Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"Atatürk’ü sevmek bir ibadettir."

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Aslinda baslikdaki söz "mason olduğu bilinen 3. Cumhurbaşkanı ve eski Başbakan Celal Bayare" ait ...

Ona ve onlara Türkiye Cumhuriyetin cebri olarak uyguladigi Atakültü borcluyuz ...

Atakült Türkiye Cumhuriyetin resmen ve resmi dini´dir ...

Atatürkcülük,Laikcilik,Ulusalcilik iyice yiprandi. O maskeler arkasinda vatana ihanet sebekeler besleniyormus ...

Yiprandi ki Tufan Türenc hala "Görüntüyü" kurtarma pesinde ... Cikmayan candan umut kesilmez ya ...

Tufanin ’Bak delikanlı! Atatürk’ü sevmek bir ibadettir...’ makalesi insani hangi cagda yasadigini düsündüryor.

Düne takilakalmis insanlar bunlar ... Gerici , ******** ... Stalinizimi istiyorlar , bu da "sorgusuz ve sualsiz sevgiyile",bir seye inanarak ancak mümkün olabiliecegini biliyorlar ...

"Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Türenç’e “Atatürk’ü sevmenin hangi dinin ibadeti olduğunu” sormus gerci de , "Onu sevmek ibadet ise" KIMEDIR BU IBADET diye sorulmamis.

Vakitin haberi :

Türenç inançlı insanları hedef aldı! [aslinda hic hedef olmaktan cikartmadi ki]

Hürriyet yazarı Tufan Türenç, Atatürk düşmanı olmakla suçladığı inançlı insanları hedef alarak 3. Celal Bayarın sözünden yola çıkarak, Atatürkü sevmenin ibadet olduğunu öne sürdü.

Türenç inançlı insanları hedef aldı!

Türenç’in bu ifadelerine din görevlileri ve ilahiyatçılardan büyük tepki geldi. Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Türenç’e “Atatürk’ü sevmenin hangi dinin ibadeti olduğunu” sordu.

Aydın Doğan’ın Hürriyet gazetesinin yazarı Tufan Türenç, “Atatürk düşmanı olmakla” suçladığı inançlı insanlara cevap verme adına, mason olduğu bilinen 3. Cumhurbaşkanı ve eski Başbakan Celal Bayar’ın sözünden yola çıkarak, Atatürk’ü sevmenin ibadet olduğunu öne sürdü.

Milliyet’te muhabirken mitinglerini takip ettiği dönemde DP adına seçim gezilerine çıkan Celal Bayar’ın bir sorusu üzerine kendisine, "Bak delikanlı! Dikkat et! Atatürk’ü sevmek bir ibadettir..." dediğini aktaran Türenç, dünkü yazısında şöyle devam etti: “Ben yobazların, siyasi İslâmcıların Atatürk’ten nefret ettiklerini biliyorum. Ellerinden gelse Atatürk adını beyinlerden kazıyacaklarına da eminim. AKP iktidarında buna dış odakların güdümündeki bir kısım elit zibidilerin de katıldığını görüyorum. Bilmiyorlar ki onlar, o küçücük akıllarıyla karalamaya, yıpratmaya çalıştıkça Atatürk daha da büyüyor. Atatürk bu toplumun vazgeçilmez ortak değeridir. O nedenle bu toplumun yıkılması, bölünmesi için Atatürk sevgisini yok etmek gerekir. Bunu çok iyi biliyorlar ve onun için Atatürk’ü ortak hedefleri olarak seçtiler. ‘Atatürk tepeden inmeci, diktatör, devletçi, din düşmanı. Hâlâ onun arkasından gitmek anlamsız’ diyecek kadar küçülüyorlar. Onlara yanıt olarak rahmetli Bayar’ın sözünü yineleyelim: ‘Atatürk’ü sevmek bir ibadettir.’ "

HANGİ DİNİN İBADETİ?

