Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Keriz Feneri

*
*
*

Aslında gizli saklı bi şey yok... Apaçık.

*

Alman savcının tespitlerine göre...

Deniz Feneri paraları nereye verdi?

Kanal 7.

Kim yedi?

Kanal yedi.

*

Alman polisi, Deniz Feneri'ni bağış dolandırıcılığından yakalıyor...

Bizim polisin bağışları komple Deniz Feneri'ne verilmiş, bizim polisin haberi yok.

*

(Bu arada... Emniyet Genel Müdürü'nün adı ne? ... Oğuz Kağan...

Takunyalılar
"din, iman"
la ahaliyi soyarken, kimi yakalıyor Oğuz Kağan?

Ergenekon!)

*

Alman milletvekilleri,
"Buradaki Deniz Feneri sizin milleti soyuyor"
diye, bizim basına haber gönderiyor...

Bizim basın, bizim milletvekilleri uyuyor mu diye bakıyor ki,

Bizim
TBMM
'nin mutfağı, tabağı çanağı filan
"buradaki Deniz Feneri"
ne bağışlanmış,

Bizim basının haberi yok!

*

Cumhur'un soyulduğu ortaya çıkınca, Cumhurbaşkanı'na soruluyor,
"Ben o işlere karışmam"
diyor...

Ama az kurcalanınca, o işlere karışmayan Cumhurbaşkanı'nın,

Dışişleri konutunda tadilat yaparken,koltuğu masayı Deniz Feneri'ne verdiği anlaşılıyor.

*

Mehmetçik Vakfı'na sağlanmayan avantajlar
AKP
tarafından Deniz Feneri'ne sağlanıyor;

Deniz Feneri bu avantajla Kızılay'ın yerine geçiyor; yetmiyor,

Deniz Feneri'ne
"
TBMM
Üstün Hizmet Madalyası"
veriliyor...

Sonra ne oluyor? ...
"Kızılay"
, Başbakan'a madalya veriyor!

*

E hal böyleyken...

Başbakan haklı olarak ne diyor?

"Gözleri var, görmezler!"

*
*
*

Yılmaz ÖZDİL

Hürriyet,12.09.2008

• Cevaplar 73
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Etkin olma çabasıyla bu foruma taşıdığınız doğruluğu kanıtlanmamış yazılarla bilgi kirliliğine ve ********** bilinçli yada bilinçsiz olarak hizmet ediyorsunuz...

Başka yerlerde ve zamanlarda yargılaması devam eden davalarla ilgili olarak hele bir süreç tamamlansın ve mahkeme hükmünü versin dedik. Savcının işi iddia etmek/sanığınki ise kendini savunmaktır. Pekiyi Hakimin görevi nedir?

Gönderi tarihi:
Etkin olma çabasıyla bu foruma taşıdığınız doğruluğu kanıtlanmamış yazılarla bilgi kirliliğine....

konuyla ilgili bir kaç başlık açılmış ama kimse bir ötekinin açtığı başlığa yazmaktansa.... Bekir'in etkin olmaya çalışma tezine hak vermemek elde değil..

birde merak ediyorum şu Yılmaz Özdil olmazsa bizim forumdaşlar ne yapardı acaba???

Gönderi tarihi:
Etkin olma çabasıyla bu foruma taşıdığınız doğruluğu kanıtlanmamış...

Bu sizin düşünceniz...

Birilerini gözünüzde olabildiğince büyütmek yada küçümsemeye yönelik... [ Bir Ön yargı...Bir Varsayım...]

Yukarıdaki bakış açısı ve ifadeler...

Kişilerin kendi zihinlerinde ortaya çıkan bir ölçüde engelleyebildiklerini bir diğerinden bekleme güdüsü...

Üstelik bu bir gazete yazısından alıntı... Bu forumdan önce binlercesi tarafından okundu...

Öne cıkmak adına değil beğenilen bir ifade bütünlüğünü bir yaklaşımı forumda paylaşabilme güdüsüydü!

Sizin bu ifadelere katılmıyor olmanız diğerlerini itham etme hakkını size vermez...

Katılmadığınız karşı görüşünüzü yazın yeterlidir..

Ötesi zaafları ve bakış açılarındaki açmazı, gereksiz yaklaşımları ortaya çıkarır...

Gönderi tarihi:
konuyla ilgili bir kaç başlık açılmış ama kimse bir ötekinin açtığı başlığa yazmaktansa....

