Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Gördüğüm kadarıyla burada, Gazze de yaşanılan vahşeti pazarlık yaparak tartışanlar var.

Yahu siz nasıl insanlarsınız ki böylesine acı bir dramı tarihin sayfalarını açarak tartışabilirsiniz?

Neyin pazarlığını yapıyorsunuz?

Yok Arapların bilmem ne tarihi yok kimlerin bilmem nesi...

İyi öyleyse geçmiş adına herkes bir silah alsın ve işe koyulsun!!!

Bu ne sakat bir düşüncedir? Neyin pazarlığıdır bu? Vicdanlar bu kadar mı körelmiştir?

Erdoğan isimli üye çocukların kalkan olmasından bahsetmiş... Yahu sen İsrail sözcüsü müsün?

Kim nerede çocukları kalkan yapmış? Yoksa bombalar mı çocukların, sivillerin masumların olduğu bölgeye yağmış?

Hiç mi haber izlemeden konuşuyorsunuz yoksa vicdanınız mı köreldi? Yoksa birilerinin sözcülüğünü mü yapıyorsunuz?

Gönderi tarihi:

BM raporundaki korkunç İsrail katliamı

İsrail askerleri bir eve 110 Filistinliyi sığınmaları için yerleştirdi ve bu kişileri evden çıkmamaları konusunda uyardı. Evi daha sonra hedef olarak seçen İsrail askerleri 30 kişiyi katletti.

.....

Bunun ne farkı vardır. Hitler'in yahudileri gazodalarına toplayıp katletmesinden. Hiç mi insanlığınız kalmadı ? 110 insanı, bir eve kapatıp. Sonra üstlerine bomba atmak.

..

İsrail bu sabah Gazze’de BM’e ait bir okul vurdu. Okulun içinde bölgedeki çatışmalardan saklanmaya çalışan kadınlar ve çocuklardan 40 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

...

İsrail Gazze'de Fosfor bombası kullanıyor. Kullanımı Birleşmiş Milletler tarafından "insanlık suçu" kapsamında yasaklanan. etki ettiği alandaki canlıların vucudunda derin yanıklar oluşturarak öldüren Fosfor bombası İsrail tarafından son Gazze operasyonunda kullanılıyor.

....

Yukarıdakileri söyleyen Birleşmiş Milletler. Onlarda mı taraflı bakıyor ? Onlarda mı anti semitik? Onlarda mı İsrail düşmanı ? Yoksa ortak nokta insan olmak mı doğruda ?

Böyle büyük bir vahşete, insanlık suçuna sessiz kalan, destekleyenlerin insanlığından şüphe ediyorum artık...

Gönderi tarihi:
Anlamıyorum! Neden ısrarla Suheyla arkadaşın söylediğini ve size anlatmaya çalıştığını görmek istemiyorsunuz? veya görmezden gelerek çok yanlış yönlendirmeye çalışıyorsunuz?

ve Suheyla arkadaşa teşekkür etmeyi unutmayın çünkü size 'ÇİFTE STANDART' olayını açıkladığı için...

Unutmayın Filistin olayının bu bir yüzü diğer yüzlerini zaten Emperyalizm kendisi ortaya koyuyor...

Not:

İyi anlamak lazım Suheyla arkadaşımızın ne demek istediğini...

Aynı yakaşımla çocukları kendilerine kalkan yapan zihniyetide iyi anlamak lazım

Ben bayılıyorum şu forumda biri bir diğerini sırf kendi görüşünden diye söylediği sözlerin yanlışta olsa arkasında durmaya çalışmasına :)

Erdoğan günlerdir burada İsrail'in avukatlığına soyunmuş olan fikirdaşına yardıma gelmiş,ve bizi onu anlamamakla itham etmiş...

Hadi bizi geçtik bu iki arkadaşımız dünyadanda bi haber olmalıki bu olaya tek tepki gösterenlerin biz olduğunu sanıyorlar..

Dünyanın neredeyse her ülkesinde İsraili yaptığı bu vahşet yüzünden kınayan yüzbinlerce insanda idrak ve izan yoksunu öylemi?

Filipinler'de Rusya'da Meksika'da İngiltere'de Mısır'da hatta ve hatta ABD ve hatta İsrail'de bile adını saymakla bitiremiyeceğim ülkelerde sokaklara dökülüp İsrail'i kınayan binlerce insanda aslında algı,tahlil,bilgi yoksunu değilmi Erdoğan?

Hiç kimsenin aklının ermediği bu büyük sırra bir tek Süheyla ve sen vakıf olmuşsunuz öylemi?

Sahi siz karşınızdaki insanları ne olarak görüyorsunuzda önce (burada kullanacağım uygun kelimeyi bulamadım)birde arkadaşınız için teşekkür istiyorsunuz..

Ondan sonrada kalkıp "aslında çocukların ölmesini kimse istemiyor" diye yalın bir cümle ile iyilik mesajı vermeye çalışıyorsunuz kimse kanmaz bunlara arkadaşım..

Gönderi tarihi:
Hepimiz Filistinli mi Olacağız, Yoksa İsrail mi Olduk?

İçim öfke dolu... Yazı adabını falan bir kenara bırakıp, sadece öfkemi boşaltmak istiyor canım bu günlerde...

Taş taş üstünde kalmayan Gazze’de yerde yatan ölü bebek bedenlerini gördükçe, annelerine, babalarına,

kafes gibi bir Gazze’de bile olsa tozlu sokaklarda oyunlarına daha doyamadan ölecek çocukları düşündükçe,

çaresizliğimi, çaresizliğimizi;

.

.