Türenç’in bu ifadelerine din görevlileri ve ilahiyatçılardan büyük tepki geldi. Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Türenç’e “Atatürk’ü sevmenin hangi dinin ibadeti olduğunu” sordu. “O zaman Diyanet'i kaldıralım. Her şeyimize Hürriyet gazetesi ve yazarları karar versin” diye tepki gösteren Yıldız, “İbadet konusunda herkesin konuşması, atıp tutması tehlikelidir. Neyin ibadet olup, neyin olmadığını kitabımız Kur’an belirtmiştir” diye ekledi. Kimsenin ibadet ekleyip çıkarma gibi bir hakkının olmadığına vurgu yapan Yıldız, “Diyanet Başkanlığı bize Kur’an’da ne yazdığını söyler, aktarır. Ancak Diyanet’in de ne ibadettir, ne değildir ekleyip çıkarma hakkı yoktur, hele Hürriyet gazetesinin hiç hakkı yoktur. Bu sözler dini eksikliklerden dolayı ortaya çıkar” diye konuştu. Yıldız, Türenç’in bu yazısının gazetelerde din danışmanı olması önerilerinde ne kadar haklı olduklarını bir kez daha ortaya koyduğunu da kaydetti.

KİŞİLERİN KUTSALLAŞTIRILMASI İSLÂM’A AYKIRI

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İdris Şengül de, kişileri sevmenin bir ibadet olduğu hakkında İslâmiyet’te bir kural olmadığını belirterek, “Sadece Atatürk değil ulemadan bir zat bile olsa kendi zatlarının kutsallaştırılması İslâmiyet’in onaylamadığı bir şeydir. Eğer Allah emretmişse, Kur’an-ı Kerim’de belirtmişse, ancak o zaman birisini sevdiğinizde ibadet etmiş olursunuz. Celal Bayar ve Tufan Türenç, bu sözü söylerken hangi ayete dayanarak söylemiş, sormak lazım” diye konuştu.

MÜSLÜMANLAR, ALLAH VE RESULÜ’NÜN YOLUNDA GİDENLERİ SEVERLER

Laikçi çevrenin dini işine geldiği zaman kullandığını, işine gelmediği zaman dine saldırdığını söyleyen Şengül, “Kimi sevip kimi öveceğimizi, kimi yereceğimizi belirleyecek kadar despotluk bir zihniyet tehlikelidir. İnsanlar istediklerini severler. Müslümanlar Allah ve Resulü’nün yolunda gidenleri severler, gitmeyenleri sevmezler” diye konuştu. Bilimsel olarak, “Atatürk’ü sevmek bir ibadettir” sözünün hiçbir değeri olmadığını da vurgulayan Şengül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz ilahiyatçı olarak bu sözü değerlendirmemiz, ciddiye almamız mümkün değildir. Bu söz, söyleyen için temenniden öteye geçemez. Bu söze dini değer atfetmek kişilerin ve nesnelerin kutsallaştırılması olmuş olur ki İslâmiyet’te bunun yeri yoktur. Ayrıca iman açısından da tehlikeli bir sözdür. Allah’ın vermediği bir yetkiyi kullanmak ilahlık iddiasıdır. Şer’i hükümlere dayanmazsanız yeni bir din türetmiş olursunuz. Pozitivist çevrelerin hedefleri de İslâm’a karşı laikliğin bir din haline getirmektir. Demek ki onlar da böyle bir şey istiyorlar.”

Vakit

Gönderi tarihi:
Atatürkcülük,Laikcilik,Ulusalcilik iyice yiprandi. O maskeler arkasinda vatana ihanet sebekeler besleniyormus ...

Yiprandi ki Tufan Türenc hala "Görüntüyü" kurtarma pesinde ... Cikmayan candan umut kesilmez ya ...

Düne takilakalmis insanlar bunlar ... Gerici , yobazlar ... Stalinizimi istiyorlar , bu da "sorgusuz ve sualsiz sevgiyile",bir seye inanarak ancak mümkün olabiliecegini biliyorlar ...

