Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Söylediklerimi hiç anlamamış veya anlamazdan gelmişsiniz. Ben anlaşabilmekten bahsetmedim, bir... Bahsettiğim birbirlerinin kullandıkları sözcükleri anlamaları. Hiç Farsça öğrenmemiş bir Kürt Farsçayı anlıyor. Çünkü aynı dil. Evet, aynı Azeri lehçesini Türklerin anlayabilmesi, çünkü her ikisinin de Türkçe olması gibi. İyi örnek vermişsiniz. Tekrar ediyorum: Kürtçe diye bir dil yoktur. Farsça kökenli ve Arapça desteklidir. İkincisi, ben gözlemimi bilimsel bir bulgu olarak sunmadım. Dilbilimsel gerçeği, kendi gözlemimle de doğruladığımı söyledim. Bu iddaalarinizi hangi bilimsel arastirmaya göre burada sunuyorsunuz? Lütfen kaynak gösterin bize. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Şunun altını hemen çizeyim...ben yaşananlarda Ermeni halkı masumdur demedim,onların da bizimde içerisinde yanlışlardan,hatalardan bahsettim. İttihatçıların ülkeyi kurtarma adına,eleştirdikleri Abdülhamit'ten çok farklı yolları denemediklerini tarih bize net anlatıyor. Hamidiye Alaylarına gelince...otoritede depremler yaşayan imparatorluğun bu durumundan faydalanan bu alayların da ne yaptığı ortada. Ben bir Kürt olarak açık açık yazıyorum...varsa bir özür;Kürtler kendinden başlamalı...tabi geçmişin özründen sorumlu olmak,bu daha gülünç Seyirci kalınmayacaktı tabi,alınan kararların en azından sonuçları ile düşünelerek uygulanması gerekirdi ki;ben tehcir kararını hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Hala İttihatçıların hangi yolu şeçmeleri gerektiğini ortaya koymadınız ve Ermeni çetelerle mücadele olarak kurulan Hamidiye Alaylarının devamı olan Aşiret Süvari Alaylarının bölgesel ( teritoryal ) kaynaklı yani ağırlıklı olarak Kürt aşiretlerden oluşmasının mantıklı olarak bir eleştirisini getirmediniz. Bu alayların Ermeni çetelerine karşı yaptığı mücadeleyi soykırım olarak gösteremezsiniz. Bu savaş esnasında uygulanabilecek bir haktır. Tehcir kanununu hiç okudunuz mu ? Göç ettirilen Ermeniler savaş bitiminde geri döndürülmek üzere düşünülmüş. Ama savaş kaybedilince bu mümkün olmamış. Üstelik, Adana yöresine dönen 200 bin Ermeni var ve bunların da döner dönmez yapmaya çalıştıkları bir etnik temizlik girişimi...Ve bu tehcir sırasındaki ihmalleri olduğu düşünülerek idam edilmiş yetkililer var ve suikasta uğramış Talat paşa ve Cemal paşa...Yani, bedel ödenmiş. Neyi savunuyorsunuz ? Tehcir sırasında çeşitli sebeplerle ölümlerin devletin sorumluluğu olması hasebiyle denetimsizlin affedilemezliğini mi ? Ne dedim ben ? Filistin, Suriye cephesi dedim, o sırada yeterli asker yok dedim. Bıraksalardı, Ermeni çeteciler sizin de atalarınızı öldürseler miydi ? Siz belki de şimdi burada olamayacaktınız. Ermeni çetecilerle mücadele edilmemesini mi savunuyorsunuz ? 30 sene önceye kadar canciğer hem Ermeni hem de Rum komşularımız vardı. Ermeniler Kanadaya, Rumlar Yunanistana göçtüler. Siz sanıyorsunuz ki ben bu insanlardan nefret ediyorum da o yüzden yaşananları 'oh olmuş' düzeyinde değerlendiriyorum. Şimdi de konuştuklarım var ve bu olayları da konuşuyoruz. Burada özür dilenecek ne bir halk ne bir devlet vardır. Bu mantıkla, herkesin birbirinden özür dilemesi gerekir. Ben mantıktan bahsediyorum siz işin insani yönünden. Tabii ki, bu olay tarihin acı bir yüzüdür. Emperyalizmin insanlığa getirdiği bir yıkımdır. Bu aydınların özür kampanyası, Diaspora Ermenileri tarafından, Soykırımın kabulünün ilk aşaması olarak algılanmış ve bu şekilde lanse edilmeye başlanmıştır. Siz de eğer, ortak vatan ve ortak çıkarlara dayanan bir Türk Milletinin içinde görüyorsanız kendinizi, bu kampanyayı çıkaranların arkasındaki niyeti sezmeniz ve buna karşı olmanız lazımdır. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Devletin penceresinden baktım,görmem gerekenleri bana yazar mısınız değerli forumdaşım! Bakın ne demişim : Sizin en başta olaylara devlet penceresinden bakmanız lazım, en başta terör yaratanları bir düşman gibi görüp devletin yanında yeralmanız lazım. Bu ne demek ? Devlet ile PKK'yı aynı görmemek demek. Olayları, PKK'nın propogandasına göre değerlendirmemek demektir. Devletin gayri nizami savaş usülleri ile PKK'lılarla mücadelesini reddetmemek demektir. Sonradan çeteleşenlere karşı olmak başka bir şeydir. Erzurum, Ardahan, Kars gibi illerdeki Kürtler gibi devlete güvenmek, sahiplenmek demektir. