Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 arkasından sayın mavi dikkatimi çeken bir durum var sizinle ilgili ; neden sürekli sizin göstermiş olduğunuz iddialara bir antitez çıktığı zaman hemen beni anlamamışsınız diyorsunuz anlaşıldığı çok açık bir şekilde ortada olmasına rağmen ve bir şey daha sizinle ilgili sadece olumsuz tarafları görmek istiyorsunuz ve sanki özellikle onları devlet yapmış gibi bahsediyorsunuz devletin size bir kastı var gibisinden söylemleriniz var yapmayın lütfen dönüp dolaşıp dil olayına getirecekseniz olayı bu tartışma boşuna çünkü hep aynı cevapları alacaksnız ...bu durum aynı biz üniverstede iken yökü protesto eden arkadaşlarıma benziyor. Her yıl dönümde kantine gelir bildiri dağıtırlardı sonra ne olurdu hiç birşey ...peki ne değişirdi....hiç bir şey....bir ütopya yaratmak güzel bir şeydir ama mantıklı olanından olsun lütfen ... Sürekli devleti mi suçlamak,özür dilerim ama varsa yanlış yazılır kendi düşüncelerinizde,yoksa ifadelerinizin ne anlamı olabilir ki! Bana antitezler üretilmiyor,sürekkli aynı cevaplar veriliyor.Şunun,bunun ağzı ile konuştuğum söyleniyor. Lanet olsun PKK'ya dememe rağmen,neden PKK'yı kınamıyorsun deniliyor. Anlaşılmıyor yazdıklarım. Çünkü istenen yazılmıyor. Ütopyaya gelince,maalesef o kadar ayrı düşünmeye alışmışız ki,aynı düşünmek bile ütopya. Yazdıklarım da var mı ütopya? "İnsana dair güzel olan herşey" demek dünya yapısı itibari ile ütopya,mantığı aramam. Peki,sizin ben de bunun dışında yakaladığınız ütopya ne? saygılar. Sizin için kürt-türk önemli değil diye söylüyorsunuzda, söylmeniz gerekenler nedense bir çoğu kürt milliyeçilirin anlttıklrı propgndlarla beraber bir gün olsun şehitlerin,gazilerin hatta sıradan vatandaşların haklarını yazdığınızı görmedik. Yaptığınız alıntıları nereden alıyorsanız genlelde gündem-roj ve onların şeffeflaştırılmışı taraf ve evrensel gibi Hiç bir dayanağı olmayan iddalarile haber yapn bölücülerin haberleri üzerine yazılar yazıyorsunuz. Söylemem gerekenler ne,söyleyin arkadaşım. Hangi düşüncelerim de Roj ve Gündem var söyler misiniz? Yine aynı yaklaşım,aynı önyargı Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Bazi Kürt kökenli forumdaslarin yazdiklarindan cikardigim kadariyla,onlarin kardeslik iddialari yani kardesce yasayalim iddialari aslinda onlarin dediginin gerceklesmesi ile yani,özerklik ile mümkündür,ne kadar da saga sola cevirseler bunlarin altindan cikan sonuc budur özerklik. ...... Bakin onlarin söylemediklerini,Barzani söylemedi mi?Bizde Diyarbakir'i tartismaya acariz demedi mi?HEMDE acik acik.Bizimkilerde onunla kardes oldular.Simdi de Erdogan beyaz esya dagitip Kürt illerini teslim almaya calisiyor,halbuki asil bölücülügü Erdogan yapmisti. saygilarla Sürekli teoriler,demediklerime denilenlerle ölçmeler.Korkular ve korkuyla belirlenen düşünceler... Dostum,Kürt'ler Kürt olma adına birşey istemediği sürece,sizin için "iyi vatandaş" Bence öncelikle "insani hak ve talepler" ve "bölücülük" kavramları arasında ki farkı yerine oturtmak lazım. Bir arkadaşımız demişsiniz,Mavi demeniz yeterli. Teşekkürler. