Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Aşk dediğiniz insanla iki paralık, bugün olan yarın olmayan; bıraktım aşkı, insaniyet bile doğduğu insanlardan o kadar uzak ki;acı veriyor sadece... Martı nasılki denizin, balık nasıl ki denizin farkında değilse insan da martı gibi, balık gibi.Martı, balık olup denizin farkında olmamak da yaşamak; ama bir hiç ,insan olup denizi bilmek, hissetmek işte insan olmak bu demek martı gibi farkında olmadan yaşamak da var martının farkına varamadığının farkında olmak denizi yaşamak da var. MUHABBETLE... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Her insan farkında değildir denizin.Çünkü bir yanımız balık ve martı. MUHABBETLE... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Martı nasılki denizin, balık nasıl ki denizin farkında değilse insan da martı gibi, balık gibi.Martı, balık olup denizin farkında olmamak da yaşamak; ama bir hiç ,insan olup denizi bilmek, hissetmek işte insan olmak bu demek martı gibi farkında olmadan yaşamak da var martının farkına varamadığının farkında olmak denizi yaşamak da var. MUHABBETLE... Sevgili arkadaşım, ilginç olan ne biliyor musun? deniz de farkında değil martının,martı da farkında değil denizin! farkında olmayanken zarar vermeyen martı ve deniz. farkındayken ,düşündüğünü iddia ederken;zarar veren yine insan... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Sevgili arkadaşım, ilginç olan ne biliyor musun? deniz de farkında değil martının,martı da farkında değil denizin! farkında olmayanken zarar vermeyen martı ve deniz. farkındayken ,düşündüğünü iddia ederken;zarar veren yine insan... Ayrılık olmasa kavuşmanın mutluluğu yaşanır mıydı, kötülük olmasa iyiliğin kıymetini hangi terazi ölçerdi?Martılar olmasa martının farkına varamadığının farkına varıp martının yaşamadığı sevincin karşılığı nasıl bulunurdu?Mühim olan martının yaşadığı hayatın anlamının farkına varıp yaşamak.İnsan olduğumuz ölçüde martıdan farklıyız martı olmak da bize verilen bir tercih ve kolay olan tercih.Zor olan martının farkına varamadığını görüp yaşamak.Bunun için buradayız., MUHABBETLE... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 GÜN-ah..günü ah ile geçen Günahtadır.. Sonrasında sıkıntı çektiğimiz işler,söylendikten sonra başımızı derde sokan sözler,Günahtır.. Bu günahlar Cehennemin kapılarının şifreleridir.. Siz ne diyorsunuz.. Günah nedir? Islam dininde günahlar çarpıklı(tersiyle) değerlendirilir. 1. Muhammed Kuranda eviçi, kadinlara karsı şiddetleri tavsiye eder. Bu Günahdır. 2. Islam ulkelerinde, bir kadin türbansiz olarak bir erkekle konusunca, günah olur ; Bu günah değildir. 3. Ama erkek kadini döğerse günah olmaz. Bence bu günahdir. 4. Islam dininde, cinsi ilişkide bulunmak (evlenmeden önce) gunah olur. Ama 9 yaşindaki bir çocuk kizla evlenip cinsi iliski günah olmuyor. Bence günah olan bu çocuk kizla cinsi ilişkide bulunmakdir. 5. Milletin anlayamadan arapça Du'a okumasi günahdir. Her koşe basinda Cami yaptirmak icin para toplamak ama binlerce çocuklarin sokaklarda yatmasi ve aç kalması günahdır. 6. Evde şiddet gören bayanlarin bir sığınanacak yer olmaması günahdır! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Ayrılık olmasa kavuşmanın mutluluğu yaşanır mıydı, kötülük olmasa iyiliğin kıymetini hangi terazi ölçerdi?Martılar olmasa martının farkına varamadığının farkına varıp martının yaşamadığı sevincin karşılığı nasıl bulunurdu?Mühim olan martının yaşadığı hayatın anlamının farkına varıp yaşamak.