Bekir'in etkin olmaya çalışma tezine hak vermemek elde değil..

birde merak ediyorum şu Yılmaz Özdil olmazsa bizim forumdaşlar ne yapardı acaba???

Bir üsteki yazıda hak vermenizle ilgili yanıt var!

Sizin forumdaşlar sizin yaptığınızdan farklı şeyler yapmıyor aslında...

Hala fark edemediniz mi?

Ancak diğer forumdaşlar kabullenemediklerine düşüncelerini iletmek yerine yaftalar yakıştıranları ( ;) ) gülümsüyerek izliyor...

Gönderi tarihi:
Etkin olma çabasıyla bu foruma taşıdığınız doğruluğu kanıtlanmamış yazılarla bilgi kirliliğine ve ********** bilinçli yada bilinçsiz olarak hizmet ediyorsunuz...

Başka yerlerde ve zamanlarda yargılaması devam eden davalarla ilgili olarak hele bir süreç tamamlansın ve mahkeme hükmünü versin dedik. Savcının işi iddia etmek/sanığınki ise kendini savunmaktır. Pekiyi Hakimin görevi nedir?

Bak bu sözlerini yandaş medya diye tabir ettiğimiz kesim çok sık tekrarlıyor. Ama hangi konuda? Deniz Feneri davasında.

Peki Ergenekon Soruşturması'nda bu arkadaşların bu sözü söylememelerinin sebebi var mıdır? Vardır değil mi?

Üstelik Ergenekon daha dava aşamasına geçememiş, tamamlanamayan bir soruşturma.

Deniz Feneri davasında ise yarın 11'de karar açıklanıyor. Olaya bakar mısınız?

Yani sen aslında diyorsun ki, "yarın 11'den sonra konuşun". Oluuuur, bana uyar.

Alışman lazım bekir.

Gerçekler saat 11'den önce de acıtır, sonra da acıtır.

Gönderi tarihi:
Bak bu sözlerini yandaş medya diye tabir ettiğimiz kesim çok sık tekrarlıyor. Ama hangi konuda? Deniz Feneri davasında.

Peki Ergenekon Soruşturması'nda bu arkadaşların bu sözü söylememelerinin sebebi var mıdır? Vardır değil mi?

Deniz Feneri davasında ise yarın 11'de karar açıklanıyor. Olaya bakar mısınız?

Yani sen aslında diyorsun ki, "yarın 11'den sonra konuşun". Oluuuur, bana uyar.

Alışman lazım bekir.

Gerçekler saat 11'den önce de acıtır, sonra da acıtır.

Gerçekler, onlardan negatif yönlü etkilenenlere acıdır ve onları acıtır. Benim "Deniz Feneri V midir İ midir " davasıyla bir etkilenmem söz konusu dahi değildir. Öyleyse acıyla benim işim yok. Ama Ben, konuya giriş yaptığım söze önem bir özel atfediyorum. Ergenekon dava aşamasına geçmiş midir geçememiş midir beni enterese etmiyor. Birşeyin dava aşamasına geçmesi de geçmemesi de önemli değildir. Hüküm kesinleşir vicdanen de o insanları mahkum ederiz okey...

Ben, böylesi durumlara alışmak taraftarı değilim. Kimsenin de alışmasını salık vermem. :D

Bence siz de alışmayın malum Ergenekon/Heryerekon var...Hükmen sabit olmamış gerçeklerden de kendinize gülücükler devşirmeyin.

Gelelim davaya:

Sanıkların suçu mahkemece sabit görülmüş ve üç sanık hakkında çeşitli cezalar verilmiştir.

Cezalar Dernekler yasasına göre verilmiş. Her ne ise; Mazlumlara verilmek için toplanan paraların bir kuruşu dahi eksik olarak ulaştırıldıysa Allah bunu yapanların cezasını versin. Böyle bir şeyi yapanlar müslüman olamayacakları şeref konusunda da hayli zayıftırlar.

Alman Hakim başkaca şeyler de söylemiş yalnız:

Türkiye'de çıkan haberlerin büyük kısmının doğru olmadığını ve siyasi rant için uydurulduğunu da söylemiş.

Hasılı şimdi konuşulabilir. Bundan önce de konuşabilirdiniz ancak benim giriş cümlem çok orjinaldir. Başlığı açan kişi de; bu adamın bu giriş cümlesi niye bu kadar orjinal diye bir araştırsın formu bakalım...