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Bazi Kürt kökenli forumdaslarin yazdiklarindan cikardigim kadariyla,onlarin kardeslik iddialari yani kardesce yasayalim iddialari aslinda onlarin dediginin gerceklesmesi ile yani,özerklik ile mümkündür,ne kadar da saga sola cevirseler bunlarin altindan cikan sonuc budur özerklik. Sn politika malesef Kürt kökenli forumdaslarimizin yazdiklarini ya anlamadan yorum yapmissiniz yada illada anlamak istediginiz gibi anlamissiniz. Ben Türk kökenli bir forumdasim am aKürt ökenlilerin kardeslik anlayislarindan hicte sizin anladiginiz gibi illada özerklik olursa kardesiz anlamini cikartamadim. Bilakis bazi Türk kökenli forumdaslarimizin Kürt ve diger azinlik kökenlilere kardes derken onlarin hic bir hak iddaa etmemesini beklemesi ve mesela "Ne mutlu Türküm diyene" söylemelerini bekledikleri cok acik ve net olarak anlasiliyor. Bizde bir söz vardir, ben nasilsam digerini de kendim gibi tanirim. Bizim kardeslik anlayisimizi digerlerinde de bekledigimiz iicn o türlü kaniya varabiliyoruz. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Sürekli teoriler,demediklerime denilenlerle ölçmeler.Korkular ve korkuyla belirlenen düşünceler... Dostum,Kürt'ler Kürt olma adına birşey istemediği sürece,sizin için "iyi vatandaş" Bence öncelikle "insani hak ve talepler" ve "bölücülük" kavramları arasında ki farkı yerine oturtmak lazım. Bir arkadaşımız demişsiniz,Mavi demeniz yeterli. Teşekkürler. Sayın mavi, insani hak ve taleplerimizi etnik kökenimizin üzerini vurgulamadan devletten istemek var, bir de hayır ben kürdüm, lazım, çerkezim vs. deyip istemek var. İnsani haklar Türkiye'yi bölerek alınamaz. Hepimiz bu vatanın insanlarıyız. Haklarımızı sırt sırta verip talep etmemiz lazım. Birimiz birimize sırtımızı çevirdik mi, bizi kimse toparlayamaz. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Diyalog kurabileceğimizi biliyordum. Dediklerimi anladığınız için ben teşekkür ederim. Yalnız, bu sefer de 'Türk' üst kimliğinin doğruluğunun ölçütü olarak, dayatmaları ( ki bu konuda sizinle aynı görüşte değilim ) ve bir çok Kürt'ün algılamasını göstermişsiniz. Oysa, Türklerin ( Türkiye halkının ) çoğu, 'Türk' kimliğini etnik algılamıyor. Suimisal, misal olmaz demiş atalarımız .............. Rica ederim. Bence, Milletvekili olmak için kolları sıvayın Seçilirseniz kimse dokunamaz. Şaka bir yana, bu tür çekişme ve ayrılıkların olmadığı daha güzel günler görmek istiyoruz hepimiz. Değerli Doğrucudavut, Ben de kesinlikle legal bir zeminden çözülecek sorunlar için burdayım.Kim tarafından gelirse gelsiğn ölüm affedilemez.PKK yada başka illegal yapılanmalar.Sorun zaten kanunlar değil,sorun kanunların uygulanamayışı. Kanunlar uygulansaydı,emin olun bugün bu basitliklerle uğraşmazdık.Basitlik diyorum,çünkü gerçekten çok basit hesaplar.Kötü olan ise bu basitliklerde insanın yok sayılması. Ben ısrarla devlet diyorum,güven diyorum,ortak bir temsiliyet diyorum. Hak ve talepler ile sınırlandırılacak bir yaklaşım,gerçek bir demokrasi,işleyen hukuk diyorum. Bunlar sadece bire Kürt'ün değil,bu ülkenin sorunudur. Biz bunları aşmadığımız sürece,emin olun ki bunlar hala konuşalacak. Türk olarak kabul etmemek de Kürt olarak kabul etmemekte aynı kapıya çıkar. VE YİNE EKLİYORUM,HAKKINI DOĞRU YOLLARLA İSTEYEMEMEK İLE AÇIKLANAMAYCAK KADAR SİSTEMLİ BU İHLALLER! Selamlar;) Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Sayın mavi, insani hak ve taleplerimizi etnik kökenimizin üzerini vurgulamadan devletten istemek var, bir de hayır ben kürdüm, lazım, çerkezim vs. deyip istemek var. İnsani haklar Türkiye'yi bölerek alınamaz. Hepimiz bu vatanın insanlarıyız. Haklarımızı sırt sırta verip talep etmemiz lazım. Birimiz birimize sırtımızı çevirdik mi, bizi kimse toparlayamaz. Değerli forumdaşım, Ben "ülkeyi bölelim de alalım haklarımızı" demiyorum ki,bu zihniyette benim için yanlıştır. iNSANİ HAK VE TALEPLER,KÜRT OLDUĞUNUZ İÇİN VERİLMEDİYSE,İNSANLAR KÜRT OLDUĞU İÇİN İSTER! Bu doğru yada yanlış,tepkidir. İnanın ki,ben bu ülkenin vatandaşı olarak bu durumdan fazlasıyla rahatsızım. Herkes benim gibi düşünmüyor,hesaplar yapılıyor,silah kazanıyor,PKK kazanıyor. Biz birbirimize halk olarak sırtımızı dönmedik,ama birbirimize yabancı kaldık. Bakınız,"hak ve talepler" insanlar için vazgeçilmezdir.