Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ölümünün 70.yilinda, seni saygiyla aniyoruz büyük lider... Yalnizdi diyenlere,taskemal diyenlere,diktatördü diyenlere, ickisine takanlara inat, fikirlerini yasatmaya devam edecek, unutmayacak, en önemliside UNUTTURMAYACAGIZ...!!! Sen rahat uyu ATAM; cumhuriyeti emanet ettigin genclik, izinizde yürümeye devam ediyor. Helede bir görseydiniz o gencligin, senin hakkinda film(belgesel) yapan Can Dündari ne hallere getirdigini.! O cumhuriyeti emanet ettigin genclik, C.Dündar'a ter banyosu yaptirdi. Nekadar isabetli karar verdigini sen zaten biliyordunda, bizler yeni yeni anlamaya basladik,affet bizi ATAM...!!!

Gönderi tarihi:

10 KASIM TÜRKÜSÜ

Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler,

Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya,

Ulusun egemen olduğunu

Özgür olduğunu

Haykıracağım haykıracağım işte,

Senin sustuğunca!

Yolunda yürüyeceğim Atatürk;

Ana baba oğul kız,

Dere tepe bucak köy,

Yeryüzü yaşamalarımla değil

Oralarda, Senin gittigince!

Atatürk, taşıyacağım

Çanakkale'de, Sakarya'da, Çankaya'da, al al,

Senin taşıdığını;

Yurdun gök ülküsü

Dalgalanırken,

Senin bayrağını yücelteceğim.

Senin çıktığınca.

F. Hüsnü DAĞLARCA

Saygıyla anıyoruz -_-:clover:

Gönderi tarihi:

Bugün 10 Kasim 2008.

Bundan 70 yil önce,hayatini Türk milletine ve onun bagimsizligina adamis,ülkemizin kalkinmasi icin ilk adimlari atarak milli ekonominin temelini atmis olan ulu önder hayatini kaybetti.Onun vefatiyla Türkiye'nin geriye dönüsü yeniden basladi.Sagliginda mücadele etmekten asla geri adim atmadigi karsi odaklar onun vefatiyla dizginden bosalmislar gibi geri dönüsü hizlandirdilar ve o geri dönüs korkunc bir sekilde devam etmektedir.

Bugün 10 Kasim 2008,Atamizin yoklugunu damarlarimizda hissederek,akbabalarin Türkiye'nin üzerine üsüsmelerini hüzünle seyrediyoruz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

seni hatırlıyoruz. ilkelerinin ve devrimlerinin sonuna kadar savunucusu olacağız. Umarım...

"Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.”

Gönderi tarihi:

Büyük Atatürk, çağdaş, aydın ve devrimci kişiliğinle seni çok seviyoruz.

Gönderi tarihi:

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devrimci Atatürk'ü saygiyla aniyoruz. 2008 in sonuna geldigimizde büyük devrimciyi kimisi dinci kimiside basbug yapti ve baslatmis oldugu devrimlerden neredeyse geriye hic bir sey kalmadi. O yüzden gercek Atatürkcü, devrimci, demokrat ve ilericilerin bu bozuk ve sahte laik düzene karsi gelerek Atatürk'ün istedigi özgürlüklerin ve demokrasinin oldugu bir Türkiye icin mücadele etmeli. Bu da demek oluyorki devleti ve onun hükümetlerini elestirebilmeli ve yaptiklari yanlisa karsi gelmeliler.

Atatürk'ü anarken cumhuriyete, demokrasiye, cagdasliga ve özgürlükcülüge sahip cikmamiz gerek, cetelere, irkcilara, seriatcilara, mafyaya, bölücülere ve demokrasi düsmanlarina karsi durmak gerek.

