Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
büyük skandal

« : Mayıs 09, 2007, 14:02:53 »

.

.

.

?Sağlıklı bir demokrasinin temeli seçimler olduğu gibi seçimin sağlığı da seçmen kütüklerinden geçiyor. Ama görülüyor ki 2002 seçimleri öyle olmamış. Bu rakamlar iktidarın hangi yöntemle nasıl geldiğini ortaya koyan tipik bir örnektir. Şimdi ben iktidarı milleti oyalamak yerine önümüzdeki seçim için sağlıklı ve dürüst bir ortam hazırlamaya davet ediyorum...?

vatan gazetesi

Sn Dogrucudavut, skandal oldugunu sagir sultan bile biliyor artik. Birakalim hala bunu skandal oldugunu isbatlamayi. Cözüm üretelim lütfen. Nasil engellenilir, bunun cevabini arayalim. Diger taraftan bu tür skandallar sadece AKP dönemindemi yapildi zannediyorsunuz? Benzeri skandallarin yapilmayan bir dönem yokki. Yani dün sen, evelki gün Ali aga, bugün AKP ve belki yarin ben yapacagim. Neden her secmen otomatikmen oy pusulalarini posta yoluyla almiyorlar? Cokmu zor bu is? Size örnek ülkeler verdim, isterseniz tekrarlarim. Tabii gene birileri örnek verince yabanci hayrani ilan etmezse bizi. Soru cok basit. Ne istiyoruz? Skandallarmi yoksa cözümmü? Ona göre tartisirsak saglikli olacak.

Gönderi tarihi:
Sn Dogrucudavut, skandal oldugunu sagir sultan bile biliyor artik. Birakalim hala bunu skandal oldugunu isbatlamayi. Cözüm üretelim lütfen. Nasil engellenilir, bunun cevabini arayalim. Diger taraftan bu tür skandallar sadece AKP dönemindemi yapildi zannediyorsunuz? Benzeri skandallarin yapilmayan bir dönem yokki. Yani dün sen, evelki gün Ali aga, bugün AKP ve belki yarin ben yapacagim. Neden her secmen otomatikmen oy pusulalarini posta yoluyla almiyorlar? Cokmu zor bu is? Size örnek ülkeler verdim, isterseniz tekrarlarim. Tabii gene birileri örnek verince yabanci hayrani ilan etmezse bizi. Soru cok basit. Ne istiyoruz? Skandallarmi yoksa cözümmü? Ona göre tartisirsak saglikli olacak.

Sn.dünyahepimizin,

1-Türkiyedeki sistemin süper olduğunu iddia eden yok. Avrupa'daki, ABD'deki sistemleri sadece siz bilmiyorsunuz, o ülkelerde olanlardan haberimiz var, giderek te gördük, yabancı siteleri de takip ediyoruz çok şükür ama konu bu değil.

2-Buradaki tespit edilen hatanın, yeni devreye giren ortak veritabanı oluşturma amaçlı bir bilişim teknolojisi olan Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) sayesinde ortaya çıktığının farkındamısınız ?

Gönderi tarihi:

Yani özetlersek YSK da AKP icin calisiyor.AKPnin tekrar kazanmasi icin mümkün olan her yol denenmektedir.

AKP veya baska bir iktidar secilmedi sectirildi dedigimizde,hep soru soranlar cikar ve derler ki;bana kimse A veya B partisini sec demedi ki,halk kendisi secmedimi.?

Iste secilmedi sectirildi derken neden bahsetmeye calsitigimizi heralde anlayanlar cikacaktir.

heryil secmen sayisi 6 milyon artarsa vay geldi basimiza.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sn.dünyahepimizin,

1-Türkiyedeki sistemin süper olduğunu iddia eden yok. Avrupa'daki, ABD'deki sistemleri sadece siz bilmiyorsunuz, o ülkelerde olanlardan haberimiz var, giderek te gördük, yabancı siteleri de takip ediyoruz çok şükür ama konu bu değil.

2-Buradaki tespit edilen hatanın, yeni devreye giren ortak veritabanı oluşturma amaçlı bir bilişim teknolojisi olan Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) sayesinde ortaya çıktığının farkındamısınız ?

bakin yanlis anlasilmaylim diye sizden bir ricam var. Bana Türkiye'de secmenin nasil tesbit edildigini aciklarmisiniz?