Ferhat Kentel'in bu yazisini,onun görüslerini paylastiginiz icin mi buraya tasidiniz yoksa öylesine mi?

Cünkü Filistin veya Gazze basligi ile ilgili bir konuya,Ermeni özürcüleri,ve Ergenekon senaryosunu konu almis olan bir yazi tamamen ters düsmüs.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ben bayılıyorum şu forumda biri bir diğerini sırf kendi görüşünden diye söylediği sözlerin yanlışta olsa arkasında durmaya çalışmasına :)

O dediğin olsa o da bir nebze anlaşılır. Ancak birisi koyu ulusalcı, öbürü koyu amerikancı. Irkçı teraneler başlığında altını çizdiğim "kamplaşma" burayada yansımış. olan o.

Gönderi tarihi:
O dediğin olsa o da bir nebze anlaşılır. Ancak birisi koyu ulusalcı, öbürü koyu amerikancı. Irkçı teraneler başlığında altını çizdiğim "kamplaşma" burayada yansımış. olan o.

birde bunların ortak noktaları varya hani ;)

Gönderi tarihi:

İyi de ben burada "İsrail ne iyi yapıyor, Filistinlileri ne güzel öldürüyor" diyen, Süheyla da dahil hiç kimse görmedim. Onun ve benim yaptığımız, yaşanan vahşetin nedenlerini görmeye çalışmak.

"Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları, Filistin rengine boyanmış İsrail haritaları gözümüzün her gün önünde. Bunun apaçık anlamı, İsrail ortadan kalksın değil midir? Varlığına yönelen her tehdide her varlığın elinden gelen en şiddetli tepkiyi vermesi doğal değil midir?

Eğri oturup doğru konuşalım: Apaçık söylenen, "İsrail ortadan kalksın, halkı nereye giderse gitsin, ister Mars'a gönderilsin, ister öbür dünyaya, yeter ki gitsin, yerinde Filistin olsun!" Bu değil mi? Bu tehditle karşı karşıya olan herhangi biri, elinden geleni ardına koyar mı?

Türkiye'nin tüm sınır komşuları birleşip "Katil Türkler, zorbalıkla işgal ettiğiniz Anadolu'dan defolun" diye ellerinden geleni ardlarına koymasalar, savaşlar açsalar, terör yapsalar neler olurdu?

Burada yaptığımız İsrail avukatlığı filan değil. Sadece gerçekler, nedenler görülsün istiyoruz...

Nedenleri çözmek, statükoyu değiştirmenin ilk adımıdır. Biliyorum, bu laflar süslü edebiyat olarak değerlendiriliyor. Yani "Katil İsrail Filistin'den defol" diyeceğiz ki süslü edebiyat olmayacak! İyi de bir düşünmek lazım, defolsun da nereye? Niye? Bu insanlar Yeni Zelanda'dan gelip hiç alakaları olmayan bir toprağı mı işgal etmişler? Böyle yapan Türkler, Kıbrıs'ta eşit haklara sahip iki toplumlu federasyon talep ediyor.

İsrail yok edilmek için saldırıldığı anda barış şansı havaya uçmuştur. Tabii ki Hamas'la filan olmadı bu. Varlığına kastedilen her varlık elinden gelenin bir fazlasını yapar...

Gönderi tarihi:
Ben bayılıyorum şu forumda biri bir diğerini sırf kendi görüşünden diye söylediği sözlerin yanlışta olsa arkasında durmaya çalışmasına

Bayılmasanız da ayılsanız daha iyi olur. Dünyada kabul edilmesi çok zor, hazmedilmesi daha da zor çok acıtıcı gerçekler var ne yazık ki... Fakat bu dünyayı bu şekilde ne biz yarattık, ne böyle yaratılsın diye sipariş verdik... Nedensellikler bizim burada olmamızı gerektirdiği için buradayız, siz, ben, onlar ve hepimiz...

Gönderi tarihi:

Bir kere ben İsrail askerlerinin Filistinlileri bir eve toplayıp "buradan çıkmayın" dediğine ve sonra o eve ateş açtığına inanmıyorum. Bu yalanın sunturlusu. Bir kere mantık kabul etmiyor. O Filistinliler orada hangi akılla bekleyecek? Üzerlerine kilitlediler deseniz, onca kişi ne yapar eder duvarı deler çıkar. İsrail Gazze'ye hakim olabilmiş değil ki evi kuşatıp kimse çıkmasın diye beklesin. Nerden Hamas füze atacak diye diken üstündeler. Koyun mu bu Filistinliler "bunlar bizi buraya niye doldurdu?" diye düşünmeyecek? Hadi onları toplayıp oraya dolduracak gücün var, niye topladığında dışarda enselerine birer kurşunla infaz etmiyorsun da böyle zahmetli bir yol seçiyorsun? Hadi tüm bu mantıksızlıkları kabul ettik, niye evi ateşe verip topyekün işi halletmiyorsun da ateş açıp sadece otuz kişiyi halledebiliyorsun? Halbuki kolay iş, bahane de hazır, kargaşada yangın çıktı, dumandan boğulmuşlar!

İsrail askerleri öyle koyun toplar gibi adam toplayamıyor Gazze'de. Nerden Hamas saldıracak diye ödleri kopuyor. Yahudilerin hayata düşkünlüğü ünlüdür. Hareket eden kediye bile ateş edebilirler.

Sonra bir videoda gözlerimle gördüm, her gün bir kaç tane yaralı Filistinli çocuk sınırdan geçirilip İsrail hastanelerine yatırılıyor. Bu tabii ki propaganda amacıyla yapılıyor. Ama yani öyle "kör gözüne gözüne" misali göz baka baka bir soykırım da yapılmıyor yani! Propaganda da olsa insanlık propagandası yapılıyor. "İşte görün, gözünüzün içine baka baka Filistinlileri katlediyoruz, var mı diyeceğiniz?" demiyorlar yani!

