Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Yani DNA nin olusmasi kombinasyonlarin coklugudur...

Bu ne kadar yüzeysel bir cevap böyle..

İçine girermisin şunun..

İçerisinde eksiksiz ve mükammel bir dizilim bulunduran ve gelecekteki göz kulak saç tırnak ciğer kalp vs nin nasıl ve ne şekil olacağı bilgisini barındıran şey nasıl böyle basitce izah edilebilir..

Birde şunu unutma her DNA birbirinden farklıdır..

Somut ve bilimsel cevaplar vereceğinizi umarak bekliyorum..

Saygılar..

• Cevaplar 343
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Bu ne kadar yüzeysel bir cevap böyle..

İçine girermisin şunun..

İçerisinde eksiksiz ve mükammel bir dizilim bulunduran ve gelecekteki göz kulak saç tırnak ciğer kalp vs nin nasıl ve ne şekil olacağı bilgisini barındıran şey nasıl böyle basitce izah edilebilir..

Birde şunu unutma her DNA birbirinden farklıdır..

Somut ve bilimsel cevaplar vereceğinizi umarak bekliyorum..

Saygılar..

B) Tasarımdan başka yol yok!

Gönderi tarihi:
Tamam kabul ettim anlatamadim ozaman sizi gorelim ama bakiyorum ki iyi kaciyorsunuz sorumdan!!!

Önce şu işi pekiştirelim, senin soruya cevap vereceğim o kolay..

Şimdi;

Kabul ettim diyorsun kabul ettiğin şey anlatamadığın mı, yoksa DNA nın kendiliğinden oluşamayacağı mı..?

Gönderi tarihi:
Sizin niyetiniz belli anlatamiycaginiz seyi dondurup dolastiriyorsunuz!!!!

Sizle bir anlasma yaptigimizi saniyordum

ve simdi sira sizde!!!!

Sizde baslayin bende siram gelince cevap veririm sorulariniza!!!

Sorduğun sorular anlatamayacağım konular değil..

Zaten benlik sorular..

Ama önce sen anlatacaksın..

Sana küçük bir soru sordum..

DNA kendiliğinden mi oluşmuştur..

Cevapla bende cevaplıcam..

Gönderi tarihi:

Bu kadar ******** içinde kendimi ..... hissetmeye başladım. Biri beni aydınlatsın da bakarsınız ben de müslüman olurum(!)

1) Allah var mıdır? varsa nerdedir, niye görünmüyor?

2) Bazılarınız diyorsunuz ki "Allah hem her yerdedir hemde hiçbir yerde değildir" Bu çelişkinin açıklamasını istiyorum.

GÖRMEDİGİMİZ HALDE NASIL İNANIRIZ

Malumdur ki bir şeyin varlığını bilmek ayrı mahiyetini bilmek ayrıdır Kainatın içinde çok unsurlar vardır ki

Aklımızla onların varlıklarını bildiğimiz halde,mahiyetlerini bilemeyiz Mesela,ruh,akıl,hayal,yercekimi kanunu,elektrik,his,şefkat gibi bir çok şeyin varlığını bildiğimiz halde mahiyetlerini bilememekteyiz eser,

ustasını idrak edemez kaidesince,bizim aklımızda,onu yaratan Zatın mahiyetini hakikatını anlayamaz.Çünkü akıl,Halik'ın mahlükudur her mahlük gibi aklın da bir sınırı vardır sınırlı gücü olan mahlük,Canab-ı Hakkın

kudsi mahiyetini idrak,edemez anlayamaz.Her kıyasında ve tahmininde hata eder,yanlışa sapar.

Canab-ı Hakkın bütün sıfatları nihayetsizdir.,mutlaktır,ezeli ve ebedidir.Akıl ise sınırlıdır,kayıtlıdır belli intikal

kapatisesi vardır bunun içindir ki sınırlı olan sınırsız olanı;mahdut olan nihayetsiz olanı,başlangıcı ve sonu

olan,ezeli ve ebedi olanı kavrayamaz,anlayamaz,bilemez

Ceenab-ı Hakkın misli,benzeri zıddı olmadığı için,akıl ona ulaşamaz onu tahmin edemez.Çünkü Allah-ü Teala

kainat cinsinden değildir ki, biz onu kainat içindekilerine kıyas edelim.Onun için mahiyeti, bizim idrak edeceğimiz veya tahmin edeceğimiz hiçbir mahiyete benzemez.Bizler tahmin ve yorumlarımızı,bildiklerimizle

