Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bizim adımıza özür size mi düştü ****? seçilmişer...!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Nerede yasadigimizi zannediyorsun???? Allah Allahh Avrupa kapilarini Türkiye'ye acsa parmakla sayilacak kadar insanimiz kalir ülkede. Madem Avrupalilar seviyesiz ne isiniz var orada? Adamlarin parasi tatli galiba? Para seviyeyi de unutturuyor herhalde?

Bana bunlari hangi iletiye dayanarak yaziyorsun?

• Cevaplar 386
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Nerede yasadigimizi zannediyorsun???? Allah Allahh Avrupa kapilarini Türkiye'ye acsa parmakla sayilacak kadar insanimiz kalir ülkede. Madem Avrupalilar seviyesiz ne isiniz var orada? Adamlarin parasi tatli galiba? Para seviyeyi de unutturuyor herhalde?

konuyla yazdiklarimla alakasi olmayan seviyeli vede desteklenen yaziniza cevap vereyim!

Madem Avrupalilar seviyesiz ne isiniz var orada?

Türkler zamaninda istek üzerine gelmistir buda gayet dogal bir olay medenice gelmisler bu 70.lere kadar sürmüstür onun disinda gelenler aile birlesimi sayesinde gerceklesmistir..

onun disinda ilticaci olarak gelenler bellidir daha cok uyusturucu vede haksiz kazan pesinde kosanlardir onlarda zaten kendini Türk olarak görmezler..

Adamlarin parasi tatli galiba?

Tatliligindan degil artik buranin bir parcasi oldugumuzdan herseyden önce sistemin kendisi birakmiyor..

tekrar soruyorum bu seviyeli yazilarinizi hangi iletime dayanarak yaziyorsunuz?

Gönderi tarihi:

Felaketler yaşandı;sadece Ermeniler'den değil; bu topraklarda yaşayan herkesin bir özür borcu var;sadece birbirlerine... (mogy)

Bunun yanında asıl özür borcu olanlar kendi çıkarları doğrultusunda bu halkları birbirlerine karşı kışkırtan emperyalist güçlerdir. Ne ki, özür dilemek bir yana hala bunu yapmaya devam ediyorlar.

Gönderi tarihi:

"Çok uzun yıllar sonra karşılaştığımızda da, sınıf ve okul arkadaşlarımızın dışında Ermeni arkadaşlar edindiğimizde de bu konu konuşulmadı. Çünkü konuşacak bir şey de yoktu. Konu bir şekilde açıldığında, onlar 1915’in evlerinde hiç konuşulmamış olduğunu söylerlerdi. Ama bilirlerdi.

İlkokuldan sonra beni götürüp Kayseri’ye bıraktılar. Daha doğrusu, Kayseri’den günde bir-iki sefer kalkan bir otobüsle ulaşılan bir dağ başına,Talas adındaki beldenin en tepesindeki bir yatılı okula yerleştirdiler. Sınıf ve okul arkadaşlarım arasında Ermeniler de vardı. Hatta o yıllarda Kayseri’de Türkiye’nin iki cumhurbaşkanının Turgut Özal ve Abdullah Gül- mezun olduğu lisenin hemen arkasında adı Ermeni mahallesi olan bir yerleşim merkezi de vardı. Orada yaşayan Ermeni arkadaşlarımız hafta sonu evci çıkarlardı. Arada bir biz sürekli yatılıları da evlerine götürüp konuk etmişlerdir.

Gençlik yıllarına varmadan Orta Anadolu’nun orta yerinde dört yıl okuduğum sıralarda da, Çukurova’nın orta yerinde Tarsus’ta lisede okuduğum yıllarda da Ermeni arkadaşlarım oldu. Bir gün bile 1915’i konuştuğumuzu hatırlamıyorum.

Çok uzun yıllar sonra karşılaştığımızda da, sınıf ve okul arkadaşlarımızın dışında Ermeni arkadaşlar edindiğimizde de bu konu konuşulmadı. Çünkü konuşacak bir şey de yoktu. Konu bir şekilde açıldığında, onlar 1915’in evlerinde hiç konuşulmamış olduğunu söylerlerdi.

Ama bilirlerdi.

Konuşulmadığı halde bilinirdi. Tüm Ermeniler 1915’i bilirdi. Adeta bu bilgi onların genetik kodlarına yazılmıştı. Konuşulmadığı halde bilinirdi.

Aslında biz, Türk-Müslümanlar da bilirdik. Ermeni evlerinde bile çocuklarla konuşulmadık bir şey, elbette, bizim evlerde de hiç konuşulmamıştı. Annem-babam Malatya’da tanışıp evlendikleri için, Malatya anıları konuşulduğunda arada bir “tehcir” sözcüğü, Malatya’da da Ermenilerin yaşamış olduklarına ilişkin bir şeyler zihnimin bir yerlerinde yer etmişti ama 1915 konuşulmazdı.

Tarsus’ta liseyi okuduğumuz okulun bulunduğu yerin Tarsus’un Ermeni mahallesi diye bilinen kesiminde olduğunu, kendisi de Tarsuslu olan 45 yıllık arkadaşım Oral Çalışlar’dan öğreneli ancak bir sene oldu.

Bizler, 1915’i konuşmadık. Ama tıpkı Ermeniler gibi hiç konuşmadan bilirdik 1915 diye bir şeyi. O da tıpkı Ermeniler gibi konuşulmadığı halde adeta bizim genetik kodlarımıza yazılmış olduğu için bilirdik.

Şu imza kampanyası nedeniyle patlak veren ve azgın milliyetçilikle beslenerek bir “linç kampanyası”na dönüştürülmek istenen tepkiler, “bilgisizlik”ten değil, tam tersine “bilgi”den kaynaklanıyor. Genetik kodlara yerleşik “bilgiler”den. O “bilgiler” rahatsızlık veren cinsten. Ayna tutulduğu anda, birdenbire bir öfke seli boşalıveriyor.