Gönderi tarihi:
Valla ben senin kadar gevşek davranamıyorum sevgili Bekir.

Bir insan nasıl bu kadar pembe gözlüklerle bakabilir dünyaya hayret ediyorum. Aslında bilmiyor, görmüyor olduğundan da değil. Gayet iyi bildiğini de biliyorum.

Bak şimdi öküz kim buzağı kim biraz daha irdeleyelim. Alıntı Milliyet'te, Vatan'da vs gazetelerde var. Yandaş medyayı kurcalama bulamazsın.

""

İZMİR'de emekli astsubay 68 yaşındaki İsmail Zeki'nin 41 yıl önce iki aylıkken ölen kızı Zeynep Zeki'nin adı, bugüne kadar hiç yer almadığı seçmen listelerine aniden eklendi. Baba Zeki, ?Bunca zamandır ölü olan kızım nasıl oldu da seçmen listelerine girdi? diye tepki gösterdi.

?Benim şu anda Metin, Mehmet, Murat ve Mustafa isimli dört oğlum var. Hepsinin ismi seçim listelerinde var. Ama vefat eden kızımın ismi oraya nasıl eklendi anlamadım. Şimdiye kadar birçok seçim oldu ve ilk kez böyle bir şey oluyor. Kızım öldüğünde bunu Nüfus Müdürlügü'ne bildirdim. Sivas'tayken nüfus örneği de çıkardım ama kız sağ gözükmüyordu. Bunca zamandır ölü olan kızım nasıl olur da seçmen listelerine girdi.?

Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülgü de 15 yıldır muhtarlık görevini yürüttüğünü ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. ""

Taylan, yine abuk-subuk bir kelimeyle yüklenmişsin. "Gevşek". Ben, bu garabetin gerekçesini dile getirdim. Yandaş medyayı filan kurcalayan yok. Farkettin mi konuyla ilgili alıntıyı Milliyet'ten yapmışım. Günde kaç tane gazete okuduğum hakkında bir fikrin var mı?

Yahu verdiğin örnek o kadar komik ki; olabilir mi? Demek ki olmuş. Ama Allah rızası için ben seçmen oluşturmaya kalksam 50 yıl evvel ölen birini canlı mı göstermeliyim. Örnek bu kadar saçma olabilir mi? Herşeye tersinden baka baka bu hale gelmediniz mi zaten...Taylan'ım gözümde hiç bulunmadı pembe gözlük. Gözümde başka tür gözlük de bulunmadı ;) . Ben olayın birkaç türlü irdelenmesinden yana olmuşumdur hep. Ancak, burada bariz bir mesele var. Eee, konunun asıl uzmanlarından olan (kim olduğunu biliyorsunuz yada söyleyim T.Erdem), o da şu anki durumu açıklamış vaziyette.

Mernis'teki veriyi aktarmazsanız YSK'ya seçmen sayınız normal seyrinde olur. Bunda bir sorun yok. Ancak; Mernisteki veriyi aktarınca mecburi bir fazlalık var ve YSK bunları araştırıyor şimdi.

Şimdi dönülüp; otobüsle adam taşımadılar mı, kömürle adam kandırmadılar mı filan denebilir. Bunlar ayrı şeylerdir. Muhtarlıklara 50-100'er kişilik listeler götürülüp kaydettiriliyor. Bunlar ayrı şeyler. Ortada iki farklı sayım sisteminin karşılaştırılması var. İkisinin arasında 5,5 milyor seçmen var. Bir tanesi muhtarlıkların kayıtlarının aktarılması sonucu bir tanesi de nüfusun (ve başkaca birkaç şeyin birleşmesi) kayıtlarının karşılaştırılmasıylı oluşuyor.

Ve yine yukardaki alıntıda atlanılan bir kısım var.

3 Mart 2008 tarihinde 298 sayılı kanunun 33. maddesine Anayasa Komisyonu’nda oldubittiye getirilerek şu fıkra eklendi:

“Seçmen kütüğü adres kayıt sistemindeki bilgileri, esas alınarak YSK’ca belirlenecek usul ve esaslara göre yeniden düzenlenir................ Güncelleştirilir.”

Peki “adrese dayalı kayıt sistemi” nerede?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nde... Merkezi Nüfus İdaresi’nde...

