Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

“Türkiye’de İslam’a Karşı Savaş Var!”


Misafir Evren.

Önerilen İletiler

“Türkiye’de İslam’a Karşı Savaş Var!”4029.jpgKemalizmin Batıcı bir ideoloji, Türkiye’nin yönünü Batı’ya çeviren bir akım olduğunu söyleyen Steinbach, “Türkiye’de İslam’a karşı savaş yürüten ve Kürt sorununun çözümünü de engelleyen güç, Kemalizmdir, Kemalist odaklardır.” şeklinde konuştu.22.08.2008 23:391973 yılında kurulan ve Avrupa'da kendi alanında en saygınlar arasında yer alan Alman Şark Enstitüsü (Deutsche Orientinstitut)'nün kurucusu ve Türkiye uzmanı Prof. Udo Steinbach, AK Parti'nin kapatılması girişiminin büyük bir hata olduğunu söyleyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kemalizm düşüncesi üzerine kurulduğunu belirtti. Prof. Steinbach, "Türkiye ne bir hukuk devleti olmayı başarabildi, ne de din özgürlüğü var. Din özgürlüğünün olması bir yana, bu coğrafyada halkın dinine karşı savaş veren bir yönetim ve güç var" ifadelerini kullanarak, Ahmedinejad'ın Türkiye ziyaretinin çok önemli mesajlar içerdiğini, fakat laik medyanın Anıtkabir inadıyla bu mesajı kasıtlı olarak gölgelediğini kaydetti. Kemalizmin Batıcı bir ideoloji, Türkiye'nin yönünü Batı'ya çeviren bir akım olduğunu birkaç defa tekrarlayan Steinbach, "Türkiye'de İslam'a karşı savaş yürüten ve Kürt sorununun çözümünü de engelleyen güç, Kemalizmdir, Kemalist odaklardır" şeklinde konuştu.

 

"NE HUKUK DEVLETİ, NE DE DİN ÖZGÜRLÜĞÜ VAR"

 

Almanya'nın Hessen eyaletinin Darmstadt iline bağlı Frankfurt am Main ilçesinde verdiği konferansta konuşan Steinbach, "Kriz, karar vermektir" şeklindeki Yunan atasözünü zikrederek sözlerine başladı ve "Türkiye'de şu anda yaşanan krizin mahiyeti işte budur. Türkiye şu anda bir karar verme sürecindedir. Kriz, bu yüzdendir" dedi. Bu krizin ülkedeki siyasî çizginin gelecekteki istikametini belirleyecek denli önemli bir kırılma noktası olduğuna işaret eden 1943 Pethau doğumlu Steinbach, "Bu kriz, Türkiye'nin hangi yöne doğru gideceği kararını verme aşamasında olduğunun işaretidir" şeklinde konuştu. "AK Parti'nin kapatılması girişimini anlamıyorum" diyen İslambilimci şarkiyatçı Steinbach, "AK Parti kapatılmış olsaydı bundan radikal akımlar kazançlı çıkacaktı" tespitinde bulundu. AK Parti'nin yasaklanmasının Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği sürecini olumsuz etkileyeceğini de söylemine dahil eden Steinbach, "Ancak Türkiye`nin demokratikleşme sürecinde 'hukuk devleti' ve 'dîn özgürlüğü' gibi konular göz önünde tutulduğunda, AB üyeliğinin uzak bir hedef olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türkiye ne bir hukuk devleti olmayı başarabildi, ne de din özgürlüğü var. Din özgürlüğünün olması bir yana, bu coğrafyada halkın dinine karşı savaş veren bir yönetim ve güç var." ifadelerini kullandı. 2002 seçimlerinde AK Parti'nin zaferi ile birlikte, ülkenin İslamî karakterini vurgulandığını ama aynı zamanda Avrupa yolunda ilerlemek isteyen bir iktidarın başa geldiğinin dile getiren Steinbach, bu çerçevede AK Parti'nin kapatılması davasının Kemalist elit grupların "iktidar savaşı" olduğunu öne sürdü.

 

"AK PARTİ KAPATILSAYDI AB HAYÂLDİ"

 

"Bu iktidar savaşını, geçen yıl Ahmet Necdet Sezer'in yerine gelecek olan cumhurbaşkanının belirlenmesi sürecinde de yoğun bir şekilde yaşamıştık. O sıralarda bu ihtilaftan AK Parti'nin zaferle çıktığını düşünmüştüm. Ama görüyoruz ki, devlet elitleri dediğimiz, Kemalizmin klasik ilkelerini, yani laikliği savunanlar, bu savaşta geri adım atmamışlar. Şimdi kendi yöntemleriyle politik ihtilafı yeniden oluşturuyorlar." sözleriyle konuşmasını sürdüren Marburg Philipps Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Udo Steinbach, iktidar çekişmesinin ülkede sonu belli olmayan bir gerginlik yarattığını ifade etti ve bu durumun son yıllarda demokratikleşme adına gerçekleştirilen dönüşüme de zarar verdiğini, istikrarı bozarak, boşluk yarattığını belirtti. "Birçok politik güç ülkede oluşan boşluğu doldurmaya çalışacaktır. Zira bu süreçte böylesi bir boşluğun olması kaçınılmazdır. Türkiye'de çok sayıda radikal organizasyon ve güç odaklarının olduğunu biliyoruz. Bunlar oluşan iktidar boşluğundan istifade etmek isteyecek; bu da ülkenin istikrarsızlaşması anlamına gelecektir. Ayrıca Türkiye için bununla ilişkili başka bir sorun da, AB ile ilişkilerin bundan böyle nasıl devam edeceğidir. Çünkü AB için, % 47`lik bir oyla iktidara gelen bir partinin kapatılması Türkiye'yle müzakerelerin devam etmesinde büyük bir sorun teşkil edecektir." açıklamasında bulunan Steinbach, sözlerinin devamında, "Bence top şimdi AK Parti'de. Avrupa'dan geniş katılımlı tam destek için dönüşüm ve demokratikleşme süreci kararlılıkla devam ettirilmelidir. İlk adım 301`inci maddenin kaldırılması olmalı; ardından da demokratikleşme yolunda önemli ve büyük adımlar atılmalıdır. O zaman sadece AB`nin desteğini değil, Avrupa kamuoyunun ve elbette Türkiye'deki geniş bir çevrenin de desteğini almak mümkün olacaktır. Bunun sonucunda ise parti kapatma sürecinin devamı güçleşecektir." biçiminde konuştu. Prof. Steinbach, yeni anayasa tasarısının bazı eksikler taşımasına rağmen, sivil toplumun gelişmesi ve Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından büyük önem arz ettiğini de söyledi.

