Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 İsrail bana düşmanlık yaparsanız karşılığında kan ve gözyaşı görürsünüz mesajını vermek için yaptığı vahşete bu bağlamda kendince mantıklı bir temel oluşturmuşsa seçtiği yöntem bırakın sorun halletmeyi mevcur düşmanlığı pekiştirmekte ve yeni düşmanlıklar kazandırmakatadır.İsrail'in Müslüman alemindeki sicili bellidir dünyada neler yaptığını görmekte İsrail hakkındaki olumsuz intibası gün geçtikçe pekişmektedir.Yangına körükle giden bunu yöntem olrak benimseyen ve bu yolda çoluk çocuk demeden katliam yapan bir millet, zihniyet vicdanlarda yerini almıştır.Bu tavrı radikal grupları daha da radikalleştirecek, onların hakllığını düşündürttürecek ve sorunu içinden çıkılmaz hale getirecektir ki İsrail'in bu ana kadar yaptığından doğan sonuçlar da bunlardır.''Kan ve gözyaşı dökerek devamlılığını sağlamayı düşünen bir devletin daim olmayacağını İsrail de anlayacaktır.'' MUHABBETLE... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Suheyla, izninle o kadar da uzun boylu değil. Hepsinde olmasa da Batı ülkelerinde "Ermeni soykırımını inkar etmek" diye bir suç tanımı vardır ve ceza yaptırımı vardır. Tabii asmıyorlar ama, yine de suç olarak tanımlanıyor. Ülke adları ve yasa maddeleri veremeyeceğim, çünkü bilmiyorum. Ama Doğu Perinçek bu yasayı bilerek işletmiş ve böyle bir yasanın yürürlükte olduğunu kanıtlamak için bilerek Ermeni soykırımını inkar etmişti. Amacı tam da bu yasanın var olduğunu ve işletildiğini göstermekti. İsviçre mi, Norveç mi neresiydi, bilen var mı? Sorgulandı ve para cezası kesilip serbest bırakıldı. Amerika'da boyle bir suc yok. Tartismak cok. Fakat inkar edene ceza yok. Olamaz. Bu Amerikan sistemine aykiri olur. - Amerikada Nazilerin yaptıklan Musevi Katliamıni inkar edenler var. Bu bir suc degil. Fikir ozgurlugu. Sacmalik fakat yinede fikir ozgurlugu. - Amerikada, Amerikalilarin AYA gittigini inkar edenler var. Nitekim bu insanlar bir cemiyet kurmuslar ve onlarin bir cok uyeleri var. Onlarin iddiasi Ay'dan gelen yayinlar yep yalandir ve hollywood yapildigi gibi bir sahnede bu yayinlar yapilmistir derler, Amerikan halkini kadnirdilar diye.... - Amerika'da Eylul 11, 2001 hadisesi Amerikadan hukumeti tarafindan veya CIA tarafindan planlanmistir diyenler var.... Veya bunlar Yahudiler tarafindan planlanmistir diyenler var .... Eeeeehhhh, tabii ki Ermeni davasinda her turlu taraftan iddialarda var.... Bunlar suc degil. Yalniz fikir ozgurlugu! Su bir Muhakkak ki, Amerika'da Siyaset etkisi altinda bir cok milletvekili, bulunduklari sehirde ki Ermeni nufusu dolayisiyle, Ermeni taraflarini tutar onlarin oylarini almalari icin. Batida, bagimsiz tartismlarda(Siyaset harici), Akademik tartismalarinda, Turkiyenin tarafini en cok etkili sekilde savunanlarda, batida dogmus, buyumus olanlardir. Tarihi okumus, incelemis olanlardir. Nitekim, bu batili entellektüeller Turkiyeyi cok daha etkili savunup, karsi tarafi daha tesirli ikna edebilecek sekilde tartisirlar. Amerikan/Turk Cemiyetleri bu konuda cok faaliyetlidirler. Amerika Hukumeti Amerikan Halkinin dusuncelerini temsil etmez bu Ermeni konusunda. Onlar "oy" pesindeler. Gercekler pesinde degil. Hukumet degisir, her 4 sene bir. Gercekler degismez. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Hay hay, bakalım: İşte ben tam da bu mantığı eleştiriyorum. Bu mantık AK - KARA mantığıdır. Bu mantık bu forumdaki insanları iki kesin gruba ayırıyor: 1. İsrail'den nefret edenler. 2. İsrail iyi yapıyor, aferin diyenler. Bu mantık "İsrail hezimete uğramadı" dendiğinde, bunu "İsrail zafer kazandı" şeklinde anlar. Ben iletimde İsrail'in zaferinden bahsetmiyorum. Böyle bir söylem olmayan bir iletiyi böyle anlamak başka nasıl açıklanabilir? Yani Süheyla'ya kabile zihniyeti suçlaması yaptığında katılmamıştım ama, bu kez katılmak zorundayım, bu ancak "bizim kabile ak, öbür kabile kara" mantığı olabilir. Şimdi hiç edebiyat çekecek halimiz yok. Bu forumda İsrail Devleti'nden nefret edenler var mı ? Evet var. Ne tüm dünyadaki yahudilerden, ne de İsrail'deki yahudilerden. Faşist bir devlet olduğu için İsrail Devletinden nefret edenler var. İsrail iyi yapıyor, kim olsa aynısını yapardı, İsrail haklı, terörle mücadele ediyor diyenler var mı ? Evet var. İsrail devletine yapılan eleştiriler ve protestoları tıpkı İsrail gibi "anti semitizm" olarak etiketlemeye çalışanlar var mı ? evet var. Bu mantık "İsrail hezimete uğramadı" dendiğinde, bunu "İsrail zafer kazandı" şeklinde anlar. Ben iletimde İsrail'in zaferinden bahsetmiyorum. Böyle bir söylem olmayan bir iletiyi böyle anlamak başka nasıl açıklanabilir? Yani Süheyla'ya kabile zihniyeti suçlaması yaptığında katılmamıştım ama, bu kez katılmak zorundayım, bu ancak "bizim kabile ak, öbür kabile