Böylece...

Seçmen kütüklerini yönetimi ve denetimi bürokrasiye geçiyor, YSK şekil olarak kalıyor.

Anayasa’nın bu işlevi yargıya bırakan temel hükmüne kesinlikle aykırı.

Ne yazık ki, Anayasa Komisyonu’nda muhalefetten de “tık” olmamış.

.

.

.

Meclis oturumunda “seçmen kütüklerinin düzenlenmesini fiilen YSK’dan alan fıkra” görüşülürken sadece bir tek CHP milletvekili söz almış. Uzun uzun seçmen kütüklerinde yaşanan tezgâhları yermiş ve konuşmasını, “Bu değişimle ayıbın ortadan kalkacağını umuyorum” diye bitirmiş.

Yani... Bir bakıma değişikliği sözcükleriyle alkışlamış.

Haaa, burada şu sorulabilir. Yahu, YSK'dan bu yetkiyi alarak nasıl bürokrasiye verirsin. Bu ayrı bir tartışmadır. Ama bu seçmenin veya seçme yeterliliğine sahip ancak YSK tarafından kayıtlı olmayan adamların tek bir partiye oy vereceklerini söyleyemezsiniz. Ve yine bunu olmayan bir sayının bu seçimler için uydurulduğunu söyleyemezsiniz. Bunun adı öküz altında buzağı aramaktır. Bu olaya toz pembe bakmak değildir olaya doğru bakmaktır. Konuyu bilmeyenler gerek Tarhan Erdem'in gerekse de Güneri Civaoğlu'nun yukardaki yazısını okuyarak bilgi sahibi olabilirler....

Gönderi tarihi:
Yahu verdiğin örnek o kadar komik ki; olabilir mi? Demek ki olmuş.

Komikliği bir yana bırakalım. Hiç birbirimizin kalbini kırmayalım öze dönelim.

Sen başından geçen olayı örnek verip, öküz altında buzağı arıyorlar derken İYİ;

Ben gazeteden haberi örneklerken KÖTÜ.

Ne ki bu Bekir? Başbakanlaşmak diye bir tabir olsa cuk diye oturursun.

Gönderi tarihi:

Her ne ise Taylan,

Biraz dikkat et yeter. Bunun sebebi ne imiş...

Dediğim gibi her ne ise...

Bugünden itibaren 10-15 gün göreşemeyeceğiz büyük ihtimal...Şimdiden sana ve herkese hayırlı bayramlar diliyorum...

Kafanı da o kadar seçime takma. Halk birini iktidara taşımak istediğinde onun karşısında CHP bile duramamıştır. Şimdiyi değil 1950'yi kastediyorum. AKP'yi de indirmek istedikten sonra hiçbir seçim hilesi onu durduramaz...

Ne kadar pembe baktım değil mi?

:P:wub: hah bu daha iyi oldu...

Başbakanlaşmak, mankurtlaşmak; Kendimi Ferruh Ferman postu giymiş Nuh Tufan gibi hissettim. Tek sorun benimkisi bekirle başlayan bir tufan...

Hasılı kelam yukarda edildiği için sözün hasılı kalmamıştır. Kendine iyi bak...Bilenler bilir, bilmeyenler için kısa not. Kimseye benzemem, birine de benzetildiğimde çok kızarım. Kızdığımda da sonuç hayırlı olmaz...

Bu yüzden İYİ BAYRAMLAR...Herkes de hakkını helal etsin, malum bayramda büyük ihtimal ellerde satır, bıçak gibi alet-edevat bolca olacak...

Gönderi tarihi:
Her ne ise Taylan,

Biraz dikkat et yeter. Bunun sebebi ne imiş...

Dediğim gibi her ne ise...

Bugünden itibaren 10-15 gün göreşemeyeceğiz büyük ihtimal...Şimdiden sana ve herkese hayırlı bayramlar diliyorum...

Kafanı da o kadar seçime takma. Halk birini iktidara taşımak istediğinde onun karşısında CHP bile duramamıştır. Şimdiyi değil 1950'yi kastediyorum. AKP'yi de indirmek istedikten sonra hiçbir seçim hilesi onu durduramaz...

Ne kadar pembe baktım değil mi?

:P:wub: hah bu daha iyi oldu...

