Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Devlet adam öldürmez,devletin varligina kastetmis olanlarin karsisina devletin varligini savunanlar cikar.Bu bir felsefedir.

Ortadan kaldiramadigimiz kendimize uyduramadigimiz zaman devletle savasmak,karsi savasi dogurur ki bu da bir felsefedir.

saygilarla

Devlet adam öldürmez????? O kadar isbatlanmis öldürme olaylari var olmasina ragmen halaa devlet adam öldürmez diyorsak pes dogrusu derim. Demekki biz baska bir gözle bakiyoruz olaylaraki her seyi toz pembe görüyoruz.

Gönderi tarihi:
[026.036] [DV] Dediler ki: Onu ve kardeşini eğle ve şehirlere toplayıcı görevliler gönder;

[026.037] [DV] Ne kadar bilgisi derin sihirbaz varsa sana getirsinler.

[026.038] [DI] Sihirbazlar, belirli bir günün bildirilen vaktinde toplandılar.

[026.039] [DI] İnsanlara: «Siz de toplanır mısınız?» denildi.

.

.

.

Sayin Evren,tabii ki zulme ve sömürüye baskaldiracaksiniz,devlete degil.Devleti yönetenleri gecmisine neler söyledigine amacinin ne olduguna bakmadan,kara kasi kara gözü güzel sözleri icin secercek,her dönemde mazlumlari oynamaktan kurtulamayiz.Kacinci defadir,bu millet hep ayni nakaratlari dinledi,hep ayni kisileri yönetime cikardi,gercekleri söyleyenler,ya siyonist oldu,ya da Kemalist.

Zulme ve sömürüye tabii ki sessiz kalmayacagiz,kalmamaliyiz,Kurtulus savasi neye karsi verilmisti sizce,zulme sömürüye ve ihanete karsi degilmiydi.Bugün kime karsi ve ne icin savas verilmektedir.Zulme karsi mi,sömürüye karsi mi yoksa birlik ve bütünlüge karsimi.Cevremizde olanlari kendi penceremizden görme aliskanligindan vazgecmeliyiz,

Türkiye,Türkiye vatandasi olan herkesindir.Ermeni isbirlikcilerine,PKK sempatizanlarina,AB uclarina,Demokrasi yobazlarina ve insan haklari cigirtkanlarina ragmen Türkiye,Türkiye'yi vatan bilen herkesindir.Türkiye de Türkiye Cumhuriyeti vatandasligi vardir.Ne Ermeni vatandasligi ne de Kürt vatandasligi.Eger bunu böyle kabul edemedigimiz sürece zulme ve sömürüye baskaldirmis olmaz, devlete karsi baskaldirmis oluruz ki bunun adina da ne dendigini heralde sizde cok iyi bilirsiniz.Türkiye vatandasligi kimligi ile ülkedeki yanlislarin düzeltilmesi vatandaslik görevidir,yanlislarin düzeltilmesi ile statünün degismesi farkli seylerdir ki bugün yaplmaya calisislan da budur.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Devlet adam öldürmez????? O kadar isbatlanmis öldürme olaylari var olmasina ragmen halaa devlet adam öldürmez diyorsak pes dogrusu derim. Demekki biz baska bir gözle bakiyoruz olaylaraki her seyi toz pembe görüyoruz.

FAİLİ MEçHULLER?

Sıkıldım bu faili meçhullerden.

Ergenekonlar çıktı nerden.

Varmı bir yasal neden.?

Ben diyeyim siz demeden!

Hiç bir yasal neden yok,

Dağ kanunlarına karşı,

Dağ kanunu uygulanıyor.

Eline silahı alan,

Kendisini yasal sanıyor.

Gündüz yasal ölümler.

Gece, yasal olmayan,

Faili meçhuller.

Sıkıldım, burda yazmaktan,

Yazmaktan başka .

Hiç bir şey yapamamaktan.

Saygılarımla.

Furkan Evren Nezir.

Gönderi tarihi:
FAİLİ MEçHULLER?

.

.

.

Furkan Evren Nezir.

