Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ne olacak?


bozan

Önerilen İletiler

Ne olur?

 

 

Anahtarlar;

 

1. Dünyanın herhangi bir yerinde başlayan herhangi bir ‘’yeni’’ kendisi ile birlikte bütün ‘’eskileri’’ değiştirmek temayülündedir. Bütün eskilerin içerisinde kendisine sağlam muhibbiler bulacak yeni er yahut geç iyi ya da kötü kendi kabiliyetince eski tarafından takip edilecektir.

 

2. Eski uzun vadede mutlak surette kaybedecektir. Tarih kendisini eskimeyen, ölümsüz, ebedi ilan eden şahıslar, kurum kuruluşlar ve devletler çöplüğünden bir başka şeyi ifade etmez.

 

3. Eski’nin yeniye yenilmekten kurtulması için yapacağı tek şey kendisini yenileyerek yoluna devam etmekten başka hiçbir şeydir.

 

Kapılar;

 

1. Bu babda başta anayasa, siyasi partiler kanunları olmak üzere toplumu doğrudan yahut da dolaylı ilgilendiren ne kadar ‘’metin’’ varsa mutlaka değişime uğrayacaktır. Bu değişim iktidar partisi istese de istemese de gerçekleşecektir. Bu değişim muhalefet partileri kabullense de kabullenmese de vuku bulacaktır, bir farkla ki bu değişime ön ayak olan parti ya da partiler daha uzun soluklu varlıklarını devam ettirebileceklerdir.

 

2. Benzer zorunluluklar yökün konumu, genelkurmay başkanlığının milli savunma bakanlığıyla ilgili gelişebilecek yeni şekli için de sonuna kadar geçerlidir.

 

3. Başta vatandaşlık tanımı olmak üzere kimlik, kimliğini ifade etmek, sosyal alanda temsil edilebilme gibi hususlarda kesin surette değişimler yaşanacaktır.

 

4. Türkiye’de bundan sonra iktidar olmak reformlara ön ayak olmak gibi daha sert koşullar içerecekken muhalefet olmak da ‘’darbeyi teşvik etmek’’ gibi bir sığlıktan kurtulmak zorunda kalacaktır.

 

Odalar

 

1. Adana’da şalgam içilmeye, bici yenilmeye, akşamları şırdanlar götürülmeye devam edilecektir.

 

2. İzmir’in kızlarının güzel olmaya devam edeceğini de öngörüyorum.

 

3. Koçhisar’ın Kızı Tuzu Tozu şöhretini koruru mu bilmem lakin Çengelköy’ün salatalığının ününü bir müddet daha koruyacağını ön görebilirim.

 

Bahçeler

 

1. Türkiye’yi ve dünyayı algılamakta zorluk çeken kimi ‘’gaste’’ yazarları bulundukları köşelerden yavaş ama emin adımlarla çıkacaklardır, çıkıyorlar ya!

 

2. Türkiye kendi vatandaşları arasında mevcut farklılıkları birer korku filmi olmaktan ziyade birer kültürel zenginlik olarak kabul edecektir daha doğru bir ifadeyle zaten öyle bir kabulle yaşayan halk üzerine, kimi elit zümreler kendi korkularını hakim kılamayacaklardır.

 

3. Parti kapatmanın, darbe yapmanın, sana tutkun olmanın alışkanlık olduğu bu ülkede bazı alışkanlıklar süratle değişecektir, isteyerek yada istemeden, sana olan tutkular da devam edecektir bilerek ve isteyerek.

 

Teraslar

 

1. Serin rüzgarların esmeyi adet ettiği balkonlarda çaylar içilmeye devam edilecektir ıslak ayaklar üzerinde.

 

2. Başakların sonsuz renkleri ımıl ımıl savrulacaktır rüzgara, güneşin daha ziyade kavurucu olduğu da göz önünde bulundurulmalı elbet.

 

Çıkış

 

1. Aydınlık, aydınlık daha aydınlık.

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben yazmayalı bayağı olmuş (bayağı olmuş derken şöyle açıklayayım.Forum bensiz basit ve sıradan olmuş :w00t: hahahaaha şaka şaka "oldukça" , " epey " bir zaman olmuş anlamında :stuart: )

 

Tabi bu sırada çok olay olmuş (sanki o sıralarda ben mars ta su arıyormuşum gibi konuştum)

 

Bende bu sayfaya bir şeyler yazmayı uygun gördüm.Amca kızmazsa bana sevinirim... Ki ben onu eskilerden tanırım o da beni tanır ama tanısa bile tanımamazlıktan gelmeye devam ederse sevinirim. :) (değişiklikler var bende tanımazsa ondan tanıyamaz)

 

Türkiye'de gazeteci olmak televizyoncu olmak bir şans mı şanssızlık mı?

