina calisan partiler degil. Ben aklim yeteli bunu söylemisimdir. Demekki dogru irdelemisim siyasilerimizi. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Bizlere AKP'den öncesi icin neden sikayet etmiyorsunuz diyenlere biz hep ayni seyi söyledik ve dedik ki;60 yildir Türkiye'yi Erdogan zihniyeti yönetmektedir,yani takiyyeci iktidarlar,Erdogan onlardan daha güclü cikmis ve resmen Cumhuriyete karsi yönetmektedir.Degisen sadece budur. Hangi bir iktidar takkiyeci olmaz dersiniz? Perincek'imi secsek dersiniz? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 .. . MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanlığı?na yeniden aday olan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP?li Macit Özcan?ın seçim bürosuna molotoflu saldırı düzenlendi. Selçuklar Mahallesi 202?nci Cadde?de bulunan seçim bürosuna saat 02.30?da yapılan saldırıda, büro kapalı olduğu için küçük çapta hasar meydana geldi. Kimlik ve sayıları belirlenemeyen saldırganlar kaçmayı başarırken, çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Yanlış tanımlamışsın dostum. Şöyle diyeceksin ; "Bodrum ve Mersin halkının tepkisi" Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Büyük yanlış. Hatta şöyle diyeceksin ; "Darbeciler yine iş başında" Olmadı mı? "Ergenekoncular birbirine girdi" Bu da mı olmadı? "Yılbaşını kutlayanların nasibi" Eh bu da olmazsa; "Siyonizmin askerleri, dini bütün milletin mahallesinde Marksist eylemlerde bulunurken, Ulusalcılar tarafından dövüldü; Olayı ADD ve kartel medya üstlendi" Yakışır. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Hangi bir iktidar takkiyeci olmaz dersiniz? Perincek'imi secsek dersiniz? Siz, takiyyeciliğin hangi anlamda kullanıldığını anladınız da mı bu yorumları yapıp, Ecevit'i, Baykal'ı bunlar arasına sokuyorsunuz ? Ayrıca, Sn.Politika'nın, en azından ben foruma üye olduğumdan beri aynı şeyden bahsettiğini de biliyorum. Ama, siz sanki, yeni bir şey bulmuş gibi seviniyorsunuz. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2009 Siz, takiyyeciliğin hangi anlamda kullanıldığını anladınız da mı bu yorumları yapıp, Ecevit'i, Baykal'ı bunlar arasına sokuyorsunuz ? Hele siz bir anlatin takkiyeciligin hangi anlama geldigini. Fehtullah hocanin elini benmi öptüm yoksa? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Hele siz bir anlatin takkiyeciligin hangi anlama geldigini. Fehtullah hocanin elini benmi öptüm yoksa? Baykal mı öpmüştü ? Ecevit derseniz, onun kibar kişiliğini böyle kaba bir biçimde değerlendiren insanlar hep olmuştur. Bir ara hatırlarsanız Cem Karaca için de aynı şeyi söylemişlerdi. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Yanlış tanımlamışsın dostum. Şöyle diyeceksin ; "Bodrum ve Mersin halkının tepkisi" Sayin Cyrano Bu baslikla diger boluculer chplilere saldirdi!.. basligi arasinda ne gibi bir fark var ikiside CHP burosuna yapilan saldiriyi anlatmakta yaptiklarinin dogru sey oldugunu savunmuyorum .. Ama neden gazete basliginda birisinde CHP'li gence olduresiye dayak derken digerinde boluculer chpye saldiridi diye mansetten haber yapiliyor ?! haber icerigi hemen hemen ayni molofotkokteyli saldiri ve saldirganlar yakalanmamislar ve kim olduklari belli degil birisi istanbulda gazide gelisirken diger bodrum mersinde gelisiyor simdi istanbul gazidekiler bolucu oluyorda bodrum mersindekiler saldirganmi oluyor bu cifte standard neyin nesi ?!! saygilar Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Sayin Cyrano Bu baslikla diger boluculer chplilere saldirdi!.. basligi arasinda ne gibi bir fark var ikiside CHP burosuna yapilan saldiriyi anlatmakta yaptiklarinin dogru sey oldugunu savunmuyorum .. Ama neden gazete basliginda birisinde CHP'li gence olduresiye dayak derken digerinde boluculer chpye saldiridi diye mansetten haber yapiliyor ?! haber icerigi hemen hemen ayni molofotkokteyli saldiri ve saldirganlar yakalanmamislar ve kim olduklari belli degil birisi istanbulda gazide gelisirken diger bodrum mersinde gelisiyor simdi istanbul gazidekiler bolucu oluyorda bodrum mersindekiler saldirganmi oluyor bu cifte standard neyin nesi ?!! saygilar Gercekten cok gözel ve yerinde bir soru. Bende sorunuzun cevabini cok merak ediyorum. