Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Günahlar nasıl affedilir... ve nasıl para kazanılır Bir süre sonra Hıristiyan Kilisesi -üst katmanları aracılığıyla- devletin içine emildi. Sonraki tüm tarihi boyunca Kilise, insan aklını köleleştirmek için ölüm korkusunu ve insani zaafları kullandı ve bu süreçte, adına konuştuğunu iddia ettiği Galileli yoksul asinin öğretileriyle yaman bir çelişki içinde, muazzam bir güç ve zenginlik elde etti. Yoksulların ve ezilenlerin devrimci hareketi olmaktan çıkan Kilise, gericiliğin koruyucusu ve zenginlik ve iktidarın sözcüsü haline geldi. Bu durum şu anda da devam etmektedir. Kilisenin tarihi, kendi ilk fikirlerinin, inançlarının ve geleneklerinin tam ve mutlak bir inkârıdır. Ortaçağ ve Rönesans Papalık tarihi -emsalsiz bir rezillik ve suç tarihi- üzerine sayısız ciltler yazılmıştır. Burada, gerçek durumu özetleyen ve bununla ikiyüzlü mitler arasındaki uçurumu gösteren bir örnekle yetineceğiz. 1517 yılında, Papa X. Leo, kişinin ruhunu makul bir para karşılığında kurtarabilmesi için Taxa Camerae'yi başlattı. Bu basit tedbirle, ne kadar kötü olursa olsun bağışlanamayacak suç yoktu. 35 madde arasından şunları okuyoruz: "1. İster rahibelerle, ister kendi kuzenleriyle, yeğenleriyle ya da kızlarıyla (aynen böyle!), yani bir şekilde herhangi bir kadınla cinsel günah işleyen bir rahip, 67 pound 12 şilin ödemesi karşılığında bağışlanacaktır. 2. Eğer rahip, zina günahıyla birlikte doğaya ya da hayvanlara karşı işlenmiş günahlarının da bağışlanmasını istiyorsa, 219 pound 15 şilin ödemek zorundadır. Fakat kadınlarla değil de sadece oğlanlarla ve hayvanlarla doğal olmayan günahlar işlemişse, 131 pound 15 şilin ödemelidir. 3. Bir bakirenin kızlığını bozan rahip, 2 pound 8 şilin ödemelidir 4. İster kaldığı manastırda ister dışarıda, aynı anda veya art arda bir ya da birden çok erkeğe kendini veren rahibe, baş rahibenin saygısını kazanmak istiyorsa 131 pound 15 şilin ödemelidir. 7. Tüm davalardan azade tutulmak ve yasak ilişkilerini sürdürmek için geniş bir muafiyet elde etmek isteyen zinacı bir kadın, Papaya 87 pound 3 şilin ödeyecektir. Aynı şekilde, koca da aynı miktarı ödeyecektir, eğer koca kendi çocuklarıyla ensest ilişkiye girmişse, ek olarak 6 poundluk bir vicdani ödeme yapacaktır. 8. Tecavüz, soygun veya kundakçılık suçları için eziyet yapılmaması ve bağışlanması, suçluya 131 pound 7 şiline mal olur. 9. Ruhban kesime ait olmayan birinin şahsında gerçekleşen adi cinayetin bağışlanma bedeli 15 pound 3 penstir. 10. Eğer katil aynı gün iki veya daha fazla kişinin ölmesine neden olmuşsa, bir kişiyi öldürmüş gibi ödeme yapar. 11. Karısına kötü davranan koca, kilise kasasına 3 pound 4 şilin öder; eğer karısını öldürmüşse 17 pound 15 şilin, eğer karısını başka biri ile evlenmek için öldürmüşse ekstra olarak 32 pound 9 şilin öder. Kocaya suç işlerken yardım edenler adam başı 2 poundla bağışlanır. 12. Çocuğunu boğarak öldüren baba 17 pound 15 şilin ödemelidir [yani bir yabancıyı öldürmekten 2 pound daha fazla], baba bunu annenin izni ile yapmışsa bağışlanması için 27 pound 1 şilin ödemelidir. Kürtaj da kolayca bağışlanabilmekteydi: 13. Kendi çocuğunu rahminden çıkararak yok eden annenin ve suça katkıda bulunan kocanın, her ikisi birden 17 pound 15 şilin ödemelidir. Kendisinin olmayan bir çocuğun kürtajını kolaylaştıranlar 1 pound eksik öderler. 