İnsan olduğumuz ölçüde martıdan farklıyız martı olmak da bize verilen bir tercih ve kolay olan tercih.Zor olan martının farkına varamadığını görüp yaşamak.Bunun için buradayız., MUHABBETLE... İnsan düşündükleri ile de düşünmedikleri ile de insan ise,aynı özden ise...günahı nereye bırakacağız? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Sayın Suheyla; Islam dininde günahlar çarpıklı(tersiyle) değerlendirilir. şeklinde ki düşüncelerinize sonsuz saygım var;ama bu düşüncelerinizi açıklamada kullandığınız örnekler bana göre doldurulması gereken.Çünkü sıraladığınız bu örnekler de; 1. Muhammed Kuranda eviçi, kadinlara karsı şiddetleri tavsiye eder. Bu Günahdır. derseniz; ben de bana bunu gösterin derim;Kuran ve Hadislerle... 2. Islam ulkelerinde, bir kadin türbansiz olarak bir erkekle konusunca, günah olur ; Bu günah değildir. bunu kabul edersiniz ya da etmezsiniz;bu o dini kabul edenlerin vicdani sorunu! 3. Ama erkek kadini döğerse günah olmaz. Bence bu günahdir. bence de günah...bu konuda gösterilecek hadis ve ayetlerle anlamayı yeğlerim;inanın çok birikimli değil dini anlamda...dinlemeye hazırım! 4. Islam dininde, cinsi ilişkide bulunmak (evlenmeden önce) gunah olur. Ama 9 yaşindaki bir çocuk kizla evlenip cinsi iliski günah olmuyor. Bence günah olan bu çocuk kizla cinsi ilişkide bulunmakdir. bakın söz konusu olan bunun nikah ile ölçüt olarak algılanması...karşılaştırılan örnekler aynı şeyleri ifade etmiyor. 5. Milletin anlayamadan arapça Du'a okumasi günahdir. Her koşe basinda Cami yaptirmak icin para toplamak ama binlerce çocuklarin sokaklarda yatmasi ve aç kalması günahdır. Anlamadan dua okumak mı günah?İlk defa duydum...Cami yaptırmakla değil,insan olamamakla ilgili bir günah olamsın sokakta yaşamak zorunda kalanlar? 6. Evde şiddet gören bayanlarin bir sığınanacak yer olmaması günahdır! hemde çok büyük bir günah,geçelim vicdanı...büyük bir ayıp!Var mı ülkemiz de bunlar varsa ne kadar? Saygılar! Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 İnsan düşündükleri ile de düşünmedikleri ile de insan ise,aynı özden ise...günahı nereye bırakacağız? Kusuruma bakmayın ''....günahı nereye bırakacağız?'' sözünüzü anlamadım? MUHABBETLE... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Kusuruma bakmayın ''....günahı nereye bırakacağız?'' sözünüzü anlamadım? MUHABBETLE... Siz benim kusuruma bakmayın,anlatım bozukluğu ÖSS'lik olsaydım yanmıştım... demek istediğim;günah herşeyi ile insanın özünde helal kadar varken;suçlu olan insan mı...? Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Siz benim kusuruma bakmayın,anlatım bozukluğu ÖSS'lik olsaydım yanmıştım... demek istediğim;günah herşeyi ile insanın özünde helal kadar varken;suçlu olan insan mı...? Bir tarafımız şeytani diğer tarafımız ilahi sayın mavi olmayan gökyüzü.Şeytanı yanımızla kötülük yapar ilahi yanımızla kötülüğü yok etmeye çalışırız.Kimi yıkmaya çalışırken kimi de yapmaya çalışır.Kolay olan yıkmaktır, yapmak emek ister emek sonundaki vuslat öze yaklaşmaktır.Şeytani yanına uyan o yanının emrinde oan suçludur, suç işlememeyi söyleyen ilahi olandır.Bu bir sınavdır.Sınava girmiyorum demek şıklar arasında yok. MUHABBETLE... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Bir tarafımız şeytani diğer tarafımız ilahi sayın mavi olmayan gökyüzü.Şeytanı yanımızla kötülük yapar ilahi yanımızla kötülüğü yok etmeye çalışırız.Kimi yıkmaya çalışırken kimi de yapmaya çalışır.Kolay olan yıkmaktır, yapmak emek ister emek sonundaki vuslat öze yaklaşmaktır.