Bu işin bir yönü. Diğer yönü ise içtenlikli. İster Arnavut, ister Boşnak, ister Çerkes ya da Abhaz, ister Gürcü; Türk kimliği içinde ve altında buluşan Müslüman toplulukların Osmanlı döneminin son yıllarında yaşadığı büyük çileler, uğradığı büyük haksızlıklar dile getiriliyor. Bu arada, Azeri Türklerin, başta Karabağ’da başlarına gelenler, son yıllarda yaşadıkları hatırlanarak ve hatırlatılarak, “biz de yerimizden yurdumuzdan olduk, biz de zulme uğradık, bizden de onbinlerce kayıp var” tepkisi ortaya konuyor.

Doğru. Bu, bir yandan ülkemiz halkının hatırı sayılır ölçüde büyük bölümünün bilinçaltında kendisini ne derece “mazlum” ve “adaletsizliğe” uğramış hissinin

yattığını gösteriyor, bir yandan da Türkiye halkının ne ölçüde “travmatize” bir toplum olduğunu ifade ediyor.

Elbette ki, böyle bir tepki, 1915’in “vahim” ve “trajik” olduğunu kendiliğinden kabullenme anlamına da geliyor. “Ama biz de varız” diye yapılan itiraz, “bizim çilemiz de onunki kadar önemli” vurgusunu yaptığı anda, 1915’in “Büyük Felaket” olarak doğrulanması anlamını içeriyor.

Söz konusu imza kampanyası hiç hesapta olmadığı halde, bir “tarihi ve toplumsal psikanaliz”e imkân verdi. Tarih sayfaları yeniden açılmaya başlandı. Aynada

kendimize bakmaya başladık. Bu, bir çok yönüyle acı verici bir şey.

Bu gibi konuların tarihçilere bırakılamayacak cinsten olduğu da bu vesileyle anlaşılmış olmalı. Tarihçiler, aynı konuda ve hatta aynı belgede birbirlerinden çok farklı yorumlara varabilirler. Her meslek dalı için aynı durum söz konusudur. Bir hukuki konuda, hukukçuların; bir siyasi konuda siyasetçilerin mutabık kalabildiğine rastladınız mı ki, 1915 konusunda arşivler sonuna kadar açılsa ve her bir satır hece hece okunsa, tarihçiler, olayın ne olmadığı, ne olduğu konusunda mutabık kalabilsinler.

Önemli olan kendi tarihini toplumun kendisinin ve “vicdan” unsurunu devreye sokarak tartışmasıdır ki, imza kampanyasıyla olan da bu olmuştur ve gayet iyi olmuştur.

Bu tartışmada kabul edilemeyecek bir dizi tavrı da gözardı etmemek gerekiyor. TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın şu “prototip” değerlendirmesi bunlardan biri. Toptan, “Tek yanlı olarak Türkiye’yi mahkum etmeye çalışmak, Türkiye’yi yargılamadan özür dileme noktası olarak ifade edilebilecek infaza götürmek, en azından haksızlıktır. Özür bildirisini yayımlayan arkadaşlarımızın neye varmak istediklerini, hangi amacı elde etmek istediklerini anlamakta zorluk çekiyorum. Ama fevkalade yanlış bir şey olmuştur” diyor.

Birincisi “özür bildirisi yayımlayan arkadaşlarımız” yok. Her türlü sabotaj girişimine rağmen, şu yazı yazıldığı an itibarıyla, iki cümlenin altına 20 binden fazla imzayı atılmış bir “yurttaş davranışı” var. Şu iki cümleyi Toptan ve onun gibi düşünenler bir kez daha okursa, kendi değerlendirmelerinin baştan aşağı yanlış olduğunu görürler:

“1915’te Osmanlı Ermenilerinin maruz kaldığı Büyük Felaket’e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor ve onlardan özür diliyorum.”

Burada Türkiye’yi “tek yanlı mahkûm etmek” nerede bulunabilir. “Türkiye’yi yargılamadan özür dileme noktası olarak ifade edilebilecek infaza götürmek” bunun neresinde?

Bunu okuyanların, okuma ve anlama özürlü olmadığını varsaymamız gerektiğine göre, böyle bir tepki, o yukarıda ifade ettiğimiz “genetik kodlara yazılmış olan bilgi”nin harekete geçmesinden kaynaklanıyor. Sevimsiz ve sıkıntı verici olanı “inkâr refleksi” ve bunun doğal sonucu olarak söylenmeyeni, istenmeyeni çarpıtma tavrı.

İki cümlelik açıklama da zaten Türkiye adına değil, “kendi payıma” diyerek “inkârı reddediyorum” demiyor mu?

Bir de kamuoyunda adı iyi-kötü bilinen aydınların gelinen noktada artık pek ikna edici olmayan tavırları söz konusu. Bunların temel itirazı “özür diliyorum” şeklindeki iki sözcüğe. Bazıları, eğer söz konusu bildiri “Ermeni kardeşlerimin duyguları ve acılarını paylaşıyorum” diye bitse imza atacak olduklarını söylüyorlar.

Bu, geçen hafta kabul edilebilir bir tavırdı. Bir hafta içinde yaşananlar, öylesine bir “dinamik” oluşturdu ki, “özür diliyorum” sözcüklerine ilişkin yazdıkları ve söyledikleri “kmtrsşvytlmnszplmnvjz” filan gibi okunuyor ve kulağa öyle geliyor.

“Kmtrsşvytlmnszplmnvjz”den pek anlam çıkmıyor.

Anlaşılmıyor yani...

Radikal, Cengiz Candar "

Gönderi tarihi:
Bana bunlari hangi iletiye dayanarak yaziyorsun?

"Arkadasim Seviyeli tartismayi sen ögretecek degilsin ögretecek olanda forumun kurallaridir.. sadece sunu belirtteyim böyle Vatandaslik la Avrupanin göbeginde yasasaydin onlar seviyeyi gösterirlerdi seviyenin ne oldugunu.. "

Bu iletinize dayanarak yazdim. Bu iletinizde bizlere Avrupanin göbeginde yasaydiniz onlar size seviyeyi gösterirlerdi .... sözlerinize cevapti. Gene sorayim siz bizim nerede yasadigimizi zannediyorsunuz? Sadece sizmi Avrupanin göbeginde yasiyorsunuz? Sizden seviyeli yazmanizi rica ederken siz bana avrupalilardan bahsediyorsunuz ve görüyoruz konuya nasil ciddi baktiginizi.