14. Kardeş, kız kardeş, anne ya da babasını öldüren 17 pound 5 şilin ödemelidir. Bununla birlikte, hiyerarşinin yüksek kademelerindeki piskopos veya baş keşiş öldürülürse, ödenecek miktar çok ağır biçimde artıyordu; ilk saldırı için 131 pound 14 şilin, geri kalanlar için yarı miktarı. (15). Üstelik katil "çeşitli zamanlarda birçok rahibi öldürürse, ilk cinayet için 137 pound 6 şilin ve geri kalanlar için de bunun yarısını ödemek zorundaydı." (16) Fakat cinayet, tecavüz veya çocuk öldürmekten çok daha ağırı, menfur dinsel sapkınlık suçuydu; yani resmi Kilisenin fikirlerinden farklı fikirlere sahip olmak. Kadın ya da erkek bir sapkın, fikirlerinden dönmüş olsa bile toplam 269 pound ödemek zorundayken, "yakılmış, asılmış ya da herhangi bir şekilde idam edilmiş bir sapkının oğlunun itibarı 218 pound 16 şilin 9 penslik ödeme yapmadığı sürece iade edilemez"di. (19) Liste, sahtekârlık, kaçakçılık, borçların ödenmemesi, kutsal günlerde et yeme, papazlık rütbesi almak isteyen rahiplerin gayri meşru çocukları ve hatta rahip olmak isteyen hadımlarla (33. maddeye göre en az 310 pound 16 şilin ödemeliydiler) devam ediyor. Bu çıkarcı rezillik listesine rağmen, Papa X. Leo, Katolik tarihçiler tarafından "Kilise tarihinde papalık makamının en parlak ve belki de en tehlikeli döneminin" baş kişisi olarak tanımlanır. (Bakınız: P. Rodríguez, (1997). Mentiras fundamentales de la Iglesia católica. Barcelona: Ediciones B., Anexo, s.397-400.) Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 bu, Alan Woods'un yazdığı "Marksizm ve Din" makalesinin sadece bir bölümüdür. makalenin tamamı için bu linki izleyin : http://www.teori.org/index.php?option=com_...29&Itemid=2 makalenin bu bölümünü, Marksizme din açısından küfreden arkadaşlar için koydum. Marx " din afyondur" derken dinin bu yönlerinden bahsetmiştir. asla insanların inançlarına laf etmemiştir. yalan ve içi boş laflarla insanları kandıran din adamları yüzünden dine mesafeli durmuştur. ayrıca bu sadece hristiyanlığın bir konudaki yalanları. kim bilir diğer semavi dinlerde neler neler ortaya çıkacaktır. acilen Turan Dursun okumak lazımdır. okuyun ve gerçekleri görün.. saygılar... Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Materyalizmi,Marxı anlama açısından oldukça önemli bilgiler.Ben bir komünisttim ve din ile kendi değerimi kıyaslamayacağım.Yalnız ben dini din adına yapılan yanlışlarla değerlendiremeyeceğim gibi değerleri mi de değerin kendi dışında yer alan aknedotlarla değerlendirmem.Sadece saygı. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 ....Ben bir komünisttim.... Bikaç olumsuz özelliği ni çıkarırsak ki , çıkarmak üzereler. BEN BİR KOMUNİST ADAYI YIM. Bu arada BENDE BİZAMANLAR DİNDARDIM.... :D Saygılar. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Bikaç olumsuz özelliği ni çıkarırsak ki , çıkarmak üzereler. BEN BİR KOMUNİST ADAYI YIM. Bu arada BENDE BİZAMANLAR DİNDARDIM.... :D Saygılar. yazdıklarınızdan okuduğum kadarıyla imam hatip mezunusunuz ve okuyup araştırınca dinin bize yanlış aktarılan yerlerini görmüş ve inançsızlığa kadar vermişsiniz. komunist olmaya karar vermenizin ne kadar yerinde olduğunu ilerde göreceksiniz. ben inanıyorum, bazı yazdıklarınız bana ters geliyor bazıları da açıkçası kızdırıyor ancak bu sizinle aramızdaki bağı bozamaz. çünkü biz diğerleri gibi inanan-inanmayan ayırmayanlardanız. biz komunistiz, sosyalistiz, solcuyuz çünkü. onlardan farkımız bu. biz her türlü ayrımcılığa karşıyız. onlar da bu sözleri ederler ancak gereğini yerine getirmezler. aramıza hoş geldiniz veya hoş gelmek üzeresiniz. yaşasın sosyalizm, yaşasın yeni müridimiz !!! Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Günahlar nasıl affedilir... ve nasıl para kazanılırBir süre sonra Hıristiyan Kilisesi -üst katmanları aracılığıyla- devletin içine emildi. Sonraki tüm tarihi boyunca Kilise, insan aklını köleleştirmek için ölüm korkusunu ve insani zaafları kullandı ve bu süreçte, adına konuştuğunu iddia ettiği Galileli yoksul asinin öğretileriyle yaman bir çelişki içinde, muazzam bir güç ve zenginlik elde etti. Yoksulların ve ezilenlerin devrimci hareketi olmaktan çıkan Kilise, gericiliğin koruyucusu ve zenginlik ve iktidarın sözcüsü haline geldi. Bu durum şu anda da devam etmektedir. Kilisenin tarihi, kendi ilk fikirlerinin, inançlarının ve geleneklerinin tam ve mutlak bir inkârıdır. Ortaçağ ve Rönesans Papalık tarihi -emsalsiz bir rezillik ve suç tarihi- üzerine sayısız ciltler yazılmıştır. Burada, gerçek durumu özetleyen ve bununla ikiyüzlü mitler arasındaki uçurumu gösteren bir örnekle yetineceğiz. 