Faili mechul yok sn Evren, tümünün failleri belli. Koskoca devlet her karanligi aydinlatabiliyor ama sözde faili mechuller konu ise bulunamiyor suclular, sebebi de cok kolay, suclu olan kendisini ele verirmi? Kendisini yargi önüne cikartirmi? Ya sev ya terk et demek kolay onlar icin, cünki meydani bos bulmak istiyorlar ve istedikleri gibi hareket etmek icin git diyorlar acikcasi. Neymis efendim devlet adam öldürmezmis, duyda inanma. Kundakdaki cocuklar bile biliyor ve görüyor ama bizler illada üc maymunu oynamak istiyoruz.

Gönderi tarihi:
Faili mechul yok sn Evren, tümünün failleri belli. Koskoca devlet her karanligi aydinlatabiliyor ama sözde faili mechuller konu ise bulunamiyor suclular, sebebi de cok kolay, suclu olan kendisini ele verirmi? Kendisini yargi önüne cikartirmi? Ya sev ya terk et demek kolay onlar icin, cünki meydani bos bulmak istiyorlar ve istedikleri gibi hareket etmek icin git diyorlar acikcasi. Neymis efendim devlet adam öldürmezmis, duyda inanma. Kundakdaki cocuklar bile biliyor ve görüyor ama bizler illada üc maymunu oynamak istiyoruz.

sn.dünyahepimizin'

O yüzden ben ülkemi seviyorum,

Faili meçhulleri işleyenleri sevmiyorum.

Gitmesi gerekenler faili meçhulleri işleyenler.

Çünkü onlar çıkarlarını sever.

Asıl ülkeyi sevmeyenler.

Ya sev ya terket diyenler.

Onların istediği ülkeyi sevmemiz değil.

onları sevmemiz,

Onları sevmemiz ülkeyi sevmemiz anlamına geliyor onlar için.

Ama bizler hiç bir çıkar peşinde koşmadan.

Ülkemizi seviyoruz,

BANA SOR.

Ülkeden ayrılmayı,

Seherlerde ağlamayı.

Özledim ülkemi özledim doğan ayı.

Gökte uçan allı turnayı.

Bana sor.

Turnanın derdi var yaralı,

Dertler içinde öbek öbek sıralı.

Ağlar durur ülkesinden ayrılalı.

Onada ya sev ya terket demişlerdi.

Seviyordu Alli turna.

Dedi ey avcı beni vurma.

Dedi avcı.

Ya sev ya terket.

Terketmem burası benim yurdum dedi.

Avcıdan silahı yedi.

O yüzden yaralandı.

Dertler içinde sıralandı.

Yurdunu terketmek zorunda kaldı.

saygılarımla.

Furkan Evren Nezir :wub:

Gönderi tarihi:
Devlet adam öldürmez,devletin varligina kastetmis olanlarin karsisina devletin varligini savunanlar cikar.Bu bir felsefedir.

Ortadan kaldiramadigimiz kendimize uyduramadigimiz zaman devletle savasmak,karsi savasi dogurur ki bu da bir felsefedir.

saygilarla

DEVLET ADAM ÖLDÜRÜR,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,felsefe olarak sunduğunuz karşıtlıklar,devletin acizliğidir.Devlet kavramınız hakkında ekleyecek çok şeyim var.Zamanım olduğunda "devlet" nedir'i yine yazacağım.Saygılar!

Gönderi tarihi:

Faili belli olan,sayısı bakımında fail ile açıklanamayacak olan....faili meçhuller!Hala faili yok mu?

Gönderi tarihi:
Faili belli olan,sayısı bakımında fail ile açıklanamayacak olan....faili meçhuller!Hala faili yok mu?

Evet,

Sevgili,'mavi olmayan gökyüzü'

Ne demistim bir iletimde, Tarih buz daginin gozuken yuzudur, zalimlerin ustunu ortemedikleridir demistim.

Iste su anda ustunu ortemedikleri ile karsi karsiyayiz,

saygilarimla.

Gönderi tarihi:
Evet,

Sevgili,'mavi olmayan gökyüzü'

Ne demistim bir iletimde, Tarih buz daginin gozuken yuzudur, zalimlerin ustunu ortemedikleridir demistim.