Haber bolluğu açısından, bir gündem eskimeden yenisinin gelmesi açısından şans olmalı.Ama yoruculuğu açısından şanssızlık olmalı.E burası İsveç olsaydı neylerdi bizimkiler??? Olof Palme'nin Ergenekon tarafından öldürüldüğünü 386 yıl falan konuşurdu herhalde :D

 

Ben 12-13 gündür foruma giremiyorum.Ve bu arada herhangi bir şekilde ÖLMEDİĞİM için kendimi şanslı hissediyorum.

Güngören de bir bombalı saldırı oldu 18 kişi öldü yüzlerce kiş yaralandı.Okuduk gazeteleri seyrettik tv leri...Hepsi boş...Ölen öldüğüyle kaldı yine...****yazılar gördüm bu arada forumda pkk nın olayı kınadığından falan bahsediyorlardı.Neyi kınadı???!!! Ayıptır ya yok o yapmadı bu yaptı ....Ne farkedecek ? Yapmadığını ilan eden, kötülüğü onaylanmış bir örgüt yapmadıysa mutlu olunacak neredeyse !!!!

 

Daha bu olay gündemde iken akp kapatılmadı haberi patladı.E noldu Güngören unutuldu.

Ama DEMOKRASİ kazandı dimiii dimiii ...liberal demokrat bir ülke olma yolunda öğretmenler kurulu kararıyla geçtik ...

Ne dedi amcalar "Laikliğe aykırı eylemlerin odağı" ama .... eeeee... ???? neyse paradan keselim biraz hala devam ederlerse O DAĞI yıkarız başına ....

Ben O DAĞI görüyorum sizlerde görüyormusunuz?

Makarnadan kömürden kesecekler biraz ama olsun napalım.O DAĞın sahiplerinde para bitmez.

 

Sonra o dağ bu dağ derken Konya da bir Kurs yıkıldı.18 çocuk öldü.Suçlusu falan yok sanırım.Bildiğim kadarıyla Tüpçü suçlu imiş???Allah rahmet eylesin ailelerine sabır versin.Yıkılır, ölen ölür, sonra "galiba izini yokmuş, yok kaçakmış, yok çürükmüş..." hepsi meydana çıkar.Öldükten sonra...

 

Aynı gün? Antalya tarihinin en büyük yangınını yaşadı yaşıyor hala...Bugün bakanlar kurulunda görüşülüyordu bu konu.

Acaba başlık neydi? "Türk'ün aklı ne zaman gelir?" di herhalde...

 

Yani felaketler bitmiyor burası Türkiye bitmezde.

Orman yanar sonra kanun falan çıkar."Orman yanmadan kanun çıkmaz kanunu"

Bina çöker.Bina çökmeden çürük olmadığı, kaçak olmadığı, gerekli alet edevatın bulunmadığı anlaşılamaz.Hele bi çöksün bakarlar amcalar.

 

Öldüler Güngöremediler....

 

Anahtar yok ki Kapıları açalım.

 

Yarın NE OLACAK???

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne olacağını bilemem ama ne olması gerektiği yönünde bir şey belirtmek isterim:

 

Öncelikle Anayasa Mahkemesinin kapatma kararının gerekçesini görmeliyiz...

 

Bunun üzerine benim belirttiğim gibi hukuki meşruiyet gerçekten hasar aldıysa(ki ben hala aldı ve bu karar aslında bir şey çözmedi diyorum) hiç değilse hem demokratik meşruiyeti güçlendirmek hem de "köklü" değişim olmadan "gerekli düzenlemelerin" de olamayacağını anladığımız ülkemizde yeni bir anayasa yapmak için kurucu meclis oluşturulmalıdır; böylece hem iktidar daha meşru bir anayasa yapım sürecine girmiş olur hem de bu sefer en demokratik yöntem olarak görülen "demokratik kurucu meclis+ halkoyu" ile bir sivil anayasamız olur; hatta anayasanın hazırlanması hakkında çıkarılacak kanunla seçilebilme yeterliliğinde tarafların uzlaştığı bazı ek kriterler de getirilirse yetkin ve demokratik bir kurucu meclis ürünü anayasanın ülkemizde yürürlüğe girmesi hiç zor değildir...

