Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Serter Atatürk'ün ruhunu çağırmış

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
ne yani

ruh çagırmayı mı ciddiye alıyorsun?

ruh çagırmaymış..

herhangi bir varlıktan degil, ruh çagırmadan bahsediyoruz

görürsen banada söle

:)

alla alla

bide ciddiye alıcam ruh çagırma olayını

yagmur duasini ciddiye aliyormusunuz?

:shuriken:

Gönderi tarihi:
Neymis bu saygisizlik da bilelim ... Ruhunu cagirmak mi? Yoksa "Ruhu cagiridiginin" haberini vermek mi?

Nedir ?

Kim cikarmis Mustafa Kemali bünyesinden , bunu pek anlayamadim ...

.

.

...

bakin yazdiklarinizin herbir kelimesi celiske icinde... bir ondan kurtulsaniz... Assagidaki yazimi daha iyi anliyabileceksiniz???

simdi basliga bakiyorum Atamiza yapilan saygisizliklara bakiyorum...

ya arkadaslar bu Dünya emperyalistlere karsi yenilgiye ugratan baska lider cikarabilmismi? Milyonlarca Tarikatlar Medreseler bir araya gelip cikarabilmismi onlar Tanrilari birbirine düsürmekten baska neyi cikarabilmis..

Dolayli yoldanda olsa Atamiza laf söyleyen benim icin bu topragin cocugu degildir... cünkü o sana Bagimsizligi Armagan etmistir

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:
bakin yazdiklarinizin herbir kelimesi celiske icinde... bir ondan kurtulsaniz... Assagidaki yazimi daha iyi anliyabileceksiniz???

ya arkadaslar bu Dünya emperyalistlere karsi yenilgiye ugratan baska lider cikarabilmismi? Milyonlarca Tarikatlar Medreseler bir araya gelip cikarabilmismi onlar Tanrilari birbirine düsürmekten baska neyi cikarabilmis..

Dolayli yoldanda olsa Atamiza laf söyleyen benim icin bu topragin cocugu degildir... cünkü o sana Bagimsizligi Armagan etmistir

Efendi Türkler

Ciddiye alinabilecek bir cevap yok ...

Bir daha sorayim ...

Mustafa Kemali kim cikarabilmis .? Bu bir ... iki bay Mustafa Kemal Atatürke saygisizlik nerede yapildi ?

Zor sorular degil aslinda ...

Gönderi tarihi:
"Yetismis" kelimesi "yetisdiren" birinin varligina isaret eder ...

Tevhidi tedrisat geregi bunlari yetistiren , görev ve makam veren laikci zihniyetli Cumhuriyet ...

Bu her zaman , her yerde var olan meseleler insanlar icin. Suc islenmeyen , degerlerin suistimal edilmeyen tarihde herhangi bir dönem yok ki ...

Kisilerden ziyade sorguladigim celiskiler dolu olan, dogmalarla donatilmis,celiskileri tabulastiran halka sekil vermek isteyen devlet ...

Sahi kim kime aitdir? Halk devlete mi , yoksa devlet halka mi?

Ulusalci laikcilerin laiklik tarifini esas alirsak,ki bu tarif laik yasam tarzina kadar gider , ben laik (taraftari) degilim ...

Fransa ya da Avrupanin laiklik tarifini esas alirsak , Osmanli dahil laikdik ... Taa ki Cumhuriyetle diyanet kurulana kadar ...

O vakit devlet teokratik bir yapilanmaya girdi ... Bir Türkiye Islam Cumhuriyeti icin dogal bir sey ama laikligi dogma edinmis bir devlet icin büyük bir celiski.

Laikçi zihniyetli Cumhuriyet kelimenizden bişey anlamadım,anlamakta istediğimi sanmıyorum.. Halka şekil vermek isteyen devlet deyince de zaten ne halde olduğumuz ortada..Biz asla ve asla gelişmiş ve güçlü olması istenmeyen ve her ülkeden liderlerin ,bir diğer ülkeden liderin sömürüde önünü kestiği,yani eşit çerçevede eşit kullanılan bir sömürge ülkesiyiz.. Bizde yaşananların zerresi başka ülkede yaşansa,atıyorum Almanyada falan yaşansa, o Alman halkı,o yönetimi saniyede yok eder,o derece güçlüdür halk ve bilinçlidir.. Bütün basın organlarının,siyasi liderlerinin,belli kesimlere(özellikle dış kökenli) hizmet ettiği bu ülkede, galyana gelip kendi çizgisine göre öteki tarafa hemen saldıracak insanlar yetiştirmek elbette kolaydır ve yetiştirilmektedir.. Bunca yılı bir takip edelim,Atatürk öldüğünden beri,70 yıldır,hatta en çokta 50 lerden sonrası , ülkede karışıklığa sebebiyet veren kaç zıtlık üzerinden neler yaşandı.. devalasyonlar ardından hemen darbeler falan..sağ-sol,alevi-sunni,kürt-türk,laik-dindar....