Iste su anda ustunu ortemedikleri ile karsi karsiyayiz,

saygilarimla.

Görülmeyen kısımlarını irdelediğinizde;vatan haini ilan edilebilirsiniz.

Sevgili Evren;onlar faili meçhul değil;onlar korunan,vatansever ilan edilenlerin yaptığı cinayetler. :)

sizin de dediğiniz gibi örtülemeyenler

Gönderi tarihi:
DEVLET ADAM ÖLDÜRÜR,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,felsefe olarak sunduğunuz karşıtlıklar,devletin acizliğidir.Devlet kavramınız hakkında ekleyecek çok şeyim var.Zamanım olduğunda "devlet" nedir'i yine yazacağım.Saygılar!

Devlet adam öldürmez sn mavi devlet ulusunun geleceği için güvencesi için insan kılığına bürünmüş canavarları öldürür.

Sizin masumane bakışınızdaki köylüleri,çobanları ise pkk teröristinin öldürdüğünü düşünemiyorsunuz,inanamıyorsunuz.

bu gün her şeyi ile ortada ap açık olan ve benim üzerine özellikle düşüp öğrendiğim ve Şemdinli olayında kendisini ve ailesini savunan uzman çavuşu bile jitemci yaptınız.

Herşey ortadayken gazeteler bas, bas bağırırken(sanırım siz diğer haberlerle ilgileniyordunuz) uzman çavuş van hastanesinden Ailesi ile birlikte döndüğünü yazarken hala anlamazdan gelmeniz bile anlaşılır değil.

kendini,ailesini savunmak için Ateş etmek zorunda kalan uzman çavuş üzerinden bile senaryo yapıp devletin adamı halkın üzerine ateş açtı diye propaganda yapıyorsunuz.

Allah rızası içinde o insanın(uzman çavuşun,eşinin)yerine kendinizi koyun ve düşünün.

birazda bu taraftan olaylara bakın. ne olur.

Gönderi tarihi:

Teröristi devlet ortadan kaldirmadan önce,ona dagdan in teslim ol diye seslenir,ama teröristin amaci kan dökmek oldugu,kendisine verilen görevin Türk askerini öldürmek oldugu nedeniyle,terörist dagdan inmez.Devlet terörle mücadele etmek zorundadir,devlete keyif icin ve birilerine isbirlikcilik görevini yerine getirmek icin baskaldirmanin sonu ölümdür.Ya teslim olur cezan neyse cekersin ya da ölürsün bunun baska bir alternatifi yoktur.Onlara verilen söz gecersizdir.Türkiye Cumhuriyeti sinirlari icersinde bir Kürt federasyonu olamaz.

Devlet hakkinda cok anlatilacaklar varmis,devlet millet demektir,millet yoksa devlet yoktur,Türkiye de sadece Kürtler de yoktur,adam gibi yasayan baska kökende toplumlarda vardir ama onlar taseronluk isv´birlikcilik yapmazlar,Bunu tarihte göstermistir ki en iyi yapanlar Kürtcülerdir.Ermeni Asala terör örgütüyle isbirligi yapanlar da Kürtcülerdir.Ermeni diasporasinin amaci nasil ki Türkiye'nin dogusunu Türklerden koparmaksa,Kürtcülerin amaci da Türkiye'nin Güneydogusunu ve hatta Emrnilerin bile bizim dedigi topraklari Türk devletinden koparmaktir.E yani gökten bize vatan yagmiyor devamli.Bizim vatanimiz TürkiyE Cumhuriyeti sinirlarinin icidir,bunu da kimselerle paylasmaya pek niyetli degiliz kimse kusura bakmasin.Devleti suclu katil ilan etmekle,bizleri Irkci ilan etmekle,biryerlere varamazsiniz.Adam gibi yasayan hic kimsenin ne evladi ne kocasi ne abisi ne amcasi nede birseysi kayiptir.E

Gönderi tarihi:
Devlet adam öldürmez sn mavi devlet ulusunun geleceği için güvencesi için insan kılığına bürünmüş canavarları öldürür.