Şeytani yanına uyan o yanının emrinde oan suçludur, suç işlememeyi söyleyen ilahi olandır.Bu bir sınavdır.Sınava girmiyorum demek şıklar arasında yok. MUHABBETLE... Sınavdaki ölçüt ne? Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Sınavdaki ölçüt ne? Sevgili Mavi olmayan gökyüzü... Evet "sınavda ölçüt ne?"... Güzel bir soru... Bende müsadenizle bu sorunun cevabına ışık olabilecek başka bir soru sormak istiyorum.. Tanrı insanın günahlarına niçin engel olmaz ve şeytanın insanla, kedinin fareyle oynamasına benzer şekilde oynamasına niçin izin verir / vermiştir... Sevgi ve Saygılarımla... DİPNOT... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Sayın Suheyla; Islam dininde günahlar çarpıklı(tersiyle) değerlendirilir. şeklinde ki düşüncelerinize sonsuz saygım var;ama bu düşüncelerinizi açıklamada kullandığınız örnekler bana göre doldurulması gereken.Çünkü sıraladığınız bu örnekler de; 1. Muhammed Kuranda eviçi, kadinlara karsı şiddetleri tavsiye eder. Bu Günahdır. derseniz; ben de bana bunu gösterin derim;Kuran ve Hadislerle... 2. Islam ulkelerinde, bir kadin türbansiz olarak bir erkekle konusunca, günah olur ; Bu günah değildir. bunu kabul edersiniz ya da etmezsiniz;bu o dini kabul edenlerin vicdani sorunu! 3. Ama erkek kadini döğerse günah olmaz. Bence bu günahdir. bence de günah...bu konuda gösterilecek hadis ve ayetlerle anlamayı yeğlerim;inanın çok birikimli değil dini anlamda...dinlemeye hazırım! 4. Islam dininde, cinsi ilişkide bulunmak (evlenmeden önce) gunah olur. Ama 9 yaşindaki bir çocuk kizla evlenip cinsi iliski günah olmuyor. Bence günah olan bu çocuk kizla cinsi ilişkide bulunmakdir. bakın söz konusu olan bunun nikah ile ölçüt olarak algılanması...karşılaştırılan örnekler aynı şeyleri ifade etmiyor. 5. Milletin anlayamadan arapça Du'a okumasi günahdir. Her koşe basinda Cami yaptirmak icin para toplamak ama binlerce çocuklarin sokaklarda yatmasi ve aç kalması günahdır. Anlamadan dua okumak mı günah?İlk defa duydum...Cami yaptırmakla değil,insan olamamakla ilgili bir günah olamsın sokakta yaşamak zorunda kalanlar? 6. Evde şiddet gören bayanlarin bir sığınanacak yer olmaması günahdır! hemde çok büyük bir günah,geçelim vicdanı...büyük bir ayıp!Var mı ülkemiz de bunlar varsa ne kadar? Saygılar! Sayin Mavi: 1. Gormek istediginiz ornekleri 4:34 de okuyabilirsiniz. Diyanet mealinde "(hafifçe) dövün" der. Ama , arapca da boyle "hafifce" diye bir kelime yok. Nitekim, hafifce veya agirca bir yana, niye "dövün" der Kuranda? Eger bu kafi degilse, bir de 38:44'e bakabilirsiniz. Bu ayette "Eline bir demet sap al ve onunla vur" der. Niye Allahtan gelen sozler boyle siddetlere izin veriyor? Allah kadinlari sevmiyormu? 2:228 ayetinde "Yalnız erkeklerin kadınlar üzerinde bir derece farkı vardır" der. Niye erkekler kadinlardan daha ustun? Zannedirim bu ornekler yeteri olur. Note: Milletin anlayamadan arapça Du'a okumasi günahdir demekle benim kastim, kendi fikrimi ifade etmekti. Dini gorusleri degil. Kendi fikrimde, insanlarin okuduklarini anlamasi iyi bir sey olduguna inaniyorum. Bunu engelleyen herseyin kotu(gunah) oldugunu zannediyorum. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Sınavdaki ölçüt ne? Sınavdaki ölçütün ne olduğunu bilmek için önce sınavda olup olmadığına karar vermek gerekir.Okullarda hazırlanmış ortamlarda eğitim aldık ve akabinde bunlardan sınav olduk değil mi?O sınavlarda ölçüt neydi?Girdiğin sınavla ilgili dersin sorumlu olduğun içeriğiydi, ölçütleriydi.Eğer hayata da bir sınav anlamı yüklerseniz bir ölçütü olmalı değil mi?Doğumdan ölüme kadar yaşadığımız hayatın mahiyetini, anlamını bir şekilde sorgulama hayatı anlamlandırma ihtiyacı duyuyoruz.Hayatın anlamı olmalı vaya olmamalı çizgisinde vereceğiniz karar sizin için bir ölçüt oluşturacaktır.Yaşadığınız sürece niçin yaşıyouma vereceğiniz yanıt sizin ölçütünüzdür.Bu ölçütü ya kendiniz oluşturursunuz ya da mevcut ölçütlerden birini tercih edersiniz.İnançlar kişinin bunu benimsemesine göre bir ölçüttür.İnanç dışındaki hayatı inanç bağlamında açıklayan felsefeler bir ölçüttür.Ateistseniz ölçütünüz ateistliği oluşturan düşünce ilkeleri,yaşama ilkeleridir.Bir dine inanıyorsanız ölçütünüz inandığınız dinin ilkeleri,hayat temellendirmeleridir.Okullarda, hayatımızda yaptığımız sınavlarda sınavı kabul etmiyorum sınava girmiyorum demek o sınavdan kalmak demektir ve sınava girmekle girmemek tercihinde yaşadığınız sonuçlar farklıdır. Hırsızlık yapmak suçtur.Ölçütü yasalardır cezası vardır örneğin.Kişi suç işledi ve cezasını çekti bu ölçüte göre.Bu bağlamda kişiye yön veren yasalardır.Eğer ki yasalar bu kişiye bu davranışın yanlışlığını manevi bir temel bağlamında hissettirmiyorsa bu ölçütü hiçe saymak çok kolaydır.Ama inanç bağlamında maneviyetı da kapsayan bir ölçütünüz varsa suçu hapse girmemek için değil de idrakine vardığınız kendinizi dayandırdığınız daha güçlü bir ölçütle hareket eder suç işlemezsiniz.İnsanın sadece kendini bağlayan ölçütü sadece kendisine insana dayanan ilkelerini çiğnemek çok daha kolaydır. MUHABBETLE... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2008 Günah dedik ne güzel bilgiler çıktı ortaya..paylaşanlara emekleri için teşekkür ederim.. Bu gezegendeki anılarınız Güzel olsun..bu gezegendeki hatıralarınız bir anlam mana ifade etsin..yoksa boylu boyunca günahtasınız sınavda çaktınız demektir.. Hani İsa as demişya ..içinizde hiç günahsız olan atsın taşı..kimsede atamamış taşı..recm edilecek kadında kurtulmuş taşlanarak ölmekten.. Çünki Günahsız hiç kimse yokmuş o anda o topluluğun içinde.. bu gün içinde bulunduğumuz topluma ne kadar benzeyen bir toplummuş İsa as hitap ettiği toplum.. Sizleri tenzih ederim..sizler o hitabı yapan İsa as gibisiniz.. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Sınavdaki ölçütün ne olduğunu bilmek için önce sınavda olup olmadığına karar vermek gerekir.Okullarda hazırlanmış ortamlarda eğitim aldık ve akabinde bunlardan sınav olduk değil mi?O sınavlarda ölçüt neydi?Girdiğin sınavla ilgili dersin sorumlu olduğun içeriğiydi, ölçütleriydi.Eğer hayata da bir sınav anlamı yüklerseniz bir ölçütü olmalı değil mi?Doğumdan ölüme kadar yaşadığımız hayatın mahiyetini, anlamını bir şekilde sorgulama hayatı anlamlandırma ihtiyacı duyuyoruz.Hayatın anlamı olmalı vaya olmamalı çizgisinde vereceğiniz karar sizin için bir ölçüt oluşturacaktır.Yaşadığınız sürece niçin yaşıyouma vereceğiniz yanıt sizin ölçütünüzdür.Bu ölçütü ya kendiniz oluşturursunuz ya da mevcut ölçütlerden birini tercih edersiniz.İnançlar kişinin bunu benimsemesine göre bir ölçüttür.İnanç dışındaki hayatı inanç bağlamında açıklayan felsefeler bir ölçüttür.Ateistseniz ölçütünüz ateistliği oluşturan düşünce ilkeleri,yaşama ilkeleridir.Bir dine inanıyorsanız ölçütünüz inandığınız dinin ilkeleri,hayat temellendirmeleridir.Okullarda, hayatımızda yaptığımız sınavlarda sınavı kabul etmiyorum sınava girmiyorum demek o sınavdan kalmak demektir ve sınava girmekle girmemek tercihinde yaşadığınız sonuçlar farklıdır. Hırsızlık yapmak suçtur.