Ya şurda İsrail savunucusu pozisyonuna düştük ya, helal olsun ha! Dünyada en zor iş gerçekleri söylemektir. Bakın görmek demiyorum, söylemektir. Taşlanan kadına yerden bir taş da sen alıp atmak en kolayıdır. Ama "durun! İlk taşı hiç günahı olmayan atsın!" demek zordur. Bakarsın o taşlananın yanına seni de koymuşlar, beraber taşlıyorlar...

Gönderi tarihi:
Ya şurda İsrail savunucusu pozisyonuna düştük ya, helal olsun ha! Dünyada en zor iş gerçekleri söylemektir. Bakın görmek demiyorum, söylemektir. Taşlanan kadına yerden bir taş da sen alıp atmak en kolayıdır. Ama "durun! İlk taşı hiç günahı olmayan atsın!" demek zordur. Bakarsın o taşlananın yanına seni de koymuşlar, beraber taşlıyorlar...

Sayın demirefe

Bu rapor Birleşmiş Milletler raporu. Buna da güvenmeyeceksek daha neye güvenelim bilmiyorum.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Savunmak degilde bazi yanlislarin oldugu kanaatindeyim.Türkiye kimsenin topragini isgal etmedi,isgal ettigi topraklari da zaten kafasina vura vura geri aldilar.Bin yil öncesi sartlari ile bugünün sartlarini bir tutarsak o zaman tabi ki Kürtcülerin dedigi gibi:Bizim yerimiz Orta Asyadir oraya gitmemiz gerekir.

Israil bugün üzerinde oturdugu topraklari,kendisine bagislayan Ingiltere'ye bile ihanet etmis bir devlettir,cünkü Ingiltere KURULMUS OLAN ISRAIL DEVLETINE GÖCLERI ARAPLARIN ISTEGIYLE DURDURMUSTUR.Bunun üzerine Israil terör örgütü Ingiliz birliklerine karsi silahli eylemlere girismislerdir.Yani bundan cikan anlam sudur:Eger Ingiltere göclere mani olmasaydi,Israil bugün yapmis oldugunu ta o zaman yapacak ve silah zoruyla Araplarin topraklarini gaspedecekti.Bugün yasanan savas ki aslinda bu bir savas degil bir Filistinli katliamidir,Israili bu anlamda hos göremeyiz,anlayis ise hic gösteremeyiz.Cünkü ortada gaspin geri alinmasi mücadelesi veren, silahi genelde tas olan bir taraf diger tarafta gaspi vermemeye direnen güclü bir taraf var.Mücadele buradan kaynaklanmaktadir.Israil hakkina razi olmayan ama baskalarinin ne kadar hakki olacagina karar verme densizligine sahip bir devlettir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bir kere ben İsrail askerlerinin Filistinlileri bir eve toplayıp "buradan çıkmayın" dediğine ve sonra o eve ateş açtığına inanmıyorum. Bu yalanın sunturlusu. Bir kere mantık kabul etmiyor. O Filistinliler orada hangi akılla bekleyecek? Üzerlerine kilitlediler deseniz, onca kişi ne yapar eder duvarı deler çıkar. İsrail Gazze'ye hakim olabilmiş değil ki evi kuşatıp kimse çıkmasın diye beklesin. Nerden Hamas füze atacak diye diken üstündeler. Koyun mu bu Filistinliler "bunlar bizi buraya niye doldurdu?" diye düşünmeyecek? Hadi onları toplayıp oraya dolduracak gücün var, niye topladığında dışarda enselerine birer kurşunla infaz etmiyorsun da böyle zahmetli bir yol seçiyorsun? Hadi tüm bu mantıksızlıkları kabul ettik, niye evi ateşe verip topyekün işi halletmiyorsun da ateş açıp sadece otuz kişiyi halledebiliyorsun? Halbuki kolay iş, bahane de hazır, kargaşada yangın çıktı, dumandan boğulmuşlar!

...........

............

Savaşta insan yoktur,savaşta duygu yoktur.Sadece zulüm vardır.Kuralı olmayan bir oyundur tüm yaşanlar,mantığını aramak savaşa yenilmektir.

Ben,İsrail'in yaptığı bu son vahşeti arkadaşımdan duydum.

Üzüldüm,acıdım...

Gönderi tarihi:
Savaşta insan yoktur,savaşta duygu yoktur.Sadece zulüm vardır.Kuralı olmayan bir oyundur tüm yaşanlar,mantığını aramak savaşa yenilmektir.

Ben,İsrail'in yaptığı bu son vahşeti arkadaşımdan duydum.

Üzüldüm,acıdım...

Simdi burda bu yazida ne anliyorsun merak ettim ve bu yazinin neresinde duruyorsun?

Gönderi tarihi:
Simdi burda bu yazida ne anliyorsun merak ettim ve bu yazinin neresinde duruyorsun?

Ne mi anlıyorum,yazayım...

"demirefe" forumdaşımız,yakılan Filistinliler ile ilgili düşüncesini yazdı,mantığını sorguladı.

ben de dedim ki;savaşta insan yoktur,mantığı aranmaz.

hemen açayım;savaş yada işgal...silahın ve ateşin olduğu her yerde;silahı taşıyanlarda insan adına hiçbirşeyi bulamazsınız.

Öldürmek bile zevkle,oyunla...canavarlaşırsınız.