 

"AHMEDİNEJAD ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ"

 

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Türkiye ziyareti ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelere, İstanbul'daki Sultanahmed Camii'nde Cuma namazı kılmasına değinmeden geçemeyen Steinbach, "Türkiye ve İran, inanç ve düşünce olarak, siyasî çizgi olarak farklı iki uç noktadadırlar. Ahmedinejad'ın Türkiye ziyareti bu bağlamda çok önemliydi ve burada her iki cumhurbaşkanı da oldukça önemli ve anlamlı mesajlar verdiler." değerlendirmesinde bulundu. Buna karşılık kendilerini laikliğin sözcüsü olarak ilan eden medyanın kasıtlı olarak gezideki bu mesajları manipüle ettiğini ve tamamen Anıtkabir ziyaretine odaklandığını hatırlatan Prof. Steinbach, "80'li yılarda, İran'ın o zamanki cumhurbaşkanı olan Ali Ekber Haşimî Refsencanî'nin Türkiye ziyaretinde de aynı sorun yaşanmıştı. O da Anıtkabir'e gitmek istemeyince Kemalistler ortalığı galeyena vermişti." sözlerine yer verdi.

 

"KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNÜ KEMALİSTLER ENGELLİYOR"

 

Konuşmasının bu periyodunda lafı 28 Şubat 1997'deki post–modern darbeye getiren Steinbach, "Türkiye'de ordu 90'lı yılların sonlarında iki önemli mesaj verdi. 97'deki 28 Şubat darbesiyle 'Türkiye'de İslam devletinin şansı yok' mesajını, 99'da PKK lideri Abdullah Öcalan'ı yakalayarak da 'Kürt devletinin şansı yok' mesajını verdi." yorumunda bulundu. Kemalizmin Batıcı bir ideoloji, Türkiye'nin yönünü Batı'ya çeviren bir akım olduğunu birkaç defa tekrarlayan Steinbach, "Türkiye'de İslam'a karşı savaş yürüten ve Kürt sorununun çözümünü de engelleyen güç, Kemalizmdir, Kemalist odaklardır." şeklinde konuştu. İktidardaki AK Parti'nin demokratik, İslam'la barışık, Kürt sorununun çözümünde de açık bir politikaya sahip olduğunu vurgulayan Steinbach, konuşmasının sonunda "Türkiye'de iki güç var: Türkiye'nin demokratikleşmesini, özgürleşmesini ve özgür bir toplum olmasını isteyen siviller ve Türkiye'yi baskıcı, içine kapanık bir ülke yapmaya çalışan askerler." değerlendirmesinde bulundu.

 

İbrahim Sediyani / HAKSÖZ-HABER

 

(Frankfurt am Main / ALMANYA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 68
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Türkiye de sadece İslama değil, Atatürkçülük kavramımıza karşıda bir savaş var, milli her kavrama da bir savaş var, bizi biz yapan değerlerin çoğunluk olan her türlüsüne karşı bir savaş var.. Uzun vadede planlanmış bir oyunun içinde, roller üstleniliyor ve roller oynanıyor aslında.. Bir birine sataşmayan her kutup illa sataşana kadar elden gelen yapılıyor.. Türkiye ölüyor.. Kalan şu kadarcık toprağın içinde kan ağlıyoruz aslında. Ne olduğu meçhul bir ülkeyiz artık, değer dediğimiz olgumuz ne belli değil.. Bir giysi kültürümüz bile kalmadı artık.. Hiç bir şeyimiz kalmadı.

İslama olan savaşta asıl kullanılan artistler bence kemalistler değil bu arada.. Bu savaş İslam yandaşları ile veriliyor.. Tıpkı Atatürkçülüğü öldürmekte, kemalistlerin kullanılması gibi.. Kişinin kendine yaptığı düşmanlığı kimse yapamazmış.. Adamlar bunu yıllar önce sezinlemişte,kişileri kendi bünyesinde zehirlemeye başlamış.. Kim bu Alman ,kim bu adamlar peki demeç verip duran.. Hala kemalizm ile sıkıntıları ve çekinceleri var demek ki bu arada.. Öyle ki dindarı kışkırtsınlar.. Kemalisti zıplatsınlar.. Ya bu adamlar bi de kendi işine baksınlarda ,biz de kendi işimize baksak,ama yok her kafadan bir ses elbet.. Öyle ki planlar kontrolden çıkmasın.. Arada destek versinler.. Bu ülke,çok şeye gebe hala.. Allahım hayırlı yaşam ve ölüm nasip etsin..

Selam ve dua ile ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye de sadece İslama değil, Atatürkçülük kavramımıza karşıda bir savaş var, milli her kavrama da bir savaş var, bizi biz yapan değerlerin çoğunluk olan her türlüsüne karşı bir savaş var.. Uzun vadede planlanmış bir oyunun içinde, roller üstleniliyor ve roller oynanıyor aslında.. Bir birine sataşmayan her kutup illa sataşana kadar elden gelen yapılıyor.. Türkiye ölüyor.. Kalan şu kadarcık toprağın içinde kan ağlıyoruz aslında. Ne olduğu meçhul bir ülkeyiz artık, değer dediğimiz olgumuz ne belli değil.. Bir giysi kültürümüz bile kalmadı artık.. Hiç bir şeyimiz kalmadı.

İslama olan savaşta asıl kullanılan artistler bence kemalistler değil bu arada.. Bu savaş İslam yandaşları ile veriliyor.. Tıpkı Atatürkçülüğü öldürmekte, kemalistlerin kullanılması gibi.. Kişinin kendine yaptığı düşmanlığı kimse yapamazmış.. Adamlar bunu yıllar önce sezinlemişte,kişileri kendi bünyesinde zehirlemeye başlamış.. Kim bu Alman ,kim bu adamlar peki demeç verip duran.. Hala kemalizm ile sıkıntıları ve çekinceleri var demek ki bu arada.. Öyle ki dindarı kışkırtsınlar.. Kemalisti zıplatsınlar.. Ya bu adamlar bi de kendi işine baksınlarda ,biz de kendi işimize baksak,ama yok her kafadan bir ses elbet.. Öyle ki planlar kontrolden çıkmasın.. Arada destek versinler.. Bu ülke,çok şeye gebe hala.. Allahım hayırlı yaşam ve ölüm nasip etsin..