1517 yılında, Papa X. Leo, kişinin ruhunu makul bir para karşılığında kurtarabilmesi için Taxa Camerae'yi başlattı. Bu basit tedbirle, ne kadar kötü olursa olsun bağışlanamayacak suç yoktu. 35 madde arasından şunları okuyoruz: "1. İster rahibelerle, ister kendi kuzenleriyle, yeğenleriyle ya da kızlarıyla (aynen böyle!), yani bir şekilde herhangi bir kadınla cinsel günah işleyen bir rahip, 67 pound 12 şilin ödemesi karşılığında bağışlanacaktır. 2. Eğer rahip, zina günahıyla birlikte doğaya ya da hayvanlara karşı işlenmiş günahlarının da bağışlanmasını istiyorsa, 219 pound 15 şilin ödemek zorundadır. Fakat kadınlarla değil de sadece oğlanlarla ve hayvanlarla doğal olmayan günahlar işlemişse, 131 pound 15 şilin ödemelidir. 3. Bir bakirenin kızlığını bozan rahip, 2 pound 8 şilin ödemelidir 4. İster kaldığı manastırda ister dışarıda, aynı anda veya art arda bir ya da birden çok erkeğe kendini veren rahibe, baş rahibenin saygısını kazanmak istiyorsa 131 pound 15 şilin ödemelidir. 7. Tüm davalardan azade tutulmak ve yasak ilişkilerini sürdürmek için geniş bir muafiyet elde etmek isteyen zinacı bir kadın, Papaya 87 pound 3 şilin ödeyecektir. Aynı şekilde, koca da aynı miktarı ödeyecektir, eğer koca kendi çocuklarıyla ensest ilişkiye girmişse, ek olarak 6 poundluk bir vicdani ödeme yapacaktır. 8. Tecavüz, soygun veya kundakçılık suçları için eziyet yapılmaması ve bağışlanması, suçluya 131 pound 7 şiline mal olur. 9. Ruhban kesime ait olmayan birinin şahsında gerçekleşen adi cinayetin bağışlanma bedeli 15 pound 3 penstir. 10. Eğer katil aynı gün iki veya daha fazla kişinin ölmesine neden olmuşsa, bir kişiyi öldürmüş gibi ödeme yapar. 11. Karısına kötü davranan koca, kilise kasasına 3 pound 4 şilin öder; eğer karısını öldürmüşse 17 pound 15 şilin, eğer karısını başka biri ile evlenmek için öldürmüşse ekstra olarak 32 pound 9 şilin öder. Kocaya suç işlerken yardım edenler adam başı 2 poundla bağışlanır. 12. Çocuğunu boğarak öldüren baba 17 pound 15 şilin ödemelidir [yani bir yabancıyı öldürmekten 2 pound daha fazla], baba bunu annenin izni ile yapmışsa bağışlanması için 27 pound 1 şilin ödemelidir. Kürtaj da kolayca bağışlanabilmekteydi: 13. Kendi çocuğunu rahminden çıkararak yok eden annenin ve suça katkıda bulunan kocanın, her ikisi birden 17 pound 15 şilin ödemelidir. Kendisinin olmayan bir çocuğun kürtajını kolaylaştıranlar 1 pound eksik öderler. 14. Kardeş, kız kardeş, anne ya da babasını öldüren 17 pound 5 şilin ödemelidir. Bununla birlikte, hiyerarşinin yüksek kademelerindeki piskopos veya baş keşiş öldürülürse, ödenecek miktar çok ağır biçimde artıyordu; ilk saldırı için 131 pound 14 şilin, geri kalanlar için yarı miktarı. (15). Üstelik katil "çeşitli zamanlarda birçok rahibi öldürürse, ilk cinayet için 137 pound 6 şilin ve geri kalanlar için de bunun yarısını ödemek zorundaydı." (16) Fakat cinayet, tecavüz veya çocuk öldürmekten çok daha ağırı, menfur dinsel sapkınlık suçuydu; yani resmi Kilisenin fikirlerinden farklı fikirlere sahip olmak. Kadın ya da erkek bir sapkın, fikirlerinden dönmüş olsa bile toplam 269 pound ödemek zorundayken, "yakılmış, asılmış ya da herhangi bir şekilde idam edilmiş bir sapkının oğlunun itibarı 218 pound 16 şilin 9 penslik ödeme yapmadığı sürece iade edilemez"di. (19) Liste, sahtekârlık, kaçakçılık, borçların ödenmemesi, kutsal günlerde et yeme, papazlık rütbesi almak isteyen rahiplerin gayri meşru çocukları ve hatta rahip olmak isteyen hadımlarla (33. maddeye göre en az 310 pound 16 şilin ödemeliydiler) devam ediyor. Bu çıkarcı rezillik listesine rağmen, Papa X. Leo, Katolik tarihçiler tarafından "Kilise tarihinde papalık makamının en parlak ve belki de en tehlikeli döneminin" baş kişisi olarak tanımlanır. (Bakınız: P. Rodríguez, (1997). Mentiras