Gönderi tarihi:
Türkiye sinirlari icersinde yasiyorsa,turist degilse,dayatma degildir,eger Türk olmayi begenmiyorsa basinin caresine bakabilir,onu kimse hem Türkiyede yasa hemde Türk vatandasi ol diye zorlamiyor.Türkiye Cumhuriyeti vatandaslarina TÜRK denir.Bir ülkenin vatandasi olmak demek o ülkenin cikarlari icin calismak demektir.Ne demekmis Türk asilli olmayan birisinden bunu istemek dayatmadir diye?

saygilarla

Sn politika, Türkiye sinirlari icerisinde yasayan herkese Türk denilmez, önce bunu iyi kavrayalim. Türkiye'de Türk'lerin disinda sayisiz baska irklardan vatandaslar yasiyor. Türkiye sinirlari icerisinde yasayan insanlara Türkiye cumhuriyeti vatandasi denilir ve bu da zaten söz konusu degil. Su an Almanya ve diger avrupa ülkelerinde bir cok Türkiyeli Almanlar ve Avrupalilar var. Onlara ne diye hitap ediyoruz? Alman? Danimarkali? Hollandali? ..... diyemi, hayir Türk kökenli Alman, Hollanda, Belcika,.....vatandasi diyoruz. Yazarken ne anlama geldiginide iyi anlarsak daha saglikli tartisiruz.

Gönderi tarihi:
konuyla yazdiklarimla alakasi olmayan seviyeli vede desteklenen yaziniza cevap vereyim!

Türkler zamaninda istek üzerine gelmistir buda gayet dogal bir olay medenice gelmisler bu 70.lere kadar sürmüstür onun disinda gelenler aile birlesimi sayesinde gerceklesmistir..

onun disinda ilticaci olarak gelenler bellidir daha cok uyusturucu vede haksiz kazan pesinde kosanlardir onlarda zaten kendini Türk olarak görmezler..

Tatliligindan degil artik buranin bir parcasi oldugumuzdan herseyden önce sistemin kendisi birakmiyor..

tekrar soruyorum bu seviyeli yazilarinizi hangi iletime dayanarak yaziyorsunuz?

Cok dogru tebitleriniz var. Avrupa'da uyusturuculuk ve kacakcilik yapanlar sadece ilticaci Türkler, hayir özür dilerim Kürtler. Ve biz Türk'ler sadece ise ve isten eve gideriz, ne uyusturuculukla ugrasiriz, ne sahtekarlik yapariz. Bu tür yalan yanlis tek tarafli tesbitleri Alman NPD si bile yapmamaistir. 1915 te olan bir felaketi bile inkar etmemizi simdi daha iyi anliyorum, cünki biz kendimizi sütten cikmisa benzetiyoruz. Biz kendimizi bunun disinda göremiyoruz bu bizim eksikligimiz.

Gönderi tarihi:
Cok dogru tebitleriniz var. Avrupa'da uyusturuculuk ve kacakcilik yapanlar sadece ilticaci Türkler, hayir özür dilerim Kürtler. Ve biz Türk'ler sadece ise ve isten eve gideriz, ne uyusturuculukla ugrasiriz, ne sahtekarlik yapariz. Bu tür yalan yanlis tek tarafli tesbitleri Alman NPD si bile yapmamaistir. 1915 te olan bir felaketi bile inkar etmemizi simdi daha iyi anliyorum, cünki biz kendimizi sütten cikmisa benzetiyoruz. Biz kendimizi bunun disinda göremiyoruz bu bizim eksikligimiz.

Bu tespitleri ben yapmiyorum istatistikler öyle söylüyor. gayet adiniz gibi biliyorsunuz Almanyada ilticaci Türk yoktur? ilticaci olabilmesi icin tek bir dayanagi vardir kürt üm demesi gerekir öylemi? yalan atsa bile onlar o kisiyi bizden daha iyi tespit ederler öyle mi..

bakin baska örnekde vereyim!

ilticaci olarak gelenler ne yaptilar sosyal daireleri dolandirmadilar mi kendilerini ayni anda üc bes yerde göstererek haksiz kazanc elde etmediler mi yillarca? yalan mi? Arkadasim daha yazilacak cok sey varda sirasi geldi mi yazariz.. yazilir?

1915 te olan bir felaketi bile inkar etmemizi simdi daha iyi anliyorum, cünki biz kendimizi sütten cikmisa benzetiyoruz.

Barzanin dedesi´de 1915.lerde Ermeni terörinle birlikte hareket ediyordu bugün mü degisecek bunuda hatirlatayim!

Gönderi tarihi:
"Arkadasim Seviyeli tartismayi sen ögretecek degilsin ögretecek olanda forumun kurallaridir.. sadece sunu belirtteyim böyle Vatandaslik la Avrupanin göbeginde yasasaydin onlar seviyeyi gösterirlerdi seviyenin ne oldugunu.. "

Bu iletinize dayanarak yazdim. Bu iletinizde bizlere Avrupanin göbeginde yasaydiniz onlar size seviyeyi gösterirlerdi .... sözlerinize cevapti. Gene sorayim siz bizim nerede yasadigimizi zannediyorsunuz? Sadece sizmi Avrupanin göbeginde yasiyorsunuz? Sizden seviyeli yazmanizi rica ederken siz bana avrupalilardan bahsediyorsunuz ve görüyoruz konuya nasil ciddi baktiginizi.

ALINTI(Efendi Türkler @ 25-12-2008, 11:35)

"Ne Mutlu Türk'üm diyene" demeyelim ne diyelim mesela? mesala ne mutlu Türküz burasi Türkiye.. mesala Almanlarin ülkelerinde yasadiklarina dedikleri gibi unutma burasi almanya sen almanyalisin sakin asla bunu unutmami diyelim..

Sonra Sizce Türk devleti adi degismelimi?