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Tehcir farkı 972 bin Milliyet Murat Bardakçı Talat Paşa'nın ilk kez tümüyle yayımlanan özel belgelerinde tehcir (zorunlu göç) öncesi ile sonrası Ermeni nüfusu farkı 972 bin. Murat Bardakçı 'Bunlara Osmanlı topraklarını terk edenler de dahil, hepsinin öldüğü söylenemez' dedi Gazeteci Murat Bardakçı, “Talat Paşa’nın Evrak-ı Metrûkesi” adlı yeni kitabında, 1915’te yaşanan tehcir olayıyla ilgili olarak dönemin Dahiliye Nazırı olan Talat Paşa’nın tehcir öncesi ve sonrası Ermeni nüfusundaki değişiklikleri içeren özel belgelerini ilk kez tümüyle açıkladı. Belgelere göre, 30 büyük yerleşim yerinde tehcir öncesi ve sonrası Ermeni nüfusu arasındaki fark 972 bin 246. Tehciri, “1.5 milyon Ermeninin öldürüldüğü soykırım” olarak değerlendirenlerin bulunduğunu hatırlatan Bardakçı, 972 bin 246 sayısının bu kadar kişinin hayatını kaybettiği anlamına gelmeyeceğini, farklı sebeplerden ölenlerin ve Osmanlı topraklarını terk ederek başka ülkelere göç edenlerin de bu sayıya dahil olduğunu vurguladı. Ayrıntılı olarak not tutmuş Everest Yayınları’ndan çıkan kitapta Bardakçı, 1915 olaylarına dair, Talat Paşa’nın özel arşivinden çıkan belgelere yer veriyor. Tehcirin yaşandığı dönemde Dahiliye Nazırı olan, daha sonra sadrazamlık görevi de üstlenen Talat Paşa, özel notlarında Osmanlı’nın önemli şehirlerindeki Ermeni nüfusundaki hareketliliği bütün detaylarıyla anlatıyor. Talat Paşa’nın belgesinde, 1914’teki (hicri 1330) nüfus kaydı ve tehcir sonrası nüfus karşılaştırılıyor. Belgeye göre, Ermeni nüfusu 1914’te 1 milyon 256 bin 403. Tehcir uygulanan yerler ve İstanbul’daki Ermeni nüfusun toplamı 1 milyon 112 bin 614. Tehcir sonrasında ise bu sayı 284 bin 157 olarak görülüyor. Doğu’da nüfus sıfıra inmiş Belgeye göre, Ermeni isyanlarının olduğu Doğu illerinde tehcir sonrası hiç Ermeni kalmadığı görülüyor. 125 bin 657 Ermeninin olduğu Erzurum’da, 114 bin 704 Ermeninin bulunduğu Bitlis’te, 67 bin 792 Ermeninin olduğu Van’da, 56 bin 166 Ermeninin bulunduğu Diyarbakır’da ve 70 bin 60 Ermeninin bulunduğu Elaziz’de (Elazığ) tehcir sonrası nüfus sıfıra inmiş. 37 bin 549 Ermeninin olduğu Trabzon’da da durum farklı değil. Tehcir sonrası Ermeni nüfusunda en büyük düşüşün yaşandığı vilayetlerden biri de Sivas. Belgeye göre, tehcir öncesi bölgedeki Ermeni sayısı 141 bin iken, tehcir sonrası nüfus 8 bin 97’ye düştü. Sivas’a tehcir sırasında 948 Ermeni göç etti. İzmit’te ise nüfus 56 bin 115’ten 3 bin 880’e indi. İzmit’e bu sırada göç eden Ermeni sayısı ise 142. Yine Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı Adana’da nüfus 51 bin 723’ten 12 bin 263’e düştü. Kayseri’deki 47 bin 974 olan Ermeni nüfusu da 6 bin 650’ye indi. Kayseri’ye tehcir sırasında 111 Ermeni göç etti. Talat Paşa’nın kayıtlarına göre, İstanbul’daki Ermeni nüfusu tehcirden hiç etkilenmedi. Tehcir Kanunu’nun uygulanmadığı birkaç vilayetten biri olan İstanbul’daki Ermeni nüfusu, tehcir öncesi ve sonrasında 80 bin olarak görülüyor. Ermeni nüfusundaki düşüşün en az yaşandığı Kütahya’da nüfus 4 bin 23’ten 3 bin 932’ye, İçel’de 350’den 252’ye iniyor. Bu şehirlere tehcir sırasında gelen Ermeniler nüfusu artırıyor. Ankara’da ise Ermeni nüfusu 44 bin 661’den 12 bin 766’ya düşüyor. Ayrıca 410 Ermeni başka yerleşim yerinden Ankara’ya göç ediyor. ‘Ölü sayısı vermek imkânsız’ Gazeteci Murat Bardakçı, daha önce bazı bölümlerini yayımladığı belgelere tümüyle ilk kez bu kitapta yer verdiğini belirterek şunları söyledi: "Bir kesim iddiayı 1915 yılında 1.5 milyon kişinin öldürüldüğüne kadar götürdü. Bu belgelerde görülen tehcir öncesi ve sonrasındaki nüfus sayıları arasında 972 bin 246 olarak görünen farkın tehcir sırasında bu kadar kişinin hayatını kaybettiği şeklinde yorumlanmaması gerekir. Zira bu sayıya çeşitli sebeplerden dolayı ölenlerin yanı sıra, Osmanlı topraklarını terk ederek başka memleketlere özellikle de Rusya'ya, Güney Amerika'ya ve Avrupa ülkelerine göç edenler de dahildir. Yorumun bu şekilde olmasını gerektiren önemli delillerden biri de tehcire tabi tutulan bazı kişilerin 1918 sonrasında dönmüş olmalarıdır. Dolayısıyla '1915 tehcirinde şu kadar Ermeni hayatını kaybetmiştir' şeklinde kesin bir hükmün verilmesi zor değil, imkânsızdır." Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Bakın ne demişim : Bu ne demek ? Devlet ile PKK'yı aynı görmemek demek. Olayları, PKK'nın propogandasına göre değerlendirmemek demektir. Devletin gayri nizami savaş usülleri ile PKK'lılarla mücadelesini reddetmemek demektir. Sonradan çeteleşenlere karşı olmak başka bir şeydir. Erzurum, Ardahan, Kars gibi illerdeki Kürtler gibi devlete güvenmek, sahiplenmek demektir. Şuna açıklık getirelim. Ben sürekli PKK'yı muhattab olarak almıyorum dememe rağmen bana PKK ile yanıt veren bazı forumdaşlarım. İkincisi,ben PKK'yı da silahlı mücadalesini de hiçbir şekilde meşru görmüyorum. Sadece şunu diyorum;teröre kan veren uygulanan sistemdeki hatalardır. Siz,demek istediklerimi PKK ile açıklamadığınız sürece,PKK hiçbirzaman bir devlet otoritesi ile eşdeğer olamaz. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Şuna açıklık getirelim. Ben sürekli PKK'yı muhattab olarak almıyorum dememe rağmen bana PKK ile yanıt veren bazı forumdaşlarım. İkincisi,ben PKK'yı da silahlı mücadalesini de hiçbir şekilde meşru görmüyorum. Sadece şunu diyorum;teröre kan veren uygulanan sistemdeki hatalardır. Siz,demek istediklerimi PKK ile açıklamadığınız sürece,PKK hiçbirzaman bir devlet otoritesi ile eşdeğer olamaz. Almıyorum diyorsunuz,devamlı dtp ağzıyla konuşuyorsunuz nasıl iştir anlamıyorum. Yine muhatap alma.......... allah rızasına birdefa olsun kına,yanlış yapyorlar de o zaman. Onları kınamak muhatab almak demek değildir.bizde öyle sanmayız sevgili mavi. Onca haberlerine rağmen onca söylememe rağmen birgün olsun bir defa pkk ve dtp kınayan bir başlık yazmadınız,biz soruncda ben muhatab almam deyip yine politik cevapla kaçıyorsun. Bakın hemşom inan ciddi söylüyorum sen iyi bir siyasetçi olursun.Düşün istersen. Yalan söylemeyim, Sana oy vermesemde siyasette olmanı isterim. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Almıyorum diyorsunuz,devamlı dtp ağzıyla konuşuyorsunuz nasıl iştir anlamıyorum. Yine muhatap alma.......... allah rızasına birdefa olsun kına,yanlış yapyorlar de o zaman. Onları kınamak muhatab almak demek değildir.bizde öyle sanmayız sevgili mavi. Onca haberlerine rağmen onca söylememe rağmen birgün olsun bir defa pkk ve dtp kınayan bir başlık yazmadınız,biz soruncda ben muhatab almam deyip yine politik cevapla kaçıyorsun. Bakın hemşom inan ciddi söylüyorum sen iyi bir siyasetçi olursun.Düşün istersen. Yalan söylemeyim, Sana oy vermesemde siyasette olmanı isterim. DTP,ağzıyla konuşmak mı Lütfen bana bu konuşmaları daha doğrusu o iletileri gösterin. Ben,hangi iletim de PKK,doğruyu yapıyor dedim? Lütfen,gösterin. DTP yada herhangi bir siyasi partimiz,ben hangisinin avuktalığını yaptım,ne zaman bayraklarını taşıdım? DTP,parlemantoda ve siz bundan rahatsızsınız. MHP,parlemantoda ve ben bundan rahatsızım. Bu kadar basit. Siz,nasıl PKK'nın uzantısını parlemantoda istemiyorsanız,ben de çeteleri parlemantoda görmek istemiyorum. Kaplan,lütfen başka birşey yazmadan,sadece sorularımı yanıtlayın. PKK,SİZİN İÇİN NE İFADE EDİYORSA,BENİM İÇİN DE ODUR. AÇIN BİR BAŞLIK,PKK'NIN POLİTİKASINI BERABER ELEŞTİRELİM. KİMİN İÇİN,PKK NE?BERABER GÖRELİM. Yalnız,bir farkla yazılanlar yeniden çatışacak...Siz PKK DERKEN,BEN NEDEN PKK DİYECEĞİM.Bunu dediğim için sizce ben yine söylemler ile yanıt veren olacağım. Ayrıca,siyasetten nefret ederim.Birgün meclise girecek olursam,o meclisi oradakilerin başına yıkmadan çıkmam.Eminim,sonrasında kurulacak mecliste en azından bir samimiyet dalgalanır. Tabi,siyasetten nefret etmek,onu konuşmamak değildir.Eğer o lanet olası siyasi çıkarlarda bir insan yok olacaksa,gencecik kızların başında ki örtüler çekilip alınacaksa,din diye kalkan kullanılacak bağnazlıklarda insan "gavurlaşacaksa"...işte o zaman nefret ettiğim siyaseti alır,onların duymayan,görmeyen hasta beyinlerine de çok iyi enjekte ederim. Lütfen,sorularıma cevap veriniz. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Hala İttihatçıların hangi yolu şeçmeleri gerektiğini ortaya koymadınız ve Ermeni çetelerle mücadele olarak kurulan Hamidiye Alaylarının devamı olan Aşiret Süvari Alaylarının bölgesel ( teritoryal ) kaynaklı yani ağırlıklı olarak Kürt aşiretlerden oluşmasının mantıklı olarak bir eleştirisini getirmediniz. Bu alayların Ermeni çetelerine karşı yaptığı mücadeleyi soykırım olarak gösteremezsiniz. Bu savaş esnasında uygulanabilecek bir haktır. Tehcir kanununu hiç okudunuz mu ? Göç ettirilen Ermeniler savaş bitiminde geri döndürülmek üzere düşünülmüş. Ama savaş kaybedilince bu mümkün olmamış. Üstelik, Adana yöresine dönen 200 bin Ermeni var ve bunların da döner dönmez yapmaya çalıştıkları bir etnik temizlik girişimi...Ve bu tehcir sırasındaki ihmalleri olduğu düşünülerek idam edilmiş yetkililer var ve suikasta uğramış Talat paşa ve Cemal paşa...Yani, bedel ödenmiş. Neyi savunuyorsunuz ? Tehcir sırasında çeşitli sebeplerle ölümlerin devletin sorumluluğu olması hasebiyle denetimsizlin affedilemezliğini mi ? Ne dedim ben ? Filistin, Suriye cephesi dedim, o sırada yeterli asker yok dedim. Bıraksalardı, Ermeni çeteciler sizin de atalarınızı öldürseler miydi ? Siz belki de şimdi burada olamayacaktınız. Ermeni çetecilerle mücadele edilmemesini mi savunuyorsunuz ? 30 sene önceye kadar canciğer hem Ermeni hem de Rum komşularımız vardı. Ermeniler Kanadaya, Rumlar Yunanistana göçtüler. Siz sanıyorsunuz ki ben bu insanlardan nefret ediyorum da o yüzden yaşananları 'oh olmuş' düzeyinde değerlendiriyorum. Şimdi de konuştuklarım var ve bu olayları da konuşuyoruz. Burada özür dilenecek ne bir halk ne bir devlet vardır. Bu mantıkla, herkesin birbirinden özür dilemesi gerekir. Ben mantıktan bahsediyorum siz işin insani yönünden. Tabii ki, bu olay tarihin acı bir yüzüdür. Emperyalizmin insanlığa getirdiği bir yıkımdır. Bu aydınların özür kampanyası, Diaspora Ermenileri tarafından, Soykırımın kabulünün ilk aşaması olarak algılanmış ve bu şekilde lanse edilmeye başlanmıştır. Siz de eğer, ortak vatan ve ortak çıkarlara dayanan bir Türk Milletinin içinde görüyorsanız kendinizi, bu kampanyayı çıkaranların arkasındaki niyeti sezmeniz ve buna karşı olmanız lazımdır. Peki,siz bana bu Tehcir'in neden olması gerektiğini yazın.Beni ikna edin. Tehcire alternatif bulmamı beklemeniz ne kadar da düşündürücü.Bu şekilde mi ikna olacağım.Diyeceğim kendi kendime...ya bu adamlar başka ne yapabilir di ki....Bunu kendime zırh edinirken,ateşin ortasında evinden barkından edilen insanları ve onların acılarını nasıl yok sayabilirim. Sadece onları mı yok sayamayacağım...?Diğer taraftan açlığa terkedilen Türk,Kürt,Çerkez...öldürülen tüm halkarı da yok sayamam. Şuınu kabul edelim;tariğhin kara sayfalarında yok olan bir halk değil,halklardır. Dünya savaşında,çok şey kaybettik. Yemen cephesinden Sarıkamış'a kadar çok yitirdik. Ermeniler öldürdü ama bizler de onlar kadar öldürdük. Ermeniler de bu özre imza atsaydı,gözümü kırpmadan ben de atardım imzamı.Geçmişte yapılanlardan sorumlu değilken,yarın için bunu yapardım...Ama.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Peki,siz bana bu Tehcir'in neden olması gerektiğini yazın.Beni ikna edin. Tehcire alternatif bulmamı beklemeniz ne kadar da düşündürücü.Bu şekilde mi ikna olacağım.Diyeceğim kendi kendime...ya bu adamlar başka ne yapabilir di ki....Bunu kendime zırh edinirken,ateşin ortasında evinden barkından edilen insanları ve onların acılarını nasıl yok sayabilirim. Sadece onları mı yok sayamayacağım...?Diğer taraftan açlığa terkedilen Türk,Kürt,Çerkez...öldürülen tüm halkarı da yok sayamam. Şuınu kabul edelim;tariğhin kara sayfalarında yok olan bir halk değil,halklardır. Dünya savaşında,çok şey kaybettik. Yemen cephesinden Sarıkamış'a kadar çok yitirdik. Ermeniler öldürdü ama bizler de onlar kadar öldürdük. Ermeniler de bu özre imza atsaydı,gözümü kırpmadan ben de atardım imzamı.Geçmişte yapılanlardan sorumlu değilken,yarın için bunu yapardım...Ama.... Bu tehcirin neden olmasi gerektigini eger hala soruyorsaniz,özürcülere hak vermis olmanizin nedenide kendiliginden ortaya cikmiyormu? Ne demek tehcir neden olmaliydi?Bu nasil bir soru,bu sorunun mantigi nedir?Tehcir icin eger siz yeterli neden göremediyseniz zaten sizinle bu zeminde tartismakta abesle istigaldir.Ermenileri hakli cikarabilmek icin mümkün olan her bahanenin arkasina siginmaktasiniz.kah duygu sömürüsü,kah gercekleri inkar,ve en sonunda da "Ermeniler öldürdü ama bizlerde onlar kadar öldürdük!"diyerek yine Ermeni davasini sahiplenmek.Eger siz Ermenilerin Türkleri öldürmelerini savasta ölen Ermenilerle ayni kategoride degerlendiriyorsaniz,daha neyi tartisiyoruz ki?Siz imza vermesenizde farketmiyor,sizin yazdiklarinizinda imzadan farki yok zaten. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2009 Ankara Cumhuriyet Bassavciligi,bazi aydinlar tarafindan düzenlenen"Ermenilerden Özür Dileme"kampanyasi ile ilgili olarak "TÜRK MILLETINI ALENEN ASAGILAMA"sucu kapsaminda sorusturma baslatti. Ankara'da yasayan 6 kisinin ortak dilekcesi ile,"Ermenilerden Özür Dileme"kampanyasini organize edenler ve bildiriye imza atanlarin,TCK.nin 301.maddesinde düzenlenen "Türk milletini alenen asagilama" sucu kapsaminda cezalandirilmalari istemiyle suc duyurusunda bulundu.Suc duyurusu,dilekcesini isleme koyan Ankara Cumhuriyet Bassavciligi bu kampnyayi baslatanlar ve imza atanlar hakkinda sorusturma baslatti. Vatandaslarin bu hassasiyetleri gurur vericidir.Sorusturma eger bagimsiz olarak yürütülürse bu imza kampanyasini baslatanlarin cezalandirilmalari büyük bir ihitmaldir.Ama eger bu sorusturmaya.Ermeni konferansina, hakkinda yapilamaz karari veren mahkemeye müdahale eden Erdogan veya adamlari müdahale etmezlerse sasarim.Bekleyelim görelim. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2009 Bu tehcirin neden olmasi gerektigini eger hala soruyorsaniz,özürcülere hak vermis olmanizin nedenide kendiliginden ortaya cikmiyormu? Ne demek tehcir neden olmaliydi?Bu nasil bir soru,bu sorunun mantigi nedir?Tehcir icin eger siz yeterli neden göremediyseniz zaten sizinle bu zeminde tartismakta abesle istigaldir.Ermenileri hakli cikarabilmek icin mümkün olan her bahanenin arkasina siginmaktasiniz.kah duygu sömürüsü,kah gercekleri inkar,ve en sonunda da "Ermeniler öldürdü ama bizlerde onlar kadar öldürdük!"diyerek yine Ermeni davasini sahiplenmek.Eger siz Ermenilerin Türkleri öldürmelerini savasta ölen Ermenilerle ayni kategoride degerlendiriyorsaniz,daha neyi tartisiyoruz ki?Siz imza vermesenizde farketmiyor,sizin yazdiklarinizinda imzadan farki yok zaten. saygilarla Bu konuda başta ne yazdıysam şimdi de aynısını yazıyorum. Bakıyorum herkes artık yazdıklarıma duygu sömürüsü diye yanıt vermeye başladı,nerede duygu sömürüsü.Anlayamıyorum sizleri,tehcir diyoruz,tehcirin sadece bir sonucu duygu sömürüsü mü oluyor? Özür dilerim,burada yazılanlar da yazan da insan.Eğer siz hala duygu sömürüsü diyecekseniz,o zaman duygularınızı kaybetmişsinizdir. Bana,tehcir olmalıydı dediniz,ben de neden diye soruyorum. Ermeni yada Türk yada Kürt...çpk mu önemli kimin öldüğü.Benim için hiçbir önemi yok.Ölen insansa noktayı koyarım. Bu arada 301 ile yargılanacak özürcüler haberini duyunca sadece güldüm.Komediye devam. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2009 Ergenekon'un senaryo olmasina gülemeyenler,özürcüler hakkinda ki sorusturmayi komedi olarak niteliyorlar,ne büyük celiski,halbuki Ergenekon da somut olan hicbir sey yok ama özür kampanyasinda alenen kücük düsürme yaftalama var,heralde bunun icin sorusturma acilmasi komedi oluyor,ne de olsa Türk milleti kücük düsürülmüstür,Kürtler degil dolayisiyla komedi denebilir! Tehcir neden olmaliydi,gibi bir soru bence ya art niyetten kaynaklanir ya da bilgisizlikten.Tehcirin neden oldugu neden olmasi gerektigi konusunda yüzlerce binlerce yazilmis kaynak var,bi parca Ermeni ve yandaslarinin kaynaklarindan uzaklasip o kaynaklari arastirirsaniz tehcirin nedenide ögrenmis olursunuz,aslinda bunu cok iyi biliyorsunuz ama özürcü dostlariniza ters düsmek isinize gelmiyor. Duygu sömürüsünü basindan beri siz "EGER ÖLEN INSANSA "diyerek yapmaktasiniz. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Ergenekon'un senaryo olmasina gülemeyenler,özürcüler hakkinda ki sorusturmayi komedi olarak niteliyorlar,ne büyük celiski,halbuki Ergenekon da somut olan hicbir sey yok ama özür kampanyasinda alenen kücük düsürme yaftalama var,heralde bunun icin sorusturma acilmasi komedi oluyor,ne de olsa Türk milleti kücük düsürülmüstür,Kürtler degil dolayisiyla komedi denebilir! Tehcir neden olmaliydi,gibi bir soru bence ya art niyetten kaynaklanir ya da bilgisizlikten.Tehcirin neden oldugu neden olmasi gerektigi konusunda yüzlerce binlerce yazilmis kaynak var,bi parca Ermeni ve yandaslarinin kaynaklarindan uzaklasip o kaynaklari arastirirsaniz tehcirin nedenide ögrenmis olursunuz,aslinda bunu cok iyi biliyorsunuz ama özürcü dostlariniza ters düsmek isinize gelmiyor. Duygu sömürüsünü basindan beri siz "EGER ÖLEN INSANSA "diyerek yapmaktasiniz. saygilarla Komedi değil mi?Düşünün,birileri çıkıp,ben şundan rahatsızım diye imza atıyor,sizde kalkıp "hakaretten" dava açıyorsunuz.Komedi değil de nedir bu.Eminim ki,beraat ile sonuçlanacak. Öte yandan,Ergenekon hakkında sadece şunu yazarım;davanın sonucunu görmeden kimseyi suçlu yada masum damgası ile yargılayamam.Yalnız,Ergenekon yada başka bir isim,hiç farketmez...bu ülke de ciddi anlamda,rahatsızlık yaratan bir zihniyet var.Yani,iddianamede yer alan suçlamalar,birey değil zihniyet olarak baktığınız da;hayal değil,gerçek. Eğer ölen insansa,yazarım.Bu kadar basit.Duygu sömürüsü değil bu.Özürcü dostalarım mı,kime,niye düşman olayım ki? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Ergenekon'un senaryo olmasina gülemeyenler,özürcüler hakkinda ki sorusturmayi komedi olarak niteliyorlar,ne büyük celiski,halbuki Ergenekon da somut olan hicbir sey yok ama özür kampanyasinda alenen kücük düsürme yaftalama var,heralde bunun icin sorusturma acilmasi komedi oluyor,ne de olsa Türk milleti kücük düsürülmüstür,Kürtler degil dolayisiyla komedi denebilir! Tehcir neden olmaliydi,gibi bir soru bence ya art niyetten kaynaklanir ya da bilgisizlikten.Tehcirin neden oldugu neden olmasi gerektigi konusunda yüzlerce binlerce yazilmis kaynak var,bi parca Ermeni ve yandaslarinin kaynaklarindan uzaklasip o kaynaklari arastirirsaniz tehcirin nedenide ögrenmis olursunuz,aslinda bunu cok iyi biliyorsunuz ama özürcü dostlariniza ters düsmek isinize gelmiyor. Duygu sömürüsünü basindan beri siz "EGER ÖLEN INSANSA "diyerek yapmaktasiniz. saygilarla Ben kendi adima özür diliyorsam bunun neresinde kücük düsürme var söylermisiniz? Buradaki anlayis, devletin red ettigi her seyi vatandasi da red etmek zorunda, aksi taktirde devlet düsmanligi oluyor. Bu iste devletimizin demokrasi ve cogulculuk anlayisi. Tek kelimeyle tahammülsüzlük ve baski rejimi uygulamak. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Komedi değil mi?Düşünün,birileri çıkıp,ben şundan rahatsızım diye imza atıyor,sizde kalkıp "hakaretten" dava açıyorsunuz.Komedi değil de nedir bu.Eminim ki,beraat ile sonuçlanacak. Öte yandan,Ergenekon hakkında sadece şunu yazarım;davanın sonucunu görmeden kimseyi suçlu yada masum damgası ile yargılayamam.Yalnız,Ergenekon yada başka bir isim,hiç farketmez...bu ülke de ciddi anlamda,rahatsızlık yaratan bir zihniyet var.Yani,iddianamede yer alan suçlamalar,birey değil zihniyet olarak baktığınız da;hayal değil,gerçek. Eğer ölen insansa,yazarım.Bu kadar basit.Duygu sömürüsü değil bu.Özürcü dostalarım mı,kime,niye düşman olayım ki? 100% beraatla sonuclanacak!!!! Amac sadece sindirmek ve kamu oyunda kötü göstermek. Hani derlerya camur at izi kalsin. Aynen o misal. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 100% beraatla sonuclanacak!!!! Amac sadece sindirmek ve kamu oyunda kötü göstermek. Hani derlerya camur at izi kalsin. Aynen o misal. Beraat kararını artık yazması benden Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Ergenekon'da Erdoğan savcı olduğunu açıklamıştı. Özür davasında da avukat olduğunu açıklar, işi bitirir! Tabii Baykal öncekinde avukatlığı üstlenmişti, burada savcılığı üstlense, diğeri gibi bu da işe yaramaz. Bence de beraat! Ha, Erdoğan'ın bölücülere son zamanlarda esip gürlemesine bakmayın, yağmaz. Seçimden sonra, Diyarbakır belediyesini kim alacaksa aldıktan sonra (hangisi alsa farketmiyor artık zaten) hava mutada döner... Zaten artık bölücülük için dağa çıkmaya pek gerek kalmayacak. Alenen, legal yapılabilen bir iş için dağa çıkmaya ne gerek var ki? "Demokrasi dediydiniz değil mi efendim? Bölme özgürlüğü de demokrasi kapsamına girer. Dünyanın tüm belli başlı demokrasilerinde bölücülük suç mu dediniz? Bırakın o yalandan demokrasileri yahu! Demokraside dünyaya biz öncülük edeceğiz!" İyisi mi vilayet sayısı kadar bölelim ki, en demokratik biz olalım dünyada? İyi fikir değil mi? Eski Yunan'daki gibi şehir devletleri olsun! Yetmesin, şehirleri de gettolara bölelim... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 DTP,parlemantoda "Parlemanto" yeni çıkan bir manto türü mü? Son çıkan en fashion manto bu olmalı. Özelliği ne? Kumaşında mı kesiminde mi? Daha uzun boylu ve seksi mi gösteriyor? Yoksa ince ve mazbut mu? Yanlış yazmış olmayasınız, "pearlmanto" olmadığına emin misiniz? İnci gibi gösteren manto anlamında olmasın? Yoksa bu, nasılsa Kürtçe yayın da serbest, oldu olacak, fırsat da bu fırsat, dili katletme operasyonu mu? Not: Hepsinin şaka olduğunu belirtmeme gerek yokmuştur ama, yine de belirtmeden edemedim. Malum, ortam gergin... Şaka, şamata gibi anlaşılabilir... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Komedi değil mi?Düşünün,birileri çıkıp,ben şundan rahatsızım diye imza atıyor,sizde kalkıp "hakaretten" dava açıyorsunuz.Komedi değil de nedir bu.Eminim ki,beraat ile sonuçlanacak. Öte yandan,Ergenekon hakkında sadece şunu yazarım;davanın sonucunu görmeden kimseyi suçlu yada masum damgası ile yargılayamam.Yalnız,Ergenekon yada başka bir isim,hiç farketmez...bu ülke de ciddi anlamda,rahatsızlık yaratan bir zihniyet var.Yani,iddianamede yer alan suçlamalar,birey değil zihniyet olarak baktığınız da;hayal değil,gerçek. Eğer ölen insansa,yazarım.Bu kadar basit.Duygu sömürüsü değil bu.Özürcü dostalarım mı,kime,niye düşman olayım ki? Ne demek yani birisi ben sundan rahatsizim diyormus,bu nasil bir aciklama böyle.Adamlar resmen Türk milletini soykirimla sucluyor ve özür kampanyasi aciyor siz hem bunu komedi yapiyorsunuz hemde adamlari savunuyorsunuz,eh bravo yani. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Cepheler belirginlesiyor,Asala ile PKK nin isbirligi etmesi sonucu,Asala sözüm ona sahneden cekilmis yerini PKK ya birakmisti.Acaba öylemiydi,bence hayir.Asala sahneden hic cekilmedi,Özür kampanyasi,bu kampanyaya destek vermek acaba Asalacilik olmuyormu.Öldürülen PKK lilarin icinde onlarca Ermeni cikmadimi,neyi inkar ediyorlar.Dün solcu derneklerde görev yapanlar Ermenileri savunuyordular yani Asalanin oldugu dönemlerde.Simdi ayni isimler ögretim üyesi olarak yine Ermenileri savunuyorlar,kime karsi Türk milletine karsi,neden savunuyorlar.Cünkü Ermenilerin toprak taleplerini hakli görüyorlarda ondan.Ayni isimlerin bölücü terör örgütünü savunmalari ile Asalacilik oynamalari acaba bir tesadüfmüdür. Özürcüleri savunmak,Türk milletini alenen asagilanmasini komedi olarak nitelemekle,Türk milletine karsi olmak ayni anlami icerir.Siz kendinizi kandirabilirsiniz ama bizleri degil. Not:Özür kampanyasi kisisel bir kampanya degildir.Türk milleti adina baslatilan bir kampanyadir.Kisisel özür,kampanya ile olmaz,kisisel olur.Cikar özür diliyorum kendi adima dersin ama imza icin ortaliga dökülmezsin kimsede sana niye özür diledin demez.Siz asla Türk milletinden yana olmadiniz olamazsiniz da.Siz Udo Steinbach'in fikirleriyle yetisiyorsunuz. saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Ben kendi adima özür diliyorsam bunun neresinde kücük düsürme var söylermisiniz? Buradaki anlayis, devletin red ettigi her seyi vatandasi da red etmek zorunda, aksi taktirde devlet düsmanligi oluyor. Bu iste devletimizin demokrasi ve cogulculuk anlayisi. Tek kelimeyle tahammülsüzlük ve baski rejimi uygulamak. Sen kendi adina özür dileyebilirsin kendi hesabina yaptigin bir iste.. Özür dilemek sucu kabul etmek demektir Bu kadar basit: Kalkip birileri koskocaman ulusu ayaklar altina alip. hukuk´da hice sayilarak korsan gösteri yapar gibi sahneye cikip özür dilemeye kalkarsa bu sucun adı ne olur? Bence bu sahislar devlete bu millete ihanetden yargilanmalidir.. Atatürk, Ermeni sorununun ´dünya kapitalistlerinin ekonomik cikarlarına göre cözülmek istedigini´ söylememis miydi? (Söylev ve Demecler , C: I, S: 233). Olay, dün oldugu