Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Atatürkcü laikci nasil inandigina dair ilgin bir detay ... Basörtüsüne karsi cihad emrini herhalde Atatürkün ruhu vermis anlasilan Nur Sertere ... Serter Atatürk'ün ruhunu çağırmış 28 Şubat döneminde üniversitelerde baş örtülü öğrenciler için kurulan 'ikna odalarının' mimarı olarak bilinen CHP Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter'in, Atatürk'ün ruhunu çağırdığı öğrenildi. İşte iddianameden sızan ilginç iddia... Serter Atatürk'ün ruhunu çağırmış Ergenekon iddianamesinde yer alan bilgilere göre, sanıklardan Doç. Dr. Ümit Sayın, MSN'de görüştüğü Z.Y. isimli şahsa "Nur Serter ruh çağırma seanslarına katılıyormuş. Atatürk'ün ruhunu da çağırıyorlarmış." diyor. Z.Y.'nin tepkisi ise şöyle oluyor: "Bu kadar olamaz hocam. Atatürk'ü buna alet ettiler." Atatürk ve Kemalizm'i 'maske' olarak kullanıp, ülkede kaos ortamı oluşturarak darbeye zemin hazırlamak için provokatif eylemler düzenleyen Ergenekon terör örgütünün iddianamesine giren telefon konuşmaları ile MSN yazışmaları Doç. Dr. Ümit Sayın ile Binbaşı O.T. arasında geçiyor. Sayın, binbaşıya İstanbul Üniversitesi'nden bahsediyor. Eski İÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'na yoğunlaştıklarını, üniversiteye dönme ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor. Ardından Nur Serter ve Kalfoğlu'nun Kemal Alemdaroğlu'nu sattığını ileri sürerken, "Nur Serter ve bizim enstitüdeki Ersin Abacı Kalfoğlu onu satıyor... Parlak'la (Prof. Dr. Mesut Parlak) görüşüyorlar ve f... gibi bilgi taşıyorlar." diyor. Binbaşı ise "Eeee, gelen ağam giden paşam devri hocam." cevabını veriyor. Sayın, "Ama hiçbir omurgalı bulamıyorum etrafımda. Emin olduğum tek omurgalı benim. Her taraf omurgasız ve yumuşakça kaynıyor." diye devam ediyor. Binbaşının karşılığı bu kez "Yumuşakçaların sayısı oldukça arttı. Zaten malumunuz yumuşakçaların hayata uyum sağlama yeteneği omurgalı insanoğlundan çok daha iyi." şeklinde oluyor. Bunun üzerine Sayın, eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Hürriyet yazarı Prof. Dr. Sevil Atasoy'a getiriyor sözü: "Atasoy da pek matah değil ama yine de kadında Yahudi disiplini ve iradesi var. Kötünün iyisi. Tiksindiğim Yahudi milletinden birisi ile sırt sırta mücadele edeceğim hiç aklıma gelmezdi. Ama kadında Yahudiliğin tüm özellikleri var." Ümit Sayın'ın MSN'de Üsteğmen Z.Y. ile yazışmaları da iddianamede yerini aldı. Sayın, Prof. Dr. Nur Serter'in ruh çağırma seanslarına katıldığını ve Atatürk'ün ruhunu çağırdıklarını söylüyor. Belgedeki ifadeler şöyle: Ümit Sayın: Bu arada Nur Serter ruh çağırma seanslarına katılıyormuş. Sevgi Dünyası dergisinde makaleler yazmış. Atatürk'ün ruhunu da çağırıyorlarmış ve beyti dosttan haberler alıyormuşlar. ..Beyti dost size kimi hatırlatıyor. Dost tarikatını değil mi? Z.Y.: "Bu kadar olamaz hocam. Atatürk'ü buna alet ettiler." Nur Serter, yıllar önce ruh çağırma seanslarıyla tanınan 'Sevgi Birliği' adlı tarikatın dergisinde yazılar yazmıştı. İstanbul Üniversitesi'nde rektör yardımcısı iken başörtülüler için kurdurduğu 'ikna odaları'yla tanınan Nur Serter, 'ispirtizma' (ruh çağırma, ruhlarla temas) seanslarıyla bilinen tarikatın kurucusu Dr. Refet Kayserilioğlu'nun çıkardığı 'Sevgi Dünyası' dergisinin yazarlarından olduğunu doğrulamıştı. ZAMAN Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Atatürk ün ruhu gelse bunlar kaçacak delik arar. ******** yapmaktan başka birşey bilmiyorlar... Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Atatürk ün ruhu gelse bunlar kaçacak delik arar. ******** yapmaktan başka birşey bilmiyorlar... Valla cagirmaya kalkmislar , geldi mi gelmedi mi bilemiyorum ... Atatürkcüler demek ki gizilice Atatürkün ruhunu cagirarak "ilhamlarini" aliyorlar ... Bak bunu bilmiyordum ... Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Atatürk ve Kemalizm'i 'maske' olarak kullanıp, ülkede kaos ortamı oluşturarak darbeye zemin hazırlamak için provokatif eylemler düzenleyen Ergenekon terör örgütünün acaba gerçekten maskemi? kemalizm belki böyle bişi... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Valla cagirmaya kalkmislar , geldi mi gelmedi mi bilemiyorum ... Atatürkcüler demek ki gizilice Atatürkün ruhunu cagirarak "ilhamlarini" aliyorlar ... Bak bunu bilmiyordum ... Atatürkçüler nezamandan beri ruhlarla iş yapar olmuşlar. Ben bu Nur Serteri arapçı partilerden birinden sandım (siyasetle aram sıfırdırda) hani ruh muh hikaye masal pof pof pış pış gibi şeyler duyduğumda arapçılar aklıma geliyorda oyüzden. Şimdi düzeltiyorum bu Nur Serter ya arapçıdır chp ye ajan olarak gelmiştir yada bu ruh çağırma olayı arapçıların bir palavrasıdır. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Çünkü böyle önemli bir şahsiyet böyle cahilce bir hata yapmaz... Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Ben bu Nur Serteri arapçı partilerden birinden sandım sevgili ibrahim sen nur serteri arapçı bir partide sandıysa; siyaset degil hiç bir yorum yazmasan olur Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Valla cagirmaya kalkmislar , geldi mi gelmedi mi bilemiyorum ... Atatürkcüler demek ki gizilice Atatürkün ruhunu cagirarak "ilhamlarini" aliyorlar ... Bak bunu bilmiyordum ... Ruh çağırma olarak yapılanlar gerçektir,her ulusta örneği görülür,yani araplara has değildir,hatta çılgın rahibe adlı film,bir arap filmi değildi hatırlatırım bazı arkadaşlara.. Bunun dışında gelen şeyin ruh olup olmadığı sorgulanabilir elbet.. Ruh denetimi,hangi ruhun tutulup hangisinin salıverileceği Allah bilgisindendir..Kararı Allah verir, ama çoğunlukla gelenlerin ruh olmadığı ve cin olduğu,hatta çeşitleri olduğu aktarılır.. Malatya'da kaldığım kız yurdu aklıma geldi,bu ruh çağırma olaylarından sonra çıkmadığını iddia ettikleri cin için,günler süren korkulu durumlardan sonra toplu olarak ibadetle durumu çözmüşlerdi.. Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Ruh çağırma olarak yapılanlar gerçektir yapılanlar gerçek olabilir de aynı zamanda absürt bir hurafe hurafenin absürtü Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Cımbızlayarak değil cumhuriyetçi çocuk tamamını al. Bak şahısları tanımayan bir vatandaş olarak ****** tarzı şeyler duyduğumda aklıma neden arapçı zihniyetler geldi bununla ilgilen bence... "hani ruh muh hikaye masal pof pof pış pış gibi şeyler duyduğumda arapçılar aklıma geliyorda oyüzden. Şimdi düzeltiyorum bu Nur Serter ya arapçıdır chp ye ajan olarak gelmiştir yada bu ruh çağırma olayı arapçıların bir palavrasıdır." Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Şimdi düzeltiyorum bu Nur Serter ya arapçıdır chp ye ajan olarak gelmiştir yada bu ruh çağırma olayı arapçıların bir palavrasıdır." araplar kadar hurafeyle savaşan bulamazsın onların en yobazı bile hurafelere pek düşmez bizim en çagdaşımızın durumu da ortada sen nur serteri arapçı vb. kanatdan sanmışsan bu ülkeylede pek alakan yok demektir.. hemde nur serter Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Araplar önce kendi hurafelerinden kurtulsunlar. Hurafelerle yaşarlar hurafe beğenmezler... Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 nur serter gibi bir kadını neredeyse akp li bile yapacaklar. koptum yani.. Alıntı
Φ Artropod Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Şu 'Namaz'ı okudukça Cem Yılmazlar,Ata Demirerler halt etmiş,diyorum bazen.Kendi zihniyetindekiler Faithullah'ın ermişliği hakkında neler neler atıp da,ne tür hurafelere inanıyorlar,önce onları çözsünler.Bu kadar sermayeyi nereden edinmişler acaba?Hooooop diye havadan inmiştir onlara garanti.Allah'ın sevdiği kulları ya hepsi.Ancak kendileri çalar,kendileri oynar.Kimin ne olduğunu bilenler biliyor. Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Şu 'Namaz'ı okudukça Cem Yılmazlar,Ata Demirerler halt etmiş,diyorum bazen.Kendi zihniyetindekiler Faithullah'ın ermişliği hakkında neler neler atıp da,ne tür hurafelere inanıyorlar,önce onları çözsünler.Bu kadar sermayeyi nereden edinmişler acaba?Hooooop diye havadan inmiştir onlara garanti.Allah'ın sevdiği kulları ya hepsi.Ancak kendileri çalar,kendileri oynar.Kimin ne olduğunu bilenler biliyor. ama tüm bunlar nur serter'i dinci, arapçı vb. sanmanın ötesine geçemez degil mi? koptum yani sorma Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 ama tüm bunlar nur serter'i dinci, arapçı vb. sanmanın ötesine geçemez degil mi?koptum yani sorma arkadaş sen takıldın kaldın ya ben siyasetçileri tanımadığımı söyledim sana zaten neden uzatıyorsun bukadar? Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 arkadaş sen takıldın kaldın ya ben siyasetçileri tanımadığımı söyledim sana zaten neden uzatıyorsun bukadar? tamam. kusura bakma. kestim. özür yani. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2008 yapılanlar gerçek olabilirde aynı zamanda absürt bir hurafe hurafenin absürtü absürt olarak tanımlanamayacak kadar ciddi sonuçları olabilecek bir durumdur ruh çağırma seansları.. eğer imanlıysanız,hurafeleri destekleyen ,hurafelere inanılmasını sağlayan ,var güçleriyle insanlar hurafelere inansın diye çabalayan varlıklar olduğunu yadsıyamazsınız.. hatta en sevdikleri şeydir imanlı olanlarla uğraşmak.. kendine ulaşamasalar, yanlarında bulunan ve ulaşabildikleri insanlarla istedikleri yapmaya kalkarlar.. size komik gelen bu olgu bana komik gelmedi,üzgünüm.. çünkü fazlasıyla ciddi sıkıntılar bana göre... Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 absürt olarak tanımlanamayacak kadar ciddi sonuçları olabilecek bir durumdur ruh çağırma seansları.. eğer imanlıysanız,hurafeleri destekleyen ,hurafelere inanılmasını sağlayan ,var güçleriyle insanlar hurafelere inansın diye çabalayan varlıklar olduğunu yadsıyamazsınız.. Garip karsilanan hurafeden ziyade kimin bu hurafelere takilmasidir ... Nur Serter "basörtüsüne" karsi verdigi amansiz savas hala hafizalarda ... Bu amansiz savas acaba "Atatürkün ruhundan aldigi emirler dogrultusunda mi yapildi?" düsünmemek elde degil ... Kaldi ki Serter keskin laikci ve sarsilmaz atatürkcülügü ile nam salmistir ... Bu konuda bir makale : Atatürk'ün ruhu Nur Serter'e ne dedi? Ergenekon iddianamesinde CHP milletvekili ve eski İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nur Serter'in 'Atatürk'ün ruhunu çağırdığı' şeklindeki bilginin yer alması tartışma yarattı. Emre Aköz 'Atatürk'ün ruhu Serter'e ne dedi' diye soruyor... Atatürk'ün ruhu Nur Serter'e ne dedi? Emre Aköz/Sabah Atatürk'ün ruhu Nur Serter'e ne dedi? Geçen yıl eylül ayında, " Muhafazakarlık artıyor mu, yoksa azalıyor mu " konulu bir TV programına katılmıştım. Programın konuklarından biri de, İstanbul Üniversitesi'nde türbanlı kızlara karşı haşin bir mücadele vermiş, cumhuriyet mitinglerinin düzenlenmesinde etkin rol almış, ardından da CHP'den milletvekili seçilmiş olan iktisatçı Nur Serter'di. Laf döndü dolaştı, dinin gündelik hayattaki rolüne geldi. Nur Serter " TV 'lerdeki kadın programlarına bakın. Organ bağışını hacı hoca takımına soruyorlar " dedi. Ben de " İyi ki soruyorlar " dedim ve sözle neyi kastettiğimi şöyle anlattım: Modern hayat önümüze cevap vermemiz ve ardından tavır almamız gereken bir sürü soru getiriyor. Bunlardan biri de organ bağışı. Dindar insanlar öldükten sonra dirileceklerine ve Allah'a hesap vereceklerine inanırlar. Peki, bu açıdan organ nakli ne anlama geliyor? Mesela tekrar canlandıklarında bağışladıkları organları olacak mı, olmayacak mı? Eğer Allah'a ve ahıret gününe inanmıyorsanız, mesele yok. Ama inanıyorsanız, o zaman bunlar çok anlamlı sorular. Ancak bu tip sorulara bilim adamları cevap veremez. Çünkü bilim yaşadığımız somut dünya ile uğraşır. Dini ilgilendiren sorulara ise ancak din alimleri cevap verebilir. Dolayısıyla inançlı kadınların, hazır karşılarında bir din uzmanı bulmuşken, organ bağışı gibi kafalarını kurcalayan bir soruya cevap aramaları normal değil mi? Hatta organ bağışından kaçınsalar dahi, o kadınların hayatına bu kavramın girmesi olumlu bir durum değil mi? Tahmin edeceğiniz gibi, ben bunları söylerken Nur Serter bilinç kapılarını sımsıkı kapamıştı. Tutumunda milim kımıldama olmadı. Çünkü o, 'bilime inanmış' bir çağdaş kadındı. Şimdi, yani o programdan yaklaşık bir yıl sonra, Ergenekon iddianamesinde yer alan bir belgeyle, Nur Serter'in ruh çağırma seanslarına katıldığı gündeme geldi: Bu seanslarda Atatürk'ün ruhunu da çağırmışlar. Burada tuhaf olan Atatürk'ün ruhunu çağırmak değil bence. Fi tarihinde bazı arkadaşlarım ruh çağırma olayına merak sarmıştı. İstisnasız hepsi de Atatürk'ün ruhunu çağırmışlardı. Asıl gariplik, bir insanın, dindarların ' öteki hayat' inancını ve ilgisini aşağılarken, bir benzerini kendisinin yapması. Acaba Nur Serter, ruh çağırmadan önce, ruhların olup olmadığını bir fizik profesörüne ya