Selam ve dua ile ..

ne kadar güzel söylediniz beyninize saglık. ben nerde ve nezaman bir bilgi edinmiştim , kaynagını unuttum am aklıma yattı .ve adeta kazındı .arkadaşım kıyamet arap yarım adasında kopacak ,ve yavaş vyavaş tüm dünya ülkelerinde büyük felaketler sonucu arap yarım adasına göç başlayacak deniyordu. peki arap yarım adasındakiler ne olacak bizde dahiliz bu haritaya .bükemedin eli öp deriz biz ama onlar bükemedigin müslümanları öldür öldüremezsen birbirine öldüttür sloganını kullanarak her konuda ortaya bir laf atıyor bizlerde haydi karşıt fikir beyanı derken .... bence ülkemizde içten içe hiçbir sorun yok dış basın ve birilerinin yaygarasından başka esen kalın

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye de sadece İslama değil, Atatürkçülük kavramımıza karşıda bir savaş var, milli her kavrama da bir savaş var, bizi biz yapan değerlerin çoğunluk olan her türlüsüne karşı bir savaş var.. Uzun vadede planlanmış bir oyunun içinde, roller üstleniliyor ve roller oynanıyor aslında.. Bir birine sataşmayan her kutup illa sataşana kadar elden gelen yapılıyor.. Türkiye ölüyor.. Kalan şu kadarcık toprağın içinde kan ağlıyoruz aslında. Ne olduğu meçhul bir ülkeyiz artık, değer dediğimiz olgumuz ne belli değil.. Bir giysi kültürümüz bile kalmadı artık.. Hiç bir şeyimiz kalmadı.

İslama olan savaşta asıl kullanılan artistler bence kemalistler değil bu arada.. Bu savaş İslam yandaşları ile veriliyor.. Tıpkı Atatürkçülüğü öldürmekte, kemalistlerin kullanılması gibi.. Kişinin kendine yaptığı düşmanlığı kimse yapamazmış.. Adamlar bunu yıllar önce sezinlemişte,kişileri kendi bünyesinde zehirlemeye başlamış.. Kim bu Alman ,kim bu adamlar peki demeç verip duran.. Hala kemalizm ile sıkıntıları ve çekinceleri var demek ki bu arada.. Öyle ki dindarı kışkırtsınlar.. Kemalisti zıplatsınlar.. Ya bu adamlar bi de kendi işine baksınlarda ,biz de kendi işimize baksak,ama yok her kafadan bir ses elbet.. Öyle ki planlar kontrolden çıkmasın.. Arada destek versinler.. Bu ülke,çok şeye gebe hala.. Allahım hayırlı yaşam ve ölüm nasip etsin..

Selam ve dua ile ..

 

Kendi insanlarımız susturulup hapse atılırsa, bizden olmayanlar bizim adımıza ahkam keserler sayın f. toyd.

Kendimizden olmayan biriside olsa yaptığı tesbitler doğru, ondan dolayı yazıyı buraya alıntıladim.

Bunu yapmaktaki amaçlarına gelince avrupayı inançlara özgürlük veren bir topluluk türkiyeyi inançları kısıtlayan bir ülke olarak dünyaya tanıtmak, malesef Türkiyede tutum ve tavırlarıyla avrupalıları haklı çıkarmaktadır.

Pekiyi işin aslı ne.?aslında batı islama türkiyedekilerden daha karşı, yeri geldiğinde Mahkemede Türkiyenin yanında yer almaktadır, en son baş örtüsü davasında Mahkemeye baş vuranı haksız Türkiye yönetimini Haklı çıkarmıştır.

Bu iki yüzlülüktür, bir taraftan inançlara özgürlük diyeceksin, diğer taraftan inancın gereği olan baş örtüsü davasında Türkiyeyi haklı bulacaksın.

Kişisel olarak yazar doğru tesbitler yapmış bende alıntıladım.

saygılarımla.

selam ve dua ile.

Evren.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu yazıdan bir şey anlamak mümkün değil. Türkiye'nin yüzünün batıya dönük olmasına olumlu mu , olumsuz mu bakıyor ben anlayamadım.

Şeriatı mı olumluyor ?

Sanırım öyle.

Ama kesin olan şu ki Mustafa Kemal ile Hitleri birbirine karıştırıyor muhterem.

Sevgili Floyd'a katılıyorum. Kendi işlerine baksınlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mütemadiyen ahkam kesen zengin Batılı beyefendilerin umrunda olan şey ülkemizdeki değişik etnik kökenli vatandaşların insani sorunları mıdır, toplumda dinini tam bir özgürlük içinde yaşamak isteyenlerin bunu istedikleri şekilde yapamıyor oluşları mıdır, yoksa Türkiye'nin serbest piyasaların tamamen sömürgesi olacağı, başta topraklar olmak üzere, herşeyin satılıp pazarlanabileceği bir ülke haline geleceği bir gidişatın önüne geçebilecek potansiyel güçlerin hırpalanmaları mıdır?

 

Neden ısrarla İslam ve Kürt kökenlilik birlikte anılmaktadır? Vasat bir akla sahip olan birisi bunu düşünebilir herhalde.

 

Kökten islamcılık Türkiye'de ise aman işlerine gelir, kullanabilirler.Ama ikiz kulelere uçaklarla girilince beyefendilerin gözleri faltaşı gibi açılır, kendileri Muhammed ve İslam düşmanı oluverirler.

 

Bir de yayınlarda şu 'Kemalizm' sözcüğünün sıkça kullanılması üzerine düşünmek gerek.Atatürkçü denilince çok tahrik edici olmuyor herhalde.Ama içine bir 'izm' eklenince 'izm'lere alerjisi olanlar otomatik olarak kendi saflarına çekilebiliyor.Tabi, sinsilik sömürgeci ve plancı Batı'nın çok önemli bir özelliğidir her zaman.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aman ne güzel anlatmış bu prof.Steinbach.

Eğer Almanya'nın bilim adamlarının zeka düzeyi bu ölçüde ise bizim sadece bu forumda yazan, yorum yapan enaz beşyüz bilim adamımız var:)

3 yaşında elektrik prizleri ile oynayan bir çocuğa elektriğin ne olduğunu anlatamazsınız.

Hukuk ve demokrasi,patlayan lastiği onaran ikili bir mekanizma gibidir.

Demokrasi,inancı bireyselleştirir.Bunun için çaba harcar.Kişisel bir hak olarak onu korur.Gözetir ve zenginleştirir.Ne zaman bu bireysel hak,toplumsal (siyasal)güce dönüşür işte o zaman demokrasi, kendi mezar kazıcısını yaratmış olur.Bu aynı zamanda ulusal kimlikler içinde geçerlidir.

Bu kadar basit bir şeyi kuşaklara ögretememiş isek bu bizim zavallı olmamızdan değil,sürekli kurcalanmamızdan kaynaklanmıştır.