İstenen hak ve taleplerde Kürt halkı sadece mazlum değil,ama ona suskun kalanlar da masum değil. Yanlışları,hep beraber görmeliyiz ki,bir daha o yanlışın bedelini ödemeyelim. Benim taleplerim,insani olan taleplerdir.Kürt olarak değil,insan olarak istiyorum ben. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Dur bakalim arkadas ne o öyle gidiyorsun,kim Kürt'üm demenin bölücülük oldugunu söylüyor burada.Yazilanlari okudunuzmu,irkcilik kafatascilik,fasizm gibi bol keseden atip tutmussunuz.Kime ne ne olursan ol ama önce anladiktan sonra ol ne olacaksan. Ermeniler giremez demek yanlistir evet bende sizinlenim peki Türkler giremez diyenlere ve onlari yine bu forumlarda savunanlara hangi tepkiyi koydunuz. Önce neyin tartisildigini anlayip sonra ortaya firlarsaniz heralde daha yararli olur.Dereyi görmeden paca sivamaya benzemis sizin ki?Hem öyle Kürtlük Türklük diye fikir ileri sürenleri irkcilikla suclamak neyin nesi oluyor.Irkci oldugumuz icinmi hergün askerlerimiz sehit ediliyordu.Siz ne yazdiginizin farkindamisiniz? saygilarla ben uzun süredir bu foruma girmiyor ve tartışmalara katılamıyordum.. yorum yazdığım gün de konulara öylece bir bakıp hemen çıkmayı düşündüğümden yazılanların hepsini okumadım..sadece birkaç tanesine göz gezdirdim.. ancak benim yazdığım yorumdaki tepkim tamamen başlığaydı..insanların kendilerini kürt veya diğer etnik kökenlerin mensuplarından biri olarak nitelendirmelerinin iyi olup olmayacağı soruluyordu..burdan da denmek istenen açıkça kürdüm, lazım diyenin bölücü olacağı veya bölücülüğe hizmet ettiğini ima etmekten başka birşey de değildi..ancak nedense sayın politika adlı arkadaş herşeyi üzerine alınarak bana tepki göstermiş..bu ülkenin gerçeklerinden bahsetmek bol keseden atıp tutmak değildir sevgili arkadaşım..biz her türlü sorunu ve adaletsizliği, insan hakları ihlallerini ve ötekileştirmeleri görmezden gelerek "vatan millet sakarya" nın tek bildiği şey olan insanların ne kadar boş konuştuklarını da iyi biliriz...vatanperver geçinip de bu vatana en büyük zararları verenleri de...ırkçılıkla şehitleri karıştırmış arkadaşımız..evet kastınız buysa bu ülkede ırkçılık söz konusu olduğu için de pkk terörü söz konusu..gayet açık söylemek istediklerim... ... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 ben uzun süredir bu foruma girmiyor ve tartışmalara katılamıyordum.. yorum yazdığım gün de konulara öylece bir bakıp hemen çıkmayı düşündüğümden yazılanların hepsini okumadım..sadece birkaç tanesine göz gezdirdim..ancak benim yazdığım yorumdaki tepkim tamamen başlığaydı..insanların kendilerini kürt veya diğer etnik kökenlerin mensuplarından biri olarak nitelendirmelerinin iyi olup olmayacağı soruluyordu..burdan da denmek istenen açıkça kürdüm, lazım diyenin bölücü olacağı veya bölücülüğe hizmet ettiğini ima etmekten başka birşey de değildi..ancak nedense sayın politika adlı arkadaş herşeyi üzerine alınarak bana tepki göstermiş..bu ülkenin gerçeklerinden bahsetmek bol keseden atıp tutmak değildir sevgili arkadaşım..biz her türlü sorunu ve adaletsizliği, insan hakları ihlallerini ve ötekileştirmeleri görmezden gelerek "vatan millet sakarya" nın tek bildiği şey olan insanların ne kadar boş konuştuklarını da iyi biliriz...vatanperver geçinip de bu vatana en büyük zararları verenleri de...