MÜSLÜMANLAR, ALLAH VE RESULÜ’NÜN YOLUNDA GİDENLERİ SEVERLER

Vakit

bu fikirlerin ne kadar çeliştiğinin farkında mısın ? hem henüz yüzyılın doldurmamış ilkelerden ve onların yıpranmasından bahsediyor hem de binlerce yıl önce indirilen bir dinden bahsediyorsun.

hiç güleceğim yoktu vallahi.

Stalnizm isteniyormuş ! puhhahahahahha !!!!

stalinzmi isteyenler derken herhalde komunist ve senin deyiminle "kafirlerden" bahsediyorsun herhalde.

ancak bilmiyorsun ki bu iki kesin her gün yatıp kalkıp staline küfrederler.

bir konu hakkında ortaya iddia atmadan önce onu araştır, ne olduğunu anla da ondan sonra yorum yap.

stalinizmi istiyorlarmış :D

yahu stalinden önce ne büyük liderler var da senin onlardan haberin yok herhalde.

çünkü küçüklükten beri ezberletilen,

"stalin dikdatördür, komunistler dinsizdir" laflarına itibar etmekten başka birşey öğrenemez oldun !!!

Gönderi tarihi:

Fenerbahçe yi sevmek ibadettir dersek ne olur mesela?

O yazıdan çıkan sonuç bu mu? :D

Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Türenç?e ?Atatürk?ü sevmenin hangi dinin ibadeti olduğunu? sordu. ?O zaman Diyanet'i kaldıralım. Her şeyimize Hürriyet gazetesi ve yazarları karar versin? diye tepki gösteren Yıldız, ?İbadet konusunda herkesin konuşması, atıp tutması tehlikelidir. Neyin ibadet olup, neyin olmadığını kitabımız Kur?an belirtmiştir? diye ekledi.

Fenerbahçeyi sevmek ibadettir dersek Aziz Yıldırım'ın Diyanet işleri bakanı olduğunu düşünürsek.Fenere atılan her golün günah olduğunu ilan edersek.Vakitten daha anlamlı bir cevap yazmış olurum bence.

SEN İSTEDİĞİNE İBADET ET

SEVMEDİĞİNE İHANET ETME

Gönderi tarihi:
bu fikirlerin ne kadar çeliştiğinin farkında mısın ? hem henüz yüzyılın doldurmamış ilkelerden ve onların yıpranmasından bahsediyor hem de binlerce yıl önce indirilen bir dinden bahsediyorsun.

hiç güleceğim yoktu vallahi.

Atatürkcülerin ne fikri var ki? Yipranan Atatürkcülük oldu ...

Stalnizm isteniyormuş ! puhhahahahahha !!!!

Aynen bu , onbinlerce ölüm listeleri , silah üzerine yeminler , toplumu sarsan cinayetler,

zihiniyet,kanat,vicadan sorgulamalari , Mustafa Kemali bir tanri olarak empoze etmeleri ...

Eksik olan "toplama kamplari" ... "Özlenen darbe" ertesi o da olurdu

arkadaşım bu kadar komik duruma düşemezdin herhalde.

Evet insan bir sey kavrayamadigi zaman bu tür tepkileri gösteriyorlar ...

stalinzmi isteyenler derken herhalde komunist ve senin deyiminle "kafirlerden" bahsediyorsun herhalde.

ancak bilmiyorsun ki bu iki kesin her gün yatıp kalkıp staline küfrederler.

Benim bahsettigim kisilerin din ile , ideoloji ile bir dertleri yok. Bu tipler icin "hangi maske" fark etmiyor ...

Ayrica aleni küfür etmek var , arkasindan küfür etmek de var ...