Rahmetli T.Özal,bazı şeylerin farkına varan ve kendince buna çözüm üretebilen nadir kişilerden biri idi.Hayallerinin gerçeğe dönebilme katsayısının yükseldiğini gören güç odakları gerekeni yapmakta gecikmediler.

Herşeye kabuluz yeterki ticaretimizin önünün açın,biz para istemiyoruz,kotalarımızı aşağıya çekin diyebilecek kadar da tutarlı idi.

Biz bu borudan geçmek zorundayız sıkın dişinizi diyebilecek kadar da açık sözlü idi.

Galatasaray'ın Avrupa kupasına uzandığı gece Türkiye yıkılıyordu.Ama Fransız guyan'ından uzaya atılan turksat uydusunun naklen yayını TRT2 kanalında yayınlanırken turkiyem uyuyordu.Kaç ülkenin o zamanda haberleşme uydusu vardı?

Yıllarca 20 sene beklenen telefonları 2 gune taşıyan kişileri çabuk unuttuk.

Bir kişiye eğitim vermek onbeş yıl'ı alır ama bir ülkeye eğitim vermek yüzyılları alır.

İşte prof.Steinbach'ın düşünce eksikliği de işte burada başlıyor ne yazık ki.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye de sadece İslama değil, Atatürkçülük kavramımıza karşıda bir savaş var,

Selam ve dua ile ..

 

 

hayır efendim

Türkiye'de İslama savaş açmış bulunan insanların ideolojik maskesi zaten kemalizm ve laiklidir.

olayı açık bir biçimde çarpıtmayalım.

bu ülkede islam ve onun aziz degerlerine karşı sistematik bir mücadele vardır.

ergenekonda sistematik bir yapılanmadır, bu arada hatırlatalım.

yok atacılıga savaş varmış, yok milli degerlere savaş varmış, işin özü bunlar ne kadar islami ise savaşa konu olurlar.

bu ülkenin degerlerini yok edenlerin maskesi Atatürk, kemalizm ve en önemliside laiklik dir.

kimse meleleleri çarpıtmasın.

...............

neymiş laiklik inanç özgürlügüymüş, tabi yersen.

laiklik bu ülkenin sömürgeleştirilmesinin mihenk taşıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Prof Steinbach 10-15 yildan beri Islam ve Türkiye hk. Almanyada bilinen bir otoritedir ...

Onun bu beyanatlarina "bilgisiz cocukdur" yorumu,maddi olarak karsilik verememe durumdan kaynaklaniyor ...

 

Türkiye de sadece İslama değil, Atatürkçülük kavramımıza karşıda bir savaş var, milli her kavrama da bir savaş var, bizi biz yapan değerlerin çoğunluk olan her türlüsüne karşı bir savaş var..

 

Atatürkcülük sadece bir kavram degil ... Deger olarak ne sundugunu anlayabilmis degilim ... Atatürkcülerin ama Islama karsi yürütülen savasin ön safhinda yer aldigi asikar ...

 

Neyse dönelim Steinbachin bazi tespitlerine :

"Türkiye ne bir hukuk devleti olmayı başarabildi, ne de din özgürlüğü var."

 

El hak dogru ... Hukuk devleti olamadik. Bu aym verdigi kararlar dogrultusunda da , siyasi partilere uygulanan hukuk farkililigi da göze batiyor.

Bir IP-Partisi bogazina kadar suclarin icine batmis,yöneticisi,lideri hapisde,ama kapatma davasi atatürkcülügü ve laikciliginden süphe edilemeyen sayin Cumhuriyet bassavcinin aklindan nedense gecmez.Ayni sey CHP ve yöneticileri icin gecerli. Chpnin "kayip trilyonlar" hk. yine Cumhuriyet bassavcinin dava acmayi aklindan gecirmez , ama Erbakini hapse mahkum ettirmeyi bir vazife olarak görür.Türkiyenin hukuk devleti olmadigi o kadar ortada ki ...

 

Islam düsmanligi o kadar acik yapiliyor ki , bu forumun bir günlük iletileri buna yeterince delil.

 

Müslümanlara karsi yürütülen savas aslinda Türkiyenin bütünlüge karsi yürütülen savasin bir parcasi ... Vatanseverlik kisvesi altina bölücülük ,hainlik had safhaya gelmis ...

Yavas,yavas bu meydana cikiyor ... Atatürk,Atatürkcülük,vatan,vatan severlik asil bölücü olan ulusalci hainlerin taktilari maskeler ... Birbirine düsman görünme de taktik icabi ...

 

Dostlar aci söyler ecnebi bir "Atasözü" degil ... Tersi nasil olur bir düsünmek gerekiyor ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birde maskesi olmayan,gerçekten bu değerlere tutunan insanlar var..Neye göre kim kime laf söyleyip hareket edecek şimdi.. Kendi çapında bir dindarım, Atatürk ü seviyorum ve laikliğin benim güvencem olduğunu,yani bana dokunmadığını biliyorum..

 

"Türkiye de sadece İslama değil, Atatürkçülük kavramımıza karşıda bir savaş var"

 

Bu sözümün arkasındayım,bu sözümün ıspatı niteliğindeki Atatürkçülük deyince veryansın eden arkadaşlarımızında neyi ıspatladığını ,bu mesajımın hemen üstünde görüyorum.. Siz şahıs olarak dininişzle uğraşanla uğraşın, uğraşanın adında bir misyon var diye,o misyonun ta kendisini kötü sanmayın. Sıkıntı bu zaten.. Müslümana bakıp dine Kurana söz söyleyen ile, kemalist geçinene bakıp Atatürkçülüğe laf söyleyen iki gurubun birbirinden ne farkı var. Dinimle de, bu ülkeden Atatürk gibi bir liderin çıkmasıylada gurur duyuyorum Nasip eden Rabbime hamdolsun..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birde maskesi olmayan,gerçekten bu değerlere tutunan insanlar var..Neye göre kim kime laf söyleyip hareket edecek şimdi.. Kendi çapında bir dindarım, Atatürk ü seviyorum ve laikliğin benim güvencem olduğunu,yani bana dokunmadığını biliyorum..

 

"

 

Atatürk'ün dindarlık ve dinle alakası yoktur.

Atatürk kendisi hiçde dindar olmayan yaşam pratiklerine sahiptir.

bunlar apaçık gerçekler ve dogrusu bunun aksini iddia etmek çok absürt olurdu.

sözde devrimler zaten islama karşı yapılmış işlerdendir

Özünde laiklik ve kemalizm batıcı bir ideolojidir.