kara" mantığı olabilir. İsrail genelkurmayının yeterince başarılı olunamadığı için yenilenmesi son derece doğal. Fakat İsrail'in Hizbullah'ı yok etme gibi bir amacı olmuş olamaz. Çünkü böyle bir hedefin gerçekçi olmadığını bilecek kadar akıllıdırlar. Çünkü İsrail'in çevresi bir nefret seli ile örülüdür. Bu terör örgütleri sivil halk ile içiçedirler. Yüzünü öldürseler bini gelir. O yüzden İsrail operasyonları bu örgütleri yok etmeyi filan hedef almaz. Şunu hedef alır: "İsrail halkını ve devletini yok etmek için atacağınız her adım, size kan ve göz yaşı olarak geri döner. Bu yoketme sevdasından bir an önce vaz geçmeniz kendi hayrınızadır." İsrail operasyonlarının vermek istediği mesaj budur. Eh, tabii bu kez de İsrail sözcülüğü yapmakla suçlanmayız umuyorum... şöyledir, böyledir, olamaz. Şimdi ben hem askeri hemde politik staretejist arkadaşımıza basit bir soru sormuştum meraktan, "askerlik yaptın mı" diye. Önce "şahane" tespitlere bir bakalım. Sonra söylemin nasıl değiştiğini, önce, İsrail'in vurduğu hedefler hamas militanlarının saklandığı yerlerdir. İsrail sivilleri hedef almıyordur. Diyen arkadaşımız. Şimdi başından beri bizim iddia ettiğimizi, İsrail'in bilinçli olarak sivilleri hedef aldığını söylüyor O konuya alıntılarla gelicem. Önce şu "şahane" askeri tespitlere bakalım. Arkadaşımız diyorki, İsrail Lübnan'a, Hizbullah'ı yok etmek için değil;"İsrail halkını ve devletini yok etmek için atacağınız her adım, size kan ve göz yaşı olarak geri döner. Bu yoketme sevdasından bir an önce vaz geçmeniz kendi hayrınızadır." demek için girdi. Operasyonu bu yüzden yaptı. Peki, acemi birliğinde temel askeri eğitimleri aldığını, yani hava kuvvetleri nedir ne işe yarar ? Kara kuvvetleri nedir ne işe yarar ? gibi bilgilere haiz olduğunu var sayarak anlatalım. İsrail Lübnan'da arkadaşımızın operasyonun amacı olarak ortaya koyduğu "İsrail halkını ve devletini yok etmek için atacağınız her adım, size kan ve göz yaşı olarak geri döner. Bu yoketme sevdasından bir an önce vaz geçmeniz kendi hayrınızadır." mesajını nasıl vermiştir. Sivilleri savaş uçaklarıyla bombalayarak. Yani hava kuvvetleri ile. Lübnan'da katledilen siviller İsrail hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının bombardımanlarında can vermiştir. O kendi anlattığı, evleri, bahçe duvarlarını vs yi yıkmak için. Kara Kuvvetlerini Lübnan'a sokmaya ihtiyacı mı vardı ? Lübnan'ın hava savunma sistemi mi var ? İsrail hava kuvvetlerine engel olacak hava gücü mü var ? Hiç ordusunu lübnan'a sokmadan, o yaptığı sivil katliamını Hava kuvvetleri ile gerçekleştirirdi. Buna karşı Lübnan ordusu ya da Hizbullah, olmayan hava savunma sistemiyle mi karşı koyacaktı ? Peki ne yaptı ordusuyla girdi, 150 kayıp verdi. Buna karşın kendi iddiasıyla bile 400 Hizbullah militanını öldürdü ve geri çekildi. Tüm dünyadaki stratejistler, İsrail'li siyasetçiler ve kamuoyu bunu büyük bir askeri hezimet olarak niteledi, genelkurmay başkanı görevden alındı. Hükümetin istifası istendi. Koalisyon çatırdadı. Bir ikincisi hem diyorsun amacı buydu , yeterince cezalandırdığını düşününce geri çekildi. Hem diyorsun Yeterince başarılı olamadı. Sonra kalkmışsın, yok kabileci, yok radikallik. Bir yazdığı bir yazdığına uymadan savunuculuk yapan kim ? Aynı şekilde, Gazze halkına "İsrail halkını ve devletini yok etmek için atacağınız her adım, size kan ve göz yaşı olarak geri döner. Bu yoketme sevdasından bir an önce vaz geçmeniz kendi hayrınızadır." Mesajını vermek için Gazze'ye kara harekatı düzenlemesine gerek mi var ? Hava kuvvetleri hiçbir ciddi direnişle karşılaşmadan bu işi görürdü. Zaten genelde böyle yapıyordu. İsrail Hava kuvvetleri Gazze'li sivilleri dediğin şekilde cezalandırmak için hava bombardımanları yapsa Hamas engel olabilecek miydi ? Peki neden bu sefer ordusuyla beraber Gazze'ye girdi? Hamas'ı iktidardan indirmek için. Yıpratmak, cezalandırmak, zarar vermek, ekonomisini felç etmek, sivil yaşamı olumsuz etkilemek için. Hava gücü kullanılabilir. Özellikle karşıdaki ülkenin karşı koyacak hava savunma sistemi yoksa. Ama evrensel askeri bir yasadırki. Kesin netice için mutlaka kara gücünün girmesi gerekir. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Hay hay, bakalım: Şimdi gelelim söylemlerin ve savunun nasıl 180 derece değiştiğine ; Ama diğer yandan Gazze'de bu ayrımı yapmak olası mı, değil. Hiç kimse Filistinlilere "Hamas üslerini sivil halktan ayrı, ortalık yere kabak gibi yapın da kolayca vuralım, sivil kaybına neden olmayın" diyebilir mi, diyemez. Bu kirli savaş böyle gidecek ne yazık ki. Bu konuda yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Tabii haberler de çarpıtılıyor. İsrail çocuk hastanesini hedef aldı haberi gibi. Böyle bir şey yoktur. Hamas kasıtlı olarak çocukları kalkan yapıyor. Önemli bürolarını bu gibi yerlere yakın yapıyor. Bir hastane hedef alındığında o hastanede ölen birileri olur. Sadece yaralananlar ile atlatılamaz o saldırı. Besbelli yanındaki bina hedef alınmış. Yaralanmalar, özellikle pencere önlerine yerleştirilen çocukların patlamanın basıncı ile kırılan camlardan dolayı olmuş, yaralıları görünce hemen anlaşılıyor... Nasılda değişmiş söylem. İsrail sivilleri hedef almıyor, Hamas sivillerin arkasına saklanıyor. İsrail Hamas'ı vururken sivillerde ölüyor diyen kişi bakalım sonra o sivilleri hedef almayan İsrail'i iki güç gün sonra nasıl tanımlıyor ; Lübnan'da ne hezimeti yaşadı İsrail, bu yalanı nasıl söylüyorlar anlamıyorum. Değil evleri, bahçe duvarlarını bile dümdüz etti, köyleri haritadan sildi yahu, elini kolunu sallaya sallaya yaptı bunu, ne hezimeti? İşini bitirip yeterince cezalandırdığını düşündüğünde de çekti gitti, direndiler de mi kovdular? Kalmak, yerleşmek için mi gelmişti? Alakası yok. Yapacağını yapmıştı, bahçe duvarı bile bırakmadıktan, köyleri haritadan sildikten sonra daha ne yapsaydı? Hezimete uğradı dedirtmemek için kimyasal mı atsaydı, nükleeer mi, hangisini beğenirlerdi acaba? Köyler yetmez, şehirleri mi silsin haritadan? O zaman daha bir iştiyakla mı İsrail şöyle böyle olsun diye slogan atıp içlerini döküp rahatlayacak bu radikaller? O yüzden İsrail operasyonları bu örgütleri yok etmeyi filan hedef almaz. Şunu hedef alır: "İsrail halkını ve devletini yok etmek için atacağınız her adım, size kan ve göz yaşı olarak geri döner. Bu yoketme sevdasından bir an önce vaz geçmeniz kendi hayrınızadır." İsrail operasyonlarının vermek istediği mesaj budur. Bir yandan hamas sivilleri kalkan yapıp saklandığı için (Sanki Gazze'lilerde robot ya, çoluk, çocuklarını alıp kalkan olmaya gelecekler, can korkuları yok) yanlışlıkla sivilleri öldüren İsrail tanımı. Öbür yanda, bilinçli olarak sivilleri cezalandıran İsrail tanımı. Birincisi İsrail'in insanlık suçu işlediğini, sivilleri hedef alarak katliam yaptığını kabul ediyor sonra buna kulp bulmaya çalışıyor arkadaşımız. Benimde anlamadığım hem savunacam diye iki günde söylemlerini tam tersine değiştirecek kadar kararlı olmak . Ondan sonra başkalarını kabilecilikle, ak-kara cılıkla suçlamak. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 İsrail Her Gün 3 Saat Öldürmeye Ara Verecek İsrail ordusu, her gün 3 saat bombardımanı keseceğini açıkladı. İsrail tank ve zırhlı araçları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus bölgesini boşaltıyor. Hamas da, Gazze'deki şiddete son verilmesini amaçlayan ve Mısır tarafından önerilen ateşkes planını gözden geçirdiğini bildirdi.[/b] İsrail askeri sözcüsü Avital Leibovich, bugünden itibaren geçerli olmak üzere, ordunun her gün 3 saat Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı keseceğini açıkladı. Sözcü, yerel saatle 11.00 ile 14.00 arasında bombardımanların duracağını kaydetti. Filistinli görgü tanıkları, 10 kadar tankın işgal ettiği bölgeyi terk ettiğini ve güvenlik duvarının İsrail tarafına geçtiğini aktardı. İsrail ordu sözcüsü ise, haberi ne doğruladı ne yalanladı. İsrail tankları dün sabah saatlerinde Han Yunus'a girmişti. BM: "Okulda Hamas militanı yoktu" Bu arada, BM, İsrail'in dün bombaladığı okulda Filistinli silahlı militanlar bulunduğu iddiasını yalanladı. BM Filistinli Mültecilere Yardım Kurumunun sözcüsü Chris Gunnes, AFP muhabirine, "Yaptığımız ilk soruşturma sonucu, okulda silahlı militan bulunmadığına yüzde 99,9 kani olduk" dedi. Sözcü, bağımsız soruşturma yapılmasını istediklerini de belirtti ve "Savaş kuralları çiğnenmişse suçlular yargılanmalı" diye konuştu. İsrail'in Hamas militanlarının mevzilendiğini iddia ederek bombaladığı okulda en az 30 kişi hayatını kaybetmişti. Hamas, Mısır'ın ateşkes planını gözden geçiriyor Hamas'ın, Gazze Şeridi'ndeki şiddet son verilmesini amaçlayan ve Mısır tarafından önerilen ateşkes planını gözden geçirdiği bildirildi. Reuters haber ajansına konuşan Filistinli bir yetkili, Hamas'ın, plan üzerinde anlaşma olasılıklarını gözden geçirdiğini, konunun, Hamas temsilcileriyle Mısırlı yetkililer arasında son birkaç gün içinde yapılan görüşmelerin ana maddesini oluşturduğunu söyledi. İsrail, Mısır'ın, derhal ateşkes yapılmasını öngören anlaşma planına dair henüz bir açıklama yapmadı. Ateşkes planı, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek tarafından, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında önerilmişti. İsrail Gazze saldırısının nihai aşamasını tartışacak Bu arada İsrailli yetkililer, Gazze saldırısındaki nihai aşama olarak gösterilen, askerlerin kent merkezlerine saldırması emrinin verilip verilmemesiyle ilgili kararı bugün tartışacak. İsrailli siyasi kaynaklar, 12. gününe giren Gazze