,duyduklarımızla ile hayal gücümüzle yaparız. Bu yüzden mahluk (yaratılmış) olan kendi kabiliyetimizle,Halık

olan(yaratan)Cenab-ı Hakkın mahiyetini, ne durumda olduğunu veya neye benzediğini bilemeyiz

Görülmeme konusuna gelince;bilindiği gibi varlık alemi,beş duyu ile bilinenden ibaret değildir.insan,

Gözleriyle maddi ve cismani varlıkları görür. dili tatları,kulagı sesleri hisseder.

görmediğime inanmam,demek aklın vazifesini göze yüklemek demektir.Çünkü görülmemek,olmamaya delil

olmaz.Bu alemde görebileceğimiz bir kısım hususları, gözle göremediğimizden dolayı inkar edemeyiz.

Bunun için beş duyumuzun vazifelerini, kendi alanlarında kullanmak lazımdır.Kulağımızı görme işinde

kullanamadığımız gibi,gözümüzü deidrak etmek, ihata etmek,anlamak işinde kullanamayız. Bu işi akıl yapar

.Mesela,bir annenin çocuğuyla alakadar olduğunu gözle gördüğümüz halde, sevgisini ve şefkatini göremeyiz.

Onun akıl ile hissederiz. Bir muhteşem yapıyı gözümüzle görebiliriz ama onun harika sanatını ancak aklımızla

ortaya koya biliriz.

Cenab-ı Hakkın görülmemesi, zıddının olmamasındandır birşeyin görülüp anlaşılması için, zıdının olması

gerekir hatta en şiddetli parlaklığı sırasında güneşin dahi görülmesi mümkün olmamaktadır.

Bediüzzam Hazretlerinin bu mevzuda çok güzel bir sözü vardır: her şeyi maddede arayanların akılları

gözlerindedir.Göz ise maneviyatta kördür.

Gönderi tarihi:

Bu kadar ******** içinde kendimi ..... hissetmeye başladım. Biri beni aydınlatsın da bakarsınız ben de müslüman olurum(!)

2) Bazılarınız diyorsunuz ki "Allah hem her yerdedir hemde hiçbir yerde değildir" Bu çelişkinin açıklamasını istiyorum.

Bir çok konuda olduğu gibi, müslümanlar bu konudada kurana ters bir inaç içindedirler.Bu nasıl bir inançtır anlamak mümkün değil.Hem kurana inandığını söyle hemde bu konuda kurana ters düşün ve allahın mekanı yoktur de!!!

Kurana göre allah göktedir, bunun lamı cimi yoktur.

67/16- Gökte olanın sizi yere geçirmeyeceğinden emin misiniz? Bir bakmışsınız ki, o (yeryüzü) sallanıp-çalkalanmaktadır.

67/17- Yoksa gökte olanın üzerinize 'taş yağdıran (fırtınalı) bir rüzgar' göndermeyeceğinden emin misiniz? Siz o takdirde Benim uyarmam nasılmış bilip-öğreneceksiniz.

Eğer daha çok kızdırırlarsa bulutlar arasından meleklerle çıkar gelirim diye tehdit bile ediyor

Bakara 209. Size bunca deliller geldikten sonra yine kayarsanız, iyi bilin ki, Allah çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.

Bakara 210.ALLAH'ın ve meleklerin yoğun bulutlar arasından kendilerine gelmesini mi bekliyorlar? O zaman her şey biterdi ve her şey ALLAH'a döndürülürdü.

Gönderi tarihi:
Sizin sorunuz en az tanri nasil olusmustur sorusuyla ayni....

Hic bir sey baska bir etki olmadan olusamaz....

Mesela tanri nasil insan etkisiyle olustuysa

Benim sorum bence arda kayniycak

goruluyorki,,,,

İslam dinini diğer akımlarla karıştırmayın..

Siz nekleyen soruma cevap verirmisiniz lütfen..

Bakın din falan yok işin içinde, gayet bilimsel..

Cevabınızı bekliyorum..

Ama bana diyin ki bilim burada tıkanmıştır, tamam dicem..

Ve ne zaman bilimsellik derseniz, orada sorulara başlıcam..

Bir haftayı geçti, DNA oluşumu hakkında bir açıklama yapadınız..