Başbakanlaşmak, mankurtlaşmak; Kendimi Ferruh Ferman postu giymiş Nuh Tufan gibi hissettim. Tek sorun benimkisi bekirle başlayan bir tufan...

Hasılı kelam yukarda edildiği için sözün hasılı kalmamıştır. Kendine iyi bak...Bilenler bilir, bilmeyenler için kısa not. Kimseye benzemem, birine de benzetildiğimde çok kızarım. Kızdığımda da sonuç hayırlı olmaz...

Bu yüzden İYİ BAYRAMLAR...Herkes de hakkını helal etsin, malum bayramda büyük ihtimal ellerde satır, bıçak gibi alet-edevat bolca olacak...

Bekir;

Senden objektif olabilmen için empati kurmanı istedim, bekledim.

Vatandaş Bekir'in yaşadığı anı ile konuyu öküze buzağıya bağlarken aliyül-âlâ, bizim vatandaş örneğine gelince tu-kaka. Yok öyle yağma!

İyi bayramlar, sen de kendine iyi bak. Tek parça halinde geri dönmen dileğimle.

Gönderi tarihi:

Şimdi bir de soldan bindirme yapalım. Merkezden de bindiririz akabinde.

2 olay okudum gazetelerde. Sizin tabirinizle DEMEK Kİ OLMUŞ HAY ALLAH BAK SEN ŞU TESADÜFE şeklinde...

• CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk seçim bölgesi Silifke?den keşmekeşe örnek veriyor:
    ?2007 yılında Silifke?nin merkez nüfusu 64 bin, seçmen sayısı da 31 bin 117 idi. Bir yıl sonraki, yani bugünkü durum mu? Merkez nüfus yaklaşık 11 bin azalarak 52 bin 961?e düşmüş ama her ne hikmetse nüfus böylesine ciddi şekilde düşerken seçmen sayısı yedi bin dolayında artışla 37 bin 953 olmuş. Bir başka açıdan baktığımızda da... 2007?de her yüz kişiden 49?u seçmen iken bu oran bir yıl içinde akıl almaz biçimde değişmiş, yüzde 71?i bulmuş. Milliyet 05.12.2008

• 54 bin nüfuslu Kuşadası ilçesinde, 22 Temmuz 2007 tarihinden bu yana seçmen sayısının 15 bin 466 artması CHP?den belediye başkan aday adayı olan Özer Kayalı?yı şüphelendirdi. Seçmen listeleri üzerinde araştırma yapan Kayalı Kuşadası nüfusunun 54 bin olarak açıklandığına dikkat çekerek şunları söyledi. ?54 bin nüfusun olduğu bir ilçede 43 bin 598 seçmen var. Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre sadece ilköğretim okullarında okuyan çocuklarımızın sayısı 12 bin civarında. Okul yaşına gelmemiş çocukları saymazsak bile seçmen sayımız ile öğrenci sayımız toplandığında toplam nüfusumuzdan fazlalık var. Nakil giden 8 bin 391 seçmen seçmen sayısını çıktıktan sonra artış 15 bin 466. Seçmen listelerinde bazı evlerde oturanlar dışında başka isimler saptadık. Tespit edebildiklerimiz hakkında yasal işlem yapılması için harekete geçtik. Tespitlerimizi genel merkezimize bildirdik.? Radikal 05.12.2008

Malum komik.

Gönderi tarihi:

Denizli?de oturan 62 yaşındaki Rabia Önder, seçmen listesine hiç gitmediği İstanbul Beylikdüzü?nde kayıtlı olduğunu görünce şoke oldu.

Rabia ve İsmail Önder çifti, son iki seçimde Denizli?de oy kullandı. Mart ayında yapılacak yerel seçimler için askıya çıkarılan seçmen listelerine bakan ve adını göremeyen Denizli- Tavas nüfusuna kayıtlı Rabia Önder, internetten Yüksek Seçim Kurulu?nun sitesine girerek T.C. kimlik numarasıyla kayıtlı olup olmadığını aradı. Rabia Önder, seçmen listesine İstanbul Beylikdüzü?nde kayıtlı olduğunu görünce şoke oldu. İstanbul?la hiçbir ilişkisinin olmadığını, Beylikdüzü?ne ise hiç gitmediğini belirten Rabia Önder, sorunun çözümlenmesi için Denizli Merkez İlçe Seçim Kurulu?na itiraz dilekçesi verdi. Rabia Önder, "İstanbul ile hiç bir ilişkim yok. Umarım yanlışlık düzeltilir. Düzeltilmezse İstanbul?a nasıl gidip oy kullanayım" dedi.

