Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Aynı fikirde değilim. Bir karizma göremiyorum. Sesine gereksiz yere çatlak bir ton veriyor ve agresif davranıyor. Aynı anda bakışlarına da agresif bir hava hakim oluyor. Son olarak tüm bunlar cümlelerine, ifadelerine de yansıyor. Bunları karizma olarak kabul eden varsa, bilemiyorum. Kasımpaşa elinde maşa yörelerinde karizmatik kişilik standartlarına uygunluk arzedebilir. Benim bakış açımdan karizmadan söz edilemez... Daha açık ifade etmem lazım, karizması İbrahim Tatlıses, Kadir İnanır gibi bir karizma. Bizim toplum da bu tiplere bayılır. Karizmatik derken toplumumuzun bakış açısından liderler içinde en karizmatik demek istedim. Yoksa benim de karizmatik falan bulduğum yok tabi! Baykal da sızlanan, yarı sinirli bir hal var, şöyle Kadir gibi değil yani. Bahçeli de ise mimik problemi var. Samimiyet hissi vermiyor. Zeki Sezer evimizin nazik kibar erkeği gibi. Ama yerine göre nasıl esip gürleyecek ve dediklerini yaptıracak. O da bizim toplumda iş yapmaz. İnsanlarımızın yarısından fazlası fikirle falan ilgilenmiyor, önem verilen liderin ne kadar kendinden olduğu, liderin tipini, tarzını, konuşmasını ne kadar beğendiği. Acı ama gerçek bu. Erdoğan koyduğu postayla oyunu en az yüzde 10 arttırdı bence. Saygılar... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Bildiğim bir şey var bu ülkeyi yönetenler ne Marstan ne Jüpiterden geldi ne de özellikle bu ülke için ayrı bir eğitimden geçip yetiştirildiler.Onlar da bizden biri bizim gibi asgari toplumsal, milli kişilik hüviyetini taşıyor.Biz konuşmayı seven bir milletiz.İşten ço0k söylenen lafa itibar ederiz yeri gelir.Derinlemesine, enine , boyuna aklı selim davranamıyoruz çogu zaman.Tahammülsüzlüğümüz hat safhada böyle değildik esasınsa bu bizim yapımızsa var ama bunu tarihte yenebilmişiz büyük oranda hoşgörüyü, bin süşünüp bir kelam etmeyi, düşünerek işe girişmeyi başarmış da bir milletiz.Ama şifahi bilgilenme, görgülenme, edebiyat yerle bir olunca, bozulunca geriye kalan okuma kısmı da bizse yok olan olmuş sonrasında.Konuşuyoruz her konuda konuşuyoruz,yanlışları söylüyoruz, söylediğimiz yanlışları biz yapıyoruz ve sadece konuşuyoruz, konuşmayı seviyoruz, damardan konuşanı da çok seviyoruz.Duygusal etkilenmeyeçok açığız bu mayamıza var kötü mü?Nasıl kullanıldığına bağlı.Duygusal hassasiyetimizin içini, sevgiyle, derin düşünmeyle, fedakarlık, birlik olma, insana deger verme mukaddes değerler için ölme gibi değerlerle muhteviyatlandırabilirseniz çok büyük bir güç birliği oluşabiliyor bu millette.Milletimizin bu yönünü ihmal ettiğinizse ise ortaya amiyane tabirle her damardan konuşandan etkilenen, yönlendirilmeye hazır, istediğiniz yönde şekillenmeye hazır bir güruh çıkıyor karşınıza.Önemli olan onun frekansını yakalayıp, ona ulaşabilmek önemli.Birileri bu milleti şekillendirmeye çalışırken millete rağmen mantığını güttüğü için onun dilini anlamayıp hatta onun dilinden tam zıttını ona zorla kabul ettirmeye çalıştığı için istediği seğişikliği bu millette göremiyor sonrahayretler içinde kalıyor ,anlamıyorum kardeşim bu milleti siyor.Hakikaten de anlamıyor. Erdoğan bu milletin dilini iyi biliyor, dinini iyi biliyor, hissiyatını iyi biliyor ki kendi de milletten biriymiş gibi davranıyor.Sokaktaki devlet yönetme sorumluluğu olmayan vatansaş gibi rahat, düşüncesiz davransın demiyorum.Hem bir vatandaş gibi hissetsin hem de bir başbakanın kültürlü, aklıselim duruşu olsun.Bunu yapmaya çalışan biri ama gerkesiz yere duygularının tesiri altında da kalabiliyor. Neyse ben Başbakanımızı kendime yakın görüyorum asgari müştreklerimizde.Bana yabancı biri değil.Bazı arkadaşlar Başbakanı bu milletin başbakanlığına reva görmüyorlar, yakıştıramiyorlar.Siz milletimizin hissiyatını, haleti ruhiyesini bir daha düşünün derim.Sizin o makama yakıştıracağınız Başbakan tipi hangi anlayışın, neyin temsilcisi bir başbakan?Siz başbakanın o makama uygun olmadığını düşünürken, söylerken millet de sizinle aynı fikirdeyse sorun yok.Yok millet senin gibi süşünmüyorsa sen kimin adına konuşuyorsun ve milletin tercihini