 

Yalnız dikkat ettim özellikle şu günlerde ya karara sevinenler var benim dediğimi herhalde "gerginlikçi" bulurlar ya da karara üzülenler var bunlar da herhalde "AKP ile asla" diyerek 60 benzeri bir süreç beklerler değişim için...

 

Hayırlısı bakalım...

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

3. Parti kapatmanın, darbe yapmanın, sana tutkun olmanın alışkanlık olduğu bu ülkede bazı alışkanlıklar süratle değişecektir, isteyerek yada istemeden, sana olan tutkular da devam edecektir bilerek ve isteyerek

 

Nasıl sevdim bu cümleyi.

Yani bu kadar anlatılır.

:clover:

 

Dilerim ki ömrümüz yeter sevgili Bozan,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Muhakkak kı Kacak dıye rtık Kuran kursu kalmayacak ve bır Arapca ögrenme seferberlıgıne gecılecektır.tüpcüler degısecek saglam ve patlamayan tüpler konulacaktır ,artık bütün dagbaslarında (Dag basını duman almıs yürüyelım arkadaslar)degıl,meleklere seslenen cocuklar olacaktır.Toplum ıster ıstemez bu degısıme ayak uyduracaktır.Allahın adının daglara taslara yazıldıgı bır Türkıye şaha kalkacak ve tüm dünyanın amırı olacaktır.Türkıye Cumhurıyetı dıye bır yer olmayacagı ııcın basta Dıyarbakır Güneydoguda sonra ISTANBUL merkez olacak Ankara denılen asılerın bassehrı trıhe karısacaktır,buna hıcbır güc karsı koyamayacaktır cünkü yenı rejımın bekcılerı olacak mücahıdler gereknı yapacaklardır.Aynen dost ve kardes ülke Iranda oldugu gıbı Cumhurıet ve ınkılaplar tarıhe karısıp yepyenı ve güclğ bır Islam Cumhurıyetı kurulacak ve ortagımız AMERIKA ıle AYDINLIK yarınlara yelken acacagız,

 

......ve melekler bızı selamlayacaklar üzerımıze nur akacaktır.

 

 

saygılarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne Olcek

Herşey çok güzel oluveeecek.

 

Başbakanın Bitlis'teki konuşmasını dinledikten sonra "oohh be" dedim.

3662 - 10511- %92 %100 %70 - 5 - 16- bu rakamları duyunca kesin bunlar iyi bir şeydir diye düşündüm.Sayılar iyidir psikolojik olarak etkiler insanı....

 

En güzeli ise şuydu:"3662 adet bilgisayar aldık Bitlis'e... muasir medeniyetler seviyesi böyle geçilir."

3662 pc ile dere bile geçilmez yafuuu :D

 

Ben bizim buradaki amcalardan bilirim bilgisayarın başına geçtikleri zaman 4,5 saat OKEY oynuyorlar.Muasır Okey Seviyesinde epey yol adlılar.

Bizim çocuklarda kafede yanında oturan arkadaşıyla çet yapıyor.E arkadaşın yanında zaten... :D

 

İyi şeyler olcakkk...Oluyor da ben hep işin gırgırındayım bakmayın siz bana ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Anahtarlar;

 

1. Dünyanın herhangi bir yerinde başlayan herhangi bir ‘’yeni’’ kendisi ile birlikte bütün ‘’eskileri’’ değiştirmek temayülündedir. Bütün eskilerin içerisinde kendisine sağlam muhibbiler bulacak yeni er yahut geç iyi ya da kötü kendi kabiliyetince eski tarafından takip edilecektir.

 

başlıktaki birinci maddeye ithafen;....

 

 

 

Türkiye'deki gladyo türü örgütlenmenin afişe edilmesiyle beraber etrafımızda olan biten meselelere bakarak, kimi tahlillerde bulunabilmeyi yukarıdaki birinci maddeye dayanarak öngörmüştüm. Öyleyse devam edelim;

 

Basamakladan birisi Sırp Kasabı olarak maruf Karadzic'in tutuklanması ''bir şeydir'', birşey kimi zamanlar hiçbirşey mesabesinde olabilir lakin hiçbirşey çoğu zaman birşeydir. ( takip eden arkadaşların hatırlayacağı gibi formulü şöyle özetlemiştik '' a thing is nothing, nothing is a thing''.