ırkçılıkla şehitleri karıştırmış arkadaşımız..evet kastınız buysa bu ülkede ırkçılık söz konusu olduğu için de pkk terörü söz konusu..gayet açık söylemek istediklerim... ... Tamam görüsünüzü ögrendik fazla yoruma gerek kalmamistir,benim acimdan.Ve gercekten cok cok acik olarak anlattiniz kendinizi,tesekkürler.Saklamadan kim ve ne oldugunuzu anlatmis oldunuz ki bu bence medeni bir cesarettir. saygilarla Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Türk olarak kabul etmemek de Kürt olarak kabul etmemekte aynı kapıya çıkar. VE YİNE EKLİYORUM,HAKKINI DOĞRU YOLLARLA İSTEYEMEMEK İLE AÇIKLANAMAYCAK KADAR SİSTEMLİ BU İHLALLER! Değerli kardeşim, bana doğru yollarla hakkını isteyen bir Kürt kökenli Türk gösterebilirmisin ? Bana gösterebileceklerin sadece, 'efendim bana zorla Türksün diyen ırkçılar var, o yüzden ben Türk değilim, Kürdüm' diyen Kürt milliyetçileri... Bana bir tane bile ' ben Kürt kökenli Türküm, onun için beni etnik Türk olarak göstermeye kalkan yada sen Türk değilsin, Kürtsün' deyip te iş, aş vermeyen birini, Anayasa ve TCK'daki ırkçılıkla ilgili maddelere dayanarak savcılığa şikayet eden bir Kürt kökenli Türk gösterebilirmisin ? Bir tane göster ben de haklısın diyeyim. Etnik milliyetçiliğin karşısında etnik milliyetçilik yapılıyor, her ikisi de aynı kapıya çıkar, her ikisi de 'bölücülük'...Bu işin doğrusu Anayasadaki tanım. Anayasal hakkını arayan var mı ? Bir de farkettim ki, burdaki herkes sizi ikna etmek için seferber olmuş. Bir an komik geldi bana Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 yorum yazdığım gün de konulara öylece bir bakıp hemen çıkmayı düşündüğümden yazılanların hepsini okumadım..sadece birkaç tanesine göz gezdirdim..ancak benim yazdığım yorumdaki tepkim tamamen başlığaydı..insanların kendilerini kürt veya diğer etnik kökenlerin mensuplarından biri olarak nitelendirmelerinin iyi olup olmayacağı soruluyordu..burdan da denmek istenen açıkça kürdüm, lazım diyenin bölücü olacağı veya bölücülüğe hizmet ettiğini ima etmekten başka birşey de değildi.. Bu yorumda ısrar ettiğinize göre hala okumamışsınız yazılanları. Keşke, okuyup ta anlayıp öyle yazsaydınız. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2009 Bir de farkettim ki, burdaki herkes sizi ikna etmek için seferber olmuş. Bir an komik geldi bana Sn Dogrucudavut, herkes diyerek beni de kendi araniza katmaniza müsade etmiyorum. Tas catlasa "herkes" diye hitap ettiklerinin sayisi 4 ü bulmaz. Oysa bu forumda binlerce insan yorum yapiyor. Bu da bana komik geldi. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 iNSANİ HAK VE TALEPLER,KÜRT OLDUĞUNUZ İÇİN VERİLMEDİYSE,İNSANLAR KÜRT OLDUĞU İÇİN İSTER! mavi arkadaşım bana sen kürtsün sana bu hakkı vermem diye devletin anayasasında bana bir madde göster ama yazsın "kürtlere bu verilmeyecektir" diye diplomamı yırtacam .... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 iNSANİ HAK VE TALEPLER,KÜRT OLDUĞUNUZ İÇİN VERİLMEDİYSE,İNSANLAR KÜRT OLDUĞU İÇİN İSTER! mavi arkadaşım bana sen kürtsün sana bu hakkı vermem diye devletin anayasasında bana bir madde göster ama yazsın "kürtlere bu verilmeyecektir" diye diplomamı yırtacam .... Diplomanizi yirtmaniza hic gerek yok sn taypa. ben size baska bir örnek vermistim, demistimki Anayasada yazili olanlarla uygulamayi bir karsilastirin ve göreceksiniz Anayasaya kanunlari sadece yazmakla isin bitmedigini, bilakis o yazili olan kanunlarin da görevliler tarafindan uygulanmasi önemli. Ben size polis subesine bir