Ama bir hafta değil, bir yıl beklerim..

Yeterki açıklayabilesiniz..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

İslam dinini diğer akımlarla karıştırmayın..

Siz nekleyen soruma cevap verirmisiniz lütfen..

Bakın din falan yok işin içinde, gayet bilimsel..

Cevabınızı bekliyorum..

Ama bana diyin ki bilim burada tıkanmıştır, tamam dicem..

Ve ne zaman bilimsellik derseniz, orada sorulara başlıcam..

Bir haftayı geçti, DNA oluşumu hakkında bir açıklama yapadınız..

Ama bir hafta değil, bir yıl beklerim..

Yeterki açıklayabilesiniz..

Saygılar..

Sayın kralx,

Ben bu başlık altında daha önce yazmadım, maydonoz oluyorsam, şimdiden özür dilerim.

Başka bir başlık altında yazmıştım, tekrar olucak ama, senin soruna cevap olur sanırsam.

Bilim maddenin, evrenin, hayatın işleyiş kurallarını çözer ve bu kuralları teknoloji adı altında insanlığın/mevcudatın hizmetine sunar. Ancak Bilim "işleyiş kurallarının" neden mevcut halinde olduğunu henüz bulamamıştır.

Yani şu ana kadar belirlenen veya henüz belirlenemeyen bilimsel kuralların varlığını bilim tespit edebiliyor, ama bu kuralların nasıl ortaya çıktığını henüz açıklayamıyor. DNA'nın yapısını çözebiliyor, ama DNA'nın neden "mevcut yapısında" olduğunu, neden/nasıl o yapıya kavuştuğunu henüz açıklayamıyor. Bilim, henüz açıklama getiremediği şeyler konusunda sonuca varıp "bu Tanrı'nın işi demiyor", étanrının işi değildir" de demiyor, sadece şunu söylüyor: Henüz bilmiyoruz. Bilmediğimiz için de araştırmaya devam ediyoruz. Bilmediğimiz şeyler hakkında sadece tahmin yürütürüz, mevcut bilgilerle pararlelik kurarak teori ileri süreriz, veya varsayımlarımızı doğru kabul edip, inanırız. Ama tahmin, teorileri ve inaçların, ispatlanmadıkça, kensin doğru olarak adlandırılamacağını da biliriz..

DNA'nın yapısını biliyoruz, ama nasıl oluştuğunu, neden mevcut yapısında olduğunu henüz bilmiyoruz. Elimizde tek bir seçenek var şimdilik: Varsayım. Tanrı'nın varsayılması. Bu varsayıma dayalı olarak da, DNA'yı tanrının yaratmış olabileceğine ilişkin bir inanç/teorem var. Bilim de bu teoremin neticesini (doğru mu yoksa yanlış mı) bilmek için çabalıyor.

Saygılar, sevgiler.

Gönderi tarihi:
Bilim maddenin, evrenin, hayatın işleyiş kurallarını çözer ve bu kuralları teknoloji adı altında insanlığın/mevcudatın hizmetine sunar. Ancak Bilim "işleyiş kurallarının" neden mevcut halinde olduğunu henüz bulamamıştır.

Teşekkür ederim sayın BrainSlapper, bana lazım olan şey bu sözdü..

Yani bazı arkadaşlarımız bilim maddenin nasılını ve nedenini "kesinlikle açıklar" gibi sözlerinin yanlış olduğunu sorgulayarak söylemeye çalışıyordum..

O halde henüz bulunamamış şeyleri bulunmuş gibi göstermemek lazım dimi..

Tekrar teşekkür ederim..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

O halde henüz bulunamamış şeyleri bulunmuş gibi göstermemek lazım dimi..

Tabi ki.

tekrarlayacak olursak:

Bilmediğimiz şeyler hakkında sadece tahmin yürütürüz, mevcut bilgilerle pararlelik kurarak teori ileri süreriz, veya varsayımlarımızı doğru kabul edip, inanırız. Ama tahmin, teori ve inaçlar, ispatlanmadıkça, kensin doğru olarak nitelendirilemez.. Kesin doğru oldukları henüz ispatlanmamış olduğu için de, başkalarını bu teori, tahmin ve inançları kabul etmeye zorlayaymayız.

Gerçi ispatlanmış şeyleri kabul etmeleri için de kimse zorlanamaz, ancak böyle yapmakla, gerçekleri kabul etmeuyenler kendileri zarar görürler.