İslamın degerlerini kendisine açık bir hasım kabul etmişdir.

bunun ötesinde kalanlar sadece işin takiye kısmıdır.

Atatürkçülük diye tutarlı bir düşünce sistematigi bile yoktur.

bir takım insanların iktidar olmak için öne sürdükleri malumatlardı atacılık ve laiklik.

1920 ve 30 yıllardaki otoriter yönetimlerin hemen hemen hepsi birbirinin kopyası niteligindedir.

bu yönetimlerin temel amacı halklarının dgerlerinin aksine bir yapılanmaya gitmek istemeleridir.

aslında belli bir merkezden yönetilen ve yönlendirilen bir his uyandırırı insanın üstünde.

tek kişinin putlaştırıldıgı ve tarihin sadece bu tek kişi etrafında anlatılmaya çalışıldıgı yönetimler çoktan başka diyarlarda miadını doldurdu.

biz aynı istikamatte debelenip duruyoruz.

bunun dinlede minlede alakası yok aslında.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Müslümana bakıp dine Kurana söz söyleyen ile, kemalist geçinene bakıp Atatürkçülüğe laf söyleyen iki gurubun birbirinden ne farkı var. Dinimle de, bu ülkeden Atatürk gibi bir liderin çıkmasıylada gurur duyuyorum Nasip eden Rabbime hamdolsun..

 

 

Sayın toyd,

Ben kemalizme bakıp mustafa kemale söz söyleyenlerden değilim,

Asıl bunu böyle yapan mustafa kemaldir,

Müslümaların yaşantısına bakıp Dini yargılamış, müslümanların yaptığı hataları din hanesine yazmıştır.

Allahın haram kıldığı, sarhoşluk veren rakıyı hem kendisi içmiş hemde topluma bu konuda örnek olmuştur.

Hala rakının üzerinde müstafa kemalin rakı içerken resmi vardır.

sarhoş kafadan aynen sarhoş cümleler çıkar,

ırkçılık illetini ülkemize sokan Mustafa kemaldir,

bir ümmetten bir ulus çıkardık sözüde kendisine aaittir.

Oysa asıl yapılması gereken ırkı ön planda tutmadan ilme fenne değer vermekti,

ama o baş örtüsüyle uğraştı,

şimdiki takipçileride, hanımının baş örtülü resimlerini ortadan kaldırmakla meşgul.

Mustafa kemal dindar değildi, başa gelene kadar insanların dini duygularını kullandı.

Ama o günlere geldikki, aramızdan o kuranı tercüme ettirmeseydi, kuranla tanışamazdım

diyenlerin çıktığını hayretlerle görüyorum.

saygılarımla.

Furkan Evren Nezir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birde maskesi olmayan,gerçekten bu değerlere tutunan insanlar var..Neye göre kim kime laf söyleyip hareket edecek şimdi.. Kendi çapında bir dindarım, Atatürk ü seviyorum ve laikliğin benim güvencem olduğunu,yani bana dokunmadığını biliyorum..

 

Seni zaten sekillendiren bunlar. Laiklik diye birsey yok Türkiyede. Laik devletin 80bin din adami memur olmasi abes. Zaten sözde laiklik ile fiili laiklik arasinda ucurumlar var ... Ayri bir konu.

 

 

 

"Türkiye de sadece İslama değil, Atatürkçülük kavramımıza karşıda bir savaş var"

 

Bu sözümün arkasındayım,bu sözümün ıspatı niteliğindeki Atatürkçülük deyince veryansın eden arkadaşlarımızında neyi ıspatladığını ,bu mesajımın hemen üstünde görüyorum.. Siz şahıs olarak dininişzle uğraşanla uğraşın, uğraşanın adında bir misyon var diye,o misyonun ta kendisini kötü sanmayın. Sıkıntı bu zaten..

 

O misyonun ta kendisi de iyi degil. Ancak "iyi niyet ile" yola cikilmis denilebilinir.Ama netice vahim. Tahribat cok yüksek ...

 

Müslümana bakıp dine Kurana söz söyleyen ile, kemalist geçinene bakıp Atatürkçülüğe laf söyleyen iki gurubun birbirinden ne farkı var. Dinimle de, bu ülkeden Atatürk gibi bir liderin çıkmasıylada gurur duyuyorum Nasip eden Rabbime hamdolsun..

 

Insallah Rabbimiz de seni onunla beraber hasir nesir eder , onunla ebedi beraber olursun ...

Amin de ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Steınbach belgelerlede sabıt oldugu gıbı gercek anlamda bır Turk devletı karsıtıdır ve mumkun olan her provakasyonu yapar.Steınbach*turban namuslu kadının sımgesıdır*dıyerek hem turbansız kadınları ****** yerıne koyar hemde tum Alman kadınlarınıda ******* yapmaktan gerı kalmaz bu ıddıasıyla.Burada Steınbachı referens olarak alıpta Turkıyede ıSLAMA karsı savas var dıyenler ıyı nıyetlı olamazlar.

 

 

saygılarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

TSK'da namaz fişlemesi!

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin namaz kılan askeri personelin gizli istihbarat raporu Ergenekon sanığı Emekli Binbaşı Fikret Emek'in bilgisayarından çıktı.

 

 

 

TSK'da namaz fişlemesi!

 

TSK'nın çok gizli özellikle istihbarata dair binlerce sayfa belgesi Ergenekon davası kapsamında tutuklanan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ortaya çıktı. Ergenekon'un tutuklu sanığı Fikret Emek'in bilgisayarından çıkan "HAF.İSTİH. RAPORU.doc" isimli Word dosyasına göre alınan duyumları değerlendiren Özel Kuvvetler Komutanlığı, kendi bünyesinde 2'nci Özel Kuvvetler Alayı, 3'üncü Tabur Komutanlığı'nda görev yapan Tankçı Üstçavuş L.S., Piyade Üstçavuş R.B. hakkında fişleme raporu tuttu.

 

ÖKK'da araştırmayı tabur seviyesine indirerek iki askerin peşine muhbir taktı. Takip çalışmasının devam ettiği notu düşülen İstihbarat Timi Haftalık Raporu (07-20.04.2001) tarihli fişleme belgesinde askerlerin evleri dahil, ziyaretçilerine kadar takip altına alındı.