fundamentales de la Iglesia católica. Barcelona: Ediciones B., Anexo, s.397-400.) Sn Hakan Aytac , Emeğin için teşekkürler. Bu din bezirganları hiç değişmez. Değişmez dedikleri dinlerini , değiştirir , geliştirir , yeni manalar yükler , orası ile oynar , burası ile oynar. PAPA nın yaptığı gibi çıkar özür dileriz yanlış yaptık der. Ama kendileri değişmez , şöyle ki , HAKLI ÇIKMAK ADINA HERŞEYİ DEĞİŞTİRİRLER. Bakın sizin mesajınızda yazılalanlardan bugün uygulanan var mı. Gelıleo yu neden afaroz ettiler. Bilim adamlarını neden katlettiler. Dünya yuvarlak ve dönüyor. Bu cümle bana gurur veriyor. Dinin yanlışlığını gösteren en basit cümledir bu. Tospağanın üstünde yada öküzün boynuzunda ki dünya değil bu. Yazık ya... Hala bu absürd şeyleri söyleyen insana inananlar var ya. Diyecek bişey bulamıyorum. Saygılar. Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Simdi Hakancigim , bu senin buraya astiginlarla bizim ile , yani Islam ile ne alakasi var? Hic bir alakasi olmadigi gibi , alakasi varmis gibi göstermek , birkac yanlis ... Bir defa bunlar "batili aydinlarin"(ateisti,deisti,agnosti,pagani neyse artik) hiristiyanlik ve yahudilik hk. (cogu da hakli) elestirileri ... Ben bir komünisttim ve din ile kendi değerimi kıyaslamayacağım. Neden ki? Kiyaslama sonucu komünist olmadin mi? Öyle oldugunu varsayarak, hangi degerleri üstün görerek komünist oldugunu ve bu degerleri arz edip,tenkide ugrayinca savunmasini beklerim acikcasi. Müslüman olsan bunu bizimle paylasman vacib derdim de , ateist oldugundan senin icin "vazife" olmasi gerekiyor. Ateistlere Kant´in Vazife ve Ahlak konusundaki kitablarini okumalarini tavsiye edeyim , bu konuda bir acik gözlenebiliniyor ... Ve yanlis anlasilmasin ... Deger ve fikirlerden ziyade benim elestirdigim,hatta kizdigim "degerlerin suistimalidir" ... Kommunizimin iyi ve güzel degerleri olabilir ... Nedir o degerler ... ? Bak , bir aday bile var ... Yalnız ben dini din adına yapılan yanlışlarla değerlendiremeyeceğim gibi değerleri mi de değerin kendi dışında yer alan aknedotlarla değerlendirmem.Sadece saygı. Mesele bir kac yanlis ya da yanlis yapanlar degil ... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Sn Hakan Aytac , Emeğin için teşekkürler. Bu din bezirganları hiç değişmez. Değişmez dedikleri dinlerini , değiştirir , geliştirir , yeni manalar yükler , orası ile oynar , burası ile oynar. PAPA nın yaptığı gibi çıkar özür dileriz yanlış yaptık der. Ama kendileri değişmez , şöyle ki , HAKLI ÇIKMAK ADINA HERŞEYİ DEĞİŞTİRİRLER. Bakın sizin mesajınızda yazılalanlardan bugün uygulanan var mı. Gelıleo yu neden afaroz ettiler. Bilim adamlarını neden katlettiler. Dünya yuvarlak ve dönüyor. Bu cümle bana gurur veriyor. Dinin yanlışlığını gösteren en basit cümledir bu. Tospağanın üstünde yada öküzün boynuzunda ki dünya değil bu. Yazık ya... Hala bu absürd şeylere inananlar var ya. Diyecek bişey bulamıyorum. Saygılar. çok haklısın.. ben dinin insanların iyiliği için gönderildiğini düşündüğüm yerlerine inanıyorum... hurafelerine ise senin gibi sonuna kadar muhalifim... keşke absürd şeylere başkaları da itibar etmese.. o zaman dinin hiçbir yanlış tarafının kalmayacağına inanıyorum.. içim içime sığmıyor... bir dindarla bir ateistin arkadaş, yoldaş hatta kardeş olabileceğini onlara gösterdik.. hoş bunu biz biliyorduk da, onlar da görmnüş oldu... !!! Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Simdi Hakancigim , bu senin buraya astiginlarla bizim ile , yani Islam ile ne alakasi var?Hic bir alakasi olmadigi gibi , alakasi varmis gibi göstermek , birkac yanlis ... Sn Forumdaşım. Burasi DİNİ KONULAR başlığı. Burada sadece müslümanlar yok. Hırıstıyan inancında olan arkadaşlar da var. Agnostık ler de ateistler de. Yanılıyor muyum. Saygılar. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Sn Forumdaşım. Burasi DİNİ KONULAR başlığı. Burada sadece müslümanlar yok. Hırıstıyan inancında olan arkadaşlar da var. Agnostık ler de ateistler de. Yanılıyor muyum. Saygılar. çok iyi söyledin ve adeta fikirlerime tercüman oldun. ancak arkadaş herşeyi kendisinden ve kendi inancından ibaret sanıyor... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 çok haklısın..ben dinin insanların iyiliği için gönderildiğini düşündüğüm yerlerine inanıyorum... hurafelerine ise senin gibi sonuna kadar muhalifim... keşke absürd şeylere başkaları da itibar etmese.. o zaman dinin hiçbir yanlış tarafının kalmayacağına inanıyorum.. içim içime sığmıyor... bir dindarla bir ateistin arkadaş, yoldaş hatta kardeş olabileceğini onlara gösterdik.. hoş bunu biz biliyorduk da, onlar da görmnüş oldu... !!! Sn Hakan Aytac , Taklamakan da , BrainSpaller de , Tengeriin Boşig de , Hoppa da , Haksöz de , Yamyam da , Notamatik te , Bilimselci de , Yarasa da daha önce müslümandılar. ( Hatam varsa peşinen özür dilerim). Yazılarından bunu anlıyoruz. Benim bir tek farkım var. Ben İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Daha önceki başlıklardan birinde soru sordum. Süleyman peygamber ve Hüd Hüd kuşunun maceralarını Kurandan çıkarsak. Hayatımızdan ne eksilir. Dünya mı yıkılır. Noolur. Peki dinde yer alan HURAFELERİ ve AKIL MANTIK DIŞI inanışları çıkarsak. Ne değişir. Biraz da eskilerin masallarını çıkarsak... Muhammedin şahsi ayetlerini de çıkarırsak... Güzel şeyler yok değil. Yalan söylemeyin. Çalmayın. Dedikodu etmeyin. Yardımlaşın.. Bunlara kim hayır der ki. Fakat... Bu gibi birtakım doğruları göstererek. Tüm din ve kitap doğru imiş gibi yapmak yanlıştır. Bu konuyu sn BraınSlapper ın En tehlikeli yalan gerçeklerle süslenmiş bezenmiş yalandır. Şu linkte Başlığında bulabilirsin. Mantık kurgusu süper. Saygılar. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Sn Hakan Aytac , Taklamakan da , BrainSpaller de , Tengeriin Boşig de , Hoppa da , Haksöz de , Yamyam da , Notamatik te , Bilimselci de , Yarasa da daha önce müslümandılar. ( Hatam varsa peşinen özür dilerim). . . Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Sn Hakan Aytac , Emeğin için teşekkürler. Bu din bezirganları hiç değişmez. . . . Papaza kizip oruc bozmak gibi bir sey oldu seninki de ... Bu ara dünyanin tepsi oldugunu savunan kac tane Islam alimi var acaba? Ayrica hiristiyan kilisesi dünya tepsidir anlayisini yüzyillar boyu Islama muhalefet oldugundan ayakta tutmustur ... Korktular ki Islamin hak oldugunu teyid edecekler ... Bugün de gel tam tersini,hemde inanarak bu ülkenin cocugu olarak ,iddia et ... **** Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Yalnız Sn Aytac İslam dininin en büyük PARADOKS u kendi içinde. Hiçbir şekilde değişmeyeceğini beyan ediyor. Fakat hayat değişiyor. İnsanlar ve düşünceleri değişiyor. Kuran değiŞEMİyor. İçinde kuralı var. Değişmez. Peki buna inananlar ne yapıyor. - Yok aslında Allah bunu demek istemedi , bunu kastetti. - Bu ayetin batıni manasında , bu var. - Aslında falanca kelimenin filanca manasına bakarsak , bilmin yeni bulduğu bu şeyi Kuran yazmıştı. - Falanca ayet , filanca ayetle mensuh olmuştur. ( Yani geçersiz kılınmıştır. Hükmü iptaldir.) - Valla bu ayette Allahın ne dediğini kimse bilmiyor. Manası ke3ndinde saklı. Hikmetini bilen yok. ( Elif Laaaam mim. Yaasiiiin) - Allahın hikmetinden sual olunmaz ama , bence şöyle demek istemiştir.... gibi.... değiştirme yöntemlerine başvuruyorlar. Akıl mantık ve bilim dışı ne varsa , rasyonelleştirmeye çalışıyorlar. Hayatı kendilerine zehir ediyorlar. Bakın Big Bang e önce karşı çıktılar. Anlayamadılar. Sonra bu Kuranda var dediler. Şimdi bir kısmı çıktı EVRİM teorisini bile savunmaya başladı. hernekadar , ömrünü evrim teorisinin olmadığı yönünde harçamış müslülamlar olsa da , Evrimi savunan müslümanlar türedi. Ve bnun Kuranda olduğunu bile söylüyorlar. Aynı mantık. Aynı hikaye. Saygılar. Alıntı