Arkasindan küfür eden ,aleni küfür etmezler hesabi ile aleni (staline) küfür edenler gizlice cok seviyor olmasin

Kes :

Yıl 1944. 3 Mayıs; Türkçüler tek, tek gözaltına alınıp tutuklanır. Ankara’da Osman Yüksel Serdengeçti’yi yakalayıp Arnavut asıllı Ankara Valisi Nevzat Tandoğan’ın huzuruna çıkarırlar. Vali, Serdengeçti’yi şöyle bir süzer “******* Anadolulu sizin Milliyetçilik’le Komünizm’le ne işiniz var. Milliyetçilik lazımsa biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var: Birincisi çiftçilik yapıp mahsül yetiştirmek. İkincisi askere çağırdığımızda askere gelmek. Alın bu *** götürün” der.

bir konu hakkında ortaya iddia atmadan önce onu araştır, ne olduğunu anla da ondan sonra yorum yap.

stalinizmi istiyorlarmış :D

yahu stalinden önce ne büyük liderler var da senin onlardan haberin yok herhalde.

Tabii var ,olmaz mi ... Sizden olan bir saire göre öyle degil ama ... Dedim ya "gizlice cok seviyor olmasin":

Moskova Radyosu dün akşamki yayınlarında Kızıl Şair Nazım Hikmet'in Moskova'ya vardığını ve hava alanında beyanatta bulunurken "beni yaratan Stalindir" diye bağırdığını bildirmiştir. Gene Moskova Radyosu'na göre, kızıl şair, Stalin'i göklere çıkaran şu sözleri de sarf etmiştir:" Gözlerimin ışığını Staline borçluyum, her şeyimi ona borçluyum, o beni yarattı, o beni yaşatıyor." (Cumhuriyet, 30 Haziran 1951)

çünkü küçüklükten beri ezberletilen,

"stalin dikdatördür, komunistler dinsizdir" laflarına itibar etmekten başka birşey öğrenemez oldun !!!

Ehhh , dinsiz degil mi ? ********

Konuya bir katkin oladigi gibi , kisilestiryorsun ...

Fikire demek ki fikirle karsilik veremiyorsun ...

Birak Stalini , Atatürkü sevmek ibadet konusunda bir sey söyle ....

Atatürkcüler baska ibadet yapar mi? Yani ikonyalarina asmaktan ve "yüce,ulu, Önder Gazi Mustafa Kemal pasa hazretlerinin" kabrini ziyaret etmekden haric :

Yeri gelmisken ... Bir baska forumdan bir alinti ... Atatürkcülügü ezberlemekten ziyade icsellestiren bir kisinin ruh halini izah etmek icin , (parantez icinde yorumum) :

Anıtkabir'i ziyaret etme şerefine geçen gün nail oldum. Hava 700 dereceydi. Anıtkabir'e, arka kapısından girdim. Ağaçların, dallardaki kuş yuvalarının, bittabi sıcağın arasından geçip; merdivenlerle ulaştım Anıtkabir'e. Tarihî mekânlarda insan, zaman mevhumunu yitiriyor. Oraya ulaştığımız an, öyle bir enerji sardı ki etrafımızı hemen bir yer bulup oturduk. Annem ağlamaya başladı, bense, askerlere hayran hayran baktım. Bir tuhaf hava vardı orada, Atatürk'ün varlığı dağılmış gibiydi rüzgâra. Hava 800 derece oldu ama insanlar geliyordu Anıtkabir'e. Bu çok hoşuma gitti; turistler, yerliler hepsi Anıtkabir'i görmek için gelmişlerdi. Atatürk'ün varlığını orada hissetmek mümkün. Garip bir hava var orada, büyülü bir mekân.

Evet büyü oldugunun farkinda bu samimi atatürkcü yazar. Enerjiyi yani "Atatürkü" hissediyor ... Hakketen "rahat uyu" diye yazarlar ara sira ...

Atatürk yok olmadi mi ateist Atatürkcülere göre , ve ateistler bunun bir din halini neden görmek istemiyor acaba?

Müzeyi gezerken gözlerime hâkim olamadım, damla damla yaşlar süzüldü. Bu ağlamak başka türlü bir şeydi; ne üzüntüden, ne de sevinçten; bu gözyaşları, onur gözyaşlarıydı. O müzede Kurtuluş Savaşı'nın tüm gerçeği, askerlerimizin tüm onuru yatmaktaydı. Sanki beni Çanakkale'ye, Sakarya'ya götürdüler; sanki beni aldılar da o zamana götürdüler. O zamanı yaşadım, bugünü unuttum, zaman mevhumunu yitirdim.