hiçe sayıp, milletin iradesini kendi iradenden küçük görüyorsun.Millet her zaman doğru tercih yapar da demiyorum ama kim asına konuşuluyor sözler kime gidiyor söylenirken bunu söyleyen bunun farkında mı, bunu da merak etmiyor değilim... Birçok açıdan bakmak mümkün.Bugün birilerinin hiçbir işinde doğru görmedikleri, ya da tamamen tehlike arzettiğini düşündükleri bir başbakan iktidarsa, bir anlayış iş başındaysa otursunlar düşünsünler nerde yanlış yaptık diye.Akıllı insanın da yapması gereken bu dur herhalde milleti eleştireceği yerde, millette suç, hata arayacağı yerde.Millete rağmen istediğim şekilde bir millet tutmadı, tutmuyor tutmaz da.Bu anlayış milletin kimyasıyla oynayıp, onu zorla değiştirmeye çalışmak yerine onunla birlikte yapacağına milleti de sahiplendirerek yapsaydı bugün bu milllet bu kadar sığ hareket etmez, enerjisini kendi içindeki anlaşmazlıkları düzeltmeye çalışmak, ayrışmak için harcamazdı.Bugün yenildiğini düşünenler, bunu hazmedemeyenler çok enerji kaybettirdi bu millete.Garip bir millet haline geldik.Ne köy olduk ne kasaba.Bundan sonra bir şey olacağız o aşikar da, iyi niyetli bir değişim olarak görüyorum bu dönüşümü inşaallah sonu hayırlı olur. MUHABBETLE... Alıntı
Φ dersimkalan Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Vah ,,,vah, vah....ölmüşüz de haberimiz yok.... Ne olurdu dememek lazım....Belli olmuş aslında sonumuz... "Adamı sevmem ama bi harket yaptı bayıldım"...Tebrik ediyorum... Bu sevmek sevmemek işi değil yemezler... Olaylara hangi pencereden bakmakla ilgili... Şu sıralar çok yukarılardan en üst katlardan bakıyor gözler aşağı... Ne kadar yukarı çıkarsan sorunlarda o kadar ufak görünüyor bakan o gözlere... Ne diyelim hayırlı olsun... "Çok Güzel Hareketler Bunlar"... olaylara dogru bakamıyorsun ben sadece kendi düşüncelerimi soylemiyorum tüm türkiyenin yaşadıklarını soyluyorum Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Çok sonra anlarız ki; olurken olanları anlamak, olduranların anladığı kadar olamaz. Oldurulan AKP. Oldurulan Cumhurbaşkanı. Oldurulan Osmanlı İmparatorluk (''tatlı'') hayaleti. Oldurulan Esas oğlan Tayyip takiyesi. Oldurulan Parasal Demokrasi ve eşitlik (''ucubesi'') Hepsinin Ebesi kurnaz tilki tayfası. Tilkinin sevdiği tavuk yumurtadan çıktı. yumurta da tavuktan. Kümes olmasaydı, Tilkiler kümese dalmasaydı. Değersiz şeylere yüklenmiş anlamsız değerlerle, değerlendirilmiş kahrolası yalanlar. Hissiyat Tüccarları. Zaafların müptelaları Fırsatçı Siyaset, danışıklı dövüş turnuvaları Aklı olan kaçsın. Haklı olan baksın. Oy kalmadı artık toy. Toy yolundu da geçti bu boy. Soy yumurtayı sarısı süper loy. Yol bulundu artık kaçalım uzaklara haydi hoy. Bak buraya sahil koy. Kendime yazdım milyon hayali oy. İktidar oldum kendi başına, koy. Kendi açlığınla doy. ***** verecek kalmadı tek bir oy moy. Aklının içine capcanlı güneşi koy. Kötünün adını anma. Bilincsize sakın kanma. Reyting(Oylama) yer seni hergün. Kendine hizmette kusur etme. Savaşacaksan da ölmeyi bil Barışacaksan da gülmeyi bil. Yaşasın Atatürk... İyi ki varsın. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Türkiye, İsrailli esir asker için devrede Türkiye'nin, Hamas'ın elinde esir tutulan İsrailli er Gilad Şalid için devrede olduğu açıklandı. İsrail'de yaklaşık 2.5 yıl önce, aralarında Hamas'ın da bulunduğu 3 silahlı grup militanları tarafından kaçırılan Gilad Şalid adlı askerin, Gazze Şeridi'nde operasyonlarını sürdüren İsrail askerlerince kurtarıldığı da iddia edilmişti. Ancak İsrail Ordusu bu iddiaları yalanlamıştı. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 olaylara dogru bakamıyorsun ben sadece kendi düşüncelerimi soylemiyorum tüm türkiyenin yaşadıklarını soyluyorum Bende, bende... Bende..."Tüm Türkiye'nin yaşadıklarını söylüyorum" Şimdi... "Tüm Türkiye'de yaşananları söylüyerek", kendi düşüncelerimi söylemeyerek... Olaylara doğru bakmayı başarmış oluyormuyum... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Türkiye, İsrailli esir asker için devrede Türkiye'nin, Hamas'ın elinde esir tutulan İsrailli er Gilad Şalid için devrede olduğu açıklandı. İsrail'de yaklaşık 2.5 yıl önce, aralarında Hamas'ın da bulunduğu 3 silahlı grup militanları tarafından kaçırılan Gilad Şalid adlı askerin, Gazze Şeridi'nde operasyonlarını sürdüren İsrail askerlerince kurtarıldığı da iddia edilmişti. Ancak İsrail Ordusu bu iddiaları yalanlamıştı. israil kacirilan askerini bahane edip,lübnani yerle bir etmisti.. unutuldu? moderatör sagolsun Tayyip Erdoğan halife olsun diyenlere artik söz düsmeyecektir! Yaşıyorsa: Asker serbestir.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Erdogan'a kadar basbakanlik yapmis olanlar mi Marstan veya Jüpiterden geldi,yoksa baska ülkelerde yetistirilipte mi gönderildiler?Onlarda bu ülkenin insaniydi,bu ülkede dogmus bu ülkede okumus,bu ülkede secimlere girip haktan oy almis siyasetcilerdi,onlarin hic biri Erdogan gibi de gökten zembille indirilip altlarina iktidar koltugu verilenlerden degildi.Erdogan halka basbakan diye atandi secilmedi,bunuda böyle bilelim. Halkin hissiyatini anliyor degil halkin hissiyatlarini sömürüyor daha yakisir Erdogan'a.Halkimiz aslinda kurnaz görünür,ama saftir,kolay kandirilir,kolay kandirildigi icinde 1950 yilindan beri sömürülmektedir ve iki yakasi bir araya gelmemektedir,yani gemicikler alamiyor,dünyayi devlet kasasindan cikan paralarla dolasamiyor. Halkin icinden gelen bir basbakan vardi ve adi da Ecevitti,ha tabiiki onuda tartisabiliriz.Sadece su kadarini söylemem bile onun Türkiye'nin onurunu düsünen ve savunan tek basbakan oldugunu anlatmaya yeter.KIBRIS cikarmasi Türkiye'nin yok olan haysiyetini geri getirmistir.Rumlarin Demirel'le dalga gecer gibi "BEKLEDIKTE GELMEDIN"sarkisini söylemesinin nedenlerini bilenler bilir.Demirel askeri alarm durumuna gecirip,gemileri Akdeniz'e gönderip Amerika'nin tavrini yoklar ve Amerika dislerii gösterince gemileri tekrar geri cekermis.Aynen halkin hissiyatini cok iyi bilen Erdogan gibi,PKK icin Amerika'dan icazet beklerken halkin degil Amerikanin hissiyatini yokluyordu. Erdogandan daha cok Kasimpasalilar vardir,daha cok babayigitler vardir ama adap ve edep kabadayiliktan daha önemlidir.Halkimizin hissiyatini bilmekle adap disi edep disi davranmak farkli seylerdir. Adam gibi koyarsin tepkini olay biter.Madem ki Israil'e bu kadar giciksin o zaman git Gazze'ye Israile karsi savas ver,daha makbule gecer bence. saygilarla Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Erdoğan bir sonuçtur.Erdoğan'ı sonuç haline getirebilmenin çabasını kendi sonuçları için halkı hiçe sayanlar bütün var güçleriyle yapmışlar, istemedikleri bir sonuçla halk her zaman onlara cevabını vermiştir.Milletimiz çok mu bilinli, her gördüğünü akıl süzgecinden geçirip, ince eleyip sık dokuyup salt duygularıyla hareket etmeyen bir toplum mu?Maalesef ki ne maalesef.Bu milletin kafasını karıştıranlar, kimyasıyla oynayanlar, kendi kafalarındaki libası millete ragmen millete giydirmeye çalışanlar şunu bilmiyorlar.Bu millet İslam'la tanıştıktan sonra bütün yaptıklarını bir şekilde inancıyla kotlayarak yapmıştır.Sen onun bu kimyasını yerle bir etmeye çalışırsan, onun bu yanını tahkir edersen, yok etmeye çalışırsan ters teper ki her zaman böyle olmuştur.Milletimizin bu değerlerinin içini boşaltırsan da bu hissiyatı ölmez ama ortaya dini yönlendirilmeye hazıri bu dilden kolay etkilenen, bu dille kolay yönlenen ve yaptığının da hakiki inandığı degerlerle ilintisini göremeyen, salt bu hissiyatıyla hareket eden bir topluluk görürsün.Bunu kim yaptı ya da kimler yaptı düşünelim mi veya düşünmeye gerek yok mu?Siz seçimlerde CHP nezdinde Atatürk'ü oylamıyorsunuz. Atatürk'ün, Cumhuriyet'in oylandığı düşüncesini bu zemine oturtursanız ortaya çıkan sonuçların yorumunu size bırakıyorum.Ne oldu biliyor musunuz, bu milleti tamamen kendi kültüründen koparıp başka kimyalı, sözde ilerici, Batıcı düşünceli millet yapmaya çalışırken bu düşünce de gerçekleşmedi mevcut kimyası, doğruları da alt üst oldu, ortada ne köy ne kasaba kaldı.Ortada bir köy ya da kasaba var ama dini hassasiyetleri bağlamında bu da özünden uzaklaştı, doğrularından saptı.Erdoğan bu hissiyatın sonucudur, yapılmak