Şimdi halk devlete mi devlet halka mı? Şu halkın haline bakın ya,Allah aşkına halkın haline bakın.. Ekranlarda ne sunulsa onu benimsemiş koca bir kitle.. Arada burdakiler gibi farkındalık kazanmış çok az,hem de çok çok az insan.. Devletin başına satılmayacak diktatör biri gelecek ki vatanını seven,Atatürk ruhlu,şekillendirip yönetecek halkı genel bir temizlikten sonra.. Osmanlı, Avrupa,Fransa falan demişsiniz.. Haklısınız çünkü dinimiz bile kökeninde laik asıl anlamda düşünülünce.. Kişinin din ve vijdan özgürlüğü bağlamında dayatma kabul etmez elbet.. Dini kurallar yani şeriatta oldukça evrensel ve caydırıcı özellik taşıdığından,şu anki mevcut sistemsizlikten elbet çok çok üstün bir refahtır bana göre..Ama bu şeriat,yani benim dinimden anladığım şeriat ile,şu anki mevcut ülkelerde İslam adı altında uygulandığı iddia edilen şeriatı kıyaslayınca, yok kardeş,hele hele bir bayan olarak hiç almayım,Allah esirgesin dinden imandan bile ederler insanı.. Şahsen öyle bir ülkede sonradan doğmuş bir kız çocuğu falan olsam ve yapılanların,ayrımcılığın İslamdan olduğunu öğrenerek yetişsem, sanırım Allah deyince kalbimdeki sevginin yerini çok farklı bir kavram alırdı..Nice belgeseli izliyorumda,hele duvarların arkasında diye İslam ülkelerindeki kadını konu alan bir belgesel vardı, dinini okuyan,uygulamanın dinimizle alakası yok deyip için için isyandaydı hep..Ne korkunç erkekler elinde o hallere gelmiş kadınlarımızı,din kardeşlerimizi izlemek..

Neyse yine nerden nereye,nerden nerelere atladım dağıldım.. Dogma ve çelişki denilen her olgu yaşanacak,bu oyunlar tam surat devam edecek..Türkiye, döneminin,70 yıllık döneminin en fakir,en sömürgeleşmiş hallerine doğru hızla ilerlerken, pançik pinçik her kurumumuzdan bütün sermayeler dışa aktarılırken, hatta okul alanlarına arsalarına kadar göz dikmedik tek yer kalmamışken,bizi bölmeden ayakta tutan tek kavram,bunu sağlayan yabancı ülkelerin kendi aralarında ki anlaşmazlık yani çekememezlik, Avrupa kendine çekmek ister,Amerika onlara bırakmaz,ordan Rus u ister,ordan öteki Rus güçlü olmasın ister,ordan Fransa atlar,burdan öteki engeller... Hiç biri bu alanda diğerinin güçlü olmasını istemediği için bugün ayaktayız.. İyisi mi,kaynaklarımızı ortak ortak ,belli seviyelerde kullanıyorlar ne güzel..Bi gün fikirleri değişip,biri egemen olmak isterse bakalım sonumuz ne olacak.. Osmanlı gibi,kıyısından köşesinden azcık ,hani ucundan azcık der gibi...

ne yani

ruh çagırmayı mı ciddiye alıyorsun?

ruh çagırmaymış..

herhangi bir varlıktan degil, ruh çagırmadan bahsediyoruz

görürsen banada söle

alla alla

bide ciddiye alıcam ruh çagırma olayını

Kusura bakmayın ama dinim ve tanıdığım bazı insanlar gereği cinlere inanırım,tıpkı diğer Kitap Ehlinin inandığı gibi.. Ruh çağırma seansları sonucu cinlerin gelip musallat olduğu olaylar çok bilinir.. en azından benim okuduğum dönemde,okuduğum yerde falan öyleydi.. Bunun nesini ciddiye almamalıyım onu anlamadım.. Adı ruh diye,gelenin ruh olduğunu yazımın hiç bir yerinde net söylememiştim..