Evet benzeri seyler Medine ve Mekke ben de yasadim ...

Atatürk'ün mezarını da ziyaret ettikten sonra, aslanlı yoldan ayrıldım. Aslanlı yolda ilerlerken kafam hep öne eğikti. Düşmemek için değil, sadece eğiliyordum Anıtkabir'e, Atatürk'e ve bu vatanın topraklarını kanlarıyla sulayanlara.

Bu bir secde türüdür ... Nedense hic sasirmadim ... Tabi ki "onu sevmek ibadet" ise elbette "huzurunda secde uygun" ...

Dönerken yine ağaçlarla çevriliydi yol. Bu kadar ağacı Ankara'nın hiçbir yerinde bulamadım.

O agaclari kesmeye kalk bakalim ne olur.

Gönderi tarihi:

Alakasi yok ... sen,ben böyle bir sey desek ne olur ...

ama 50li yillarda Türkiyede Cumhurbaskanin bunun söylemesi cok farkli.

Bunu lafda birakmayarak,Atatürkcülügün resmi bir din haline gelmesinin temeli Bayar döneminde atildi ...

Anitkabirden tut , her kamusal alana ,paralarin üzerine Atatürk resimleri konuldu , koruma kanunu cikartildi ...

Hülasasi devletin resmi dini Atatürkcülük oldu ...

Bu nasil görünmez , hayret ...

Gönderi tarihi:
Alakasi yok ... sen,ben böyle bir sey desek ne olur ...

ama 50li yillarda Türkiyede Cumhurbaskanin bunun söylemesi cok farkli.

Bunu lafda birakmayarak,Atatürkcülügün resmi bir din haline gelmesinin temeli Bayar döneminde atildi ...

Anitkabirden tut , her kamusal alana ,paralarin üzerine Atatürk resimleri konuldu , koruma kanunu cikartildi ...

Hülasasi devletin resmi dini Atatürkcülük oldu ...

Bu nasil görünmez , hayret ...

Tamam öyle diyelim

mesela sen paranın üstüne ne resmini koymak isterdin

Ne koyulursa koyulsun illaki o kişi veya şey üzerinde tartışma yaratılır

Başka ülkelerde de devlet büyükleri veya ülke kurucularının resimleri paraya konulur heykelleri çeşitli yerler konulur.Ama bizdeki kadar sorun olmaz.

Atatürkçülüğün resmi din olduğunun "RESMİ" bir açıklaması var mı?

Hayret olan şimdi ki düzenin tersine işlediğini görmemektir.Orta yolunu bulmamak en büyük günahtır.

Gönderi tarihi:

Fenerbahçeyi sevmek ibadettir dersek Aziz Yıldırım'ın Diyanet işleri bakanı olduğunu düşünürsek.Fenere atılan her golün günah olduğunu ilan edersek.Vakitten daha anlamlı bir cevap yazmış olurum bence.

SEN İSTEDİĞİNE İBADET ET

SEVMEDİĞİNE İHANET ETME

yine çok farklısın Godzilla;ben anladım ne demek istediğini.Ama bu konuda yazmayacağım.Yani yazılanlar yeter de ondan.

Gönderi tarihi:
Tufanin ’Bak delikanlı! Atatürk’ü sevmek bir ibadettir...’ makalesi insani hangi cagda yasadigini düsündüryor.

tufan türenç ibadetinde serbesttir istediği kadar sevip sevap! kazanabilir

lakin bunu kimseye dayatamaz kimseyi kendi ibadetini yapmadığı için afaroz edemez

anladın mı tufan ? bence anladın...

Gönderi tarihi:
tufan türenç ibadetinde serbesttir istediği kadar sevip sevap! kazanabilir

lakin bunu kimseye dayatamaz kimseyi kendi ibadetini yapmadığı için afaroz edemez

anladın mı tufan ? bence anladın...