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Gercekten cok gözel ve yerinde bir soru. Bende sorunuzun cevabini cok merak ediyorum. bu soru karşısında heyecanlanmanıza neden hiç şaşırmadım acaba sn. dünyahepimizin? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 bu soru karşısında heyecanlanmanıza neden hiç şaşırmadım acaba sn. dünyahepimizin? heyecanlandigimi kim söylemis? gene özel tesbitler yapiliyor galiba. Insanlarin yaninda olmadan bile heyecanliligini anlanabiliniyor oldugunu ilk defa sizden duydum. Ama genede yaniliyorsunuz!!!! Dolayisiyla sorunuzun muhattabi ben olamam, belki siz kendi hayal gücünüzle o soruyada dogru cevabi verirsiniz. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Sayin Cyrano Bu baslikla diger boluculer chplilere saldirdi!.. basligi arasinda ne gibi bir fark var ikiside CHP burosuna yapilan saldiriyi anlatmakta yaptiklarinin dogru sey oldugunu savunmuyorum .. Ama neden gazete basliginda birisinde CHP'li gence olduresiye dayak derken digerinde boluculer chpye saldiridi diye mansetten haber yapiliyor ?! haber icerigi hemen hemen ayni molofotkokteyli saldiri ve saldirganlar yakalanmamislar ve kim olduklari belli degil birisi istanbulda gazide gelisirken diger bodrum mersinde gelisiyor simdi istanbul gazidekiler bolucu oluyorda bodrum mersindekiler saldirganmi oluyor bu cifte standard neyin nesi ?!! saygilar Bende rahatsız eden ne onu anlamıyorum ? Ne fark mı var ? Gazi Mahallesi'ndeki saldırı yüzlerce kişinin önünde gerçekleşmiş bir saldırı. Saldırganların açtıkları pankart ve dövizlerden, attıkları sloganlardan kim oldukları ve ne için saldırdıkları açık ve aleni. Bodrum ve Mersin'deki saldırılar ise saldırganların kimliklerini ve renklerini ilan etmeden yaptıkları saldırılar. Gerçekten benim en çok sıkıldığım şey "yaptıklarını savunmuyorum AMA" kalıbıdır. Bir fiili savunmak için gösterilen zayıf çabalardan birisi. Hala merak ediyorum. Gazi Mahallesi'nde, CHP seçim bürosuna , bir grup PKK yandaşının yaptığı saldırıya "bölücüler chp seçim bürosuna saldırdı" başlığının nesi rahatsız etmiş. PKK yandaşlarına bölücü denmesi mi? Rahat ve açık olalım. Lafa dünya turu attırmak yerine. Kişiler söylemeye çekindikleri fikirleri neden taşır onuda anlamış değilim. Bir insan söylemeye utandığı fikre nasıl inanıyor olabilir ki ? Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 BÖLÜCÜLER CHP'LİLERE SALDIRDI!.. CHP'LİLERE MOLOTOF KOKTEYLLİ SALDIRI Geçtiğimiz gün CHP'nin Gazi Mahallesi'nde bulunan seçim ofisinin açılışında yaşanan gerginlik bugün de devam etti. Gazi Mahallesi'nde bulunan CHP seçim bürosu önüne akşam saat 19.30 sıralarında kalabalık bir grup tarafından taşlı ve molotof kokteylli saldırı yapıldı. Molotof kokteylli saldırı, Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunda, yöneticilerin toplantı halinde oldukları bir sırada yapıldı. Saldırıda seçim bürosunun tüm camları kırılırken, bazı CHP'li üyelerin de elbiselerinin yandığı belirtildi. Küçük çapta maddi hasara yol açan saldırının ardından, polis ekipleri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. CHP'ye saldırdıktan sonra İsmetpaşa Caddesi'nden kaçan saldırganlar, cadde üzerinde bulunan bir süpermarkete de molotof kokteyl ve taşla saldırdılar. Marketin camları kırılırken, küçük çapta maddi hasar olduğu öğrenildi. Polis saldırganların yakalanması için incelemelerini sürdürüyor. CHP Sultangazi ilçesi Belediye Meclis üyeliği aday adayı Veysel Ballıkaya, toplantı halinde oldukları sırada saldırı olduğunu belirtti. CHP’li gence öldüresiye dayak CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Yalçın Aktaş, kimliği belirsiz kişilerce hastanelik edildi MUĞLA’NIN Bodrum İlçesi’nde seçim çadırını bekleyen CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Yalçın