AROG filminde 3700 espri varmış, siz buradaki 6 milyonluk espriyi kaçırıyorsunuz.

Komik diyor bazıları ama olan biteni görüyorsunuz.

Gönderi tarihi:

Arkadaslar,Ali Osman diye bildiklerimiz Ali Cengiz cikiyorsa bunun kabahati birazde kendimizde degilmidir.Her edebiyat parcalayani,her Allah Peygamber diyeni,her dürüstlük taslayani alipta bastaci edersek oda basimiza .....mi?

Bu bir degil iki degil ki hep ayni seyler,bir sarkinin bitene kadar tekrarlanan nakaratlari gibi.. Artik gözümüzü acalim.Mahkeme karariyla mahkum olmus,secilme niteligini kaybetmis bir adami sirf Kasimpasali ve Allah Allah dedigi icin basa getiren bizler olmadik mi,siir okuda mahkum oldu diyerek özgürlük hikayeleri anlatanlar bizler degilmiydik.Bu sarki burada bitmez diyerek arabalarimizin arka camlarina afisler yapistiranlar biz degilmiydik?O zaman aglamamizin anlami nedir.Adamlar iktidarda kalabilmek ugruna herkesle isbirligi yapmaktan,her türlü yönteme basvurmaktan kacinmamaktadirlar,Allah Peygamber,AB, Kömür, Ramazan cadiri, Deniz feneri daha ne kaldi ki geriye yöntem olarak?

SAYGILARLA

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Bugün MHP nin gazetecilere dagittigi ve gercekten Türkiye de siyasetin nerelere getirilmis oldugunu belgeleyen bir mektup aslinda Türkiye de gündem degistirebilecek bir mahiyette olmasina ragmen ne hikmetse bu sadece bir haber olarak kalacak gibime geliyor.

Secmen sayisinin durup dururken 6 milyon artmasi aslinda cok danisikli bir oyunun ta kendisi.

Dagda ki PKK lilari secmen olarak kabul eden bir zihniyet icin bir gecede Türkiye nüfüsunun 6 milyon birden artmasi sasirtici olmamalidir.Evet secmen sayisi bilincli olarak manipule edilmis ve YSK da bu maniplasyonun icindedir.Bu manipulasyon ise tamamen AKP nin bir taktigidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Mezardakinden secmen oluyorda teroristten neden secmen olmuyor.. ayrica bu mezardaki secmenler bugun olmus bir olay degil ben bu forumda daha oncede belirttim AKPden oncede vardi bugune kadar yapilmis tum secimler bir bakima hukumsuzdur aslinda hepsi saibelidir.. Bunda sadece YSKnin sucu yoktur sucun yaridan fazlasi kisilere aittir cunku adamin yakini veya akrabasi olmustur devletten gizli sigortasini aliyordur veyahut secilen millet vekili yakinidir boylece olulerinin adina oy kullaniyordur en basiti Ankarada bizim koyde halk yillardir CHPye oyvermekte ve sandiktan bugune kadar CHPden baskasina tek bir oy cikmamistir ve ne acidirki mezardaki dahi oy kullanmistir yillardir... ve hic kimse buna birsey demedi sanirim partilerin jetonlari daha yeni dustu acaba jetonlari 8 kosemidir nedir

Saygilar

Gönderi tarihi:
Mezardakinden secmen oluyorda teroristten neden secmen olmuyor.. ayrica bu mezardaki secmenler bugun olmus bir olay degil ben bu forumda daha oncede belirttim AKPden oncede vardi bugune kadar yapilmis tum secimler bir bakima hukumsuzdur aslinda hepsi saibelidir.. Bunda sadece YSKnin sucu yoktur sucun yaridan fazlasi kisilere aittir cunku adamin yakini veya akrabasi olmustur devletten gizli sigortasini aliyordur veyahut secilen millet vekili yakinidir boylece olulerinin adina oy kullaniyordur en basiti Ankarada bizim koyde halk yillardir CHPye oyvermekte ve sandiktan bugune kadar CHPden baskasina tek bir oy cikmamistir ve ne acidirki mezardaki dahi oy kullanmistir yillardir... ve hic kimse buna birsey demedi sanirim partilerin jetonlari daha yeni dustu acaba jetonlari 8 kosemidir nedir

Saygilar

Gecmis iktidarlar yapti diye aynen devam mi etmesi gerekir,AB formlari diye 6 yildir mangalda kül birakmayanlarin böyle yollara basvurmasi hangi AB formuna uymaktadir.Varmi Avrupada böyle cambazliklar helede herseyi düzeltecegiz diye gelip de herkesten daha cok yolsuzluk yapan iktidar?