 

Yeni durumu kabullenip altında kalmamak için acilen demokratik dünya teâmüllerine uymazsa kısa süre zarfında Pervez Müşerref'i de sanık sandalya'sında görebiliriz. Bu çok şaşırtıcı olmaz ve bunda Pervez'in Türkiyede eğitim almış olmasının ya da darbeci vasfını üzerinden atamamış olmasının tesirinden ziyade umumi dünya gidişatının bunu getireceği tezinin daha iyi bir açıklama olacağını kabul edebiliriz.

 

İran'ın tarihinden bu yana köklü değişimlere bir direnç noktası olduğunu kabul edebiliriz lakin yasakçı bir zihniyete sahip olanların Türkiye'de gördüğümüz gibi fazlazc dayanıklı olduğunu sanmamaktayız.

 

Bu durumda çanlar iki mühim ülke için çalıyor diyebiliriz ki bunlardan birisi Mısır ve Hüsnü Mübarek ikincisi de Kaddafili Libyadır. Mısırın yapısı Kaddafili Libya kadar iktisadi ve sosyal açılımlara dayanıklı görünmüyor bunu da hesaba kattığımızda Mısırın demokrasi lehine daha çabuk ve sessiz çözüleceğini öngörebiliriz ne ki mısırda böyle bir altyapı eksikliği ciddidir, bu da ülkenin sıkıntısını arttırmaktadır.

 

Afrikadan bu iki ülkenin kıta komşusu Cezayir için ise işlerin pek de öyle kolay yürümeyeceğini, geçmişinin ciddi sıkıntılarla dolu olduğu gerçeğinden kestirebiliriz ancak ve illa Fransasız bunu başarabilirler fakat Fransasız bir Cezayiri düşünmek şimdilik Semih'siz bir Fenerbahçe düşünmek gibidir diyebiliriz.

 

Son - uç ; Yeni'ye ayak direyen ülkeler ve liderler için can sıkıcı ve düzensiz günlerdeyiz.

 

 

bozan

 

''a thing is nothing, nothing is a thing.''

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yukarıda ki yazı bir harika.

 

Yukarıdaki yazıya göre bizim de Kenan Evren'i yargılamamız lazım.Ama ben yanlış anlamış olabilirim.Zaten amcanın gözüne girmek çok zor.Güzel yazmak lazım biliyorum.Çalışıyorum.

 

Ben körü körüne eleştiri yapan biri değilim aslında (kıvırma çabaları)

Bir çok şeyi destekliyorum.Mesela SİVİL ANAYASA yapmayanı da yaptırmayanı da *********...Sonuna kadar destekçisiyim.(Dönmeye mi başlıyorum ne)

 

Ama sanki hipnozun etkisine giriyorum yavaş yavaş...

Ben herşeyin hür olmasına taraftarım.Ama birlikte yaşamayı öğrenmek şartıyla...

Noluyo banaaa...

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dünyadaki kaynama hali yeniye gidişatın mı yoksa eskiye gidişatın mı işareti belli değil bana göre...

 

Yani sayın Bozan; işler o kadar karışmış durumda ki bu yeni gerçekten "yepyeni" olan mı yoksa "önceden de görülmüş" olan mı karar veremiyorum...

 

Kimisine göre sadece güç mücadelesi kimisine göre idealler savaşı kimisine göreyse ulusal-küresel çatışması...

 

Ben izliyorum ilgiyle...

 

:unsure:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 11 ay sonra...

Ne olmayacak?

 

 

1. Kilitler; Yerleşemediğin, yaşamadığın, üstünde hayat kuramadığın topraklar üzerinde bin defa da reform yapsan hiçbirşeyi değiştiremeyecesin. Kabiliyetsiz ve kapasitesiz danışmanların kuyruğunda istediğin kadar eylem planı yap hepsi elinde patlayacaktır. Muhtarlık seçimleri için birbirini doğrayan, trafikte yol vermediği için birbirini gırtlaklayan bu necip halk için ne yapsan azdır o başka ama yine de sen bilirsin. Benim bildiğim iki yüz elli yıldır reform yapıp durduğunuz. Ne bürokratlarınızın kafası değişiyor, ne halkınız tabiatı ne de sivasspor şampiyon oluyor. Bu durumda bence de dolar düşer...