Gönderi tarihi:
Bu sizin düşünceniz...

Birilerini gözünüzde olabildiğince büyütmek yada küçümsemeye yönelik... [ Bir Ön yargı...Bir Varsayım...]

Kişilerin kendi zihinlerinde ortaya çıkan bir ölçüde engelleyebildiklerini bir diğerinden bekleme güdüsü...

Üstelik bu bir gazete yazısından alıntı... Bu forumdan önce binlercesi tarafından okundu...

Öne cıkmak adına değil beğenilen bir ifade bütünlüğünü bir yaklaşımı forumda paylaşabilme güdüsüydü!

Sizin bu ifadelere katılmıyor olmanız diğerlerini itham etme hakkını size vermez...

Ötesi zaafları ve bakış açılarındaki açmazı, gereksiz yaklaşımları ortaya çıkarır...

Ben bu anlayışı anlayamıyorum sevgili GeceKuşu,

Salt savunmuş olmak için, salt taraf oldukları için hırsızlığı bile görmezden gelmek, hatta hırsızlığı yapanları savunmaya gereksinim duymak için nasıl bir psikolojide olmak gerekir?

Yılmaz Özdil'in söylediklerine diyecek bişey yok olamazda ne diyebilirler ki ama salt savunma güdüsü ile o olmasa ne yapardılar derler ve çıkarlar işin içinden...

Bu ne gibi bişey biliyormusun "hırsızlığı yapan akrabamsa eğer üstünü örterim" demek gibi... Genelde biz toplum olarak böyleyizdir ya bizden olanı kayırırız çünkü diğerleri "ötekiler"dir... :)

Gönderi tarihi:

Salt savunmuş olmak için, salt taraf oldukları için hırsızlığı bile görmezden gelmek, hatta hırsızlığı yapanları savunmaya gereksinim duymak için nasıl bir psikolojide olmak gerekir?

Yılmaz Özdil'in söylediklerine diyecek bişey yok olamazda ne diyebilirler ki ama salt savunma güdüsü ile o olmasa ne yapardılar derler ve çıkarlar işin içinden...

Bu ne gibi bişey biliyormusun "hırsızlığı yapan akrabamsa eğer üstünü örterim" demek gibi... Genelde biz toplum olarak böyleyizdir ya bizden olanı kayırırız çünkü diğerleri "ötekiler"dir... :)

Aferin, yazdıklarımdan böyle birşey anlamışınız ya...

ya bizden olanı derken tek ya ile kullanılmaz ya ya olur...Yılmaz Özdil'in diyecekleriyle benim işim yoktu, benim işim o yazıyı foruma taşıyanla ilgiliydi...

Siz de cumborlop diye atlamayın, giriş cümlem niye önemlidir siz de araştırabilirsiniz...

Gönderi tarihi:
Gerçekler, onlardan negatif yönlü etkilenenlere acıdır ve onları acıtır. Benim "Deniz Feneri V midir İ midir " davasıyla bir etkilenmem söz konusu dahi değildir. Öyleyse acıyla benim işim yok. Ama Ben, konuya giriş yaptığım söze önem bir özel atfediyorum. Ergenekon dava aşamasına geçmiş midir geçememiş midir beni enterese etmiyor. Birşeyin dava aşamasına geçmesi de geçmemesi de önemli değildir. Hüküm kesinleşir vicdanen de o insanları mahkum ederiz okey...

Ben, böylesi durumlara alışmak taraftarı değilim. Kimsenin de alışmasını salık vermem. :D

Bence siz de alışmayın malum Ergenekon/Heryerekon var...Hükmen sabit olmamış gerçeklerden de kendinize gülücükler devşirmeyin.

Gelelim davaya:

Sanıkların suçu mahkemece sabit görülmüş ve üç sanık hakkında çeşitli cezalar verilmiştir.

Cezalar Dernekler yasasına göre verilmiş. Her ne ise; Mazlumlara verilmek için toplanan paraların bir kuruşu dahi eksik olarak ulaştırıldıysa Allah bunu yapanların cezasını versin. Böyle bir şeyi yapanlar müslüman olamayacakları şeref konusunda da hayli zayıftırlar.