istenenlere tepkinin sonucudur ve sık sık da böyle olmuştur bu.Ne inanç doğru zemininde yaşanmakta ne de Cumhuriyet,demokrasi Atatürk kendi doğru zemininde algılanmakta, algılattırılmaktadır. Dünya ve Türkiye öyle bir yere gitmekte ki şartlar din hassasiyetli bakanların dahi bakışı değiştirmiş, bu gerçeklikten kopulamayacağını, yapılacaksa bu gerçeklikle birlikte bir yöntemle bir yol belirlenmesi gereğinin farkına vardırmıştır.Ne tam bir İslam devletiyiz ne de tam bir demokrasi temelli Cumhuriyet'iz.Müslümanımız değişmiştir,demokratımız değişmiştir ama hala 1920'li yılların demokrasisiyle bu ülkenin baskı altında şekillendirilebileceğini düşünen irticacı Kemalistlerlimiz mevcuttur.Bunun yanında padişahlığa özlem duyan ya da İran gibi olmak isteyen onun aşkıyla yanan tutuşan da vardır.Bu arada kendi yaptığı uyduyu fırlatan, dik duruş sergileyen bu alanlarda İran gibi olmak kötü bir hal almak olmaz herhalde! Neyse Erdoğan temelleri, bağları bu ülkede olmayan, bu toprağa dayanmayan bir sonuç değildir.Sağolsun bı zihniyete karşı duranlar bu sonuç ve sonuçlar için ellerinden geleni yapmaktadır.Beni şaşırtan bu sonuçlarda hala kendilerine bakmayıp milleti suçlayanların, bu sonuç, sonuçlar karşısında hala dogru çözümü yapamayacak kadar dogmatik, önyargılı, fikr-i sabit davranmalarıdır.Çok enerji kaybettik çok. Ayrıca bu ülke 1950'den sonra bu hale geldi gtirenler konusunda da din temelli düşünceleri suçlamak kusura bakmayın ziyadesiyle gülünç ve gerçekçi değildir.Bu ülkeye dini temelli düşüncenin hakim olmaması için elinden geleni yapanları, darbelerle meclisi kapatanları, sürekli askeri muhtıralarla açık ya da kapalı üslupla balans ayarı yapanları nereye koyacak onların gücünü küçümseyecek ve olanları da dincilerin oyunuyla mı açıklayacaksınız? Tesbitlerinizin özünü görmediğiniz sürece Erdoğanları bu ülkede görmeye devam edecek, bir türlü o makama bu anlayışı reva görmeyeceksiniz ve yenildiğinizi düşüneceksiniz ve millete şaşmaya devam edeceksiniz tanımadığınız için. Özlemini çektiğiniz anlayışı döyleyin, şu an var mı ya da nasıl olacak bu iş, millet ne yapmalı söyleyin?Milletten de çok çok derin tesbitli hareketler beklemeyin öyle bir milletin oluşması için Cumhuriyet'i korumaya çalışan güç çalışmadı.Onun çalışma alanı kalesini korumaktı millete rağmen ihtiyacı olduğunda çarşafa he demesi, başörtüsü dağıtması, hukuktan bahsetmesi artık etkilemiyor.O boşluğu doldurdular çünkü. Erdoğan'ın dolduramadığı bir boşluğu dolduracak birileri var mı?Mecbur bırakıldı bu millet Recep Tayyip Erdoğan'a ki yabancı değil Erdoğan kendisine.Beğenmezse indirir aşağıya.Bırakın da millet indirsin. MUHABBETLE... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Hala bilmem nelerden bahsediliyor,kardesim Demirel'i bu millet secmedimi 7 defa?Ciller'i Erbakan'i,Menderes'i,Inönü'yü,Mesut Yilmaz'i,Özal'i kim secti?Baska bir milletmiydi secen.Kim basbakanliga ATANDI ABD eliyle?Erdogan degil mi?peki daha nedir Erdogan'i milletin hissiyatini anliylor diye göstermeniz,anladigi icin mi Irak'a seyirci kaldi,yoksa millet Iraklilar ölürken bayram mi ediyordu.Neden miting yaptirtmadi Erdogan Öldürülen Irakli cocuklar kadinlar icin,bir milyonu buldu ölenlerin sayisi,hani nerede Müslüman Erdogan veya müslüman millet?Birakin lütfen demagoji yapmayi. Atatürk istedi ki bu millet adam olsun,dünya milletlerinin daha üstüne ciksin,Atatürk baska birsey istemedi milletten,dinsiz olmasini degil dinini tam olarak ögrenmesini,mahalle imamindan degil ookuyarak ögrenmesini istedi.Bu nedenle okullar acildi ama o okullarda Atatürk'e düsman yetistirildi,kimler yetistirdi?Iste milletin hissiyatini cok iyi bilen Erdogan ve onun gibiler.Adam olmak bence herseyin basidir,adam olamadiktan sonra Kurani milyon defa da hatmetseniz degeri yoktur,ne insanlarin gözünde ne Allahin indinde.Atatürk asirlar boyu köle gibi kullanilmis olan bu milletten efendi yaratmaya calisti,1950 ile gelenler ise efendi degil,hoca yaratmaya calistilar bu milletten.90 yil sonra geldigimiz nokta ve tartistigimiz konu iste budur hala. Iran müslüman oldugu icin