Tadını çıkarmaya bakarsınız,işkenceden geçirir gibi öldürürsünüz...

ayrıca,bazı forumdaşlarımız,mesela Sayın "erdoğan",çifte standart adı ile yazılanlara eleştiri getirmiş.

kimse,burada Hamas öldürsün demedi.

kimse,burada zulmü haraca dönüştürmedi.

sadece iki gerçek dile getirildi...

-İsrail,orada işgalcidir.

-İsrail,bugün alanen soykırım yapmaktadır.

bunun anlaşılmayan yönü ne?

Hamas mı?

o zaman da şunu derim;Hamas çözümsüzlüğün getirisidir.

Suheyla,kabilecilik kavramını çok fazla kullanıyorsunuz;ben ondan önce insanlık diyelim derim.

nitekim,bizi mutant olarak algılayan ilkel kabileler,bizden çok daha insan!

Gönderi tarihi:
Ne mi anlıyorum,yazayım...

"demirefe" forumdaşımız,yakılan Filistinliler ile ilgili düşüncesini yazdı,mantığını sorguladı.

ben de dedim ki;savaşta insan yoktur,mantığı aranmaz.

hemen açayım;savaş yada işgal...silahın ve ateşin olduğu her yerde;silahı taşıyanlarda insan adına hiçbirşeyi bulamazsınız.

Öldürmek bile zevkle,oyunla...canavarlaşırsınız.

Tadını çıkarmaya bakarsınız,işkenceden geçirir gibi öldürürsünüz...

ayrıca,bazı forumdaşlarımız,mesela Sayın "erdoğan",çifte standart adı ile yazılanlara eleştiri getirmiş.

kimse,burada Hamas öldürsün demedi.

kimse,burada zulmü haraca dönüştürmedi.

sadece iki gerçek dile getirildi...

-İsrail,orada işgalcidir.

-İsrail,bugün alanen soykırım yapmaktadır.

bunun anlaşılmayan yönü ne?

Hamas mı?

o zaman da şunu derim;Hamas çözümsüzlüğün getirisidir.

Suheyla,kabilecilik kavramını çok fazla kullanıyorsunuz;ben ondan önce insanlık diyelim derim.

nitekim,bizi mutant olarak algılayan ilkel kabileler,bizden çok daha insan!

Tamamda Sayin mavi olmayan gökyüzü' biz savaşın dısındayız ?

Birde düsün bizi ikinci dünya savaşin disinda tutanlari?

Gönderi tarihi:
Tamamda Sayin mavi olmayan gökyüzü' biz savaşın dısındayız ?

Birde düsün bizi ikinci dünya savaşin disinda tutanlari?

Savaş,zaten genel itibariyle kulandığım bir kullanım.

Filistinde yaşananlar,savaş değil;işgal.

"mantığını aramak savaşa yenilmektir."...savaşta mantık aranmaz,çünkü hiçbir mantık öldürmeyi kutsamaz.Bakın,az önce İsrail'li bir retçinin,mantığı sorgulanıyordu askeri literatürde...

Bizi ikinci dünya savaşı dışında tutanlar derken,neyi kast ettiğinizi sorabilir miyim?... :)

Gönderi tarihi:
Savaş,zaten genel itibariyle kulandığım bir kullanım.

Filistinde yaşananlar,savaş değil;işgal.

"mantığını aramak savaşa yenilmektir."...savaşta mantık aranmaz,çünkü hiçbir mantık öldürmeyi kutsamaz.Bakın,az önce İsrail'li bir retçinin,mantığı sorgulanıyordu askeri literatürde...

Bizi ikinci dünya savaşı dışında tutanlar derken,neyi kast ettiğinizi sorabilir miyim?... :)

Sayin mavi olmayan gökyüzü' burda yanlislikla militarist toplum a olan sayginiz ortaya cikiyor? bu bir

ikincisi bakin Savaşta insan yoktur,savaşta duygu yoktur.Sadece zulüm vardır.Kuralı olmayan bir oyundur tüm yaşanlar,mantığını aramak savaşa yenilmektir.

mantığını aramak savaşa yenilmektir. burda savaş´dan uzaklasmak istemediginizi gösterir bilinc altinda nedeni ni bilmiyorum

Savaşta insan yoktur,savaşta duygu yoktur.Sadece zulüm vardır.Kuralı olmayan bir oyundur.. buraya kadar anlasilir da bundan sonrasi? tüm yaşanlar,mantığını aramak savaşa yenilmektir. iste burasi insanlari savaş´ psikolojisi oynamak ve savaş´a sartlandirmak savaş´tan kopulmayacagi mantigi gütmek oluyor.. anladigim kadariyla savaş´la ic ice olmak istiyorsun!

Gönderi tarihi:

evet bu cocuklar hep cocuk kalmiyorlar malesef... nereden olurlarsa olsunlar, hangi ülkeden olurlarsa olsunlar

Bu Dünyanin Cocuklar i dediklerimiz...

Elerine tutusturdugumuz özendirdigimiz silahlar ile yine yok ediyoruz.

Ama birşey var ki, bu bile alışkanlık haline geliyor......bildigimiz halde, gördüğümüz halde

Birşeylerin yapılması gerektiğini düşündüğümüz halde......

Halen sadece izliyoruz

Her taraf silah dolu...

Vatan topraklarını kazdıkça altından silah, bomba, mermi fışkırıyor...

Vatanı birbirine düşürdükten sonra kullanmak üzere sakladıkları silahlar...

Ferhat Kentel'in bu yazisini,onun görüslerini paylastiginiz icin mi buraya tasidiniz yoksa öylesine mi?