Sizin masumane bakışınızdaki köylüleri,çobanları ise pkk teröristinin öldürdüğünü düşünemiyorsunuz,inanamıyorsunuz.

bu gün her şeyi ile ortada ap açık olan ve benim üzerine özellikle düşüp öğrendiğim ve Şemdinli olayında kendisini ve ailesini savunan uzman çavuşu bile jitemci yaptınız.

Herşey ortadayken gazeteler bas, bas bağırırken(sanırım siz diğer haberlerle ilgileniyordunuz) uzman çavuş van hastanesinden Ailesi ile birlikte döndüğünü yazarken hala anlamazdan gelmeniz bile anlaşılır değil.

kendini,ailesini savunmak için Ateş etmek zorunda kalan uzman çavuş üzerinden bile senaryo yapıp devletin adamı halkın üzerine ateş açtı diye propaganda yapıyorsunuz.

Allah rızası içinde o insanın(uzman çavuşun,eşinin)yerine kendinizi koyun ve düşünün.

Su sözde faili mechullerin neden gün isigina cikamadigini bir kavrayabilsek o zaman devletin adammi öldürüyor yoksa sadece adam kiligina bürünmüs canavarlarimi öldürüyor iyi görecegiz ama, nedense kavrayamiyoruz. Herhalde Ugur Mumcu'da insan kiligina bürünmüs bir canavardi? Mumcu cinayetini isleyenler devlet mercileri tarafindan öyle sakli tutuluyorki, cinayeti gün isigina cikartmamak icin herkes elle basla calisiyor.

Gönderi tarihi:
Teröristi devlet ortadan kaldirmadan önce,ona dagdan in teslim ol diye seslenir,ama teröristin amaci kan dökmek oldugu,kendisine verilen görevin Türk askerini öldürmek oldugu nedeniyle,terörist dagdan inmez.Devlet terörle mücadele etmek zorundadir,devlete keyif icin ve birilerine isbirlikcilik görevini yerine getirmek icin baskaldirmanin sonu ölümdür.Ya teslim olur cezan neyse cekersin ya da ölürsün bunun baska bir alternatifi yoktur.Onlara verilen söz gecersizdir.Türkiye Cumhuriyeti sinirlari icersinde bir Kürt federasyonu olamaz.

Devlet hakkinda cok anlatilacaklar varmis,devlet millet demektir,millet yoksa devlet yoktur,Türkiye de sadece Kürtler de yoktur,adam gibi yasayan baska kökende toplumlarda vardir ama onlar taseronluk isv´birlikcilik yapmazlar,Bunu tarihte göstermistir ki en iyi yapanlar Kürtcülerdir.Ermeni Asala terör örgütüyle isbirligi yapanlar da Kürtcülerdir.Ermeni diasporasinin amaci nasil ki Türkiye'nin dogusunu Türklerden koparmaksa,Kürtcülerin amaci da Türkiye'nin Güneydogusunu ve hatta Emrnilerin bile bizim dedigi topraklari Türk devletinden koparmaktir.E yani gökten bize vatan yagmiyor devamli.Bizim vatanimiz TürkiyE Cumhuriyeti sinirlarinin icidir,bunu da kimselerle paylasmaya pek niyetli degiliz kimse kusura bakmasin.Devleti suclu katil ilan etmekle,bizleri Irkci ilan etmekle,biryerlere varamazsiniz.Adam gibi yasayan hic kimsenin ne evladi ne kocasi ne abisi ne amcasi nede birseysi kayiptir.E

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...howtopic=146481

sayin, politika,

size siir bolumunde verdigim yanit burdada gecerli,

Diger arkadaslarinda o yanitimi oku yabilmesi icin,verdigim linke bakarsaniz, orda verdigim yaniti, ve ne demek istedigimi siz ve diger arkadaslar cok iyi anlayacaktir saniyorum.

Saygilarimla.

Furkan Evren Nezir

Gönderi tarihi:
http://www.turkish-media.com/forum/index.p...howtopic=146481

sayin, politika,

size siir bolumunde verdigim yanit burdada gecerli,

Diger arkadaslarinda o yanitimi oku yabilmesi icin,verdigim linke bakarsaniz, orda verdigim yaniti, ve ne demek istedigimi siz ve diger arkadaslar cok iyi anlayacaktir saniyorum.