Alman Hakim başkaca şeyler de söylemiş yalnız:

Türkiye'de çıkan haberlerin büyük kısmının doğru olmadığını ve siyasi rant için uydurulduğunu da söylemiş.

Hasılı şimdi konuşulabilir. Bundan önce de konuşabilirdiniz ancak benim giriş cümlem çok orjinaldir. Başlığı açan kişi de; bu adamın bu giriş cümlesi niye bu kadar orjinal diye bir araştırsın formu bakalım...

Alışırsınız alışırsınız.

Buzdağının su üzerindeki kısmına tabelayı Alman mahkemesi çakmıştır, şamandıraları da etrafına bağlamıştır. Artık neyin ne olduğu, kimin ne ettiği kısmen bellidir.

Bizim adalet sistemimize düşen görev ise su altındaki kısmı incelemektir. Umudumuz savcılarımızın ve hakimlerimizin biryerlere konması. Heryere mi konarlar, bir yere mi konarlar biz şu an bilemeyiz.

Ergenekon sürecinde haksız yere verilmiş hükümlere de bu denli cevval bir tavır içerisinde olmanızı zaten beklemiyorum ancak sadece O dava da başlayıp sonuçlanınca burada olmanızı diliyorum.

Son gülen, iyi güler. :stuart:

Gönderi tarihi:
Ancak diğer forumdaşlar kabullenemediklerine düşüncelerini iletmek yerine yaftalar yakıştıranları ( ;) ) gülümsüyerek izliyor...

yanlış hatırlamıyorsam bu söz bana ait bir sözdü,devamlı forumda dile getirdiğim hatta bununla ilgili başlık bile açmıştım :)

:)

geçen zaman zarfında pek değişen bir şey olmamış gördüğüm kadarı ile,hala her lafa cevap vermeye çalışma çaban devam etmekte sevgili arkadaşım..

hırsızlığı savunmakla ilgili tek kelime getireceksin şimdi ortaya,bir şey dedinmi kanıtın olacak..****

ben Yılmaz Özdil'in doğrumu söyledi yanlışmı söyledi o kısmını tartışmıyorum,forumdaki hemen her başlığa onun ağzı ile cevap verilmesine karşıyım yazıyı alıntılayanın yokmudur kendi fikri!!!!!

ve neden konu ile ilgili bir sürü başlık varken ısrarla başka başlık açamak,biraz ilgi çekmeye çalışmakmı?

Ayrıca bu ülkede"ötekiler"diye bir gurub oluşturmaya çalışanlarıda biz çok iyi biliriz,sokakları doldurup hani şu dersini alıpta hala konuşmaya devam edenleri.....Hani sonrada tıpkı bu topicin başlığındaki benzetme ile dalga geçilenleri...

Gönderi tarihi:
Aferin, yazdıklarımdan böyle birşey anlamışınız ya...

ya bizden olanı derken tek ya ile kullanılmaz ya ya olur...Yılmaz Özdil'in diyecekleriyle benim işim yoktu, benim işim o yazıyı foruma taşıyanla ilgiliydi...

Siz de cumborlop diye atlamayın, giriş cümlem niye önemlidir siz de araştırabilirsiniz...

benim işim o yazıyı foruma taşıyanla ilgiliydi...

Sizin benimle iş olarak tanımladığınız ne gibi bir şey var aramızda..?

Giriş cümlem niye önemlidir siz de araştırabilirsiniz...

Giriş cümleniz aşağıda...

Ve benim bu giriş cümlenize yanıtımda şuydu...

Bu sizin düşünceniz...

Başka yerlerde ve zamanlarda yargılaması devam eden davalarla ilgili olarak hele bir süreç tamamlansın ve mahkeme hükmünü versin dedik.

Savcının işi iddia etmek/sanığınki ise kendini savunmaktır. Pekiyi Hakimin görevi nedir?

Mahkeme hükmünü vermiş sayın bekir...

6443128.gif

"Pekiyi Hakimin görevi nedir?" sorunuza yanıt olabilir mi.?

Yoksa Karşı olmadığınızı söylediğiniz Y.Özdilin yazısını buraya taşıyan kişiyle hala bir işiniz olduğunu düşünüyor musunuz.?

Y.Özdilin yazdıklarıyla bir işiniz yok ama onu buraya taşıyan kişiyle bir işiniz...Anlaşıldığı kadarıyla bir sorununuz var...

Neden...?