Cünkü Filistin veya Gazze basligi ile ilgili bir konuya,Ermeni özürcüleri,ve Ergenekon senaryosunu konu almis olan bir yazi tamamen ters düsmüs.

saygilarla

Yok hayir sayin politika, öylesine tasimadim ben bu yaziyi buraya...

Fakat herzaman ki gibi hangi ülkeler söz konusu, kimlerden konusuluyor...kimler elestiriliyor..kimler katilmis...kimler

kötü, kimler iyi vs.. olarak bakilir ise... asil sorunu tabi ki göremeyiz... ben artik bunu dogal karsiliyorum.

Saygilar

Gazzeliler'den korkunc iddia

Gazzeli doktorların anlattıkları, Gazze'de, televizyon ekranlarından gördüklerimizin ötesinde yaşanan vahşeti ortaya koyuyor.

Ve işte bir doktorun, insanın kanını donduran ifadesi: "Çocuğu yaralayan bombaların yaktığı parçaları, arkadaşım getirip gösterdi.

Galiba fosforlu bomba dedikleri bu... Sürekli yanıyor ve sönmüyor. Suyla söndürmeyi denedik olmadı..

Yeni silahları üzerimizde deniyorlar. Deney farelerine döndük."

Kan ve gözyaşının dinmediği Gazze Şeridi'nde yaşayanlar çoluk çocuk, kadın erkek, yaşlısı genci, sivili militanı aynı

kapanın içinde kısılmış vaziyette, ayırım gözetmeksizin gelen ""ölüme" isyan ediyor.

Gazze'nin en büyük hastanesi Şifa'nın bir doktoru isyanını,

"Bu savaşta kural yok... İnanılmaz ve vahşi" sözleriyle dile getiriyor.

ARTIK HİSSİZLEŞTİM

Bombardımanlardan, füze ve top atışlarından iki haftada 4 binin üzerinde kişinin yaralandığı Gazze'de,

her dakika aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralının akın akın getirildiği Şifa hastanesinin,

"Gördüklerimden artık hissizleştim.

Aileme bile bir şey olsa beni etkilemeyecek sanıyorum" diyen doktoru, 5 gündür evine gitmeden gece gündüz

ameliyat yaptığını anlattı.

Doktor, "Sabahlara kadar aralıksız çalışıyoruz. Bitmiyor... Her dakika yenileri geliyor.

5 günde 100 ameliyat yaptım. Ameliyat ettiklerim arasında hiç militan yoktu. Savaşçıları tipinden anlarsınız.

Gelenler çoluk çocuk, kadın, yaşlı... Çocukların çoğu 16'sının altında.

Militanların Gazze'de ayrı hastanesi mi var oraya gitsinler? Zaten hastane sayısı belli" dedi.

İsrail askerlerinin Gazze'ye girmeye çalıştıklarını ama giremediklerini, sokakta militanlara bir şey yapamadıklarını

söyleyen doktor, "Madem girmek istiyorsunuz girin. Alın

Hamas'ı... Öyle yapmıyorsunuz. Füze gönderip çoluk çocuğu öldürüyorsunuz. Bundan mutlu mu oluyorsunuz?

Bu tam bir hainlik" diye konuştu.Gazze'ye atılan bombaların, kalabalık kentte, nereye düşse birkaç kişiyi öldürmesinin,

onlarcasını yaralamasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen doktora göre, atılan bombalar yeni ve Gazzeliler üzerinde

"deneniyor."

DENEY FARELERİNE DÖNDÜK

"Amerika'dan yeni silahlar getiriyorlar ve denemek için bizi kullanıyorlar. Şu deney farelerine döndük"

diyen doktor, bir doktor arkadaşının evine düşen ve iki çocuğunu yaralayan bombaların yaktığı parçaları, arkadaşının

getirip gösterdiğini anlatırken, "Galiba fosforlu bombalar dedikleri bu... Sürekli yanıyor ve sönmüyor.

Suyla söndürmeyi denedik olmadı.. Ancak üzerine toprak örtünce söndü" diye konuştu.

4 AYLIK ÇOCUĞUMA PİLAV YEDİRDİM

"Ne istiyorlar sivillerden anlamıyorum" diyen doktor, "Suyumuz yok, elektriğimiz yok,ekmeğimiz de...

Arabayı bırak ambulansla çıkamıyoruz. Üstümüzde uçaklar, karadan tanklar, denizden gemiler vuruyor.

Sanıyorlar ki, Gazzelileri sıkıştırınca bunlar Hamas'ın üzerine yüklenecek. Tam tersi oluyor.

Gazze'deki insanlar, El Fetihlisi, Hamaslısı, artık aralarında bir ayırım olmadığını anladı. İsrailliler hiçbir Filistinliyi sağ

bırakmak istemiyor. Bu anlaşıldı" dedi.

"Amerika, İsrail'e gemilerle silah gönderiyor ama birkaç kilometre öteden, Refah sınırından bize ilaç,

tıbbi malzeme sokulmuyor" diyen ve artık artık Gazze'de "yoklar"dan bahsetmek istemediğini söyleyen doktor,

şöyle devam etti:

"4 aylık bebeğime pilav yedirdim. Süt yok. Karın ağrısından sabahtan beri ağlıyor.

Bebek bağırsağı bu tür yemeği hazmetmiyor ama çare yok. Susturmak için ağrı kesici veriyorum.

Bütün bunlara rağmen, Allah sabır vermiş sabrediyoruz. Ekmek de istemiyoruz, elektrik de...

Sadece normal bir insan gibi yaşamak istiyoruz."