raket yapmiyor,ülkesini seven insanlar olmasi,ülkesinin güvenlik icinde olmasini isteyen yöneticilerin olmasi nedeniyle roket yapiyor.Iran PJAK'la mücadele ederken Amerika'yada sormadi,ondan stratejik yardimda beklemedi,istihbaratta beklemedi,Irak'in Kuzeyine vururken Amerika kizacakmi diye sorun yapmadi kendine ve de adam gibi cikip meydan okudu Amerikaya,bizim milletimizin hissiyatini cok iyi bilenlerin yapamadigini Ahmedinejat yapti ,afferin ona,milletini kömürle,beyaz esyayla kandirmiyor Ahmedinejat.Erdogan'i kabul edip etmemek degildir önemli olan,Erdogan'in bu ülkeye ne verebilecegi verdigidir önemli olan. saygilarla Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Hala bilmem nelerden bahsediliyor,kardesim Demirel'i bu millet secmedimi 7 defa?Ciller'i Erbakan'i,Menderes'i,Inönü'yü,Mesut Yilmaz'i,Özal'i kim secti?Baska bir milletmiydi secen.Kim basbakanliga ATANDI ABD eliyle?Erdogan degil mi?peki daha nedir Erdogan'i milletin hissiyatini anliylor diye göstermeniz,anladigi icin mi Irak'a seyirci kaldi,yoksa millet Iraklilar ölürken bayram mi ediyordu.Neden miting yaptirtmadi Erdogan Öldürülen Irakli cocuklar kadinlar icin,bir milyonu buldu ölenlerin sayisi,hani nerede Müslüman Erdogan veya müslüman millet?Birakin lütfen demagoji yapmayi. Atatürk istedi ki bu millet adam olsun,dünya milletlerinin daha üstüne ciksin,Atatürk baska birsey istemedi milletten,dinsiz olmasini degil dinini tam olarak ögrenmesini,mahalle imamindan degil ookuyarak ögrenmesini istedi.Bu nedenle okullar acildi ama o okullarda Atatürk'e düsman yetistirildi,kimler yetistirdi?Iste milletin hissiyatini cok iyi bilen Erdogan ve onun gibiler.Adam olmak bence herseyin basidir,adam olamadiktan sonra Kurani milyon defa da hatmetseniz degeri yoktur,ne insanlarin gözünde ne Allahin indinde.Atatürk asirlar boyu köle gibi kullanilmis olan bu milletten efendi yaratmaya calisti,1950 ile gelenler ise efendi degil,hoca yaratmaya calistilar bu milletten.90 yil sonra geldigimiz nokta ve tartistigimiz konu iste budur hala. Iran müslüman oldugu icin raket yapmiyor,ülkesini seven insanlar olmasi,ülkesinin güvenlik icinde olmasini isteyen yöneticilerin olmasi nedeniyle roket yapiyor.Iran PJAK'la mücadele ederken Amerika'yada sormadi,ondan stratejik yardimda beklemedi,istihbaratta beklemedi,Irak'in Kuzeyine vururken Amerika kizacakmi diye sorun yapmadi kendine ve de adam gibi cikip meydan okudu Amerikaya,bizim milletimizin hissiyatini cok iyi bilenlerin yapamadigini Ahmedinejat yapti ,afferin ona,milletini kömürle,beyaz esyayla kandirmiyor Ahmedinejat.Erdogan'i kabul edip etmemek degildir önemli olan,Erdogan'in bu ülkeye ne verebilecegi verdigidir önemli olan. saygilarla Anlatmak istediğimi anlamak isdediğiniz gibi anlamaya devam ederek verdiğiniz cevaplardan biri.Derdim Başbakan'nı göklere çıkarıp geriye kalanı yerle yeksan etmek değil Sn. Politika.Erdoğan tek başına ABD planlı bir oyunun sonucu değildir.ABD destek olmamaış mıdır orası ayrı konu.Bu noktada milletin duruşunu hiçe sayıyorsunuz siz saymaya devam edin.Bu anlayışın ayakları ABD'de değil Türkiye topraklarında.ABD'nin bu anlayışı kullanmak istemesi bu anlayışın ABD patentli olduğunu mu gösterir? Ben İran ''özellikle'' Müslüman olduğu için roket yapıyor şeklinde anlaşılacak bir cümle kurmadım bu şekilde bir bakışım da yok siz benim yerime bunu görmüşsünüz beni zahmete sokma fiilinden kurtararak. Peki bana ve aziz milletimize ne tavsiye edersiniz bundan sonra? Muhabbetle... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Anlatmak istediğimi anlamak isdediğiniz gibi anlamaya devam ederek verdiğiniz cevaplardan biri.Derdim Başbakan'nı göklere çıkarıp geriye kalanı yerle yeksan etmek değil Sn. Politika.Erdoğan tek başına ABD planlı bir oyunun sonucu değildir.ABD destek olmamaış mıdır orası ayrı konu.Bu noktada milletin duruşunu hiçe sayıyorsunuz siz saymaya devam edin.Bu anlayışın ayakları ABD'de değil Türkiye topraklarında.ABD'nin bu anlayışı kullanmak istemesi bu anlayışın ABD patentli olduğunu mu gösterir? Ben İran ''özellikle'' Müslüman olduğu için roket yapıyor şeklinde anlaşılacak bir cümle kurmadım bu şekilde bir bakışım da yok siz benim yerime bunu görmüşsünüz beni zahmete sokma fiilinden kurtararak. Peki bana ve aziz milletimize ne tavsiye edersiniz bundan sonra? Muhabbetle... Ben birseyler tavsiye edecek konumda degilim sayin Fuzuli,ancak su kadarini söylememe heralde kizmazsiniz: Milletimiz uyanik ve akilli olmak zorundadir.Böye siyasilerin pesine takilmaya devam ederse sonu hep hüsranla biter,ve secimden secime hediyelere bogularak,eline bonbon verilmis cocuklara benzetilir. Benden bu kadar, saygilarla Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Ben birseyler tavsiye edecek konumda degilim sayin Fuzuli,ancak su kadarini söylememe heralde kizmazsiniz: Milletimiz uyanik ve akilli olmak zorundadir.Böye siyasilerin pesine takilmaya devam ederse sonu hep hüsranla biter,ve secimden secime hediyelere bogularak,eline bonbon verilmis cocuklara benzetilir. Benden bu kadar, saygilarla Hediye vermek güzeldir, muhabbeti artırır, dostluğu pekiştirir Sn. Politika Milletimizi kimler çocuk gibi görmek istiyordu onu da herkes biliyor vallaha.Bu çocukları biz yönetiriz diyenlerin kontrolünden çıktı çocuklar görmek lazım.Büyüdü mü bu çocuklar, yok tam manasıyla olgunlaşmadılar ama büyütenleri tanıyıp, tepki göstermeye başladılar.Çocuğun düşüncelerine değer vereceksin ve baskıyla büyütmeyeceksin çocuğu sonra sana düşman kesilir, büyümez çocukluğu devam eder ama; kendine şeker vereni de sever? Muhabbetle... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Hediye vermek güzeldir, muhabbeti artırır, dostluğu pekiştirir Sn. Politika Milletimizi kimler çocuk gibi görmek istiyordu onu da herkes biliyor vallaha.Bu çocukları biz yönetiriz diyenlerin kontrolünden çıktı çocuklar görmek lazım.Büyüdü mü bu çocuklar, yok tam manasıyla olgunlaşmadılar ama büyütenleri tanıyıp, tepki göstermeye başladılar.Çocuğun düşüncelerine değer vereceksin ve baskıyla büyütmeyeceksin çocuğu sonra sana düşman kesilir, büyümez çocukluğu devam eder ama; kendine şeker vereni de sever? Muhabbetle... Fazla sekerleme sekere yol acar sayin Fuzuli,heralde bunu demek istemediniz,malum sekerin tedavisi ise hep perhizden gecer.Eger ani bir nöbet gelipte götürmezse. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 senaryo, senaryo, senaryo... seçimlerden sonrasını bekleyin, göreceksiniz! BOP'ta son perde oynanmaya başladı işte, Arablara istenilen halk kahramanı yaratıldı... durmak yok, yola devam... Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Kişiyi sevip sevmemek siyasi görüşünü benimseyip benimsememek hür iradaye kalmış bir şey ama Davos'ta Başbakanın dünyanın gözü önünde İsrail Cumhurbaşkanına söylediği sözleri her babayiğit söyleyemezdi bu bir gerçek,bir ikincisi tepkisi oldukça yerinde bir tepkiydi...Kendi şahsi fikrim o duruşu gerçekten beğendim ve takdir ettim.. Bir diğer konu oradaki o 12 dakikalık zaman sürecinde yaşananlar Tayyip Erdoğan'a en az bir beş yılı daha garantiletti... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Kişiyi sevip sevmemek siyasi görüşünü benimseyip benimsememek hür iradaye kalmış bir şey ama Davos'ta Başbakanın dünyanın gözü önünde İsrail Cumhurbaşkanına söylediği sözleri her babayiğit söyleyemezdi bu bir gerçek,bir ikincisi tepkisi oldukça yerinde bir tepkiydi...Kendi şahsi fikrim o duruşu gerçekten beğendim ve takdir ettim..Bir diğer konu oradaki o 12 dakikalık zaman sürecinde yaşananlar Tayyip Erdoğan'a en az bir beş yılı daha garantiletti... Davos'ta Başbakanın dünyanın gözü önünde İsrail Cumhurbaşkanına söylediği sözleri her babayiğit söyleyemezdi bu bir gerçek, iki tane ziplayan adam biri gazze de biri Türkiyede simdi görünen resim bu.. Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Davos krizi, Ergenekon davasına da girdi Ergenekon davasının 45. duruşmasında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Davos'ta oturumu terk etmesini 'Türkiye'yi utandıracak bir hareket' olarak değerlendirdi. Doğu Perinçek, AKP'nin ayak oyunlarıyla indirilmesinin çözüm olmayacağını, halk hareketiyle olacağını söyledi ve "Bizim önerilerimiz dikkate alınsaydı, Davos'ta Türkiye'yi utandıracak hallere düşmeyecekti" dedi. Tutuklu sanıklardan gazeteci Hikmet Çiçek de öldürülen binbaşı Cem Ersever'in arşivinin 'hurafe' olduğunu söyledi. Perinçek: "Türkiye Davos'ta utanılacak hallere düştü" Perinçek'in savunmasının altıncı gününde çapraz sorgu devam etti. Savcı Nihat Taşkın'ın sorularından sonra diğer sanıklar Perinçek'e sorular sordu. Sanık Aydın Yüksek'in 'Hizbullah'ı emniyet görevlileri tarafından eğitildiğine dair kanıtınız var mı?" sorusuna, Perinçek, "2000'e Doğru dergisi Hizbullah'ın çevik kuvvet tarafından eğitildiğini haber yaptı. Bundan sonra da Diyarbakır ve Şırnak'ın 2000'e doğru dergisini temsilcileri öldürüldü. MİT müsteşarı Emre Taner 'Biz Hizbullah'ı kullandık' açıklaması haberi doğruladı. Silopi'deki kuyular açılsın deniliyor. Biz bunu 20 yıl önce söyledi." cevabını verdi. Öztürk: "Ben ajan değilim" Perinçek'in savunmasında kendisine karşı ağır ithamlarda bulunduğunu söyleyen Mehmet Zekeriya Öztürk, Perinçek'in iddialarına tek tek yanıt verdi. Öztürk, MİT veya başka bir devletin ajanı olmadığını, Eymür, PKK, 'gizli tanık 9', Tuncay Güney'le herhangi bir işbirliği içersinde olmadığını söyledi. Çiçek: "Ersever'in arşivi hurafe" Cem Ersever ile ilk gazeteci olduğunu söyleyen Hikmet Çiçek, Ersever'le görüşmesinden üç ay sonra Ersever'in öldürüldüğünü söyledi. Soner Yalçın'ın kendisinde sonra Ersever'le görüştüğünü belirten Çiçek, "Abdullah Çatlı'nın çantası gibi Ersever'in arşivi olduğu bir hurafedir. Ersever'in arşivi Veli Küçük'te çıktığı söyleniyor. Bu bir uydurmadır" dedi. Sanık sorularının ardından üye hakim Hasan Hüseyin Özese, Perinçek'e, Serhan Bolluk'la yaptığı bir konuşmanın içeriğini okuyarak ne demek istediğini sordu. Perinçek, ihtilal kelimesini, halka dayalı, yasal bir 'ihtilal' manasında kullandığını şöyle açıkladı: "İhtilal kelimesini severim ama konuşmalarımda genellikle kullanmam. 'İktidar' kelimesi belki yanlış deşifre edilmiştir. Ama öyle olsa bile kabul ediyorum. 2007 baharındaki eylemlerde 367 formülü tartışılıyordu. Cumhurbaşkanını istifaya davet ettim. AKP iktidarına son verilmesini, hukuka uygun halka dayalı bir ihtilal yapılmasını içeren bir konuşmaydı. Maksadım, AKP'nin ayak oyunlarıyla indirilmesinin çözüm olmayacağını, halk hareketiyle olacağını söyledim. Bizim önerilerimiz dikkate alınsaydı Davos'ta Türkiye'yi utandıracak hallere düşülmeyecekti." Mumcu: 'Uğur Mumcu'da Perinçek gibi çok çekti' Perinçek'in avukatı katledilen gazeteci Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu, Perinçek'in çapraz sorgusu boyunca utanılacak, sıkılacak, terleyecek bir duruma düşmediklerini söyledi. Barzani ve Talabani'ye silah gönderilmesi tartışmalarında tanıklığı olduğunu anlatan Mumcu, "Uğur Mumcu'nun katledilmesiyle ilgili bir rapor geldi. O dönem de Makine Kimya Endüstrisi (MKE) ve Genelkurmay bir silah çıkışının söz konusu olmadığını açıkladı. Sayın savcılar MKE ve Genelkurmay'ın açıklamalarına inanmıyor, bir tek Tuncay Güney'in beyanlarına inanıyor.' dedi. Mumcu, Perinçek'in bir telefon konuşmasında 'Türbanda bölünmeyelim' dediğini, Perinçek'in nasıl halka silahlı isyana tahrik edeceğini sordu. Mumcu, Perinçek'in de kardeşi Uğur Mumcu gibi yaşarken çok çektiğini söyleyerek, "Kardeşim belgesiyle ne yazsa, gazeteciler 'Tabi yazar, MİT'ten belge geliyor' diyordu. Uğur Mumcu PKK olayını her zaman yazmıştır. Uğur Mumcu, pek çok yazısında Aydınlık'ı ve Doğu Perinçek'i kaynak göstermiştir." dedi. Saygılar... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Anlamak zor tabi... Biri gerçekçi biri hayalperest iki kişi aynı olayı farklı yorumlar... Gerçekçiliğin sınırları vardır, bir olay karşısında, 5N 1K sorgular, söylenenle eyleme bakar... Gözlemler, Ölçer, Tartar, Karar verir... Zordur yani... Hayalperstlikte ise sınır yoktur, dilediğine dilediğince inanırsın, inandıracak bişey mutlaka bulursun... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2009 Adamın tansiyonu düşünce kendine geldi ve akılcı iki laf etti. Ne dedi? Benim tavrım MODERATÖR'e dedi. Ne anladık biz bundan? İsrail'e değilmiş o tavır. Bunu anlamaz mı insan? Türkçe zor dildir ancak abartmanın alemi yok. Yol yordam belli işte. Başbakan moderatöre tavır koydu, havalimanı yıkıldı gece 3'te. Sabah oldu Gazze'den şarkılar türküler söylendi. E ne oldu ki şimdi? Bizim tavrımız kimeydi? Ağzımızla söyledik, moderatöre... İktidar olarak sevdalısı olduğumuz araplar ne dedi bu cümbüş içinde? Arap olmayan arapların işine karışmasın dedi. Demedi mi? BM teşekkür etti, kime peki? Biz var mıyız listede? Yokuz. Neden yokuz diye düşünme, çünkü bizim tavrımız moderatöre. Ağzımızla söyledik. Heron'una muhtaç olduğun memleketin siyasetine böyle kurban olursun işte. Sonra atarsın kömürü, atarsın makarnayı, atarsın makinayı kapısının önüne; Alırsın oyunu. Senin bu olaydan anladığın budur. Ne demişti Usta? Ve bu dünyada, bu zulüm Senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak Kabahat senin, — demeye de dilim varmıyor ama — kabahatın çoğu senin, canım kardeşim! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2009 van minut, van minut, van minut peressss, benden yaşlısın siz çok iyi bilirsiniz insan öldürmeyi... ve çıkışta: modaratöre kızdım... olduuu canım Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2009 Erdoğan toplantıyı terk eder etmez monşerlerin etkisiyle olsa gerek yumuşamak zorunda kaldı ve sadece moderatöre kızdıma çevirdi işi. Ama bu hırsla monşerlere de bir iki laf etmeden duramadı. Saygılar... Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Başbakanın salonu terk etmesi tabiki moderatöre olan tepkiydi,ama öncesinde İsrail Cumhurbaşkanına söylediği sözlerdir önemli olan özellik"sesinizi bu kadar çok yükseltme sebebiniz suçluluk psikolojisinin gereğidir"tanımı ve söyleyiş tarzı oldukça etkileyeciydi.. Kim ne derse desin kimsenin cesaret edemediğine cesaret etti,biz hala hafızalarımızda koltuk kenarında ayakayak üstüne atmış bir şekilde oturmuş Clinton'ın karşısında elleri bağlı bir vaziyette duran dönemin başbakanı Bülent Ecevit resmini muhafaza ederken böyle bir çıkışın olması gerekiyordu.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Peres'e kızdı ama nedense hala İsrail savaş uçakları Konya'da talimat yapıyor!!! Peres'e kızması ve onları söylemesi içinmi bu toplantıyı organize etti, o yüzden mi Davos bitmiştir benim için, küstüm bir daha gelmem buraya diyerek bir çocuk gibi davranmıştır, yoksa bütün bunlar bir senaryomudur? Davos'a kendisini davet ettiren başbakanın kendisidir, o toplantıyı isteyende kendisidir, özel uçağı hazır olarak bekleyende kendisidir... yani herşey programlanmıştır... Yani şimdi ne değişti, İsrail'e gereken ders verildi mi, hayır sadece şov yaptılar onada isteyen inandı! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Insanlari,duruslariyla,konusma tarziyla,dayiliklariyla degil almis oldugu aile terbiyesine göre siniflandirmak gerekir.Bacak bacak üzerine atmak bazi durumlarda bir kompleksi yenme cabasidir.********** kompleksi olanlarda böyle tipik davranislarin sergilenmesi gayet dogaldir bu bir ruhsal sorundur.Sesini yükseltmek genelde acizligin eseridir,yani kisiler konusacak laf bulamadiklarinda karsisindakileri ancak bagirarak susturmaya calisir,bilmeyende adama bak ya helal olsun der.Ben utandim acikcasi,onun o sözleri söylediginde Yahudi olmasina ragmen,Perez'in sükunetine hayran oldum,iste bir devlet adamligi bir baska oluyor. Ecevit'e gelince,Ecevit Allah Rahmetini esirgemesin,tanidigim en kibar en efendi ama yeri geldiginde lafla oturtan bir siyasetciydi.Yani horozlanmasi yoktu ama onun konustugu bir dil vardi.Amerika'ya hashas ekimi icin diklenmedi, sadece"TOPRAGIMDA NE EKECEGIME KENDIM KARAR VERIRIM"dedi.Bu bir haysiyet olayidir,diklenmeden ama hakkini arayarak.Ecevit'le Tayyip'i lütfen ayni kefede görmeyelim.Aralarinda 50 firin ekmek var.Ecevit'in durusu bir devlet adamina yakisan bir durustu.O'nun büyüklügü yetisme tarzinda ki kibarliktaydi.Ecevit devlet adami oldugu icin Amerika onu tam üc defa yikmak icin siyaset yapti,yikamadi ama icindekiler yikti. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.