 

 

2. Duvarlar; Boş buldukları her alana inşaat yapmayı marifet bilen girişimci müteahhitleriniz var hatta müteşebbisleriniz de var gördükleri her sahile otel yapıp ucuz rus turisti çekmeye çalışan...Bu kafayla yakın zamanda bütün topraklarınız apartuman ile dolacaktır sonra da ''Dhon''la denize girersiniz hatta sadece girersiniz işte bu yüzden de girşimcisniz ya zaten...Birazcık Orman kaldı el atamadığınız bir de ormanlar özelleşmesin diyorsunuz hangi akla hizmet...özelleşsin orman da eğitim de sağlık da hatta özelleştirme idaresinin bile özelleşmesi çok yerinde bir hareket olur, fakat bu kısa vadede moritanyadaki insan katliamını engellemeyecek baştan söyleyeyim...

 

 

3. Zindanlar; Bir de utanmadan biz kimiz diye soruyorlar söyleyeyim, kurtuluş savaşında takriben resmi dokuz bin şehit var istiklal mahkemelerinde yargılanan bir o kadar da asker kaçağı..şehitler gitti de kaçakların çocukları nerede biliyor musunuz...? Ben biliyorum.

 

 

4. Kuyular; gelelim sana, sen de bir ev hanımı olamayacaksın. zaten istesen de olamazsın. Bu neyi değiştirir bilmiyorum, ama bu makule kişilerin sevişirken çıkardığı ateşin küresel ısınma kadar tesirli olduğunu düşünüyorum..Al bu da benim küresel ısınma teorim, artık çoluk çocuk incelesin...

 

 

5. Çıkamayış; Karanlık, karanlık daha karanlık...

 

 

bozan

 

a thing is nothing, nothing is a thing.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne olmayacak?

 

3. Zindanlar; Bir de utanmadan biz kimiz diye soruyorlar söyleyeyim, kurtuluş savaşında takriben resmi dokuz bin şehit var istiklal mahkemelerinde yargılanan bir o kadar da asker kaçağı..şehitler gitti de kaçakların çocukları nerede biliyor musunuz...? Ben biliyorum.

 

 

4. Kuyular; gelelim sana, sen de bir ev hanımı olamayacaksın. zaten istesen de olamazsın. Bu neyi değiştirir bilmiyorum, ama bu makule kişilerin sevişirken çıkardığı ateşin küresel ısınma kadar tesirli olduğunu düşünüyorum..Al bu da benim küresel ısınma teorim, artık çoluk çocuk incelesin...

 

 

5. Çıkamayış; Karanlık, karanlık daha karanlık...

 

 

bozan

 

a thing is nothing, nothing is a thing.

 

 

bu iki paragraf ne kadar güzel, ne güzel bi dildir bu.. saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

Ne olmasın?

 

 

 

1. Odalar; Artık sinema, müzik ya da yazar dünyasından paratapıcıları tarafından senaryosu kötü oyuncu kalitesi daha kötü, atatürk filmleri çekilmesin, inanın artık çekilmiyor. atatürk filmi diye okullar da kendilerini zorunlu hissedip, bütün öğrencileri kültürel bir faaliyetmiş gibi gerine gerine bu kötü filmlere yollamasın. korkmayın asker birşey demez, böylece beş para etmez filmler için kimseyi zengin etmiş olmayız. 28 şubatta da okullara bir kamyon insan, bayrak, istiklal marşı panosu falan satıp köşeyi vurmuştu, sıkıysa alma da görelim hesabı...bunlar bitsin olmasın artık...

 

 

2. Salon; Hiçbir kadı ya da o müddei umumi durumdan vazife çıkartıp parti purtu kapatmasın. Yalnızca dincilerin değil kürtçülerin de partisi kapanmasın. Millete bak bizim partimizi kapatıyorlar demekten başka yaptığı birşey olmayan partiler sırf işgüzar müddei umumiler tarafından iktidara taşınmasın. aynı yerden sokulmak hoşunuza gidiyorsa onu bilmem...

 

 

3. Oturma odası; Yapılan her icraatı anayasa mahkemesine götürmekten başka bir iş yapmayan iktidara gelmek hususunda hiçbir öngörüsü olmayan ve anlaşılan bunu da pek istemeyen ne olduğunu kendisi de bilmeyen partiler artık meclise taşınmasın. Yeni bir lider bulsunlar baştan örgütlensinler, plan proje geliştirsinler. Olmadı bu forumdan bir Çılgın Türkü lider seçsinler ama kütfen aynı kafayla seçime gitmesinler...

 

 

4. Yatak odası; kimse artık darbecilik oynamasın, serdar dontaç şarkı yapmasın, ronaldo futbolu bıraksın, mafya babaları klüp başkanı, esrar kaçakçıları iş adamı, iş adamları gazete patronu, sendika başkanları para babası olmasın...