ANLAMI YOK HİÇ BİR ŞEYİN

Doktor, yaşadıklarının kendisinde yarattığı etkiyi şu çarpıcı sözlerle aktardı:

"Artık alıştım. Her şeye alıştım. Hiçbir şeysiz yaşamaya alıştım. Ölümlere alıştım.

Hissizleştim...

Sanki ailemi bile vursalar etkilenmeyeceğim, öyle bir duygu. Anlamı yok hiçbir şeyin."

Gönderi tarihi:
İyi de ben burada "İsrail ne iyi yapıyor, Filistinlileri ne güzel öldürüyor" diyen, Süheyla da dahil hiç kimse görmedim. Onun ve benim yaptığımız, yaşanan vahşetin nedenlerini görmeye çalışmak.

"Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları, Filistin rengine boyanmış İsrail haritaları gözümüzün her gün önünde. Bunun apaçık anlamı, İsrail ortadan kalksın değil midir? Varlığına yönelen her tehdide her varlığın elinden gelen en şiddetli tepkiyi vermesi doğal değil midir?

Eğri oturup doğru konuşalım: Apaçık söylenen, "İsrail ortadan kalksın, halkı nereye giderse gitsin, ister Mars'a gönderilsin, ister öbür dünyaya, yeter ki gitsin, yerinde Filistin olsun!" Bu değil mi? Bu tehditle karşı karşıya olan herhangi biri, elinden geleni ardına koyar mı?

Türkiye'nin tüm sınır komşuları birleşip "Katil Türkler, zorbalıkla işgal ettiğiniz Anadolu'dan defolun" diye ellerinden geleni ardlarına koymasalar, savaşlar açsalar, terör yapsalar neler olurdu?

Sayin Demirefe, biraz haksizlik ediyorsunuz boyle net konusunca. Tartisma kurallarini ben anladimki, boyle "Apaçık" sorular sorulmaz. Insanlarin cambazlik yapmalarina musade icin biraz onlara yer vermeli. Mesela bu sordugum sorularada kimse dokunmadi.

- 1949 ve 1967 Yillari arasinda Araplar Gazzeyi ve Bati seridi idare ettiler. Ortada Israil yoktu. Misir ve Urdun vardi kontrol eden. Niye ikinci bir Filistin Devleti kurmadilar?

- Niye Kiral Huseyin, Urdun bati seridi bombaladi ve binlerce filistinli araplari öldürdü?

- Niye Urdun haric, hic bir Arap Devleti Filistinlilere vatandaslik vermez? Niye kimse Suriyenin ve Kuveytin Filistinli Araplara yaptiklarindan konusmak istemez.

- Osmanli Devletinin yikilmasindan sonra dogan bir cok "yeni devletler oldu", orta doguda. Niye sadece, bir devlet halan taninmiyor. Diger yeni devletler kanuni oluyor , fakat, sadece Israil kanunsuz oluyor! Niye?

- Niye bu sorulara kimse deginmez?

Benim kanaatimde, bu sorulara dogru acidan bakmazsaniz, icinizdeki sorulara dogru acidan bakamazsiniz. Dolayisiyle, ermeni; Kürt; Alevi ; ve bunun gibi diger sorunlara dogru acidan bakamazlar. Cunku bu sorunlardada entellektüel durustluge lazim olur.

Gönderi tarihi:

İsrail askerleri öyle koyun toplar gibi adam toplayamıyor Gazze'de. Nerden Hamas saldıracak diye ödleri kopuyor. Yahudilerin hayata düşkünlüğü ünlüdür. Hareket eden kediye bile ateş edebilirler.

Git İsrail ordusuna sor, niye topyekün işi halletmedin, kolayca halletmedin diye. Sanırsınki arkadaş, birleşmiş milletler raporuyla tespit edilmiş bir olayı değilde. Vizyondaki bir sinema filmini yorumluyor.

***** İsrail'in itiraz etmediği, yalanlamadığı Birleşmiş Milletler raporunu "yalanlıyor"

Evden çıkmayın uyarısı

BM İnsani İşler Koordinasyon Bürosu (OCHA) tarafından hazırlanan rapora göre İsrail askerleri, 4 Ocakta Gazze'nin merkezindeki Zeytun mahallesinde bir eve 110 Filistinliyi sığınmaları için yerleştirdi ve bu kişileri evden çıkmamaları konusunda uyardıktan sonra evi vurdu. İsrail ordu sözcülüğü ise olayın araştırıldığını bildirdi. BM'den yapılan açıklamada, saldırıdan kurtulanların 2 kilometre yürüdükten sonra sivil araçlarla hastaneye ulaştırıldıkları belirtildi. Açıklamada, en küçüğü beş aylık olan üç çocuğun hastaneye vardıklarında öldükleri de duyuruldu.

Ya şurda İsrail savunucusu pozisyonuna düştük ya, helal olsun ha! Dünyada en zor iş gerçekleri söylemektir.

Birde her yazılarından sonra bu gelmeye başladı. Örnek olayda görüldüğü gibi. BM raporuyla belgelenen bir katliama imza atan İsrail'i aklamak için çırpınıp ardından kendi düştüğü durumdan kendisinin rahatsız olması kişinin.