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sana komedinin kralını yapıyorlar bak.

Artık öküzün altından çıkan buzağının yanında, kümesten çıkan seçmen de var.

Yahu ne kadar komik değil mi Bekir?

Demek ki olmuş ! :)

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı adrese dayalı nüfus sayımında skandallar birbiri ardına çıkıyor. Son olarak İstanbul Beylikdüzü’nde kayıtlara göre, Kavaklı Mahallesi’nde bir kümeste 10 seçmen gözüktüğü ortaya çıktı! Kavaklı’da kömürlük ve ahır olarak kulanılan yerlerde de seçmenlerin yazıldığı ileri sürüldü.

10 SEÇMENE 10 TAVUK

Kavaklı Mahallesi Menekşe Sokak 10/3’te 10 kişinin kaydı yapıldı. 10 seçmen ise kümesteki 6 tavuk ve 4 horoz. MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Ali Aydın, 5 Aralık’ta seçmen listelerinin hazırlanmasının ardından listelerdeki kişilerin adreslerini tespit etmek için 10 kişilik bir ekip kurdu. Adresleri gezen MHP’liler ilginç tablolarla karşılaştı.

TÜİK tarafından hazırlanan seçmen listesinde Beylikdüzü Büyükşehir Mahallesi Güzelkent Sitesi A3 Blok’ta 378 seçmen gözüküyor. Daireleri dolaşan partililer listede adı bulunan 18 kişinin bu apartmanda oturduğunu saptadı. 360 kişinin burada oturmadığı ortaya çıktı. A3 Blok’ta üç dairenin dolu, diğer dairelerin satılık ve kiralık olduğu görüldü.

Alıntının nerden olduğunu söylememe gerek bile yok. Yandaş olmayan her medya organında mevcut.

Gönderi tarihi:
Sana komedinin kralını yapıyorlar bak.

Artık öküzün altından çıkan buzağının yanında, kümesten çıkan seçmen de var.

Yahu ne kadar komik değil mi Bekir?

Demek ki olmuş ! :)

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı adrese dayalı nüfus sayımında skandallar birbiri ardına çıkıyor. Son olarak İstanbul Beylikdüzü’nde kayıtlara göre, Kavaklı Mahallesi’nde bir kümeste 10 seçmen gözüktüğü ortaya çıktı! Kavaklı’da kömürlük ve ahır olarak kulanılan yerlerde de seçmenlerin yazıldığı ileri sürüldü.

10 SEÇMENE 10 TAVUK

Kavaklı Mahallesi Menekşe Sokak 10/3’te 10 kişinin kaydı yapıldı. 10 seçmen ise kümesteki 6 tavuk ve 4 horoz. MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Ali Aydın, 5 Aralık’ta seçmen listelerinin hazırlanmasının ardından listelerdeki kişilerin adreslerini tespit etmek için 10 kişilik bir ekip kurdu. Adresleri gezen MHP’liler ilginç tablolarla karşılaştı.

TÜİK tarafından hazırlanan seçmen listesinde Beylikdüzü Büyükşehir Mahallesi Güzelkent Sitesi A3 Blok’ta 378 seçmen gözüküyor. Daireleri dolaşan partililer listede adı bulunan 18 kişinin bu apartmanda oturduğunu saptadı. 360 kişinin burada oturmadığı ortaya çıktı. A3 Blok’ta üç dairenin dolu, diğer dairelerin satılık ve kiralık olduğu görüldü.

Alıntının nerden olduğunu söylememe gerek bile yok. Yandaş olmayan her medya organında mevcut.

5,5 MİLYON SEÇMEN NEREDE ?

251220080903557124109_2.jpg

kümeste

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.