Ortaya atılan cümle yani "Atakült ü sevmek ibadettir" demek aslında yanlış ve yanlı anlaşılıp, ona görede yorumlanmış!

Oysa, 7 düvele baş kaldıran bu YÜCE Millet in, geçtiği yol ve verdiği kana -ki Cenab-ı Hak kın yanlarında olduğu aşikardır- saygı ve sevgi duyması anlamında söylendiği açıktır. Kelime çarpıtmalarına bence gerek yok! bağımsızlık davamız (ne yazık şu günlerde boşe verilmiş bir emek) hakkında "ibadet" kavramına denk saygı duymak, bence her Türk ün asli görevidir. Yoksa din anlamında kavrayıp illede o yöne çekerek "bakın bakın Atatürkçülük sizin dininizden bile üstünmüş" demek, sadece bu millete hakarettir, ihanettir.

Saygılarımla

Gönderi tarihi:
Atatürkcülerin ne fikri var ki? Yipranan Atatürkcülük oldu ...

Benim bahsettigim kisilerin din ile , ideoloji ile bir dertleri yok. Bu tipler icin "hangi maske" fark etmiyor ...

Atatürk'e dil uzatmanın tek sebebi dindir cumhuriyettir, laikliktir değil mi ?

haydi itiraf et bakalım...

eğer o halifeliği, imparatorluğu ortadan kaldırmayıp kendisini padişah ve halife ilan etseydi, devleti şeriat hükümlerine göre yönetseydi senin için bir ilah olurdu.

Atatürkçülerin, müslümanlığa inançlı olanların ibadeti ilk başta islamiyetin emirleri,

sonraki ibadetleri ise istiklal marşını okumak,

devrimleri üzerine yemin etmektir.

ülkenin tam bağımsızlığı için mücadele etmektir.

eğer ibadetten kasıt buysa ve seni rahatsız edenler bu fiilerse,

hepimiz Kemalist dine mensubuz.....

Gönderi tarihi:

Atatürkçülüğün bir DİN olduğunu söylemek , abesle iştigaldir.

Din denilen olgunun ,

Bir yada birden çok TANRI sı olmalıdır.

Bir Peygamberi Olmalıdır.

Bir Kitabı olmalıdır.

Bir ibadet şekli ve ibadethanesi olmalıdır.

Bunların olmadığı bir tanımlamada , DİN den bahsedilemez.

Bunların Atatürkle alıp veremedikleri şey.

LAİK CUMHURİYETTİR.

Bu yönetim şeklinde Allahın kuralları sökmez.

Meclisin aldığı kararlar , kanunlar çalışır.

Ana sebep budur.

Atatürk Allahın kanunlarını hayatın içinden çıkarmış , Meclisin kanunlarını koymuş.

Hepsi bu.

Anlayana.

Sonrada yazmış.

HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR. Diye.

Yediremiyorlar milletin hakimiyetini.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Arkadaslarin bir türlü anlayamadigi sey su ki ,

ortak kullandigimiz kavramlar ayni olsa bile ,

onun tanimlamasi cok farkli olabilir ...

Din mesela ...

Bir seyin din olmasi icin TANRI sı olmalıdır.

Bir Peygamberi Olmalıdır.Bir Kitabı olmalıdır.

Bir ibadet şekli ve ibadethanesi olmalıdır.

Bunların olmadığı bir tanımlamada ,

DİN den bahsedilemez.

Dinin alternatifi de dindir ... Var mi ötesi , ama ararsan bazi ögeleri ...

Tanri adi konulmamissa da , hamleler buna isaret ediyor ...

Bak "tanri uludur" "ezan dayatmasinda" ve "ulu önder" ile sifatler müsavi hale getirildi ...