Gönderi tarihi:
Sayin mavi olmayan gökyüzü' burda yanlislikla militarist toplum a olan sayginiz ortaya cikiyor? bu bir

ikincisi bakin Savaşta insan yoktur,savaşta duygu yoktur.Sadece zulüm vardır.Kuralı olmayan bir oyundur tüm yaşanlar,mantığını aramak savaşa yenilmektir.

mantığını aramak savaşa yenilmektir. burda savaş´dan uzaklasmak istemediginizi gösterir bilinc altinda nedeni ni bilmiyorum

Savaşta insan yoktur,savaşta duygu yoktur.Sadece zulüm vardır.Kuralı olmayan bir oyundur.. buraya kadar anlasilir da bundan sonrasi? tüm yaşanlar,mantığını aramak savaşa yenilmektir. iste burasi insanlari savaş´ psikolojisi oynamak ve savaş´a sartlandirmak savaş´tan kopulmayacagi mantigi gütmek oluyor.. anladigim kadariyla savaş´la ic ice olmak istiyorsun!

Savaş ve ben :excl:

Savaştan nefret ederim,hiçbir şekilde savaşı meşru görmem.

Savaşta,savaşın "mantığını aramak savaşa yenilmektir" dedim,çünkü;mantık ölümü görmektir.Ölümü gören tetiği çekemez,bu da yenilgiyi getirir.Yani,savaşmak yada işgali haklılıştırmak,savaşan ve işgal edenlerin;görmemesi,duymaması demektir.

Umarım anlaşılmaştır.

Gönderi tarihi:

Altını çizdiğim cümleyi, açık açık İsrail'de söyleyende yok. Nazi Almanya'sında da söyleyen olmadı. İsrail'in işlediği insanlık suçlarına kılıf uydurmak, gerekçeler uydurmakla ilgileniyoruz biz.

İnsanlık suçuda dahil. Tarihte insanlık suçu işleyen tüm devletler aynı şeyi söylemiştir "kendimizi koruyoruz" " varlığımız tehdit altında"

Nasıl oturursan otur, ama doğru konuş. Filistin'lilerin barış için talep ettikleri açık ve nettir.

İsrail BM kararına göre işgalci olduğu topraklardan çekilsin.

Filistin'in bağımsızlığını tanısın.

Filistin üzerindeki ambargoları kaldırsın.

Bu taleplerin arasında İsrail'in varlığına kasteden, İsrail'i ortadan kaldıracak hiçbir madde yoktur. Gerek Filistin gerekse diğer arap devletlerinin, İsrail'i tanımak ve iyi ilişkiler kurmak için talep ettikleri bunlardır. Kabul etmeyen ise İsrail'dir.

Bugüne kadar imza attığı bütün anlaşmaları ihlal eden, yükümlülüklerini yerine getirmeyen İsrail'dir.

Biz gelip ilkel savaş yasalarını, yüzyıllar önce yürürlükte olan savaşı kazanın istediğini yapabileceği mantığı savunma. Biz senin zihnindeki çağda yaşamıyoruz.

Burada yaptığımız İsrail avukatlığı filan değil. Sadece gerçekler, nedenler görülsün istiyoruz...

dünyanın gördüğü gerçeklere dahi "yalan" diyecek kadar avukatlık hemde. İsrail'li faşist yöneticilerin dahi ihtiyaç duymayacağu kadar avukatlık.

Gönderi tarihi:
Çarpıtmalarla bir yere varılamayacağı çok belirgindir ama, suçlamalar bu derece haksız olunca, yanıt hakkı doğuyor.

Sanırsınız ki ben üçyüz kilometre kare alanda geçen bir harekattan değil de bir hastane baskını şeklinde münferit bir olaydan bahsetmişim de, Hamas'ın sivilleri kalkan yaptığı iddiasını yaygınlaştırmışım. Bahsettiğim hastane bombalanması olayı sadece harekat içinde münferit bir olaydır. Bir okula tank ateşi açılması gibi başka bir çok olay olmuştur ve zaten en başta İsrail'in orantısız güç kullandığını söyleyen bir insana "söyleminde çark etti" suçlamaları yöneltmenin abesle uğraşmaktan başka bir yönü olmadığı apaçıktır.

Biz kişiye kendi yazdıklarını koyarız, bir insan kendi yazdıklarını inkar ediyorsa, fazla zorlamamalıdır.

Ama diğer yandan Gazze'de bu ayrımı yapmak olası mı, değil. Hiç kimse Filistinlilere "Hamas üslerini sivil halktan ayrı, ortalık yere kabak gibi yapın da kolayca vuralım, sivil kaybına neden olmayın" diyebilir mi, diyemez. Bu kirli savaş böyle gidecek ne yazık ki. Bu konuda yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.

Baştan beri söylediğim gibi: Kişinin amacı katıksız bir İsrail savunucusu görmek, böylece suçlayabildiği kadar suçlayıp ego tatmini sağlamak olunca, böyle acaip çarpıtmalar çıkıyor ortaya. İstiyor ki İsrail kimyasal da kullansa, "yeridir, müstehaktır" diyeyim ki Siyonist olduğum kanıtlansın. Öfkeye kaptırıp bu savunmayı yaptırabilmek için her tür kışkırtmayı deniyor.

Ben zaten, İsrail'de bile bulunamayacak kadar koyu İsrail savunucusu görüyorum. Bu konuda bir sıkıntım yok.

Benim söylemimde en küçük sapma yoktur. İsrail savunma içgüdüsüyle orantısız güç kullanmaktadır. Fakat onu bu savunma güdüsüne iten nedenler hayali paranoyalar değil, son derece gerçek tehditlerdir. Başından beri dillendirdiğim bu söylemimden kıl kadar sapma gösterdim mi? Hayır. Bitti...

bkz. yukarı.

Nizami savaş konusuna gelince... Bir ordu nizami savaş taktikleri ile hareket eder, ama karşısındaki bir terör örgütü ise, yine verdiği mücadele nizami savaş olmaz. Nizami savaşta, düşmanın bir savunma hattı veya alanı, koruduğu bir egemenlik sahası olur. O alanı ele geçirmek ve egemenliğine son verip orada egemenliği ele geçirmek için savaşırsınız, bu nizami harp olur.