 

 

5. Balkon; koca göbekli bürokratlar anadan doğma nevruzcu kesilip ateşin üzerinden atlamasın, silahlar sussun, bir zamanların parti purtu hesabına devlete işçi olarak girip iş yapmayıp, devlet iş verince de yerim dar diyenler kalmasın.

 

 

6. Koridor; Müslüm baba dean martin'in mambo italiano'sunu söylesin ama hip hop yapmasın.

 

 

 

7. Mutfak; Sana gelince sevgili papatya, sen mutfakta el işi hamurlu humurlu yiyeceklerinle kilo almayasın. Yok göze görünen kısmınızla alakalı olduğumuz için değil, lakin sıhhatiniz için böyle yapmalısınız. Sağlıcakla kalınız...

 

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yok ya yillar da gecse zihniyet ayni,bakis ayni e ne de olsa siyasi iktidar devamli vitamin pompaliyor hempalarina.Degisiyoruz dedikce kravatlarinin renginden baska degisen birsey göremiyoruz veya model model pahali giysiler mübarekler sanki podyumda mankenlik sergiliyorlar e kolay degil hendek pardon cag atlayan Türkiye'nin hükümetinede marka giysi yakisir yani.Sevgili dostumuz Amerika'ya seyahatler son dönemlerde baya bir hizlandi,heralde haci olmaya gidiyorlar Amerika'ya.

Müslümanlarin önceden bir tek kabeleri vardi simdi iki kabe oldu,biri bildigimiz Kabe digeride,Merve Kavakci ve Fetulah Gülen'in mihmandarlik yaptigi Kabe yani Amerika.Obama'da Muhammedaner ya artik, serde ölüm yok.

 

Eskiyi degistiren iktidar uzun ömürlü olacakmis olur olur ne de olsa Zemzem ve Cola icmisler bol bol,Turko Kola'da varki degme gitsin.Eger önümüzdeki yillarda en uzun ömürlü insanlar Türkiye'de olursa kimse sasmasin,Zemzem gücü var onlarda.Vahabiler'in gözleri aydin...Kurban Bayrami gelecek yine az kaldi.Yeni kurbanlar var sirada.

 

Muhalefet darbeciymis,yanlismi okuduk yoksa. Halbuki iktidardakiler muhalefet degil ama darbeci...Türkiye'de hukuk neden rafa kaldirildida olaganüstü dönem hukukuna gecildi dersiniz.Ben olaganüstü hukuk veya yargi herneyse darbe dönemlerinde olur saniyordum e Türkiye'de darbemi var ki Silivri ve Özel Yetkili HAKIM VE SAVCILAR VAR?

 

Ah AB ah seni kesfeden Avrupali'ya helal olsun birde Erdogan'i kesfedene yoksa daha cok bagirirdik,Türkiye bir bütündür diye.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

(8. ağustos 2008 saat 13:24..'de aşağıdakileri yazmıştım..

 

Bu durumda çanlar iki mühim ülke için çalıyor diyebiliriz ki bunlardan birisi Mısır ve Hüsnü Mübarek ikincisi de Kaddafili Libyadır. Mısırın yapısı Kaddafili Libya kadar iktisadi ve sosyal açılımlara dayanıklı görünmüyor bunu da hesaba kattığımızda Mısırın demokrasi lehine daha çabuk ve sessiz çözüleceğini öngörebiliriz ne ki mısırda böyle bir altyapı eksikliği ciddidir, bu da ülkenin sıkıntısını arttırmaktadır. )

 

Yukarıdaki öngörülerime yenilerini ekleyeceğim...Bunlar da gerçekleşecek...Hala Tanrı'dan bir parça olduğuma inanmayanlara duyurulur..

 

Hep bozan...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

(8. ağustos 2008 saat 13:24..'de aşağıdakileri yazmıştım..

 

Bu durumda çanlar iki mühim ülke için çalıyor diyebiliriz ki bunlardan birisi Mısır ve Hüsnü Mübarek ikincisi de Kaddafili Libyadır. Mısırın yapısı Kaddafili Libya kadar iktisadi ve sosyal açılımlara dayanıklı görünmüyor bunu da hesaba kattığımızda Mısırın demokrasi lehine daha çabuk ve sessiz çözüleceğini öngörebiliriz ne ki mısırda böyle bir altyapı eksikliği ciddidir, bu da ülkenin sıkıntısını arttırmaktadır. )

 

Yukarıdaki öngörülerime yenilerini ekleyeceğim...Bunlar da gerçekleşecek...Hala Tanrı'dan bir parça olduğuma inanmayanlara duyurulur..

