Φ ftoyd Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Kurtuluş savaşının efsanesini oku ftoyd ATATÜRK savaşı başlattığında hiç Cumhuriyetten bahsetmemiş..bu millet aslında bu savaşı din elden gitmesin,esaret altına girersek dinimizi yaşayamayyız..el birliği ile bu yedi düveli kefereyi önce bi yenelim..atalım dışarı..sonra kurarız yine bir İslam devleti..diye kandırılarak bu Cumhuriyeti sonradan kuruvermiş!!! ATATÜRK..itiraz eden din devleti isterük diyenlerinde kafasını koparmış ATATÜRK..ya hu bu ATATÜRK ne adammış beee.. Bu yukarıdaki efsaneye inanan bir çok insan var bu gün çevremizde..resmen ve alenen bu görüşlerini ifade edip savunuyorlar..efsane bu ftoyt..efsane işte.. Bence de ne lidermiş,ne adammış.. Daha bu zamanlara ulaştığımız halde ,hep ama hep geriye yönelik kafa patlatan insanları ,ne yapmış etmiş az biraz hizaya sokuvermiş.. Bakın bu zamanda bu insanlara dinde olmayan şeyleri yaptıklarını gösterip mücadele etmek imkansız..hemde okuma yazma oranı bu kadar artmış ve Kuran okuma ihtimalleri yükselmişken.. Dinimizi ,daha o zamanlarda hacı hoca elinde tarikat şeyh elinde mahvedenleri farketmişte,"anlamadığı dilde beyni sulanmış hafızlara" dönen insanlara karşın, dinin anlaşılması için elinden geleni yapmış.. Anladıktan sonra da ister inan ister inanma şeklinin vijdan özgürlüğünü getirmiş.. Kendi de ister inanmış ister inanmamış.. Atatürk, dinsizlikle bağdaşmış bir olgu değildir, o aslında zararı olmayan kendi halinde imanlı insanlara karşı hep saygın olmuştur.. O nun insanlara olan saygılı duruşunu, Peygamberlerin bile müdahale edemediği iman özgürlüğünü kanunlarla sağlamasını , tarikat şeyh elinde mürit mürit uçup kendi gibi olmayanı kafir ilan eden,hatta sıradan kendi halinde ki imanlıları bile,siz dindar olamazsınız diye hüküm veren bazı insanlar nerden anlayacak.. Din Devleti her mümin kul tarafından illaki istenir,ama tutar gözümüze gözümüze Taliban İran gibi örnekleri sokarsa bazı müslüman alemi(tıpkı dini sırf kendi tekelinde sanan şimdi ki tarikat üyeleri gibi),onlar gibi müslüman olanı olmayanı illaki tepki verir,verdiği tepki de onların sandığından fazla olur.. Bunu bildiklerinden pkk usulü çoğalmaya yani üremeye meyilimliler heralde.. fikirler geriye,nüfus ileriye.. Yazım Cumhuriyetçiçocuğa algılanmasın,tepkim tarikatlara, bu tarz düşünceleri yayanlara.. Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Hangi efsaneye dayanıyor Cumhuriyetçi çocuk? yeni kurulan rejimin efsanelerine kurtuluş savaşı dedigin yunan savaşıdır yunanı ise o zamanki osmanlının -en hasta zamanında bile- rakibi saymak abesle iştigaldir istiklal harbinde tabiki din kullanılmışdır insanlar bunun için savaşmışdır gerisini insanları kullananlar düşünüyordur şimdi heralde laik cumhuriyet için savaşmamışlardır kim ölürki bu tip degerler için şimdi bile öyle neyse yeni rejimin bir takım efsanelere ihtiyacı vardı bunlardan biride kurtuluş efsanesidir. milletin istiklal harbi dedigi ile kurtuluş savaşını bir saymayın haa istiklal harbi harbiden başka bişi kurtuluş savaşı sonradan icat edildi. bakın tarihe görürsünüz Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2008 yeni kurulan rejimin efsanelerinekurtuluş savaşı dedigin yunan savaşıdır yunanı ise o zamanki