Alman'lari elestirirken onlarin yaptigi ayni hataya neden sahip cikiyorsunuz anlam veremiyorum. Illada bir sey söylemek zorundamiyiz. Türkiye cumhuriyeti sinirlari icerisinde sadece Türk'ler yasamiyorki "ne mutlu Tüküm" diyelim. Ülkemizde yasayan diger milettlerde o zaman ne mutlu suyum veya buyummu desin? Herkes kendi üst kimligini öne cikartipta birde üstüne üstelik bu üst kimligi digerine göre daha üstün tutarsa bunun neresi kardeslik olacak? Bu tip söylemler genelde irkciligi cagdistirir. Dünyanin her yerinde ayni anlama gelir. Bu tip söylemleri kullanan insanlara bakarsanin dünyada göreceksiniz hangi görüsten olduklarini.

ALINTI(Efendi Türkler @ 25-12-2008, 11:48)

"Ne Mutlu Türk'üm demeyelim oldu. onun yerine Ne Mutlu Müslümanim deriz bunu kabul edermisin?

Siz hala okumadan ve tanimadan yorum yapiyorsunuz. Seviyeli tartisirsak iyi olur, en azindan ismimin basinda "Efendi" varsa o isme layik olarak cevap vermem gerek, yani saygili ve seviyeli olmaliyim.

Burda yazmis oldugunuz cevaba cevabimdir burda Seviyeli tartismaya davet ediyorsunuz bende diyorum ki dünyanin neresinde olursa olsun yasadigi ülkeye karsi vatandasin bir vatandaslik görevi vardir etnik kökeni ne olursa olsun ülkenin öz kimligi olan adiyla oynayamaz.. vergisinle oynayamazsin kisaca can damarlariyla oynayamazsin iste bu noktada diyorum ki, beni seviyeli tartismaya davet ediyorsunuz ama? bu durusunuzu Avrupanin göbeginde sergileseniz vatandaslik görevi neymis öyle bir gösterirler ki? nasil göstericeklerini tahmin ediyorsunuz öyle mi demek istedim yukarda yazdiginiz sekilde vatandaslik olmaz!

ALINTI(Efendi Türkler @ 25-12-2008, 12:03) Geri Git Bul

Arkadasim Seviyeli tartismayi sen ögretecek degilsin ögretecek olanda forumun kurallaridir.. sadece sunu belirtteyim böyle Vatandaslik la Avrupanin göbeginde yasasaydin onlar seviyeyi gösterirlerdi seviyenin ne oldugunu..

verilen cevap

Gönderi tarihi:
Bu tespitleri ben yapmiyorum istatistikler öyle söylüyor. gayet adiniz gibi biliyorsunuz Almanyada ilticaci Türk yoktur? ilticaci olabilmesi icin tek bir dayanagi vardir kürt üm demesi gerekir öylemi? yalan atsa bile onlar o kisiyi bizden daha iyi tespit ederler öyle mi..

bakin baska örnekde vereyim!

ilticaci olarak gelenler ne yaptilar sosyal daireleri dolandirmadilar mi kendilerini ayni anda üc bes yerde göstererek haksiz kazanc elde etmediler mi yillarca? yalan mi? Arkadasim daha yazilacak cok sey varda sirasi geldi mi yazariz.. yazilir?

Barzanin dedesi´de 1915.lerde Ermeni terörinle birlikte hareket ediyordu bugün mü degisecek bunuda hatirlatayim!

1980 12 Eylül cuntasindan sonra bir cok Kürt ve diger azinliklarin yanisira bir o kadarda Türkler iltica icin Avrupa ülkelerine kacmistir ve hatta bazi MHP li ve diger sagcilar bile sadece solcu olarak iltica sanslarinin fazla olduguna inandiklari icin, onlar bile yalan söyleyerek solcu olduklarini iddaa etmislerdir. NPD de istatistiklere dayanarak yabancilar hakkinda irkciliga varan söylemlerde bulunuyorlar. Haksiz kazanc yapanlare size göre sadece ilticaci Kürtler galiba. Merkez bankasi olayinda ortaya cikti kimlerin parasi olmasina ragmen devletten sosyal yardimlar aldigi, yani sizin deyiminizle sosyal daireleri dolandirdikleri. Konuyu bu seviyeye kadar bile geitirmemiz azinliklar icin düsüncelerimizi gercekten acikca ortaya koyuyor. Biz Türkler dünyanin en temiz milletiyiz, ama ya Kürtler? iyi aciklamissiniz Kürtlerin durumunu. Kendimizi ne kadarda dev aynasinda görürmüsüz yaaa. "Devletin mali deniz yemiyen domuz" atasözü herhalde biz Türklere degilde Kürtlere ait. Ülkemizde devletin tüm kaynaklarini bosaltanlar herhalde sadece Kürtler. Türk milleti asla böyle bir haksiz kazanc yapmaz. Vatandasa oy icin kömür dagitan siyasetciler herhalde Kürt politikacilari, Türk degildir onlar. Susurluk cetesi mensuplari, avrupada yakalanip Türkiye de hapiste olan vatansever ve millietci uyusturucu mafyasi mensuplari herhalde Kürt, Türk degiller.

Gönderi tarihi:
1980 12 Eylül cuntasindan sonra bir cok Türk iltica icin Avrupa ülkelerine kacmistir ve hatta bazi MHP li ve diger sagcilar bile sadece solcu olarak iltica sanslarinin fazla olduguna inandiklari icin, onlar bile yalan söyleyerek solcu olduklarini iddaa etmislerdir. NPD de istatistiklere dayanarak yabancilar hakkinda irkciliga varan söylemlerde bulunuyorlar. haksiz kazanc yapanlare size göre sadece ilticaci Kürtler galiba. Merkez bankasi olayinda ortaya cikti kimlerin parasi olmasina ragmen devletten sosyal yardimlar aldigi. Konuyu bu seviyeye kadar bile geitirmemiz azinliklar icin düsüncelerimizi gercekten acikca ortaya koyuyor. Biz Türkler dünyanin en temiz milletiyiz, ama ya Kürtler? iyi aciklamissiniz Kürtlerin durumunu.