 

Aşırı derecede ibadet ediyorlar

 

İki personelin dini yönden aşırı derecede ibadet yaptıkları duyumu üzerine hareket eden askeri istihbarat elemanları, yapılan iki haftalık takipten sonra elde ettikleri bilgileri rapor etti. Rapor ise şöyle:

 

"Yapılan araştırmalara göre yukarıda isimleri yazılı iki personelin vakit namazlarını devamlı kaldıklarını, okudukları kitapların dini yönde olduğunun öğrenilmesi üzerine; söz konusu iki personelin beraber olarak kaldıkları (...) Batıkent adresinde yapılan kontrolde evin içinin sade bir görünüme sahip olduğu, televizyon, radyo/ teyp, vb. cihazların olmadığı, salonun küçük bir ibadet yeri görümüne sokulduğunu, bol miktarda seccade, tesbih, namaz takkesi ve Said Nursi'ye ait birçok kitabın olduğu görüldü. (...)" Söz konusu belgeler arasında TSK'ın sivil toplum kuruluşları hakkında raporundan, kozmik belgelere kadar yüzlerce belge mevcut.

 

bugün

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Evet bazilarimiz gayet normal diyebilir ...

Onalara sormak lazim , namaz kilmayanlar fislense ne derler?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Polat, resmî Kur'an kursları ve öğrenci yurtlarını 'kaçak' diye fişleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

 

 

CHP'li ilçe başkanı bakın ne yapmış!

 

Gelen ihbarlara göre hareket ettiklerini belirten Polat, "Biz bunları araştırmak için ekip kurmadık." dedi. "Kursları hangi ölçüye göre kaçak olarak adlandırıyorsunuz?" sorusuna da, "Bazılarının adı yazılı değil, üzerinde tabelası yok. Orada beklediğin zaman o sonucu yakalıyorsun." karşılığını verdi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı ise şikâyet konusu yapılan Arnavutköy'deki üç caminin kendilerine bağlı resmî yaz kursları olduğunu açıkladı.

 

'Yasadışı faaliyetler ve kaçak Kur'an kursları' başlıklı bir rapor hazırlayan CHP örgütü, ilçe sınırları içindeki Kur'an kurslarını İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere, valilik, ilçe kaymakamlığı ve cumhuriyet başsavcılığına şikâyet etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen yazı üzerine konuyu araştıran İstanbul Müftülüğü, 'kaçak anaokulu' olarak gösterilen Arnavutköy'deki üç adresin müftülüğe ait Kur'an kursu olduğunu belirledi. Buraya da mevcut yasalara göre öğrenci kabul edildiğini anlatan Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, şöyle konuştu: "Buna rağmen konuyu incelemek üzere müfettiş görevlendirdim. Yaz kurslarına ilkokul beşinci sınıfı bitiren çocuklar kaydediliyor. Ancak bazı yerlerde çalışan anne-babalar kursa gelen çocuklarının yanına küçük kardeşlerini emanet ediyor. Onlar da abla veya ağabeyleri ile camiye geliyor. Büyükler derslerini verirken küçükler camide ya da kursta onları bekliyor. Bu çocukları camiye almayıp dışarıda mı bırakalım? Bu çocukların başına bir şey gelirse daha mı iyi olur? Görevlimiz mecburen içeri girmesine izin vermek zorunda kalıyor. Siyasî alandaki kavgalarına dinimizi ve dini kurumlarımızı alet etmesinler. Aslında bu bir siyasal kavgadır. Bunun din üzerinden yapılmasını üzüntüyle karşılıyoruz."

 

zaman

 

-----------------------------------------------------------------------------------

siradan bir dindüsmaligin tezahürü ... chpli icin gayet normal bir sey ...

bizim icin de cok olaganüstü bir durum degil gibi ...

ama chplinin dine ve müslümanlara karsi olan kin ve nefretini görme acisindan faydali ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Akp kapansa Avrupa birligine girmemizi goremiyormus demek Steinbach.

Zaten her sene yeni bir yol buluyorlar Turkiye'yi sokmamaya Avvrupa birligine.

Suan Devlettin Adamlari Ataturkculer degil . Steinbach gelmis halen kemalist diyor. AKP ulkemizi satsin insanlari dolandirsin ama biz yinede Kemalist olanlari suclayalim.

Eminim aramizda bazilari Steinbach halkli diyenler de vardir...

 

Almanya ilk kendisine baksin ( ben orda yasadim biliyorum yani nasillar kendileri...)

 

Steinbachin sozune kaldiysak Hitler aslinda Melek di Kemalistler karistirmisdir mutlaka Hitlerin kafasini kendi Millettin den Yahudileri oldur diye saci sari gozu mavi olmayanlar Alman olmaz diyen de Kemalistler yani bu arada Hitler zamaninda ayna mi yoktu ki kendi suratina bakamadi kahve rengi gozler ve saclar ama dedim ya Kemalistler mutlaka araya girmisdir ordada..... (konuyla ilgili olmasada...)

Baskasinin ustune suc atmak cok kolay gercek suclulari bulmak daha zor....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın toyd,

Ben kemalizme bakıp mustafa kemale söz söyleyenlerden değilim,

Asıl bunu böyle yapan mustafa kemaldir,

Müslümaların yaşantısına bakıp Dini yargılamış, müslümanların yaptığı hataları din hanesine yazmıştır.

Allahın haram kıldığı, sarhoşluk veren rakıyı hem kendisi içmiş hemde topluma bu konuda örnek olmuştur.

Hala rakının üzerinde müstafa kemalin rakı içerken resmi vardır.

sarhoş kafadan aynen sarhoş cümleler çıkar,

ırkçılık illetini ülkemize sokan Mustafa kemaldir,

bir ümmetten bir ulus çıkardık sözüde kendisine aaittir.

Oysa asıl yapılması gereken ırkı ön planda tutmadan ilme fenne değer vermekti,

ama o baş örtüsüyle uğraştı,

şimdiki takipçileride, hanımının baş örtülü resimlerini ortadan kaldırmakla meşgul.

Mustafa kemal dindar değildi, başa gelene kadar insanların dini duygularını kullandı.

Ama o günlere geldikki, aramızdan o kuranı tercüme ettirmeseydi, kuranla tanışamazdım

diyenlerin çıktığını hayretlerle görüyorum.

saygılarımla.