Gönderi tarihi:

Efendi Türkler

Bağımsızlığı bize ,Atatürk ile nasip eden Allahtır kardeşim..Atatürk ü,o şekilde yaratan Allahımızdır ,onun peşinden dedelerimizi Kurtuluş Savaşında başarıya ulaştıran Allahımızdır.. Atatürkte ki bana göre ilim,Allahımızdandır.. İmanlı mı öldü,imansız mı ??bunu sorgulamak kimseye düşmez,kimse bu konuda hüküm yürütemez,Rabbimin merhameti üzerine olsun... Ama Onun döneminde dinli nice insanın,Kur'an imanlısı nice insanın,Onu sevdiğini ne ben ne sen ne nicesi unutmayacak.. Din başka,milli olgularımız,ırksal olgular başkadır.. Bizim Türk olarak vasfımız,yaşadıklarımız,tarihimiz başkadır.. Arap halleri az biraz Kuran da bile geçerken,Arapçılığı İslamla illa bütünleştirmek ve Arabı,İslam onların tekelindeymiş gibi ya da üstünlermiş gibi algılamak,benim dinimden algıladığım bir olgu olamaz.. Sanki ateist arap yok..

Saygı anlamında ifade etmeye çalıştığın gerçeğe bizzat katılıyorum kardeşim.. Bu toprağın çocuğu sözüne aynen katılıyorum.. Yani Ata kavramına tepki sunan arkadaşımıza,Atamızın kim olduğu noktasında gerçektende tekrar tekrar düşünmesini tavsiye edeceğim..Ha yok illa Araplara dayandıracaksa,dinde ümmet olarak Araba değil,seçilmiş olan kim olursa olsun Peygambere ümmet olduğumuzu hatırlatır,işin ucunu hatta Ademe kadar götürürüz.. Daha da basite indirgeyim, gözü çekik çekik müslüman bir Çinli ile,bizim gibi müslüman bir Türkle karşı karşıya kaldığınızda,ikinizinde atası Muhammed diyemezsiniz.. Dinde ümmet olarak Muhammed e bağlılığımızdan bahsedebilirsiniz,ne Çinliden Türk,ne Türkten Çinli yaratamazsınız.. Siz karar verin,bizim Atalarımız kimler??Kafir bile olsa babanızı inkar eder miydiniz? Irk kavramı da bunun gibi bişey işte... Dinde kardeş olma ile,ırksal kardeşliği karıştırıp harmanlamamalı yani..

Gönderi tarihi:
Kusura bakmayın ama dinim ve tanıdığım bazı insanlar gereği cinlere inanırım,tıpkı diğer Kitap Ehlinin inandığı gibi.. Ruh çağırma seansları sonucu cinlerin gelip musallat olduğu olaylar çok bilinir.. en azından benim okuduğum dönemde,okuduğum yerde falan öyleydi.. Bunun nesini ciddiye almamalıyım onu anlamadım.. Adı ruh diye,gelenin ruh olduğunu yazımın hiç bir yerinde net söylememiştim..

biz ruh çagırmakdan bahsediyoruz

sen cinlerden bahsediyorsun

bizde diyoruz ki ''cin çagırma seansları'' koysunlar adını

konuştugumuz şeye bak

bırakın ruhları, cinleri kendi haline be kardeşim

dindarı, dindar olmayanı hurafelerle ugraşırmış...

Gönderi tarihi:
yagmur duasini ciddiye aliyormusunuz?

:shuriken:

alıyorum

biz ancak Rabbimizden isteriz.

sadece O'na kulluk eder ve sadece O'ndan yardım dileriz.

kimsenin kabrine gidip yardım dilemem, isterse yeryüzünde Allah'ın en sevgili kulu olsun.

Allah'dan direk istemek varken en sevgili kulunu! ne yapayım.

kendisine bile hayrı olmayan, benim gibi basit yaratıklardan yardım dilenecek degilim..

banane ruhdan, cinden, veayireden , bize sade Rabbimiz yeter..

hertür dinsel ve laik hurafeden Allah bizi muhafaza etsin..

not;

sen ruh çagırmayı ciddiye alıyormusun, ruha inanıyormusun??

Gönderi tarihi:
alıyorum

biz ancak Rabbimizden isteriz.

sadece O'na kulluk eder ve sadece O'ndan yardım dileriz.

kimsenin kabrine gidip yardım dilemem, isterse yeryüzünde Allah'ın en sevgili kulu olsun.