saldırılarının 3. ve son aşaması olarak gösterilen planı Başbakan Ehud Olmert'in güvenlik kabinesinin bugün toplanarak ele alacağını belirterek, bakanların planın karara bağlanmasıyla ilgili oylamayı erteleyebileceğini kaydetti. Nihai kararı ertelemenin, Mısır'ın ateşkes planıyla ilgili çabalar sürerken İsrail'e askerlerini hazırlamak için zaman kazandıracağı yorumları yapılıyor. İsrail, Gazza Şeridi'ne 27 Aralık'ta hava saldırılarıyla başlattığı operasyonlarını, geçen cumartesi günü bölgeye karadan da girerek yeni bir aşmaya getirmişti. Kara saldırılarını başlattıktan sonra Hamas militanlarıyla çatışmalara giren İsrail ordusu, Gazze kenti ve diğer nüfusu yoğun bölgelere ise ilerlemedi. Kanada Hamas'ı sorumlu tutuyor Kanada hükümeti, İsrail saldırıları altında bulunan Gazze'deki olaylardan Hamas'ı sorumlu tuttuğunu açıkladı. Kanada Dışişleri Bakan Yardımcısı Peter Kent, BM okuluna yapılan saldırıda, Hamas'ın, "öldürüleceklerini bile bile sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını" söyledi. Gazze'deki insanlık trajedisi ve felaketin sorumluluğunun Hamas'a ait olduğunu öne süren Kent, "Hamas, bir an önce İsrail'e füze fırlatmaya ve terörist faaliyetlerine son vermelidir" dedi. Ellerinde olaylarla ilgili yeterli bilgi bulunmadığını söyleyen Kent, "Ancak biliyoruz ki Hamas, bugüne kadar terörist faaliyetlerini korumak için hep sivilleri kullanmıştır. Son trajedi de bunun örneğidir" diye konuştu. Kent, geçici ateşkesin soruna çözüm getirmeyeceğini belirterek, "Geçmişte uygulanan ateşkes, Hamas'ın silahlarını modernize etmesi ve terörist faaliyetleri için toparlanmasına imkan verdi" ifadesini kullandı. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Amerika'da boyle bir suc yok. Doğru, ABD de yok. ABD zaten özgürlükler ülkesi. Orada hiç bir şey bilmiyor olmak ve öyle kalmak özgürlüğü de var. Ben Avrupa ülkelerinden bahsetmiştim. Zaten hep söylüyorum, ABD ile Avrupa çok farklıdır, genelde ikisini birden "Batı" diye aynı kategoride değerlendirme eğilimi var ama, işin aslı öyle değil. Belki bu konuda bir araştırma yapmak gerek, ama Ermeni soykırımını inkarın suç olduğu en az üç Avrupa ülkesi vardır tahminindeyim. Tabii bu arada Nazi soykırımını inkar da suç yanılmıyorsam... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Şimdi gelelim söylemlerin ve savunun nasıl 180 derece değiştiğine Seninle muhatap olunamayacağı kesinleşti. Benim söylemimde en küçük değişiklik olmadı. Sen kendi hayalinde yarattığın çark etmelere inanıyorsun. Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yapıp aklınca yanıtlıyor, başka konuda söylediğimi başka konuya yapıştırıp resmen çarpıtmaya başvuruyorsun. Böyle ayak oyunları ile uğraşıp seni muhatap almam, kusuruma bakma... Yanıt olarak değil, diğer okuyanlar için açıklayayım: Ben hiç bir zaman İsrail Hamas'ı vururrken yanlışlıkla sivilleri de vuruyor demedim. Tersine, İsrail kendisini oradan sürmek, yok etmek isteyen bir düşman çemberi ile çevrilidir dedim. 1967 de bunu denediler dedim. Hâla yapmak istedikleri bu dedim. Bu kin ve nefret çemberinde asker sivil diye bir şey yoktur. Hepsinin tek amacı İsrail'i oradan sürmek. Hepsi potansiyel Hamas, potansiyel Hizbullah'tır. İsrail onunu öldürse bini gelir. Türkiye de Kuzey Irak'a asker soktu. İşgal amacıyla girdi de başaramayıp geri mi çıktı? Piyadenin son sözü söyleyip bayrağı diktiği ve zaferi ilan ettiği savaşlar, nizami savaşlardır. İsrail'in yürüttüğü nizami bir harp değildir. Anti terör, sonuçta teröre karşı bir terördür. "Bir vatandaşıma karşın yüz kişiyi bedel alırım" diye meydan okuyor. Doğru bulur, yanlış bulursunuz. Durum bu... Bu forumda İsrail Devleti'nden nefret edenler var mı ? Evet var. Ne tüm dünyadaki yahudilerden, ne de İsrail'deki yahudilerden. Faşist bir devlet olduğu için İsrail Devletinden nefret edenler var. İsrail iyi yapıyor, kim olsa aynısını yapardı, İsrail haklı, terörle mücadele ediyor diyenler var mı ? Evet var. İşte ak - karacı kabile zihniyetinin en açık belirtisi. "Ben İsrail'e hayranım, ne de güzel yapıyor" demem için yanıp tutuşuyor. Kategorize etmek, karşısına almak ve düşman bellemek, saldırmak için içi içine sığmaz bir durum olduğu apaçık. Bu tutuma yanıt verilir mi? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Seninle muhatap olunamayacağı kesinleşti. Benim söylemimde en küçük değişiklik olmadı. Sen kendi hayalinde yarattığın çark etmelere inanıyorsun. Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yapıp aklınca yanıtlıyor, başka konuda söylediğimi başka konuya yapıştırıp resmen çarpıtmaya başvuruyorsun. ben alıntılarla konuşurum. Tüm bu alıntılarda bu konuda yazdıklarından yapılmıştır. Çarpıtma ? Senin kendi yazdıklarını alıntılıyorum ben. Yanıt olarak değil, diğer okuyanlar için açıklayayım: Ben hiç bir zaman İsrail Hamas'ı vururrken yanlışlıkla sivilleri de vuruyor demedim. Hemen bakalım ne diyorsun. Forum olayının en güzel yanlarından birisi budur. Yazılanların kayıt altında olması. İnkarın imkansız olması ; Ama diğer yandan Gazze'de bu ayrımı yapmak olası mı, değil. Hiç kimse Filistinlilere "Hamas üslerini sivil halktan ayrı, ortalık yere kabak gibi yapın da kolayca vuralım, sivil kaybına neden olmayın" diyebilir mi, diyemez. Bu kirli savaş böyle gidecek ne yazık ki. Bu konuda yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Tabii haberler de çarpıtılıyor. İsrail çocuk hastanesini hedef aldı haberi gibi. Böyle bir şey yoktur. Hamas kasıtlı olarak çocukları kalkan yapıyor. Önemli bürolarını bu gibi yerlere yakın yapıyor. Bir hastane hedef alındığında o hastanede ölen birileri olur. Sadece yaralananlar ile atlatılamaz o saldırı. Besbelli yanındaki bina hedef alınmış. Yaralanmalar, özellikle pencere önlerine yerleştirilen çocukların patlamanın basıncı ile kırılan camlardan dolayı olmuş, yaralıları görünce hemen anlaşılıyor... Evet, başka ? Tersine, İsrail kendisini oradan sürmek, yok etmek isteyen bir düşman çemberi ile çevrilidir dedim. 1967 de bunu denediler dedim. Hâla yapmak istedikleri bu dedim. Bu kin ve nefret çemberinde asker sivil diye bir şey yoktur. Hepsinin tek amacı İsrail'i oradan sürmek. Hepsi potansiyel Hamas, potansiyel Hizbullah'tır. İsrail onunu öldürse bini gelir. Hitler'de yahudiler için aynı şeyi söylüyordu. İsrail ve hamas kelimelerini çıkar yerine Almanya ve yahudileri koy. Hitler'in ateşli Nurnberg konuşmalarından bir kesit olur bu Türkiye de Kuzey Irak'a asker soktu. İşgal amacıyla girdi de başaramayıp geri mi çıktı? Piyadenin son sözü söyleyip bayrağı diktiği ve zaferi ilan ettiği savaşlar, nizami savaşlardır. İsrail'in yürüttüğü nizami bir harp değildir. Anti terör, sonuçta teröre karşı bir terördür. "Bir vatandaşıma karşın yüz kişiyi bedel alırım" diye meydan okuyor. Doğru bulur, yanlış bulursunuz. Durum bu... İnsanlar en azından anlamlarını bildikleri kavramları kullanırsa sağlıklı olur Nizami savaş; Düzenli ordular tarafından girişilen her türlü operasyon, işgal, harekat nizami savaştır. Karşıtı Gayri Nizami Savaştır. Gayri Nizami Savaş ; Gizli servisler, kontrgerilla tipi örgütlenmeler, gerilla örgütleri gibi. Askeri nizam ve kurumsal kimlik taşımayan silahlı güçler tarafından yürütülen savaştır. Bir ülkenin ordusu , gayri nizami savaş veren bir terör örgütüne karşı, düzenli ordu ile savaşıyorsa Nizami harp yapıyordur. Varlığı devlet tarafından kabul edilmeyen, el altından desteklenen "JİTEM, Ölüm Mangaları vs" gibi örgütlenmeler aracılığıyla savaşıyorsa bu Gayri Nizami savaştır. İsrail'in Lübnan operasyonu'da, Gazze operasyonuda Nizami Savaştır. Düzenli ordular tarafından nizami askeri taktik ve manevralarla yürütülen savaşlardır. Türkiye yıllarca Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bombalamıştır. Sonunda askeri otoriteler kesin bir netice elde etmek için. Kara gücünün Kuzey Irak'a gönderilmesi gerektiğini söylemiş. Ve Kuzey Irak'a kara operasyonu düzenlenmiştir. Kuzey Irak'a piyade, son sözü söylemesi için gönderilmiştir. Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonuda Nizami savaştır. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Çarpıtmalarla bir yere varılamayacağı çok belirgindir ama, suçlamalar bu derece haksız olunca, yanıt hakkı doğuyor. Sanırsınız ki ben üçyüz kilometre kare alanda geçen bir harekattan değil de bir hastane baskını şeklinde münferit bir olaydan bahsetmişim de, Hamas'ın sivilleri kalkan yaptığı iddiasını yaygınlaştırmışım. Bahsettiğim hastane bombalanması olayı sadece harekat içinde münferit bir olaydır. Bir okula tank ateşi açılması gibi başka bir çok olay olmuştur ve zaten en başta İsrail'in orantısız güç kullandığını söyleyen bir insana "söyleminde çark etti" suçlamaları yöneltmenin abesle uğraşmaktan başka bir yönü olmadığı apaçıktır. Baştan beri söylediğim gibi: Kişinin amacı katıksız bir İsrail savunucusu görmek, böylece suçlayabildiği kadar suçlayıp ego tatmini sağlamak olunca, böyle acaip çarpıtmalar çıkıyor ortaya. İstiyor ki İsrail kimyasal da kullansa, "yeridir, müstehaktır" diyeyim ki Siyonist olduğum kanıtlansın. Öfkeye kaptırıp bu savunmayı yaptırabilmek için her tür kışkırtmayı deniyor. Benim söylemimde en küçük sapma yoktur. İsrail savunma içgüdüsüyle orantısız güç kullanmaktadır. Fakat onu bu savunma güdüsüne iten nedenler hayali paranoyalar değil, son derece gerçek tehditlerdir. Başından beri dillendirdiğim bu söylemimden kıl kadar sapma gösterdim mi? Hayır. Bitti... Nizami savaş konusuna gelince... Bir ordu nizami savaş taktikleri ile hareket eder, ama karşısındaki bir terör örgütü ise, yine verdiği mücadele nizami savaş olmaz. Nizami savaşta, düşmanın bir savunma hattı veya alanı, koruduğu bir egemenlik sahası olur. O alanı ele geçirmek ve egemenliğine son verip orada egemenliği ele geçirmek için savaşırsınız, bu nizami harp olur. Terör örgütlerinin savunduğu bir alan, savunma hatları, düzenli savaşan birlikleri yoktur. Üzerine gidildiğinde kaçar ve taktik saldırılar yaparlar. Bunlar genellikle vurkaç tipi saldırılar ve bombalı eylemlerdir. Nizami savaş için, size karşı terörü besleyen ülkeye savaş açmanız ve onun egemenlik alanını işgal etmeniz gerekir. O zaman nizami savaş olur... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Yahudiler bu topraklarda asirlardir yasayan diger yahudilerin yasadigi yerlere gocmen olarak 1880 lerde basladilar. 1880 yillarindaki ilk gocmenler, bu topraklari tarim ettiler, temizlediler, bitkiler ektiler, Israil’in bir devlet olarak kurulmasini hayal ederek cok calistilar. Bilhassa 1880 yillarinda baslayarak. Bu konuda, Yahudi gocmenligi, bir cok kitaplar var. Kaynaklar var. Bu yahudiler, araplari hic “yok etme” maksatlariyla calismadilar. Yalniz kendi devletlerini kurmak icin. Israile Saldiran Araplar, 1948de 1956da, 1967de, 1968de, and 1973de .... amaclari "Filistinli araplara" yurt bulmak degildi. Bu hic bir zaman araplar icin bir amac olmamistir. Onlarin Amaclari Israili yok etmekti. Aydınlatıcı bilgiler... İngilizlerin tavrının bu şekilde olduğunu da bilmiyordum doğrusu. Bunu öğrendiğim için de teşekkürler. Bana çok da mantıklı geldi. Bahsettiğiniz tam İngiliz bir tavır. Hatta bu bilgi ABD'nin tavrına da farklı bakmamı sağlayabilir. Batı içinde Amerikan ve Avrupan ayrımlara dikkat ederim. Batıyı blok olarak algılamak yanlışlıklara yol açabiliyor. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 İsrail Her Gün 3 Saat Öldürmeye Ara Verecekİsrail ordusu, her gün 3 saat bombardımanı keseceğini açıkladı. İsrail tank ve zırhlı araçları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus bölgesini boşaltıyor. Hamas da, Gazze'deki şiddete son verilmesini amaçlayan ve Mısır tarafından önerilen ateşkes planını gözden geçirdiğini bildirdi. . . Sevgili Birce.... Bakınız,tam geçen gün bu sayfada ki yorumlara bakınca,Irak'ta patlayan,can alan bombanın görüntüleri ilişti gözüme. Sadece küçük bir kare,bize acı verirken,acının kendisinde ne vardır acaba? Doystevski'ydi galiba,yanlış anımsamıyorsam..."acıyı yaşamadan acıyı anlayamayız" demişti(yanlış anımsadıysa,özür dilerim) Ne kadar da doğru demiş. Burada Filistin hakkında yazıp çizilenlere baktım mı? İsrail savunması yada orantılı güç çatışmasına kadar gitmiş düşüncelerin yönü... İsrail,katliamı yapan olsa da tek suçlu İsrail değil! Sevgili Birce...İsrail 3 saatlik ölüme ara verdi ama dünya bu karanlığı ölümüne yaşamaya devam ediyor Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 "İsrail, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 roket saldırısı düzenlendiğini açıkladı.İlk saldırının ardından Lübnan'dan ikinci bir roket saldırısı yapıldı. İsrail, Lübnan'daki roket atışının kaynağını nokta atışı ile vurduğunu duyurdu. İsrail Gazze'de ise bir gecede 60 hedefe saldırı düzenledi." "Lübnanlı güvenlik kaynakları, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine roket atıldığını doğruladı. Açıklamda, "Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine 3 ila 5 civarında roket fırlatıldığını" belirtildi. ." (KAYNAK: Hurriyet, 8 Ocak, 2009) Peki bu forumda Israili tenkit arkadaslarin fikri nedir bu konuda? Israil ne yapsin, Lubnan'dan gelen roketlerden dolayi? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 "İsrail, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 roket saldırısı düzenlendiğini açıkladı.İlk saldırının ardından Lübnan'dan ikinci bir roket saldırısı yapıldı. İsrail, Lübnan'daki roket atışının kaynağını nokta atışı ile vurduğunu duyurdu. İsrail Gazze'de ise bir gecede 60 hedefe saldırı düzenledi." "Lübnanlı güvenlik kaynakları, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine roket atıldığını doğruladı. Açıklamda, "Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine 3 ila 5 civarında roket fırlatıldığını" belirtildi. ." (KAYNAK: Hurriyet, 8 Ocak, 2009) Peki bu forumda Israili tenkit arkadaslarin fikri nedir bu konuda? Israil ne yapsin, Lubnan'dan gelen roketlerden dolayi? Filistin ne yapıyorsa,onu! Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Filistin ne yapıyorsa,onu! Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 "İsrail, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 roket saldırısı düzenlendiğini açıkladı.