Arkadasim Merkez bankasi olayi gayet normal carp ma cirpma paralar yatirilmamistir! Nasil´ki iki ülkede birden emeklilik hakki varsa tabii bedavadan iki tarafda da emekli olamiyorsun!! cifte vatandaslik da hakkidir gurbetcinin cifte haklari bitmez gurbetcinin hak ki bitmez biraz daha dikkat!

Gönderi tarihi:
Arkadasim Merkez bankasi olayi gayet normal carp ma cirpma paralar yatirilmamistir! Nasil´ki iki ülkede birden emeklilik hakki varsa tabii bedavadan iki tarafda da emekli olamiyorsun!! cifte vatandaslik da hakkidir gurbetcinin cifte haklari bitmez gurbetcinin hak ki bitmez biraz daha dikkat!

Konu paranin nasil kazanildigi degil, paralar bankada faiz getirmesine ragmen, gecim kaynagim yok diyerek sosyal yardim alanlardan bahsediyoruz. Lütfen iyi okuyalim yorumlari, cevap vermeden önce.

Gönderi tarihi:
Konu paranin nasil kazanildigi degil, paralar bankada faiz getirmesine ragmen, gecim kaynagim yok diyerek sosyal yardim alanlardan bahsediyoruz. Lütfen iyi okuyalim yorumlari, cevap vermeden önce.

Sayin 'dünyahepimizin' hangi gurbetcinin birikimi yok Türkiyede.. hangi almanin ufakda olsun birikimi olmasin arkadas sosyal haklardan yararlaniyorsun issiz kaldigin zaman zaten kendinizde adim gibi biliyorsunuz eskiden yardim alirken insanlarin birikimi göz önüne alinmazdi.. ne zaman ilticacilarin dolandirma olaylari cikti bes yerde birden kendilerini gösterirek sosyal yardim alip kasalari bosalttilar.. ondan sonra hakli sosyal yardim alacaklara böyle ilginc haksiz uygulamalar basladi..fakat o dönemde alinan yardimlarda haksizlik yok sadece issizlik parasi alirken birikimlerinde neden yazilmadigi birikimi olanada para yardimi yok diye bir kanun yok? yoksa öyle bir kanun mu var söyleyin ispatlayin?

Gönderi tarihi:

1915’te Osmanlı Ermenilerinin maruz kaldığı Büyük Felaket’e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor ve onlardan özür diliyorum.”

Cengiz Candar,acaba kacinci gazetede meslek hayatini sürdürüyor?

Yazisinda,nerde Türkiye yargisiz infaz ediliyor diye ahkam keserken yukardaki ifade kendisini yalanliyor,inkar edilmesini vicdanim kabul etmiyor diyerek aynen Ermeni diasporasinin AB nin ve aramizda ki Ermeni yandaslarini desteklercesine Türkiyeyi yargisiz infaz etmektedir.Bizim adimiz cok sükür Cengiz Candar degil,olmadigi icin iddialari onun gibilerin gözüyle degerlendirmiyoruz.

Düsünün,Türkiye'yi yargisiz infaz eden Candar kendi özürcü yandaslarini korumaya aliyor ve"LINC KAMPANYASI BASLATILDI"diye milleti sucluyor.Nedense bu demokrat kesimin agzindan bu linc kampanyasi hic düsmez oldu,heralde yeni sözlüklerinde bu kelime özellikle ilk baslara kondu.

Ermenilerin evinde 1915 hic konusulmazmis ama genlerine islenmis!

Türk ve müslümanlarin da evlerinde konusulmazmis ama genlerine islenmis ama biliniyor.

Ermeni meselesi tarihcilere de birakilamazmis!Simdi anladik kaygananin kac yumurtadan yapildigini.O zaman Yahudi soykirimini yazan tarihciler haltetmistir.

Dikkat edersek ne Ermeniler nede bizim özürcüler Ermeni meselesinin tarihcilere birakilmasina karsilar,kime birakilmasi lazimmis?Cengiz Candar'a,Baskin Oran'a,Cengiz Aktar'a.Ali Bayramogluna,Mehmet Altan'a,Ahmet Altan'a,Oral Calislar'a vs vs lere.Cünkü tarihciler ayri ayri yazarmislar hep,ama yukardaki isimler ve Ermeni diasporasinin kitaplari en dogrularidir.

Yukarda isimlerini yazdiklarimindan bildiklerinden yüzde binbesyüz emin oldugum,Ermenistan'in ilk basbakani "OVANNES KACAZNUNI'nin 1923 yilinda TASNAK parti konferansina sundugu rapordan kisa bir alinti ile yazimi noktaliyorum;

"KÖTÜ KADERDEN SIKAYET ETMEK VE FELAKETLERIMIZIN SEBEPLERINI KENDI DISIMIZDA ARAMAK ACIKLI BIR DURUMDUR.BU BIZIM MILLI PSIKOLOJIMIZIN KARAKTERISTIK BIR ÖZELLIGIDIR VE TASNAKSUTYUN PARTISI DE BUNDAN KACAMAMISTIR."

Ovannes Kacaznuni'n Tasnak ve Ermeniler icin dedigi psikolojik karakteristik özellik tanimlamasi bizim özürcüler icinde gecerli olabilmelidir,cünkü ayni özelligi tasimaktadirlar,Ermeniler gibi onlarda Türkleri suclamaktadirlar.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Istanbul'daki Robert Collage'nin müdürü Dr.Cyrus Hamlin,karsisindaki Ermeni ihtilalciyi dinlerken saskinliktan gözleri fal tasi gibi acilmisti.Cok zeki ve Ingilizce'yi Ermenice kadar iyi konusan bu adam,ihtilal yöntemlerini ve hedeflerini anlatiyordu:

"Ruslar'in Anadolu'yu isgal etmeleri icin ortam hazirliyoruz."

"Bunu nasil yapacaksiiz"diye soran Hamlin'in

aldigi cevap,insana "bu kadari da olamaz..."dedirten cinstendi.