Peygamber Bayar iste ... Kitab Nutuk ... Ibadetlerden bazilari :

Anitkabir farizasi ,orda aglamak, ikonyalar ve heykeller ile her an onu görmek , bununla onu anmak ve hatirlamak,

ona kesinlikle karsi gelmemek ,cünkü koruyucu kuvvetleri var , onu cok sevmek ... Raki icmek , basi acmak ve actirmak ...

Atatürk'e dil uzatmanın tek sebebi dindir cumhuriyettir, laikliktir değil mi ?

haydi itiraf et bakalım...

Benim bay Atatürk ile bir alip verecegim yoktur ... Yasadi , öldü ve cürüyüp gidiyor iste "naciz vücudu" ... Herkesin basina gelecek ...

eğer o halifeliği, imparatorluğu ortadan kaldırmayıp kendisini padişah ve halife ilan etseydi, devleti şeriat hükümlerine göre yönetseydi senin için bir ilah olurdu.

Yamadigina göre senin icin bay Atatürkün bir ilah oldugunu teyid ediyorsun ...

Gönderi tarihi:

Türkiye'de İslam'a karşı savaş yürüten ve Kürt sorununun çözümünü de engelleyen güç, Kemalizmdir, Kemalist odaklardır.

Türkiye'de iki güç var: Türkiye'nin demokratikleşmesini, özgürleşmesini ve özgür bir toplum olmasını isteyen siviller ve Türkiye'yi baskıcı, içine kapanık bir ülke yapmaya çalışan askerler.

Kemalizm Batıcı bir ideolojidir, Türkiye’nin yönünü Batı’ya çeviren bir akımdır kemalizm.

Türkiye’de İslam’a karşı savaş yürüten ve Kürt sorununun çözümünü de engelleyen güç, Kemalizmdir, Kemalist odaklardır.

Kemalizm ve laiklik Türkiye'nin sömürgeleştirilmesi için icad edilmiş ideolojilerdir.

Türkiye'de şu anda yaşanan krizin gerçek mahiyeti işte budur. Türkiye şu anda bir karar verme sürecindedir. Kriz, bu yüzdendir.Bu kriz, Türkiye'nin hangi yöne doğru gideceği kararını verme aşamasında olduğunun işaretidir.,

Türkiye gerçek anlamı ile ne bir hukuk devleti olmayı başarabildi, ne de din özgürlüğü var. Din özgürlüğünün olması bir yana, bu coğrafyada halkın dinine karşı savaş veren bir yönetim ve güç var.

Kriz budur, aşılması ise Batıcı ideolojileri sırtımızdan atmakdır.

Gönderi tarihi:

Bılenle bılmeyenın farkı yukardakı satırlarda gızlenmıs.

Tufan Turenc sapına kadar Ataturkcu,

VAKIT ırtıcanın bataklıgına saplanmıs bunyesınde haınlerı barındırıyor.

Bırısıde 14 yasındakı kıya tecavuzden ıcerı tıkılmıs,ve hala yuylerı bıle kızarmadan Ataturk sevgısını dınle kıyaslıyorlar.Namazda goyu yokkı ezanda kulagı olsun derler ya!Ataturke sevgı yokkı Ataturkculugun ne oldugunu bılsın,Vakıt yazıyor onlar okuyor,seyhlerı yanı tarıkat seflerı anlatıyor onlar kafa sallıyor,aynen Islam dını gıbı,dının ne oldugunu bılmezler ama fetva verırler.

Stalınıymus ıstenıyormus,ben yemın ederımkı bunu yazan veya soyleyen ya tarıkat sefıdır yada o sefı dınleyen bırısıdır.muspet ılımlere kafaları calısmayanlar ancak hurafelerle beslenırler.

Ataturk dını dıye bıe dın yoktur,ama fetullah dını vardır ve fetullaha tapanlarda vardır.Atatürk tarıkat ve tekkelerı kapattırmakla ne kadar dogru bır ıs yapmıstır ıste bugun Turkıyenın acınacak halıne bakıp anlayabılıyoruz.85 yıl unce bu yobazlık vardı hıc azalmadı ve aksıne hortladı,yobazlık terorden daha tehlıkelıdır cunku hedefınde devletı ortadan kaldırmak yatar.