Saygilarimla.

Furkan Evren Nezir

Sayin Evren,size bir kardeslik teklif etmistim,simdi ne yaptim diye soruyorum kendime.Ama yine de sizi bir insan olarak görmeye devam ediyorum,bundan kuskunuz olmasin.Tevekkeli degil bana sormustunuz ki "eger beni kardesiniz olarak görüyorsaniz diye"sizde sasirdiniz tabii ki bu duruma.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Devlet adam öldürmez değil mi?

Çatlı ve arkadaşları olmadık hesaplarla genceçik insanları kolayca yok ederken,ona ve onun zihniyetine hizmet edenlere,gereğinden fazla kimlik ile sahip çıkanlar kim?

A Aygan ve diğer itirafçılar,devletin kendi içindeki bir kurum tarafından tehlike olarak gösterilenleri ortalıktan kaldırırken,bunu ısrarla red eden kim?

Maraşta,Sivasta insanlar göz göre göre yakılırken buna seyirci kalan kim?

Şeriat geldi diye alanlara çıkanlara mukabilen,kendi insanın vicdanını yok sayarak,darbeler yapan kim?

Malatya da başka inançlara sahip olanları vahşice katledecek kadar insanını duygularına yabancılaştıran kim?

Ermeni de olsa,Dink'i sokakta öldürenin yanında hatıra kalsın diye fotoğraf çekenler kim?

İnsanlarımız tersanelerde ölürken,insanlarımız yer altında açlığa terkedilirken,ölen kim,öldürülen kim?

Devlet adam öldürür,devlet anlayışınız ne olursa olsun!

Bakın şu an tam olarak anımsamıyorum;ama sayın Küçük ifadesinde "devlet bana sahp çıkacaktı" gibi bir ifade kullanmış.Sorarım size bu ne demek?

Ve şemdinli...Bakın son günler de bir gazete tarafından verilen ses kayıtları var,onları bile geçiyorum...ve size yine soruyorum;PKK olsa da bu bombayı patlatan,orada kimler var,o bomba kimlerin elinde patladı?

Devlet,yetki verdiklerine mi laf geçiremiyor yoksa?

Gönderi tarihi:
Sayin Evren,size bir kardeslik teklif etmistim,simdi ne yaptim diye soruyorum kendime.Ama yine de sizi bir insan olarak görmeye devam ediyorum,bundan kuskunuz olmasin.Tevekkeli degil bana sormustunuz ki "eger beni kardesiniz olarak görüyorsaniz diye"sizde sasirdiniz tabii ki bu duruma.

saygilarla

Evet sayin,politika, yapmis oldugunuz tekliften pismanmisiniz.?

teklifi yapan ben degilim,yapmis oldugunuz teklifi, herzaman geri alabilirsiniz.

Ama bende sizi yinede insan olarak goruyorum,dinde kardes olup olmadigimizi zaman gosterecek.

yalniz sordugunuz, sonraki cumleleri anlamadim,

(Tevekkeli degil bana sormustunuz ki "eger beni kardesiniz olarak görüyorsaniz diye"sizde sasirdiniz tabii ki bu duruma.)

parentez icerisindeki sorunuzu.

saygilarimla.

Evren.

Gönderi tarihi:

Devlet,birey için vardır.Birey devlet için değil.

İsterseniz neden,nasıl oluştuya bakalım devlet tanımlamalarında.

Asala ile işbirliği yapanlar Kürtçüler değildir;kimbilir Ermenileri en çok öldüren Kürtlerdir.

Adam gibi yaşamanın yolu,dayatılan kimliği kabullenmekten mi geçer?

Sünni,Türk mü olacaksın illah?

Türkiye de sadece Kürtler yoktur,sadece Ermeniler,sadece Türkler...Türkiye de sadece yoktur;biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz.Herkes sınırını bilmeli.

Gönderi tarihi:

:)

Gönderi tarihi:
Devlet,birey için vardır.Birey devlet için değil.