"Bütün Türkiye'deki Hincak ceteleri,Türkleri ve Kürtleri öldürmek icin firsat gözetecekler,bunlarin köylerini yakip yikacaklar,sonra da daglara cekilecekler.O zaman hirstan gözleri dönecek olan müslümanlar da ayaklanacak ve Ermeni köylerine hücüm edecekler.Bunun üzerine insanlik ve hristiyanlik uygarligi adina ayaga kalkan Avrupa kamuoyunun destegiyle Rusya harekete gecerek Anadolu'yu isgal edecek."

Ermeni ihtilalcinin dedikleri gerceklesmis ve Türk milleti katliamdan gecirilmis,önlerine aldiklari Ermeni silahli cetelerle Ruslar Anadoluyu isgale baslamislardi.

Özür kampanyasi baslatmis olanlar onlari savunanlar tamamen Ermeni isbirlikcisi adamlardir.

Tasnak komitesinin yayin organi ORIZON gazetesi 31 Ekim 1914 tarihli nüshasinda,Ermeniler Ruslarin yaninda savasmaya cagrilirken asagidaki ifadeler kullanilmisti:"Unutmayiniz,her biriniz kurulmakta olan büyük Ermenistan'in önemli kahramanlarisiniz.Carlik Rusya'nin zaferi,Ermeniler'in zaferi olacaktir."

saygilarla

Gönderi tarihi:
Türkiye sinirlari icersinde yasiyorsa,turist degilse,dayatma degildir,eger Türk olmayi begenmiyorsa basinin caresine bakabilir,onu kimse hem Türkiyede yasa hemde Türk vatandasi ol diye zorlamiyor.Türkiye Cumhuriyeti vatandaslarina TÜRK denir.Bir ülkenin vatandasi olmak demek o ülkenin cikarlari icin calismak demektir.Ne demekmis Türk asilli olmayan birisinden bunu istemek dayatmadir diye?

saygilarla

İnanmıyorum :angry: bu dayatmayı red eden başının çaresine mi baksın;siz bunu neye dayanarak yine bana dayatıyorsunuz?Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı olmak demek Türk olmak demek mi oluyor?

Ben Türk'üm demedim hiçbir zaman;çünkü Türk değilim.Komik, bu ülke de Kürt olmak istemeyene de Kürt olduğu her an hatırlatılıyorken,Türk olmadığı için de kapı gösteriliyor :excl: Çok komik,trajedinin en gülünç olduğu an!Türk asıllı değilsen,çek git kardeş yada dur dur benim istediğim Türk ol...buna sadece gülerim :excl:

Gönderi tarihi:

Ben herzaman derim;bu ülke de vatansever olmak da vatan haini olmak da çok basit.Çık,sana göre böleni öldür;evet işte vatansever...Çık,kardeşim şu hatayı yaptık de;sen misin vatan haini?

Ben bu bildiriye imza atan çoğu yazarın yazdıklarna bakıyorum,niye diye sorulara verilen cevaplarını görüyorum;çok mu zor özür dilemek yada bu özre imza atmak...bu özre tahammül etmek.

Ermeni asıllı bir yazarımız;ben de sizden özür diliyorum kardeşlerim dediği zaman ayakta alkışlayan bizler,aynı yazar özüre neden tahammül edemeyen yine bizler.

İnsaf ya!

Gönderi tarihi:
Ben herzaman derim;bu ülke de vatansever olmak da vatan haini olmak da çok basit.Çık,sana göre böleni öldür;evet işte vatansever...Çık,kardeşim şu hatayı yaptık de;sen misin vatan haini?

Ben bu bildiriye imza atan çoğu yazarın yazdıklarna bakıyorum,niye diye sorulara verilen cevaplarını görüyorum;çok mu zor özür dilemek yada bu özre imza atmak...bu özre tahammül etmek.

Ermeni asıllı bir yazarımız;ben de sizden özür diliyorum kardeşlerim dediği zaman ayakta alkışlayan bizler,aynı yazar özüre neden tahammül edemeyen yine bizler.

İnsaf ya!

Özür yapilan bir yanlisin telafisi icin dilenir,yani aslinda özür dilemek yanlis bir deyimdir,Özür zaten kelime anlamiyla hata demektir.Özür dilemek ise hata dilemek anlamina gelir Türkcede.Af dilemektir asli ve yapilan bir kötülük ve yalislik nedeniyle karsi tarafa belirtilen bir üzüntü bir pismanlik belirtisidir.

Ne olur özür dilemekle bu kadar mi zor derken heralde ya ciddi degilsiniz ya da bizlerle dalga gecmektesiniz.Özür dileme nedeni olmadan özür dilemek sizce ne anlama gelir bilmem ama bizim icin onlarin dediginin dogru kabul edilmis olmasi anlamina gelir,dogru olmayan bir seyin sirf Emenilerin gönlü olsun diye kabul edilmesi ise afedersiniz ama insanlik degil ******.

Siz bizim özür dilememizi cani gönülden isterken ayni seyi Ermeniler icin dile getirmiyor ama onlarda öldürdü diyerek sözümona onlarida suclar gibi gösteriyorsunuz kendinizi.Hele de karsi cikanlari ne zormus özür dilemek diye kati ve radikal bir konuma sokmaniz ise tamamen ilginc.

Bir Emeni,bir Rum,bir Yahudi,bir Laz kendinden bahsederken ben Türk'üm ama kökenim Yahudidir sudur budur der.kimligi Türk kimligidir ve Türk vatandasidir.Yani simdi Türk vatandasi olmakla Türk olmak kavgasimi cikiyor ortaya.Ben diyorum ki Türkiyede yasiyorsa Türktür veya Türk vatandasidir.Bu dünyanin hertarafinda böyledir.Kürt Türk olmayacagina göre sizin yaptiginiz tartismada aslinda yersiz bir tartismadir."Ne mutlu Türk'üm diyene"sözü etnik bazda söylenmis bir söz degildir,ama tabiiki sizler bunu saptirabilmek icin mümkün olan her taktige basvuracaksiniz ve dolayisiyla dayatma diyeceksiniz ki zaten diyorsunuz da.