Anlaşılması güç mü.?

Bence hiç değil...

İşinizin olduğunu söylediğiniz kişinin size bu konuda son olarak söylemek istediği şu...

Konuları kişiselleştirerek içeriğini ve özünü ortadan kaldırma çabalarınızı benim üzerimden yapmaya çalışmayın...

Çünkü bahsettiğiniz o kişinin...

"Algılama farklılığı ve görüş ayrılıkları nedeniyle gereksiz yaklaşımlar üreterek bir diğerini kendine iş edinenlerle "...

Kişisel polemiklere yönelik hiç bir işi olamaz...

Gönderi tarihi:
Alışırsınız alışırsınız.

Buzdağının su üzerindeki kısmına tabelayı Alman mahkemesi çakmıştır, şamandıraları da etrafına bağlamıştır. Artık neyin ne olduğu, kimin ne ettiği kısmen bellidir.

Bizim adalet sistemimize düşen görev ise su altındaki kısmı incelemektir. Umudumuz savcılarımızın ve hakimlerimizin biryerlere konması. Heryere mi konarlar, bir yere mi konarlar biz şu an bilemeyiz.

Ergenekon sürecinde haksız yere verilmiş hükümlere de bu denli cevval bir tavır içerisinde olmanızı zaten beklemiyorum ancak sadece O dava da başlayıp sonuçlanınca burada olmanızı diliyorum.

Son gülen, iyi güler. :stuart:

Önce ne demişsiniz...

Hüküm, mahkeme sürecini sona erdiren karardır. Dolayısıyla henüz ortada bir hüküm yoktur. Hüküm olmayan dava hakkında da haksız yere verilen hükümler konusunda cevval bir tutum beklemenizin bir mantığı yok. Gelelim Deniz Feneri Derneği ile ilgili meselede cevval bir tutum sergileyip sergilemediğime.

Bu konuda da cevval bir tutum sergilediğim yok. Konuya dahil olmam, henüz hüküm verilmemiş (o esnada hüküm verilmemişti) bir dava hakkında çok ileri görüşlü şekilde bir yazı yazılmasıydı. Ve giriş cümlem çok önemli dedim, forumda araştırın dedim kimse de yapmadı.

O giriş cümlesi bizzat Gece Kuşu'nun kendi cümlesiydi. Gece Kuşu, sizinle bu zamana kadar çok defa tartıştık ancak o eski tartışmalardan bu yana çok fazla irtifa kaybettiniz. Son olarak, bir tartışmanızda hasmınıza o giriş cümlesini söylediniz. İçinde Fetullah Gülen'le ilgili bir kısım da vardı ve ben sadece o kısmı kaldırdım.

Keşke insanlar ne söylediklerini hatırlayabilseler...Sadece, bir bakış açısı/sorununu ortaya koymaya çalıştım. Ve o zaman, o metine tepki göstermeyen bazı arkadaşlar, benim başlıkta yazdığım metne tepki gösterme yolunu seçiyorlar...

Bunun da bir manası vardır elbet...

Gönderi tarihi:
Önce ne demişsiniz...

Hüküm, mahkeme sürecini sona erdiren karardır. Dolayısıyla henüz ortada bir hüküm yoktur. Hüküm olmayan dava hakkında da haksız yere verilen hükümler konusunda cevval bir tutum beklemenizin bir mantığı yok. Gelelim Deniz Feneri Derneği ile ilgili meselede cevval bir tutum sergileyip sergilemediğime.

Bu konuda da cevval bir tutum sergilediğim yok. Konuya dahil olmam, henüz hüküm verilmemiş (o esnada hüküm verilmemişti) bir dava hakkında çok ileri görüşlü şekilde bir yazı yazılmasıydı. Ve giriş cümlem çok önemli dedim, forumda araştırın dedim kimse de yapmadı.

O giriş cümlesi bizzat Gece Kuşu'nun kendi cümlesiydi. Gece Kuşu, sizinle bu zamana kadar çok defa tartıştık ancak o eski tartışmalardan bu yana çok fazla irtifa kaybettiniz. Son olarak, bir tartışmanızda hasmınıza o giriş cümlesini söylediniz. İçinde Fetullah Gülen'le ilgili bir kısım da vardı ve ben sadece o kısmı kaldırdım.