gibi bugün de böyledir. Bu gercegi her okuyan mürekkep yalayan aydin bilmez mi? Dünyaca ünlü Amerikalı tarihçi Bemard Lewis'in 1993'te Fransız Le Monde gazetesine verdiği demeçte, "1915'te Osmanlı'nın yaptığı Ermeni tehciri bir soykırım değil, savaşın bir yan ürünüdür. Yaptığım tüm araştırmalardan çıkan sonuç budur" dediğinden habersizler mi?. - Justin McCarty, Stanford Shaw, Norman Stone, Andrevv Mango, Guenter Lewy gibi dünyanın en saygın tarihçilerinin İngiliz, Rus, Alman ve Türk arşivlerinde yaptıkları uzun araştırmalar sonunda "Ortada asla bir soykırım yoktur. Böyle bir dayatmayı Türklere yapmak acımasızlıktır" dediklerini bilmiyorlar mı?.. - İşgalci İngilizlerin, aralarında eski sadrazam, bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu önde gelen 143 Osmanlı aydınını zorla Malta'ya götürüp "Ermeni katliamı" suçlamasıyla sorguladığını, ancak İngiliz hâkimlerin tüm baskılara karşın bu kişileri mahkûm edemediğini de mi bilmiyorlar?.. - Ermeni çetelerinin sırf o yörede çoğunluğu oluşturabilmek maksadıyla, Türk, Kürt yüz binlerce Müslümanı, Rus ve Fransız desteğinde boğazladığından da mı haberleri yok?.. - Türkiye'nin, "Gelin sizdeki ve bizdeki arşivleri sonuna kadar açıp, birlikte inceleyelim" önerisini Ermenilerin, "Önce soykınmı kabul edin" diyerek reddettiğini de mi bilmiyorlar? Eğer, bu "aydın" arkadaşlar bunları biliniyorlarsa çok ayıp!.. Biliyor da, göz ardı edip o "özür metnine" imza atıyorlarsa hem çok daha ayıp, hem de çok yazık!.. Bana göre vatana ihanettir. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Sen kendi adina özür dileyebilirsin kendi hesabina yaptigin bir iste.. Özür dilemek sucu kabul etmek demektir Bu kadar basit: Kalkip birileri koskocaman ulusu ayaklar altina alip. hukuk´da hice sayilarak korsan gösteri yapar gibi sahneye cikip özür dilemeye kalkarsa bu sucun adı ne olur? . . . Bana göre vatana ihanettir. Sn Efendi Türkler, birakin vatana ihanetten yargilanmalarini, mahkemeye bile cikarilmadan dava düsecek, cünki hukuk demek senin veya benim kisisel siyasi görüsümüze göre degildir. Laf olsun diye , gündem degistirmek adina birileri sunu bunu mahkemeye vermek istiyor. Basit bir vukaa. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Ne demek yani birisi ben sundan rahatsizim diyormus,bu nasil bir aciklama böyle.Adamlar resmen Türk milletini soykirimla sucluyor ve özür kampanyasi aciyor siz hem bunu komedi yapiyorsunuz hemde adamlari savunuyorsunuz,eh bravo yani. saygilarla Bir atasözümüz var, kisi kendisine 40 gün deliyim derse dedli olurmus. Özür icin imza kampanyasini yapanlari "Türk milletini soykirimi yapmakla sucluyorlar" diye suclamamiz aynen deli misaline benziyor. Imza kampanyasi acanlar ve atanlar ne yazili olarak nede söözlü olarak asla Türkiye soykirimi yapmistir ve biz bundan dolayi özür diliyoruz demiyorlar. Ama nedense bazi arkadaslar söylenmiyen ve niyet edilmeyen sözlerle halaa suclamaya devam ediyorlar ve bu en azindan 40 günü gectigi icin, artik o arkadaslar otomatikmen bu söylemlerine inaniyorlar. ben size inanmaya devam edin derim, hayal kurmak yasak degil, sagligada zarar vermiyor nasil olsa. Dilin kemigide yok. Söyleyin istediginizi. Önemli olan o insanlarin yürekleri ve cesaretleri. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Komedi değil mi?Düşünün,birileri çıkıp,ben şundan rahatsızım diye imza atıyor,sizde kalkıp "hakaretten" dava açıyorsunuz.Komedi değil de nedir bu.Eminim ki,beraat ile sonuçlanacak. Bakıyorum bu gibi utanç verici olaylar çok çabuk taraf bulabiliyor. .Yani,iddianamede yer alan suçlamalar,birey değil zihniyet olarak baktığınız da;hayal değil,gerçek. Bakıyorum bu gibi çarpık/çarpıtılmış/sakat olaylar da çok çabuk taraf bulabiliyor. Neden acaba diye sormadan edemiyorum (kendime!)... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2009 Bakıyorum bu gibi utanç verici olaylar çok çabuk taraf bulabiliyor. Bakıyorum bu gibi çarpık/çarpıtılmış/sakat olaylar da çok çabuk taraf bulabiliyor. Neden acaba diye sormadan edemiyorum (kendime!)... O carpiklik hangi pencereden baktiginiza bagli. Yanlis pencereden bakarsak carpik görürüz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.