saygilarla

yaptiginiz tartismada aslinda yersiz bir tartismadir."Ne mutlu Türk'üm diyene"sözü etnik bazda söylenmis bir söz degildir,ama tabiiki sizler bunu saptirabilmek icin mümkün olan her taktige basvuracaksiniz ve dolayisiyla dayatma diyeceksiniz ki zaten diyorsunuz da.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sayin 'dünyahepimizin' hangi gurbetcinin birikimi yok Türkiyede.. hangi almanin ufakda olsun birikimi olmasin arkadas sosyal haklardan yararlaniyorsun issiz kaldigin zaman zaten kendinizde adim gibi biliyorsunuz eskiden yardim alirken insanlarin birikimi göz önüne alinmazdi.. ne zaman ilticacilarin dolandirma olaylari cikti bes yerde birden kendilerini gösterirek sosyal yardim alip kasalari bosalttilar.. ondan sonra hakli sosyal yardim alacaklara böyle ilginc haksiz uygulamalar basladi..fakat o dönemde alinan yardimlarda haksizlik yok sadece issizlik parasi alirken birikimlerinde neden yazilmadigi birikimi olanada para yardimi yok diye bir kanun yok? yoksa öyle bir kanun mu var söyleyin ispatlayin?

Sn Efendi Türkler gercekten konulari tam olarak bilmeden yaziyorsunuz. Sizi iyi niyetli olarak tanidigim icin, bu bilgisizligin arkasinda art niyet aramiyorum. Hic bir zaman ve hic bir dönem yardim alan sahislardan insanlarin birikimi göz önüne alinmazdi diyemeyiz, cünki her zaman ayni kurallar isledi. Adi üzerinde yardim, siz herhalde issizlik parasi ile karistiriyorsunuz. O ayri bir durum, cünki issizlik pirimi ödediginiz icin issizlik parasi alirken birikimin sorulmazdi ve halada sorulmuyor. Ama adi üzerinde sosoyal yardim diyoruz ve bu yardimlar az bir miktarda birikimin disinda baska birikim afetmez ve her alan vatandas birikimim yok diye imza atiyor. Lütfen arastiralimda yazalim. Bunun disinda bu tür haksiz yardim alanlari sadece iliticacilar diye ayrim yapmayida birakalim, yakismiyor demokrat insanlara bu tip gercek disi ve kücümseyici ayrimlar. Arkadasim Alman sosyal hizmetler kanununu arastirin göreceksiniz, daha kisa yolu gidin Jobcenter dedigimiz merkezden arastirin ne kadar yanildiginizi göreceksiniz. Yillardan beri islemde olan kanunu ben size daha nasil isbatlayayimki?

Gönderi tarihi:
İnanmıyorum :angry: bu dayatmayı red eden başının çaresine mi baksın;siz bunu neye dayanarak yine bana dayatıyorsunuz?Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı olmak demek Türk olmak demek mi oluyor?

Ben Türk'üm demedim hiçbir zaman;çünkü Türk değilim.Komik, bu ülke de Kürt olmak istemeyene de Kürt olduğu her an hatırlatılıyorken,Türk olmadığı için de kapı gösteriliyor :excl: Çok komik,trajedinin en gülünç olduğu an!Türk asıllı değilsen,çek git kardeş yada dur dur benim istediğim Türk ol...buna sadece gülerim :excl:

Sn mavi bu arkadaslari anlamak mümkün degil gercekten. Islerine göre yorum yapiyorlar. Bakim mesela bir arkadasimiz Almanya'da eroin ve kacakcilikla ugrasan ve devletten haksiz yere yardim alan Türkiye kökenlileri Kürt olarak niteliyor. Onlar Türk degilmis. sanki onlarin Kürt pasaportu ve devletleri var. Hani herkes Türktü? Sn politika arkadas mesela herkesin Türk oldugunu iddaa ediyor. Artik karar versinler herkes Türkmü yoksa olaylara göremi karar verecegiz? Bu tip davranislar anlasilir gibi degil. Devamli onlar belirliyor senin, benim ve digerlerinin kim oldugunu.

Gönderi tarihi:
Sn Efendi Türkler gercekten konulari tam olarak bilmeden yaziyorsunuz. Sizi iyi niyetli olarak tanidigim icin, bu bilgisizligin arkasinda art niyet aramiyorum. Hic bir zaman ve hic bir dönem yardim alan sahislardan insanlarin birikimi göz önüne alinmazdi diyemeyiz, cünki her zaman ayni kurallar isledi. Adi üzerinde yardim, siz herhalde issizlik parasi ile karistiriyorsunuz. O ayri bir durum, cünki issizlik pirimi ödediginiz icin issizlik parasi alirken birikimin sorulmazdi ve halada sorulmuyor. Ama adi üzerinde sosoyal yardim diyoruz ve bu yardimlar az bir miktarda birikimin disinda baska birikim afetmez ve her alan vatandas birikimim yok diye imza atiyor. Lütfen arastiralimda yazalim. Bunun disinda bu tür haksiz yardim alanlari sadece iliticacilar diye ayrim yapmayida birakalim, yakismiyor demokrat insanlara bu tip gercek disi ve kücümseyici ayrimlar. Arkadasim Alman sosyal hizmetler kanununu arastirin göreceksiniz, daha kisa yolu gidin Jobcenter dedigimiz merkezden arastirin ne kadar yanildiginizi göreceksiniz. Yillardan beri islemde olan kanunu ben size daha nasil isbatlayayimki?

Ben konulari bilmeden yaziyorum siz bilerek yaziyorsunuz ortaya bir dogru cikiyor benim bilgisizligimin arkasinda arti niyet aramadiginiz icinde tesekkür..

Ben issizlik parasiyla karistirmiyorum sosyal issizlik parasi alirken yani issizlik parasi yardimi önceki dönemlerde birikimlerin göz önüne alinmiyordu bu bir.. bu dönemde birikimlerin göz önüne alinsa bile tekrar ediyorum sosyal issizlik yardimi almayacaksin diye bir kural yok! bu senin hakkin bosuna calisirken burasi icin maasindan para kesilmiyor! Sozial haklara maasin yarisi gidiyor? sosyal issizlik yardimi özünde nedir issizlik parasinin devamidir öylemi? issizlik parasi dönemi bittimi otomatikmen sosyal issizlik parasina dönüsür bir nevi issizlik parasi sosyal issizlik yardimi adi altinda devam eder. Sozialgeld(Arbeitslosenhilfe).. burdada demezler git birikimini ye evini sat parasini ye ondan sonra maasin devam eder herhalde bunu anlatmaya calismiyorsunuz?