Sırtlarına ayyıldızlı Tshırtler gıyerek kendılerını genc sıvıller olarak tanıtanları ben sahsen boluculerın dostları olarak gormekteyım,sınırlarımızda gozlerı olanlarla ortak calısanların ayyıldızlı tshırt gıymelerı halkı yanıltmaya yonelıktır.

saygılarla

Gönderi tarihi:
Türkiye gerçek anlamı ile ne bir hukuk devleti olmayı başarabildi, ne de din özgürlüğü var. Din özgürlüğünün olması bir yana, bu coğrafyada halkın dinine karşı savaş veren bir yönetim ve güç var.

Kriz budur, aşılması ise Batıcı ideolojileri sırtımızdan atmakdır.

doğrudur kriz budur ama çözüm bu değildir

batıcı ideolojinin laikliği devletin dine ve dinsizliğe eşit mesafede olmasını sağlar (herhangi birisine taraf olmaz)

türkiyedeki laiklik anlayışı tam bir garabetttir, laikliği devleti dinden soyutlama olarak algılarlar kısmen doğrudur ama bununla bitmez aynı laiklik devletinde din üzerinde olan etkisini kaldırır. ülkemizde 1. koşul son derece sert olarak uygulansada 2. koşul yokmuş gibi davranılır

en doğrusu anglo-sakson tipi laiklikte açıkça görülür

örneğin şu resim iranda değil ingilterede çekilmiştir

turbanli_polis.jpg

evet türbanlı bir hanım hemde dini bir simgeyle kamu görevi yapmaktadır

headscarves372x192.jpg

bu üstteki resimde londra elizabeth garrett anderson okulundan

şimdi bu fotoğraflardan ne anlıyoruz ?

a-)britanya şeriatla yönetiliyor yada şeriatın ayak sesleri işitiliyor (geçelim bunu :) )

b-) kimse kimsenin dini inancına karışmıyor yaşam tarzı ve kıyafet şeklinden dolayı devlet vatandaşına kamu kurumlarında istihdam etme kamu kurumlarından yararlanma konusunda kimseden yana taraf olmuyor.

"a" diyenlere selamlarımı sunar ellerinden sıkarım..

laik demokrasi anlayışı budur aslında... basitmiş değil mi ?

not:SLOGAN ATMA MERAKLILARINI MİTİNG MEYDANLARINDA GÖRMEYİ TEMENNİ EDİYORUZ (forumlarda harcanmayın)

Gönderi tarihi:
Yamadigina göre senin icin bay Atatürkün bir ilah oldugunu teyid ediyorsun ...

ben kimseyi ilah olarak görmem

bu Atatürk olsa bile...

o ülkemizi emperyalizmn pençelerinden kurtarmış ve birçok teslimiyetçi mandacıyı yenerek bağımsız ve laik türkiye cumhuriyetini kurmuştur. bu büyük bir olaydır. zira emperyalizme karşı kazanılmış ilk zaferdir. ayrıca birçok devletin de, halkın da emperyalizme boyun eğmekten vazgeçmesine neden olmuştur.

eğer bunları yapmak bir ilahi güçse (!) ki inanmıyorum o bir ilahtır.

ancak bu bir ilahi güç sayesinde olmamıştır...

ayrıca Allah Atatürk'e şeriat devletini yıkıp laik devlet kurması için ilahi güç mü verecekti :D çok komik !!!

ancak eğer Atatürk bu şeriat devletini devam ettirip halife ve padişah olarak hükmetseydi zamanında padişahların Allah tarafından görevlendirildiklerini, yani birer ilah olduklarını düşünenler vardıysa onu da ilah olarak görenler, ona tapanlar olacaktı.

fettullah gülen'e tapan, onu yeni bir peygamber olarak gören, konuşmalarında gözyaşlarına boğulanlar yani onu ilah kabul edenler böyle bir dini bütün şahsiyeti de ilah sayarlardı....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.