Saygılar, selamlar.

Gönderi tarihi:
Bilmediğimiz şeyler hakkında sadece tahmin yürütürüz, mevcut bilgilerle pararlelik kurarak teori ileri süreriz, veya varsayımlarımızı doğru kabul edip, inanırız. Ama tahmin, teori ve inaçlar, ispatlanmadıkça, kensin doğru olarak nitelendirilemez.. Kesin doğru oldukları henüz ispatlanmamış olduğu için de, başkalarını bu teori, tahmin ve inançları kabul etmeye zorlayaymayız.

Bu durumda kimse bilim varoluşu açıkladı, ıspat etti demesinler ve bu sözlerinede evrimi delil göstermesinler değilmi BrainSalapper..

Katkıların için çok teşekkürler..:)

Saygılar..

Gönderi tarihi:

akıl ve mantık, düşünce olmadan işlemez değilmi?

teoriyi üretende akıldır yani düşünce.

varsayar ve bilimde varsayılanı inceler deneyler, ispatlar.

ama bilim bazen sonuç alamaz.

buda o günün şartları için bağlayıcıdır.

zaman ve şartlar değişir kanıtlanamazlar kanıtlanır.

dolayısıyla günün şartlarında mistik gelen, akıl almaz gelen, kanıtlanamaz gelenler varsayımlar doğrultusunda ilerler. dünün mistikleri bugünün bilimselleri olabiliyor.

dünya döner diyen adamları engizisyon mahkemelerinde yargılayan batı bugün bunu bilimsel kabul görmüştür.

yarın neleri kabul edeceğini yine zaman ve insan gösterecek.

selametle

Gönderi tarihi:

Bu durumda kimse bilim varoluşu açıkladı, ıspat etti demesinler ve bu sözlerinede evrimi delil göstermesinler değilmi BrainSalapper..

Katkıların için çok teşekkürler..:)

Saygılar..

+1

ek olarak da evrim apaçık bir gerçektir. nasıl olur da hala inkar edilir de demesinler

Gönderi tarihi:
Sayin kral sizden kacan filan yok ulke disinda tatildeydim simdi yine yerime gectim sonucta sorumlulukleri olan biriyim aramizdaki farklari bilelim!!!

dNA NIN OLUSUMUNU ANLATTIM

aNCAK sizin duymak istediginizi ben bilmiyorum dedim....Ben size bildigim kadar anlattim...Ve sizden cevap bekledigimi soledim...

Benim tikandigim yeri siz dinle doldurun lutfen dinliyorum sizi!!!

Ben bilim bilmiyor diyemem cunku daha ilersini bilmeyen La bohéme bilim sinirsizdir....Dinliyorum sizi.....

Saygilarimla......

Senin için kaçtı demedim..

Cevap bekliyorum dedim..

Eğer evrime inanıyorsan, biliyorsunki inanıyorsun..

Çünkü bizim inancımıza sizler dogma diyorsunuz..

O halde bende diyorumki madem sizin inancınız bilgiye dayalı ve bilimsel buyrun diyorum..

Bunu polemik konusu yapmana şaşırdım..

Madem evrime olan inancınız dogma değilse, o halde DNA gerçeğini açıklayın..

Açıklayınki size hak vereyim..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

İlk önce sana 1sorunun cevabını vereyim.Ama açıklıyarak değil seninde bildiğin bişi bu.Bunu sana yöneltecem sorularda bulacaksın.Eğer kabul edersen.

Gönderi tarihi:

İlk önce sana 1sorunun cevabını vereyim.Ama açıklıyarak değil seninde bildiğin bişi bu.Bunu sana yöneltecem sorularda bulacaksın.Eğer kabul edersen.

Bence sen doğrudan açıkla.

"Çaydanlık varsa, çaydanlığı yapan da" vardır elbet. Evren varsa, evrenin de bir yapıcısı vardır klasiğine başvurma.

Çaydanlık varsa, ustası da vardır" demekle, "evren varsa bir yarartıcısı da vardır" demek aynı şey demek değildir. Çünkü, gider çaydanlığı yapan adamı bulabilirsin, dokunabilirsin, el sıkışabilirsin, hatta ensesine şaplak bile atabilirsin :lol: . İspat edersin yani.

Evreni Allah yarattı deyip, gidip Allah'la tokalaşamazsın. İspat edemezsin.