Sonra eskiden ayri cati altinda calisan issizlik parasi kurumuyla sosyal yardim maasi veren kurum farkindaysaniz artik tek bir kurum oldular..

Belki sizin anlatmak istediginiz Arbeitslosengeld, Sozialgeld(Arbeitslosenhilfe), Sozialhilfe bu ücünü karistirmanizdan kaynaklaniyor.. sosyal yardimi aldigi halde evinde buzdolabi televizyon hatda araba ihtiyaci oldugu belirtip onun icin bu ihtiyaclarini gidermek icin para istemesi halinde! forumda doldurulan bilgiler ciddiyet kazanacaktir? bilmiyorum araba alacak kadar haklarin oldugundan haberin varmi? sonra tekrar ediyorum biliyorsunuz issizlik parasi bittimi issizlik parasi yardimi devam eder onun devamidir bunda sinir yoktur.. burda ciddiyet kazanan evde calisanlarin yani eslerin kazandigi para göz önüne alinir? evi barki birikimi degil.. ona göre ödenecek miktar belirtilir..

Sonra o senin dedigin Job center adi üzerinde kendine Job bakmak istiyenlerin yeri! konuyla alakasi yok..

Gönderi tarihi:

Özür Dilemenin Anlamsızlığı

1-'Devlet' dediğimiz soyut kelime ile ifade edilen, kamu çalışanları ile somutlaşan nesnenin en öncelikli kuruluş amacı adaleti sağlamak, insan haklarını gözetmek, güçlünün zayıf aleyhine hak ihlali yapmasını engellemek, önlemek ve gerekli tedbirleri almaktır.

2-1915’in tarihsel bağlamı içerisinde olayları ele alırsak, 1.Dünya savaşı ‘nın çıkış nedenlerinden biri olan dünyada yayılan Milliyetçilik dalgası, Rusyanın sıcak denizlere açılma ve Pan-Slavizm ile açıklanabilen yayılma politikası gereği savaş öncesi Avusturya-Macaristan ve Osmanlı İmp.’daki etnik grupların kışkırtılması ile önce Balkanlarda Yunanistan, Sırbistan ve Bulgaristan devletleri kurulmuştur. Savaş sürecinde ise Anadolu’da Ermenilerin Çarlık Rusyası tarafından kışkırtılması ile Taşnak ve Hınçak çeteleri tarafından silahsız yerli Müslüman halka ( Türk ve Kürt ) yönelik etnik temizlik amaçlı soykırıma varan saldırılar ve intikam almak isteyen gruplar olmuştur. Olayın bir iç savaşa dönüşmesini engellemek isteyen İttihat ve Terakki, ‘Tehcir Kanunu’ çıkarmış, savaş bölgesinden Ermenileri, savaş bitiminde tekrar geri dönmek üzere göç ettirmiştir.

3-Bu göç ettirme sırasında, savaş durumu nedeni ile yetersiz bir Osmanlı askeri birliği tarafından refakat edilen göç konvoyuna, intikam almak isteyen Müslüman ( Türk ve Kürt ) çeteler tarafından saldırılar yapılmış ve ölümler olmuştur. Yani, devlet, asli görevi olan güçlünün zayıf aleyhine hak ihlali yapmasını engellemeyi yapamamıştır. ( Filistin cephesine asker gönderemediği için de, o cephede zor durumda kalmıştır. )

4- Mondros Ateşkes antlaşması ile Müttefiklerin baskısı ile Damat Ferit hükümeti, Tehcir sırasındaki ihmalleri nedeniyle, Sivas eski valisi Muammer Bey, Diyarbakır eski valisi Dr. Reşid Bey, Mamuretülaziz eski valisi Sabit Bey, Musul eski valisi Memduh Bey, Divan-ı Muhasemat temsilcilerinden Macid Bey ve Boğazlayan Kaymakamı yargılanmış ve Kemal Bey haksız yere idam edilmiştir.

5- Damat Ferit hükümeti tarafından çıkarılan ‘Geri Dönüş Kararnamesi’ ile yerlerine geri dönen bir kısım Ermeniler,Anadolu'da İşgal kuvvetleriyle işbirliği yaparak yeniden etnik temizlik yapmaya devam etmişlerdir.

6-Ermenilerin, Milletleşme ( Uluslaşma ) sürecine girip ( yada batılı devletler tarafından bu sürece sokulup kullanılan ) ve bir imparatorluktan ayrılıp ayrı bir devlet kurmak istemeleri bir yere kadar anlaşılır bir şeydir. İmparatorluklar yıkılıp Ulus-Devletler kurulması tarihsel bir süreçtir ve sadece Osmanlının başına gelmemiştir. Ancak, bunu, bir bölgede etnik temizlik yapmak sureti ile gerçekleştirmeye kalkmaları kabul edilir bir şey olamaz. Bunu engellemeye çalışan ve uluslararası savaş hukuku gereği göç ettiren bir devlet suçlanamaz. Özür dileme kampanyasının çıkaranların hiçbir haklı yönü yoktur. Ha, kendi dedeleri göç ettirilenlere ve Ermeni köylerine saldıran çeteler arasında ise onu bilemem.

7-Daha önce yazılmış, böyle masum kılıflara sokulmuş bu tip bir eylem, Diaspora Ermenileri tarafından soykırımı kabulünün ilk adımı olarak değerlendir ve nitekim dış basında yankısı böyle olmuştur. ABD'de Obamanın seçilmesinin akabinde böyle bir kampanyanın açılması ise oldukça düşündürücüdür. İmza kampanyası için alınan yüksek güvenlikli internet adreslerinin oldukça pahalı olması da bu teoriyi destekler maiyettedir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.