Furkan Evren Nezir

Furkan Abim, ben hiç Atatürk ün sarhoş olarak yaptığı tuhaf şeyler bilmiyorum, var mı sarhoş olduğuna dair şahitler.. Ve benim en çok takıldığım nokta, aklı örten içki denildiğinde hem Kuran hem İncil olsun,gerçektende sarhoşluk bize yasak olmasına ve sarhoşluğun tam anlamıyla şeytan işi olduğuna dair bilgilerimize karşın, içki gerçekten haramlar arasında mı? Rabbim hangi ayetinde haram diyor içki için? Lütfen sunar mısınız? Atatürk ,gerçektende anlaşılmadan,sırf din adamlarının elinde ,gerçek anlamını bilmeden inanılan bir olguya tepki vermiş.. Bir şeye inanılıyorsa,okunarak,anlaşılarak inanılsının mücadelesini vermiş. Bugün ,siz dindar olamazsınız, sünnetsizsiniz, dinde gevşeksiniz diye üzerimize üzerimize hakaretlerleriyle gelen ve bize karşı nicesini kışkırtan insanlardan kimini öldürtmüş.. Bunu yapmalı mıydı,yapmamalı mıydı? Bu insanlar bazen o kadar tehlikeli bir bozguncu oluyor ki , o kadar fesat yayıyor ki,bilmiyorum,belkide olması gereken oldu..O kadarını Allah bilir..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Akp kapansa Avrupa birligine girmemizi goremiyormus demek Steinbach.

Zaten her sene yeni bir yol buluyorlar Turkiye'yi sokmamaya Avvrupa birligine.

 

Bu dogru ... bin bir dereden su getiryorlar ve AKPnin kapatilmasi ile zil takip oynayacak cok Avrupada ve Türkiyede ...

 

Tü+rkiyede zil takip oynayacaklar bizi "muasir medeniyetler düzeyine" cikarmayi dillerinden düsürmüyorlar da , muasir seviye söyle dursun ortadogu,güney amerika ya da afrika kabile devleti düzeyine getirmek istiyorlar Cumhuriyeti ... Tek kisiye baglamak icin de put vari Atatürkü kullaniyorlar ... Sevmek ibadetmis falan ...

 

Dost aci söyler , dost olmayanlar bu bizi geri birakan saplantiyi yalakalik yaparak desteklerler , zira bizim geri kalmamiz onlarin önde kalmasini saglar ...

 

Suan Devlettin Adamlari Ataturkculer degil .

 

Atatürkcü olmak anayasal bir zorunluluk ... Problem de orada basliyor ya ...

Cikartmis bir takim dogma ve tabular , istedikleri gibi at oynatiyorlar.

Hükümet de , meclis de vesayet altinda.

Bunu görmek icin vicdan sahibi olmak gerekiyor ...

 

Daha yeni iktidar partisi adina TBMM kapatmadan döndü. Yasa yapiyor diye iktidar partisine caza verdi ... Hale bak ya ... Suc fiili yok , ceza var...

 

Steinbach gelmis halen kemalist diyor. AKP ulkemizi satsin insanlari dolandirsin ama biz yinede Kemalist olanlari suclayalim.

Eminim aramizda bazilari Steinbach halkli diyenler de vardir...

 

Steinbachin derdi ya da konusu ekonomi degil ... Dile getirdigi bir takim ,bir cok kisinin yapabilecegi ve yaptigi, gözlemler ...

TSK milli ordu ise , zihniyet taramalari neden?

Devlet laik ise neden egitimi ve istihdami herkese esit sekilde acmiyor?

Acmadigi gibi tevhidi tedrisat ile devlet kontrolunde olmayan sivil girisimlere de set cekiyor.

Tevhidi tedrisati kanununa neden asker okullari tabi degil? Bu "devrim kanunlarina" aykiri degil mi?

 

AKPden evel de özellestirmeler vardi. Kimse "vatan haini diye bagirmadi". AKPye suclayanlarin önde gelenlerin PKKya silah satmalari ,

darbe icin mesruluk saglayacak "Müslüm Gündüz,Ali Kalkanci ve Fadime Sahin oyununu oynatip" Aczimendileri kislada egitmelerinden sonra,

hala da ayni sloganlar ise yarayacagini düsünmek saflikdir ...

Almanya ilk kendisine baksin ( ben orda yasadim biliyorum yani nasillar kendileri...)

 

Onlar öyle oldugu icin benim böyle olmam cok büyük bir problem degil yani diyorsun ...

 

Steinbachin sozune kaldiysak Hitler aslinda Melek di Kemalistler karistirmisdir mutlaka Hitlerin kafasini kendi Millettin den Yahudileri oldur diye saci sari gozu mavi olmayanlar Alman olmaz diyen de Kemalistler yani bu arada Hitler zamaninda ayna mi yoktu ki kendi suratina bakamadi kahve rengi gozler ve saclar ama dedim ya Kemalistler mutlaka araya girmisdir ordada.....[/size] (konuyla ilgili olmasada[...)

Hitlerin melek olduguna dair sarf ettigi bir söz ya da görüs bir delil getirmen lazim. Böyle iftiralar maksadini asdigi gibi , yazanin da ne kadar ciddiye alinmasi gerekir hususu da düsünülmesi lazim.

 

Baskasinin ustune suc atmak cok kolay gercek suclulari bulmak daha zor....

 

Evet dediginiz dogru da , görüldügü gibi elestirenler almanyanin naziliginden dem vuruyorlar , Almanyada Prof olabilmis birini "cehaltle" suclarken ayni cehaleti sergilediklerini görmüyorlar mi?

Ki kullandigim cehalte "bilgisizlik" degil "bilgiyi görmemek,redetmek" anlaminda ... Aynen öyle , söylenenlere neden bir cevabiniz yok?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ulkemizde sadece Islama ve Ataturkculuge karsi savas yoktur, aslinda bunun nedeni artik bir cahil toplum olusumuzdanmi yoksa kendi menfaatlerimizi ve cikarlarimiz onplana cikmasindanmi kaynaklaniyor biraz muama tabi bizde koyunlar gibi coban nereye gotururse bizi oraya hic soru sormadan gidiyoruz hic dusunmuyoruz o yolun sonunda bir ucurumun olacagini, bugun Ataturkculuk denildiginde hemen akla laiklik ve milliyetcilik geliyor ama Ataturk laik Turkiye cumhuriyetini kurdugunda islama karsi bir savas acmak icin degildi sadece daha cagdas bir ulke yolunda onumuzu acti ama bizler herzaman icin isimize ne geliyorsa onu yapmakta devam ediyoruz en basitinden Ataturkun sozu olan Ne Mutlu Turkum Diyene sozunu dahi bugun milliyetcilik olarak kullaniyoruzki Ataturk bu sozunu Turkiye Cumhuriyeti vatandaslari icin soylemistir, Cunku Turk diye Turkiye Cumhuriyeti vatandaslarina deniliyor ama bazi uyanik acik gozlerde bunu kendi istedigi gibi sekillendirdi bugun halen ulkede Osmanli Imparatorlugu olma yolunda hayal kuranlar ve Turk Cumhuriyetlerle birlesme hayalleri icindedirler Sanki bizler bu turk cumhuriyetlerinin cok umurundaymisiz gibide.. Sayet Ataturkun boyle bir niyeti olmus olsaydi Turkiye Cumhuriyetini kurdugunda ulkenin ismini Turkiye diye degistirmezdi..