Keşke insanlar ne söylediklerini hatırlayabilseler...Sadece, bir bakış açısı/sorununu ortaya koymaya çalıştım. Ve o zaman, o metine tepki göstermeyen bazı arkadaşlar, benim başlıkta yazdığım metne tepki gösterme yolunu seçiyorlar...

Heceleyerek yazmam gerekecek diye endişe etmeye başladım artık.

Bekir, dava sonuçlanmadan yazılıp çizilenler karşısında verdiğin tepkiyi neden Ergenekon için vermiyorsun diyorum. Benim bahsettiğim hüküm, yandaş medyanın hükümleri. Çıkıp bu adamlar hakkında aynı cümleleri kullansan? Veya bu adamların verdikleri hükümleri forumda kullanan üyelere "aynı uyarıları" yapsan? Kirlilik yaratıyorsunuz vs desen. Olma mı?

Çıkmış hala Ergenekon Heryerekon edebiyatı yapıyorsun. Üst mahallede ayıpladığını alt mahallede sen tekrarlıyorsun.

Hem nalına hem mıhına vuruyorsun, yapma Allah aşkına. Ne dediğimizi bizden daha iyi biliyormuşsun havalarına da hiç girme, komik oluyor.

Gönderi tarihi:
Heceleyerek yazmam gerekecek diye endişe etmeye başladım artık.

Bekir, dava sonuçlanmadan yazılıp çizilenler karşısında verdiğin tepkiyi neden Ergenekon için vermiyorsun diyorum. Benim bahsettiğim hüküm, yandaş medyanın hükümleri. Çıkıp bu adamlar hakkında aynı cümleleri kullansan? Veya bu adamların verdikleri hükümleri forumda kullanan üyelere "aynı uyarıları" yapsan? Kirlilik yaratıyorsunuz vs desen. Olma mı?

Çıkmış hala Ergenekon Heryerekon edebiyatı yapıyorsun. Üst mahallede ayıpladığını alt mahallede sen tekrarlıyorsun.

Hem nalına hem mıhına vuruyorsun, yapma Allah aşkına. Ne dediğimizi bizden daha iyi biliyormuşsun havalarına da hiç girme, komik oluyor.

Ergenekon'la ilgili açıklamalarımı okudun mu da bunları bana söylüyorsun. İstersen önce git oku ondan sonra bunları konuşalım ha...

Gönderi tarihi:
Ergenekon'la ilgili açıklamalarımı okudun mu da bunları bana söylüyorsun. İstersen önce git oku ondan sonra bunları konuşalım ha...

Önceden yazdıklarınız bu başlık altında önemini kaybetti. Neden mi? Gerçeklere alışma hususunda "alışılmaması" gerektiğini Ergenekon argümanıyla açıklıyorsunuz.

Hani hüküm verilmemişken yanlıştı böyle şeyler? Ergenekon'un nesini bekleyelim ki?

En geniş tabiri ile buna aba altından sopa göstermek denir.

Yani hem Ergenekon hakkında 'şöyle-böyle yazdım-tarafsızım' diyeceksiniz, hem Deniz Feneri davası kararına bakarak, 'hooooooop durun hele Ergenekon Heryerekon' var diyeceksiniz.

Zihninizde hükmünüz var ki saklayamıyorsunuz, en ufak dürtmemizde dökülüveriyor dilinizden.

O tarafsızlık masallarını da hiç estetik bulmadım. Amatör işi olmuş, sırıtıyor.

Gönderi tarihi:

Taylanım, uçmuşun yine...

Ergenekon'dan ilk bahseden sendin bu konuda unuttun mu? Ben o arada hiç ergenekondan bahsetmemiştim.

Başka yerlerde ve zamanlarda yargılaması devam eden davalarla ilgili olarak hele bir süreç tamamlansın ve mahkeme hükmünü versin dedik

dediğim aynen bunlardı. Ergenekon heryerekonla ilgili kimseye aba altından sopa göstermiyorum. Bu davadan birşey çıkacağını zaten düşünmüyorum. Ergenekon/heryerekon diyenlerde bu davayı etkisiz göstermeye yarayan sözlerdi. Yoksa sopayla falan alakası yoktu. Kaldı ki; Ergenekon/Heryerekon başlığını atan düşünce yapıma göre karşıt görüşte olanların sözüydü.

Tarafsızlık masallarını okudunuz nihayet. Güzel...