olaydan dolayi ifade vermeye gittigimde oradaki polislerin bana karsi tutumlarin yazmistim ve siz de öyle bir sey Anayasada yok diye bana inanmamistiniz. mavi arkadasin da yasadiklari benimkine benziyor ve tabiiki Anayasa da olmayan bir davranis. Teori ile gercek hayatta yasananlari birbirinden ayirabilirsek sorunlarimizi görebiliriz ve cözüm üretebiliriz. Insanlar Alevi, Kürt evya baska bir din veya irkindan dolayi Anayasa da olmamasina ragmen resmi dairelerde bazi olaylarla karsilasmislarsa onlari yok efendim söyledikleriniz inandirice gelmiyor, cünki Anayasa da böyle bir kanun yok demek yerine onlara kulak vererek yaklasmamiz gerek diye düsünüyorum. Siz sn maviden "kürtlere bu verilmeyecektir" diye bir kanunu yazili olarak Anayasadan gösterin diyorsunuz da (yani olmayan bir seyi istiyorsunz), o arkadasin hangi sartlarda böyle bir seyle karsilastigini sorgulamiyorsunuz. Sorgulasaniz yasananlarin gercek oldugunu göreceksiniz. Ama kolay yolu secip olmadik bir isbat istiyorsunuz ve onun karsiligida diplomanizi yirtmayi söylüyorsunuz. Anayasa ya ragmen o tür tutumlar varsa neden yirtmiyorsunuz acaba? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Değerli kardeşim, bana doğru yollarla hakkını isteyen bir Kürt kökenli Türk gösterebilirmisin ? Bana gösterebileceklerin sadece, 'efendim bana zorla Türksün diyen ırkçılar var, o yüzden ben Türk değilim, Kürdüm' diyen Kürt milliyetçileri... Bana bir tane bile ' ben Kürt kökenli Türküm, onun için beni etnik Türk olarak göstermeye kalkan yada sen Türk değilsin, Kürtsün' deyip te iş, aş vermeyen birini, Anayasa ve TCK'daki ırkçılıkla ilgili maddelere dayanarak savcılığa şikayet eden bir Kürt kökenli Türk gösterebilirmisin ? Bir tane göster ben de haklısın diyeyim. Etnik milliyetçiliğin karşısında etnik milliyetçilik yapılıyor, her ikisi de aynı kapıya çıkar, her ikisi de 'bölücülük'...Bu işin doğrusu Anayasadaki tanım. Anayasal hakkını arayan var mı ? Bir de farkettim ki, burdaki herkes sizi ikna etmek için seferber olmuş. Bir an komik geldi bana Dostum, Benim ev arkadaşım da Türk,onunla sürekli bu konuları konuşuruz. Bana hep şunu der, "Kürtler ne istiyor,size iş mi verilmedi aş mı,devlet kurumuna alırnırken ırkınız mı soruldu?" vb sorular. Birincisi derim,"ne oluyor kardeş,burada kast sistemi var da benim haberim mi yok." İkincisi;Kürt sorunu basit değil.Yaşananların adı ne tek başına siyasi ne tek başına sosyal ne de tek başına ekonomiktir. Çözüm,önce soruna ad koymakta yatar,sorunu görmekte başlar.Ama biz hala aynı devrelerin aynı basamağında,kendimizi tekrarlıyoruz. Diyorsunuz ki,hangi Kürt istedi !Anayasa! ile açıklanan haklarını,ya da istemesini bildiniz mi? Dostum,isteyenler vardı,var da! Ben istiyorum mesela. Ötesinde,kardeşim bu ülke de hangi "anayasa", Uygulanan "anayasa" kim için,nerde? İsteyenlerimiz,çıkarlara ters geldi diye yok sayıldı,öldürüldü. Kimin yaptığı önemli değil,aydınlarımız katledildi. Etnik milliyetçiliği kesinlikle tasvip etmiyorum,ama sonuçları söz konusu olunca lütfen objektif demeyi de ihmal etmeyelim. Ayrıca,kimse beni ikna etmek için çabalamıyor,herkes kendi düşündüklerini yazıyor. Sevgili "dünyapimizin" e ayrıca teşekkürler. iNSANİ HAK VE TALEPLER,KÜRT OLDUĞUNUZ İÇİN VERİLMEDİYSE,İNSANLAR KÜRT OLDUĞU İÇİN İSTER! mavi arkadaşım bana sen kürtsün sana bu hakkı vermem diye devletin anayasasında bana bir madde göster ama yazsın "kürtlere bu verilmeyecektir" diye diplomamı yırtacam .... Sorun anayasa değil,uygulanamayan yasalar! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.