Egerki Ataturk Islam dusmani olmus olsaydi islam dinini ulkede yasaklardi ve hatta esinin kapanmasina musade etmezdi.. Islam dusmanligi yapanlar suanda Ataturkculugu kullananlardir..

Birde nedense bizim halkta bir is yaparken sanki zorla bize dayatiliyormus gibi bir hava var kardesim sen bugun ulkenin huzuru ve refahini istiyorsan bunu Avrupa Birligi icin degil kendi halkin ve kendin icin yapiyorsun bahaneler uretmeye ne gerek var her iste bir suclu aramadan evvel once kendimizi bir sorguluyalim

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1. Devlet laik ise neden egitimi ve istihdami herkese esit sekilde acmiyor?

 

2. Hitlerin melek olduguna dair sarf ettigi bir söz ya da görüs bir delil getirmen lazim. Böyle iftiralar maksadini asdigi gibi , yazanin da ne kadar ciddiye alinmasi gerekir hususu da düsünülmesi lazim.

 

3. Evet dediginiz dogru da , görüldügü gibi elestirenler almanyanin naziliginden dem vuruyorlar , Almanyada Prof olabilmis birini "cehaltle" suclarken ayni cehaleti sergilediklerini görmüyorlar mi?

Ki kullandigim cehalte "bilgisizlik" degil "bilgiyi görmemek,redetmek" anlaminda ... Aynen öyle , söylenenlere neden bir cevabiniz yok?

 

1. Simdiki Devlet bence zaten Laik degilki ...... Tabiki bazi sorular soruna bilir ve bazi konularda haklida olabilir ama esitlik malesef bir cok Ulke'de yok. Devletler esitlikten konussada gercekte bir cok Ulke'de esitlik yok.

 

2. tabiki Hitler le dedigim kara mizaha gecer ve ciddi alinmasina gerek yok. Hitler nasil biriydi hepimiz biliyoruz galiba.

 

3. neye cevabim yok tam anlayamadim malesef.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Akp kapansa Avrupa birligine girmemizi goremiyormus demek Steinbach.

Zaten her sene yeni bir yol buluyorlar Turkiye'yi sokmamaya Avvrupa birligine.

Suan Devlettin Adamlari Ataturkculer degil . Steinbach gelmis halen kemalist diyor. AKP ulkemizi satsin insanlari dolandirsin ama biz yinede Kemalist olanlari suclayalim.

Eminim aramizda bazilari Steinbach halkli diyenler de vardir...

 

Almanya ilk kendisine baksin ( ben orda yasadim biliyorum yani nasillar kendileri...)

 

Steinbachin sozune kaldiysak Hitler aslinda Melek di Kemalistler karistirmisdir mutlaka Hitlerin kafasini kendi Millettin den Yahudileri oldur diye saci sari gozu mavi olmayanlar Alman olmaz diyen de Kemalistler yani bu arada Hitler zamaninda ayna mi yoktu ki kendi suratina bakamadi kahve rengi gozler ve saclar ama dedim ya Kemalistler mutlaka araya girmisdir ordada..... (konuyla ilgili olmasada...)

Baskasinin ustune suc atmak cok kolay gercek suclulari bulmak daha zor....

 

Steınbach ve daha su anda adları aklmda olmayan bırkac ısım daha var,bunların kımler olduklarını neyecalıstıklarını kımlerle calıstıklarını anlamak ıcın onların Turkıye ıle ılgılı kıtaplarına bakmakta yarar vardır.Steınbach Almanya da serıat devletı ısteyenlerle bırlıkte calısmasını nasıl acıklar acaba bunu Steınbachı referens olarak verenlere sormak gerekır,ozellıklede TSK ya kın kusanlara Steınbachı sormakta yarar vardır cunku bızım Ataturk dusmanları ıle Alman ve Almanyada bazı unıversıtelrde ogretım uyelıgı yapan bazı ısımler kollektıf calısırlar,neye karsımı?Turkıydekı Ataturkcu Cumhurıyete karsı.

 

 

saygılarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Steınbach ve daha su anda adları aklmda olmayan bırkac ısım daha var,bunların kımler olduklarını neyecalıstıklarını kımlerle calıstıklarını anlamak ıcın onların Turkıye ıle ılgılı kıtaplarına bakmakta yarar vardır.Steınbach Almanya da serıat devletı ısteyenlerle bırlıkte calısmasını nasıl acıklar acaba bunu Steınbachı referens olarak verenlere sormak gerekır,ozellıklede TSK ya kın kusanlara Steınbachı sormakta yarar vardır cunku bızım Ataturk dusmanları ıle Alman ve Almanyada bazı unıversıtelrde ogretım uyelıgı yapan bazı ısımler kollektıf calısırlar,neye karsımı?Turkıydekı Ataturkcu Cumhurıyete karsı.

 

 

saygılarla

 

 

 

Evet benim de ilgimi cekti bunlarin Ataturke karsi olmalari. Almanya'da kim di hatirlamiyorum suan ama Turkiye'nin Haritasini cizmisdi ve Turkiye'yi suan gibi degil daha kucuk gozteriyor bir yaninda da Kurdistan filan yazilmisti ve Universtelerde gosteriyorlardi gercek Turkiye nasil olmasi lazim diye....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1. Simdiki Devlet bence zaten Laik degilki ...... Tabiki bazi sorular soruna bilir ve bazi konularda haklida olabilir ama esitlik malesef bir cok Ulke'de yok. Devletler esitlikten konussada gercekte bir cok Ulke'de esitlik yok.

 

2. tabiki Hitler le dedigim kara mizaha gecer ve ciddi alinmasina gerek yok. Hitler nasil biriydi hepimiz biliyoruz galiba.

 

3. neye cevabim yok tam anlayamadim malesef.

 

1. Bircok dedigin ülkelere "muasir medeniyet" diye tarif buyrulan ülkeler dahil midir? Dahil degilse bu "atatürkcülüge" ters degil mi? Kaldi ki esitsizlik bir yerde var olmasi,kendi ülkende esitsizlik var olmasini hakli göstermez.

 

2. Kara mizahlarla aciklanabilecek bir sey degil. Ciddiyeti birakmamak lazim.

 

3. Steinbach ile derdiniz nedir? Bir yazi asildi , bir takim seyler söyledi bu Steinbach. Söyledikleri yanlis ise , yanlis olani ve neden yanlis oldugunu yazmakdir ... Yoksa "soyut" olarak suclamak basit.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.