İlk saldırının ardından Lübnan'dan ikinci bir roket saldırısı yapıldı. İsrail, Lübnan'daki roket atışının kaynağını nokta atışı ile vurduğunu duyurdu. İsrail Gazze'de ise bir gecede 60 hedefe saldırı düzenledi." "Lübnanlı güvenlik kaynakları, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine roket atıldığını doğruladı. Açıklamda, "Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine 3 ila 5 civarında roket fırlatıldığını" belirtildi. ." (KAYNAK: Hurriyet, 8 Ocak, 2009) Peki bu forumda Israili tenkit arkadaslarin fikri nedir bu konuda? Israil ne yapsin, Lubnan'dan gelen roketlerden dolayi? Doğru İsrail'in takıntığı tutumu alkışlamak lazım eleştirmek yerine, destek olmak lazım terörizmle mücadelesinde bebekleri, anneleri, hastaları, ambulansları,yardım araçlarını, camileri bomba yağmuruna tutan zihniyetine...Hamas'ı da eleştirmek lazım İsrail'in yaptığının yüz de birini yapıp bu yarışta geri kaldığı için... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Doğru İsrail'in takıntığı tutumu alkışlamak lazım eleştirmek yerine, destek olmak lazım terörizmle mücadelesinde bebekleri, anneleri, hastaları, ambulansları,yardım araçlarını, camileri bomba yağmuruna tutan zihniyetine...Hamas'ı da eleştirmek lazım İsrail'in yaptığının yüz de birini yapıp bu yarışta geri kaldığı için... Her iki önerinin de tersini yapalım. Kimden gelirse gelsin şiddeti kınayalım. Fakat korkarım artık bu işin geriye dönüşü olmayacak. Kıyamet mühendisleri adım adım başarıyor gibime geliyor. Bir bilimsel bahis sitesi var. Burada ortaya konan bir iddiaya göre 2060 yılında dünya nüfusu bugünkinden az olacak. Ben bu bahiste bu iddia yönünde oy kullanacağım. Çünkü iki şık var. Ya insan insanın kurdu olacak ve kendini tüketecek, ya aklı başına gelip bu çılgın egemenlik yarışından vaz geçecek. Dünyayı bir virüs gibi kaplayıp işgal edemeyeceğini anlayacak. Dünya bir atomizasyona doğru gidiyor. Kimse kimseye tahammül edemiyor. Her farklılığı olan, ben egemen olayım istiyor. Şehir devletler, şehir gettoları, derken site devletlerine doğru gideceğiz anlaşılan. Kara ütopyaların gerçekleşmesine doğru gidiyoruz. Huntington'un ruhu coğrafyalar dolaşıyor... En çok hangi coğrafyada mesai yaptığı da belli... Uzun süredir Murphy'nin ruhunun her işe burnunu sokmasından şikayet edildi. Şimdi başımıza bir de Huntington'ın ruhu çıktı... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Israil,1947'de kendisine verilmis olan topraklara veya en azindan 1967 öncesi sinirlarina cekilmelidir.Bu durumda Israil hakli olabililir.Baskalarina ait topraklarda zaten haksiz olarak oturmaktadir üstelik yayilmaci politikasi ile büyük Israil,yaratma hevesinde,diger yanda bütün maddi imkanlarini kullanarak en son sistem silah ve gereclerle donanmis bir halde bölgede Jandarmalik oynamaktadir.Iran'a karsi alinan ABD cephesinde Israil bas rolü oynamaktadir,cünkü Israil o bölgede kendi disinda kendinden daha güclü veya en azindan onunla savasabilecek silah ve asker gücüne sahip baska bir ülkenin varligina tahammül edemiyor.Buda onun carpitilmis saptirilmis tevratla o topraklara sahip cikma hevesini ve hirsini belgeliyor,Kuzey Irak'ta ve Güneydogu Anadolu'da Iran'in batisinda Suriye'de ki bir Kürt olusumu bu nedenle desteklemektedir.Bu olusum hem onun stratejik cikarlarina uygun olarak bir tampon bölge olusturup ayni zamanda Irak petrollerinde onu söz sahibi yapacaktir.Hamas,belirli bir amac ugruna radikal bir yol takip etmektedir,terör örgütü demek Filistinlilere karsi bir haksizlik olacaktir,sonucta topraklarini geriye almaya en azindan insan gibi yasama savasi vermektedir radikal de olsa.Hizbullah tamamen Iran yanlisi,ideolojik bir yapiya sahip örgüttür.Israil eger Hamas ve Hizbullah'i saf disi birakma amacini güdüyorsa önce Filsitinlilerin topraklarindan cikmasi ve Kudüsü Filistin'in bassehri olarak geri vermesi gerekir.Bati ve ABD ise eger bu iki örgütün Israil'i daha fazla huzursuz etmesini istemiyorlarsa o zaman Israil'e haddini bilmesi icin anlasilir bir uslupla YETER diyebilmeldir... saygilarla Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 İnsanların gözleri önünde ve hatta bazen canlı canlı ölüm izlemelerine rağmen kalplerinin bu ölümü hissetmemesi nasıl bir tehlikeli virüstür ki kişinin insanlık damarını kemirmektedir. Hiçbir inanç ya da düşünce çocukların ölümünden daha anlamlı değildir zira insan olmadan ne din olur ne dinsizlik ne siyonizm ne kominizm ne de başka bir izm... İnsanlar ölüyorken, çocuklar ölüyorken oturup da şu haklı bu haksız tartışmasını yapmak ne kadar doğru olabilir? Kim haksız biliyor musunuz? Çocukların ölümlerine yürekleri yanmayanlar haksız. yazık çok yazık.... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 İnsanların gözleri önünde ve hatta bazen canlı canlı ölüm izlemelerine rağmen kalplerinin bu ölümü hissetmemesi nasıl bir tehlikeli virüstür ki kişinin insanlık damarını kemirmektedir. Hiçbir inanç ya da düşünce çocukların ölümünden daha anlamlı değildir zira insan olmadan ne din olur ne dinsizlik ne siyonizm ne kominizm ne de başka bir izm... İnsanlar ölüyorken, çocuklar ölüyorken oturup da şu haklı bu haksız tartışmasını yapmak ne kadar doğru olabilir? Kim haksız biliyor musunuz? Çocukların ölümlerine yürekleri yanmayanlar haksız. yazık çok yazık.... işte suçlu!"çocuk ölümlerine yüreği yanmayanlar" nasıl bir körlüktür ki bu,kendi ölümünü göremez! Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 İnsanların gözleri önünde ve hatta bazen canlı canlı ölüm izlemelerine rağmen kalplerinin bu ölümü hissetmemesi nasıl bir tehlikeli virüstür ki kişinin insanlık damarını kemirmektedir. Hiçbir inanç ya da düşünce çocukların ölümünden daha anlamlı değildir zira insan olmadan ne din olur ne dinsizlik ne siyonizm ne kominizm ne de başka bir izm... İnsanlar ölüyorken, çocuklar ölüyorken oturup da şu haklı bu haksız tartışmasını yapmak ne kadar doğru olabilir? Kim haksız biliyor musunuz? Çocukların ölümlerine yürekleri yanmayanlar haksız. yazık çok yazık.... Sayin Bozan: Bu yorumu biraz şaşirtici buldum. Ben forumda kimsenin masumlarin ölümüne duygusuz kaldigi bir yaziyi goremedim. Belki sizin kabul etmediginiz olan, insanlarin bu olaylara "degisik" bakabilmesi. Bu forumdaki tartismalar, Dunyada olan tartismalarin bir kismidir. Ister istemez, Dunya reaksiyonu bu Israil/Filistin olayina etki yapiyor. Bir taraftan bazilari Insanlari "sessiz" kaldigindan dolayi kiniyor, siz " İnsanlar ölüyorken, çocuklar ölüyorken oturup da şu haklı bu haksız tartışmasını yapmak ne kadar doğru olabilir?" sorup insanlari sanki suc islemis gibi yargiliyorsunuz. Sizin tercihiniz nedir? Herkesin "sessiz" kalmasi ve matemde olmasimi? Yalniz TV izlemesi, gazeteleri okumasi ve kendi dusuncelerini kimseye soylemesinmi? Bu trajik olaylar bizlere dersler veriyor. Biz ogreniyoruz bu olaylarin nasil engellenmesi, nasil bir zihniyette oldugumuzu, ne kadar degisik dusunduklerimizi, ... ogreniyoruz. Ornek1: Eylul 11, 2001 , binlerce insanlarin katledildigi gunde, biz Televizyonda gorduk, ogrendik, Filistin sokaklarinda bu olayi seyreden Filistinli Araplarin sokaklarda dans ettiklerini, sarki soylediklerini gorduk. Masum insanlarin ölümüne sevindiklerini gorduk. Virüs olan budur. Diger taraftan, ben Filisitinli cocuklarin ölumune duyarsiz kalan, sevinen, aci cekmiyen bir insana ratlamadim! Ornek2: Defalarca Annelerin , kendi cocuklarina giydirdigi "intihar yeleklerini" gorduk. Cocuklarin bu yelekleri giyip, son yemegini yiyip, annesini opup sokaga cikan gencleri gorduk. Yukardaki örnekte, binlerce masumlar öldü diye dans eden Filistinli Annelerin, kendi cocuklarinida ölume göndermelerini görduk. Virüs olan budur. Bunlari tartişmak, bu zihniyeti herkese duyurmak, halka gostermek insan dışı degil. Insaniyet vazifesidir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Sayin Bozan: . . . Bunlari tartişmak, bu zihniyeti herkese duyurmak, halka gostermek insan dışı degil. Insaniyet vazifesidir. Rastlamadiginiza emin misiniz???? saygilarla Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Rastlamadiginiza emin misiniz???? saygilarla Sayin politika, ben tartismalarda bilmece cozmekten hoslanmam! Bir sey ifade etmek istiyorsaniz, benim tavsiyem, direk konusmayi ogrenin. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Sayin politika, ben tartismalarda bilmece cozmekten hoslanmam! Bir sey ifade etmek istiyorsaniz, benim tavsiyem, direk konusmayi ogrenin. Aslinda ben hep direk konusurum,ve en son sözümüde ilk basta söylerim.Ama siz anlayisli oldugunuz icin size teget bir soru sordum,cünkü cocuklarin ölümüne bayram eden tek bir siz varsiniz bu baslikta. Ayrica bana ögretiniz icin tesekkür ederim.sizi bulmacalardan hoslanmadiginizi bilemezdim. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Sayin politika, ben tartismalarda bilmece cozmekten hoslanmam! Bir sey ifade etmek istiyorsaniz, benim tavsiyem, direk konusmayi ogrenin. Bazen bilmece sorulur bazende isine gelmeyince cevap verilmez. Bunun adida bilimsel tartisma oluyor, aynen sadece lafta bilimsel arastirmalardan bahsedilipte kaynak gösterilemedigi gibi. Etrafimizi iyi tanimak gerek dostum. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gazze'de yaşanılanlarI bilmece türüyle de anlatmak mümkün, bir vahşeti kahramanlık filmi izler gibi, çay, kahve, patlamış mısırla zevkle izlemek de.Gerçek olan şu ki izlenilenin bir film olmaması, akan kanın gözyaşının izleyen insanın gözyaşı kadar gerçek olması.Film olmayan bu gerçeğin diğer bir trajik yanı ise bazılarının bunu İsrail'in yönetmenliğini üstlendiği bir kahramanlık filmi zannetmesi. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.