Aktaş (22), dün saat 03.00’te kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Konacık Beldesi’nde CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Özmert tarafından seçim bürosu olarak kullanılan kıl çadırda bekleyen CHP’li Aktaş, 8 - 10 kişilik grup tarafından 1 saat öldüresiye dövüldü. Gürültüyle balkonlarına çıkan vatandaşların bağırmasıyla kurtulan genç, Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Saldırganlar kaçarken, askerden bir ay önce geldiği öğrenilen Aktaş’ın çenesi, burnu, elmacık kemikleri ve kaburgaları ile sol kolunun kırık olduğu, kafa travması geçirdiği bildirildi. Anne Döndü Aktaş (45) ve baba Ahmet Aktaş (49) yaşananlara isyan ederken, güçlükle konuşabilen Yalçın Aktaş ise “Kimse beni baskı ve dayakla yıldıramaz. Ben ve arkadaşlarım, daha önce de seçim çadırının kaldırılması konusunda tehditler alıyorduk. Ancak bu kişilerin bu kadar gözünün döndüğünü kavrayamamışız” dedi. Mersin’de CHP’nin seçim bürosuna molotoflu saldırı MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Macit Özcan’ın seçim bürosuna molotoflu saldırı düzenlendi. Selçuklar Mahallesi 202’nci Cadde’de bulunan seçim bürosuna saat 02.30’da yapılan saldırıda, büro kapalı olduğu için küçük çapta hasar meydana geldi. Kimlik ve sayıları belirlenemeyen saldırganlar kaçmayı başarırken, çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Sayin Cyrano Sizin soylediginiz gibi bu iki haberin hangisinde yaziyor ellerinde pankartlarla dovizlerden kendi kimliklerini alenen acikladiklari iki haberide okursaniz ikisininde siradan bir saldiridan farki yok ikisindede kimlikler belirsiz ve iki olaydaki saldirganlarda kacmayi basarmislar simdi bana gosterirmisin bu haberin neresinde yazmakta saldirganlarin bolucu teror yandaslari olduklari basliklarin disinda.. Beni rahatsiz eden sudur.. demokratim deyipte isine geldiginde hic gozunu kirpmadan insanlari siniflandirmak ayrim yapmaktir.. Eger sizinde soylediginiz gibi haberde pankartlarla sloganlarla bir olay gerceklesmis olmus olsaydi elbetteki bolucu teror diyebilirdiniz bende buna itirazda bulunmazdim ama suanlamda istanbuldaki olaya bolucu saldirisi mersin/bodrumdakine siradan saldiri demek yanlis olur cifte standardtan baska birsey degildir... Ayrica ben lafla dunya turu yapmiyorum ve soylemek istedigimseyleride utanmadanda acik ve net sekilde yazmaktanda kacinmam.. dogru bulmadiklarimida acik ve net sekilde yaziyorum anlamak ister yada istemezsiniz o da size kalmistir Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Sayin Cyrano Sizin soylediginiz gibi bu iki haberin hangisinde yaziyor ellerinde pankartlarla dovizlerden kendi kimliklerini alenen acikladiklari iki haberide okursaniz ikisininde siradan bir saldiridan farki yok ikisindede kimlikler belirsiz ve iki olaydaki saldirganlarda kacmayi basarmislar simdi bana gosterirmisin bu haberin neresinde yazmakta saldirganlarin bolucu teror yandaslari olduklari basliklarin disinda.. Beni rahatsiz eden sudur.. demokratim deyipte isine geldiginde hic gozunu kirpmadan insanlari siniflandirmak ayrim yapmaktir.. Eger sizinde soylediginiz gibi haberde pankartlarla sloganlarla bir olay gerceklesmis olmus olsaydi elbetteki bolucu teror diyebilirdiniz bende buna itirazda bulunmazdim ama suanlamda istanbuldaki olaya bolucu saldirisi mersin/bodrumdakine siradan saldiri demek yanlis olur cifte standardtan baska birsey degildir... Ayrica ben lafla dunya turu yapmiyorum ve soylemek istedigimseyleride utanmadanda acik ve net sekilde yazmaktanda kacinmam.. dogru bulmadiklarimida acik ve net sekilde yaziyorum anlamak ister yada istemezsiniz o da size kalmistir Sn Yakisikli, sorun baska yerde, Gazi mahallesi genelde devrimcilerin yasadigi bir semt olarak biliniyor ve dolayisiyla onlarin eylemleri derhal bölücülüklerinden kaynaklaniyor. Bodrum'da ise Gazi mahallesi gibi öne cikan bir grup yok. Bodrum'daki saldiriyi bir vatanperverde yapmis olabilir anlayacagin, onlar Gazi halki gibi fislenmis degiller. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Sn Yakisikli, sorun baska yerde, Gazi mahallesi genelde devrimcilerin yasadigi bir semt olarak biliniyor ve dolayisiyla onlarin eylemleri derhal bölücülüklerinden kaynaklaniyor. Bodrum'da ise Gazi mahallesi gibi öne cikan bir grup yok. Bodrum'daki saldiriyi bir vatanperverde yapmis olabilir anlayacagin, onlar Gazi halki gibi fislenmis degiller. Sayin Dunyahepimizin Gercekten anlamiyorum, yukarida uc farkli sehirde yasanmis olay var ama konu iceri uc assagi bes yukari ayni bir grupun chpye saldirisi ve saldirganlar olay yerinden yakalanmadan kacmakta.. Peki siz bu uc haberi okudugunuzda hic bir yerde belirtilmismi pankartlar atilmis sloganlar atilmis diye peki ozaman nasil kalkipta birilerine bolucu derken digerine saldirgan diye biliyoruz daha sonrada kendimizi demokrat olarak niteliyoruz.. gazimahallesinde kim yasar kim yasamaz bir fikrim yok ben insanlari etnik kokenleri yargilamam herseyden once insandir benim icin bunu herzaman dile getirdim ama halen halk cifte standard uygulamakta ve daha sonrada demoktratim demekte.. ben demokrat degilim hic bir zamanda demokratim demedim.. cunku demokrat demek ile demokrat olunmus olsaydi ulkemizde ozaman demokratlardan gecilmezdi oyle soylemekle demokrat olunmyor malesef.. Yukariya zaten uc haberde yer almakta ayni haberler ama nedense insanlarimiz icerigi ayni olan haberde dahi kendi kendine bukadar celiskiye dusebilir diyorum baskada birsey demiyorum... Saygilar Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Sayin Dunyahepimizin Gercekten anlamiyorum, yukarida uc farkli sehirde yasanmis olay var ama konu iceri uc assagi bes yukari ayni bir grupun chpye saldirisi ve saldirganlar olay yerinden yakalanmadan kacmakta.. Peki siz bu uc haberi okudugunuzda hic bir yerde belirtilmismi pankartlar atilmis sloganlar atilmis diye peki ozaman nasil kalkipta birilerine bolucu derken digerine saldirgan diye biliyoruz daha sonrada kendimizi demokrat olarak niteliyoruz.. gazimahallesinde kim yasar kim yasamaz bir fikrim yok ben insanlari etnik kokenleri yargilamam herseyden once insandir benim icin bunu herzaman dile getirdim ama halen halk cifte standard uygulamakta ve daha sonrada demoktratim demekte.. ben demokrat degilim hic bir zamanda demokratim demedim.. cunku demokrat demek ile demokrat olunmus olsaydi ulkemizde ozaman demokratlardan gecilmezdi oyle soylemekle demokrat olunmyor malesef.. Yukariya zaten uc haberde yer almakta ayni haberler ama nedense insanlarimiz icerigi ayni olan haberde dahi kendi kendine bukadar celiskiye dusebilir diyorum baskada birsey demiyorum... Saygilar Gercekten de cok dogru söylüorsunuz. Bana göre bunun aciklamasi sadece 12 Eylülün yetistirdigi yeni nesillerdir. Onlar sadece neyin dogru ve yanlis oldugunu devlet erkanindan ögrenirler. Dolayisiyla Gazi onlar icin devamli bölücüdür. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Sayin Cyrano Sizin soylediginiz gibi bu iki haberin hangisinde yaziyor ellerinde pankartlarla dovizlerden kendi kimliklerini alenen acikladiklari iki haberide okursaniz ikisininde siradan bir saldiridan farki yok ikisindede kimlikler belirsiz ve iki olaydaki saldirganlarda kacmayi basarmislar simdi bana gosterirmisin bu haberin neresinde yazmakta saldirganlarin bolucu teror yandaslari olduklari basliklarin disinda.. Beni rahatsiz eden sudur.. demokratim deyipte isine geldiginde hic gozunu kirpmadan insanlari siniflandirmak ayrim yapmaktir.. Eger sizinde soylediginiz gibi haberde pankartlarla sloganlarla bir olay gerceklesmis olmus olsaydi elbetteki bolucu teror diyebilirdiniz bende buna itirazda bulunmazdim ama suanlamda istanbuldaki olaya bolucu saldirisi mersin/bodrumdakine siradan saldiri demek yanlis olur cifte standardtan baska birsey degildir... Ayrica ben lafla dunya turu yapmiyorum ve soylemek istedigimseyleride utanmadanda acik ve net sekilde yazmaktanda kacinmam.. dogru bulmadiklarimida acik ve net sekilde yaziyorum anlamak