Allah'dan direk istemek varken en sevgili kulunu! ne yapayım.

kendisine bile hayrı olmayan, benim gibi basit yaratıklardan yardım dilenecek degilim..

banane ruhdan, cinden, veayireden , bize sade Rabbimiz yeter..

hertür dinsel ve laik hurafeden Allah bizi muhafaza etsin..

not;

pardon ama ben dininizi tam algılayamadım.. Ruh kavramı,açık ve net, hatta arapçasıyla Kuranda ve bütün Kutsal Kitaplarımızda geçerken, ruha inanmayan birinin dini ne olabilir? Hadi bunu geçtim,yine cinler,cin kavramı,yani onların varlığı ,nasıl oluyorda,banane edasında horgörülebilir.. O yaratıklar var ve en büyük düşmanımız.. sürekli bizimle uğraşan içimizde dolanan tipler.. Ancak Allah izin verirse musallatları olamaz ya da olur ayrı mesele.. Şimdi kalkar siz buna hurafe derseniz, olan bir varlığı yok sayarsınız, bu da ayete ters düşer.. dinde ya da konusunda olmayan şeye hurafe denir, olan şeye hurafe denmez..

Yardım isteme konusuna da gelince,elbette inanırı Allahtan,sadece ve sadece Allahtan yardım diler.. Allahtan başka dost edinenlerin düştükleri yanlış halleri ,yok saymanıza sebebiyet olamaz...

Gönderi tarihi:
biz ruh çagırmakdan bahsediyoruz

sen cinlerden bahsediyorsun

bizde diyoruz ki ''cin çagırma seansları'' koysunlar adını

konuştugumuz şeye bak

bırakın ruhları, cinleri kendi haline be kardeşim

dindarı, dindar olmayanı hurafelerle ugraşırmış...

ben arkadaşa hurafe deyişinden yola çıkarak cevap verdim ama, arkadaş dini yetersizliğimden ve anlama sıkıntımdan hareketle,seviyeden bahsederek çok seviyeli bir ********..

hemde

not;

devamında bunu söylemesine rağmen,inanmadığını nerden çıkardığıma veryansın ederek..

Müslümanlığımın derecesine hemen hüküm verebilecek büyük bir güce sahip olduğunu düşünerek hemde.. Yok ya, demekki bende sıkıntı var,demekki şu şeytanlar benim etrafımda fır dönüyor, çünkü ateistlerle daha iyi anlaşıyorum nicesine göre.. kimse birbirine bizim alem yani inanırlar gibi düşman değil artık sanki,bi bizimkiler bölük börcük.. kendi içimizde bitmişiz,bizim inanmayanlarla tartışmak ne haddimize.. Ateist arkadaşlar,siz bildiğiniz gibi hayatınıza devam edin, bizim gibiler birbirini yemekten,size sıra zor gelir korkmayın..

Hepinize sevgiler...

Gönderi tarihi:
bu soru sizemi soruldu?

önce okuduklarımıza dikkat edelim.

ben bu soruyu efenditürklere sordum.

Afedersiniz o halde.. başta hurafe kavramından çıkıp bu soru gelince bütün anlamları birbirine karıştırdım sanırım.. Sonuç itibariyle ruh ve cin kavramına inanıyorsunuz, ama insanların bunlarla uğraşmasına tepkilisiniz ...

hayırlı geceler...

Gönderi tarihi:
Afedersiniz o halde.. başta hurafe kavramından çıkıp bu soru gelince bütün anlamları birbirine karıştırdım sanırım.. Sonuç itibariyle ruh ve cin kavramına inanıyorsunuz, ama insanların bunlarla uğraşmasına tepkilisiniz ...

hayırlı geceler...

sonuç itibariyle falan degil

zaten inanmıyorum diye tek bir kelime bulamazsın

tersi sadece senin konuları anlamamadan kaynaklandı

birde anlamadan cevap yazınca iş karıştı

ruhlarla ugraşanlar boş işle meşgul diyorum, tepkili degilim, acıyorum sadece bu tiplere

******* ve bilgisizlik..her türlü bilgisizlige tepliliyim desem daha dogru

ruh çagırma hurafesi vardır ama ruh muh gelmez oraya

ruh rabbin emrindedir, çagıranların falan degil. ********

cin konusuna ise hiç deginmemişdim, onuda sen soktun araya

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.