Elektriği, Aklını, sevgiyi, üzüntüyü, şehveti görüyormusun sorularına da başvurma, hepsi maddeden kaynaklanan, beş duyu kapsamında olan olgulardır.

Sen doğrudan açıklamayı dene.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

"Çaydanlık varsa, çaydanlığı yapan da" vardır elbet. Evren varsa, evrenin de bir yapıcısı vardır klasiğine başvurma.

Çaydanlık varsa, ustası da vardır" demekle, "evren varsa bir yarartıcısı da vardır" demek aynı şey demek değildir. Çünkü, gider çaydanlığı yapan adamı bulabilirsin, dokunabilirsin, el sıkışabilirsin, hatta ensesine şaplak bile atabilirsin :lol: . İspat edersin yani.

Evreni Allah yarattı deyip, gidip Allah'la tokalaşamazsın. İspat edemezsin.

bak ne güzel kıyaslamışsın akıl aynı şeyi düşünüyor değilmi. :) çaydanlığın ustası var ama koskoca evren tesadüf eseridir demek ve buna gönül vermek biraz havanda su dövmek oluyor. bana kendiliğinden oluşan bir şey söylermisin arkadaşım. kendi haliyle ortaya çıkmış bir madde. kendi kendine tesadüfen bir araya gelmiş atom parçaları ve oluşturdukları bir bütün örneği ver?

selametle

Gönderi tarihi:

bak ne güzel kıyaslamışsın akıl aynı şeyi düşünüyor değilmi. :) çaydanlığın ustası var ama koskoca evren tesadüf eseridir demek ve buna gönül vermek biraz havanda su dövmek oluyor. bana kendiliğinden oluşan bir şey söylermisin arkadaşım. kendi haliyle ortaya çıkmış bir madde. kendi kendine tesadüfen bir araya gelmiş atom parçaları ve oluşturdukları bir bütün örneği ver?

Nur camisasının klasik şartlandırma örneği olduğu için, herkes bilir, yoksa akıl aynı şeyi düşünmüyor.

Ben ne diyorum, sürekli? Okuyormusun benim yazılarımı?

Evren varsa, yaratıcısı da var demek sadece bir TAHMİNDİR, AKIL YÜRÜTMEDİR, GERÇEK DEĞİLDİR.

Evren varsa, bu tesadüfen olmuştur demek de sadece bir TAHMİNDİR, AKIL YÜRÜTMEDİR, GERÇEK DEĞİLDİR.

Her iki iddia da ispatlanmadıkça, gerçek değildir.

Her ikisi de ispatlanmamış, tahmin/inanç/teoridir.

Anlayabiliyormusun ne yazdığımı?

"Çaydanlık varsa ustası da vardır", o zaman "evren varsa onu yaratan bir Allah da vardır" sonucuna varamazsın.

Bak senin örneğinden yola çıkılarak verilebilecek şu örnek hem daha mantıklı, hem de senin dininin öbür dünya ile bu dünyaya atfettiği önem ile de çok uyumlu:

Teori/İddia: "Çaydanlık varsa ustası da vardır", o zaman "evren varsa onu yaratan bir şeytan da vardır. Zira bu dünya geçicidir, Allah'ın sonsuz hayat vaadi karşısında "dünya hayatı" sahtedir. Bu nedenle bu sahte/geçici/yalan dünyayı ancak Şeytan yaratmış olabilirr. Gerçek hayat Allah'ın vaadettiği Ahiret hayatıdır. Şeytan'ın yarattığı dünya hayatına kananlar cehenneme gidecektir. Şeytan'ın yarattığı dünya hayatına inanmayıp, aAllah'a inananlar da, cennete gideceklerdir ."

1. Evren varsa, onun yaratıcısı olan bir Allah vardır demekle

2. Evren varsa, onun yaratıcısı olan bir Şeytan vardır demek.

aynı şeydir, ikisi de ispatlanamaz.

Üstelik, dünyayı şeytan'ın yarattığını iddia etmek, dinlerin dünya hayatını geçici/yalan/kısa gören anlayışına daha uygundur.

Şimdi kendi dini inanışına göre cevap ver:

Şeytan'ın yarattığı mı geçici/yalan/göz boyayıcıdır, yoksa Allah'ın yarrattığı mı? Evet veya hayır?