Hep bozan...

 

yuvarlan.gif Dünya siyasetini takip eden birçok insan bunu öngörüyordu zaten. Ama hiç birisi tanrının parçası olduğunu iddia etmiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Liderler bozan'a sorular soruyorlarmış. Obama: "ABD olarak küresel emperyalizme ne zaman geçeceğiz?"

 

Bozan bir tarih vermiş. Obama "tüh, ben göremeyeceğim" diye bozulup oturmuş. Çin lideri: "Ne zaman süper dünya gücü olacağız?"

 

Bozan bir tarih vermiş. O da "tüh, ben göremeyeceğim" diye bozulup oturmuş. (Çin lideri yaşlıymış.)

 

AB parlementosu başkanı: "Ne zaman biz de ABD (Avrupa Birleşik Devletleri) olacağız?"

 

Bozan bir tarih vermiş. O da "tüh, ben göremeyeceğim" diye bozulup oturmuş.

 

Türkiye'nin temsilcisi: "Ne zaman demokratik bir ülke olacağız?

 

Bozan cevap vereceği yerde dizlerini dövmeye başlamış: "Ben göremeyeceğiiiim, ben göremeyeceğim!"

 

Her fani bir çok şeyi göremez de, acaba bozan'ı bu kadar bozan neymiş? Yoksa kendini ölümsüz mü sanıyormuş?

 

Efsaneye göre insanın yaratılmasına çok bozulan ve bu gelişme üzerine oyunu bozan başka biri de ateş parçası olduğu gerekçesiyle insana secde etmeyi reddetmişmiş...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bozan hakkınızda şöyle denilmiş ne buyurursunuz?

 

''Dünya siyasetini takip eden birçok insan bunu öngörüyordu zaten. Ama hiç birisi tanrının parçası olduğunu iddia etmiyor.''

 

şöyle buyuruyorum ''Tanrının bir parçası olduklarını söylememekle isabet etmişler benim Tanrının bir parçası olduğumu söylemekle isabet ettiğim gibi''

 

ve şöyle söylemişler ''Efsaneye göre insanın yaratılmasına çok bozulan ve bu gelişme üzerine oyunu bozan başka biri de ateş parçası olduğu gerekçesiyle insana secde etmeyi reddetmişmiş... '' ne buyurursunuz?

 

şöyle buyuruyorum ''Şu küçük insanlar kendilerine secde ettirmeye ne kadar da meraklılar?''

 

Ubis sunt tres humanus ibis sunt duo deus

 

Işığın yanmaya devam edecek,

sen istemesen bile,

sevgili şekerpare,

ben seni mecdeleli meryem gibi

seviyorum.

sana ancak Bir Tanrı eli değimiş olmalı,

benim elim değmediğine göre,

Başka tanrılar yeryüzüne inmiş olmalı.

 

bazen bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

biggrin.pngİyi de... Efsaneye göre insana secdeyi emreden tanrı... İnsandan böyle bir talep geldiğine dair bir veri bulunmuyor!

 

Yani böyle kaprisleri, gaiplerden haber verdiğini iddia etmeleri filan tanrılar ve tanrıcıklar yapıyor, insanlar değil...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Madem adem adem-i malumata malum olamamaktan şikayetdar o halde bu Dâr- hakikati izaha açalım...

 

Uşak sarı kuşaklı kapıları aç....Girsin içeriye çeri eşliğinde çelebiler, ellerinde yeni derlenmiş bilgiler...

 

Dünyadan kısa kısa

 

Amerika : Ne uzar ne kısalır. Yeni bir amerika yaratamaz ama avrupa kadar da eskiyemez...tam hakimiyet ve kontrolü devam eder..zira..gücünü kaybedecek herhangi emare taşımamaktadır. Amerikanın yakında zamanda gücünü kaybedeceğini ve toptan müslüman olacağını söyleyen bazı tuhaf yaratıklara rastlamıyor değiliz. Bilmiyorlarki bu haliyle müslüman olurlarsa zaten güçlerini kaybeceklerdir.