osmanlının -en hasta zamanında bile- rakibi saymak abesle iştigaldir istiklal harbinde tabiki din kullanılmışdır insanlar bunun için savaşmışdır gerisini insanları kullananlar düşünüyordur şimdi heralde laik cumhuriyet için savaşmamışlardır kim ölürki bu tip degerler için şimdi bile öyle neyse yeni rejimin bir takım efsanelere ihtiyacı vardı bunlardan biride kurtuluş efsanesidir. milletin istiklal harbi dedigi ile kurtuluş savaşını bir saymayın haa istiklal harbi harbiden başka bişi kurtuluş savaşı sonradan icat edildi. bakın tarihe görürsünüz Senin için vatan millet (ana baba kardeş eş çoluk çocuk akrabalar komşular arkadaşlar v.s. yer mekan) savaşmaya değer şeyler değilmi? Senin varsa yoksa bir dinin var demekki oda olmasa beş para etmeyecekmişsin... Vatanını milletini satacakmışsın.... İşte sen buyüzden Türk değilsin... Söz konusu vatan olunca; laiki, laik olmayanı, dinlisi, dinsizi, teferruattır kardeşim. Sen arapsın ama sana göre söz konusu din ise gerisi teferruat. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2008 Bunların Atatürkle alıp veremedikleri konu belli. Atatürk ümmetçiliği sosyal hayatımızdan çıkarıp. Cumhuriyeti getirmiş. Halifeliği kaldırmış , laşkliği getirmiş , dini vicdana hapsetmiş. Sosyal hayattan çıkarımış. Şer-i kanunları çıkarmış , anayasayı getirmiş. Arap alfabesinden kurtarmış , latin alfabesini kabul ettirmiş. ( Şu ana bakın. Hangi alfabe dünya yüzünde daha çok kullanılıyor... Türkçeyi hangisi daha iyi kullandırabiliyor.. bir P harfi bile yok) Hacı , hoca , şeyh , şıh kısmının etkinliğini kırmış. Bilim adamlarını öne çıkarmış.. Eğitim , kültür , sanat demiş.. Medresleri kaldırıp , üniversiteler kurdurmuş. DENEY i hayatımıza sokmuş.. Rakı içmiş.... Keyifli adammış.. Adam gibi adammış... Saygılar. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2008 Bunların Atatürkle alıp veremedikleri konu belli. Atatürk ümmetçiliği sosyal hayatımızdan çıkarıp. Cumhuriyeti getirmiş. Halifeliği kaldırmış , laşkliği getirmiş , dini vicdana hapsetmiş. Sosyal hayattan çıkarımış. . . . Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Bunların Atatürkle alıp veremedikleri konu belli. Atatürk ümmetçiliği sosyal hayatımızdan çıkarıp. Cumhuriyeti getirmiş. Halifeliği kaldırmış , laşkliği getirmiş , dini vicdana hapsetmiş. Sosyal hayattan çıkarımış. Şer-i kanunları çıkarmış , anayasayı getirmiş. . . Saygılar. dılı elınden alınan ınsanın dunu ıle bagı sonlandırılmıs olur. bırısıde yarın bırılerını latın alfabesınden kurtarmaya kalkarsa ve cocugunuz sızın yazılarınızı okuyamaz hale gelırse o zaman anlarsınız bunun ne demek oldugunu Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 dılı elınden alınan ınsanın dunu ıle bagı sonlandırılmıs olur.bırısıde yarın bırılerını latın alfabesınden kurtarmaya kalkarsa ve cocugunuz sızın yazılarınızı okuyamaz hale gelırse o zaman anlarsınız bunun ne demek oldugunu Dini bilginiz kadar sosyal bilgileriniz de zayıf. Atatürk , arap alfabesinden latin alfabesine geçerken , KİMİN DİLİ ni kimden almış. Zaten öz Türkçe konuşuluyordu her yerde. Yazma dili olarak arap alfabesi kullanılıyordu. P yoktu , Ç yoktu , Ğ yoktu Ü yoktu. Hangi mantıkla söylenebilir ki , Atatürk bir milletin dili ni elinden aldı. !!!!!! Latin alfabesinden kurtarmaya çalışmakla ilgili sözünüze gelince , Korkmayın. Aklın yolu bir. Dünyada en çok kullanılan alfabe arap alfabesi olursa , doğal olarak onu kullanırız. Ama Muhammed kullandığı için değil. Şimdi en mantıklı olanı latin alfabesi olduğu için bunu kullanıyoruz. Hiçbir aklı evvel çıkıpta ülkemizi latin alfabesinden kurtarmaya çalışamaz. Gülerler adama. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 ''cocugunuz sızın yazılarınızı okuyamaz hale gelırse o zaman anlarsınız bunun ne demek oldugunu'' demısken sız gene cevap verebılecegınız bı nokta yakalamaya calşısmıs ve ordan devam etmıssınız baska zamanlarda da yaptıgınız gıbı. bu arada sızın su dınbılgısı ve sosyal bılgı olcme kabılıyetı sahsı mezıyetınızmı yoksa bır cıhazmı kullanıyorsunuz merak ettım Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Evet bir cihaz kullanıyorum. Bilgisaayar. Açıyorum , binlerce kilometre uzaklıktan bana fikirlerini yazan , müslüman bir forumdaşın yazdıklarını okuyorum. Bu yazılanlardaki bilgilerin , gerçekle uyuşmadığı yerleri de , gerçeği - var olanı ile arkadaşın fikrini yan yana koyuyorum. Farkları bulup söylüyorum. Hepsı bu. Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Senin için vatan millet (ana baba kardeş eş çoluk çocuk akrabalar komşular arkadaşlar v.s. yer mekan) savaşmaya değer şeyler değilmi? Senin varsa yoksa bir dinin var demekki oda olmasa beş para etmeyecekmişsin... Vatanını milletini satacakmışsın.... İşte sen buyüzden Türk değilsin...Söz konusu vatan olunca; laiki, laik olmayanı, dinlisi, dinsizi, teferruattır kardeşim. Sen arapsın ama sana göre söz konusu din ise gerisi teferruat. ******* ben maddeye tapmam senin gibi, madde içinde ölmem. Yüce olan bana öl derse ölürüm. bu ülkede en çok vatansever görünenler askerlik bile yapmamak için ne taklalar atmışlar. ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz mış. vatanını satan vatan yapan degerleri satanlardır. benim ırkçılıkla bir alakamda yok her insan cinsi, rengi ne olursa olsun insandır sadece ben maddeci degilim ve insanları ırköılar gibi maddi temellere göre ayırmam. önemli olan insan, gerisi teferruattır. senin için insan önemli degilse bu da senin sorunun. bayrak, vatan, toprak, vb. maddi şeyler insana baglıdır, baglı degilse sadece teferruattır. insan olayımda varsın arap olayım. başka bişi olmakdan evladır anlatabildim mi:) Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Bunların Atatürkle alıp veremedikleri konu belli. Saygılar. kimsenin atatürkle alıp veremedi yok. kişiler gelir geçer ilkeleri konuşalım eger kişi kültünden başka konuşacak ilkeleriniz varsa.. biz Efendimizi bile ibadet edecek derecede konuşmayız. kaldıki tırnagı olamayak kişileri ne diye ululayayım. millet Allahı bile eleştirirken Atatürk neden eleştiriye konu olmasın hemde şiddetle olmalı ve yakın tarih ve yakınındaki kişiler. daha 85 yıldır bişi konuşulmadı ... Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Evet bir cihaz kullanıyorum. Bilgisaayar. Açıyorum , binlerce kilometre uzaklıktan bana fikirlerini yazan , müslüman bir forumdaşın yazdıklarını okuyorum. Bu yazılanlardaki bilgilerin , gerçekle uyuşmadığı yerleri de , gerçeği - var olanı ile arkadaşın fikrini yan yana koyuyorum. Farkları bulup söylüyorum. Hepsı bu. bu soze yazdıgım cevaptan dolayı uyarıldıgım ıcın cevabı degıstırmek ıstıyorum. sayın taklamakan dını ve sosyal bılgı olcmek ıcın kullandıgınız bılgısayarın sıstem dosyalarında hasar meydana gelmıs olabılır, yahut vırus bulunabılır. buda sıze sunulan verılerın yanlıs degerlendırılmesıne yol acabılır kı emınım tercıh etmeyecegınız bır durumdur bu. lutfen bılgısayarınızı vırus taramasından gecırtın yada formatlattırın. bu yazdıklarım tamamen kullandıgınızı soyledıgınız olcum cıhazınız olan bılgısayarınız ıcındır. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 kimsenin atatürkle alıp veremedi yok.kişiler gelir geçer ilkeleri konuşalım eger kişi kültünden başka konuşacak ilkeleriniz varsa.. biz Efendimizi bile ibadet edecek derecede konuşmayız. kaldıki tırnagı olamayak kişileri ne diye ululayayım. millet Allahı bile eleştirirken Atatürk neden eleştiriye konu olmasın hemde şiddetle olmalı ve yakın tarih ve yakınındaki kişiler. daha 85 yıldır bişi konuşulmadı ... Atatürk'ü tartışmaktan, onun eleştirilmesinden korkan yok... korkan varsa Atatürk zulüm getirmiştir, deli gömleğidir, vatan hainliğine, dinsizliğe neden olmuştur diyerek onun ilkelerini konuşarak yanlış taraflarını (varsa tabi) söylemekten çekinenlerdir.. Atatürk eskidi mi diye bir başlık açtım mutlaka görmüşsünüzdür ve orada Atatürk'ün hangi ilkesinin ve devriminin neden yanlış olduğunun sizlerce söylenmesini istedim ama karşımda bir muhatap bulamadım...acaba bu arkadaşlarımızın konuşmaktan korktuklarından mı yoksa aslında onun ilkelerini eleştirirken gerekçe ve alternatif üretememelerinden, yalnızca ezbere konuştuklarından ve küçüklükten beri kendilerine öğretilenlerden dem vurduklarından mı kimseyi muhatap alamadım !!! Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 bu soze yazdıgım cevaptan dolayı uyarıldıgım ıcın cevabı degıstırmek ıstıyorum. sayın taklamakan dını ve sosyal bılgı olcmek ıcın kullandıgınız bılgısayarın sıstem dosyalarında hasar meydana gelmıs olabılır, yahut vırus bulunabılır. buda sıze sunulan verılerın yanlıs degerlendırılmesıne yol acabılır kı emınım tercıh etmeyecegınız bır durumdur bu. lutfen bılgısayarınızı vırus taramasından gecırtın yada formatlattırın. bu yazdıklarım tamamen kullandıgınızı soyledıgınız olcum cıhazınız olan bılgısayarınız ıcındır. Bakın Sn kafedengi , Ben bilgisayarı nasıl kullandığımı açıkladım. Ama sanırım yeteri kadar anlatamamışım. Bilgisayarı sizinle mesajlaşmak için kullanıyorum. Bide bilgi lazımsa netten arayıp buluyorum. Bu kadar. Sonrasında beynimi kullanıyorum. Sizin youmlarınızı alıp , gerçeklerle karşılaştırıyorum. Bulduğum farkları yazıyorum. Böyle olunca , sizin sosyal bilgide zayıf olduğunuz sonucuna vardım dedim. Konu budur. Sosyal bilgimin zayıflığını nasıl ölşüyorsunuz deyince de yukarıdaki yazıyı yazdım. Şimdi bilgisayarın yerini ve benim beynimi ayırabildiniz mi. Çünkü Atatürk harf devrimi yapmakla bir milleti dilini elinden almamıştır. Anlatılmak istenen sadece budur. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Bakın Sn kafedengi , Ben bilgisayarı nasıl kullandığımı açıkladım. Ama sanırım yeteri kadar anlatamamışım. Bilgisayarı sizinle mesajlaşmak için kullanıyorum. Bide bilgi lazımsa netten arayıp buluyorum. Bu kadar. Sonrasında beynimi kullanıyorum. Sizin youmlarınızı alıp , gerçeklerle karşılaştırıyorum. Bulduğum farkları yazıyorum. Böyle olunca , sizin sosyal bilgide zayıf olduğunuz sonucuna vardım dedim. Konu budur. Sosyal bilgimin zayıflığını nasıl ölşüyorsunuz deyince de yukarıdaki yazıyı yazdım. Şimdi bilgisayarın yerini ve benim beynimi ayırabildiniz mi. Çünkü Atatürk harf devrimi yapmakla bir milleti dilini elinden almamıştır. Anlatılmak istenen sadece budur. Saygılar. anlayabılıyorum cok sukur de anlatamıyorum galıba. soyledıgımı bı daha okumanızı rıca edıyorum. dılı elınden alınan dedıkten sonra sızın yazdıklarınızı bı sonrakı nesıl okuyamıyor ''o zaman cocugunuz demısım kısısellestırme demısler artık o sekılde yazmıyorum'' bunun neresınde sosyal bılgı zayıflıgı var Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Atatürk'ün hangi ilkesinin ve devriminin neden yanlış olduğunun sizlerce söylenmesini istedim ama karşımda bir muhatap bulamadım... ***************** şöyle yapalım hangi devrimi istiyorsan onun üstünden gidelim sözkonusu başlıkta devam edelim Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 *******ben maddeye tapmam senin gibi, madde içinde ölmem. Yüce olan bana öl derse ölürüm. Tapınmak yalnızca dincilerin işidir bizde tapmak yoktur. Bir ingiliz gelip babanın şakağına silahı dayadığındada aynı burdaki gibi bayrak, vatan, toprak, vb. maddi şeyler insana baglıdır, baglı degilse sadece teferruattır.insan olayımda varsın arap olayım. başka bişi olmakdan evladır anlatabildim mi:) diyebilecekmisin bakalım. Ben doğuda 18 ay senin anneni babanıda korudum ve hatta senide korudum. Ama sen bırak milletini kendi ailenide korumazsın. Biri gelip yerini yurdunu yakıp yıksa ozamanda dersinki sabredin arkadaşlar bize birşey yaparlarsa allah büyüktür onların cezalarını verir. O arada biri arkadaşının kafasını uçurur Sende bakarsın bir fatiha okursun artık Adam öldüremezsinya günahya... Yada artık bütün bunlara gerek kalmadan dünya barışını sağlarsın nede olsa iyi kalplisin Sen varya kesin cennetliksindir... bu ülkede en çok vatansever görünenler askerlik bile yapmamak için ne taklalar atmışlar.ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz mış. vatanını satan vatan yapan degerleri satanlardır. benim ırkçılıkla bir alakamda yok her insan cinsi, rengi ne olursa olsun insandır sadece ben maddeci degilim ve insanları ırköılar gibi maddi temellere göre ayırmam. önemli olan insan, gerisi teferruattır. senin için insan önemli degilse bu da senin sorunun. Askerlik yapmamak için taklalar atanları ben gördüm asker ocağında. Bir odalara kapanıp hu çeken dinciler birde akrabalarından terörist olanlar. İsteksin olan bir onları gördüm gerisi maşallah aslan gibiydi herkes. Vatanı vatan yapan din olsa idi şuan bütün müslümanlar tek bir devlet halinde olmaları gerekirdi. Ama bakıyoruz maşallah burnunun dibinde elin gavurları gelmiş din kardeşlerinizi vuruyor sen burda forum takılıyorsun oturduğun yerden polyanacılık oynuyorsun. Bravo yani ne güzel vatan sevgisi... Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Bugün Maalesef Toplumumuz cemaat kültürünü yeterince bilmediği ortaya çıkıyor. Cemaat kültüründe ‘kutsal olan sistem’ bütün yaşamı denetler ve egemenliği altına alır. Düşünce gücü dediğimiz ‘eleştirme, tartışma, soru sorma, sorulara yanıt arama, bunun için her şeyi irdeleme’ gibi zihinsel işlemler cemaat dogmaları tarafından işlemez kılınır. Duygular, sevme-nefret etme, yakın duyma-uzaklaşma, birlikte olma-reddetme, yüceltme-alçaltma, saygı duyma-aşağılama, hatta yaşatma-öldürme gibi yaşamsal işlemler cemaat dogmaları tarafından yönetilir ve yönlendirilir. Eğitim, sağlık, beslenme, temizlenme, hukuk, kentleşme, ulaşım, iletişim, kültür, eğlenme gibi gündelik yaşam biçimlerinin hepsi de cemaat kültürünün dogmaları tarafından belirlenir ve biçimlendirilir. Çocuğu yaralanan babanın sözleri kendi samimi inancını açık olarak yansıtmaktadır ve dikkatle dinlenmeye değer. “Benim kızım balede, diskoda, barda, köpük eğlencelerinde yaralanmadı” dediği zaman, içinde reddettiği ve suçladığı bir yaşam biçimini anlatıyordu. Eğer kızı böyle bir durumda yaralansaydı belki hiç üzülmezdi, kızını ayrıca cezalandırmayı düşünürdü. İşte bu bir kalıpyargıdır, bir düşünbiçimidir, bir zihniyettir (mentalite). Ama unutmayalım ki... Cemaat kültürü ‘ayrımcı bir kültürdür’. Ulus kültürü ‘bütünleştirici bir kültürdür’. Türkiye 1923 yılında ulus kültürünü hedeflemişti. Halkevleri, köy kalkınması, ulusal ekonomi, anadil, ulusal tarih bunu amaçlıyordu. Köy Enstitüleri’nin temel düşüncesi, köyden başlayan ulusal kültür hamlesiydi. 1980’lerden başlayan değişim ‘cemaat kültürü’ne dönüşümü başlattı... Türkiye buralara adım adım geldi... Burada kalabilir mi?... Saygılar... ___________________________________________ Sevgili Erdal ATABEK'E sevgi ve saygılarımızla Onların işleri aralarında meşveret iledir. Şurâ Sûresi, âyet 38 hz omer halıfe ıken, bır cuma gunu vaaz esnasında cemaate soyle seslenır: eycemaat benı dınleyın ve bana ıtaat edın. cemaatten bırı ''senı dınlemıyor ve sana ıtaatte etmıyorum ya omer'' dıye ıtıraz edınce galeyana gelmek uzere olan cemaatı teskın etme gorevı yıne hz. omere duser ve ıtıraz sahıbıne ıtırazının sebebını sorar. son savasta elde ettıgımız ganımetten hıcbırımıze bır elbıse dıktırecek kadar kumas pay edılmedıgı halde bakıyorumda sız yenı bır elbıse gıyıyorsunuz der. bunun uzerıne hz. omer cemmatın arasında olan oglunu cagırır ve anlatmasını ıster. ogluda anlatır: babam halıfe omerın cuma namazı ıcın camıye gelırken gıyecegı bır elbısesı yoktur ve dogrudur son ganımet bır elbıse dıktırmeye yetecek kadar degıldır. ben kendı payıma dusenı babama verdım de babam elbıse gıyebıldı. bunun uzerıne ıtıraz sahıbı tamam ya omer sımdı senı dınlıyor ve sana ıtaat edıyorum derken hz omer ''Allah'ım benı yapılan yanlısların hesabını soran bır ummete ımam ettıgın ıcın hamdu senalar olsun'' dıye dua etmektedır. hulasaa ıslam, yukarıda bahsedılen ''eleştirme, tartışma, soru sorma, sorulara yanıt arama, bunun için her şeyi irdeleme'' gıbı konuları yasaklamanın otesınde tesvık etmektedır. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Eskiden ülkelere elçiler yollanır , savaş ilan edilir , belli bir alanda karşı karşıya gelinir , savaşılırdı. O meydana gelmeyen yenilmiş sayılırdı. Sonraları bu değişti. Ülkelerin başına getirilen kişileri yönettiğiniz zaman , o ülkeyi yönetmiş olursunuz. Cemaatlerin başına gelen kişi yönettiğiniz zaman da o cemaati yönetmiş olursunuz. . . Sayılar. yılmayan mesutları pıjamaları ıle karsılayıp yonetmeye calısan koc gıbı doganlarıda eklemıs olsaydınız yazınıza soyledıklerınıze sapka cıkartılabılırdı. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 ulus bütünleştirici mi? ulus bütünleştirici yani, yanlış duymuyoruz ulus bilinci insanları parçalamak için icad edilmiş bişi zaten milli pazarlar ayaklarına ... ulus bütünleştiriciymiş?? bu ne kadar absürt bi fikir islama olan kinler insanı nereye sürüklüyo kendı aıt oldugun mılletın dısındakılerı dusunmedıgın zaman daha bırlestırıcı bır ust baslıga olan gereksınımı akıllarına bıle getırmezler elbette. kendılerıne bu bır ırkcılıktır desenız alacagınız cevap ben asla kafatascı olmadım olabılecektır Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Sorun karmaşık ise , basit düşünün , genelde çözersiniz. Soru : Dünyada Hırıstıyan adlı devlet var mı.? Cevap : Yok S: Dünyada Müslüman adlı devlet var mı.? C: Yok. Ne var. Hırıstıyan çoğunluğu bünyesinde tasiyan ,Almanya var , İngiltere var , Fransa var , İspanya var. Müslüman çoğunluğu bünyesine taşıyan , Türkiye var , Arabistan var , İran var , Pakistan var. Bu anlamda bir bayrak ve bir toprakta insanları birleştiren şey nedir. ULUSTUR. Din ikincildir. Bu ulusu oluşturan bireylerin tercihidir. Metafiziki inançlarıdır. Basit bakarsanız. Çözüm hızlı gelir. Saygılar. basıtce baktıgım zaman goruyorumkı, yuzyıllar boyu bırbırınden ayrısmıs olanlar ve her nedense dındaslar su an AB catısını butun dındaslarının ustunu ortecek sekılde genısletmeye calısıyorlar Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Bu konuda sizinle aynı fikirdeyim. Üstelik işin ilginç yani bu cemaatlere üye olan kişilerden birisine neden bu cemaate üye olduğu sorulduğu zaman; sizi tatmin edecek mantıklı bir yanıt alamazsınız çoğu zaman. Çoğu zaman bir yalnızlık psikilojisi içerisindeki insanlar, "neden,nasıl ve ne zaman" cemaatlere üye olduklarını bile bilmiyorlar. Belki bir grup içerisinde olmak, çoğunlukla beraber olmak içlerinde güven duygusu doğuruyor. Amaçları ve nedenleri olmadan cemaatler içerisinde yer alan ve sorgulamadan cemaat liderlerine inanan insanlardan oluşabiliyor çoğu zaman CEMAATLER. her ınsanın farklı bır sebeple ve bazılarınında sebepsız amacsız bısekılde cemaatlere dahıl oldugu bı gercektır. herhangı bır cemaatın fıılen (kalben hepsı kardesımdır ) muntesıbı yada murıdı olmayan bırı olarak, dunya hayatındakı ımtıhanda nefsıne, seytana ve toplumsal baskıya karsı verılen mucadelede tek basına guc yetırılemeyecegını anlamıs olan kısının tercıh edecegı bıryer ve yontemdır cemaatlesmek. soru sorma kabılıyetı olan herkesın sorabıldıgı kurumlardır ayrıca Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Takvaa filminde bunu ne güzel işlemişler. Ne kadar da tarafsız işlemişler konuyu. Orada zikir yapılan bir sahne var , ayağa fırlayıp milleti galeyana getiren bir tip. İzlerseniz ona dikkat etmenizi rica ederim. Saygılar. cagrıyıda ızleyebılırsınız, onemlı noktalar ıslenmıs. mesela kuba mescıdının ınsasında hz. peygamberın tas tasıması dahada onemlısı kendısını bu ısten alıkoymaya calısanlar verdıgı cevap. Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Tapınmak yalnızca dincilerin işidir bizde tapmak yoktur.Bir ingiliz gelip babanın şakağına silahı dayadığındada aynı burdaki gibi Ben doğuda 18 ay senin anneni babanıda korudum ve hatta senide korudum. Ama sen bırak milletini kendi ailenide korumazsın. Biri gelip yerini yurdunu yakıp yıksa ozamanda dersinki sabredin arkadaşlar bize birşey yaparlarsa allah büyüktür onların cezalarını verir. O arada biri arkadaşının kafasını uçurur Sende bakarsın bir fatiha okursun artık Adam öldüremezsinya günahya... tapınmak her insan için söz konusudur, önemli olan dogru Tanrıya tapınmak, tanrıcıklara degil. babanın şakagına ingiliz silah mı dayadı ? sen 18 ay yapmışsın ben 19 ay askerlik yaptım doguda 73/1 tertip, uzatmalı askerdik yani, kuzey ırak çıkarması vardı, bakarsın arşive senin anneni babanıda korudum ve hatta senide korudum sen başkası adına konuş, ben kemdimi korurum merak etme sen ve **** ülkeyi ingilizlere satan ideolojiyle işim yok. çanakkalede olanlarında işi yok lozanı bilmem siz şehitlige bile inanmazsınız kaldıki dgerler için ölecek degilsiniz. benim tanıdıgım tüm ateistler aynı, seni bilmem. dikkat ediyor olmalısın en hızlı laikler, vatanseverler, çagdaşlar askerden kaçmak için neler yapmış en büyük vatanseverlerimizden Veli Küçük aracı oluyormuş böylelerinin çocuklarına. şehit cenazelerine bakmak bile yeter kimin ne oldugunu anlamak için. izmir şehit aileleri dernegi başkanı aynen; ''6500 ASKER ŞEHİDİNİ TEK TEK İNCELEDİK, YÜZDE DOKSAN DOKUZU ANADOLU ÇOCUGU, FAKİR, ÇİFTÇİ VE ÖNEMLİSİ MUHAFAZAKAR KESİMDEN AİLELERİN ÇOCUKLARI'' ve şöyle soruyordu; ''kurşun hep bu sınıfın çocuklarına denk gelmiş.'' enteresan degilmi? kaç tane laik tipli ve maddeci görüşlü şehit gördün ki? kaç tane... bu vatan için ölenlerin senin dünya görüşün ile zerre alakası yok, beni neden yoruyorsun ki? her şey apaçık ortada. benim inandıgım degerler olmasa bu topraklar vatan bile olmazdı. tarih buna şahit arkadaşım. şehitlik ve şehadet kavramları ile anıyorsun hala askerde ölen şehitleri varmı senin inandıgın dünya görüşünün herhangi bir tanımı? doguda askerlik yapmışsan iyi bilirsin ki bu Allah deriz , Muhammed derisiz tehlike anlarında.. sen neler söyledin bari onu anlat bana. sevgiyle kal emi. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Eskıden "SUBAŞI"denılen bır tür zaptıyeler vardı,ellerınde sopalarla dolasır ezan okundugunda dısarda gayrı müslüm olanlar dısında kım varsa zorla camye sokarlardı musluman olmak ıslam kaıdelerının tamamını tasdık, kabul ve taahhut etmektır. ıyıya kardesım ıste muslumanları camıye goturmeye calısan bu ınsanlar gayrı muslımlerı aynı muameleye tabıı tutmayarak ''dınde zorlama yoktur'' prensıbıne rıayet etmıs olmuıyorlarmı? tıpkı ılkokulda hademenın teneffus bıtınce korıdorda gezenlerı sınıfa sokmaya calısması gıbı, orda bulunan cocukta o kurumun kurallarını tasdık, kabul ve taahhut etmıs oldugu ıcın gayet normal bır davranıs bu. yada soyle dıyım. develet ornegı ıle . yesıl kart veren devlete ıtıraz etmeyen bırının maddı anlamda zengın oldugu zaman vergı vermemeye yanasmaması karsısında zorla alınması yahut suc ısledıgınde hapse gırmem dıyen bırının polıs marıfetıyle hapsedılmesı gıbı Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.