Gelelim tekrar Ergenekon hadisesine

Ben, böylesi durumlara alışmak taraftarı değilim. Kimsenin de alışmasını salık vermem. biggrin.gif

Bunu korkutma olarak algılayabildiniz ya helal olsun. Hüküm verilmeden hüküm kurmayın malum Ergenekon konusunda başkaca şeyler söylediniz şimdi bu davada ise hüküm verilmeden hüküm veriyorsunuz demeye çalıştım. Ergenekon konusunda iddianame yok, dava yok gibi sözleriniz hala forumda duruyor...Ergenekon örgütünü suçlayanlara söylemiş olduğunuz şeylerdi onlarda...

Biz, kendi tarafsızlığımızı koruyoruz siz ise olayın hep tek/bir tarafı olarak ne kadar da yok oluyorsunuz...

Hayırlı uçmalar...

Gönderi tarihi:

Almanya'daki Deniz feneri soruştumasının kararı açıklanmasına rağmen hiç tatmin edici değil. Asıl suçlularının Türkiye' de olduğunun söylenmesi çok manidardır. İnşallah bu soruşturma sonucunda Dağ fare doğurmaz, binlerce insanın hayıra gideceğini düşünerek ödedikleri paraların harcandıkları yerlerin bir bir açıklanması gerekir. Bu hükümetinde Türkiye'deki görevlileri hakkında derhal soruşturma başlatması şarttır.... Diye düşünüyorum

Gönderi tarihi:

Türkiye'de soruşturma şart; birileri arzu ediyor diye değil önemli şüpheler olduğu için...

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar, birşey yapılmıyor değil.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda bir çalışma başlatmış durumda.

Kimler, muhtaç olanlara gidecek parayı hiç etti ise *******. Ancak, muhtaçlara yardım yapılacağı düşüncesinden hareketle bu kuruluşa yardım yapanları ***** olarak adlandıranların da ********

Lanet okumayacaktım ama halkın, bağış yapma duygularını rencide eden kişilere ve bunun yolunu açan, yolsuzluğa bulaşanlara da denecek başkaca birşey yok...

İkisini de ************

Yıldızları ben koydum...

Gönderi tarihi:

Akıllarda soru işareti kalmasın... Bahsedilen yazının linki aşağıda...

http://www.turkish-media.com/forum

Anlaşılan o ki...Fetullah Gülen'e yapılan en ufak eleştiri bile zihinlerde O kişilere irtifa kaybettiriyor...

Fetullah Gülen'e (ve onun zihniyetini benimsemiş yaklaşımlara) yapılan eleştiriler...

Kişisel algılanabiliyor...

Eleştiri yapan kişilerin yazdıkları her şeye ilgili ilgisiz, mesnetli mesnetsiz karşı durarak...

Kişisel karşı duruş ve haklılıklarını tutarlı ve mantıkllı yaklaşımlarla kanıtlamak yerine,

O kişileri kendilerine iş olarak görüyorlar...

Tıpkı fettulahcı basının Nihat Genç'e "Fettulah Gülen ve onun toplum üzerine yerleştirmeye çalıştığı zihniyeti" eleştirdiğinde

Ona olan yaklaşımları ve bunu kendilerine iş olarak edinerek yıpratmaya çalıştıkları gibi...

Niye doğru bulunmayan bu ifadeler söz konusu başlıkta yanıtlanmadı da ...

İçeriği ve gündemi farklı bir başlık altında o eleştirileri yapan kişi bir iş olarak ele alındı..

Neden...?

Anlaşılması güç mü.?

Bence hiç değil...

Yaklaşım tanıdık...Zihniyet bildik...

Anlaşılan şu ki; GeceKuşu'nun işi zor...

Çünkü onu iş edinen zihniyetler...

Onun yazdıklarına haklılıklarını kanıtlayacak yaklaşım ve yanıtlar yerine...

Kişiliğine ve onu yıpratmaya yönelik en ucuz yaklaşımları sergişleyecekler...

"fettulahcı zihniyetin" açmazlarının sergilenmesinin önüne geçmek adına "işimiz onunla" diyerek...

Onu kendilerine iş olarak edinecekler...

Bu defasında 'GeceKuşu' uçuz atlatmış sayılmalıdır...

Çünkü şimdilik "eski tartışmalardan bu yana çok fazla irtifa kaybettiği" öne sürülmüştür...