da bir tıp uzmanına sordu mu? Elbette sormadı. Çünkü bilim ' maddi dünya' ile ilgilenir. Ruhların var olup olmadığı, doğa bilimlerinin cevabını aradığı sorulardan değildir. Ne Stephen Hawking gibi bir fizikçi, ne de Mehmet Öz gibi bir doktor bu soruya 'bilimsel' cevap verebilir. Onlara " ruh var mı " diye sorarsanız, bir uzman cevabı alamazsınız. En fazla ' kişisel inançlarını' öğrenebilirsiniz. İşte çelişki bu noktada: Kendiniz fizik ötesi dünyaya merak sarıp ruh çağırma seanslarına katılacaksınız. Ama metafizik dünyayı başka bir açıdan merak edip din uzmanlarına soranlara dudak bükeceksiniz. 'Merak' deyince aklıma geldi: Acaba Atatürk'ün ruhu Nur Serter'e ne dedi? Harfler üzerinde hareket eden fincandan söyle bir cümle zuhur etmiş olabilir: " Kızım, ben size 'hayatta en hakiki mürşit bilimdir' dememiş miydim? Sakın beni bir daha rahatsız etme! " Ya da şöyle: " Evladım, ne diye darbecilere takılıyorsun; başka işin yok mu senin? " Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Garip karsilanan hurafeden ziyade kimin bu hurafelere takilmasidir ... Nur Serter "basörtüsüne" karsi verdigi amansiz savas hala hafizalarda ... Bu amansiz savas acaba "Atatürkün ruhundan aldigi emirler dogrultusunda mi yapildi?" düsünmemek elde degil ... Kaldi ki Serter keskin laikci ve sarsilmaz atatürkcülügü ile nam salmistir ... . . " Bu ülkemizdeki en büyük sıkıntı değil mi kardeşim? Bunlar Atatürkçülüğü yerle bir etmek, bir taraftan da diğerleri dinimizi yok etmek için yetişmiş insanlar değil mi sence? Elbette bu tarz insanların bütün hayatları çelişkiler üzerine kuruludur.. Mesela artık ülkemizde en laik olmayan kesim laiğim diyenler olmuştur, en Kuran dan uzak düşmüş kesim,en çok ben müslümanım diyenler haline gelmiştir.. Bu tarz insanların en yakın dostları şüphesiz ruh adı altında onlara gelenlerdir elbet.. her iki uçta, aşırılıkları sonucu istesin istemesin,mutlaka bi bakarlar ,yeni dostlar edinmişler hem de kendilerini rahat bırakmayan.. Zamanında cübbe giyip dinde mükemmel gibi algılarken kendini,cinlerin musallat olduğu nice insan tanıdım,sorsan imanlılar,, karşı tarafta da sistem ruh adı altında gerçekleşiyor demek ki, hadi onlara kolay gele.. Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Garip karsilanan hurafeden ziyade kimin bu hurafelere takilmasidir ... Nur Serter "basörtüsüne" karsi verdigi amansiz savas hala hafizalarda ... Bu amansiz savas acaba "Atatürkün ruhundan aldigi emirler dogrultusunda mi yapildi?" düsünmemek elde degil ... Kaldi ki Serter keskin laikci ve sarsilmaz atatürkcülügü ile nam salmistir ... Anlayamadığım bir nokta var, Nur Serter başörtüsüyle amansız savaş verdi de Atatürk kılık kıyafet devrimini yaparken kimse başörtüsü takmayacak mı dedi? Amansız bir savaşa mı girdi.Çağdaşlaşma yolunda bayanlara getirdiği bir haktı sadece isteyen başörütüsünü takmaya devam etti, istemeyen çıkardı değişti. Atatürkçüyüm diyen bazı insanlardan gerçekten korkmaya başladım. Atatürkü tam anlamıyla anlamamış sadece kafalarında kendi din savaşları uğruna yarattıkları bir Kemalizmle ne yaptıklarını bilmeden savaşıyorlar. Şimdi kalksa gelse birçok yalancı Atatürkçü nereye kaçar ne yapar bilemiyorum. Atatürkün ruhundan aldıysa bu emrileri ya dinlememiş ya da duyduğu beynine gidene kadar şekil değiştirmiş... Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Bu ülkemizdeki en büyük sıkıntı değil mi kardeşim? Bunlar Atatürkçülüğü yerle bir etmek, bir taraftan da diğerleri dinimizi yok etmek için yetişmiş insanlar değil mi sence? "Yetismis" kelimesi "yetisdiren" birinin varligina isaret eder ... Tevhidi tedrisat geregi bunlari yetistiren , görev ve makam veren laikci zihniyetli Cumhuriyet ... Elbette bu tarz insanların bütün hayatları çelişkiler üzerine kuruludur.. Bu her zaman , her yerde var olan meseleler insanlar icin. Suc islenmeyen , degerlerin suistimal edilmeyen tarihde herhangi bir dönem yok ki ... Kisilerden ziyade sorguladigim celiskiler dolu olan, dogmalarla donatilmis,celiskileri tabulastiran halka sekil vermek isteyen devlet ... Sahi kim kime aitdir? Halk devlete mi , yoksa devlet halka mi? Mesela artık ülkemizde en laik olmayan kesim laiğim diyenler olmuştur,en Kuran dan uzak düşmüş kesim,en çok ben müslümanım diyenler haline gelmiştir.. Ulusalci laikcilerin laiklik tarifini esas alirsak,ki bu tarif laik yasam tarzina kadar gider , ben laik (taraftari) degilim ... Fransa ya da Avrupanin laiklik tarifini esas alirsak , Osmanli dahil laikdik ... Taa ki Cumhuriyetle diyanet kurulana kadar ... O vakit devlet teokratik bir yapilanmaya girdi ... Bir Türkiye Islam Cumhuriyeti icin dogal bir sey ama laikligi dogma edinmis bir devlet icin büyük bir celiski. Zamanında cübbe giyip dinde mükemmel gibi algılarken kendini,cinlerin musallat olduğu nice insan tanıdım,sorsan imanlılar,, karşı tarafta da sistem ruh adı altında gerçekleşiyor demek ki, hadi onlara kolay gele.. Herkes,bana sorarsaniz,kafasina göre takilsin ... Yeter ki samimi olsun ... Zaten Nur Serterin baskalarini bicimlendirme isteginden , baskalarin inandiklarina hurafe gözüyle baktigindan dolayi bu "haber" olabiliyor ... Yoksa herhangi bir vatandas yapti da , haber mi olur? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Serter Atatürk'ün ruhunu çağırmış, Kiminkini cagiracakti ki? simdi basliga bakiyorum Atamiza yapilan saygisizliklara bakiyorum... ya arkadaslar bu Dünya emperyalistlere karsi yenilgiye ugratan baska lider cikarabilmismi? Milyonlarca Tarikatlar Medreseler bir araya gelip cikarabilmismi onlar Tanrilari birbirine düsürmekten baska neyi cikarabilmis.. Dolayli yoldanda olsa Atamiza laf söyleyen benim icin bu topragin cocugu degildir... cünkü o sana Bagimsizligi Armagan etmistir Efendi Türkler Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 simdi basliga bakiyorum Atamiza yapilan saygisizliklara bakiyorum... Neymis bu saygisizlik da bilelim ... Ruhunu cagirmak mi? Yoksa "Ruhu cagiridiginin" haberini vermek mi? Nedir ? ya arkadaslar bu Dünya emperyalistlere karsi yenilgiye ugratan baska lider cikarabilmismi? Milyonlarca Tarikatlar Medreseler bir araya gelip cikarabilmismi onlar Tanrilari birbirine düsürmekten baska neyi cikarabilmis.. Kim cikarmis Mustafa Kemali bünyesinden , bunu pek anlayamadim ... Dolayli yoldanda olsa Atamiza laf söyleyen benim icin bu topragin cocugu degildir... cünkü o sana Bagimsizligi