ister yada istemezsiniz o da size kalmistir arkadaşım şimdi niye hikaye anlatalım. Biz Gazi mahallesinde hangi örgütlerin faaliyet gösterdiğini. Hangi örgütlerin bu tarz eylemler yaptığını bilmiyoruz, duymadık da şimdi hikaye anlatalım. Dediğim gibi gazi mahallesinde oturan, ya da ne bileyim esnaflık yapan kime sorsak bize bu eylemi kimin yaptığını söyler. Gazi Mahallesi'nde otobüs yakan, molotof kokteyliyle işyerlerini ateşe veren, korsan gösteriler düzenleyen örgütlerin faaliyet gösterdiğini, bunların kimler olduğunu biz bilmiyoruz. Oturup yeniden amerika'yı keşfedelim. Burada gazi mahallesinde yaşayan insanlar böyledir diyen mi var ? Hayır hepsi böyle değildir. Ama Gazi Mahallesi'nde fikirlerini şiddetle, şiddet eylemleriyle yaymaya çalışan örgütler faaliyet göstermektedir. Bunu söyleyince gazi mahallesi için genelleme mi yapmış oluyoruz ? Ya da genelleme yapmamak için hikaye mi anlatalım ? Bırakalım demogojiyi ya. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Sayin Cyrano Sizin soylediginiz gibi bu iki haberin hangisinde yaziyor ellerinde pankartlarla dovizlerden kendi kimliklerini alenen acikladiklari iki haberide okursaniz ikisininde siradan bir saldiridan farki yok ikisindede kimlikler belirsiz ve iki olaydaki saldirganlarda kacmayi basarmislar simdi bana gosterirmisin bu haberin neresinde yazmakta saldirganlarin bolucu teror yandaslari olduklari basliklarin disinda.. Beni rahatsiz eden sudur.. demokratim deyipte isine geldiginde hic gozunu kirpmadan insanlari siniflandirmak ayrim yapmaktir.. Eger sizinde soylediginiz gibi haberde pankartlarla sloganlarla bir olay gerceklesmis olmus olsaydi elbetteki bolucu teror diyebilirdiniz bende buna itirazda bulunmazdim ama suanlamda istanbuldaki olaya bolucu saldirisi mersin/bodrumdakine siradan saldiri demek yanlis olur cifte standardtan baska birsey degildir... Ayrica ben lafla dunya turu yapmiyorum ve soylemek istedigimseyleride utanmadanda acik ve net sekilde yazmaktanda kacinmam.. dogru bulmadiklarimida acik ve net sekilde yaziyorum anlamak ister yada istemezsiniz o da size kalmistir bak dünyahepimizin arkadaşımız senin soruna ne güzel cevap vermiş ; Sn Yakisikli, sorun baska yerde, Gazi mahallesi genelde devrimcilerin yasadigi bir semt olarak biliniyor ve dolayisiyla onlarin eylemleri derhal bölücülüklerinden kaynaklaniyor. Kendiside eylemi kimin yaptığını söylemiş değil mi ? Görüldüğü gibi Gazi Mahallesi'ndeki saldırıda "kimliği bilinmeyen şahıslar yok" şahısların adı soyadı değil bizim konumuz. Eylemi ne adına yaptıkları. Onunda cevabını dünyahepimizin arkadaş vermiş. Tabi o bu tarz eylemler yaparak, kendi görüşünde olmayanları böyle şiddet kullanarak sindirmeye çalışanları "devrimci" olarak tanımlayabilir. Ama onun "devrimci" diye tanımladığı kimselerle, haberin başlığında "bölücüler" olarak tanımlanan kimseler aynıdır. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gercekten de cok dogru söylüorsunuz. Bana göre bunun aciklamasi sadece 12 Eylülün yetistirdigi yeni nesillerdir. Onlar sadece neyin dogru ve yanlis oldugunu devlet erkanindan ögrenirler. Dolayisiyla Gazi onlar icin devamli bölücüdür. arkadaşım Gazi Mahallesi'ndeki saldırı tüm gazi mahallesi halkına maletmeye çalışan sensin. Bunu gazi halkının tepkisi olarak sunan sensin. Dolayısıyla Gazi Halkı'na bölücü diyende sen oluyorsun. Bunu senden başka söyleyen yok. Şimdi sana açık olarak soracam ; Sivas Katliamı, Sivas halkının tepkisi midir ? Trabzon'daki linç girişimleri, Trabzon halkının tepkisi midir ? Malatya'daki katliam, Malatya halkının tepkisi midir ? Eminim vereceğin cevap; "faşist saldırılar" , "faşist katliamlar" olur. Peki dostum. Trabzon'da bildiri dağıttıkları için gençlerin linç girişimine maruz kalması "faşist saldırı" oluyorda. Aynı şekilde Gazi Mahallesi'nde seçim bürosunda görüşlerini o büroya gelen Gazi Mahallesi sakinlerine anlatan CHP'lilere yapılan linç girişimi nasıl "halk tepkisi" ya da "devrimci eylem" oluyor ? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 arkadaşım Gazi Mahallesi'ndeki saldırı tüm gazi mahallesi halkına maletmeye çalışan sensin. Bunu gazi halkının tepkisi olarak sunan sensin. Dolayısıyla Gazi Halkı'na bölücü diyende sen oluyorsun. Bunu senden başka söyleyen yok. Şimdi sana açık olarak soracam ; Sivas Katliamı, Sivas halkının tepkisi midir ? Trabzon'daki linç girişimleri, Trabzon halkının tepkisi midir ? Malatya'daki katliam, Malatya halkının tepkisi midir ? Eminim vereceğin cevap; "faşist saldırılar" , "faşist katliamlar" olur. Peki dostum. Trabzon'da bildiri dağıttıkları için gençlerin linç girişimine maruz kalması "faşist saldırı" oluyorda. Aynı şekilde Gazi Mahallesi'nde seçim bürosunda görüşlerini o büroya gelen Gazi Mahallesi sakinlerine anlatan CHP'lilere yapılan linç girişimi nasıl "halk tepkisi" ya da "devrimci eylem" oluyor ? Sizin sorunuza gene kendiniz cevap vermissiniz bakin gazi mahallesindeki olay iyin ne yazmissiniz; "Hangi örgütlerin bu tarz eylemler yaptığını bilmiyoruz, duymadık da şimdi hikaye anlatalım. Dediğim gibi gazi mahallesinde oturan, ya da ne bileyim esnaflık yapan kime sorsak bize bu eylemi kimin yaptığını söyler. Gazi Mahallesi'nde otobüs yakan, molotof kokteyliyle işyerlerini ateşe veren, korsan gösteriler düzenleyen örgütlerin faaliyet gösterdiğini, bunların kimler olduğunu biz bilmiyoruz. Oturup yeniden amerika'yı keşfedelim." Trabzon, Sivas ve diger sehirlerde olan olaya bakisla Gazi'ye bakisinizin farkindan kaynaklaniyor. Ben Sivas'ta ve Trabzonda yapilanlar vatan adina vatanseverlerin yaptiklari bir olay diyecegim artik. Hrant Dink'in katilide bir vatansever, cünki polisler bile onunla gurur duydular. ayni polisler gazi mah. gelecek bir tutukluyu iskence yapmak icin ellerinden geleni yapaprlar. Siz önce birbiriyle alakasin olmayan konulari bzúrada kiyaslamakla büyük hata yapiyorsunuz. Gazi mah. yasayan insanlar hakkindaki ön yargilariniz ne zaman sona ererse o zaman gercekleri görebileceksiniz. Gazi mahallesinde insanlar sirf dini farkliliklarindan ve milliyetlerinden hic bir zaman ne yakildi nede bogazlarindan kesildi. Onlarin tepkisi gene onlari her dönem aldatarak oylarini alip ve sonra yari yolda birakan siyasetcilere. Aradaki fark bu. Söyledimya 12 eylülün nesillerinden dogru bir ayrim yapmak ve olaylari irdelyip elestiri beklemek dogru olmaz. Onlar icin neyin dogru ve yanlis oldugunu gene onlara devlet erkani söylemistir. Dolayisiyla tekrarlayayim, Sivas, Malatya ve Trabzon katliamlari vatan adina ve vatanseverler tarafindan yapilan müdafa ve gazide oportünistlik yapan bir partinin siyasi calismalarini engelleyenler ise bölücüdür. Olay bu kadar basit. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Sizin sorunuza gene kendiniz cevap vermissiniz bakin gazi mahallesindeki olay iyin ne yazmissiniz; "Hangi örgütlerin bu tarz eylemler yaptığını bilmiyoruz, duymadık da şimdi hikaye anlatalım. Dediğim gibi gazi mahallesinde oturan, ya da ne bileyim esnaflık yapan kime sorsak bize bu eylemi kimin yaptığını söyler. Gazi Mahallesi'nde otobüs yakan, molotof kokteyliyle işyerlerini ateşe veren, korsan gösteriler düzenleyen örgütlerin faaliyet gösterdiğini, bunların kimler olduğunu biz bilmiyoruz. Oturup yeniden amerika'yı keşfedelim." Trabzon, Sivas ve diger sehirlerde olan olaya bakisla Gazi'ye bakisinizin farkindan kaynaklaniyor. Ben Sivas'ta ve Trabzonda yapilanlar vatan adina vatanseverlerin yaptiklari bir olay diyecegim artik. Hrant Dink'in katilide bir vatansever, cünki polisler bile onunla gurur duydular. ayni polisler gazi mah. gelecek bir tutukluyu iskence yapmak icin ellerinden geleni yapaprlar.Siz önce birbiriyle alakasin olmayan konulari bzúrada kiyaslamakla büyük hata yapiyorsunuz. Gazi mah. yasayan insanlar hakkindaki ön yargilariniz ne zaman sona ererse o zaman gercekleri görebileceksiniz. Gazi mahallesinde insanlar sirf dini farkliliklarindan ve milliyetlerinden hic bir zaman ne yakildi nede bogazlarindan kesildi. Onlarin tepkisi