Şeytan'ın vaadleri mi geçici ve aldatıcıdır, Allah'ın vaadleri mi? Evet veya hayır?

Dünya mı geçicidir, Ahiret hayatı mı? Evet veya hayır?

Şimdi söyle bakalım geçici/yalan olanı kim yaratmıştır? :devil:

Şu Said Nursi'nin kendini alleme sanarak verdiği örnekle Allah'ın varlığını kanıtlamaya çalışmayın, ne olur, kendi iyiliğiniz için.

Ulu Manitu,

Said Nursi'nin aklından gidip, "Herşeyin bir ustası var" iddiasını Allah'ın varlığının kanıtı sanan daha kaç kişiyi ****** edeceksin?

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Nur camisasının klasik şartlandırma örneği olduğu için, herkes bilir, yoksa akıl aynı şeyi düşünmüyor.

Ben ne diyorum, sürekli? Okuyormusun benim yazılarımı?

Evren varsa, yaratıcısı da var demek sadece bir TAHMİNDİR, AKIL YÜRÜTMEDİR, GERÇEK DEĞİLDİR.

Evren varsa, bu tesadüfen olmuştur demek de sadece bir TAHMİNDİR, AKIL YÜRÜTMEDİR, GERÇEK DEĞİLDİR.

Her iki iddia da ispatlanmadıkça, gerçek değildir.

Her ikisi de ispatlanmamış, tahmin/inanç/teoridir.

Anlayabiliyormusun ne yazdığımı?

"Çaydanlık varsa ustası da vardır", o zaman "evren varsa onu yaratan bir Allah da vardır" sonucuna varamazsın.

Bak senin örneğinden yola çıkılarak verilebilecek şu örnek hem daha mantıklı, hem de senin dininin öbür dünya ile bu dünyaya atfettiği önem ile de çok uyumlu:

Teori/İddia: "Çaydanlık varsa ustası da vardır", o zaman "evren varsa onu yaratan bir şeytan da vardır. Zira bu dünya geçicidir, Allah'ın sonsuz hayat vaadi karşısında "dünya hayatı" sahtedir. Bu nedenle bu sahte/geçici/yalan dünyayı ancak Şeytan yaratmış olabilirr. Gerçek hayat Allah'ın vaadettiği Ahiret hayatıdır. Şeytan'ın yarattığı dünya hayatına kananlar cehenneme gidecektir. Şeytan'ın yarattığı dünya hayatına inanmayıp, aAllah'a inananlar da, cennete gideceklerdir ."

1. Evren varsa, onun yaratıcısı olan bir Allah vardır demekle

2. Evren varsa, onun yaratıcısı olan bir Şeytan vardır demek.

aynı şeydir, ikisi de ispatlanamaz.

Üstelik, dünyayı şeytan'ın yarattığını iddia etmek, dinlerin dünya hayatını geçici/yalan/kısa gören anlayışına daha uygundur.

Şimdi kendi dini inanışına göre cevap ver:

Şeytan'ın yarattığı mı geçici/yalan/göz boyayıcıdır, yoksa Allah'ın yarrattığı mı? Evet veya hayır?

Şeytan'ın vaadleri mi geçici ve aldatıcıdır, Allah'ın vaadleri mi? Evet veya hayır?

Dünya mı geçicidir, Ahiret hayatı mı? Evet veya hayır?

Şimdi söyle bakalım geçici/yalan olanı kim yaratmıştır? :devil:

Şu Said Nursi'nin kendini alleme sanarak verdiği örnekle Allah'ın varlığını kanıtlamaya çalışmayın, ne olur, kendi iyiliğiniz için.

Ulu Manitu,

Said Nursi'nin aklından gidip, "Herşeyin bir ustası var" iddiasını Allah'ın varlığının kanıtı sanan daha kaç kişiyi ****** edeceksin?

Saygılar.