İsterseniz neden,nasıl oluştuya bakalım devlet tanımlamalarında.

Asala ile işbirliği yapanlar Kürtçüler değildir;kimbilir Ermenileri en çok öldüren Kürtlerdir.

Adam gibi yaşamanın yolu,dayatılan kimliği kabullenmekten mi geçer?

Sünni,Türk mü olacaksın illah?

Türkiye de sadece Kürtler yoktur,sadece Ermeniler,sadece Türkler...Türkiye de sadece yoktur;biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz.Herkes sınırını bilmeli.

Her birey icin bir devlet slogani eksik kalmis?

Nasilda bildiniz onun icin olacak´ki pkk nin en cok sivil halka saldirdigi dönemlerde! kürtcülerin ermenileri kovduklari onlari öldürdükleri yerde gerceklesmistir.. pkk yla o dönemin karsiligi verilmektedir.. ne ilginc ne ilginc?

Her kürtcü milatanin arkasinda bir asala.. artik herkes bu gercegi bilmeli!

Gönderi tarihi:

Nasilda bildiniz onun icin olacak´ki pkk nin en cok sivil halka saldirdigi dönemlerde! kürtcülerin ermenileri kovduklari onlari öldürdükleri yerde gerceklesmistir.. pkk yla o dönemin karsiligi verilmektedir.. ne ilginc ne ilginc?

Bu tip demagojiler, Kürt halkina saygimizin iyi bir göstergesidir. Bir dönem Kürt yok inkariydi, simdi onlarin Asala oldugunu iddaa etmek. Bu bizlerin sorunlari cözüm anlayisimiz malesef.

Gönderi tarihi:

-her devlet için birey mi?yazdıklarımdan bu anlaşıldı yani :D

-Kürtler'i yönlendiren kimler de diye soralım isterseniz.

Gönderi tarihi:

Çatlı ve arkadaşları olmadık hesaplarla genceçik insanları kolayca yok ederken,ona ve onun zihniyetine hizmet edenlere,gereğinden fazla kimlik ile sahip çıkanlar kim?

A Aygan ve diğer itirafçılar,devletin kendi içindeki bir kurum tarafından tehlike olarak gösterilenleri ortalıktan kaldırırken,bunu ısrarla red eden kim?

Maraşta,Sivasta insanlar göz göre göre yakılırken buna seyirci kalan kim?

Şeriat geldi diye alanlara çıkanlara mukabilen,kendi insanın vicdanını yok sayarak,darbeler yapan kim?

Malatya da başka inançlara sahip olanları vahşice katledecek kadar insanını duygularına yabancılaştıran kim?

Ermeni de olsa,Dink'i sokakta öldürenin yanında hatıra kalsın diye fotoğraf çekenler kim?

İnsanlarımız tersanelerde ölürken,insanlarımız yer altında açlığa terkedilirken,ölen kim,öldürülen kim?

Devlet adam öldürür,devlet anlayışınız ne olursa olsun!

Bakın şu an tam olarak anımsamıyorum;ama sayın Küçük ifadesinde "devlet bana sahp çıkacaktı" gibi bir ifade kullanmış.Sorarım size bu ne demek?

Ve şemdinli...Bakın son günler de bir gazete tarafından verilen ses kayıtları var,onları bile geçiyorum...ve size yine soruyorum;PKK olsa da bu bombayı patlatan,orada kimler var,o bomba kimlerin elinde patladı?

Devlet,yetki verdiklerine mi laf geçiremiyor yoksa?

Devletten ne anlıyorsunuz?

Devlet kavramını önce bir irdelemenizi öneriyorum,sevgili arkadaşım..

Ne kadar kolay değilmi her işi her suçu tüzel bir varlık üzerine yıkmak :) Devlet nedir,hükümet nedir,derin devlet kimlere denir?

Yetkiyi veren kimlerdir,kim kimlerin maşasıdır?

Önce bunların iyice bir idrak edilmesi gerektiğini düşünüyorum haksızmıyım..

Bu kadar devlet lafı geçince aklıma bir fıkra geldi yazmadan geçmeyeyim..