gene onlari her dönem aldatarak oylarini alip ve sonra yari yolda birakan siyasetcilere. Aradaki fark bu. Söyledimya 12 eylülün nesillerinden dogru bir ayrim yapmak ve olaylari irdelyip elestiri beklemek dogru olmaz. Onlar icin neyin dogru ve yanlis oldugunu gene onlara devlet erkani söylemistir. Dolayisiyla tekrarlayayim, Sivas, Malatya ve Trabzon katliamlari vatan adina ve vatanseverler tarafindan yapilan müdafa ve gazide oportünistlik yapan bir partinin siyasi calismalarini engelleyenler ise bölücüdür. Olay bu kadar basit. Tekrar soruyorum, Trabzon'da bildiri dağıttıkları için gençlerin linç girişimine maruz kalmasıyla. Gazi Mahallesi'nde seçim bürosundaki chp lilerin linç girişimine maruz kalması arasındaki fark nedir ? Faillerin kimliğinden başka ? Nasıl birbiriyle alakası yoktur. Trabzon'da mhp liler tarafından yapılınca "linç ve faşitlik" Gazi Mahallesi'nde yapılınca "oportünist bir partinin siyasi çalışmalarını engelleme" mi oluyor Siz sürekli eleştirdiğiniz mantıktan farklı bir mantık sergilemediğinizin farkında mısınız ? Kendine ve sözde demokratlık ile, gerçek demokrasi anlayışı arasında fark vardır. Bu üç senedir yazıyorum. Kim tarafından kime karşı işlenirse işlensin, insanlık dışı şiddet eylemlerini, insan hakları ihallerini kınamış ve eleştirmişimdir. Ben, Marksist bir ermeni olan Hrant Dink'in katledilişine de, Milliyetçi bir Türk olan Necip Hablemitoğlu'nun katledilişine de, Sivas'ta katledilen aydınlara da, işkence de öldürülen Engin Ceber'e de, Panzer altında ezilen çocuğa da, terör örgütü tarafından şehit edilen polis ve askere de, linç girişimine maruz kalan CHP'lilere de aynı tepkiyi veririm. Yazdıklarımda söylediklerimde bu forumda kayıtlıdır. Hiçbir insanlık dışı eylemi, faillerin veya mağdurların kimliğine göre değerlendirmem. Kendi görüşümden olanlara uygulanınca "faşistlik" , karşıt görüşümde olanlara uygulanınca "siyasi çalışmalarını engelleme" , "halk tepkisi" gibi isimler vermem. Zira pragmatist demokrasi anlayışı ile rasyonel demokrasi anlayışı arasındaki fark buradadır. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Tekrar soruyorum, Trabzon'da bildiri dağıttıkları için gençlerin linç girişimine maruz kalmasıyla. Gazi Mahallesi'nde seçim bürosundaki chp lilerin linç girişimine maruz kalması arasındaki fark nedir ? Faillerin kimliğinden başka ? Nasıl birbiriyle alakası yoktur. Trabzon'da mhp liler tarafından yapılınca "linç ve faşitlik" Gazi Mahallesi'nde yapılınca "oportünist bir partinin siyasi çalışmalarını engelleme" mi oluyor Siz sürekli eleştirdiğiniz mantıktan farklı bir mantık sergilemediğinizin farkında mısınız ? Kendine ve sözde demokratlık ile, gerçek demokrasi anlayışı arasında fark vardır. Bu üç senedir yazıyorum. Kim tarafından kime karşı işlenirse işlensin, insanlık dışı şiddet eylemlerini, insan hakları ihallerini kınamış ve eleştirmişimdir. Ben, Marksist bir ermeni olan Hrant Dink'in katledilişine de, Milliyetçi bir Türk olan Necip Hablemitoğlu'nun katledilişine de, Sivas'ta katledilen aydınlara da, işkence de öldürülen Engin Ceber'e de, Panzer altında ezilen çocuğa da, terör örgütü tarafından şehit edilen polis ve askere de, linç girişimine maruz kalan CHP'lilere de aynı tepkiyi veririm. Yazdıklarımda söylediklerimde bu forumda kayıtlıdır. Hiçbir insanlık dışı eylemi, faillerin veya mağdurların kimliğine göre değerlendirmem. Kendi görüşümden olanlara uygulanınca "faşistlik" , karşıt görüşümde olanlara uygulanınca "siyasi çalışmalarını engelleme" , "halk tepkisi" gibi isimler vermem. Zira pragmatist demokrasi anlayışı ile rasyonel demokrasi anlayışı arasındaki fark buradadır. Sn Cyrano, size tavsiyem benim bu baslikta yazdigim tüm yorumlari okuyun ve sadece satir aralarini alipta bana siz söyle veya böyle diyordunuz demeyin. kac defa size aciklamak zorundayim bahsettiginiz olaylar arasinda kiyxaslanacak bir özellik olmadigini? Siz beni elestirirken birazda kandi yazdiklariniza dikkat edin ve sadece kendinizin baktigi pencereden