İnşallah size açıklayabilirim.Ben Allaha inan biriyim ve var olduğunu kanatayımdayım..kainatan yaratan Allahı bu evren içinde bir varlıkmı sandın görünsün.Allah neden görünmüyor.Size söyleyeyim.Allahın gücünü düşündüğümüzde dehşete düşüyoruz.ya o güce sahib olanı görsek ne olruz..''Hiçbir canlı çıplak gözle Allahı göremez.'Galiba siz düşünmüyorsuz.Size bir örnek bir saç telinde bulunan dna yeryüzünde yazılı eserlerin milyon katı bilgi içerir.Kalkıp ya Kuran'ı kerim demeyin.Çünkü o Allahın sözleridir.O Allah tarafında indirildi. Yeryüzünde yazılan bir eser değil.''Yeryüzündeki Ağaçlar Kalem Olsa,Denizler Okyanuslar mürekep olsa Kuranı açıklamaya Yetmez''

Burda iki sorunun cevabını aldız gelgelelim 3.soruya

"Allah hem her yerdedir hemde hiçbir yerde değildir".Allaha inan biri Allahın büyüklüğünü kabul etmiştir.Ve onun için Allah her yerdedir.Allaha inanmayan biri için allah hiç bir yerde değil.Bu 3. dediğinizi bu manaya geliyor.

Gönderi tarihi:
Sanirim sizin turkceniz yok!!!

Size cevabimi verdim ve sira sizde bana aciklama sozunuz var

Türkçe değil mi yazdıklarım..?:)

Bana DNA nın cevabını veremedin..

Yada bir cevap bulamadın..

Hatta cevap veremediğini itiraf ettin..

Hakkında bilgi sahibi olmadığın şeye inanıyorsun..

Allah nasıl yarattı konusuna gelince..

İlmi detaylarını bilmemekle birlikte, bu konuda bildiğim tek şey, ilk insanın topraktan yaratıldığıdır..

Artık safha safha nasıl yaratıldı, oradaki ilim neydi bilmiyorum..

Ama imanım budur bana istediğini diyebilirsin, artık dogmacımı dersin ne dersin bilmiyorum.

Sende evrimi açıklayamadın ama evrime inanıyorsun..

Benim durumumla senin durumun arasında hiç bir fark yok..

İkimizde nasılını açıklayamadığımız birşeylere inanıyoruz..

Bu durumda bilimselcilği kimse tekeline almaması lazım dimi..:)

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Türkçe değil mi yazdıklarım..?:)

Bana DNA nın cevabını veremedin..

Yada bir cevap bulamadın..

Hatta cevap veremediğini itiraf ettin..

Hakkında bilgi sahibi olmadığın şeye inanıyorsun..

Allah nasıl yarattı konusuna gelince..

İlmi detaylarını bilmemekle birlikte, bu konuda bildiğim tek şey, ilk insanın topraktan yaratıldığıdır..

Artık safha safha nasıl yaratıldı, oradaki ilim neydi bilmiyorum..

Ama imanım budur bana istediğini diyebilirsin, artık dogmacımı dersin ne dersin bilmiyorum.

Sende evrimi açıklayamadın ama evrime inanıyorsun..

Saygılar..

Kral sana bişdiyebilrimiyim ama yine diyecem.Evrim teorisi bir maymunun türünün bir insan yapısındaki kemiklerine benzetmeleriyle ortaya çıkmıştır ve atalrımızın maymun olarak idaa edilmiş.Zaman maymunların evrimleşerek insan öne sürmüşler.bunuda zamana bağlı olarak oluşmuştur.Yani maymunun kemik yapısını az çok insan kemik yapısına benzendiğinden bu ortaya atılmış.Ama yapılan araştırmalarda maymun iç yapısının insanınkinle hiç bir alaka yoktur.Ve yine yapılan araştırmalarda kemik diziliminin maymunların kemik dizilimyle aynı değil sadece tek aynı fark çene yapısının çok benzeyen bir yapı olarak görülmüştür.o devirde atıkları evrim teorisine bakılınca maymunların insana benzemesinden dolayı atılmıştır.yani görünüşü olarak. EE o zaman biz fareyizde çünkü insanın iç yapısına yakın olan farenin iç yapısıdır.Ve gen yapıları insanınkine yakındır.Ama insan kemik yapısı farekine benzemiyor.Şimdi bana derler ne alaka fareyle.Alın size ilaç üretiminde yan etkisini öğremek için fareleri kulanılar.Bunun asıl nedeni farelerin iç yapısının bizimki yakın olması ve genetik yapılarının yapısının bizimkine benzemesi.Al bunu onlara de.Tutmuşlar bir evrimi alın size evrimi kabul edenler.Faremisiniz maymunmusunuz?(ALLAHIN YARATIĞI HAS VARLIKTAN DAHA HAS VARLIK YARATILAMAZ.)

Gönderi tarihi:

.............