Kayserili , Laz , Birde Kürt.Bunlar şehirler arası yolculuk yapmaktadırlar.Ölüm vakti gelmiş ve kaza geçirip ahirete intikal etmişlerdir.Ancak Öbür tarafta anlaşılır ki Azrail büyük bir hata yapmış.Yanlış insanların canını almıştır.5000Ytl kefalet karşılığında dünyaya geri gönderileceklerdir.Eli açık Laz 5000YTL'yi verip Dünyaya döner.Arkadaşlarını bekler bekler ama ne gelen vardır nede giden.Dua eder Allah'ım meleklerinden birini gönder de arkadaşlarımın akibetini sorayım diye. Melek gelir. Laz derki. "Ula peni 5000YTL 'ye piraktinuz. ama arkadaşlarum gelmedi. Neredeler bunlar." Melek cevap verir.Uyanık kayserili Kefaleti 2000YTL'ye kadar düşürdü.Hala pazarlık yapıyor.Laz sorar ee peki Kürt ne yapio. Melek de derki o da " Devlet versin devlet versin " diyo :D

Gönderi tarihi:
Devletten ne anlıyorsunuz?

Ne kadar kolay değilmi her işi her suçu tüzel bir varlık üzerine yıkmak :) Devlet nedir,hükümet nedir,derin devlet kimlere denir?

Önce bunların iyice bir idrak edilmesi gerektiğini düşünüyorum haksızmıyım..

Bu kadar devlet lafı geçince aklıma bir fıkra geldi yazmadan geçmeyeyim..

Kayserili , Laz , Birde Kürt.Bunlar şehirler arası yolculuk yapmaktadırlar.Ölüm vakti gelmiş ve kaza geçirip ahirete intikal etmişlerdir.Ancak Öbür tarafta anlaşılır ki Azrail büyük bir hata yapmış.Yanlış insanların canını almıştır.5000Ytl kefalet karşılığında dünyaya geri gönderileceklerdir.Eli açık Laz 5000YTL'yi verip Dünyaya döner.Arkadaşlarını bekler bekler ama ne gelen vardır nede giden.Dua eder Allah'ım meleklerinden birini gönder de arkadaşlarımın akibetini sorayım diye. Melek gelir. Laz derki. "Ula peni 5000YTL 'ye piraktinuz. ama arkadaşlarum gelmedi. Neredeler bunlar." Melek cevap verir.Uyanık kayserili Kefaleti 2000YTL'ye kadar düşürdü.Hala pazarlık yapıyor.Laz sorar ee peki Kürt ne yapio. Melek de derki o da " Devlet versin devlet versin " diyo :D

Sn Suheda mademki bize Devlet kim ve nedir irdeleyelim diyorsunuz, beraber irdeleyelim derim. Buyurun su devlet anlayisinizi sizden yapmis oldugum alinti isiginda bizimle paylasin. "Devletten ne anlıyorsunuz?

Önce bunların iyice bir idrak edilmesi gerektiğini düşünüyorum haksızmıyım.."

Evet su devleti beraber irdelememizi bekliyorum!!!!!!!!

Gönderi tarihi:
Sn Suheda mademki bize Devlet kim ve nedir irdeleyelim diyorsunuz, beraber irdeleyelim derim. Buyurun su devlet anlayisinizi sizden yapmis oldugum alinti isiginda bizimle paylasin. "Devletten ne anlıyorsunuz?

Önce bunların iyice bir idrak edilmesi gerektiğini düşünüyorum haksızmıyım.."

Evet su devleti beraber irdelememizi bekliyorum!!!!!!!!

E baslasaniza irdelemeye,yoksa henüz hazir degilmisiniz?

Önce dünya üzerinde kac tane devlet var,isterseniz ondan baslayin.

Sonra Devlet kavramini aciklayin,Devlete yetkiyi kimlerin verdigini anlatin,anlatinda biz de ögrenelim sizde rahat edin.

Evet devletten ne anliyorsunuz?

Lego taslariyla yapilan sonra begenmedim diyip yiktiginiz oyuncak mi?

SAYGILARLA

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.