Konuları kişiselleştirerek içeriğini ve özünü ortadan kaldırma çabalarınızı benim üzerimden yapmaya çalışmayın...

Çünkü bahsettiğiniz o kişinin...

"Algılama farklılığı ve görüş ayrılıkları nedeniyle gereksiz yaklaşımlar üreterek bir diğerini kendine iş edinenlerle "...

Kişisel polemiklere yönelik hiç bir işi olamaz...

Umulur ki, yukarıdaki alıntıda anlatılmak istenenleri iş sahipleri sağduyu ile değerlendirerek...

yaklaşımların da bu uyarılara uyulması temennisini yerine getirirler...

*tna

Gönderi tarihi:

Fetullah Gülen'e yapılan en ufak eleştiri mi?

Yahu Allah müstehakınızı versin. Fetullah Gülen'e yapılan eleştiri ile benim ne işim var. Bazı insanları Fetullahçı yapıp arkasından da bahsini ettiğimiz sözü yazmanız eleştirinin tam konusudur.

Ben eleştireyim de Fetullah Gülen'e bağlı olanların yaptığını bari Fetullahçı olmadığım anlaşılsın ve hatta...

Üniversite kayıtları başladığında dört bir koldan Işıkçılar öğrenci aramaya başlarlar. Birçoğu zaten gittikleri dersane marifetiyle başka bir ildeki ışık evlerine veya yurtlarına yerleşmiştir. Birçoğu ise toplamadır.

Vaatler sıralanır. Ucuz ev, arkadaş ortamı, her türlü yardım...Arkasından devlet yurtlarının kötülüklerinden bahsedilir. Ve daha ortada namaz filan meselesi yoktur. Ula, çıkayım şu yurda dersiniz. Çıktınız ve dönüşü olmayan yola ilk adımı attınız. Evvela ufak ufak namaz konusunda sözler söylenir. Arkasından biraz sertlikle karşılaşırsınız. Hadi diyelim kılmaya başladınız. Arkasından abisi, şu çoçuğa biraz ders çalıştır diye bir iki veled getirirler. İlk yıl zaten gözünüz açık değildir birşey anlamazsınız ancak evinize bir taraftanda erzak dolup geliyor, çok fazla para harcamıyorsunuzdur. Eh, birde okuldan mezun olduğunuzda dershanede iş imkanı vaatleri vardır.

İkinci yıl, kitapları almak konusunda zorlanırsınız, hangi kitaplar mı...Yapmayın. Çocuklara ders vermek konusunda zorlanırsınız, namaz kılmak konusunda zorlanırsınız. Hiç anlamasanız da okuyacaksınız...Ve ikinci yıl bunları yapmadığınızda sürekli çıkarılmakla tehdit edilirsiniz.

Bunlar evleri ve yurtları için geçerli. Aşağıda belki binlerce çocuk böyle dağılmaktadır.

Bizzat kendi kızkardeşim bunlara maruz kaldı. Lisedeyken sen git matematik oku biz seni dershaneye alırız dediler. Gitti, üniversiteyi matematik okudu ışığın yurdunda kalmaya çalıştı önce, sonra bir eve attılar. Hergün birkaç çocuğa ders vermesi istenildi, birton hiçbirini okumadığı kitabı satın alınması istenildi ve en sonunda nişanlandı diye evden postaladılar.

Kaldığım başkaca evlerine tonla yiyecek geliyordu ve birçoğu çöpe atılıyordu. Birçok evlerindeki o bolluğu değme zenginin evinde görmek mümkün değildir.

Fetullah Gülen, belki özünde iyi biri olabilir belki de kötülük peşinde koşan biridir. Ancak bu cemaatin içinde çok büyük açmazlar vardır. Fetullah Gülen, ahirete yürüdüğünde bu cemaati yürütecek bir felsefesi yoktur. Hizmet hizmet dedikleri şey bir çok kişiye manevi baskı yaparak iş yaptırmaktan öte birşey değildir.

Bu konunun da Fetullah Hoca konusu olmadığını biliyorum ama saçmalayıp saçmalayıp Fetullahçı damgası vurulup (ki Allah göstermesi öyle birşeyi) birilerini yaftalamaktan önce dikkat etmek gerekiyor...

İşte yaftalama sebebiyle irtifa kaybediyorsunuz ve kaybetmeye de devam edeceksiniz anlaşılan...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.