Terör örgütlerinin savunduğu bir alan, savunma hatları, düzenli savaşan birlikleri yoktur. Üzerine gidildiğinde kaçar ve taktik saldırılar yaparlar. Bunlar genellikle vurkaç tipi saldırılar ve bombalı eylemlerdir.

Nizami savaş için, size karşı terörü besleyen ülkeye savaş açmanız ve onun egemenlik alanını işgal etmeniz gerekir. O zaman nizami savaş olur...

Gayrinizami harp usulleri ; bombalı eylemler, suikast, adam kaçırma, provakasyon, sabotaj, gerilla saldırıları.

Gayrinizami harp usulleri düzenli orduların kullandığı savaş yöntemleri değildir. Teröre karşı gayri nizami harp usulleri ile savaşmak isteyen devletler, bu iş için gizli/yarı gizli, paramiliter teşkilatlar kurarlar. Latin Amerika'daki ölüm mangaları, Osmanlı'da Teşkilat-ı Mahsusa, Türkiye'deki JİTEM, Nato'nun kurduğu Gladio gibi.

Düzenli orduların, gayri nizami harp usulleriyle savaşan örgütlere, yapılara karşı verdiği savaş ve kullandığı taktikler, gayri nizami harp usulleri değildir ilgisi ve alakasıda yoktur, yukarıda gayri nizami harp usulleri sıralanmıştır ve düzenli ordular bu usulleri kullanmazlar. Onların kullandığı "önleyici savaş taktikleri", "bul ve yoket (uluslararası askeri literatürde Search and Destroy)", gibi, harp akademilerinde okutulan nizami harp usulleridir.

Nizami harp taktikleri, düşmanın bir hakimiyet sahası olması, ve o sahayı ele geçirmek vsden ibaret değildir. Askeri literatürde adı "saha hakimiyeti" olan bu taktik sadece bir tanesidir. Terör örgütlerine, Türkiye'de PKK'ya karşı TSK'nın verdiği savaş ise yine bir nizami harp taktiği ve çeşidi olan "önleyici savaş" tır.

Kısaca, Nizami harp ve usulleri, Nizami ordular tarafından. Gayri Nizami harp ve usulleri, gayri nizami silahlı organizasyonlar tarafından gerçekleştirilir.

Gönderi tarihi:
Sayin Demirefe, biraz haksizlik ediyorsunuz boyle net konusunca. Tartisma kurallarini ben anladimki, boyle "Apaçık" sorular sorulmaz. Insanlarin cambazlik yapmalarina musade icin biraz onlara yer vermeli. Mesela bu sordugum sorularada kimse dokunmadi.

Birleşmiş Milletler'e göre İsrail Filistin'de insanlık suçu işlemektedir. Sen bir insan olarak İsrail'in Filistin'de işlediği insanlık suçlarına karşı çıkıyor musun çıkmıyor musun ? Bunları kınıyor musun kınamıyor musun ?

Elli yıl önce ne olmuş, ne bitmiş. Bu akşam bu konuyla ilgili bir başlık açıp tek tek, İsrail nasıl kurulmuş. o günlerde ne olmuş, neler yaşanmış hepsini dosya olarak, ansiklopedik bilgilerle koyucam ortaya. Orada tartışırız isteyenle.

Şimdi, bugün gözümüzün önünde İsrail İnsanlık suçu işlemektedir. Sen insanlık suçu işlediği için İsrail'i kınıyor musun? Yoksa haklı mı buluyorsun ?

Gönderi tarihi:

- 1949 ve 1967 Yillari arasinda Araplar Gazzeyi ve Bati seridi idare ettiler. Ortada Israil yoktu. Misir ve Urdun vardi kontrol eden. Niye ikinci bir Filistin Devleti kurmadilar?

- Niye Kiral Huseyin, Urdun bati seridi bombaladi ve binlerce filistinli araplari öldürdü?

- Niye Urdun haric, hic bir Arap Devleti Filistinlilere vatandaslik vermez? Niye kimse Suriyenin ve Kuveytin Filistinli Araplara yaptiklarindan konusmak istemez.

- Osmanli Devletinin yikilmasindan sonra dogan bir cok "yeni devletler oldu", orta doguda. Niye sadece, bir devlet halan taninmiyor. Diger yeni devletler kanuni oluyor , fakat, sadece Israil kanunsuz oluyor! Niye?

- Niye bu sorulara kimse deginmez?

Benim kanaatimde, bu sorulara dogru acidan bakmazsaniz, icinizdeki sorulara dogru acidan bakamazsiniz. Dolayisiyle, ermeni; Kürt; Alevi ; ve bunun gibi diger sorunlara dogru acidan bakamazlar. Cunku bu sorunlardada entellektüel durustluge lazim olur.

Suheyla....

verdiğiniz soruların cevabını mutlaka siz de biliyorsunuzdur...

yine de özetleyeyim;

Osmanlı İmparatorluğundan arda kalan paramparça topraklar,himaye adına kurulan mandalar...çıkarlarda kullanılan uluslar,kukla misali oynatılan devletler...kanayan bir Ortadoğu ve emperyalizmin bayraktarlığı.

nedenlerinizin cevapları bunlar değil mi?

Mısır veya diğer Arap ülkeleri,işgale susarken,ablukaya alınmış yaşamlara önayaklık ederken...kim,onları savundu ki.

Konumuz İsrail-Filistin...19. gününde ki işgalin,insanlık dramı hiçbir şekilde savunulamaz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.