bakilamayacaginida anlayin. Sizi haklisinizda digerleri haksizmi oluyor? Siz bana siddeti cözüm ve hakli gösterdigim bir yorumumu gösterin burada. Kac defa size siddetin cözüm icin yanlis yol oldugunu söylemem gerekliki anlayabilesiniz? Trabzon'da insanlar sadec bildiri dagitiyorlar diye linc ediliyor, ama Gazi'de önce devamli oylarini verdikleri bir parti taslaniyor. Arasinda daglar kadar fark var, siz hala arasindaki farki göremiyorsaniz yapacak bir sey yok. Yoksa Trabzon'da linc edilen gencler öncegi dönemlerde ayni bildiriyi dagittilarda sevgi gösterisiylemi karsilandilar dersiniz? CHP mesela bir dönemler taslanan insnlar tarafindan secildigi gibi birde sevgi gösterileriyle karsilaniyordu. Neden kendimize sormuyoruz, bu partinin dün sevildigini ama bugün taslandigini? Takrar söylüyorum, biz burada taslamanin dogrulugunu veya yanlisligini degil, nedenlerini tartisiyoruz. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 arkadaşım şimdi niye hikaye anlatalım. Biz Gazi mahallesinde hangi örgütlerin faaliyet gösterdiğini. Hangi örgütlerin bu tarz eylemler yaptığını bilmiyoruz, duymadık da şimdi hikaye anlatalım. Dediğim gibi gazi mahallesinde oturan, ya da ne bileyim esnaflık yapan kime sorsak bize bu eylemi kimin yaptığını söyler. Gazi Mahallesi'nde otobüs yakan, molotof kokteyliyle işyerlerini ateşe veren, korsan gösteriler düzenleyen örgütlerin faaliyet gösterdiğini, bunların kimler olduğunu biz bilmiyoruz. Oturup yeniden amerika'yı keşfedelim. Burada gazi mahallesinde yaşayan insanlar böyledir diyen mi var ? Hayır hepsi böyle değildir. Ama Gazi Mahallesi'nde fikirlerini şiddetle, şiddet eylemleriyle yaymaya çalışan örgütler faaliyet göstermektedir. Bunu söyleyince gazi mahallesi için genelleme mi yapmış oluyoruz ? Ya da genelleme yapmamak için hikaye mi anlatalım ? Bırakalım demogojiyi ya. Sayin Cyrano Demogoji yapmayalim hikaye anlatmayalim birbirimize diyorsunuz ama bunu yapan yukarida yazdiklarinizla sizsiniz.. Ilk once sizin yazmis oldugunuz gibi gazi mahallesindeki esnafa orada oturan sahislara sorsak bunlari kimin yada kimlerin yaptigini gosterir diyorsunuz madem oyle polis neden bunlari yakalamiyor bir diger gazi mahallesi demek simdi sabikali soyleki artik siradan bir vatandas bir gosteride bulunsada bolucu damgasi yiyecektir cunku gazinin kirli bir gecmisi vardir.. Yani bugun gazi mahallesi baska bir ulke ve herkes elini kolunu sallaya sallaya giremiyor baska bir semtten sehirden kimse o mahalleye girip gosteri yapamaz oylemi .. Birde sunu sorayim size bugun bu talihsiz olay gazi mahallesinde degilde bir bagdat caddesinde veyahut istanbulun baska bir semtinde olmus olsaydi ozamanda bolucu teror mansetimi olacakti baslikta yoksa CHPye saldirimi adi basliginda olacakti... Siz zaten vermissiniz ornekleri bir trabzon, bir malatya bir sivas olaylarina bakin bu olaylarda yuzlerce insan olduruldu ve yinede gazetelerde baslik olarak fasitler alevileri katlettiler yada bolucu fasitler alevi vatandaslari oldurduler.. Demek istedigim sudur Sayin Cyrano insanlari katletmek cok kolaydir ulkede okadar gozu donmus insanlar bulunmaktalar ama bu tur insanlarin amaci bellidir toplum icinde siddeti tirmandirmak ve toplumu birbirinden uzaklastirmaktir.. eger bugun gazete mansetlerinde malatya, trabzon , sivas olaylarinda fasit turkler diye bir manset gecmis olsaydi bu insanlar arasinda gerginligi tirmandiracak ve alevilerle sunniler arasinda bir ucurum olusacakti.. tipki simdi turklerle kurtler arasinda oldugu gibi bu tur mansetler ve olaylarin amacida budur zaten halki birbirine dusman etmektir..Bu gun nasil DTP halkin gozunde teror yandasi ise halkin gozunde gazi mahallesinde yasayan tum insanlar ayni sekilde teror yandasi olarak gorulmekte siz istediginiz kadar her eylemi kimlige bakmadan kinadiginiz soylesenizde bu boyledir.. Bunun icinde meydamiza tesekkur ederim .. benim anlatmaya calistiklarim bundan ibarettir.. Saygilar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.