 

Avrupa : Daha güçlenecek iktisadi dinamizme sahiptir. Zira o avrupadır, yeni amerikalar ondan doğar eski babiller doğudan...Türkiyeyi içine almamakta nazlanmaya devam edecektir. Zira Türkiye büyük hatta epey büyüktür ama işlev gücü düşüktür. Avrupanın içine hızlı girip bütün yükünü boşaltıp çabucak sönebilir. Oysa avrupaya küçük ama işlevselliği yüksek bir ortak lazımdır.

 

Afrika: İnsanlar açlıktan ölmeye devam edecek. Önümüzdeki dönemde Kemaloğlu'nun ya da onun yerine geçecek kişinin daha doğru bir zamanlama ve daha doğru bir mekanlama ile bölgeyi ziyaret edip hiç bir işe yaramayan bu ziyaretin bir kısım takipçisi tarafından haddinden fazla baratıacağı şimdiden meydandadır.

 

Dünyanın diğer bölümü: dünyanın ötesi amerikan senatosunun Türkiyeyi umursaması kadar bizim umurumuzda olacaktır..

 

Şikeciler: Sen kötü ol iyinin cezasını tanrı verir öz deyişinde olduğu gibi neticeleneceği meydandadır...

 

Tutukluluk süreleri : Ben sende tutuklu kaldım ayşede hüküm giydim nefisede serbest kaldım. Bir de ne göreyim ben yine tutuklu oldum...Olay budur oku oku kudur...

 

Bedelli : Şefkat tepe, bedelli tepe oldu....

 

 

Bedelsiz..Şekerpare biz seni bedelsiz sevenlerdeniz...

 

 

hadi öptüm....Hatta öpdükten sonra öpüldüm

 

Bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Insana secde etmeyi ögütleyen Allah degildir insanin kendisidir,örnegin;

 

Basbakan erdogan icin herkesin iki rekat sükür namazi kilmasi gerekir-Fatma Sahin

Basbakana dokunmak ibadettir-AKP Bursa milletvekili

erdogan peygamberdir-AKP Aydin eski Il baskani

son Osmanli Padisahi,2.Atatürk-Akp mitinginden

peygamber torunu-Makedonya gezisinde

tayyib erdogan Allah yolunun bekcisidir,Tayyib'i üzmek Allahi üzmektir-Fatma Durmus,emekli bir imamin karisi yazdigi ilahi kitabi diyanetin onayi ile 10 bin adadet basilmis ve okullara dagitilmistir.

 

Allah'i anmakla müslüman olundugunu sananlarin bu peygamber veya peygamber torunu benzetmeleri,dokunmanin ibadet oldugunu iddia etmeleri insanin insana secde etmesini önermektedirler.

 

Atatürk'ün kabirinin basinda saygi durusunda bulunanlari puta tapanlar diye yaftalayan zihniyet Allahin son peygamber Muhammed oldugunu bile inkar edecek kadar dinden uzaklasmis ve insana tapmaktadirlar.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

1. Türkiye’yi ve dünyayı algılamakta zorluk çeken kimi ‘’gaste’’ yazarları bulundukları köşelerden yavaş ama emin adımlarla çıkacaklardır, çıkıyorlar ya!

 

2. Türkiye kendi vatandaşları arasında mevcut farklılıkları birer korku filmi olmaktan ziyade birer kültürel zenginlik olarak kabul edecektir daha doğru bir ifadeyle zaten öyle bir kabulle yaşayan halk üzerine, kimi elit zümreler kendi korkularını hakim kılamayacaklardır.

 

3. Parti kapatmanın, darbe yapmanın, sana tutkun olmanın alışkanlık olduğu bu ülkede bazı alışkanlıklar süratle değişecektir, isteyerek yada istemeden, sana olan tutkular da devam edecektir bilerek ve isteyerek.

 

 

Birileri ve siyasiler bir yurttaşla tartışırken "millet bilir", "vatandaş bilir "türü cümleler kuruyor...

Bu soyut vatandaş kim?..

 

Başı sıkışan topu bu soyut vatandaşa, halka, millete atıyor.

Bir tür kutsallık olarak sunuluyor...

"Halk beni anlıyor", "Halkın sağduyusu" gibi cümleler de aynı yere denk düşüyor.

Bu soyut varlık her şeyi hallediyor. Çünkü ses vermiyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bakin bu adam hem cumhurbaskanligi yapmak icin oraya oturtuldu ama hem de cumhur'a bu atamasi icin tek bir bilgi verme tenezzülünü dahi göstermiyor cünkü bunlar cumhur icin degil intikam icin oradalar.Bunlar icin cumhur sadece suya götürüp getirmek icin vardir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.