Armagan etmistir Ne kadar bagimsiz oldugumuz tartisilabilir ... Mustafa Kemali din vari "Ata" olarak görebilirsiniz ama bunu da empoze etmeye hakkiniz yok ... Laikligin geregi degil mi bu ... Bunun bir nevi putlastirma oldugunu görmek gerekiyor artik ... Bak Mimoza rumuzlu üye su tespiti yapiyor : Anlayamadığım bir nokta var, Nur Serter başörtüsüyle amansız savaş verdi de Atatürk kılık kıyafet devrimini yaparken kimse başörtüsü takmayacak mı dedi? Amansız bir savaşa mı girdi.Çağdaşlaşma yolunda bayanlara getirdiği bir haktı sadece isteyen başörütüsünü takmaya devam etti, istemeyen çıkardı değişti. Mustafa Kemal basörtüsüne karismadi.Kisisel tercihi ilgilendirmez ama kanuni anlamda bir düzenleme yapmadi ... Yaptigi devlet memurlarini ilgilendiren bir "kiyafet yasasini" egerek,bükerek basörtü yasagin anayasal temelini haline getirdiler ... Karardaki mantigi devam ettirirsek Türkiye Cumhuriyet tüm vatandaslar memur statüsünde oldugu kanaatine variriz .. Buna muhalif , ama bir o kadar da manidar olan , bu kiyafet kanuna kendileri uymuyorlardi ... "Sapka kanunu olarak bilinen" kanunu ne Anayasa mahkemesindeki üyeler , ne de memur statüsünde olan diger laikci,atatürkcü kisiler takiyor. Yani kanuna göre suc olani suc olarak görmüyorlar ama yasanin kapsamini ülkenin geneline genisletiyorlar. Tartisamazsin da ... Anayasal din gibi bir sey olmus bu ... Görüldügü üzere Atatürkcülük samimi bir inanisdan ziyade cikar amacli suc örgütlerin kullandigi bir maske haline maalesef gelmis ... Asil saygisizlik bu ya , neyse ... Bu basörtü yasagin Atatürk ile ne ilgisi var sorunun cevabi "hic bir alakasi yok" olur ... Hatta tam tersi bir durum sözkonusu ... Atatürkçüyüm diyen bazı insanlardan gerçekten korkmaya başladım. Atatürkü tam anlamıyla anlamamış sadece kafalarında kendi din savaşları uğruna yarattıkları bir Kemalizmle ne yaptıklarını bilmeden savaşıyorlar. Evet ... hem de profesyonel bir savas. Ama bu savas büyük bir savasin parcasi. Ergenekon bertaraf edildi , cok büyük bir örgüt cökertildi ve maskeler düstü ... Bence var olan Atatürk sevgisini suistimal edip "en cok atatürkcü biziz" radikalciligi ile planli ve hesapli hareket ettiler. Kendi adamlarini vurduttular ve bunu "islamcilara" yüklediler ... Yillara faili mechul cinayetlerle calkalandi bu ülke , bilhassa Doguda binlerce,onbinlerce faili mechul cinayetler islendi. Bu yerel halkda biraktigi tahribati bir düsününüz. Dislanan kimlige saldiriya ugrayan kisinin daha cok benimsedigi ortada iken bu kürd eksenli cinayetler ancak kimlik olusturma amacli ve bölmeye hedefliden" baska türlü okununamaz ... Ilginc ... vatanseverlik yarismasini acanlar ve her zaman vatanseverlik yarismasinda birinci olanlar aslinda bölücülük yapiyorlarmis ... Alıntı
Φ cumhuriyetçiçocuk Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2008 absürt olarak tanımlanamayacak kadar ciddi sonuçları olabilecek bir durumdur ruh çağırma seansları.. ne yani ruh çagırmayı mı ciddiye alıyorsun? ruh çagırmaymış.. herhangi bir varlıktan degil, ruh çagırmadan bahsediyoruz görürsen banada söle alla alla bide ciddiye alıcam ruh çagırma olayını Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.