Saygılar..

Var sayın Kral var. Hemde dağlar kadar fark var.

Yaşamımıza giren binlerce mefhum var.

Arkadaşımızın kabullendiklerinin hepsi ispatlı.

Ama seninkilerinin hepsi hayal.

Gönderi tarihi:
Arkadaşımızın kabullendiklerinin hepsi ispatlı.

O arkadaşta aynen bu iddada bulunmuştu..

Bende o halde ıspatını yazıver bir zahmet dedim..

DNA dan öteye geçemedi..

Sen anlatırmısın DNA yı sayın bilimselci..

Bana o dağlar kadar farkı detaylı bir şekilde gösterebilirmisin..?

Saygılar..

Gönderi tarihi:

O arkadaşta aynen bu iddada bulunmuştu..

Bende o halde ıspatını yazıver bir zahmet dedim..

DNA dan öteye geçemedi..

Sen anlatırmısın DNA yı sayın bilimselci..

Bana o dağlar kadar farkı detaylı bir şekilde gösterebilirmisin..?

Saygılar..

Ben sizin yazdıklarınızı hepsini okudum ama siz benim yazdıklarımı hiç okumamışsız.Şöyle bişi demiştim.

Size bir örnek bir saç telinde bulunan dna yeryüzünde yazılı eserlerin milyon katı bilgi içerir.Kalkıp ya Kuran'ı kerim demeyin.Çünkü o Allahın sözleridir.O Allah tarafında indirildi. Yeryüzünde yazılan bir eser değil.''Yeryüzündeki Ağaçlar Kalem Olsa,Denizler Okyanuslar mürekep olsa Kuranı açıklamaya Yetmez''

''ALLAHI İLMİ SONSUZDUR.''Şu aciz kullarının bilgisi bile yetmez.Neden şifresi çözünmedi diyeyim bir sitozin genin üzerinde araştıran bilim adamlar hayretler içinde kaldı.Bu kadar ufak bişinin bu kadar defasal bilgi içermesi onları hayrete düşürdü.Ama aklın çözebileceğini çözebilirler.Bu kadara diyecem.bu bilimsel olarak kanıtını öğrenmek için gidip eline dna 'yı ve tüm bilgileri çözmeye başla bakalım bu bilgiler nereye kadar aklının sınırlarını zorlasada bu bilgiler tam ulaşamasın.Dna üzerinde bulunan bu bilgilerin yeri değişmez.Değişirse döngü bozulması senin başka bir varlık elde etmene değil.İnsanın yapısını bozarak onun doğasını bozmuş olursun.Bu bir evrim değil.Artık Bu dna çözülme amacı yeni bir varlık oluşturmak değil sadece insan hastalığı üzerine engelemek için uğraşıyor artık çünkü tüm dünya bilim adamları bu bilginin çözülenmeyeceği kanatında onun için çöze bildiklerinde yararlanıp bunun insan hastalıklarını yönelmişler.Mesela doku lazım oluyor her insanın dokusu birbirine uymaz bu nedenle uyuşmazlığı var bu doku uyuşmazlığı ortadan kaldırmak için insan yapısının o kısımlarına yada böbrek vs gibi şeylere yöneldirildi.Ama evrimi teorisini kanıtlamak amacıyla üzerinde çalışan bilim adamları vardır ne zaman bu bilgiin çözünmeyeceğini anlayınca o zaman meslektaşların gibi insan ömrü uzatma çabalarına girecekler.(ALLAHIN YARATIĞI HAS VARLIKTAN DAHA HAS VARLIK YARATILAMAZ.)Küçük bir örnek;Damızlık hayvanlar üretilmesi için daha güçlü olmaları için DNA'larıyla oynadılar doğan yavrular mutasyon ürünü olup ya iki kafalı yada beş ayaklı olarak dünyaya geldiler.Yaşamlarıda 1 dakika bile sürmedi.Bu yapılan bir deney sonucudur.Araştıran bulur bunu.

Kuran'ı kerim ALLAHIN ilmi hakkında ve Kuran-ı kerimin bilime tutuğu ışığı bilimsel biçimde okumak istiyosan www.harunyahya.org de istediğin bilgiye ulaşıla bilirsin.

NOT:Verdiğim link reklam amaçlı değildir.Bugüne kadar elde ettiğim bilgi birikimimin kaynağıdır.Forum sitesi değildir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.