Φ 3skiya Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Bir gün uzaylilar dünyaya akin ederlerse, o zaman ne diyeceklerini cok merak ediyorum Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Vallahide billahide Kuranda bu var diyecekler. Ahanda bu ayetin şu manası budur diyecekler. Hatta Muhammedin katır türünden refref isimli bir yaratıkla uzaya uçmuş olması bunun kanıtıdır diyecekler. Bakın katır cinsi bu refref yaratığı varmı dünyada. Yok. Demek ki uzaydan gelmiş... Bak 2831 sene önce bunu söyledi efendimiz diyecekler. Kopya verdik gerçi ama. Mantar batmaz ki. Saygılar. Alıntı
Φ 3skiya Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Vallahide billahide Kuranda bu var diyecekler. Ahanda bu ayetin şu manası budur diyecekler. Hatta Muhammedin katır türünden refref isimli bir yaratıkla uzaya uçmuş olması bunun kanıtıdır diyecekler. Bakın katır cinsi bu refref yaratığı varmı dünyada. Yok. Demek ki uzaydan gelmiş... Bak 2831 sene önce bunu söyledi efendimiz diyecekler. Kopya verdik gerçi ama. Mantar batmaz ki. Saygılar. :D :D :D Dimi dimi Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Süleyman peygamber ve Hüd Hüd kuşunun maceralarını Kurandan çıkarsak. Hayatımızdan ne eksilir. Dünya mı yıkılır. Noolur. İşaretleri göremezsin, Allah katındaki Kitaptan bir bilgi ile neler olabileceğine dair bağlamayı yapamazsın. Sen ayeti kendi devrinde düşünürken, bir başkası çıkar o ayeti bugünle birleştiriverir.. Bu sure,baştan sona ciddi ciddi ağır bir suredir.Anlamlar çok ağırdır algılayabilirsen.. Sezinler çok farklıdır bu surede. Bu sure, bugüne ışık tutar adeta,bugün elinin altında bulunan nice şeye işaret ettiği gibi,bana göre daha da ötesi bir zamanın işaretini verir. Ve bugün, hala bu zamanda güneş için namaz kılan,yani güneşe tapan insanları görüyor olmak işin farklı boyutudur. Rabbim illaki o insanları bize gösterir, öyle ki sözü doğru ola.. Billur yer yani kristal yer, ışınlanma, göz açıp kapayıncaya kadar bir eşyanın yer değiştirmesi, dişi karınca yuva kavramı,kuş dilinin araştırılması gerektiği,uzar gider bu sureden çıkarılabilecekler.. Ama haklısın,senin hayatında yani sadece senin hayatında ne eksilir?o halde biz buralarda yazışmasak din düşünmesek hayatımızda ne eksilir?hiç bir bilgi edinmesen,öğrenmesek,hep daha sının istemesek hayatımızda ne eksilir? Sen okuma bu sureyi ve varsın hayatından birşey eksilmesin, biz bu sure üzerine hayatımıza çok şey katarız. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Vallahide billahide Kuranda bu var diyecekler. Ahanda bu ayetin şu manası budur diyecekler. Hatta Muhammedin katır türünden refref isimli bir yaratıkla uzaya uçmuş olması bunun kanıtıdır diyecekler. Bakın katır cinsi bu refref yaratığı varmı dünyada. Yok. Demek ki uzaydan gelmiş... Bak 2831 sene önce bunu söyledi efendimiz diyecekler. Kopya verdik gerçi ama. Mantar batmaz ki. Saygılar. Biz yerden yaratık bekliyoruz,gökten uzaylı değil.. Gökteki halklar zaten var,hem de melekler değil,melekler dışında bir halk var göklerde. Nedir,nasıldır, ne türdür bilmeyiz,en azından Allah ı bildikleri ve melekler gibi insanlara dua ettikleri yazılı.. Ama sözkonusu yaratıksa,evet,biz bir yaratık bekliyoruz, Dabbe,Dabbetül Arz,artık nasıl açıklanıyorsa ya da Arapçası nasıl çevriliyorsa..Hatta öyle mucizevi olaylar görülmeye başlayacak ki, önüne gelen mucizelerle insanları kandıracak,mesihçilik oynayacak.Öyle ki güçleri yetse, seçilmişleri bile kandıracaklar. Ama seçilmişler nasıl davranacaklarını,İnşallah, Kutsal Kitaptan bilecekler.. Onların peşinden gidenlerin vay haline.. Ve öyle kötü günler gelecek ki,uzun sürse kimse dayanamaz,ama seçilmişler için kısa sürecek. Çünkü bu dünyayı,seçilmişler miras alacak, öyle ki öncekilerin mahvettiklerini düzeltsinler.. Şüphesiz kıyamet çok yakın.. Ölümlü her insan için, ne yapsanız ne etseniz,kıyamet çok yakın.. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2008 Voltran , Voltran , Voltran.... Gölgelerin gücü adınaaaa.... Gövdeyi oluşturuyoruz. Ayakları oluşturuyoruz... Kafayı oluşturuyoruz. Dünyamıza saldıracak uzaylıları , seçilmişlerle beraber savunacağız. Onlar karanlık prensi ile mücadele edecek. Yerden çıkacakmış..... Biz göklerdeki ile uğraşacaz... Aşağıdaki korkudan geberen masum insanlara sakın yanlışlıkla ateş etmeyin. Ayırıcı kalkan kullanacaz.. Jimmy , sen KALKANLARI indir. Voltran , Voltran , Voltran... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2008 Voltran , Voltran , Voltran.... Gölgelerin gücü adınaaaa....Gövdeyi oluşturuyoruz. Ayakları oluşturuyoruz... Kafayı oluşturuyoruz. Dünyamıza saldıracak uzaylıları , seçilmişlerle beraber savunacağız. Onlar karanlık prensi ile mücadele edecek. Yerden çıkacakmış..... Biz göklerdeki ile uğraşacaz... Aşağıdaki korkudan geberen masum insanlara sakın yanlışlıkla ateş etmeyin. Ayırıcı kalkan kullanacaz.. Jimmy , sen KALKANLARI indir. Voltran , Voltran , Voltran... o sözün voltran a ait olmadığının bile farkında değilsiniz aslında,ama biz farkındayız.. fark bu zaten.. 1 Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Sn ftoyd , Benim bisürü üstadım vardır. Üstadlarımın biçok doğru fikir ve fiilleri vardır. Onları alırım. Yanlışları varsa , savunmam. Onları da almam. Bizim farkımız da bu. Üstadlarımdan biri de Einstein dir. Onun bir sözü vardı. DİN ÇOCUKÇA BİR EFSANEDİR. Diye. Sizin yazdıklarınızdan , uzaylılar , yerin dibinden çıkacak yaratık falan... Bir an aklıma o masal tanımlaması geldi. Bende eskilerin masalları ile , yeni jenerasyonun masalları olan çizigi filmi harmanladım. Hepsi bu. İki karşık masal kokteyli yani. Volatran ve ekibi ile , seçilmişler el ele. Uzaylılar ve yerin dibinden fışkıran canavarla mücadele ediyorlar.. Enteresan yani. Saygılar. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Sn ftoyd , Benim bisürü üstadım vardır. Üstadlarımın biçok doğru fikir ve fiilleri vardır. Onları alırım. Yanlışları varsa , savunmam. Onları da almam. Bizim farkımız da bu. Üstadlarımdan biri de Einstein dir. Onun bir sözü vardı. DİN ÇOCUKÇA BİR EFSANEDİR. Diye. Sizin yazdıklarınızdan , uzaylılar , yerin dibinden çıkacak yaratık falan... Bir an aklıma o masal tanımlaması geldi. Bende eskilerin masalları ile , yeni jenerasyonun masalları olan çizigi filmi harmanladım. Hepsi bu. İki karşık masal kokteyli yani. Volatran ve ekibi ile , seçilmişler el ele. Uzaylılar ve yerin dibinden fışkıran canavarla mücadele ediyorlar.. Enteresan yani. Saygılar. Gölgelerin gücü adına,güç bende artık.. Aaaa,bir de bunun yani Heman in Shera gibi bir versiyonu vardı.. Gölgelerin gücü adına,adım Shera.. Ya bizim çocukluğumuzda çizgi kahramanların cidden güzel kahramanlığı vardı.. Şimdi ki çocuklara izletilecek çizgi film de bırakmadılar.. Sanırım iyilik adına her olguyu içeren film piyasadan kalktı.. Şimdi tuhaf tuhaf bencil yaklaşımlar empoze ediliyor.. İyi ki bir çocuğum yok sahi.. DİN ÇOCUKÇA BİR EFSANEDİR.. iyi ya işte,keşke çocukluğun tatlılığında ve masumluğunda, müthiş efsanemizin değerini bilebilsek,keşke büyüdükçe bana göre kirlenen kavramlarımız,efsanelerimizi öldürmese.. Sizce doğru olan bir çocuk mudur hayatta ,yoksa siz mi? Onlar mutlak doğruların ta kendileri.. O çocuklar bir büyüyor,sonra dünyaya neler oluyor,inanılası değil bazen.. Bu kadar sevimli ,bu kadar muhteşem bir tür,dünyanın en korkunç varlığına dönüşebiliyor. Ne kadar ilginciz cidden... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2008 Gölgelerin gücü adına,güç bende artık..Aaaa,bir de bunun yani Heman in Shera gibi bir versiyonu vardı.. Gölgelerin gücü adına,adım Shera.. Ya bizim çocukluğumuzda çizgi kahramanların cidden güzel kahramanlığı vardı.. Şimdi ki çocuklara izletilecek çizgi film de bırakmadılar.. Sanırım iyilik adına her olguyu içeren film piyasadan kalktı.. Şimdi tuhaf tuhaf bencil yaklaşımlar empoze ediliyor.. İyi ki bir çocuğum yok sahi.. DİN ÇOCUKÇA BİR EFSANEDİR.. iyi ya işte,keşke çocukluğun tatlılığında ve masumluğunda, müthiş efsanemizin değerini bilebilsek,keşke büyüdükçe bana göre kirlenen kavramlarımız,efsanelerimizi öldürmese.. Sizce doğru olan bir çocuk mudur hayatta ,yoksa siz mi? Onlar mutlak doğruların ta kendileri.. O çocuklar bir büyüyor,sonra dünyaya neler oluyor,inanılası değil bazen.. Bu kadar sevimli ,bu kadar muhteşem bir tür,dünyanın en korkunç varlığına dönüşebiliyor. Ne kadar ilginciz cidden... Haklısınız sn ftoyd, Yanlış eğitim , dini şartlanma , yanlış politika lardan sonra şu kişiler de değişmiş... George Bush. Vladimir Putin. Sarkozy. Mitterand. Saddam. Humeyni. Ariel Şaron. Papa II jean Paul. Stalin. Hitler. Lincoln. Ömer Hayyam. Gazali. Muhammed. İsa. Musa. II. Nebukadnezar. Bunlarda bir zamanlar çocuktu. Dünyayı ne hale getirdiler. Saygılar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2008 Öncelikle Ftoyd, kıyamet yakın filan değil. İnsanlığın bir milyar yıl daha var olacağına bahse girebilirim. Yerden dabbe filan da kesinlikle çıkmayacak. Ne deccal gelecek, ne mehdi... Bunlar gerçekten de Voltran efsaneleriyle eşdeğerdir. Uzaydan istilacılar gelmesine gelince, neredeyse olamayacak kadar düşük bir olasılık. Bilimsel determinizm o kadarlık öngörü şansını bize rahatlıkla veriyor. Komünizm hakkında bir kaç şey söyleyecek olursam, komünizme hayatımın hiç bir döneminde en küçük bir sempati duymadım. Bu sözcükten fazlasıyla hoşlanmam. Çünkü bireyselliğime çok büyük önem veririm. En küçük ve önemsiz bir nesnenin ortak komün alanında paylaşımı beni çok fazla rahatsız eder. Bireysellik benim hayatımda en titizlendiğim konudur. Bireysel sahiplenimlerimi hayatım pahasına savunurum. Benim bireyselime girecek olanla ikimiz o alanda fazlayız. Birimizden biri oradan çıkacaktır. Bir de anım vardır bu konuda. İyi bir dostum vardı. Sıkı komünistti. Silahlı mücadele yapmış ve hapse atılmış, epeyce yatmış. Ben her fikri en radikalinden öğrenmek gibi bir prensibe sahibim. O yüzden bu arkadaşla uzun konuşmalar yapardım. Bir gün yine konuşuyoruz, yemek yiyecek olduk. Arkadaş samimi bir ortam olsun diye ortaya yemek siparişi vermek istedi. "Yoo" dedim. "Ben kollektivizmden hoşlanmam." Hakarete uğramış gibi ayağa kalktı: "Kollektivizmden hoşlanmayanlardan ben de hoşlanmam!" dedi. Zavallı garson anlaşmamızı ve siparişi vermemizi bekliyordu. Ben kendi siparişimi verdim. Ortalık biraz sakinleşti ama, arkadaş kollektivizme fena takmıştı. Elektrik teknisyeniydi ve dinamolara özel hayranlığı vardı. Çünkü eşit dilimli bir akım dağıtıcı parça olan "kollektör" bulunur bu makinalarda. Sanırım Rus takımlarının adlarının "Dinamo" ile başlaması da sempatisini artıran bir unsurdu. Ciddi ciddi devrim hazırlığındalarken, birden 12 eylül olmuş ve neye uğradıklarını anlamadan kendilerini tutuklanmış bulmuşlar. Derin bir hayal kırıklığı içindeydi. Elindeki kaleşnikofu sıkıca kavrarken, devrimin kızıl güneşinin kan gölü üzerinden doğacağını hayal ettiğini anlatırdı. Onun kanlı hayallerinden nefret ediyordum ama konuşması için dostça davranıyordum. Sonunda niyetimi anladı ve bana: "Biz devrimimizi mutlaka bir gün yapacağız. O gün karşıma çıkarsan seni acımadan vururum!" dedi ve ayrıldı. O günden beri epey bir zaman bir komünist devrim olursa onunla karşılaştığımı ve o beni vurmadan ben onu vurmayı kurdum. Ama sanırım böyle bir şey hiç olmayacak. Artık devrim modeli, İran modeli. Bazı eski tüfek komünistler devrim olsun da varsın İslami devrim olsun diyorlar ama böyle bir şey olursa, İran'da komünistlerin başına ne geldiyse bunların da o gelecek. Duvar diplerine sıralanıp kurşuna dizilecekler. Fakat bükemedikleri bileği birinin çıkıp bükmesini de içten içe arzuluyorlar. Dini özgürlüklerin, yani dinin özgürlükleri yok etme özgürlüğünün savunulmasına destek vermek pek bir insancıl geliyor onlara. Akıl diliyorum, akıl... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.