Ölçütü yasalardır cezası vardır örneğin.Kişi suç işledi ve cezasını çekti bu ölçüte göre.Bu bağlamda kişiye yön veren yasalardır.Eğer ki yasalar bu kişiye bu davranışın yanlışlığını manevi bir temel bağlamında hissettirmiyorsa bu ölçütü hiçe saymak çok kolaydır.Ama inanç bağlamında maneviyetı da kapsayan bir ölçütünüz varsa suçu hapse girmemek için değil de idrakine vardığınız kendinizi dayandırdığınız daha güçlü bir ölçütle hareket eder suç işlemezsiniz.İnsanın sadece kendini bağlayan ölçütü sadece kendisine insana dayanan ilkelerini çiğnemek çok daha kolaydır. MUHABBETLE... Yani sorumluluk ölçütünde bir sınav...peki değerli arkadaşım;kader madem çizilen ise;yani sınav sonucu belli iken;neden yine de sınav? Sevgiler! Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Herkes sınavını kendi VİCDANINDA yapacak..kendi İÇ,inde kuracak dosdoğru tartan terazisini..çevresinde herkesi kandıracak fakat asla kendisini KANDIRMAYACAK.. (kim becerebilirse bunu,elini öperim o kişinin..yani herkesi yada bir kişiyi kandıracak.. kendini kandırmayacak kendisine yalan söylemeden karşısındakine yalan söyleyebilecekler buyursun ) Sınavların en kolayı.. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Herkes sınavını kendi VİCDANINDA yapacak..kendi İÇ,inde kuracak dosdoğru tartan terazisini..çevresinde herkesi kandıracak fakat asla kendisini KANDIRMAYACAK.. (kim becerebilirse bunu,elini öperim o kişinin..yani herkesi yada bir kişiyi kandıracak.. kendini kandırmayacak kendisine yalan söylemeden karşısındakine yalan söyleyebilecekler buyursun ) Sınavların en kolayı.. Vicdan...işte bu! Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Vicdan...işte bu! Dünyada yaşayan bütün insanların ortak paydası ''insan olmak'' doğru her insanın bütün dış yasalardan önce kendini bağlayan kendini yargılayan bir iç mahkemesi var var:Vicdan Sorun şu ki vicdanı oluşturan değer yargıları hiç değişmeden doğuştan gelen ve değişmeyen ilkeler değil.Hırsızın da, katilin de kendi vicdanı var bu bağlamda ama vicdansızlık boyutunda bir vicdan.Vicdan kendi mahkememizin anayasası.Bu anayasayı her insan kendi yazar dünyaya baktığı yerden hareketle.Günah dediğimiz eylemlere vicdan mahkememizin kendi oluşturduğumuz yargıları dur diyebilir ama dur demesini söylemeyen vicdan da insanın kendi doğrusudur vicdan mahkemesinde.Hangi temelde bakıyorsanız hayata hayat odur vicdanınızda.Her insanda vicdanın olması yetmez günahları tek başına yargılamaya bence... MUHABBETLE... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Dünyada yaşayan bütün insanların ortak paydası ''insan olmak'' doğru her insanın bütün dış yasalardan önce kendini bağlayan kendini yargılayan bir iç mahkemesi var var:Vicdan Sorun şu ki vicdanı oluşturan değer yargıları hiç değişmeden doğuştan gelen ve değişmeyen ilkeler değil.Hırsızın da, katilin de kendi vicdanı var bu bağlamda ama vicdansızlık boyutunda bir vicdan.Vicdan kendi mahkememizin anayasası.Bu anayasayı her insan kendi yazar dünyaya baktığı yerden hareketle.Günah dediğimiz eylemlere vicdan mahkememizin kendi oluşturduğumuz yargıları dur diyebilir ama dur demesini söylemeyen vicdan da insanın kendi doğrusudur vicdan mahkemesinde.Hangi temelde bakıyorsanız hayata hayat odur vicdanınızda.Her insanda vicdanın olması yetmez günahları tek başına yargılamaya bence...MUHABBETLE... Allahın adaleti..senin Vicdanındır sevgili fuzuli.. tek başına yeterde artar bile.. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Allahın adaleti..senin Vicdanındır sevgili fuzuli.. tek başına yeterde artar bile.. Vicdan yeterse Kitap niçin var Sevgili Dayı?Bir cana hunharca kıyan vicdan Allah'ın emrettiği vicdan olabilir mi?Kasasında az bir para boşluğu olan insanın bu boşluktan rahatsız olan vicdanı nasıl olur Allah'ın vicdanı?Ya insanın nefsi Sayın Dayı!Vicdan mahkemesinin başına atadıysa nefs yargıcını.Adalet beklenir mi o mahkemeden Sayın Dayı? MUHABBETLE... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2008 Vicdan yeterse Kitap niçin var Sevgili Dayı?Bir cana hunharca kıyan vicdan Allah'ın emrettiği vicdan olabilir mi?Kasasında az bir para boşluğu olan insanın bu boşluktan rahatsız olan vicdanı nasıl olur Allah'ın vicdanı?Ya insanın nefsi Sayın Dayı!Vicdan mahkemesinin başına atadıysa nefs yargıcını.Adalet beklenir mi o mahkemeden Sayın Dayı? MUHABBETLE... Vicdan sokakta başı boş gezmez..Vicdan aklıbaşında,Bilgili,Sevgili.. vicdan aynı zamanda EĞİTİMLİ.. Sevgili Fuzuli..her gördüğümüz iki gözlü iki kulaklı iki bacaklı insan kılıklılardan söz etmiyorum..onlar için Mahkemeler var..cezaevleri var..onlar VİCDANSIZLAR.. Biz gerçek İNSAN,dan söz ediyoruz..her şeyin sahtesi olur İNSAN,ın olmaz..buda size ufak bir şifre.. Bir kimsenin harama haram diyebilmesi için..anladım şimdi haramın ne olduğunu diyebilmesi için..şöyle avucuna avantadan on beş yirmi bin euro düşsün..o da almam abi..HARAM..desin..gelsin elini öpem ben o abinin.. buradaki Vicdandan söz ediyorum..20 bin euroyu aldığını kendisinden başkada kimse bilmiyor hani..durum oldukçada avantajlı.. Nefs İnsanın istek ve arzularıdır..asla ölmez..terbiye olur..eğitilir.. oldukça NEFİS bir hal alır.. Mahkeme kurulmuşsa senin beyninde gönlünde..ne ala..başka mahkeme var diye boş verdiysen kendi Vicdan mahkemene..Yandın Sevgili Fuzuli Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2008 Benim de vicdanda ki kastım,insani olan değerleri yüceltendi,emekdi,sevgiydi,eğitim ve bilgiydi.Yani Dayı'nın da belirttiği gibi sahtesi olmayan insandı. Ama Fuzuli'nin düşünceleriyle sorgulanan bir vicdan anlayışı oluverdi birden.Haklıydı aslında,vicdan değişmeyen,evrensel kuralları olan değil ki.Kan davasını düşünelim;benim için vicdansızlık iken birileri için vicdanın kendisi olabiliyor. Günah,dini,dili,coğrafyası ile farklılaşan,kendi içerisinde bir değer olan kavram.İslam da içki haram iken,Hristiyanlık ta durum farklılaşabilir;hatta bazen din olgusundan yola çıkılarak günah kavramına girecek eylemler,gelenek ile toplum ile bu özelliğini kaybedebilir,günahın kendisi kutsanabilir. Dinin evrenselliği söz konusunda olduğunda tıkandığımız nokta;evrenselliğin sınırları.Evrensellik neydi;din günahları ve sevapları ile evrenselmiydi,yoksa kendi inananları ile evrensel olmayı dileyen miydi? Evet günah neydi;vicdan günahın neresindeydi?Dayı mahkeme kurulmuşsa yüreğimiz de ne ala,ya kurulmamışsa...vicdanımızı ne ile ölçeceğiz? Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2008 Kendi vicdan mahkemesini kuramayan..Ceza hukuk..üçüncü asliye hukuk..beşinci ağır ceza.. Mahkemelerinde halledecek sorunlarını.. Mavi olmayan gökyüzü.. Biz değişmeden dünya asla değişmez.. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2008 Peki Dayı;ya bizim vicdan anlayışımız yanlışsa ne olacak ya da bizimle değişecek olan vicdan,olması gereken vicdan mı?Vicdanın ölçütü ne Dayı? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.