Gönderi tarihi:

Sana olan sevgimiz asla dinmedi,dinmeyecek!!! MİNNETTARIZ ATAM... :clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. ( 1908 )

Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin ve büyük atalarımın en kıymetli miraslarından olan bağımsızlık aşkı ile yaradılmış bir adamım. ( 1921 )

Her milletin kendine mahsus gelenekleri, kendine mahsus âdetleri, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin taklitçisi olmamalıdır. Çünki böyle bir millet ne taklit ettiği milletin aynı olabilir, ne kendi milliyeti içinde kalabilir. Bunun neticesi şüphesiz ki acıdır. ( 1923 )

Gönderi tarihi:

Allah rahmet eylesin bir gün gerçekten söylemek istediğini anlarız inşaallah! 10 Kasım'larda aklıma hep bu şiir gelir oldu, kürsülerde duysamda duymasamda.Atatürk'ü ne kadar sevdiğimizi onu ne kadar anladığımızı ya da birilerinin nasıl anladığını yüzümüze vuran bir şiir:

ATATÜRK'TEN SON MEKTUP

Siz beni hala anlayamadiniz

Ve anlamayacaksiniz caglarca da

Hep tutturmus "Yil 1919 Mayisin 19u" diyorsunuz

Ve eskimis sozlerle beni ovuyor, ovuyorsunuz

Mustafa Kemal'i anlamak bu degil.

Mustafa Kemal ulkusu sadece soz degil

Birakin o altin yapragi artik

Birakin rahat etsin anilarda sehitler

Siz bana neler yaptiniz ondan haber verin

Hakkindan gelebildiniz mi yoklugun, sefaletin?

Mustafa kemal'i anlamak yerinde saymak degil

Mustafa Kemal ulkusu sadece soz degil.

Bana mustular getirin bir daha

Uygar uluslara esit yeni buluslardan

Kuru soz degil is istiyorum sizden anladiniz mi?

Uzaya Turk adini Ataturk kapsulleriyle yazdiniz mi?

Mustafa Kemal'i anlamak avunma degil

Hala o acikli agitlar dudaklarinizda

Hala oturmus bana On Kasimlarda agliyorsunuz

Uyanin artik diyorum, uyanin, uyanin!

Uluslar fethine cikiyor uzak dunyalarin

Mustafa Kemal'i anlamak goz boyamak degil!

Beni seviyorsaniz eger ve anliyorsaniz

Laboratuvarlarda sabahlayin, kahvelerde degil

Bilim agartsin saclarinizi, kitaplar

Ancak boyle aydinlanir o sonsuz karanliklar

Mustafa Kemal'i anlamak aglamak degil

Demokrasiyi getirmisim size ozgurlugu

Goruyorum ki hala ayni yerdesiniz hic ilerlememis

Birbirinize dusmussunuz halka egilmek dururken

Hani koylerde isik, hani bolluk, hani kaygisiz gulen?

Mustafa Kemal'i anlamak itismek degil

Arayi kapatmanizi istiyorum uygar uluslarla

Bilime, sanata varilmaz rezil dalkavuklarla

Bu vatan, bu canim vatan sizden calismak ister

Paydos ovunmeye, paydos avunmaya, yeter yeter

Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak degil

Halim Yagcioglu

--------------------------------------------------------------------------------

Gönderi tarihi:

Sevgili Atam Bugun 70 yil oldu aramizdan gidisinin.. Sen ve Arkadaslarin Turkiye Cumhuriyetini ne zorluklarla kurdunuz ve bize Turk Gencligine emanet ettin okadar cagdas ve ileri goruslu bir lider oldugunu taa ozamanlar tum dunya baskanlari anlamisti ama malesef Atam biz anlamadik halen senin nekadar cagdas ve ustun bir insan oldugunu okadar cagdas bir liderdinki halkin ileride dunya ulkelerine mahcup olmayalim diye bizim icin devrimler yaptin ama biz halen o devrimleri hangi amacla ve nicin gerceklestirdigini anlamadik bilemiyoruz.. Sirf cahil kalmayalim okumasi zor oldugu icin arap alfabesinden latin alfabesiyle ufkumuzu actin ama gel gordi emanet ettigin genclik malesef senin emanetine sahip cikamadik.. Bizi affet Atam.. Simdi hepimiz seni unutmadik diyoruz ama aslinda hepimiz yalan soyluyoruz Atam sen aklimiza sadece 10 kasimdan 10 kasima geliyorsun.. Seni unutmadik dememiz aslinda sadece kendimizi kandirmaktir oyle olmasaydi emin olki emanet ettigin Turkiye Cumhuriyetine sahip cikar ve dunyanin en onde gelen ulkelerinden biri olurduk

AFFET BIZI ATAM

saygilar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.